abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 9 juni 2003 @ 13:44:00 #51
56198 Kroeltroel
Kroelt heel wat weg ;)
pi_10983308
Hele grote schop

Vind dat dit topic maar eens gevuld moet worden, er zijn zoveel lekkere recepten! Heb zelf een boel recepten uit het WW-kookboek, en wat dingen van internet geplukt, maar verder dan dat ben ik eigenlijk niet gekomen... Zie hier; WW-Risotto:


Risotto

1 courgette
- 2 wortelen
- 3 tomaten
- 1 koffielepel olijfolie
- 4 eetlepels gekookte volkoren rijst
- 2 koffielepels kerriepoeder
- peper en zout

Was de groenten en schraap de wortelen. Snijd de groenten in dobbelsteentjes. Verhit de olie in een pan en stoof er de groenten in aan. Voeg de rijst toe en kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Giet er een bodempje water over en laat 30 minuten zachtjes doorkoken. Voeg tijdens het koken eventueel nog wat water toe en roer regelmatig eens om.

Slechts 3 ww-punten

Lekker voor erbij: 130 gr kipfilet in een pannetje water met bouillon 20 minuten koken, dat maakt het allemaal tot maar 5,5 punt


Wie volgt?

Op naar de 73!!!!
  maandag 9 juni 2003 @ 23:42:51 #52
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_10997087
Voor hoeveel personen Kroeltroel?
  dinsdag 10 juni 2003 @ 05:53:05 #53
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_10999620
Ik hoop dat jullie me rare vertaalfouten vergeven, de meeste van mijn recepten zijn Amerikaans en ik ben niet erg goed in vertalen:

Stukjes kalfsvlees met champignons en tomaten

Voor 4 personen

450 gram kalfsvlees, in stukjes gesneden
1 eetlepel bloem
½ theelepel zout
1/8 theelepel vers gemalen peper
2 theelepels olijfolie
240 gram champignons in plakjes
1 teen knoflook uit de knijper
60 ml droge witte wijn
2 tomaten in stukjes, ontdaan van pitjes
125 ml kippebouillon
2 eetlepels fijngesneden verse basilicum of 1,5 theelepel gedroogde
1 theelepel boter

Bestuif het vlees met de bloem en de helft van de peper en het zout. Verwarm een pan met anti-aanbaklaag, doe de olie erin en bak de stukjes vlees goudbruin (ongeveer 2 minuten aan iedere kant). Schep het vlees op een bord en hou het warm.

Spray wat uuhhhnonstick spray in de pan (hebben jullie dat in Nederland? Anders een minibeetje olie gebruiken). Voeg de champignons, knoflook, zout en peper toe. Bak op een niet te hoog vuur, roer regelmatig, ongeveer 2 minuten.

Voeg de wijn toe en laat hard koken tot de wijn vrijwel verdampt is. Roer nu de tomaten, bouillon en basilicum in de pan en laat een minuut of 5 sudderen. Voeg de boter toe en roer erdoor. Doe de stukjes vlees erbij en laat nog even sudderen, ongeveer een minuutje, tot het vlees door en door warm is.

Per persoon: 4 ww-punten; 182 kcal

Serveer het met bijvoorbeeld in de oven gebakken aardappeltjes of linguini en een spinaziesalade voor extra pitamientjes.

  dinsdag 10 juni 2003 @ 05:56:55 #54
25889 Sitethief
Fulltime Flapdrol
pi_10999630
Wat is ww nou weer
Stroek: Sitethief, die is heel groot en sterk :Y.
Faat: *zucht* zoals gewoonlijk hoor Sitethief weer in de bocht >:)
  dinsdag 10 juni 2003 @ 16:58:26 #55
56198 Kroeltroel
Kroelt heel wat weg ;)
pi_11011551
Die risotto was voor 1 persoon (veel, he?!)
WW = Weight Watchers
Recept klinkt lekker
Op naar de 73!!!!
  woensdag 11 juni 2003 @ 05:07:41 #56
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_11024872
quote:
Op dinsdag 10 juni 2003 16:58 schreef Kroeltroel het volgende:
Die risotto was voor 1 persoon (veel, he?!)
Dat hoopte ik al . Helaas.....geen (of heeeeele dure) courgettes hier.

Nog een receptje van mij. Niet zo heel snel of makkelijk, maar wel geweldig lekker. Ik maak het regelmatig voor gasten:

Thaise koolrolletjessoep

Voor 4 personen

Voor de koolrolletjes:
12 kleine bladen savooiekool
480 gram kalkoenborst zonder huid, gemalen tot gehakt (kipfilet gaat ook heel goed)
1 eetlepel fijngesneden verse gember
1 teen knoflook, ook fijngesneden
2 theelepels Thaise vissaus (nam pla)
6 lente-uitjes, fijngehakt
2 theelepels (donkere) sesamolie

Voor de bouillon:
1 theelepel plantaardige olie
4 eetlepels lente-uitjes, in ringetjes
2 theelepels fijngesneden verse gember
1 theelepel fijngesneden vers citroengras (of ¼ theelepel citroengraspoeder, of 1 theelepel geraspte citroenschil; of een stuk gedroogde citroengras mee laten trekken)
9 dl kippebouillon
2 eetlepels vers limoensap
1 eetlepel ketjap (liefst Chinese)
4 eetlepels verse korianderblaadjes, fijngehakt

Vul een grote pan voor tweederde met water en breng dat aan de kook. Voeg dan de koolbladeren toe en laat ze in ongeveer 30 seconden zachterworden. Haal ze uit het water, laat ze uitlekken en afkoelen (evt. even laten schrikken met koud water).

Meng de kalkoen, gember, knoflook, vissaus, lente-uitjes en sesamolie.

Neem 1 koolblad. Haal eventueel de dikste nerven eruit. Leg er ongeveer 2 eetlepels gehaktmengsel op. Vouw de zijkanten eroverheen en rol dan van beneden naar boven om een pakketje te maken. Zet het vast met een tandenstoker. Herhaal blad voor blad.

Verhit de olie in een (diepe) pan en voeg de lente-uitjes, gember, knoflook en citroengras toe. Bak totdat het mengsel heerlijk begint te geuren, ongeveer een minuut. Voeg bouillon, limoensap en ketjap toe. Breng aan de kook

Leg de koolrolletjes voorzichtig in de bouillon. Dek af en laat sudderen tot de rolletjes gaar zijn (ongeveer 30 minuten). Roer de korianderblaadjes erdoorheen en serveer onmiddellijk.

Per persoon (3 rolletjes en 225 ml bouillon): 5 punten; 220 cal.

pi_11322827
Oke, op aanraden van kroeltroel ook hier...

APPEL-KRUIDKOEK

500 gram volkorenmeel
15 gram speculaaskruiden
10 gram kaneel
300 ml suikervrije stroop (appel, peren)
15 gram bakpoeder
4 dl magere melk
5 ml vloeibare zoetstof
2 appels, geschild en in kleine stukjes.

Verwarm de over voor op 150 graden. Meng alle ingrediënten door elkaar zodat het een glad beslag wordt.
cakeblik invetten en beslag erin doen
Vijf kwartier in de oven zetten.

kijk met appelstroop uit met stroop met zgn 'beetwortelsap', dat is namelijk ook gewoon suiker.

  dinsdag 29 juli 2003 @ 15:05:02 #58
56198 Kroeltroel
Kroelt heel wat weg ;)
pi_12092225
Recept gewoon uit een kookboekje,en als je de olijfolie/honing vervangt door een magere dressing is het nog gezond ook

Wortelsalade =bijgerecht=

Ingredienten (3 a 4 personen)
- 1 bos bospeen
- zout
- 100 gr rozijntjes
- 1 citroen
- 5 el olijfolie (dit is natuurlijk veeeeeeelsteveel!!!)
- 1 el bloemenhoning
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- peper
- 2 el fijngesneden korianderblad

- Schrap de bosbeentjes en snijd ze in plakjes. Kook de plakjes 5 minuten in weinig water met zout naar smaak en giet ze af.
- Was de rozijnen en schep ze door de warme bospeenplakjes.
- Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf. Pers de vrucht uit.
- Klop een dressing van het citroensap, olie, honing, gemberpoeder, kaneelpoeder, peper en zout naar smaak.
- Schep de dressing met de koriander door de bospeentjes.

Ik vind 'm vooral lekker bij gepofte aardappels of rijst.


Wie volgt?

Op naar de 73!!!!
pi_12171004
quote:
Op maandag 23 juni 2003 19:15 schreef wendy-tje het volgende:
Oke, op aanraden van kroeltroel ook hier...

APPEL-KRUIDKOEK

500 gram volkorenmeel
15 gram speculaaskruiden
10 gram kaneel
300 ml suikervrije stroop (appel, peren)
15 gram bakpoeder
4 dl magere melk
5 ml vloeibare zoetstof
2 appels, geschild en in kleine stukjes.

Verwarm de over voor op 150 graden. Meng alle ingrediënten door elkaar zodat het een glad beslag wordt.
cakeblik invetten en beslag erin doen
Vijf kwartier in de oven zetten.

kijk met appelstroop uit met stroop met zgn 'beetwortelsap', dat is namelijk ook gewoon suiker.


Deze zit momenteel in de oven, ben benieuwd! Hij ruikt wel al lekker
Ben alleen het bakpoeder vergeten, zou dat veel uitmaken?
Plaats hier uw quasi-diepe quote, bij voorkeur in een vreemde taal.
  donderdag 7 augustus 2003 @ 20:52:10 #60
56198 Kroeltroel
Kroelt heel wat weg ;)
pi_12287425
quote:
Op vrijdag 1 augustus 2003 20:41 schreef maajo het volgende:

[..]

Deze zit momenteel in de oven, ben benieuwd! Hij ruikt wel al lekker
Ben alleen het bakpoeder vergeten, zou dat veel uitmaken?


En??? Vertel!!!!
Wat is het geworden? Is hij gelukt en was hij lekker?
Op naar de 73!!!!
pi_12330145
quote:
Op donderdag 7 augustus 2003 20:52 schreef Kroeltroel het volgende:

[..]

En??? Vertel!!!!
Wat is het geworden? Is hij gelukt en was hij lekker?


Durfde het niet eens te proeven, zo disgusting zag het eruit! Leek wel gesmolten plastic ofzo, echt heel vies.
Hij wilde ook niet goed gaar worden, ookal zat ie er echt veel langer in dan 5 kwartier.
Echt níet voor herhaling vatbaar... Lijnen en lekker gaat gewoon niet samen
Plaats hier uw quasi-diepe quote, bij voorkeur in een vreemde taal.
  zondag 10 augustus 2003 @ 01:30:56 #62
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_12330786
Maajo, probeer het toch nog eens mét bakpoeder (als je de moed op kunt brengen ). Dat zorgt er namelijk voor dat het gebak luchtig wordt en cake-achtig. Misschien dat het daarom zo mislukt was.
pi_12335924
quote:
Op zondag 10 augustus 2003 01:30 schreef Gaoxing het volgende:
Maajo, probeer het toch nog eens mét bakpoeder (als je de moed op kunt brengen ). Dat zorgt er namelijk voor dat het gebak luchtig wordt en cake-achtig. Misschien dat het daarom zo mislukt was.
Tsja, bakpoeder maakt wel een heel verschil hoor!
trouwens, de koek wordt niet helemaal droog, hij blijft iets nattig van binnen, maar de bakpoeder zorgt dat het luchtig wordt...
Dus voor wie nog durft...
  maandag 11 augustus 2003 @ 19:01:23 #64
56198 Kroeltroel
Kroelt heel wat weg ;)
pi_12362217
quote:
Op zondag 10 augustus 2003 14:54 schreef wendy-tje het volgende:

[..]

Tsja, bakpoeder maakt wel een heel verschil hoor!
trouwens, de koek wordt niet helemaal droog, hij blijft iets nattig van binnen, maar de bakpoeder zorgt dat het luchtig wordt...
Dus voor wie nog durft...


Misschien ook 'n leuk idee: foto's bij de gerechten plaatsen, dan ziet het er gelijk al een stuk lekkerder uit Dat merk ik tenminste bij mezelf, als ik in kookboekjes of -bladen aan het kijken ben, dat ik het eerste iets maak waar een mooie foto bij staat!

Helaas heb ik geen web- of digicam en vallen mijn geposte gerechten al af

Op naar de 73!!!!
pi_12363653
hmmmmmmmmmm heb al die gerechten uit deze topic ff uitgeprint.
als ik weer op mn kamertje in arnhem ben kan ik fijn gaan koken:)
pi_13363391
Zoals beloofd het recept van de Weight Watchers friet:

Voor 4 personen

Ingredienten:
- 800 gr aardappelen
- 4 koffielepels olie (geen theelepls, koffielepels zijn iets groter)
- 1 koffielepel paprikapoeder
- zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op stand 8 (240/250 graden). Schil de aardappelen en snijd ze in staafjes van 1 cm dik. Spoel ze schoon en dep ze droog in een handdoek, doe ze daarna in een slakom. Voeg olie en paprikapoeder toe. Meng alles goed met een spatel, je moet ervoor zorgen dat alle frietjes genoeg olie opnemen.
Leg de frietjes verspreid over een braadslee met anti-kleeflaag of bakvel. Laat ze 20 minuten in de oven bakken, draai ze na 10 minuten om en bestrooi lichtjes met zout.

Mjummie! Ik heb ze gisteren gemaakt en vond ze erg lekker! De paprikapoeder is overigens alleen voor de goudbruine kleur, als je deze niet in huis hebt ofzo dan kun je het ook zonder doen.

Voor 200 gram friet hoef je maar 3 punten te tellen. Even ter vergelijking voor de niet-WW-mensen: voor 100 gram friet uit de frietpan moet je 6 punten tellen dus dit is nogal een verschil. Je kan zo dus toch lekker friet te eten zonder heel erg te zondigen

pi_13363469
Trouwens, ik heb nog een tip. Tegenwoordig bak ik mijn vlees enzo niet meer in boter. Het vlees (of vegaburger) neemt erg veel boter in zich op waardoor je veel vet binnenkrijgt. Daarom bak ik voortaan eigenlijk alles in iets wat je gebruikt om een bakblik in te vetten (als je bv een cake bakt). Het is van het merk Baukje en zit in een rode spuitbus. Je spuit het gewoon in je pan, vlees erin en bakken maar. Gaat prima en scheelt erg veel vet!
pi_13363519
mmm lekker hoor, even een terugvind post

Trouwens wat vlees betreft: wij grillen nu al maanden al het vlees wat we eten en dat scheelt aanzienlijk in vet en is nog erg lekker ook

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 23 september 2003 @ 13:57:42 #69
56198 Kroeltroel
Kroelt heel wat weg ;)
pi_13383301
Grillen is inderdaad een goede oplossing.
Vis en kip zijn heerlijk als je ze 20 minuutjes kookt in een vet-arme bouillon.
Je kan ook van die speciale bakvellen kopen, heb ze laatst bij de Blokker gezien. Iemand hier ervaring mee?
Op naar de 73!!!!
  dinsdag 23 september 2003 @ 14:01:40 #70
56198 Kroeltroel
Kroelt heel wat weg ;)
pi_13383402
Deze is trouwens ook heeeeerlijk

Texaanse salade

- 200 gr geraspte wortelen
- 1/2 rode paprika
- 1 fijngesneden ui
- 3 eetlepels mais uit blik
- 5 eetlepels erwtjes uit blik
- 1 blikje tonijn in eigen nat
- komkommerplakjes
- 8 groene olijven
- 8 zwarte olijven
- 8 koffielepels vinaigrette, 40% v.g

Alle ingredienten mengen en versieren met de olijven

Points per recept: 11,5
Aantal porties: 2
Poits per portie: 6


Weet iemand trouwens wat ze met het v.g bedoelen bij de Weight Watchers? Dit staat vaak achter room e.d.

Op naar de 73!!!!
pi_14101202
*schopje omhoog*

Het gewone fruit zat?
Trek in wat lekkers? Je snackt naar iets???

Warme appel

Techniek: Magnetron
Smaak: Zoet
Soort gerecht: Tussendoortje
Hoofdingrediënt: Fruit
Bereidingstijd: 0-10 minuten
Ingrediënten: appels elstar, zoetstof en kaneel
Hulpmiddelen: bordje appelboor schilmes
Bereidingswijze: appels schillen, klokhuis verwijderen met de appelboor, op bordje plaatsen en besprenkelen met zoetstof en kaneel. Magnetron 2-3 min. klaar!

pi_14101324
Nagerecht: Bananen Frisco

WW Points plan voor 4 personen, 1,5 points p.p.

Dit dessert - of tussendoortje - is rijk aan calcium en magnesium en zal zowel klein als groot kunnen bekoren.

Aantal personen: 4
Keuken: Slanke keuken
Techniek: Koken
Smaak: Zoet
Soort gerecht: Nagerecht
Hoofdingrediënt: Fruit
In combinatie met: Chocolade
Bereidingstijd: 0-10 minuten
Ingrediënten: 2 kleine bananen
20 gr chocolade
4 koffieL room (8% v.g)

Hulpmiddelen: Voorbereiding: 5 minuten
Koeltijd: 3 uur

Voorbereiding: Schil de bananen en snij ze in twee. Steek de houten frisco-stokjes in het midden van de bananen en bewaar ze minstens 3 uur in de diepvriezer.

Bereidingswijze: Smelt de chocolade en roer er de room onder. Haal de bananen, net voor het opdienen, uit de diepvriezer en dompel ze in de chocolade. De chocolade zal onmiddellijk stollen.

pi_14267644
Komt weer een receptje, en nu niet zeggen dat het vies is, anders plaats ik niets meer

Pepernoten

Ingredienten...
250 gram volkorenmeel
1 eiwit
1/2 zakje bakpoeder
ongeveer 150 gram magere kwark
125 gram suiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel speculaaskruiden
scheutje magere melk

Kneed de ingredienten door elkaar, tot een grote bol. Pak een bakblik, en leg er bakpapier op. Verwarm de oven voor op 170 graden. Maak van de grote bol, kleine bolletjes, ter grootte van een knikker, en leg die op het bakpapier en druk ze iets plat.
Ongeveer 15-20 minuten in de oven...

De pepernoten zijn wat zachter dan die uit de winkel, maar wel lekker! En geheel vetvrij

pi_14335724
ik bedoel dit niet vervelend hoor maar ben wel benieuwd naar wat jullie normaal eten als dit dieetrecepten zijn.
Het lijken mij allemaal normale, dagelijkse gerechten behalve dat de pasta's volkoren zijn en de melk etc. van de magere variant.
Kan je toch net zo goed normaal koken en die vervangingen toepassen?
pi_14337956
Ik ga van het weekend meteen de pepernoten maken, bedankt voor het recept wendy-tje! Ik baalde al zo dat ik geen pepernoten "mocht" want die zijn toch wel erg lekker!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')