quote:klinkt mischien gek, maar dit is in het buitenland de normaalste zaak van de wereld. dit soort gerechten, verdomt goed klaargemaakt.
Op zondag 25 januari 2004 16:07 schreef ChrisJX het volgende:
Jaaaaaaaaaa, boerenkool met rookworst in een restaurant
quote:Eik zou het ook best leuk zijn... Ik hou wel van boerenkool met rookworst, maar niet van sjieke mini-hapjes met prutsausjes. In ieder restaurant in Oostenrijk vind je Wiener Schnitzel en Knödeln, dat zijn ook nationale gerechten.
Op zondag 25 januari 2004 16:09 schreef Pietverdriet het volgende:klinkt mischien gek, maar dit is in het buitenland de normaalste zaak van de wereld. dit soort gerechten, verdomt goed klaargemaakt.
10 Jaar geleden had je het zelfde postje kunnen maken met waarom vreten Nederlanders alleen maar stamppot en nederlands eten?
Nu gebeurd het dus dat mensen hun horizon gaan uitbreiden is het weer niet goed.
Zoals je zelf al in een andere post zei: Dit is geen klaagbaak!
( krijg je voor de mierenneukers onder ons ook nog eens waar voor je geld )
quote:dat weet ik, de vraag is,
Op zondag 25 januari 2004 16:10 schreef Oblivion het volgende:
Als ik Nederlans eten wil, doe ik dat wel thuis.
Ga ik naar een restaurant ga ik toch geen Nederlands zitten eten?
quote:#
10 Jaar geleden had je het zelfde postje kunnen maken met waarom vreten Nederlanders alleen maar stamppot en nederlands eten?
en dan als toetje, hangop, of griesmeelpudding, of fruit.
quote:dit slaat nergens op.
Nu gebeurd het dus dat mensen hun horizon gaan uitbreiden is het weer niet goed.![]()
Zoals je zelf al in een andere post zei: Dit is geen klaagbaak!
[Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 25-01-2004 16:20]
quote:lees de openingspost nog eens, of die hierboven, en iemand die zich chefkok noemt, en dat niet weet moest zich schamen...
Op zondag 25 januari 2004 16:19 schreef sammyd118 het volgende:
Vertel jij mij maar eens wat de Nederlandse eetcultuur inhoud.In mijn ogen hebben we die niet.
[Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 25-01-2004 16:22]
Ik heb ooit de opmerking gehoord van een Curacau-er dat nederland qua gerechten wel trots mag zijn op erwtensoep. Dat eet je toch niet bij 30 graden
quote:Dus de nedrelandse eetcultuur bestaat uit soep ,sla en vlees?
Op zondag 25 januari 2004 16:21 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
lees de openingspost nog eens, of die hierboven
quote:heb daar johannis van dam ook al eens over horen schelden, die huishoudscholen. Ik heb een paar nederlandse kookboeken van tussen 1600 en 1800 en als je dat leest, man o man, wat is dat mooi.
Op zondag 25 januari 2004 16:24 schreef What het volgende:
Nederland dat tot midden negentiende eeuw een uitstekende keuken.
Dit alles is echter naar de kloten geholpen door de invoering van de huishoudscholen.
Mede door het standaardwerk 'De slimme Hollandsche keukenmeid'.
quote:Waar haal jij vandaan dat dat typisch 's zondags is? Bij mij is typisch 's zondags vooraf een pasteitje, hoofdgerecht gekookte aardappelen met vlees en 1 soort groente en als toetje ijs. En dan mag op zaterdag de rijstebrij op tafel komen
Op zondag 25 januari 2004 16:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat bedoel ik dus niet, schijnbaar denk jij dus bij nederlands eten aan stampot, en ken je onze traditie niet. Ik weet zeker dat in het gros van de families vandaag niet zondags wordt gegeten. Vooraf een soep, dan een stuk vlees, lekkere bloemige aardappels, jus of saus, twee warme groentes en een sla,en dan als toetje, hangop, of griesmeelpudding, of fruit.
quote:Waarom val jij mij persoonlijk aan als je me niet kent en niet weet wat ik doe?omdat ik het niet met je eens ben?Laat meer van je zelf zie dan van mij denk ik.O ja alle opleidingen in heel europa op culinaire gebied gebruiken nog steeds de frans eetcultuur als basis en die beheers ik heel goed .Als jij je lekker met de nederlandse eetcultuur bezig houd moet jij dat lekker doen .jij doet jou ding ik het mijne.
Op zondag 25 januari 2004 16:21 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
iemand die zich chefkok noemt, en dat niet weet moest zich schamen...
[Dit bericht is gewijzigd door sammyd118 op 25-01-2004 16:36]
quote:
Op zondag 25 januari 2004 16:18 schreef Pietverdriet het volgende:
dat weet ik, de vraag is,
waarom?
wat is er met ons dat we in een restaurant wat "bijzonders" eten willen, en dat men in andere landen hun eigen lokale tradities veel belangrijker vinden..
Wat ik al zei: Thuis kan dat uitstekend klaar gemaakt worden.
quote:Dat is dus Nederlands eten...
Dat bedoel ik dus niet, schijnbaar denk jij dus bij nederlands eten aan stampot, en ken je onze traditie niet. Ik weet zeker dat in het gros van de families vandaag niet zondags wordt gegeten. Vooraf een soep, dan een stuk vlees, lekkere bloemige aardappels, jus of saus, twee warme groentes en een sla
Je bent zelf kok, ik zou zeggen maak er wat van! Doe het zelf, als jij denkt dat er zoveel vraag naar is.
Vind de teneur van je schrijven met een negatieve inslag, is het zo slecht bevallen in een keuken?
quote:vis, veel groenten, zuivel, allerlei fruitbereidingen.
Op zondag 25 januari 2004 16:26 schreef sammyd118 het volgende:[..]
Dus de nedrelandse eetcultuur bestaat uit soep ,sla en vlees?
Als je in andere landen kijkt is daar veel meer eetcultuur als bij ons,ik zeg niet dat Nederlandse dingen slecht zijn ,wij hebben gewoon geen eetcultuur, ja we hebben er wel een maar in vergelijking mat bv Frankrijk of Belgie stelt het echt geen fuck voor in mijn ogen.Maar vertel mij nou eens wat jij typies nederlandse eetcultuur vind dan.
quote:Uit zijn boek heb ik het ook.
Op zondag 25 januari 2004 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:
heb daar johannis van dam ook al eens over horen schelden, die huishoudscholen.
[Dit bericht is gewijzigd door What op 25-01-2004 16:34]
quote:je hebt NIETS van mijn post begrepen. Het probleem is zoals ik al zei, we ETEN dit niet, We schamen ons schijnbaar voor ons erfgoed.
Op zondag 25 januari 2004 16:29 schreef Oblivion het volgende:[..]
Wat ik al zei: Thuis kan dat uitstekend klaar gemaakt worden.
[..]Dat is dus Nederlands eten...
![]()
Je bent zelf kok, ik zou zeggen maak er wat van! Doe het zelf, als jij denkt dat er zoveel vraag naar is.
quote:Die hebben we wel hoor maar bijna niemand kent het nog
Op zondag 25 januari 2004 16:19 schreef sammyd118 het volgende:
Vertel jij mij maar eens wat de Nederlandse eetcultuur inhoud.In mijn ogen hebben we die niet.
En voor de TS hoeren maak je klaar en eten bereid je.
quote:Onwetendheid. Er wordt vaak wat lacherig gedaan over de Nederlandse (volks)keuken maar die was er wel degelijk. Nederland deed niet veel onder voor België of Frankrijk.
Op zondag 25 januari 2004 16:32 schreef Pietverdriet het volgende:
We schamen ons schijnbaar voor ons erfgoed.
WAAROM.
quote:uh hoeren worden toch geacht iemand klaar te maken
Op zondag 25 januari 2004 16:32 schreef prupke het volgende:[..]
Die hebben we wel hoor maar bijna niemand kent het nog
En voor de TS hoeren maak je klaar en eten bereid je.
quote:Ga jij lekker lezen man!
Op zondag 25 januari 2004 16:32 schreef Pietverdriet het volgende:
je hebt NIETS van mijn post begrepen. Het probleem is zoals ik al zei, we ETEN dit niet, We schamen ons schijnbaar voor ons erfgoed.
WAAROM.
Je doet je naam eer aan.
Met koppigheid kom je er niet hoor.
En WAT vreselijk fijn dat jij bij mij in de keuken kan kijken wat ik allemaal klaar maak! Je schrijft "we" dus daar val ik ook onder, en nee ik schaam me nergens voor.
Niet denken voor een ander, komt ruzie van.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |