abonnement Unibet Coolblue
pi_213404820
https://www.nu.nl/binnenl(...)-blijft-bestaan.html

quote:
De gemeente Den Haag betreurt dat het Indische cultuurfestival Tong Tong Fair dit jaar niet kan doorgaan vanwege geldproblemen. Volgens de gemeente moet er worden gekeken hoe en in welke vorm zo'n festival in Den Haag kan blijven.

De 64e editie van de Tong Tong Fair zou vanaf 24 mei plaatsvinden op het Malieveld. Vorig jaar trok het evenement nog 55.000 bezoekers. Het evenement gaat dit jaar niet door om financiële redenen, liet de organisatie donderdagavond weten.

In een verklaring zegt de Haagse wethouder Saskia Bruines (Financiën): "De gemeente en de organisatie zijn zich ervan bewust dat het evenement in de huidige vorm voor de langere termijn niet toekomstbestendig is. Wat het college betreft moet er dan ook gekeken worden hoe en in welke vorm een pasar malam in Den Haag kan blijven." De Tong Tong Fair heette tot en met 2008 Pasar Malam Besar, ofwel grote avondmarkt.
De Tong Tong Fair bestaat sinds 1959. Volgens de organisatie is het het grootste Indische festival ter wereld. Het evenement ontstond doordat drie op de vier Nederlanders volgens het festival een link met Nederlands-Indië en de Indische cultuur hebben.

Na de Tweede Wereldoorlog en de onafhankelijkheid van Indonesië vestigden veel inwoners van de voormalige kolonie zich in Den Haag. "Gelet op de jarenlange traditie en het onlosmakelijke Indische karakter van onze stad neemt het evenement van oudsher een bijzondere positie in en is daarmee belangrijk voor Den Haag", zegt Bruines. Het voorlopige einde van het evenement is volgens de wethouder verdrietig "voor de Indische gemeenschap en alle inwoners en bezoekers die dit evenement een warm hart toedragen".

De twee grootste partijen in de stad, Hart voor Den Haag en D66, riepen de gemeente eind vorig jaar op om maatregelen te nemen voor de toekomst van de Tong Tong Fair. Een meerderheid in de gemeenteraad steunde de oproep voor een meerjarige subsidie. Hart voor Den Haag heeft nu een debat aangevraagd om te horen wat de gemeente heeft gedaan voor het evenement.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')