Houd het glas schuin en net onder de uiteinde van de tapkraan. De juiste afstand en de hoek zijn afhankelijk van de druk op het bier, maar wat in ieder geval moet worden bereikt is dat het bier met een draaiende beweging in het glas terechtkomt en zo, onder het vullen, schuim vormt - maar niet te veel.
Open de tapkraan met een snelle beweging, en zorg ervoor dat het Amstel-bier op de eerder beschreven manier in het glas komt totdat het de rand van het schuine glas bereikt. Wanneer het bier uit de tapkraan stroomt, moet het rustig schuimen, niet sputteren. Dit is een kwestie van oefening.
Draai de tap snel dicht, draai het glas recht en haal het weg onder de nadruppelende tapkraan. Laat het gevulde glas even op de lekbak staan totdat het schuim niet meer over de rand van het glas loopt.
Houd een plastic schuimspaan iets schuin en schuim met een snelle, vegende beweging af zodat de bovenkant van de schuimkraag gelijk is aan de rand van het glas. Je kunt ook met de schuimspaan nog even een triomfantelijk tikje op de lekbak geven, maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het bier.
Zet het bier op een bierviltje voor degene aan wie je het bier serveert. Als je het bier in je favoriete glas met het Amstel-vignet serveert, zet het dan zo neer dat je gast het logo kan zien. Alsjeblieft. Je hebt een perfect glas bier geserveerd.
[Dit bericht is gewijzigd door flat_erik op 26-02-2003 12:35]
quote:Niet echt nee
Op woensdag 26 februari 2003 11:18 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Je plaatjes doen het niet.
he kiwi!!
quote:hoe breek je een flesje
Op woensdag 26 februari 2003 11:21 schreef madmatt het volgende:
volgende topic: zo open je een flesje.........
ps. kruisjes... tja niet gek als je ze host bij geocities
[Dit bericht is gewijzigd door Thegeronimo op 26-02-2003 11:28]
Oei, wat een zonde Je moet em onder een hoek van 45 graden houden en zorgen dat er een klein beetje water op ligt dat je dan dus over de schuimkraag laat lopen.
quote:NU wel!
Op woensdag 26 februari 2003 11:18 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Je plaatjes doen het niet.
quote:hmm
Op woensdag 26 februari 2003 11:31 schreef THEDUTCHJOKER het volgende:
Helaas geocities en plaatjes laten zien lukt niet
na deze post was er geen geocities meer
quote:
Op woensdag 26 februari 2003 11:16 schreef flat_erik het volgende:
Je kunt ook met de schuimspaan nog even een triomfantelijk tikje op de lekbak geven, maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het bier.
quote:En je moet niet aftikken met je schuimspaan, dan komen er kleine inkepinkjes in en die brokjes komen in het bier. Nooit aftikken dus, want zoals je al zei, het heeft ook geen toegevoegde waarde, enkel nadelen.
Op woensdag 26 februari 2003 11:29 schreef Knakker het volgende:
[quote]Houd een plastic schuimspaan iets schuin en schuim met een snelle, vegende beweging af zodat de bovenkant van de schuimkraag gelijk is aan de rand van het glas. Je kunt ook met de schuimspaan nog even een triomfantelijk tikje op de lekbak geven, maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het bier. [./quote]Oei, wat een zonde
Je moet em onder een hoek van 45 graden houden en zorgen dat er een klein beetje water op ligt dat je dan dus over de schuimkraag laat lopen.
want ik hoef geen water uit de amstel in mijn glas.
quote:Fixt!
Op woensdag 26 februari 2003 11:42 schreef xman het volgende:
Zo leer je ook nog nuttige zaken op fok! Thnx
quote:Als je op de lekbak tikt komen er brokjes in het bier?
Op woensdag 26 februari 2003 11:36 schreef Dagootje het volgende:[..]
En je moet niet aftikken met je schuimspaan, dan komen er kleine inkepinkjes in en die brokjes komen in het bier.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |