Benodigdheden :
Peper, zout, kaneel, ketjap, kroepoek.
kipfilet, rijst, bloemolie, spaanse peper (de hele) en eventueel er nog bij wat je lekker vind, vnmlk sambal oelek of een andere sambal
Okay, komt ie
Snij de spaanse peper in dunne plakjes, haal eventueel de pitjes er uit als je het niet al te heet wil hebben, krummel de kroepoek in kleine stukjes, snij de kipfilet in kleine stukjes (net zoals bij bijv. kipsate )
Neem een braadpan, een flinke, gooi daar de olie in (niet te veel, gewoon normaal), laat dit goed heet worden.
Dep ondertussen de kipfilet in de gekrummelde kroepoek, gooi dit hierna in de pan.
Als de kipfilet bijna klaar is, gooi dan de pepers en de ketjap erbij (kijk zelf wat je lekker vind, de hoeveelheid bedoel ik dan).
Zet dit op een laag vuurtje, en laat dit gaar "koken"
Kook nu de rijst, zodra de rijst klaar is is het vlees ook goed.
Doe de rijst op een bord, doe daar de kipfilet overheen met een klein beetje van de jus in de pan (saus ), werkt dit af met een beetje peper, zout, kaneel en eventueel sambal (voor de hetere personen onder ons
).
Eet smakelijk....
quote:
Op zondag 8 februari 2004 13:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Kipfilet a la Piet
Kip kruiden naar smaak, maar niet zouten.
Omwikkelen met plakjes ontbijtspek.
in de oven bij 200 graden tot gaar.
quote:Door het spek wordt het ook heeeel mals
Op maandag 9 februari 2004 10:37 schreef KatirZan het volgende:[..]
klinkt ook goed
quote:Hou op, ik heb trek
Op maandag 9 februari 2004 10:40 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
Door het spek wordt het ook heeeel mals
BTW, gehaktbal met ontbijtspek is ook erg lekker
quote:Ossehaas met ontbijtspek omwikkelen,
Op maandag 9 februari 2004 16:54 schreef KatirZan het volgende:[..]
Hou op, ik heb trek
BTW, gehaktbal met ontbijtspek is ook erg lekker
quote:Zelfs je uitwerpselen worden botermals van spek.
Op maandag 9 februari 2004 10:40 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
Door het spek wordt het ook heeeel mals
kippenboutjes marineren in olijfolie, cajunkruiden, snufje kaneel, citroensap, honing en op smaak brengen met peper en zout.
even in laten trekken en dan aanbakken tot de pootjes bruin zijn.. en dan 20 minuutjes in de oven op 200 graden...
(Volgens mij kunnen we dit topic beter het grote kiptopic noemen of zo )
quote:Lijkt wel op een favoriet van mij:
Op zondag 8 februari 2004 13:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Kipfilet a la Piet
Kip kruiden naar smaak, maar niet zouten.
Omwikkelen met plakjes ontbijtspek.
in de oven bij 200 graden tot gaar.
Maak spiezen van om en om stukjes kip (gekruid met cayennepeper) en banaan. Omwikkel ze met ontbijtspek en leg ze 10 tot 15 minuten onder de grill. Wel halverwege even omdraaien.
Wat voor sausje doe je dan meestal bij de Kip?quote:Op vrijdag 18 februari 2005 17:51 schreef Oblivion het volgende:
Ik heb eigenlijk geen kip a la.... Vind bijna alles met kip lekker!![]()
Gewoon ordinair stuk kipfilet op de BBQ.
Met een sausje zo lekker..![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |