Moderator zaterdag 23 maart 2024 @ 23:53:41 #30
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 26 maart 2024 @ 07:26:02 #31
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_212961968
Even vergeten, maar Super Formula begon twee weken geleden op Suzuka. Beetje matig kampioenschap weer qua kalender, met pas halverwege mei het tweede weekeinde en dan steeds n weekeinde in juni, juli, augustus, oktober en november en dan is het seizoen alweer klaar.

Theo Pourchaire liet zien dat het allemaal niet zo makkelijk was: regerend Formule 2-kampioen, maar hij kwam er geen seconde aan te pas en werd achttiende, nog achter teamgenote Juju Noda. Tweevoudig kampioen Tomoki Nojiri pakte bij de start de leiding en domineerde verder de race, hij won voor Kenta Yamashita en Naoki Yamamoto.

Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
  dinsdag 26 maart 2024 @ 12:03:17 #32
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_212964434
Iwasa deed het iets beter met een 9de plaats als beste rookie.
No Dyson Barrier is going to stop me!
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 29 maart 2024 @ 07:52:44 #33
pi_213002188
Op het Autdromo Velo Citt begon afgelopen weekeinde het Braziliaans F4-kampioenschap, wat gewoon livestreams heeft :9

In de eerste race domineerde Alvaro Cho, hij won voor Lucca Zucchini en Rafaela Ferreira. Met de omgekeerde top-8 op de grid in race twee pakte Ethan Nobels de winst, een sterk begin voor de in Belgi geboren en in Brazili opgegroeide jongere broer van Aurelia Nobels. Ciro Sobral en Cho compleerden het podium in die race, wat extra knap was voor Cho: hij startte vanaf de elfde en laatste plek na een probleem voor de opwarmronde.

Dan de derde race, extra leuk, want het was drijfnat. Vicekampioen Matheus Comparatto domineerde de race en won voor Ferreira en de enige niet-Braziliaan in het kampioenschap, Genaro Trappa uit Argentini. Cho werd tiende na problemen in het begin, maar sluit het weekeinde af als kampioenschapsleider, voor Comparatto en de uitstekend begonnen dame Ferreira.

Races zijn hier te zien, voor de liefhebber:
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 6 april 2024 @ 17:04:03 #34
pi_213110361
Nog eens wat zaken van afgelopen weekeinde, zoals de start van het Frans F4-seizoen op Nogaro. Geen beelden van race n, die werd gewonnen door de Belg Yani Stevenheydens, voor Taito Kato en Jules Caranta. Race twee verregende: men reed wel even achter de safety car, maar dat was geen succes, rode vlag.

De derde race was de eerste die echt te kijken was, Stevenheydens domineerde. Hij had echter een vijf seconden tijdstraf aan de broek wegens een jump start, wat op zich niet zo dramatisch leek: Caranta zat er een seconde of twee achter, de rest zat pas op ruim vijf seconden. Kort voor het einde was er echter wat getouwtrek in het middenveld, resulterend in een safety car. Stevenheydens reed nog wel wat weg, maar zakte met zijn straf naar plek zeven. Caranta - de nieuwe kampioenschapsleider - pakte de winst, voor Rayan Caretti en Kato.

Eindredactie Sport / Forummod zondag 7 april 2024 @ 10:07:26 #35
pi_213120744
Federico Al Rifai heeft het Saoedisch F4-kampioenschap gewonnen. Vandaag was de laatste race, weinig erkende toptalenten in het veld, maar mooi voor de voor de Emiraten uitkomende Al Rifai natuurlijk. Andrej Petrovic uit Servi en de Kirgizir Kirill Kutskov completeerden de top-3 in de eindstand.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 7 april 2024 @ 19:17:08 #36
pi_213129037
Nog maar eens wat juniorengebeuren en dan zijn we weer helemaal blij en klaar voor volgende week. Dit keer vanaf het Britse Oulton Park, waar afgelopen weekeinde de GB3- en GB4-kampioenschappen begonnen. Streams (gewoon even zoeken op YouTube), regen, dus op zich wel de moeite waard.

We beginnen met GB3, waar huidig F3-coureurs Callum Voisin en Alex Dunne vorig jaar eerste en tweede werden. Het seizoen begon met een lange safety car-fase in race n, waarna de Nieuw-Zeelander Louis Sharp de race domineerde. De Brit John Bennett en niemand minder dan het Amerikaanse toptalent Ugo Ugochukwu completeerden het podium.

Race twee was lekker nat, wat wel voor een safety car-start zorgde. Die kwam na wat glijpartijen later terug, uiteindelijk was de winst voor Bennett, die buitenom Island Bend op fraaie wijze Sharp naar plek twee verwees - McKenzy Cresswell werd derde. Dan de laatste race, met de omgekeerde top-12 van de kwalificatie op de grid. Weer regen, dit keer pakte William Macintyre de winst, voor Jarrod Waberski en Ugochukwu - balen voor Arthur Rogeon, de Fransman domineerde, maar in de slotronde zakte hij door een technisch mankement naar plek zes.

Dan ook nog maar even de GB4, met een wat compacter veld. Het begon leuk, met een behoorlijk dominante dame! Alisha Palmowski pakte een mooie zege, voor Harry Burgoyne Jr en Brandon McCaughan. Palmowski bleef bij de start van race twee helaas even staan, met een paar minuten ging Finn Harrison eraf vanaf de tweede plek - het was niet echt zijn weekeinde, met een DNF, DNF en DNF. McCaughan won die race, voor Burgoyne en Branden Templeton. Dan de derde race, met winst voor de Zweed Linus Granfors, voor Chloe Grant - jawel, een tweede dame op het podium - en Burgoyne. Pech voor Palmowski: ze streed om plek drie met Mayer Deonarine, die haar - en zichzelf - op lompe wijze het gras in beukte.

Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 20 april 2024 @ 12:34:24 #37
pi_213269738
De Eurocup-3 opent het seizoen dit weekeinde op Spa, met op vrijdag een drijfnatte eerste race - de trainingen en kwalificatie vervielen al, dus de tests van donderdag werden gebruikt voor de grid. Na tien minuten achter de safety car werd er even geracet, tot de safety car terug kwam wegens wat schuivers en nog meer regen. Met een minuut of drie te gaan was het even droog genoeg, maar zodra het groen werd gezwaaid kwam het weer met bakken uit de hemel en na een dubbele crash in Eau Rouge - de eerste crashte, iemand anders kwam er later tegenaan - werd de boel gestopt. Winst voor Javier Sagrera, voor Alexander Abkhazava en Kiriil Smal, die vrijwel de hele race de top-3 vormden.

Owen Tangavelou stond overigens in principe op poleposition, maar ging kennelijk niet van start. Geen idee waarom, werd tijdens de uitzending ook niet echt over gesproken, vreemd genoeg.

Vandaag stond race twee gepland, maar helaasch.