abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 13 oktober 2002 @ 13:48:44 #1
27492 Kassanova
Melly Rules!!
pi_6256769
Daar heb ik nou trek in

Pizza met bier
  zondag 13 oktober 2002 @ 13:49:08 #2
11738 Zworld
Fok!Food Master
pi_6256776
quote:
Op zondag 13 oktober 2002 13:48 schreef Kassanova het volgende:
Daar heb ik nou trek in


Ga dan halen
Dikke en Zworld zijn de Fok!FoodMasters[br]>>>Forum!<<< [br]MPEG FAQ!
  zondag 13 oktober 2002 @ 13:49:41 #3
27492 Kassanova
Melly Rules!!
pi_6256780
quote:
Op zondag 13 oktober 2002 13:49 schreef Zworld het volgende:

[..]

Ga dan halen


geen zin in
Pizza met bier
pi_6256782
quote:
Op zondag 13 oktober 2002 13:49 schreef Kassanova het volgende:

[..]

geen zin in


zeur dan niet
Die Unheil geschwängerte Nacht zum 19.November 1942 ist hereingebrochen.
Stille liegt über dem Land.
Nur die Stimme aus Moskau hämmert unermüdlich, monoton.
  zondag 13 oktober 2002 @ 13:50:43 #5
27492 Kassanova
Melly Rules!!
pi_6256789
quote:
Op zondag 13 oktober 2002 13:50 schreef Kemania het volgende:

[..]

zeur dan niet


zeur ik dan?
Pizza met bier
pi_6256794
quote:
Op zondag 13 oktober 2002 13:50 schreef Kassanova het volgende:

[..]

zeur ik dan?


ja!
Die Unheil geschwängerte Nacht zum 19.November 1942 ist hereingebrochen.
Stille liegt über dem Land.
Nur die Stimme aus Moskau hämmert unermüdlich, monoton.
pi_6256796
Heerlijk is het altijd om zondag ochtend als je wakker word na het stappen brood te eten
pi_6256800
Dus geen frituur
  zondag 13 oktober 2002 @ 13:52:09 #9
27492 Kassanova
Melly Rules!!
pi_6256808
quote:
Op zondag 13 oktober 2002 13:50 schreef Kemania het volgende:

[..]

ja!


nee
Pizza met bier
  zondag 13 oktober 2002 @ 13:52:29 #10
27492 Kassanova
Melly Rules!!
pi_6256814
quote:
Op zondag 13 oktober 2002 13:51 schreef flat_erik het volgende:
Heerlijk is het altijd om zondag ochtend als je wakker word na het stappen brood te eten
...shoarma ook lekker..
Pizza met bier
pi_6256820
quote:
Op zondag 13 oktober 2002 13:51 schreef flat_erik het volgende:
Heerlijk is het altijd om zondag ochtend als je wakker word na het stappen brood te eten
Met veel mellluuuk
'Cause it's easier to fly
Than to face another night
In Southern Sun
And your love is all around
pi_6256831
nooooooooodles!!
Die Unheil geschwängerte Nacht zum 19.November 1942 ist hereingebrochen.
Stille liegt über dem Land.
Nur die Stimme aus Moskau hämmert unermüdlich, monoton.
  zondag 13 oktober 2002 @ 13:53:52 #13
27492 Kassanova
Melly Rules!!
pi_6256832
cup a soup chinese kip!!!
Pizza met bier
pi_6256847
Neuh denk dat ik de leftovers van gisteren maar ga verwarmen:

Tagliatelle met Room, Danishblue kaas en zalm.
Ach ja je moet toch wat

  zondag 13 oktober 2002 @ 13:56:56 #15
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_6256860
asjublief...
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
  zondag 13 oktober 2002 @ 14:02:53 #16
11738 Zworld
Fok!Food Master
pi_6256913
quote:
Op zondag 13 oktober 2002 13:56 schreef HAL9000S het volgende:
asjublief...
[afbeelding]
En dit erbij
quote:
Converting Eggs Into Mayonnaise
by Dennis Hawkins

When you have a surplus of eggs, it is handy to know a few kitchen tricks to use them to make practical things. The obvious things are eggnog, custard, and deviled eggs. One less obvious egg product is mayonnaise. The only problem with making mayonnaise is that if you don't know it's secret, you will always end up with a gooey mess rather than actual mayonnaise. The ingredients to mayonnaise are as follows:

4 Jumbo Egg Yolks (separate and discard the whites)
6 Teaspoons (Real Lemon Brand) Lemon Juice
3 cups soybean oil (sold as "vegetable" oil)
2 Teaspoons Onion Powder
1 Teaspoon Salt
1 Teaspoon Sugar or 1/2 packet of Splenda Brand (sucralose artificial sweetener)

If you threw all of these into a blender you would not get mayonnaise. You would get a slimy mess instead. This is because there is a trick to making real mayonnaise.

Before attempting to make mayonnaise, it is important to understand how mayonnaise works. To do that, a little background in food chemistry is needed. Mayonnaise is an emulsion of vegetable oil in lemon juice stabilized by the molecule lecithin, found in egg yolks. Mayonnaise does not taste all that oily even though most of it is oil. This is because every molecule of oil is surrounded by a microscopic amount of lemon juice. Thus, it is important to remember that mayonnaise is not a small amount of lemon juice blended into oil, but is instead, a large amount of oil blended into a tiny amount of lemon juice.

The key to making mayonnaise is to avoid having the components of the emulsion separate back into the components. In cooking, this is called breaking. No matter how much you mix the oil and lemon juice together, it will always separate (break) into a gooey mess unless you include the egg yolk as a stabilizer. The lecithin in the egg yolk acts like detergent in dissolving both the oil and the lemon juice components. This is what keeps mayonnaise fluffy.

Now that you understand the chemistry behind making mayonnaise, lets begin. First, separate the yolks from four jumbo eggs and place it in a quart jar with the lemon juice. The whites from the egg should be discarded. If you try to include them, the recipe will not work. The photo on the right shows this.

The ratio of lemon juice to the oil has to be exact so it is best to use measuring spoons and not guess. Note that in the ingredient list I specified to use a brand name lemon juice. You may be tempted to go out and grab a lemon off the tree, but you should know that natural lemons are not consistent in their concentration. As such, a natural lemon may be too strong or too weak. Store bought lemon juice is what this recipe requires.

The next thing to do is to mix the yolk and juice together using a high speed mixer with a wire wisp until the mixture is frothy. Since I didn't have a high speed mixer, I improvised by attaching a wire wisp to an electric drill. The speed of the drill needs to be set to medium to fast which is about perfect for making mayonnaise. When mixing, you need three hands if you use a hand drill. If you are doing this alone, a drill press fitted with a wire wisp is very handy. Ordinary electric mixer blades may not produce acceptable results. You may be tempted to use a blender, but if you do, you will get a mess instead of mayonnaise. Whatever type of mixer you use, it must mix the full column of mayonnaise at the same time (as in the case of a wire wisp). Most blenders have only a small impeller at the bottom so they wont work for making mayonnaise.

Let the egg yolk mixture sit for 3-5 minutes. There is always a danger in using raw eggs in any recipe, but letting this mixture sit for a few minutes allows the lemon juice to "pickle" any germs that might have been in the eggs. The risk of getting food poisoning from a raw egg is extremely low, but letting the lemon juice 'cook' it for a few minutes will make it even less of a risk.

Next, start the wisp spinning at maximum speed and S-L-O-W-L-Y dribble in the oil. Remember that you are mixing a large amount of oil into a very small amount of lemon juice. This takes a lot of time. You should not try to pour the oil in faster than about 1/2 teaspoonful per second. As you do this, it is very helpful to have a kitchen helper hold the quart jar for you or use a drill press if you are working alone. Once all the oil is in, blend a few seconds longer just to make sure any oil on the sides of the jar gets included in the emulsion.

Mix in the remaining ingredients. These are just for flavor and do not affect the mayonnaise consistency. Try not to be tempted to use real onions instead of onion powder. Doing so may cause the mayonnaise to break (turn to goo). You should not add any other liquid to the emulsion at this time. A lot of people make the mistake of adding the egg whites back in at this point, but this always results in a slimy goo rather than mayonnaise. It is really rather depressing to see this happen after you actually made the mayonnaise. When you are done, stop the drill and remove the wisp. The mayonnaise should be thick and able to stand up on its own. It should not be runny at all. You should be able to turn the jar on its side without the mayonnaise running out.

When you have completed, your mayonnaise should look like the mayonnaise in the photo to the left. If yours came out too runny, throw it out and try again. Unlike many other recipes, the recipe for mayonnaise must be followed to the letter. Good luck and remember to keep your mayonnaise refrigerated.


http://www.afn.org/~poultry/recipes/mayo.htm
Dikke en Zworld zijn de Fok!FoodMasters[br]>>>Forum!<<< [br]MPEG FAQ!
  † In Memoriam † zondag 13 oktober 2002 @ 14:05:50 #17
34726 Fratz
Max
pi_6256930
quote:
Op zondag 13 oktober 2002 14:02 schreef Zworld het volgende:

-knip-

mayonaise


ik heb altijd mayo leren maken met azijn in plaats van citroensap!

en patat...heb ik ook best zin in!

There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  zondag 13 oktober 2002 @ 14:11:48 #18
5537 HighLander
Insane in the birdbrain
pi_6256987
Hmm staat dat een beetje raar om dat als ontbijt te nemen?
O really? And why would I care?
000000000010000000000/100101101011110100000/011010011111001110001/110100101101010001001/000011000100101011000/ [2/3]
  zondag 13 oktober 2002 @ 14:15:07 #19
26777 MrTorture
Welcome to the torture chamber
pi_6257024

Ik moet eerlijk zeggen.......

No fear, no pain.Nobody left to blame. I'll try alone. Make destiny my own.
Dave: Al draagt een mod een blauwe kleur, het is en blijft een oude zeur.
yvonne says: nee hoor die Danny is gewoon een werknemer
Vis een optie?
  zondag 13 oktober 2002 @ 14:22:04 #20
5537 HighLander
Insane in the birdbrain
pi_6257101
quote:
Op zondag 13 oktober 2002 14:15 schreef MrTorture het volgende:
[afbeelding]

Ik moet eerlijk zeggen.......


Ja maar ik heb nog niets op vandaag
O really? And why would I care?
000000000010000000000/100101101011110100000/011010011111001110001/110100101101010001001/000011000100101011000/ [2/3]
  zondag 13 oktober 2002 @ 14:23:10 #21
24339 amnesiac
mooi was die tijd
pi_6257112
Ik heb liever een frikandel speciaal ...

yummie

er is een tijd van komen en gaan, en de tijd van gaan is nu gekomen :+
  zondag 13 oktober 2002 @ 14:23:38 #22
5537 HighLander
Insane in the birdbrain
pi_6257119
quote:
Op zondag 13 oktober 2002 14:23 schreef amnesiac het volgende:
Ik heb liever een frikandel speciaal ...

[afbeelding]

yummie


Oeh die hebben we hier ook nog wel, doos of 3.
O really? And why would I care?
000000000010000000000/100101101011110100000/011010011111001110001/110100101101010001001/000011000100101011000/ [2/3]
  zondag 13 oktober 2002 @ 14:24:28 #23
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_6257129
*kwijlt Ivetje onder*
tegenwoordig bekend als Tha_Duck
  zondag 13 oktober 2002 @ 14:24:37 #24
26777 MrTorture
Welcome to the torture chamber
pi_6257131
quote:
Op zondag 13 oktober 2002 14:22 schreef HighLander het volgende:

[..]

Ja maar ik heb nog niets op vandaag


Ik ook niet

Maar het wordt wat anders vandaag:

No fear, no pain.Nobody left to blame. I'll try alone. Make destiny my own.
Dave: Al draagt een mod een blauwe kleur, het is en blijft een oude zeur.
yvonne says: nee hoor die Danny is gewoon een werknemer
Vis een optie?
  zondag 13 oktober 2002 @ 14:24:44 #25
11738 Zworld
Fok!Food Master
pi_6257134

Dikke en Zworld zijn de Fok!FoodMasters[br]>>>Forum!<<< [br]MPEG FAQ!
  zondag 13 oktober 2002 @ 14:25:13 #26
5537 HighLander
Insane in the birdbrain
pi_6257139
quote:
Op zondag 13 oktober 2002 14:24 schreef thaduck het volgende:
*kwijlt Ivetje onder*
"Heb jij daar dingen uit de frituur voor nodig."
Mag toch hopen van niet
O really? And why would I care?
000000000010000000000/100101101011110100000/011010011111001110001/110100101101010001001/000011000100101011000/ [2/3]
  zondag 13 oktober 2002 @ 14:25:26 #27
24339 amnesiac
mooi was die tijd
pi_6257141
quote:
Op zondag 13 oktober 2002 14:24 schreef Zworld het volgende:
[afbeelding]


lijst bij
er is een tijd van komen en gaan, en de tijd van gaan is nu gekomen :+
  zondag 13 oktober 2002 @ 14:25:59 #28
11738 Zworld
Fok!Food Master
pi_6257146
quote:
Op zondag 13 oktober 2002 14:25 schreef amnesiac het volgende:

[..]

lijst bij


Lekkere saté

Dikke en Zworld zijn de Fok!FoodMasters[br]>>>Forum!<<< [br]MPEG FAQ!
  zondag 13 oktober 2002 @ 14:26:04 #29
26777 MrTorture
Welcome to the torture chamber
pi_6257149
quote:
Op zondag 13 oktober 2002 14:25 schreef amnesiac het volgende:

[..]

lijst bij


"Wilt u menu?"
"Nee, eerst even eten"
No fear, no pain.Nobody left to blame. I'll try alone. Make destiny my own.
Dave: Al draagt een mod een blauwe kleur, het is en blijft een oude zeur.
yvonne says: nee hoor die Danny is gewoon een werknemer
Vis een optie?
  zondag 13 oktober 2002 @ 14:38:09 #30
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_6257301
quote:
Op zondag 13 oktober 2002 14:25 schreef HighLander het volgende:

[..]

"Heb jij daar dingen uit de frituur voor nodig."
Mag toch hopen van niet


We gingen allebei kwijlen van ut lekkere eten wat we zagen
tegenwoordig bekend als Tha_Duck
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')