abonnement Unibet Coolblue
pi_213391882
Vanaf 7 mei geen boete bij lichte overtreding uit onvrede politie over vroegpensioen
De politie deelt vanaf 7 mei uit protest geen bekeuringen uit voor lichte overtredingen. De politiebonden zijn boos over het uitblijven van een nieuwe Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU). Hardere acties zijn niet uitgesloten. "Kennelijk is er veel nodig om werkgevers en politici ervan te overtuigen dat politiewerk zwaar werk is, en dat een fatsoenlijke RVU dus gewoon een teken van respect en waardering is", zegt het Landelijk Actiecentrum Politieacties in een verklaring.



Onder lichte overtredingen vallen vergrijpen zoals fietsen zonder licht en wildplassen. "Maar het is altijd ter beoordeling van de agent ter plaatse", licht een woordvoerder van het Landelijk Actiecentrum Politieacties toe.

De datum is niet toevallig gekozen: op 7 mei moeten de onderhandelingen over een nieuwe RVU beginnen. Wie vanaf die datum na een lichte overtreding met de politie in aanraking komt, krijgt een waarschuwing. Wel deelt de politie "actiebonnen" uit met daarop informatie over de protestactie.

De politiebonden willen net zolang doorgaan met de "bonnenactie" tot er een resultaat is. Blijft dat uit, dan overwegen de bonden hardere acties. Ook die gaan door tot er een "fatsoenlijke RVU" is.
https://www.nu.nl/binnenl(...)r-vroegpensioen.html
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_213391911
Bij gebrek aan openbare urinoirs plas ik.

Dat soort bekeuringen laat ik gewoon voorkomen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')