abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 9 mei 2024 @ 11:23:44 #1
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_213478053
We schrijven negen mei 2024 en vandaag zijn WE natuurlijk allemaal gespannen omdat ONZE Joost vanavond op mag bij het immer sympathieke songfestival. De renners gaan vandaag de 6e etappe van de Giro beslechten. De renners beginnen in Viareggio en eindigen in Rapalona Terme. Vorig jaar was Viareggio de finishplaats van de 10e etappe en nu zijn ze dus startplaats. Magnus Cort won toen vanuit de vlucht door Derek Gee (van het sympathieke Israël) te kloppen. De onvermijdelijke De Marchi zat natuurlijk ook in de vlucht. Viareggio is de jongste badplaats aan de Toscaanse kust. Viareggio is niet alleen 's zomers populair; in de winter wordt hier het altijd vervelende carnaval gevierd. De finishplaats met de prachtige naam Raplaona Terme is een klein plaatsje in de gemeente Siena. Valt verder weinig over te vinden maar ziet er op de plaatjes wel prachtig uit. Maar er wonen Italianen dus ik zou het lekker mijden.



Gister dacht iedereen (althans ik) dat het gewoon een sprint zou worden maar wie de top 3 van gister bekijkt ziet al dat het iets anders ging dan normaal. In eerste instantie was het weer de vraag wie Valter. Sorry Atilla, geen leuk grapje. Ook Laporte ging nog onderuit, het zit Djumbo niet mee. We zagen ondertussen Fabio Jakobsen op elke heuvel weer lossen, die kan beter naar huis. De eerste kopgroep van de dag bestond uit Mattia Bais, Lewis Askey, Simon Geschke en Manuele Tarozzi. Vrij makkelijk te controleren zou je zeggen en dan eindigen we met een sprint. Ze pakten ook maar maximaal twee minuten voorsprong en ruim 100 kilometer voor het einde werden ze ook al bijgehaald. Het viel helemaal stil en Jakobsen kon weer terugkeren. Kort na de tussensprint (Groves/Kooij/Milan) ontsnapten Michael Valgren, Benjamin Thomas, Enzo Paleni en Andrea Pietrobon uit het peloton. En deze mannen zouden ze niet meer terugzien. Verse koplopers en meewind zorgen er uiteindelijk voor dat deze vier mannen voorop bleven. Pietrobon leek er tussenuit de muizen maar werd teruggehaald door Paleni, die zo meteen kansloos was. Thomas won uiteindelijk het sprintje van Valgren en bezorgde zo Cofidis de eerste overwinning van 2024.



Dan over naar de rit van vandaag. We koersen vandaag natuurlijk in de omgeving die we kennen van de Strade Bianche. Ook vandaag zijn er enkele gravelstroken waar de renners overheen moeten. We renners mogen vandaag 180 kilometer overwinnen met daarin 1900 hoogtemeters. Er zitten twee bergjes van 4e categorie in en de grindstroken zijn in totaal 11,6 kilometer lang. Op zo'n 50 kilometer van de meet ligt de eerste sector. De strook rond Vidritta is 4,4 kilometer lang. 600 meter later zijn we alweer bij de volgende strook. Hierin zit ook de tweede gecategoriseerde beklimming van de dag met de Grotti, die 2,5 kilometer lang is aan 6%. De derde grindzone naar Pievina is 2,4 kilometer lang en ligt op ongeveer 19,5 kilometer van de meet. In de finale is er nog een oplopende strook van 700 meter aan 10,6 procent, kortom zeker geen saaie rit.

-Live op Eurosport 1 vanaf 12:55 uur.
-Live op Eurosport.nl en Discovery+ vanaf 12:30 uur.



OPTAKT
1.Tadej Pogacar. Kan alles en pakt hier zijn tweede overwinning. Als hij zin heeft.
2.Alexey Lutsenko. Dit ligt hem wel maar aan Tadje is vandaag niets te doen. Toch een mooie tweede plaats voor de sympathieke Alexey.
3.Maximillian Schachmann. Of een andere lul. Maar Schachmannetje zat er in de eerste etappe al goed bij.
4.Julian Alaphilippe. In zijn hoogtijdagen kon je hem blind opschrijven deze etappe. Maar die liggen al een tijdje achter drinker Julian. Toch komt hij nog vrij ver vandaag met een alibiaanval.
5.David Dekker. w/
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')