quote:Op woensdag 11 april 2007 20:37 schreef Xcalibur het volgende:
[..]
Tof! Alles achter de . is geen probleem, ik ga het proberen!
Edit: is al gelukt ^O^
1 2 3 4 5 6 7 | $url = "http://www.domein.nl:1080/~home/"; $host = parse_url($url,1); $tld = substr($host,strrpos($host,".")); echo $tld; ?> |
ik had em in 1 regel ... maar ik gebruik em dan ook in een in_array() check binnen een functie ;)quote:
1 |
"MySQL" is de naam voor een relationeel database beheerssysteem dat MyISAM, InnoDB en nog wat andere typen tabellen kan aanmaken. Wil je de maximum grootte (in bytes?) van een database bepalen?quote:Op donderdag 12 april 2007 03:01 schreef Libris het volgende:
Kort vraagje:
Kan ik een maximum grootte voor een mysql definieren en zo ja, hoe?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 | <VirtualHost *> ServerName intranet DocumentRoot /www/intranet </VirtualHost> <VirtualHost *> ServerName macdb DocumentRoot /www/Mac_db_mssql </VirtualHost> <VirtualHost *> ServerName pidvid DocumentRoot /www/PID_VID_DB </VirtualHost> |
Ja... afhankelijk van wat Apache als root ziet.quote:Op donderdag 12 april 2007 09:29 schreef JeRa het volgende:
@Swetsenegger
De documentroots bestáán wel? Dus je hebt onder je root een map www met daarin intranet, Mac_db_mssql en PID_VID_DB (inclusief hoofd- en kleine letters?)
1 |
1 |
Het werkt gek genoeg met die puntjes ervoorquote:Op donderdag 12 april 2007 09:41 schreef JeRa het volgende:
@Swetsenegger
Nee, dat is de zogenaamde configroot, dus waar Apache al zijn configs gaat opzoeken. Meer informatie daarover vind je hier. Héél eventueel gaat jouw idee wel werken, maar dan moet je de eerste slash weghalen (aangezien die eerste slash wordt gezien als een directory, en dat is in dit geval de root).
Dat is niet zo gek aangezien je met ServerRoot er dus kennelijk de feitelijke werkdirectory mee insteltquote:Op donderdag 12 april 2007 10:07 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Het werkt gek genoeg met die puntjes ervoordus DocumentRoot ../www/intranet
Ik heb dus meerdere MyISAM tabellen voor meedere users. En inderdaad, een grootte in (mega)bytes.quote:Op donderdag 12 april 2007 08:53 schreef JeRa het volgende:
[..]
"MySQL" is de naam voor een relationeel database beheerssysteem dat MyISAM, InnoDB en nog wat andere typen tabellen kan aanmaken. Wil je de maximum grootte (in bytes?) van een database bepalen?
Dat gaat niet vanuit MySQLquote:Op donderdag 12 april 2007 10:29 schreef Libris het volgende:
[..]
Ik heb dus meerdere MyISAM tabellen voor meedere users. En inderdaad, een grootte in (mega)bytes.
Ok, nou bedankt het werktquote:Op donderdag 12 april 2007 10:16 schreef JeRa het volgende:
[..]
Dat is niet zo gek aangezien je met ServerRoot er dus kennelijk de feitelijke werkdirectory mee insteltdan werken relatieve paden dus net zo goed. Je eerste methode werkte niet vanwege de slash op het begin, die geeft een absoluut pad aan (/ wordt dan vertaald naar C:).
1 |
1 |
1 |
Dit snap ik niet. Waarom kan ik niet eerst op volgorde van timestamp sorteren en daarbinnen op id?quote:Op donderdag 12 april 2007 11:41 schreef JeRa het volgende:
Aan het resultaat van je eerste query te zien is de volgorde van de ID's (primary keys, PK) niet hetzelfde als die van de timestamp, dus kun je de PK niet in wat voor sortering dan ook gebruiken als het gaat om tijd.
CocoaMySQL.quote:Op donderdag 12 april 2007 11:45 schreef super-muffin het volgende:
Tijn, van welke app zijn die screenshot? Lijkt me erg handig
De volgorde is prima, het probleem is dat hij eerst je resultaat LIMIT naar 10 records en dán pas gaat sorteren (die tien records dus) in plaats van de hele batch sorteert en daar de eerste 10 records van pakt.quote:Op donderdag 12 april 2007 11:37 schreef Tijn het volgende:
De volgorde van de items is nu veranderd, dat is niet de bedoeling!
Dat is onzin.quote:Op donderdag 12 april 2007 11:50 schreef Litpho het volgende:
[..]
De volgorde is prima, het probleem is dat hij eerst je resultaat LIMIT naar 10 records en dán pas gaat sorteren (die tien records dus) in plaats van de hele batch sorteert en daar de eerste 10 records van pakt.
Dat kán wel, maar je hebt er niets aan. Zoals je uit je eerste screenshot kunt opmaken heeft de volgorde van id niets te maken met de volgorde van de timestampquote:Op donderdag 12 april 2007 11:45 schreef Tijn het volgende:
[..]
Dit snap ik niet. Waarom kan ik niet eerst op volgorde van timestamp sorteren en daarbinnen op id?
Dat is mogelijk, zoveel verstand heb ik niet van MySQL. Oracle ROWNUM functioneert wel op een dergelijke manier (storend genoeg).quote:
Als je in Oracle zoiets doet:quote:Op donderdag 12 april 2007 11:54 schreef Litpho het volgende:
[..]
Dat is mogelijk, zoveel verstand heb ik niet van MySQL. Oracle ROWNUM functioneert wel op een dergelijke manier (storend genoeg).
Ah! Maar zo is 'ie dan toch goed? Nu is de volgorde van de getoonde items altijd in orde, zowel met als zonder LIMIT geeft 'ie de nieuwste items eerst en altijd op dezelfde volgorde.quote:Op donderdag 12 april 2007 11:51 schreef JeRa het volgende:
[..]
Dat kán wel, maar je hebt er niets aan. Zoals je uit je eerste screenshot kunt opmaken heeft de volgorde van id niets te maken met de volgorde van de timestamp
edit: de oplossing is dit:
ORDER BY timestamp DESC, id DESC;
Want als je niets aangeeft neemt MySQL ASC aanen dat was zo bij timestamp.
Nee, dan klapt je query omdat LIMIT niet bestaatquote:Op donderdag 12 april 2007 11:55 schreef JeRa het volgende:
[..]
Als je in Oracle zoiets doet:
SELECT * FROM tabel ORDER BY kolom1 ASC, kolom2 DESC LIMIT 10;
Wordt het sorteren toch echt vóór het limiteren uitgevoerd hoor
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |