Wil ik vragen wat precies het verschil is tussen whisk(e)y en Bourbon.
Zelf vind ik bourbon lekkerder wegdrinken, maar zijn er expliciete verschillen???
Zou bourbon misschien "verzacht" worden ofzo?
Kan me niet voorstellen dat als je Whisky stookt buiten de UK, dat je het ook Whisky mag noemen. Bescherming van het product denk ik.
Ik geef zelf de voorkeur aan Schotse whisky.
Geef mij maar bourbon dus als het puur is .... whiskey drink ik gemixt met cola
quote:Jammie Jammie krijg nu al weer dorst!!
Op vrijdag 16 januari 2004 23:13 schreef ondeugend het volgende:
Southern comfort on the rocksGeef mij maar bourbon dus als het puur is .... whiskey drink ik gemixt met cola
Bourboun, Kentucky zijn gemeentes (County) en ook een door de ATF beschermde naam. Je mag iets dus niet zomaar Bourboun noemen wat ten onrechte vaak gebeurd. Zo is de bekendste Amerikaan, Jack Daniels, géén Bourboun maar komt uit Lynchburg, Tennesee.
Allemaal hebben ze zo hun eigen ideen over whiskey stoken. Amerikanen willen er nog wel suiker bij doen of het geheel door een bak norit gieten. De Schotten roosteren hun graan eerst boven een turfvuurtje en de ieren distileeren hun whiskey drie keer.
Wil je kennismaken met whiskey? Begin dan met ierse, deze heeft de zachste smaak. De allerzachtste en bekendste is Jameson, maar ook Bushmills komt van de groene smaragd.
quote:Goddomme dat klinkt ook niet lekker
Op vrijdag 16 januari 2004 23:30 schreef Fixers het volgende:
Whisky en Whiskey wordt (hoofdzakleijk) gestookt op de Britse/Ierse eilanden, Canada, en de VS. Er zijn een aantal herkomst benamingen zoals Higland, Speyside, Bourboun en Kentucky.Bourboun, Kentucky zijn gemeentes (County) en ook een door de ATF beschermde naam. Je mag iets dus niet zomaar Bourboun noemen wat ten onrechte vaak gebeurd. Zo is de bekendste Amerikaan, Jack Daniels, géén Bourboun maar komt uit Lynchburg, Tennesee.
Allemaal hebben ze zo hun eigen ideen over whiskey stoken. Amerikanen willen er nog wel suiker bij doen of het geheel door een bak norit gieten. De Schotten roosteren hun graan eerst boven een turfvuurtje en de ieren distileeren hun whiskey drie keer.
Wil je kennismaken met whiskey? Begin dan met ierse, deze heeft de zachste smaak. De allerzachtste en bekendste is Jameson, maar ook Bushmills komt van de groene smaragd.
quote:Dat doen ze toch echt met Jack Daniels. Dat wordt met charcoal gefilterd, ofwel door pure C(arbon). In nederland wordt het element C verkocht onder de merknaam norit. Dit heeft ongeveer hetzelfde effect als nogmaals distilleren.
Op zondag 18 januari 2004 16:46 schreef mr.marcus het volgende:[..]
Goddomme dat klinkt ook niet lekker
quote:Drink voornamelijk Jim Beam....
Op zondag 18 januari 2004 18:57 schreef Fixers het volgende:[..]
Dat doen ze toch echt met Jack Daniels. Dat wordt met charcoal gefilterd, ofwel door pure C(arbon). In nederland wordt het element C verkocht onder de merknaam norit. Dit heeft ongeveer hetzelfde effect als nogmaals distilleren.
quote:Ach joh, ga je echt niet dood van hoor, ik drink Jacky D zo vaak
Op zondag 18 januari 2004 16:46 schreef mr.marcus het volgende:[..]
Goddomme dat klinkt ook niet lekker
quote:Actieve kool is niet zo eng hoor, misschien filteren ze er juist hele nare dingen uit op deze manier!
Op zondag 18 januari 2004 16:46 schreef mr.marcus het volgende:[..]
Goddomme dat klinkt ook niet lekker
quote:Dat zou kunnen, maar Norit associeer ik toch met heel iets anders.
Op maandag 19 januari 2004 12:52 schreef Againzender het volgende:[..]
Actieve kool is niet zo eng hoor, misschien filteren ze er juist hele nare dingen uit op deze manier!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |