Vind dat dit topic maar eens gevuld moet worden, er zijn zoveel lekkere recepten! Heb zelf een boel recepten uit het WW-kookboek, en wat dingen van internet geplukt, maar verder dan dat ben ik eigenlijk niet gekomen... Zie hier; WW-Risotto:
Risotto
1 courgette
- 2 wortelen
- 3 tomaten
- 1 koffielepel olijfolie
- 4 eetlepels gekookte volkoren rijst
- 2 koffielepels kerriepoeder
- peper en zout
Was de groenten en schraap de wortelen. Snijd de groenten in dobbelsteentjes. Verhit de olie in een pan en stoof er de groenten in aan. Voeg de rijst toe en kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Giet er een bodempje water over en laat 30 minuten zachtjes doorkoken. Voeg tijdens het koken eventueel nog wat water toe en roer regelmatig eens om.
Slechts 3 ww-punten
Lekker voor erbij: 130 gr kipfilet in een pannetje water met bouillon 20 minuten koken, dat maakt het allemaal tot maar 5,5 punt
Wie volgt?
Stukjes kalfsvlees met champignons en tomaten
Voor 4 personen
450 gram kalfsvlees, in stukjes gesneden
1 eetlepel bloem
½ theelepel zout
1/8 theelepel vers gemalen peper
2 theelepels olijfolie
240 gram champignons in plakjes
1 teen knoflook uit de knijper
60 ml droge witte wijn
2 tomaten in stukjes, ontdaan van pitjes
125 ml kippebouillon
2 eetlepels fijngesneden verse basilicum of 1,5 theelepel gedroogde
1 theelepel boter
Bestuif het vlees met de bloem en de helft van de peper en het zout. Verwarm een pan met anti-aanbaklaag, doe de olie erin en bak de stukjes vlees goudbruin (ongeveer 2 minuten aan iedere kant). Schep het vlees op een bord en hou het warm.
Spray wat uuhhhnonstick spray in de pan (hebben jullie dat in Nederland? Anders een minibeetje olie gebruiken). Voeg de champignons, knoflook, zout en peper toe. Bak op een niet te hoog vuur, roer regelmatig, ongeveer 2 minuten.
Voeg de wijn toe en laat hard koken tot de wijn vrijwel verdampt is. Roer nu de tomaten, bouillon en basilicum in de pan en laat een minuut of 5 sudderen. Voeg de boter toe en roer erdoor. Doe de stukjes vlees erbij en laat nog even sudderen, ongeveer een minuutje, tot het vlees door en door warm is.
Per persoon: 4 ww-punten; 182 kcal
Serveer het met bijvoorbeeld in de oven gebakken aardappeltjes of linguini en een spinaziesalade voor extra pitamientjes.
quote:Dat hoopte ik al
Op dinsdag 10 juni 2003 16:58 schreef Kroeltroel het volgende:
Die risotto was voor 1 persoon (veel, he?!)
Nog een receptje van mij. Niet zo heel snel of makkelijk, maar wel geweldig lekker. Ik maak het regelmatig voor gasten:
Thaise koolrolletjessoep
Voor 4 personen
Voor de koolrolletjes:
12 kleine bladen savooiekool
480 gram kalkoenborst zonder huid, gemalen tot gehakt (kipfilet gaat ook heel goed)
1 eetlepel fijngesneden verse gember
1 teen knoflook, ook fijngesneden
2 theelepels Thaise vissaus (nam pla)
6 lente-uitjes, fijngehakt
2 theelepels (donkere) sesamolie
Voor de bouillon:
1 theelepel plantaardige olie
4 eetlepels lente-uitjes, in ringetjes
2 theelepels fijngesneden verse gember
1 theelepel fijngesneden vers citroengras (of ¼ theelepel citroengraspoeder, of 1 theelepel geraspte citroenschil; of een stuk gedroogde citroengras mee laten trekken)
9 dl kippebouillon
2 eetlepels vers limoensap
1 eetlepel ketjap (liefst Chinese)
4 eetlepels verse korianderblaadjes, fijngehakt
Vul een grote pan voor tweederde met water en breng dat aan de kook. Voeg dan de koolbladeren toe en laat ze in ongeveer 30 seconden zachterworden. Haal ze uit het water, laat ze uitlekken en afkoelen (evt. even laten schrikken met koud water).
Meng de kalkoen, gember, knoflook, vissaus, lente-uitjes en sesamolie.
Neem 1 koolblad. Haal eventueel de dikste nerven eruit. Leg er ongeveer 2 eetlepels gehaktmengsel op. Vouw de zijkanten eroverheen en rol dan van beneden naar boven om een pakketje te maken. Zet het vast met een tandenstoker. Herhaal blad voor blad.
Verhit de olie in een (diepe) pan en voeg de lente-uitjes, gember, knoflook en citroengras toe. Bak totdat het mengsel heerlijk begint te geuren, ongeveer een minuut. Voeg bouillon, limoensap en ketjap toe. Breng aan de kook
Leg de koolrolletjes voorzichtig in de bouillon. Dek af en laat sudderen tot de rolletjes gaar zijn (ongeveer 30 minuten). Roer de korianderblaadjes erdoorheen en serveer onmiddellijk.
Per persoon (3 rolletjes en 225 ml bouillon): 5 punten; 220 cal.
APPEL-KRUIDKOEK
500 gram volkorenmeel
15 gram speculaaskruiden
10 gram kaneel
300 ml suikervrije stroop (appel, peren)
15 gram bakpoeder
4 dl magere melk
5 ml vloeibare zoetstof
2 appels, geschild en in kleine stukjes.
Verwarm de over voor op 150 graden. Meng alle ingrediënten door elkaar zodat het een glad beslag wordt.
cakeblik invetten en beslag erin doen
Vijf kwartier in de oven zetten.
kijk met appelstroop uit met stroop met zgn 'beetwortelsap', dat is namelijk ook gewoon suiker.
Wortelsalade =bijgerecht=
Ingredienten (3 a 4 personen)
- 1 bos bospeen
- zout
- 100 gr rozijntjes
- 1 citroen
- 5 el olijfolie (dit is natuurlijk veeeeeeelsteveel!!!)
- 1 el bloemenhoning
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- peper
- 2 el fijngesneden korianderblad
- Schrap de bosbeentjes en snijd ze in plakjes. Kook de plakjes 5 minuten in weinig water met zout naar smaak en giet ze af.
- Was de rozijnen en schep ze door de warme bospeenplakjes.
- Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf. Pers de vrucht uit.
- Klop een dressing van het citroensap, olie, honing, gemberpoeder, kaneelpoeder, peper en zout naar smaak.
- Schep de dressing met de koriander door de bospeentjes.
Ik vind 'm vooral lekker bij gepofte aardappels of rijst.
Wie volgt?
quote:Deze zit momenteel in de oven, ben benieuwd! Hij ruikt wel al lekker
Op maandag 23 juni 2003 19:15 schreef wendy-tje het volgende:
Oke, op aanraden van kroeltroel ook hier...APPEL-KRUIDKOEK
500 gram volkorenmeel
15 gram speculaaskruiden
10 gram kaneel
300 ml suikervrije stroop (appel, peren)
15 gram bakpoeder
4 dl magere melk
5 ml vloeibare zoetstof
2 appels, geschild en in kleine stukjes.Verwarm de over voor op 150 graden. Meng alle ingrediënten door elkaar zodat het een glad beslag wordt.
cakeblik invetten en beslag erin doen
Vijf kwartier in de oven zetten.kijk met appelstroop uit met stroop met zgn 'beetwortelsap', dat is namelijk ook gewoon suiker.
quote:En??? Vertel!!!!
Op vrijdag 1 augustus 2003 20:41 schreef maajo het volgende:[..]
Deze zit momenteel in de oven, ben benieuwd! Hij ruikt wel al lekker
![]()
Ben alleen het bakpoeder vergeten, zou dat veel uitmaken?
quote:Durfde het niet eens te proeven, zo disgusting zag het eruit! Leek wel gesmolten plastic ofzo, echt heel vies.
Op donderdag 7 augustus 2003 20:52 schreef Kroeltroel het volgende:[..]
En??? Vertel!!!!
Wat is het geworden? Is hij gelukt en was hij lekker?
quote:Tsja, bakpoeder maakt wel een heel verschil hoor!
Op zondag 10 augustus 2003 01:30 schreef Gaoxing het volgende:
Maajo, probeer het toch nog eens mét bakpoeder (als je de moed op kunt brengen). Dat zorgt er namelijk voor dat het gebak luchtig wordt en cake-achtig. Misschien dat het daarom zo mislukt was.
quote:Misschien ook 'n leuk idee: foto's bij de gerechten plaatsen, dan ziet het er gelijk al een stuk lekkerder uit
Op zondag 10 augustus 2003 14:54 schreef wendy-tje het volgende:[..]
Tsja, bakpoeder maakt wel een heel verschil hoor!
trouwens, de koek wordt niet helemaal droog, hij blijft iets nattig van binnen, maar de bakpoeder zorgt dat het luchtig wordt...
Dus voor wie nog durft...
Helaas heb ik geen web- of digicam en vallen mijn geposte gerechten al af
Voor 4 personen
Ingredienten:
- 800 gr aardappelen
- 4 koffielepels olie (geen theelepls, koffielepels zijn iets groter)
- 1 koffielepel paprikapoeder
- zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op stand 8 (240/250 graden). Schil de aardappelen en snijd ze in staafjes van 1 cm dik. Spoel ze schoon en dep ze droog in een handdoek, doe ze daarna in een slakom. Voeg olie en paprikapoeder toe. Meng alles goed met een spatel, je moet ervoor zorgen dat alle frietjes genoeg olie opnemen.
Leg de frietjes verspreid over een braadslee met anti-kleeflaag of bakvel. Laat ze 20 minuten in de oven bakken, draai ze na 10 minuten om en bestrooi lichtjes met zout.
Mjummie! Ik heb ze gisteren gemaakt en vond ze erg lekker! De paprikapoeder is overigens alleen voor de goudbruine kleur, als je deze niet in huis hebt ofzo dan kun je het ook zonder doen.
Voor 200 gram friet hoef je maar 3 punten te tellen. Even ter vergelijking voor de niet-WW-mensen: voor 100 gram friet uit de frietpan moet je 6 punten tellen dus dit is nogal een verschil. Je kan zo dus toch lekker friet te eten zonder heel erg te zondigen
Trouwens wat vlees betreft: wij grillen nu al maanden al het vlees wat we eten en dat scheelt aanzienlijk in vet en is nog erg lekker ook
Texaanse salade
- 200 gr geraspte wortelen
- 1/2 rode paprika
- 1 fijngesneden ui
- 3 eetlepels mais uit blik
- 5 eetlepels erwtjes uit blik
- 1 blikje tonijn in eigen nat
- komkommerplakjes
- 8 groene olijven
- 8 zwarte olijven
- 8 koffielepels vinaigrette, 40% v.g
Alle ingredienten mengen en versieren met de olijven
Points per recept: 11,5
Aantal porties: 2
Poits per portie: 6
Weet iemand trouwens wat ze met het v.g bedoelen bij de Weight Watchers? Dit staat vaak achter room e.d.
Het gewone fruit zat?
Trek in wat lekkers? Je snackt naar iets???
Warme appel
Techniek: Magnetron
Smaak: Zoet
Soort gerecht: Tussendoortje
Hoofdingrediënt: Fruit
Bereidingstijd: 0-10 minuten
Ingrediënten: appels elstar, zoetstof en kaneel
Hulpmiddelen: bordje appelboor schilmes
Bereidingswijze: appels schillen, klokhuis verwijderen met de appelboor, op bordje plaatsen en besprenkelen met zoetstof en kaneel. Magnetron 2-3 min. klaar!
WW Points plan voor 4 personen, 1,5 points p.p.
Dit dessert - of tussendoortje - is rijk aan calcium en magnesium en zal zowel klein als groot kunnen bekoren.
Aantal personen: 4
Keuken: Slanke keuken
Techniek: Koken
Smaak: Zoet
Soort gerecht: Nagerecht
Hoofdingrediënt: Fruit
In combinatie met: Chocolade
Bereidingstijd: 0-10 minuten
Ingrediënten: 2 kleine bananen
20 gr chocolade
4 koffieL room (8% v.g)
Hulpmiddelen: Voorbereiding: 5 minuten
Koeltijd: 3 uur
Voorbereiding: Schil de bananen en snij ze in twee. Steek de houten frisco-stokjes in het midden van de bananen en bewaar ze minstens 3 uur in de diepvriezer.
Bereidingswijze: Smelt de chocolade en roer er de room onder. Haal de bananen, net voor het opdienen, uit de diepvriezer en dompel ze in de chocolade. De chocolade zal onmiddellijk stollen.
Pepernoten
Ingredienten...
250 gram volkorenmeel
1 eiwit
1/2 zakje bakpoeder
ongeveer 150 gram magere kwark
125 gram suiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel speculaaskruiden
scheutje magere melk
Kneed de ingredienten door elkaar, tot een grote bol. Pak een bakblik, en leg er bakpapier op. Verwarm de oven voor op 170 graden. Maak van de grote bol, kleine bolletjes, ter grootte van een knikker, en leg die op het bakpapier en druk ze iets plat.
Ongeveer 15-20 minuten in de oven...
De pepernoten zijn wat zachter dan die uit de winkel, maar wel lekker! En geheel vetvrij
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |