abonnement Unibet Coolblue
  maandag 15 oktober 2001 @ 19:26:23 #151
14896 Gumtree
 Rubberboom?
pi_1909322
quote:
Op maandag 08 oktober 2001 22:34 schreef Wisp het volgende:
mwah ik woon al 15 jaar in apeldoorn en bevalt me uitstekend, uitgaan is prima geregeld en die nieuwe wijken zijn ook best mooi

m'n pa woont trouwens in Doesburg, das ook een mooie stad(je)


doesburg is inderdaad een mooi plekkie. de binnenstad tenminste dan... de rest is niet veel soeps.
  maandag 15 oktober 2001 @ 20:54:25 #152
4983 Northpole
IJs en IJskoud
pi_1910258
quote:
Op maandag 15 oktober 2001 17:58 schreef Suijk het volgende:
Valt me op hoe vaak er Luik wordt gezegd, terwijl ik haast zeker weet dat iedereen er vroeger alleen maar op reis naar zuid frankrijk ofzo doorheen moest. Dan zie je een stad niet. Inderdaad is dat gedeelte echt ontzettend smerig, maar ja, als er 3 miljoen nederlanders met de auto doorheen komen in 1 zomer, wil het wel vies worden daar. Het schijnt achter die lelijke 'doorrijroute' wel oke te zijn. Zelf nooit geweest trouwens.

Hoog op mijn lijstje staan Almere, Roubaix (en de andere noord franse industriesteden), Johannesburg en nog maar een keer Almere eigenlijk.
S.


ik ben er wel geweest ... en mijn #1 blijft Luik
  zondag 28 oktober 2001 @ 13:28:59 #153
15852 wacho
novw.go.to
pi_2022025
Sudbury in Canada. Dat is de meest vervuilde stad van het westelijk halfrond (dat beweren ze tenminste zelf). Ze koken daar de grond om er één of ander metaal uit te kunne halen, maar dat blijkt dus enigzins (ahum) vervuilend te zijn. Het stinkt er, alles, maar dan ook alles is zwart van de roetaanslag, de mensen zijn onvriendlijk, in de verre omgeving is geen andere kleur dan grijs/zwart, en niet één boom te ontdekken.

En i.p.v. dat ze nou die fabrieken schoonmaken heben ze een andere oplossing: ze hebben een schoorsteen gebouwd van 500m. (!) hoog, zodat alle smerigheid niet langer op Sudburry neerslaat, maar 500Km noordelijker in een natuurgebied

  zondag 28 oktober 2001 @ 18:52:44 #154
14896 Gumtree
 Rubberboom?
pi_2025087
Qeenstown in Tasmanië (Niet te verwarren met Qeenstown in New Zeeland) daar staat dus geen boom meer overeind, de bergen eroderen langzaam weg... zodra het regent veranderen watervallen in van die mud streams.... echt helemaal niets aan. Verder is Tasmanië een paradijsje.
  maandag 29 oktober 2001 @ 00:56:46 #155
1611 evert
Happiness is the Road!
pi_2028676
Triëst in Italie (vlakbij Venetie) is echt triest.
en vervallen kustplaatsen aan de oostkust in engeland.
Zoals Blackpool en Scarborough, heel droevig.
Glasgow is ook erg (terwijl Edinburgh fantastisch is).
wat moet ik hier nu neerzetten?
  zondag 4 november 2001 @ 08:40:17 #156
18088 giana
On the edge
pi_2080064
Veel Vlaamse (limburgse) steden zijn toch wel echte mooie historische steden (Hasselt, Maaseik). Dus niet alles van Belgie is puin.

Ik zelf vindt Hong-Kong dus helemaal niks. Hoge wolkenkrabbers, miljoenen mensen, druk verkeer en een ontzettend vies klimaat.

A dirty mind is a joy forever
pi_2084997
quote:
Op maandag 29 oktober 2001 00:56 schreef evert het volgende:
en vervallen kustplaatsen aan de oostkust in engeland.
Zoals Blackpool en Scarborough, heel droevig.
Blackpool vind ik juist heel sfeervol op een bepaalde manier. De oude trammetjes, die toren, de kermisattracties en de pier. Het is allemaal van die vergane glorie die juist sfeer toevoegt. En de ordinaire Engelsen die erop af komen maken het plaatje helemaal compleet.

Maar ik heb me er vooral vermaakt bij de rondleidng door de TVR fabriek...

Scarborough komt me van naam wel bekend voor, maar kweet niet of ik er ooit geweest ben.

  maandag 5 november 2001 @ 16:35:09 #158
16769 Agnar
100% antireli
pi_2091837
quote:
XL - zaterdag 22 september 2001 14:27
Verder wil ik toevoegen dat concurrenten van Grenoble (om lelijkste stad te zijn) mooie steden zijn als je ze met Grenoble gaat vergelijken.
Dan ben jij nog niet in Riaño (noordwest Spanje, provincie Léon) geweest.
Ooit (tot in de late jaren 80) was dit een schilderachtig dorpje, zoals je die ten noorden van Riaño (te weten in het Valdeón) gelukkig nog wèl hebt.

Toen werd er een stuwmeer gebouwd, en werd onder luid protest van de Spanjaarden Riaño onder water gezet.

Hiervoor in de plaats is toen het HUIDIGE Riaño gebouwd, zo'n 500 meter verderop.

Het is één groot VINEX getto, met precies 1 kroegje en honderden appartementencomplexen (voor gestrande doorreizigers vermoed ik )
En daar heb ik noodgedwongen 10 uur op die klotebus naar Soto de Valdeón moeten wachten, (die verbindingen daar, grrrrrrrrr!!!!!!!! )

Ook Benavente en Zamora (200 respectievelijk 300 kilometer zuidelijker) komen in aanmerking voor de Hier-Zou-Ik-Nog-Niet-Dood-Gevonden-Willen-Worden-Award (sfeerloos en steriel).

Ben je trouwens wel eens in Carnisselande (gemeente Barendrecht, ca. 2 kilometer buiten het dorp) en Gadering/Tussenwater (Hoogvliet) geweest?

Bouillon (superdroogklotenstad in Wallonië waar helemaal NIKS te beleven is),

Roses (een sfeerloos stukje Nederlands/Duits bierbuikvertoon in oostelijk Spanje, 200 kilometer boven Barcelona, met de nodige grijze toeristenpakhuizen).

En natuurlijk een aantal steden die op -ange eindigen in het noordoosten van Frankrijk, waarschijnlijk voornamelijk bewoond door de in de nucleaire industrie werkende Franse arbeider, die geen licht op zijn/haar fiets nodig heeft, daar deze persoon vanzelf al licht geeft, gezien de veiligheidsgraad van de Franse kerncentrales.

En tenslotte sommige wijken in Kopenhagen, die net 3 kilometer buiten het centrum, maar nog wel midden in de stad liggen, zoals bijvoorbeeld Bellahøy met zijn grauwe Ceaucescublokken (wel een leuke camping overigens).

Flums (niet te verwarren met het mooie Flims!!!) in het noordoosten van Zwitserland, smeerpijpen en een paar grauwe rotsen + dito huisjes eromheen (het relatief hoge zelfmoordpercentage onder de Zwitsers zou zonder Flums waarschijnlijk merkbaar dalen ).

In Grenoble ben ik tot nu toe nog niet geweest, wel telkens net in de buurt (wintersport), maar ik kan me niet voorstellen dat Grenoble NOG meer ellende uitstraalt dan het bovengenoemde.

quote:
Berserker - vrijdag 28 september 2001 17:02:
Oh oh Den Haag... mooie stad achter de duinen...
Alleen mooi als de duinen ècht VOOR Den Haag zouden liggen, zoals in het liedje gesuggereerd wordt.
De enige interessante toeristentrekker in dat grootste dorp van West-Europa, is de Geleenstraat.
liever een bomenknuffelende idealistische groene milieukabouter dan een autootjesneukende kannibalistische bruine kaktrol......
pi_2978790
quote:
Op vrijdag 07 september 2001 11:42 schreef Dikke_TimSalaBim het volgende:
Lelijkste Steden:
NL: Helmond
Bel.: Met afstand: Luik
Fra.: Marseille (behalve het centrum) of Lille
Eng.: Manchester, Liverpool, Sheffield, Leeds (de noordelijke industriesteden dus)
Dui.: Een paar van die Ruhrgebiedsteden

P.S. De stad waar ik woon, Eindhoven, kan ook niet gerekend worden tot de mooiste steden...


Helmond is mijn hometown en idd een van de lelijkste, zo niet de lelijkste stad van Nederland wat de binnenstad betreft. De binnenstad van Helmond is een trieste en verpauperde zooi en het wordt steeds erger. De criminaliteitscijfers zijn er ook schrikbarend hoog. Heel spijtig maar het is niet anders. Het stadsdeel Binnenstad- oost behoort tot de slechtste en minst leefbare wijken in Nederland. Het is zo langzamerhand een echte probleemwijk aan het worden. Is het eik al.

En dat staat allemaal in schril contrast met de nieuwbouwwijken. Helmond is een van de snelst groeiende steden van Nederland en er worden nu verschillende moderne nieuwbouwwijken aan de buitenkant gebouwd.

Ik moet zeggen dat ik Eindhoven ook maar weinig sfeer en uitstraling vind hebben, mar dat valt nog in het niets met het centrum van Helmond.

Maar de lelijkste stad ter wereld vind ik toch wel Luik. Wat een verpauperde en troosteloze indruk maakt die stad. Het paradoxale is dat je maar een paar kilometer naar het zuiden hoeft te rijden en je zit midden in de Ardennen, waar het wel heel mooi en groen is. Verder lijkt mij Athene ook een gruwelijk gore en vervuilde stad. Die smoglaag, afgrijselijk. Ik ben er nog nooit geweest maar het lijkt mij daar niet echt geweldig. Bovendien heeft Athene enorme verkeersproblemen, het staat daar altijd muur- en muur vast. Hoe willen die de Olympische Spelen op rolletjes laten lopen?

pi_2978877
Timisuara in Roemenie en Jecenice in Slovenie.
pi_2979065
Ik kan nog wel een paar lelijke steden op noemen waar ik ben geweest:

Helsingborg (Zwe)

Zweden is een prachtig land maar Helsingborg is een afschuwelijke industriestad die vol is gebouwd met olieraffinaderijen en andere afschuwelijke walmende stalen skeletten. Eik het enige wat mij aan Zweden tegenviel.

Essen (Dui)

Wat een leijke industiestad.

Roubaix (Fra)

De triestheid zelve. Net zoals heel Noord- West Frankrijk.

Duinkerken (Fra)

Hetzelfde verhaal als Roubaix

Lyon (Fra)

Do I need to say more. De verkeerschaos zelve.

pi_2979745
Ben ik Dachau nog vergeten...

Het trieste verleden van het stadje heeft er heel duidelijk zijn sporen nagelaten. Echt onvoorstelbaar. Nog nooit zo'n troosteloze, deprimerende, levenloze, ingeslapen stad gezien. Die hele omgeving van Dachau ademt depressie uit. Je voelt gewoon (zelfs al weet je niet dat daar in WOII een vernietigingskamp was) dat het daar niet pluis is, dat daar in het verleden een gruwelijk tragedie heeft plaatsgevonden. Echt walgelijk.

Ik ben nog nooit in Auschwitz geweest, maar het zal daar wel niet anders zijn.

pi_3014000
De meest smerigste stad van de hele wereld is toch altijd nog Athene. Mijn god wat is het daar ranzig. Het lijkt er wel een vuilnisbelt, niet normaal.
pi_3014759
quote:
Op dinsdag 04 september 2001 13:57 schreef Hik het volgende:


Persoonlijk vond ik Geneve ERG doods. Alles is zo schoon en perfect geregeld dat ik er helemaal naar van werd. Net één groot laboratorium.


De meeste Zwitserse steden zijn heel schoon en perfect geregeld. Dan zul je je in Zurich, Bern, Luzern, Lausanne etc. ook niet echt thuisvoelen.
pi_3015729
Charleroi schijnt ook walgelijk te zijn. En ook de meeste Noord- Engelse industriesteden zoals: Machester, Sheffield, Leeds, Oldham, Bradford, Bolton, Huddersfield etc. En bepaalde voorsteden van Londen zijn ook niet zo heel fraai.
pi_3020838
ik ben er vaak zat doorheen gekomen toen ik op vakantie naar frankrijk ging, en was al erg teleurgested toen ik van school hoorde dat we daar naartoe op excursie gingen.

Luik

absoluut nummer 1.


goeie runners up Amsterdom en Almere

pi_3022212
Mijn broer zit bij de marine en hij is eens in Gdynia (Polen) geweest. Hij is met de marine op heel veel plaatsen gweest, maar hij vindt Gdynia de lelijkste stad waar hij ooit is geweest.
  Moderator zaterdag 2 februari 2002 @ 15:40:40 #168
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_3022335
LUIK:

(moest wel m'n best doen om nog iéts fatsoenlijks te vinden. )

Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
pi_3063803
Praag als je het centrum eruithaalt, heb je een afgrijselijk lelijke stad... Het centrum van Praag is echter zo mooi, dat je bijna vergeet dat de rest om te janken is, hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld budapest.
pi_3063831
quote:
Op woensdag 06 februari 2002 10:11 schreef Singa het volgende:
Praag als je het centrum eruithaalt, heb je een afgrijselijk lelijke stad... Het centrum van Praag is echter zo mooi, dat je bijna vergeet dat de rest om te janken is, hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld budapest.
En Moskou en St. Petersburg en waarschijnlijk voor het gros van de Oostblok-steden. Maar de centra zijn dan wel prachtig!
pi_3064186
quote:
Op woensdag 06 februari 2002 10:14 schreef k_man het volgende:
En Moskou en St. Petersburg en waarschijnlijk voor het gros van de Oostblok-steden. Maar de centra zijn dan wel prachtig!
Ja inderdaad, ik vind het alleen zo jammer dat zo'n mooi centrum haast schuil gaat tussen al die gore 'sowjet' beton flats. Als je bijvoorbeeld in Tjechië naar een andere stad gaat dan Praag dan kun je een mooi centrum ook wel vergeten, alles is daar lelijk... Jammer wat tientallen jaren onderdrukking kan doen.
pi_3697654
quote:
Op woensdag 05 september 2001 15:23 schreef F.U.B.A.R het volgende:

[..]

België is een federatie en dit zijn haar deelstaten:
- Duitstalige Gemeenschap


Zijn er in Belgie dan ook Duitstalige delen? Echt nooit geweten.
pi_3697757
quote:
Op vrijdag 07 september 2001 19:39 schreef kamagurka het volgende:
Leueven heeft ook een centrum waar meeste hollandse steden een puntje aan kunnen zuigen.
Leuven is inderdaad een mooie stad. Brugge en Gent schijnen ook erg fraai te zijn, maar daar ben ik nog nooit geweest.

En Luik vind ik gewoon walgelijk. Wat een afschuwelijk gore stad is dat.

  zaterdag 20 april 2002 @ 13:24:58 #174
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_3898918
quote:
Op maandag 05 november 2001 16:35 schreef Agnar het volgende:

[..]

Dan ben jij nog niet in Riaño (noordwest Spanje, provincie Léon) geweest. Ooit (tot in de late jaren 80) was dit een schilderachtig dorpje, zoals je die ten noorden van Riaño (te weten in het Valdeón) gelukkig nog wèl hebt.

Toen werd er een stuwmeer gebouwd, en werd onder luid protest van de Spanjaarden Riaño onder water gezet.
Hiervoor in de plaats is toen het HUIDIGE Riaño gebouwd, zo'n 500 meter verderop.
Het is één groot VINEX getto, met precies 1 kroegje en honderden appartementencomplexen (voor gestrande doorreizigers vermoed ik )

En tenslotte sommige wijken in Kopenhagen, die net 3 kilometer buiten het centrum, maar nog wel midden in de stad liggen, zoals bijvoorbeeld Bellahøy met zijn grauwe Ceaucescublokken (wel een leuke camping overigens).
[..]


Nog niet geweest inderdaad, zou heel goed heel lelijk kunnen zijn. Ook Tignes, wintersport oord in de Franse Alpen (dichtbij Grenoble ) is een dorp dat is "verplaatst" voor een stuwdam. Tignes is dan ook knetterend lelijk, maar daar kun je een wintersportgebied niet op afrekenen.

Ik vind dat je bij het beoordelen van een stad rekening moet houden met de verwachting die je van een stad hebt, niet objectief... maar dat is men als mens meestal niet (uitzonderingen daar gelaten). Grenoble heeft alles in zich om een prachtige stad te zijn, als je daar bent blijken al deze kansen op hopeloze wijze gemist.

Als je naar Riaño gaat, en je weet dat het verplaatst is door een stuwmeer. Dan kun je niet verwachten dat je in een mooie stad terecht gaat komen. Daardoor denk ik dat de domper minder zal zijn.

Nu blijft het natuurlijk makkelijk om te zeggen, ja maar dan kan het toch lelijker zijn!!! Vind ik niet (beter is slechter dan goed genoeg), maar de discussie die hieruit kan ontstaan zou een ander topic vol kunnen zijn. Ik zal mijn betoog dan ook niet uiteenzetten.

Kopenhagen is vergeleken bij Grenoble trouwens niet eens bijna een beetje lelijk. Als je echt op wijken af wil knappen kan dat heel dicht bij huis: Antwerpen. Sowieso een lelijke stad, maar ongetwijfels al vaker vernoemd in dit topic

Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  zaterdag 20 april 2002 @ 13:32:15 #175
18170 WinXP_sux
Extreem rechtse racist
pi_3898993
quote:
Op dinsdag 02 oktober 2001 19:22 schreef kamagurka het volgende:

[..]

Deze gast is er tevergeefs daar op zoek geweest naar een "stad", want dat is het namelijk helemaaal niet. Centrum? Een paar oude boerderijen en landhuizen en een shoppingmall ertegenaan geplakt.

De omgeving is erg mooi, dat geef ik meteen toe. Maar dat maakt het nog niet tot een stad.. (iets dat zelfs het oerlelijke Luik wél is) Daar doelde ik dus op


waarom is het geen stad? omdat het geen stadsrechten heeft? dan is Den-Haag ook geen stad.
Apeldoorn heeft ruim 155 duizend inwoners en is de 11e in de lijst van grootste steden van nederland

het enige nadeel is dat er weinig studenten zitten maar dat is met wel meer steden zo

How do you want to crash today?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')