abonnement Unibet Coolblue
  Moderator donderdag 1 april 2021 @ 00:23:30 #226
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_198788224
quote:
1s.gif Op donderdag 1 april 2021 00:14 schreef marc0871 het volgende:
Net even een monster genomen.
Vrij licht van kleur en nog wat troebel.
De geur is fris en wat bitterig citrus (Citra geeft pompelmoes, dus dat kan kloppen).

SG is gezakt van 1.047 tot nagenoeg 1.000.
Wat dus zo'n 5,5% zou moeten geven.
Nogal droog, dus.
Ondanks dat, valt het bitter me nog niet eens tegen.
Oh, het is er wel, en door het droge komt ie ook best scherp door, maar het is geen al te erg samentrekkend bitter.

De smaak. Ja. Ik vind hem nog een beetje vlak. Bijna waterig.
Maar dat heb ik al eerder gehad en dat is goedgekomen.
De pompelmoes van de Citra komt redelijk door. Niet echt een smaakbom, maar aanwezig.

Niet helemaal wat ik verwacht had, maar ik ben nog niet ongerust.
Tussen net uit de hoofdveristing en twee weken op fles is werelden van verschil.
Kan best nog een lekker dorstlessertje worden.
Kun je niet nog een drooghop doen om wat meer een smaakbommetje te krijgen? Citra kun je er nog prima opgooien lijkt me
pi_198788289
quote:
1s.gif Op donderdag 1 april 2021 00:23 schreef noodgang het volgende:

[..]

Kun je niet nog een drooghop doen om wat meer een smaakbommetje te krijgen? Citra kun je er nog prima opgooien lijkt me
Zou ik zomaar kunnen doen.
Ik heb hier nog zo'n 50 gram liggen.
Misschien een split batch.
5 liter aftappen en 10 gram de liter hop toevoegen.
Heb ik ineens een SMaSH IPA.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  Moderator donderdag 1 april 2021 @ 00:50:59 #228
45833 crew  Fogel
pi_198788338
Zondag samen met een buurman 4 batches gebrouwen. Een Mango IPA (bierset, saai), een blonde en twee keer een variant van Brewdogs Elvis Juice.

De RIS van eerder in dit topic smaakt prima! Eerste 12l vat is al leeg en niet zo lang geleden met vat 2 begonnen. Tijd is een mooi ingredient O+
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, UK, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_198793267
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 13:54 schreef Fogel het volgende:
Gister een RIS gemaakt, kwam op 1.114 als OG, een prima begin dus. Lui als ik ben gewoon 3 zakjes US-05 erin gemikt en het staat nu lekker te pruttelen.
25 liter batch, 16 kilo mout en 225 gram hop.
Uit ervaring weet ik dat het een maand of 6 na het gisten echt goed op dronk is, maar de vorige keer was mijn fust al bijna leeg tegen die tijd...
Sow, da's alweer 10 maanden geleden.
Dat zou het bij mij niet redden.
Maar mijn stout werd na bijna 3 maanden ook nog steeds lekkerder.
Maar toen was hij alweer op ;(
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  Moderator donderdag 1 april 2021 @ 13:02:15 #230
45833 crew  Fogel
pi_198793965
quote:
0s.gif Op donderdag 1 april 2021 12:28 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Sow, da's alweer 10 maanden geleden.
Dat zou het bij mij niet redden.
Maar mijn stout werd na bijna 3 maanden ook nog steeds lekkerder.
Maar toen was hij alweer op ;(
Gewoon ervoor zorgen dat je genoeg hebt, meer dan je kan drinken, dan blijft het staan. Heb in de kerstvakantie weer die RIS gebrouwen, tegen de tijd dat die van mei 2020 op is, is die kerstbatch mooi gerijpt.
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, UK, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_198797333
quote:
1s.gif Op donderdag 1 april 2021 13:02 schreef Fogel het volgende:

[..]

Gewoon ervoor zorgen dat je genoeg hebt, meer dan je kan drinken, dan blijft het staan. Heb in de kerstvakantie weer die RIS gebrouwen, tegen de tijd dat die van mei 2020 op is, is die kerstbatch mooi gerijpt.
^O^
Mja, bij mij schortte het daar nogal aan :{
Veel te weinig gebrouwen naar mijn zin.
Dan hier wat, dan daar en toen had ik zelf wat, of andere prio's.
Kwam er net niet aan toe.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_198831457
Godver :')
Een paar dagen later en het is al heel anders.

Gisteren nog een monster genomen (nou ja, 2 glazen vol :@ :+ )

Weer wat helderder en weer wat meer nasties opgeruimd door de gist.
SG is nagenoeg gelijk gebleven.

Dat hij bitter was, dat wisten we al. En dat blijft ie.
Voornamelijk frisbitter, maar met een hintje wrangheid

Het vlakke begint er af te gaan en hij krijgt wat dimensie en zelfs wat vlees op z'n botten.
De pompelmoes/grapefruit komt wat sterker door.
Benieuwd hoe het op een graad of 7, met koolzuur en wat tijd wordt.

Ik laat het nog even staan.
Morgen of maandag eens kijken of ik het op fust en wat flesjes krijg.

[ Bericht 1% gewijzigd door marc0871 op 03-04-2021 11:17:46 ]
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_198832013
quote:
1s.gif Op donderdag 1 april 2021 13:02 schreef Fogel het volgende:

[..]

Gewoon ervoor zorgen dat je genoeg hebt, meer dan je kan drinken, dan blijft het staan. Heb in de kerstvakantie weer die RIS gebrouwen, tegen de tijd dat die van mei 2020 op is, is die kerstbatch mooi gerijpt.
Slim, hier gaat het drinken toch meestal net iets sneller dan het brouwen :@
pi_198859386
Hier ook laag pitje momenteel, maar zomer komt eraan. Meibock is bijna klaar, simpel witbier brouw ik woensdag en weekend word een Saison :7
pi_200131390

Kijk zo brouwen ze in Rusland bier.
Zo simpel.
Of het te drinken is geen idee…
pi_200131540
Wij hadden vandaag een paar plof flesjes :o toch te snel gebotteld.
De rest maar snel in de klimaatkast gezet.
pi_200131743
Ik moet ook maar weer eens brouwen. Maar het eeuwige dilemma is: Aan wie ga ik het bier voeren?

De kelder staat nog vol met een pikzwart maar fris brouwsel en kliekjesbier (dat ronduit lekker is). En 's avonds pak ik zelf liever een glas wijn dan een biertje.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_200132611
Bierfest houden in je achtertuin met wat vrinden.
Zorg jij voor het bier 🍺
Zorgen zij maar voor wat 🥩 op de bbq.
  maandag 17 januari 2022 @ 14:34:58 #239
385128 Aron
't is je boy
pi_203236866
Ik weet niet of er hier iemand met interesse is, maar ik heb 25 groene champenoiseflesjes liggen van 375 ml. Ooit bewaard met het idee om zelf een keer wat te brouwen maar ik stel dat voorlopig nog even uit, en ik zou het zonde vinden om ze zomaar weg te doen.

Dus, kan ik één van jullie er blij mee maken? Ze kunnen worden opgestuurd.
  Moderator woensdag 26 januari 2022 @ 20:48:32 #240
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_203379498
quote:
Deden ze ook iets met auto's? zie faillissement.

Wel lastig, Almere was al niet om de hoek maar de alternatieven zijn nog veel verder.
pi_203379751
Gelukkig is Unibrew hier om de hoek, erg fijne zaak.
  Moderator woensdag 26 januari 2022 @ 22:10:14 #243
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_203380883
quote:
0s.gif Op woensdag 26 januari 2022 20:56 schreef qajariaq het volgende:

[..]
Deden ze ook iets met auto's? zie faillissement.

Wel lastig, Almere was al niet om de hoek maar de alternatieven zijn nog veel verder.
Ik heb wel veel bij de webwinkel van Brouwland besteld. Tot ongenoegen van de PostNL medewerker die met 25kg zakken mout in z'n busje rond moest toeren :{
pi_203386744
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2022 22:10 schreef noodgang het volgende:

[..]
Ik heb wel veel bij de webwinkel van Brouwland besteld. Tot ongenoegen van de PostNL medewerker die met 25kg zakken mout in z'n busje rond moest toeren :{
Die 25 kg zakken met bijbehorend posttarief was voor mij de reden om eens per jaar een rit naar Almere te maken, bij voorkeur in combinatie met een andere bestemming.

Misschien is dit voor mij wel het moment om het brouwen af te bouwen, doe het toch al steeds minder en als de voorraad er weer is ben ik erg geneigd te veel te drinken.

Na een jaar of vijftien, ruim 120 batches gaat de creativiteit er wel een beetje af voor mij. Ik ben niet iemand die steeds beter wordt door het langer te doen.
pi_203390870
quote:
Ja jammer, was redelijk vlakbij mijn huis. Nu wat langer touren met de auto om spullen aan te schaffen. Maar goed, hun voorraad was ook steeds leger aan het worden ;( .
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')