abonnement Unibet Coolblue
pi_47607146
Naar aanleiding van dit nieuwsitem Man krijgt klappen na weigeren afgifte sigaret
is er een offtopic discussie ontstaan met een post van mij die ik graag wil delen.

Ik probeer namelijk uit te leggen waarom ik niks van het moslim geloof moet hebben en dan heb ik het niet eens over de extremistische kant. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, maar aangezien de negatieve kant iets is wat ik graag veranderd wil zien heb ik het ook daarover.

Geef je mening of discussieer erover: mee eens? oneens?.
Het is niet de bedoeling om een Moslim bash topic van te maken, dus probeer het inhoudelijk te houden.

Waarom ik niks moet hebben van de Islam:

Als je succesvol in een samenleving wilt zijn, moet je je aanpassen. Als je bijvoorbeeld naar Japan gaat leer je zo snel mogelijk de gebruiken en pas je je aan op het gedrag van dat land en je wordt heel snel geaccepteerd. (zelfs al spreek je nog niet de taal, interesse tonen in de cultuur van dat land maakt het allemaal veel gemakkelijker). Al ga je naar een of andere indianenstam, als je geaccepteerd wil worden pas je je aan. Ieder normaal denkend mens begrijpt dit.

Het probleem met de Islam en veel daarbijbehorende culturen, is dat vanuit hun godsdienst wordt voorgeschreven hoe je moet leven, en dit dus totaal niet strookt met de gebruiken in het land waar ze gaan wonen. Oftewel hun godsdienst is superieur ten opzichte van welke gebruiken in een land dan ook. Moslim vrouwen mogen niks met niet moslims beginnen, maar de mannen mogen het wel. (een ontzettend discriminerend geloof).

Het komt erop neer dat alle moslims die zich vastklemmen aan hun geloof en gebruiken/cultuur nooit succesvol kunnen worden in zo'n land (tenzij ze eigen baas zijn, of als iedereen moslim wordt), en je er dus zelf voor zorgt dat veel mensen een afkeer van je krijgen.

Opeens moet je hoofddoek op en ga je lekker weerstand oproepen omdat het moet van je geloof.
Geen handjes schudden met mannen/vrouwen omdat dat moet van je geloof.
Opeens een gigantisch baard en jurk gaan dragen en 4x per dag naar het oosten knielen omdat dat moet van je geloof.
Opeens moet je een Burka dragen want...

Moet, moet, moet en anderen hebben maar rekening met JOUW geloof. (eenzijdig).
Doe je dat niet dan ben je al een Rascist en heb je opeens geen respect voor anderen.

Veel mensen uit het bedrijfsleven willen al snel niks meer van je hebben als ze horen dat je marokkaans/moslim bent. Dat komt niet uit de lucht vallen.

Veel bedrijven die het hebben geprobeerd met een fanatieke moslim zijn er al gauw vanaf gestapt: er zit geen toekomst in om onder de tijd van je baas steeds weer te gaan bidden of tegenstrijdig te gedragen ten opzichte van de cultuur van het bedrijf. Als je een beetje bedrijfseconomie en cultuur hebt gehad snap je waarom.

Als echte Moslim kom je dus NOOIT ver in zo'n samenleving. De samenleving moet alle respect opbrengen voor dit geloof, maar omgekeerd?

Het beetje geld dat ze hebben als onsuccesvolle moslim sturen ze naar hun familie in Marokko. Moslims gaan lekker allemaal bij elkaar leven zodat ze zo min mogelijk met nederlanders te maken hebben, praten na tig jaar nog steeds gebrekkig nederlands en baren een veelvoud aan kinderen om lekker veel kinderbijslag te vangen.

Je krijgt dus steeds groter wordende en complete armoedige wijken vol met moslims en verwaarloosde kinderen.

In deze cultuur moeten alle problemen binnen vier muren opgelost worden en mag je nooit tegen je ouders ingaan.
Kinderen kunnen dus hun ei niet kwijt en gaan op straat hun frustraties uiten door ruzie uit te lokken en de crimineel uit te hangen.

Vol frustraties ga je de extreme kant van de Koran uitzoeken en kom je erachter dat ongelovigen in hel mogen branden, homo's gelijk aan onreine varkens zijn, en niet moslimvrouwen hoeren zijn.

En je hebt nu dus wijken vol met arme onsuccesvolle onaangepaste niet integrerende mensen die tegen de maatschappij zijn waarin ze wonen.

De frustratie onder deze moslims wordt met de dag groter en groter.
Hoe groter de armoede hoe groter het extremisme.
En laat nou net hun cultuur in combinatie met deze godsdienst voor armoede zorgen waar ook ter wereld. Vandaar dat er overal op de wereld zoveel shit en extremisme is onder dit geloof.

En als voorbeeld haal ik deze er steeds weer bij:
Frans stadje in greep moslimfundamentalisten
En niet te vergeten de gigantische rellen in Frankrijk.

Neem dit gewoon als basis en onthoud eens al het nieuws die erop wijst dat het niet alleen in Frankrijk gebeurd, maar anno 2007 moslims steeds weer in dat negatieve spiraaltje komen en blijven die ze zelf veroorzaken.

Ik kan het proberen positief zien wat ik wil, de enige manier om dat te doen is een roze brilletje inclusief oogkleppen opzetten. Maar het laatste wat ik wil is dat mijn vriendin er niet lekker uit kan zien omdat ik haar dan als vleeswaar etaleer en dus opeens rekening moet houden met een achterlijke cultuur/godsdienst in NEDERLAND die zelf geen rekening houd met de gebruiken uit dit land.

Helaas wordt het van kwaad tot erger als je het wereld nieuws gewoon volgt.
Zolang moslims hun gang kunnen gaan en de vrijheid krijgen om hun geloof gigantsich uit te breiden in een land wordt het alleen maar erger.
Aangezien ze zich niet zullen aanpassen mag jij dat straks gaan doen of je dat wilt of niet. Van vrijheid zoals je dat nu kent kun je vergeten.

De moslim cultuur is een beperking van alle vrijheden die je gewend bent van dit land, dit is wat een hoop mensen niet (willen) zien en de islam de vrijheid geven om zich gigantisch uit te breiden en te behouden.

Daarom ben ik als allochtoon zo tegen dit geloof/deze cultuur.
Ze verpesten het namelijk niet alleen voor hunzelf, maar voor alle buitenlanders.
Opeens worden onze vrijheden ingeperkt om ons te beschermen tegen terreur enz enz. Zonder de Islam had je al dit gezeik niet gehad.

En het grappige is dat veel Moslims de Joden de schuld geven dat moslims over de hele wereld aanslagen aan het plegen zijn. Begrijp jij hem?

Waar het op neerkomt is dat veel Moslims het keer op keer voor zichzelf verpesten, maar altijd de schuld bij een ander leggen. Ik vind het dan ook erg moeilijk om respect voor dit geloof op te brengen.

[ Bericht 0% gewijzigd door XTHinkz op 25-03-2007 04:31:07 ]
pi_47607315
Zelden zoveel generalisaties in 1 post gezien.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_47607340
bij een groot deel van je punten heb je gelijk. Alleen kan je niet alle moslims over de zelfde kam scheren. Er zijn er genoeg die wel goed hun best doen om te intergreren
"Those unforgettable days, for them I live"
  zaterdag 24 maart 2007 @ 12:11:44 #4
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_47607368
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:09 schreef miss_sly het volgende:
Zelden zoveel generalisaties in 1 post gezien.
Vaker in POL komen, zou ik zeggen. Dit is redelijk in lijn met wat er daar geroepen wordt. Overigens hoort dit topic in WFL en niet in HOC.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  zaterdag 24 maart 2007 @ 12:12:10 #5
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_47607379
Weer iemand die denkt dat alle moslims volgens de strikte regels van de Koran leven ,
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
pi_47607396
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:10 schreef zquing het volgende:
bij een groot deel van je punten heb je gelijk. Alleen kan je niet alle moslims over de zelfde kam scheren. Er zijn er genoeg die wel goed hun best doen om te intergreren
Ik heb ook gezegd dat ik het voornamelijk over de negatieve kanten heb van dit geloof.

Het komt erop neer dat alle moslims die zich vastklemmen aan hun geloof en gebruiken/cultuur nooit succesvolkunnen worden in zo'n land

En dat zijn er best een hoop.
pi_47607397
maar vertel wat voor soort allochtoon ben jij? In welk hokje mogen we jou plaatsen?
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_47607494
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:13 schreef zquing het volgende:
maar vertel wat voor soort allochtoon ben jij? In welk hokje mogen we jou plaatsen?
Ik ben een allochtoon die dus beseft dat als je succesvol wilt zijn je je aanpast aan de gebruiken van dit land. Ik heb dan ook totaal geen problemen zoals discriminatie hier.
Thuis heb ik misschien mijn eigen cultuur, maar op straat en werk ben ik zoveel mogelijk Nederlander waarom? Omdat ik hier mijn toekomst heb.
pi_47607565
even voor de duidelijkheid. Ik erger me ook aan al die allochtonen die weigeren te intergreren en zeggen dat we maar begrip voor ze moeten hebben. Maar ik erger me evenveel aan de mensen die alle allochtonen over 1 kam scheren
"Those unforgettable days, for them I live"
  Moderator zaterdag 24 maart 2007 @ 12:21:13 #10
5428 crew  miss_sly
pi_47607586
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:13 schreef XTHinkz het volgende:

[..]


Het komt erop neer dat alle moslims mensen die zich vastklemmen aan hun geloof en gebruiken/cultuur hun eigen waarheid zonder ruimte voor andere waarheden nooit succesvolkunnen worden in zo'n land buiten de eigen kring
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_47607617
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:20 schreef zquing het volgende:
even voor de duidelijkheid. Ik erger me ook aan al die allochtonen die weigeren te intergreren en zeggen dat we maar begrip voor ze moeten hebben. Maar ik erger me evenveel aan de mensen die zeggen die alle allochtonen over 1 kam scheren
Kijk eens hoe je in je eigen zin nu loopt te generaliseren terwijl je er zo tegen bent. Ik heb niet alle allochtonen gezegd.
pi_47607718
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:21 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Goede, om er dan even op terug te komen. Vergelijk het nu met andere culturen? Waarom kunnen die wel succesvol zijn over de hele wereld? Het heeft dus niet alleen met integreren te maken. Een hoop chinezen staan erom bekend dat ze slecht integreren.

Misschien hebben ze niet de factor armoede en geen boek waarin ze extremistische kant kunnen opzoeken binnen hun geloof.
pi_47607726
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:00 schreef XTHinkz het volgende:Als je bijvoorbeeld naar Japan verhuisd leer je zo snel mogelijk de gebruiken en pas je je aan op het gedrag van dat land en je wordt heel snel geaccepteerd.
Als je in je eentje naar Japan verhuist wel, maar het geval met de Turken en Marokkanen etc hier is dat ze met z'n velen in relatief korte tijd kwamen destijds. Volgens mij is het dan logisch dat ze zich meer vasthouden aan hun eigen etniciteit.

Ze komen dus met z'n allen samen deze kant op, gaan allemaal samen wonen (in pensions en barakken etc in het begin) en daar is het eigenlijk al mis gegaan. In plaats van in het begin rustig aan verspreid in Nederland te gaan wonen kreeg je al gelijk gemeenschappen. De latere immigranten komen dan ook in deze gemeenschappen terecht i.p.v. zich te verspreiden.
  zaterdag 24 maart 2007 @ 12:33:17 #14
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_47607863
Overigens is Japan wel een leuk voorbeeld. Vele jaren geleden (dit is HOC tenslotte) kwamen de nederlanders in Japan aan. Kort daarop werden alle buitenlanders eruit gezwiept, behalve de Hollanders. Zij mochten in de baai van Deshima op een eilandje wonen, bij elkaar. Daar spraken ze Nederlands
Omdat zij de enige buitenlanders waren en dus het enige contact met de buitenwereld waren, werd het nederlands na verloop van tijd de diplomatieke taal in dat gebied. Nog steeds wordt er op veel japanse universiteiten Nederlands als vak aangeboden.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_47607968
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:27 schreef HeyFreak het volgende:

[..]

Als je in je eentje naar Japan verhuist wel, maar het geval met de Turken en Marokkanen etc hier is dat ze met z'n velen in relatief korte tijd kwamen destijds. Volgens mij is het dan logisch dat ze zich meer vasthouden aan hun eigen etniciteit.

Ze komen dus met z'n allen samen deze kant op, gaan allemaal samen wonen (in pensions en barakken etc in het begin) en daar is het eigenlijk al mis gegaan. In plaats van in het begin rustig aan verspreid in Nederland te gaan wonen kreeg je al gelijk gemeenschappen. De latere immigranten komen dan ook in deze gemeenschappen terecht i.p.v. zich te verspreiden.
Inderdaad, dus de schuld ligt bij de mensen die het allemaal maar z'n gangetje laten gaan en zich totaal niet willen bezighouden met deze problematiek.

Maar iedereen die zijn/haar mond opendoet over deze problematiek wordt hier in nederland uitgemaakt voor rascist. Want dan ben je allochtonen negatief in het nieuws aan het brengen, dat is not done.

Helaas zorg je hiervoor alleen maar dat het erger wordt totdat het te laat is.

[ Bericht 0% gewijzigd door XTHinkz op 24-03-2007 16:18:23 ]
pi_47608042
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:33 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Overigens is Japan wel een leuk voorbeeld. Vele jaren geleden (dit is HOC tenslotte) kwamen de nederlanders in Japan aan. Kort daarop werden alle buitenlanders eruit gezwiept, behalve de Hollanders. Zij mochten in de baai van Deshima op een eilandje wonen, bij elkaar. Daar spraken ze Nederlands
Omdat zij de enige buitenlanders waren en dus het enige contact met de buitenwereld waren, werd het nederlands na verloop van tijd de diplomatieke taal in dat gebied. Nog steeds wordt er op veel japanse universiteiten Nederlands als vak aangeboden.
Maar waarom mochten de nederlanders dan wel blijven? Lijkt me dat het te maken heeft met de houding.
Net zoals bij mij: thuis mijn eigen cultuur en op straat de nederlandse in ieder geval niet dwars zitten.
Als je niet steeds je cultuur opdringt gaan mensen zelf interesse tonen als ze dat willen.
Dat is wat anders dan ik mag dit niet en ik moet dit en dat van mijn geloof dus jij moet...
pi_47608081
M'n zusje is een autochtone moslim.

Komt er al een slotje aan?

Overigens refereert de TS in de titel aan het Islimitisch geloof terwijl er in het topic alweer termen als "buitenlander" en "allochtoon" vallen.

De Islam is een geloof; geen ras.
pi_47608122
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:42 schreef MaGNeT het volgende:
M'n zusje is een autochtone moslim.

Komt er al een slotje aan?
Ik heb ook vrienden die moslim zijn, kan ik supergoed mee opschieten. Een van mijn beste vrienden is Moslim, gelukkig ziet hij wel in dat zijn geloof ontzettend tegewerk in alles. Maar ik heb het nu over het algemeen wat er misgaat met dit geloof/cultuur in nederland / andere landen.

Ik wil dat er bij moslims het besef groeit dat als ze succesvol willen worden in een bepaald land ze wat meer hun cultuur en geloof moeten loslaten en de schuld ook bij zichzelf moeten zoeken.

[ Bericht 8% gewijzigd door XTHinkz op 24-03-2007 12:51:59 ]
pi_47608209
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:42 schreef MaGNeT het volgende:
M'n zusje is een autochtone moslim.

Komt er al een slotje aan?

Overigens refereert de TS in de titel aan het Islimitisch geloof terwijl er in het topic alweer termen als "buitenlander" en "allochtoon" vallen.

De Islam is een geloof; geen ras.
Dus je wilt van me horen dat er ook uitzonderingen zijn? (Dat is namelijk altijd het geval, niets is zwart/wit, alleen is het zo moeilijk discussieren als je dat bij elke zin moet roepen).

maar bij deze voor jou: er zijn altijd uitzonderingen.
pi_47608267
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:40 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Maar waarom mochten de nederlanders dan wel blijven? Lijkt me dat het te maken heeft met de houding.
Net zoals bij mij: thuis mijn eigen cultuur en op straat de nederlandse in ieder geval niet dwars zitten.
Als je niet steeds je cultuur opdringt gaan mensen zelf interesse tonen als ze dat willen.
Dat is wat anders dan ik mag dit niet en ik moet dit en dat van mijn geloof dus jij moet...
Dat komt omdat de Nederlanders niet (wilden) bekeerden, zij stelden de handel voor hun overtuigingen.
pi_47608297
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:51 schreef Diederik_Duck het volgende:

[..]

Dat komt omdat de Nederlanders niet (wilden) bekeerden, zij stelden de handel voor hun overtuigingen.
Wat bedoel je precies?

Je bedoelt dat de nederlanders met hun handelsgeest er alles aan deden om er niet uit gezet te worden, maar succesvol handel wilden drijven?

Er dus voor zorgen dat de Japaners graag willen dat je blijft?
  zaterdag 24 maart 2007 @ 12:53:54 #22
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_47608327
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:52 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Wat bedoel je precies?
Portugezen (met name) kwamen met de jezuieten in hun kielzog. Hun doel was bekeren en pas daarna handel. de nederlanders wilden handel en of de ander nu shinto, boeddhist of marsmannetje was, deed er niks toe.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_47608372
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:53 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Portugezen (met name) kwamen met de jezuieten in hun kielzog. Hun doel was bekeren en pas daarna handel. de nederlanders wilden handel en of de ander nu shinto, boeddhist of marsmannetje was, deed er niks toe.
Ah, succes gaat voor het geloof. Slimme mensen die nederlanders .
pi_47608536
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:48 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Dus je wilt van me horen dat er ook uitzonderingen zijn? (Dat is namelijk altijd het geval, niets is zwart/wit, alleen is het zo moeilijk discussieren als je dat bij elke zin moet roepen).

maar bij deze voor jou: er zijn altijd uitzonderingen.
En die beschrijf jij mooi alsof het de standaard is...
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
  zaterdag 24 maart 2007 @ 13:09:01 #25
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_47608645
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:56 schreef XTHinkz het volgende:

[..]

Ah, succes gaat voor het geloof. Slimme mensen die nederlanders .
Kijk even naar de landen in de wereld waar men nu Portugees of Spaans praat en denk dan nog eens na wat de meest succesvolle strategie was...
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')