abonnement Unibet Coolblue
pi_47594550


Vorige deel: [centraal] Cavia's met foto's deel 12

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.rexcavia.nl (vooral voor erkende kleurslagen en rassen)

Caviafora, voor wie hier niet genoeg heeft:
- http://forum.caviastalredlabel.nl
- http://www.knoevel.net/forum
- http://www.forum.europeancavieclub.nl
- http://www.caviaonline.nl
- http://forum.caafjes.nl

Caviashops:
- http://www.knoevel.net/shop
- http://www.knoevelshampoo.nl (hartstikke handig voor iedereen die ooit zijn cavia wil wassen!)
- http://www.akhila.nl
- http://www.huisdierendokter.nl (homeopatische medicatie)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.asielgoofy.nl/index.htm
- www.caviastalmuffin.nl

Aankomende evenementen!

- 25 maart, Exoknaag. Meer info: www.ter.nl
- 14 april, Nijeveen, caviashow. Weinig randgebeuren, alleen keuring. www.caviaclub.nl
- 12 mei, Apeldoorn, caviashow. Weinig randgebeuren, wel showkooien. www.caviaclub.nl
- 18 augustus, IJmuiden, caviashow. Weinig randgebeuren, wel showkooien. www.caviaclub.nl
- 6 oktober, ECC-dag, meer info: www.europeancavieclub.nl


Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia’s 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia’s van boven komt (de roofvogel), worden cavia’s erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia’s prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico’s op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia’s spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia’s te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels…) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia’s drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia’s

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia’s zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia’s leven graag in een groep. Wie cavia’s gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto’s is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia’s staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ookwel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage ‘prrrrrrrrts’ laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia(‘s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia’s hebben vaak ‘de gekke vijf minuten’, wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia’s eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedinsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia’s zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptonen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.

Een goede caviaDA?

Er zijn nog steeds lompe dierenartsen die cavia’s behandelen alsof het paarden zijn. Zorg dus dat je een DA treft die gespecialiseerd is in kleine dieren. Vertrouw je de beslissing van de DA niet, ga dan op zoek naar een ander voor een second opinion. Een selectie goede DA’s vind je op www.caviastalmuffin.nl . Let op: er zijn natuurlijk veel meer goede DA’s, maar hier staat slechts een lijst met mensen die hun ervaringen wilden delen.

foto’s uit het vorige deel:

Asterix in bad!





Een Knoeveltunnel van zoeperzazke


Caafjes van Avotar


Quartz van zoeperzazke


Ellatjuhs caaf


[ Bericht 0% gewijzigd door zoeperzazke op 23-03-2007 20:42:13 ]
I had a signature once. It was awful.
  Moderator vrijdag 23 maart 2007 @ 21:16:23 #2
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_47595854
Die onderste

Wat grappig
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_47596473
ja Fresa kan erg lui erin liggen.
ze gaat de laatste tijd oom languit in der hok liggen als ik haar aai en dan maakt ze zo n knor geluid.
ze kijkt me altijd boos aan als ik weer stop met aaien.

hehe nonneke,je hebt idd een hoop goed te maken.
maargoed hij zal het wel weer vergeten dat ie is gewassen.
ach met eten zijn ze wel weer te paaien,de mijne dan
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  vrijdag 23 maart 2007 @ 21:39:15 #4
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47596481
deel 13 alweer
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47596575
ja het gaat snel
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_47596788


Barbabob!

Ik had trouwens een vraagje over het maken van een ren, sinds ik in mn nieuwe kamer zit heb ik ruimte om er eentje op te zetten. Wat voor hekjes gebruikte men hiervoor? en als ondergrond? en heeft iemand nog tips voor dingen die ik erin kan leggen ter entertainment van mijn bangebroekjes?
pi_47598316
hekjes; gekleurde hekjes, te koop in de dierenwinkels, ca. 10-15 euro per setje. Bij de Welkoop hebben ze ook grote rennen, iets meer ruimte, neemt in een kamer wel veel plek in beslag.

Ondergrond; bij de xenos worden picknickkleden verkocht met pvc onderkant. Deze laten geen urine door en zijn wasbaar en na het gebruik goed uit te schudden. Als je geen vloerbedekking hebt en je grond vochtig mag wordne, kun je ook handdoeken gebruiken met daaroverheen fleece.

Als entertainment: ondbedrukte kartonnen doosjes waar je 2 gaten in knipt en pvc buizen om doorheen te lopen.
I had a signature once. It was awful.
pi_47599378
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 22:38 schreef zoeperzazke het volgende:
hekjes; gekleurde hekjes, te koop in de dierenwinkels, ca. 10-15 euro per setje. Bij de Welkoop hebben ze ook grote rennen, iets meer ruimte, neemt in een kamer wel veel plek in beslag.

Ondergrond; bij de xenos worden picknickkleden verkocht met pvc onderkant. Deze laten geen urine door en zijn wasbaar en na het gebruik goed uit te schudden. Als je geen vloerbedekking hebt en je grond vochtig mag wordne, kun je ook handdoeken gebruiken met daaroverheen fleece.

Als entertainment: ondbedrukte kartonnen doosjes waar je 2 gaten in knipt en pvc buizen om doorheen te lopen.
dankjewel ik zal volgende week eens op zoek gaan ik heb vloerkleed en wel eventueel wat opslagruimte.. alleen is de welkoop een endje weg en ik zal met de fiets moeten

mini-loki zegt: ik wil geen tomaat!!
pi_47611846


Kees in bad.
pi_47620077
Hier ook mijn cavia met kleintjes















pi_47636226
Lievpopje wat een schatjes! Pasgeboren caafjes zijn zo leuk met hun grote hoofdjes en enorme pootjes en dat kleine lijfje, er valt bijna niets te aaien...

Even weer een paar foto's van mijn 'stalletje'. De beestjes hadden net 'floortime' gehad. Ik kijk naar de lamp en wat zie ik... pootafdrukjes van de cavia (best nog wel flinke afdrukken) en ik maak toch geregeld schoon...


Rita bewaakt 'haar' ingang


Agnes, de meest verlegen maar ook heel lieve (teddy)cavia


Femke ligt lekker in het mandje en Mercedes komt nieuwsgierig dichterbij


Het is zo'n leuk groepje met karakters. Rita is de baas en wanneer ze uit haar hum is (lees: wanneer ze haar zin (lekkers) niet krijgt) duwt ze alles en iedereen opzij. Daarnet zat/lag ze weer voor in de ingang van de bovenverdieping en kwam Agnes naar boven dribbelen. Toen ze Rita zag aarzelde ze even, keerde weer om, draaide weer terug, maakte wat schijnbewegingen (de trap moest ineens bestudeerd worden), liep weer richting ingang met Rita die net deed of ze niets in de gaten had. Ik riep nog: Agnes, ga gewoon naar binnen, laat je niet op de kop zitten door die bully, maar ze draaide toch maar om, te eng, ach gut...
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_47644864
Bij mij wel

Grote caafjes, kleine caafjes
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_47646236
Nee klopt, ze deden het even niet, maar nu weer wel!
pi_47646287
Nu zie ik ze weer. Onwijs schattig, het zijn mooie baby's. Wat voor vader heeft hier op gezeten? Een rode galdhaar, of een roodbonte misschien? En fok je ook of zijn het oepsnestjes?
I had a signature once. It was awful.
pi_47646902
Ze zijn zeker mooi!

Het is inderdaad een rode gladhaar.

Het zijn geen 'oepsnestjes' gewoon af en toe eens een nestje
raak ze ook altijd kwijt, dus zit nooit met beestjes die ik niet kwijt kan.
pi_47647972
Hm, ik ben geen voorstander van rasloze nestjes, maar ik zal er niet te ver op in gaan. Zolang je maar goed voor je beestjes zorgt en er rekening mee houdt dat de kleintjes een goed knuffeladresje krijgen is er nog niet zoveel aan de hand.
I had a signature once. It was awful.
pi_47648277
Natuurlijk zorg ik goed voor ze, ze komen niks tekort

Nee met de cavia's die geboren zijn wordt niet gefokt.
pi_47663933
"Kijk ons eens lief zijn"
pi_47664837
Aaaaaaw, superlief!!!!
I had a signature once. It was awful.
pi_47665435
Oei, lang niet hier geweest

Flip krijgt volgende week of de week daarop een vriendje erbij
  maandag 26 maart 2007 @ 16:04:14 #22
164782 vogelkooi
De Patricius
pi_47675746
Me cavia boukje, erg lief.
Lijkt net of ze naar me luistert, ze gaat ook stilzitten als ze de camera hoort (bang ofzo)

Ze heeft heel wat kruinen en ze is komkomer aan het eten

Ze lijkt blouw maar dat is de bak die weerkaast.

zit ze alles(der kooi) aan het bekijken vanuit haar shuilplaats.


Fear is the grease of society.
pi_47679837
lief schuilhokje heb je!! Lieve caaf hoor, en je kunt ook niet zeggen dat ze een tekort aan hooi heeft! Krijgt ze nog een vriendinnetje?
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 27 maart 2007 @ 09:56:38 #24
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_47702438
TVP
  dinsdag 27 maart 2007 @ 19:15:24 #25
164782 vogelkooi
De Patricius
pi_47721896
Nee helaas, geen vriendinetje, is het hok te klein voor en ze is best socaail, en andersom. dus ze vereenzaamt niet.

ja het hooi dat is beetje uitgeschoten, vind ze wel erg leuk, onder het hooi zitten en denken dat we haar niet zien.

Als we op knie'en aankomen dan schrikt ze niet weg maar als we aan lopen wel.

Ook een hobby van haar is : op het kleet rond sjeesen en an onze sokken ruiken en knagen .
Fear is the grease of society.
pi_47722914
Kruincavia's!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_47724487
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 19:15 schreef vogelkooi het volgende:
Nee helaas, geen vriendinetje, is het hok te klein voor en ze is best socaail, en andersom. dus ze vereenzaamt niet.
Helaas is dat echt niet waar. Cavia's zijn groepsdieren en zijn véél gelukkiger met een maatje. Ik ken echt geen een cavia die in zijn eentje gelukkiger is. En al geef je een cavia 4 uur per dag volledige aandacht (en dat is veel), hoe zit het die andere 20 uur per dag dan?? Een cavia kun je gewoon niet alleen laten zitten...
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 27 maart 2007 @ 20:26:42 #28
164782 vogelkooi
De Patricius
pi_47724770
ik merk er anders niet zoveel van en 20 uur alleen, dat niet hoor staat in de kamer, dus best veel contact, en me moeder houd niet zo van de cavia haren.
En niet sociaal, als we binnen komen dat begint ze áltijd te oinken/fluiten.
Fear is the grease of society.
pi_47725747
ik had eerst ook 1 caafje.
ze was erg gelukkig,maar nu ze al bijna een jaar een vriendinnetje erbij heeft is ze nog gelukkiger.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_47727295
Wat een ongelooflijke droppies Minami en wat kijkt die beige/bruine cavia leuk in de camera. Vogelkooi jij hebt ook een klein lieverdje. Even over dat alleen zijn; ik heb vroeger ook altijd een cavia alleen gehad. Omdat ik aldoor las dat cavia' s gelukkiger zijn met zijn tweeen heb ik er een bij gezet (oke, dat werden er later meer) en gemerkt dat ze inderdaad meer in hun hum zijn met een maatje erbij. Wat ik echt opmerkelijk vond is dat een bange nieuwe cavia zijn angst meteen kwijt is wanneer hij bij het soortgenootje gezet is. Voelen ze zich meteen veilig. Wanneer ik nu een een cavia uit de kooi haal om te knuffelen laat deze dat even toe maar gaat al snel in de richting van de kooi kijken alsof ze zo snel mogelijk terug bij haar vriendinnetjes wil zijn. Ach ja..., jammer voor ons maar het gaat uiteindelijk om het welzijn van de caafjes.
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
  dinsdag 27 maart 2007 @ 22:19:44 #31
164782 vogelkooi
De Patricius
pi_47729794
Je hebt gelijk, met je standpunten.
Maar het is geen doodzonde dat het bij mij niet zo is? en we denken dat het wel goed zit met onze ''caaf''.
Fear is the grease of society.
pi_47731562
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 22:19 schreef vogelkooi het volgende:
Je hebt gelijk, met je standpunten.
Maar het is geen doodzonde dat het bij mij niet zo is? en we denken dat het wel goed zit met onze ''caaf''.
je spreekt geen caviataal en ook al lijkt het beestje het goed te hebben, je zult pas zien hoe het diertje opleeft als hij een soortgenootje krijgt. Hoe zou jij het vinden om je hele leven tussen een groep apen te leven? Misschien zijn ze best lief en leuk, maar je kunt nooit eens écht met iemand praten, spelen, die je begrijpt, die jouw taal spreekt, die denkt zoals jij denkt... Je zult je gedurende je leven misschien best vermaken tussen die apen, maar pas gelukkig zijn als er nog een mens bijkomt....
I had a signature once. It was awful.
pi_47740694
Dankjewel Calioppe Die bruine/oranje is ook het nieuwschierigst van allemaal!
Maar soms ook wel een enorme slaapkop:

pi_47740737
Cashewnootje
I had a signature once. It was awful.
pi_47746221
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 22:19 schreef vogelkooi het volgende:
Je hebt gelijk, met je standpunten.
Maar het is geen doodzonde dat het bij mij niet zo is? en we denken dat het wel goed zit met onze ''caaf''.
ja het kan ook best.
maar met 2 is het beter.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  woensdag 28 maart 2007 @ 13:40:12 #36
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_47747237
Ik ben het daarmee eens. Bij elke caaf die ik heb opgevangen tot nu toe die van de voren jaren alleen zat (3 in totaal) ontstond een echte metamorphose wanneer er een ander caafje bij zat. Je merkt het echt behoorlijk.
  woensdag 28 maart 2007 @ 13:41:47 #37
164782 vogelkooi
De Patricius
pi_47747317
Die kun je nog normaal met de haargroei mee aaien, maar die van ons loopt het haar naar haar kop/hoofd toe en zit daar een kuif en op haar kont een kruin die al het haar rond laat lopen.
Is wel onhandig in de rui haar haar is is moelijk weg te krijgen want dan komt het bij haar hoofd/kop en bij de ogen haar weg halen vind ze niet leuk.
Fear is the grease of society.
pi_47752606
Ik was vandaag Negra,mn zwarte caafje een beetje aan het bij knippen.
aangezien der soms allemaal poep en zaagsel in der vacht blijft hangen.
het ging super goed,ze vond het ook wel best, tot ze er inneens genoeg van kreeg.
Ik had haar op tafel gezet en er lag nog een dekentje en toen ging ze er onder zitten,echt als protest


ik blijf hier mooi zitten



gezellig fresa is er nu ook bij.*O*


de 2 damens op tafel
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_47802595
Het is weer tijd om 1 van mijn Caafs te showen

Kruidendons aan het fokken

Kruidendons nogsteeds aan het fokken

Kruidendons doet een potje World of Warcraft
pi_47810497
lijkt best veel op die van mij, maar dan zonder kruinen en niet bruin met wit.

wel lief, hij/zij licht er ook lekker ontspannen bij.
Fear is the grease of society.
pi_47822054
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 22:39 schreef vogelkooi het volgende:
lijkt best veel op die van mij, maar dan zonder kruinen en niet bruin met wit.

wel lief, hij/zij licht er ook lekker ontspannen bij.
Ze is ook net een hondje, ze volgt je door het hele huis en ze bedelt. In het wekend als ik wil uitslapen komt ze ‘s morgens je kamer in en begint keihard te piepen. Ze is nu 6 jaar, maar van mij mag ze nog eens 6 jaar zo doorgaan.
pi_47854480
Leuke cavia Argos, ik herken dat 'hondengedrag' ik noem Rita ook vaak een hondje. Wanneer ze in de kamer rondloopt moet je echt uitkijken waar je loopt omdat ze de hele tijd om (en onder) je voeten doordraait. Het is dat ze de gang (nog niet) niet in durft te lopen anders zou ze met ons meelopen naar de koelkast. Nu staat ze keurig vlak achter de deur te wachten tot we terugzijn met haar lekkers (is er dan nog een andere reden waarom we naar de keuken lopen...). Omdat madam het achter de deur wachten nogal letterlijk neemt moeten we de deur zeer voorzichtig openen om haar geen oplawapper te verkopen...

Onze kleine herrieschopper met mijn nichtje
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
  zaterdag 31 maart 2007 @ 17:10:24 #43
164782 vogelkooi
De Patricius
pi_47863839
dat is nog eens een hok .

die van ons is niet zo door het huis loper, houten vloer (echt niet die laminaat) en daar kan ze zich niet afzetten en ze blijft dus op het kleed als ze niet haar hok weer in gedoken is.
Fear is the grease of society.
pi_47864666
hehe daarom heb ik tapijt in hun kamer:P
ik heb momenteel de luxe dat mn caafjes hun eigen kamer hebben.
ruimte zat (3 kamer woning voor 1 iemand) dus heb ik speciaal in die kamer tapijt.
caafjes vinden het super om los te mogen
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_47867882
Lieve foto`s allemaal!!
Heb ook nog een lieve
pi_47870947
He Minami weer een andere (lieve) cavia, hoeveel heb jij er. Deze cavia is ook een schatje. Wat heeft hij daar, is het een rolletje karton?
Tja, het valt me nu ook op hoe groot ons hok is met mijn (kleine) nichtje erbij. Ach ja, zij wonen hier en wij mogen erbij... Een paar delen terug kan je meer lezen over ons zelfgemaakte hok. Het is ongeveer 2 bij 1 met een verdieping van 1 bij 0, 5 er bovenop. Superleuk en gezellig, leuker dan TV
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_47873238
Ja Calioppe, je hebt een superverblijf voor de caaffies, menig caaf zou daar jaloers op zijn!! Ik vin dhet echt heerlijk als je de beestjes zoveel ruimte kunt bieden!!

Minami, wat een mooie caaf zeg, schitterend diepe kleur goudagouti, zo zie je ze niet vaak!! Echt een knapperd!!!
I had a signature once. It was awful.
pi_47884606
Dankjewel voor de reacties!
Ik heb 4 cavia`s, even kijken of ik een foto heb van de hele 'gang'!
Ze hebben een plastice buis in hun hok, waar ze nog wel eens doorheen sjezen, is een leuk gezicht.
En deze bruine caaf hierboven is eigenlijk een soort 'ongelukje'. Ik had paar jaar geleden 1 vrouwtjescavia, en toen kocht ik er na een jaar een 2e bij, via een knaagdierenopvang. Ze zeiden dat het een vrouwtje was, maar na een tijdje kreeg die caaf toch iets wat mijn andere vrouwtjescaaf niet had, en ja toen was het al te laat. En toen kreeg ik 3 jonkies, waarvan deze eentje is. Ze heeft hele mooie kruintjes, en haar buik is helemaal oranje.
Ondertussen is de mannetjescaaf overleden, omdat hij erg verwaarloosd was, kon hij ook niet meer goed groeien en eten. Deze caaf hierboven is ook erg klein van postuur, omdat haar vader dat ook was.
Hier heb ik een foto van 3 van de caafs, en dan heb ik ook nog die witte kruintjes caaf, heb ik hierboven ook een foto van geplaatst.

Die dikke bruin met oranje strepen caaf, is trouwens de moeder van die kleine ondeugd
pi_47886269
Wat een ongelooflijke schatjes Minami en wat een lekkere dikkerd is de moeder. Zo te zien lopen zij ook graag met dingen te gooien (het omgegooide houten 'tunneltje' op de foto), doen ze hier ook graag. Hoe groot is jouw kooi trouwens.
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_47887841


Altijd lekker zo'n knabbelstaaf!
pi_47898303
En een lekker schoon hok D'r ligt toch ook nog wel ergens een dot hooi in de kooi he?

Ik heb ook nog wat zomerse kiekjes gemaakt vandaag!

In deze opstelling stonden de caafjes; in de grote hoge ren zat de grote groep en Iwi heb ik er ook een tijdje bij gehad en dat ging gewoon goed :shock: In de kleine ren voor zaten Onyx en Zoe en daarnaast zat Oger.


Jewel, die haar pony weer dapper laat groeien, geniet van het gras.


Flo stond er ook lief op, met Iwi op de achtergrond


Groepskiekje


Flo, je haar danst!


Owen ligt er vooral niet lekker bij. Nee, echt niet hoor!!


Onyx en Oger willen best graag aan elkaar snuffelen via de kleine gaatjes van de ren....


Zo schattig


Ohja, en Owen ligt niet alleen niet lekker, hij trekt ook vooral géén lekkere bekjes....


En na een ruim half uur heerlijk buiten gras eten, volledig uitgeput terug in de kooi, die moest er ook even bij
I had a signature once. It was awful.
pi_47898586
quote:
Op zondag 1 april 2007 18:10 schreef zoeperzazke het volgende:
En een lekker schoon hok D'r ligt toch ook nog wel ergens een dot hooi in de kooi he?
Jups!

En ook nog een pluk in zijn hooibolletje.
pi_47899619
tvp
ik vond het al zo rustig in MyAT
pi_47920140
Ik heb sinds vorige week ook twee cavia´s. Ze zochten een nieuw huisje omdat het oude baasje allergisch voor ze was. Nu vroeg ik mij eigenlijk af wat jullie cavia´s zoal op een dag eten? Vroeg heb ik ook wel cavia´s gehad maar ik heb het idee dat deze die ik nu heb echt onwijze schokkoppen zijn en alles wat los en vast zit eten.

Dit is Emma, 1jaar oud.


Dit is Lisa 1,5 jaar oud.


[ Bericht 12% gewijzigd door Flower-Ti-Amo op 02-04-2007 12:05:12 (Foto toegevoegd) ]
pi_47921238
Ze eten sowieso de hele dag door hooi en hardvoer. Ik weer niet wat voor hardvoer jij geeft, maar opd e foto herken ik het niet als caviavoer. Ze hebben een degelijk voer nodig, bv van gerty of hope farms. Knaagdierenvoer voldoet niet, er zit veel in wat cavia's niet mogen hebben (johannesbrood, zonnebloempitten, mais etc).

Verder hebben caafjes overdag ook een portie groenvoer nodig. Een half witlofje per caaf, een kwartje paprika per caaf, een paar flinke bladeren andijvie per caaf, een halve tomaat per caaf.... 1 van deze dingen per dag is toch wel het minimum voor een goede voeding.

En uiteraard schoon drinkwater in een flesje.

Het zijn wel mooie caafs, hebben ze toevallig ook een stamboom? Zo te zien komen ze wel bij een rasfokker vandaan.
I had a signature once. It was awful.
pi_47921872
quote:
Op maandag 2 april 2007 12:20 schreef zoeperzazke het volgende:
Ze eten sowieso de hele dag door hooi en hardvoer. Ik weer niet wat voor hardvoer jij geeft, maar opd e foto herken ik het niet als caviavoer. Ze hebben een degelijk voer nodig, bv van gerty of hope farms. Knaagdierenvoer voldoet niet, er zit veel in wat cavia's niet mogen hebben (johannesbrood, zonnebloempitten, mais etc).

Verder hebben caafjes overdag ook een portie groenvoer nodig. Een half witlofje per caaf, een kwartje paprika per caaf, een paar flinke bladeren andijvie per caaf, een halve tomaat per caaf.... 1 van deze dingen per dag is toch wel het minimum voor een goede voeding.

En uiteraard schoon drinkwater in een flesje.

Het zijn wel mooie caafs, hebben ze toevallig ook een stamboom? Zo te zien komen ze wel bij een rasfokker vandaan.
Ze krijgen inderdaad iedere dag vers hooi en hardvoer, het hardvoer wat ze krijgen heb ik erbij gekregen alszijnde cavia voer, volgens de oude eigenaar. Ik weet dus ook niet precies wat het is, dit is bijna op dus dan zal ik eens bij de dierenwinkel kijken naar speciaal voer voor ze.

Verder geef ik ze iedere ochtend andijvie en ´s avonds ieder een wortel. Zo te horen is het dus redelijk normaal wat ze eten.

Zover ik weet hebben ze geen stamboom, ik heb er in iedergeval niks over gehoord of bij gekregen.
Het zijn ook echt hele leuke cavia´s, ze zoeken zoveel contact met het whiepen, erg leuk. Wel jammer dat ze nog best schuw zijn, maar ja dat heeft tijd nodig.
pi_47922085
Ok, als ik jou was zou ik deze week eens op je gemakje kijken naar ander caviavoer, dan kun je het alvast met het huidige voer mengen zodat ze geleidelijk over kunnen gaan. Dit kost weinig moeite en scheelt eventuele darmprobleempjes. Verder klinkt het alsof je je caafjes goed voert.

Het zijn in ieder geval leuke caafjes, zeker Lisa zou je als je dat leuk vindt een keertje mee kunnen nemen naar de rassenkeuring, ze is mooi verdeeld voor een roodbonte coronet! Ik zag in je profiel staan dat je in Rotterdam woont, heb je op 9 juni wat te doen toevallig? Ik kreeg deze week te horen dat er een extra caviashow gepland staat op een MBO-school in de buurt van Rotterdam Zie www.europeancavieclub.nl voor meer informatie
I had a signature once. It was awful.
pi_47924878
quote:
Op maandag 2 april 2007 12:48 schreef zoeperzazke het volgende:
Ok, als ik jou was zou ik deze week eens op je gemakje kijken naar ander caviavoer, dan kun je het alvast met het huidige voer mengen zodat ze geleidelijk over kunnen gaan. Dit kost weinig moeite en scheelt eventuele darmprobleempjes. Verder klinkt het alsof je je caafjes goed voert.

Het zijn in ieder geval leuke caafjes, zeker Lisa zou je als je dat leuk vindt een keertje mee kunnen nemen naar de rassenkeuring, ze is mooi verdeeld voor een roodbonte coronet! Ik zag in je profiel staan dat je in Rotterdam woont, heb je op 9 juni wat te doen toevallig? Ik kreeg deze week te horen dat er een extra caviashow gepland staat op een MBO-school in de buurt van Rotterdam Zie www.europeancavieclub.nl voor meer informatie
Ik ben net meteen maar even naar de dierenwinkel gegaan, ik wil tenslotte niet dat ze iets krijgen wat eigenlijk niet goed voor ze is. Ik heb nu Gerty Guinea pig gekocht en de dames zitten er heerlijk van te smullen.

9 juni, ik zal het zeker onthouden! Lijkt me wel een keer leuk namelijk! Ga je daar zelf ook heen of niet?
pi_47927495
Ik ga zelf ook, ik heb een standje met www.cobaye.nl en ik sta er waarschijnlijk ook deels met de knoevelstand (www.knoevel.net). En hoogstwaarschijnlijk stuur ik ook enkele van mijn peruufjes in Het leuke van een ECC-dag is dat er veel randgebeuren is, in tegenstelling tot de NCC-shows waar het énkel en alleen keuringen zijn, zijn ECC-dagen ook leuk georganiseerd met knuffelkeuringen en volop leuke standjes en bezigheden voor de liefhebber die niet alleen voor de rassenkeuring komt!
I had a signature once. It was awful.
pi_47946141
Gave cavia's hebben jullie allemaal!
Er zitten hele mooie dieren tussen

Dit is mijn caafje, hij heet Onzen Ad



't Is maar een eenvoudige huis-tuin-en-keuken-caaf, maar daarom nog niet minder lief
Hij woont al sinds hij een week of 5 oud is samen met z'n konijnenvriendje, hij heet Bob
pi_48019739
net gespot: 'n "discovery moments" op discovery channel.. over Cavia's!!

echt zooo lief
  vrijdag 6 april 2007 @ 14:11:21 #62
61288 Duna
Still Going Strong
pi_48079213
Mijn skatjes:

Kedi (Shelty)


Mindy(Peruvian)


Guusje (Gladhaar)


Mulan (Shelty)


En mijn nieuwe aanwinst... Jack! (Coronet)


En hun huisje:

Met mijn gedachten ergens anders ben ik altijd overal.
pi_48103627
Is dat een Allegria-flat? Hij ziet er in iedre geval netjes uit, en er wonen ook erg mooie caafjes in! Is Mindy lilac-goud? Ze heeft zo'n aparte tekening op haar kopje, het lijkt wel brindle En Jack is lief!
I had a signature once. It was awful.
pi_48125867
Da's inderdaad een mooi huis met erg mooie bewoners!
Jack is een hele mooie caaf (ik heb er geen verstand van, maar deze leek vindt hem prachtig!)
pi_48126882
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 14:11 schreef Duna het volgende:
Mijn skatjes:

Kedi (Shelty)
[afbeelding]

Mindy(Peruvian)
[afbeelding]

Guusje (Gladhaar)
[afbeelding]

Mulan (Shelty)
[afbeelding]

En mijn nieuwe aanwinst... Jack! (Coronet)
[afbeelding]

En hun huisje:

[afbeelding]
Mindy
En zo'n flat hadden wij vroeger ook, maar dan met gaas aan de voorkant zodat ze er echt niet uit konden springen.
Ik wil later ook een cavia-harem .
Want aangezien het er hier thuis echt niet in zat, heb ik twee weken geleden een hamstertje gekocht . Een klein grijs mormeltje met obesitas die vooral heel bang is. Later als ik groot ben en gesettled ga ik echt voor de caafjes. Maar nu staat er dus de komende 1,5 - 2 jaar zo'n mini-gabberkooi in m'n kamer .
Maar ik blijf hier natuurlijk meegenieten met de foto's, caafjes blijven altijd tof, zit nog steeds te kwijlen in dierenwinkels. Toen ik m'n hamster ging halen hadden ze twee creme Tesseltjes, die zaten zo lekker bij elkaar in een hoekje lief te zijn . Maar helaas.
Tap tap tap
pi_48192111
Wat mij opvalt is dat er word gesproken dat er in caviavoer geen zonnebloempitten mogen zitten, echter heb ik Hopefarms Cavia Super CC en daar zitten ook zonnebloempitten in?
pi_48197172
quote:
Op dinsdag 10 april 2007 21:17 schreef Trusten het volgende:
Wat mij opvalt is dat er word gesproken dat er in caviavoer geen zonnebloempitten mogen zitten, echter heb ik Hopefarms Cavia Super CC en daar zitten ook zonnebloempitten in?
zijn die nog in schil of zijn het de gepelde pitjes?
I had a signature once. It was awful.
pi_48205019
in de schil..maar ik lees ook hier en daar dat hopefarms alleen korrels zijn en dat is bij mij ook niet zo...
pi_48206718
Hope Farms heeft diverse varianten, de hope farms super cc is volgens mij gemengd. Ik wist niet dat daar zonnebloempitjes inzaten; deze blijven evengoed niet geschikt voor cavia's. Moet er wel bij zeggen dat je altijd ziet dat die half verwaarloosde cavia's die gewoon gemengd knaagdierenvoer krijgen waar ook zonnebloempitten inzitten, soms ook 8 jaar worden zonder enig probleem... maar zelf wil ik zo weinig mogelijk risico lopen.
I had a signature once. It was awful.
pi_48216054
Ik heb caviashampoo gekocht van de knoevelsite.

Morgen of zaterdag maar eens uitproberen op mijn onwillige dames, vooral met die voorspelde temperatuur van 25 graden
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_48221231
quote:
Op woensdag 11 april 2007 14:32 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik heb caviashampoo gekocht van de knoevelsite.

Morgen of zaterdag maar eens uitproberen op mijn onwillige dames, vooral met die voorspelde temperatuur van 25 graden
Succes! Maak je wel foto's?
I had a signature once. It was awful.
pi_48227149
quote:
Op woensdag 11 april 2007 10:05 schreef zoeperzazke het volgende:
Hope Farms heeft diverse varianten, de hope farms super cc is volgens mij gemengd. Ik wist niet dat daar zonnebloempitjes inzaten; deze blijven evengoed niet geschikt voor cavia's. Moet er wel bij zeggen dat je altijd ziet dat die half verwaarloosde cavia's die gewoon gemengd knaagdierenvoer krijgen waar ook zonnebloempitten inzitten, soms ook 8 jaar worden zonder enig probleem... maar zelf wil ik zo weinig mogelijk risico lopen.
Ja ik moet eerlijk zeggen dat mijn cavia die nu dood is ook 7 jaar is geworden met dat voer en er was nooit wat aan de hand maar ja als m'n cavia stikt in een zonnebloempit zou ik dat toch niet zo fijn vinden
pi_48331566


Mijn nieuwste aanwinst:



pi_48332504
Wat een leukerd!
Gefeliciteerd met je aanwinst
Heeft ie al een naam?
pi_48334351
Ehm nee...ik moet het eens worden met mn zusje van mn vader en zij komt met namen als Gozmi en dat vind ik dierenmishandeling (de ander heet Gizmo )
pi_48336991
Wat een grappig beestje! waar heb je hem/haar vandaan?
I had a signature once. It was awful.
pi_48344410
van een particulier....de moeder is een zilveragouti en de vader een amerikaans gekruinde gladhaar vandaar ook dit rare kleurtje
pi_48347000
Het is volgens mij een crèmeagouti... Maar agouti-kleuren zijn niet mijn sterkste punt hoor. Welke kleur had de vader dan? Het is hoe dan ook wel een schatje!! lekker ondeugend kopje
I had a signature once. It was awful.
pi_48347532
creme/bruinachtig met een witte kruin op zn hoofd
pi_48357709
Héé, waar blijft dat groenvoer!!!!



en in de close-up:

I had a signature once. It was awful.
pi_48358367
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_48381563




ja ja, de zomer komt er weer aan!
pi_48382254
Summer
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 20 april 2007 @ 10:27:31 #84
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_48531699
Onze zwarte cavia is vanochtend overleden
tegenwoordig bekend als Tha_Duck
pi_48532758
quote:
Op vrijdag 20 april 2007 10:27 schreef thaduck het volgende:
Onze zwarte cavia is vanochtend overleden
sterkte Weet je ook waaraan?
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 20 april 2007 @ 11:28:12 #86
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_48533794
Dank! Maar denk dat ivetje het meer nodig heeft. Ik ben niet zo'n cavia liefhebber verder.

Ik heb geen flauw idee, denk ouderdom. Hij was een jaar of 5 geloof ik.
Gisteravond laat toen ik thuiskwam zattie al in zijn huisje en wou geen snoepje hebben. Dus ik was er al bang van. Vanochtend ivetje die rond 8 uur wegging toen zat ie nog steeds in zijn huisje maar leefde nog. Ongeveer uurtje later kwam ik uit bed en toen was het gebeurd helaas.
Hij ligt nu in een doosje op het aanrecht met een handdoek eroverheen, vanavond met ivetje maar ff overleggen wat ze wil.

De andere, witte, cavia snapte er geen bal van. Hij was opeens opvallend lief enzo toen ik hem uit zijn hok haalde. Daarna had ik de zwarte eruit gehaald en toen de witte terug, werd ie helemaal dwaas. Rennen en springen door het hele hok, door het huisje heen, op het huisje, etc. Dat was wel aandoenlijk om te zien, denk niet dat ie het begreep maar jah. Kan het moeilijk uitleggen natuurlijk aan hem.
tegenwoordig bekend als Tha_Duck
pi_48534703
Hm, als het beestje de dag ervoor al ssufjes was kan het wel zijn dat er toch iets verkeerd heeft gezeten, bij ouderdom gaat het geleidelijker en anders. Het beestje gaat steeds meer slapen en wordt steeds rustiger en wel iets minder actief bedelend om groenvoer, maar eten weigeren doen ze tot op het laatste moment niet.

Maar het geeft niet, je had waarschijnlijk niks kunnen doen en het feit dat het diertje rustig ingeslapen is op een mooie leeftijd, is een hele geruststelling. Mijn Ibi ben ik op 2 jarige leeftijd verloren aan een hersenbloeding en dat is echt een k*t-einde, omdat je het beestje helemaal gek ziet worden en op een nare manier verliest.

De andere cavia zal inderdaad wel onwennig zijn. Het beste is om hem/haar zo snel mogelijk weer een vriend(innet)je te geven, maar uiteraard wel pas als jullie er zelf aan toe zijn.
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 20 april 2007 @ 13:04:46 #88
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_48537054
Hoi iedereen...

ik denk dat ik wel weet wat Google dwars heeft gezeten. Hij had vorige zomer al een keer bij mijn ouders iets raars. Hij had nl. last van zijn ontlasting, de keutels kleefden aan elkaar en het kwam er als een bal uit zeg maar. Na die tijd heeft ie dat nooit meer gehad, tot 2 weken terug...toen vond ik weer zo'n bal. Toen ik hem vanmorgen zag zitten wist ik eigenlijk wel dat er iets mis was. Z'n buik voelde hard aan, was helemaal opgezet...ook had hij weer keutels die aan elkaar kleefden. Mijn vriend wilde niet met hem naar de dierenarts en ik heb zelf geen geld ervoor. Had toch vanaf mijn werk een afspraak gemaakt voor vanmiddag...maar dat was helaas niet meer nodig
Hij zat waarschijnlijk gewoon verstopt...weet niet of daar iets aan te doen was geweest. Het lag in ieder geval niet aan z'n voeding, hij kreeg genoeg hooi en at als een gek. Ook het water ging er heel snel doorheen. Ik denk zelf niet dat de DA iets had kunnen doen eerlijk gezegt, en ik heb voor vanmorgen ook nooit het idee gehad dat hij ergens last van had. Hij deed niet anders dan normaal, was nog steeds even vrolijk ook gistermiddag bij het verschonen van de kooi...het is gewoon zo snel gegaan, toen ik hem vanmorgen zag zitten wist ik al wel genoeg eigenlijk...z'n haar stond verwilderd, hij at niet, dronk niet, keek niet op of om...zat alleen maar met z'n koppie in het hoekje van de kooi weggedoken




Google...4 jaar en 7 maanden oud...de liefste caaf die ik me kan voorstellen
Dag lieve Google...ik zal je heel erg missen en Tinus ook. Hij is helemaal van slag, heeft zijn eten nog niet aangeraakt zowat. We gaan een mooi plekje voor je zoeken en maak maar veel plezier met alle andere caafjes in de caafjes-hemel
To infinity…and beyond!
  vrijdag 20 april 2007 @ 13:05:38 #89
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_48537088
Ik wil trouwens wel een nieuw vriendje voor Tinus...hij zit zo zielig alleen nu. Zal alleen mijn vriend moeten overhalen ben ik bang...
To infinity…and beyond!
  vrijdag 20 april 2007 @ 14:11:34 #90
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_48539713
RIP Google Doe je alle andere caafjes de groetjes op de regenboogbrug ?
Sterkte Ivetje
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  vrijdag 20 april 2007 @ 14:14:21 #91
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_48539813
Dank je
To infinity…and beyond!
  vrijdag 20 april 2007 @ 14:35:47 #92
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_48540635
Ivetje, opbstipatie als gevolg van verslapte darmspieren komt regelmatig voor bij oudere beren. Het hoort bij de het ouder worden. Jonge cavia's en zeugen hebben dit maar zelden (zeugen schijnen een iets andere anatomie te hebben). Cavia's eten hun eigen keutels voor vitamines en andere voedingsstoffen, recht uit hun anus. Als de anus verslapt, lukt dit niet meer, en takelen ze langzaam af. Daarbij raakt de boel vaak ook nog eens verstopt en als gevolg gaat de vertering achteruit, wat nog verdere aftakeling tot gevolg heeft.

Er is wat aan te doen, maar de spieren zullen nooit meer de oude zijn geworden. Je zou de beer elke dag handmatig moeten helpen met het ontlasten (het eruit knijpen van de poep), wat geen prettig karwei is, al helemaal niet voor de caaf. Daarbij zul je omdat hij niet meer zijn eigen poep kan eten een vitamine B-complex moeten toevoegen aan zijn dieet.

Zoals je al hoort is de opstopping niet gekomen door jou toedoen, maar simpelweg door ouderdom en wat pech. Ik hoop dat dit wat troost geeft. Als je het nog na wilt lezen, kan dat op de volgende link:

http://www.guinealynx.com/impaction.html

Ik hoop voor je dat Tinus een nieuwe partner mag....
pi_48540816
Ik wilde net ongeveer typen van SBN heeft gedaan. Bij oude beren verslappen de spieren rondom de balletjes makkelijk waardoor alles klem komt te zitten in de ballen. Je kunt de cavia er wel bij helpen door minimaal tweemaaldaags de ballen schoon te maken (het meest ranzige caviakarwei, hooguit abcessen spoelen is viezer) maar uiteindelijk kan dat altijd een keer mis gaan. Gecastreerde beren hebben hier trouwens meestal geen last van omdat er onvoldoende rek overgebleven is om keutels in klem te laten zitten.

Ik hoop dat je een maatje mag voor Tinus want het is voor hem wel prettig om snel een nieuw vriendje te krijgen, anders kan hij vereenzamen....
Op dit moment heeft Sandy (www.riesamaris.nl) wel een oudere beer te koop zitten (bijna een jaar) maar daarbij is de kans niet groot dat het klikt. Verder verwacht Sandy binnenkort nestjes, de eerste zal rond 15 mei geboren worden, dat zijn allemaal peruufjes in rood- of zwartbont, misschien is dat wat om in gedachten te houden? De afstand is niet zo heel groot.

Afijn, neem eerst de tijd om je eigen verdriet een plaatsje te geven, want zulke dingen kunnen echt heel veel verdriet geven. Sterkte...
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 20 april 2007 @ 15:19:36 #94
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_48542358
Ik heb vanmorgen idd nog geholpen met het eruit drukken van de ontlasting, maar zag ook dat er vocht bij zat enzo en vond het echt niet prettig om te doen. Ook Google vond het helemaal niet fijn...
Vind het wel fijn om te horen dat het niet echt aan mij heeft gelegen...ik had zelf eigenlijk ook al het idee dat er weinig aan te doen was en zag niet aan hem dat hij er veel last van had. Ik wist ook eigenlijk niet echt wat ik ermee aan moest om eerlijk te zijn

Maar goed, er komt vast een nieuwe caaf voor Tinus. Hij wilde net z'n vitamine C tabletje iig wel weer, dus het gaat al wat beter met hem Wil alleen geen peruuf, sorry Heb het niet zo op lange haren en wil toch liever een Rex of een Teddy als ik toch nog een cavia mag. Moet alleen nog flink over gediscussieerd worden hier
To infinity…and beyond!
pi_48543302
Dat Tinus zijn vietje gewoon aanpakte is alweer een goed teken. Hopelijk heeft hij het er niet te moeilijk mee, maar hij zal in ieder geval wel zijn gezelschap missen. Cavia's zijn uiteindelijk toch vrolijker met minimaal zijn tweetjes, zeker als ze dit al zo lang gewend zijn.

Als je wilt kan ik je nog wel het adres geven van een jonge fokster in omgeving Oud-Zuilen. Zij fokt overwegend gladhaar en borstel. Voor Teddy's heb ik eventueel een adres in Tiel? Er is op 9 juni in Dordrecht een caviashow, zie www.europeancavieclub.nl , daar kun je ook eens gaan kijken (wel beetje op tijd komen 's ochtends) of er wat leuks te koop zit of met fokkers in contact komen... Rexen en teddy;s zijn verder niet echt mijn ras dus veel fokkers daarin ken ik niet zo.
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 20 april 2007 @ 15:51:57 #96
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_48543624
Thanx in ieder geval voor de info
9 juni ben ik helaas al op vakantie, dus dat gaat niet lukken. En eerst even vriend zo ver krijgen dat er nog een caafje komt en dan gaan we eens goed op zoek. Misschien kom ik wel een hele leuke tegen wat geen rex of teddy is We zien wel. Als ik nog iets wil weten horen jullie het hier wel weer!!

Ga zometeen Google begraven hier in het Viaanse bos samen met mijn schoonmoeder. Kan het niet over mijn hart verkrijgen om hem zomaar in de kliko te gooien (zeker niet dat ding hier bij de flat, met zo'n klep waar je dan iets in gooit en dat het een eind naar beneden valt). Dus hij krijgt in ieder geval een mooi plekje in het bos
To infinity…and beyond!
pi_48544222
Heel veel succes en sterkte bij de begrafenis, het is heel lief dat je hem nog een mooi plekje geeft...

Als ik je kan helpen met het zoeken van een nieuw caafje laat je het maar weten, als het goed is sta ik nog op je msn
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 20 april 2007 @ 16:16:55 #98
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_48544442
Je staat in mijn msn, maar je bent wel offline...weet dus niet of ik nog het goede mail-adres heb
To infinity…and beyond!
pi_48546892
hey Ivetje,
allereerst veel sterkte met het verlies van Google, het is allemaal wel snel gegeaan zo te lezen....Succes met het verwerken hoor, t blijft altijd een gemis als ze de regenboogbrug over zijn..

Een collega fokster hier in Barneveld heeft volgens mij een US-teddy beertje te koop. Ik kan wel informeren voor je als je wilt? Hij is rood met wit
  vrijdag 20 april 2007 @ 19:32:34 #100
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_48550075
Hee RiesAmaris,
bedankt En thanx voor het aanbod van de Teddy, maar ik moet mijn vriend eerst over zien te halen helaas. Misschien over een paar weekjes dat er een andere caaf komt. Hij wil er eigenlijk geen meer, omdat je er dan weer een jaar of 5 aan vast zit. Tinus is nu net 4 geworden en begint dus ook alweer wat ouder te worden. En het is altijd maar de vraag of het klikt met die 2. Ik wil wel erg graag een nieuw vriendje voor Tinus, maar we moeten dus even kijken hoe het gaat

Wel heel erg bedankt!!
To infinity…and beyond!
pi_48560096
ivetje.

Bij Dolly (was mannetje, maar ach) moesten we ook de ontlasting eruit drukken toen ze (hij... bedankt dierenwinkel) vanaf ze een jaar of vier was. Was echt niet prettig, caafje was ook flink van slag elke keer. Zou ik ook wel zijn denk ik.

Misschien kun je een wat oudere caaf adopteren?
Tap tap tap
pi_48564190
quote:
Op zaterdag 21 april 2007 00:10 schreef CherryLips het volgende:
ivetje.

Bij Dolly (was mannetje, maar ach) moesten we ook de ontlasting eruit drukken toen ze (hij... bedankt dierenwinkel) vanaf ze een jaar of vier was. Was echt niet prettig, caafje was ook flink van slag elke keer. Zou ik ook wel zijn denk ik.

Misschien kun je een wat oudere caaf adopteren?
Het probleem van een oudere caaf is dat hij aan een oudere beer gekoppeld moet worden, en twee oudere beren aan elkaar koppelen gaat heel vaak niet goed dus dat is best een groot risico....
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 21 april 2007 @ 08:27:30 #103
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_48564320
Wat zoeper dus zegt

Met Google en Tinus was het ook nogal eens heibel in de kooi, maar Tinus was erbij gezet toen ie nog een klein Tinusje was En Tinus is nogal dominant en Google was de zielige die nix terug durfde te doen Ben dus wel heel benieuwd hoe Tinus zou reageren op een nieuwe caaf en het moet ook zeker een mannetje zijn, want ik heb geen zin in een hok vol caafjes (hoewel...ik eigenlijk we, maar vriendje niet zo ).
To infinity…and beyond!
pi_48564557
oké, veel succes met alles nog hoor
  zaterdag 21 april 2007 @ 19:08:24 #105
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_48578043
Jammer dat Google overleden is.

Met mijn cavia's gaat alles goed. Alleen 's nachts maken ze erg veel herrie (krijsen en gillen) en ze zitten aan elkaars haren te trekken. Als ik dan het licht aandoe, is het even stil, en dan gaan ze weer verder. Overdag is er minder gegil.
Doe jullie cavia's dat ook, zo krijsen?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_48578424
Als ze echt krijsen krijg ik de indruk dat er probleemjes zijn op hormonaal gebied. Mijjn cavia's krijsen alleen als een zeug bronstig is, maar nog niet bronstig genoeg om gedekt te worden... Als de beer dan op haar wil rijden gilt ze het uit.

jij hebt toch twee dames, of vergis ik me nu? Doen ze overdag ook zo, of is het echt enkel 's nachts? Zijn er andere situaties wat een verklaring kan zijn voor het gedrag? Zijn er dingen veranderd in het hok? Zijn ze aan het puberen? Heb jij iets heel anders?
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 21 april 2007 @ 22:00:46 #107
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_48583080
Ik heb twee dames, ja dat klopt.
Ze zijn pas zo gaan doen na dat ik verhuisd ben. Dingen aan het hok heb ik niet veranderd.
Het is bijna elke nacht zo, maar soms ook overdag, als de tv of muziek niet aanstaat, en ik bijv aan het lezen ben.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  zondag 22 april 2007 @ 17:45:21 #108
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_48606048
deze mooie vent is te koop:

Hij heet Boreas en wordt 1 jaar in juli
pi_48614043
ik heb weer eens een vraagje

Ik heb dus twee cavia's (Scratch en Sniff) en sinds een paar dagen zie ik af en toe wat spul aan Sniff z'n neusje, soort snot ofzo denk ik? Beetje bruinachtig en ziet er wat opgedroogd uit... is dit een teken dat hij verkouden aan het worden is of iets dergelijks, of is dit normaal?

Hij is verder heel actief, eet goed, gewicht is goed, etc, dus ik maak me niet echt druk Maar het leek me toch wel even handig om aan de kenners hier te vragen
pi_48615632
Het kan zijn dat je misschien aan het einde van je pak hooi gekomen bent, fdat het hooi wat stoffiger is. De caafs hebben hier ook wel eens vieze neusjes, dan hebben ze gewoon met hun neus in het stof van een dotje hooi zitten wroeten. Hou het in de gaten (check vooral de ademhaling als je twijfelt - je hoort hem niet te horen, er mag geen reutel bij zitten) en als er extra symptomen bijkomen of het erger wordt, kun je het het beste bij een da laten checken. Controleer ook het gewicht; afvallen is het eerste teken van ziek worden.
I had a signature once. It was awful.
pi_48616698
het pak hooi nadert zijn einde inderdaad.... van de ademhaling hoor ik niet veel met al dat gepiep en geknor van beide heren
pi_48616763
quote:
Op zondag 22 april 2007 17:45 schreef RiesAmaris het volgende:
deze mooie vent is te koop:
[afbeelding]
Hij heet Boreas en wordt 1 jaar in juli
!!!!

Helaas mag ik geen 5e cavia
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_48629211
Het was weer was-dag voor mijn dames, hieronder volgt een fotoverslagje:


Hier vermoed men nog niets.

Maar de voorbereidingen zijn al getroffen:





Eerst Yanou:






Daarna Kookai:



Even "uitlekken."


En dan na de wasbeurt chrashen in het nachthok.

[ Bericht 1% gewijzigd door 4EverBlackEyed op 23-04-2007 13:10:26 ]
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 23 april 2007 @ 13:02:21 #114
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_48629361
Hee, die 1e en laatste pic zijn dezelfde!! Stiekemerd

Tinus moet eigenlijk ook gewassen worden...z'n neus is vies (donkere "stukjes" die in de haartjes van z'n neus vast zitten...geen idee hoe het komt, maar krijg het er niet zomaar uit). Maar heb eigenlijk geen zin in die hele smeerboel in de keuken en hij verlist op het moment ook ongelooflijk veel haar
To infinity…and beyond!
pi_48629644
quote:
Op maandag 23 april 2007 13:02 schreef ivetje het volgende:
Hee, die 1e en laatste pic zijn dezelfde!! Stiekemerd
Hehe, ff snel veranderd
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 23 april 2007 @ 14:15:45 #116
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_48631991
hahaha leuke foto's! Enne, bevalt de speciale caviashampoo van Knoevel een beetje?
pi_48638435
quote:
Op maandag 23 april 2007 14:15 schreef RiesAmaris het volgende:
hahaha leuke foto's! Enne, bevalt de speciale caviashampoo van Knoevel een beetje?
Thx

Ja de shampoo bevalt best.

Ik schrok alleen wel even toen mijn caafs groen uitsloegen, maar toen herinnerde ik me weer wat er op de site stond: er kan een groene waas ontstaan.

Dat was dus heel normaal en het verdween direct na het na spoelen.

Ik vind het nog steeds raar: cavia-shampoo
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_48641792
Haha, ja, Neem geeft inderdaad een groene glans. Het is geen fijn product om te ruiken maar het heeft wel een heel krachtige en verzorgende werking Zelf heb ik een behoorlijk deel van het assortiment in huis en ik ben ook heel blij met alle caviashampoo's, de caafjes ruiken er heerlijk van en ze helpen ook heel goed met de vachtverzorging.
I had a signature once. It was awful.
  maandag 23 april 2007 @ 20:01:15 #119
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_48644666
Ik gebruik altijd gewoon baby-shampoo van kruitvat...is dat slecht voor hem??
To infinity…and beyond!
pi_48644791
Maar is het nou ook echt nodig om ze te wassen?
pi_48647336
quote:
Op maandag 23 april 2007 20:04 schreef Flower-Ti-Amo het volgende:
Maar is het nou ook echt nodig om ze te wassen?
Zolang ze niet vies zijn zou ik ze niet wassen.

Deze dames hebben schurft gehad en nog steeds huidproblemen.
De shampoo die ik gebruikt heb is speciaal voor huidproblemen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_48647401
quote:
Op maandag 23 april 2007 20:01 schreef ivetje het volgende:
Ik gebruik altijd gewoon baby-shampoo van kruitvat...is dat slecht voor hem??
Voorheen waste ik mijn caafs ook met babyshampoo.

Ze werden er heerlijk wollig en zacht van.

Maar ik zou niet weten of het echt slecht is.

(ik waste ze echt hoogstens 1x per jaar of minder).
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_48651418
Babyshampoo is niet goed voor cavia's. babyshampoo's bevatten nog altijd chemische elementen die misschien wel ph-neutraal zijn voor een baby, maar niet voor een cavia. De huid van een cavia droogt hierdoor uit. Een keer kan het geen kwaad, maar het is beter om echte caviashampoo te gebruiken.
quote:
Op maandag 23 april 2007 20:04 schreef Flower-Ti-Amo het volgende:
Maar is het nou ook echt nodig om ze te wassen?
Ja. Een schone huid zorgt er echt voor dat cavia's veel minder kans hebben op parasitaire infecties en andere veiligheden. Eens in de 6 weken wassen met caviageschikte shampoo is dus geen overbodige luxe en niet alleen omdat ze dan zo lekker ruiken; ze blijven er ook gezonder door.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 24 april 2007 @ 00:38:05 #124
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_48654425
quote:
Op maandag 23 april 2007 22:45 schreef zoeperzazke het volgende:

Ja. Een schone huid zorgt er echt voor dat cavia's veel minder kans hebben op parasitaire infecties en andere veiligheden. Eens in de 6 weken wassen met caviageschikte shampoo is dus geen overbodige luxe en niet alleen omdat ze dan zo lekker ruiken; ze blijven er ook gezonder door.
Ik ben heel erg benieuwd waar je dat vandaan hebt. Een harde claim al zeg ik zet zelf.

Naar mijn weten is het verstandiger een cavia überhaupt niet de wassen, tenzij daar een goede reden voor is (medische aandoening of extreme smerigheid of zo). Cavia's zijn van zichzelf al erg schone dieren en ruiken vrijwel altijd neutraal (als je al wat ruikt is het de kooi!).
pi_48656407
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 00:38 schreef StupidByNature het volgende:

[..]

Ik ben heel erg benieuwd waar je dat vandaan hebt. Een harde claim al zeg ik zet zelf.

Naar mijn weten is het verstandiger een cavia überhaupt niet de wassen, tenzij daar een goede reden voor is (medische aandoening of extreme smerigheid of zo). Cavia's zijn van zichzelf al erg schone dieren en ruiken vrijwel altijd neutraal (als je al wat ruikt is het de kooi!).
Omdat het inderdaad bewezen is dat cavia's met een schone huid minder kans maken op parasitaire infecties, lijkt het mij een reden ook te kunnen beweren dat ze er gezonder door blijven
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 24 april 2007 @ 08:27:36 #126
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_48656719
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 07:54 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Omdat het inderdaad bewezen is dat cavia's met een schone huid minder kans maken op parasitaire infecties, lijkt het mij een reden ook te kunnen beweren dat ze er gezonder door blijven
Heb je een bron dat wassen met shampoo beter is voor de gezondheid dan niet wassen met shampoo? Dat is namelijk de claim. Ik dit best geloven, maar niet zomaar zonder goede onderbouwing.

Ik begrijp ook dat een cavia met een schone huid gezonder is dan een cavia met een vieze huid, maar cavia's (net als bijvoorbeeld katten) houden hun huid uit zichzelf al goed schoon (3x per dag wassen) met dat witte wasspul wat uit hun ogen komt. De huid heeft een beschermend olie-achtig laagje, wat je weghaalt door te wassen. Verder kan het zijn dat de cavia jeuk krijgt door een droge huid en is het bekend dat cavia's in stress ontvankelijker zijn voor ziektes (voor de meeste caafs is wassen een zeer stressvolle gebeurtenis, al schijnen sommige caafs wassen weer juist lekker te vinden en gaat dit punt niet op).
Nog een nadeel van wassen is dat cavia's elkaar voornamelijk herkennen aan hun geur, die je weghaalt door te wassen. Ik heb wel eens op een forum gelezen dat na het wassen van de een die werd teruggeplaatst bij de ander (die nog niet was gewassen) het knalde in de kooi, omdat de hierarchie weer opnieuw moest worden bepaald.

EDIT: 1 punt nog: ik weet niet hoe snel langharige cavia's vies worden. Ik heb namelijk alleen ervaring met kortharigen. Bij een langharige caaf die echt smerig wordt om een of andere reden kun je natuurlijk overwegen deze te wassen, dat spreekt voor zich.

[ Bericht 4% gewijzigd door StupidByNature op 24-04-2007 08:33:37 ]
pi_48656789
Ik ben ook wel benieuwd naar een (of meer) bron(nen).... zowel van Zoeperzazke als StupidByNature
Bovenstaand verhaal van StupidByNature klinkt erg aannemelijk....
  dinsdag 24 april 2007 @ 08:38:59 #128
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_48656923
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 08:31 schreef Xcalibur het volgende:
Ik ben ook wel benieuwd naar een (of meer) bron(nen).... zowel van Zoeperzazke als StupidByNature
Bovenstaand verhaal van StupidByNature klinkt erg aannemelijk....
Nou ja, ik heb mijn info vooral van Cavy Compendium en Guinealynx.com en cavyspirit.com. Het is een nogal "controversiëel" onderwerp, wat blijkt als je erop gaat googlen (al hebben de wassers het vaak al over eens in de 3-4 maanden). Ik ga bij gebrek aan positief bewijs en over overwegingen hierboven maar uit van de consensus van de vooraanstaande sites in cavialand. Maar al mijn meningen zijn voor herziening vatbaar bij nieuw bewijs (zoals het hoort )

Dit staat op Cavy compendium:
quote:
As a general rule, bathing should only be done when necessary. In the case of guinea pigs, "necessary" means:

* A medical reason, such as lice, as directed by your veterinarian.

* Shortly before a guinea pig show, if you plan on exhibiting your cavy.

* If your guinea pig manages to get into something particularly smelly or dirty, such as mud.

Baths are typically stressful events for a cavy, and stressed guinea pigs are more susceptible to bacterial and viral infections. Unless your guinea pig simply loves to be bathed (some of them do), you should not do so regularly. Some alternatives to a full bath are presented below:

* Powder baths are very popular, and are good for restoring the shine in your guinea pig's coat, as well as removing minor stains and dirty spots. Dusting powders are available for rabbits and guinea pigs, and can pretty much be used interchangeably. Almost all powder bath products are used the same way: you sprinkle the powder onto the hair, and then brush it out completely with a stiff, wire brush. As you brush the powder out, it should pick up any dirt particles and condition the coat.

* For dirty bottoms, hydrogen peroxide is good at removing urine stains.

* For stains in the coat, you can give a "sponge bath", using either a soapy washcloth or a towelette.


[ Bericht 1% gewijzigd door StupidByNature op 24-04-2007 08:49:05 ]
pi_48657811
Ik weet dat Desiree er uiteraard grondig onderzoek naar heeft laten verrichten, aangezien je geen shampoos gaat verkopen als je niet zeker bent van de effecten op een caviahuid. Als je de onderbouwing wilt hebben, dan kun je haar beter een mailtje sturen, zij zit beter in de materie ook qua medische termen.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 24 april 2007 @ 10:49:59 #130
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_48660086
ikzelf heb langharigen en het kan dan geen kwaad om ze af en toe eens te wassen ja....*even footootje zoekt* Oké, dit gebeurt er dus als je een langhaar pas na 2 jaar voor het eerst in bad stopt:

Let vooral op het water dus :p


zo. Mwoah, beetje vies maar LoL

Ik zal nooit zeggen dat je je cavia's veel moet wassen, maar af en toe is het toch wel errug handig, zeker als je speciale caviashampoo hebt die goed geschikt is voor caafjes
pi_48663273
oh, dat ziet er wel tamelijk ranzig uit inderdaad
  dinsdag 24 april 2007 @ 14:14:56 #132
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_48667136
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 09:21 schreef zoeperzazke het volgende:
Ik weet dat Desiree er uiteraard grondig onderzoek naar heeft laten verrichten, aangezien je geen shampoos gaat verkopen als je niet zeker bent van de effecten op een caviahuid. Als je de onderbouwing wilt hebben, dan kun je haar beter een mailtje sturen, zij zit beter in de materie ook qua medische termen.
Ik denk dat ik dat wel ga doen, ben wel benieuwd naar haar bevindingen.
pi_48675414



Een nieuwe update in de Knoevelwebshop! Knoevel heeft een nieuw en uniek product in het assortiment: Cavia koekjesmix! Met deze mixen maakt u de heerlijkste koekjes... voor de cavia!

Uiteraard verwennen wij onze cavia's graag met allerlei snacks uit de dierenwinkel maar helaas zijn deze lang niet allemaal even gezond. Voor degenen die hun cavia's wél verantwoord willen laten snacken zijn deze koekjesmixen een uitkomst! Ze zijn eenvoudig te bereiden (mengen met plantaardige olie en water, kneden en vormpjes maken maar!), kunnen op een lage temperatuur in de oven en zijn een echte delicatesse voor iedere cavia!

Via deze link zijn de koekjes nu in de webshop te bestellen! Graag horen wij na het uitproberen jullie ervaringen!

I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 24 april 2007 @ 18:05:05 #134
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_48676018
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 10:49 schreef RiesAmaris het volgende:
ikzelf heb langharigen en het kan dan geen kwaad om ze af en toe eens te wassen ja....*even footootje zoekt* Oké, dit gebeurt er dus als je een langhaar pas na 2 jaar voor het eerst in bad stopt:
[afbeelding]
Let vooral op het water dus :p

[afbeelding]
zo. Mwoah, beetje vies maar LoL

Ik zal nooit zeggen dat je je cavia's veel moet wassen, maar af en toe is het toch wel errug handig, zeker als je speciale caviashampoo hebt die goed geschikt is voor caafjes
Ben je niet bang dat je caaf uit de wasbak springt?? Dat doen die van mij nl. nogal eens...Google is ooit van de ene wasbak (waar hij gewassen werd) in die ernaast gesprongen (waar afwaswater in zat) Vond ie neit leuk, aangezien het afwaswater nogal heet was...ik was de caaf altijd in de keuken, omdat hij daar gewoon op het aanrecht komt als ie eruit springt. De badkamerwastafel vind ik toch wat te riskant
To infinity…and beyond!
  dinsdag 24 april 2007 @ 19:13:26 #135
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_48678046
hehe Gimli deed dat niet, nee, maar ik snap wel wat je bedoelt hoor. Sommigen hebben die neiging wel en dan blijf ik er goed bij als ze worden ingezeept. Het grote afspoelwerk gebeurt doorgaans ook in de badkuip:


ff voorspoelen, lekker inzepen...


hihih


en dan naspoelen in de badkuip


hmmmm
pi_48678176
Voorheen waste ik de cavia's in het bad, daar konden ze met geen mogelijkheid uitspringen, maar uit hygienisch oogpunt was ik ze toch maar in een teiltje in de wasbak.

Al vond ik ze toch rustiger in het bad.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 24 april 2007 @ 21:04:55 #137
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_48682170
Nou als het goed is (dwz als mn moeder het niet vergeet ben er zelf niet v/h weekend ) gaat Asterix zaterdagochtend naar de DA om hem te laten checken, en dan gelijk een afspraak maken voor het verwijderen van zijn mannelijkheid
Later dan geplanned, maarja eerder geen auto tot beschikking Maargoed nog wel optijd om hem daarna lekker naar buiten te schoppen met een groep nieuwe vriendjes



Asterix afgelopen weekend in afwachting van een schoon hok, lekker buiten in de tuin in gesprek met Pim
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_48686870
ja door deze foto heb ik mn rug bijna naar de kl*te gehlopen:P
ik dacht: ik zet mn beesten ook ff buiten op het balkon.
maar dat hok was zo zwaar om alleen te tillen.

haha gaan eindelijk astrix ze ballen der af als ie in orde is
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_48697780
yeah krijgt Asterix straks een hele harem nu?
  woensdag 25 april 2007 @ 12:19:48 #140
84926 WyriHaximus
Release the hounds smithers!
pi_48700535
De mijne (hij houd van crosants):
phluphy for president!
pi_48700744
hahaha de vuile dief leuke foto!
  woensdag 25 april 2007 @ 16:06:13 #142
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_48708359
quote:
Op woensdag 25 april 2007 10:54 schreef RiesAmaris het volgende:
yeah krijgt Asterix straks een hele harem nu?
3 of 4 zeugjes krijgt hij Heb een paar maanden terug al contact gehad met de opvang in Angerlo (vanuit stichting cavia) en mocht haar weer mailen als hij geholpen was, dan kon zij kijken of ze wat leuks/geschikts had zitten, misschien toevallig wel een groepje dames die samen gekomen zijn, of een paar leuke dames bij elkaar zetten Het maakt mij opzich niet uit hoe ze eruit zien, als ze maar geen lang haar hebben En ze hoeven ook niet handtam te zijn (liever niet zelfs, het is leuker om ze te zien ontwikkelen in hele dappere cavia's )


Het caviaparadijs (op de foto woonde Asterix er nog met zn pleegmoedertje het konijn) 2be De planken bovenop zijn inmiddels vervangen door golfplaten, en de hele achterwand staat ook golfplaat tegen (ze willen nog wel eens wat door de schutting drukken, dingen zoals plastick enzo
Nou nog een beetje leuk voor ze inrichten met wat trappetjes, huisjes, buizen en andere prulletjes en het is weer klaar om in gebruik te nemen (ben benieuwd of Asterix het nog herkend zn oude huisje ) Die waakhond krijgen ze er gratis bij

én moet binnenkort nog even dat bordje bestellen bij Knoevel als ik het niet vergeet

En dan is het hok écht af
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_48711873
werkelijk dat bord is super.
het is gewoon astrix over 2 jaar als ie zo doorgaat met eten:P
scheelt dat ie allemaal vriendjes erbij krijgt en dus weer lekker kan bewegen
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_48716488
wow wat super zeg! Dat hok is ook keigaaf! Ik heb vorige week nog een verse lading dumpcaven mogen ontvangen toen ik vrijwilligerswerk liep bij BunnyBin, deze caafjes zijn naar Angerlo gegaan, misschien adopteer je straks wel één van die leuke dames die ik ontvangen heb
Ben benieuwd naar je harem straks!
  woensdag 25 april 2007 @ 20:20:27 #145
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_48716864
quote:
Op woensdag 25 april 2007 20:12 schreef RiesAmaris het volgende:
wow wat super zeg! Dat hok is ook keigaaf! Ik heb vorige week nog een verse lading dumpcaven mogen ontvangen toen ik vrijwilligerswerk liep bij BunnyBin, deze caafjes zijn naar Angerlo gegaan, misschien adopteer je straks wel één van die leuke dames die ik ontvangen heb
Ben benieuwd naar je harem straks!
Ja we zijn ook nogsteeds erg tevreden over dat hok
Wat grappig dat je toevallig net caafjes gebracht hebt daar ik vind Colette zo'n leuk dingetje, als ze er over een paar weken nog zit neem ik zowizo haar Dat kuifje ! ik lees nu pas dat ze een borstel is, mist ze daarvoor niet wat kruinen ? of zou het gewoon een rare hoek zijn ?

edit; Ze krijgt dan wel een andere naam hoor btw wat weet ik nog niet maar iig niet Colette, al zouden ze goed bij elkaar passen, Asterix noemen we vaak Speklap, noemen we haar gewoon Coteletje Even doorsparen en we hebben een vleesschotel
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_48717713
hmzz fresa is ook een borstel maar die heeft meer kuifjes.
maar die cotoletje past inderdraad goed bij hem.
ik zou inderdaad voor de vleesschotel gaan:D
spare rib,kipnugget en biefstuk
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_48730798
met caafjes is het vaak zo dat ze al borstel worden genoemd als ze maar ergens wat kruintjes hebben en niet al te lang haar. Opvangen doen vaak niet zo aan showeisen Coteletje zal misschien random 3 of 4 kruintjes hebben maar niet de gebruikelijke 8 (correct me if i'm wrong), maar ze is dan nog wel een borsteltje. Leuk beestje trouwens
  donderdag 26 april 2007 @ 13:45:26 #148
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_48737303
en vandaag is Coteletje gereserveerd, maar niet door mij Nouja als ze maar een goed huisje krijgt
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_48743185
aah balen zeg Hopen dat er nog andere leuke dames beschikbaar komen voor Asterix!
  donderdag 26 april 2007 @ 16:39:28 #150
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_48743486
quote:
Op donderdag 26 april 2007 16:33 schreef RiesAmaris het volgende:
aah balen zeg Hopen dat er nog andere leuke dames beschikbaar komen voor Asterix!
ja echt iets voor mij hoor, ze staat er nml al een x aantal weken, en ik elke keer nee ik mail niet want ik kan toch geen datum geven dat ik dr kan halen, zielig etc, wou ik vandaag dan eindelijk toch maar een mail sturen, is ze al gereserveerd
Tuurlijk wel, er zijn zat cavia's die nog een huisje zoeken
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  donderdag 26 april 2007 @ 18:22:53 #151
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_48746758
Even een heel raar vraagje. Zou het kunnen dat Tinus allergisch was voor Google

Sinds Google er niet meer is heeft Tinus nl. geen traanoogjes meer en hij niest ook een stuk minder. Tinus had altijd heel vieze oogjes, erg veel afscheiding uit beide oogjes en ik hoorde hem dus ook af en toe niezen. Daar heeft ie nu opeens helemaal geen last meer van, dus het lijkt me logisch dat het door Google kwam. Het rare is alleen dat Tinus hier niet vanaf het begin dat ze samen zaten last van had, maar dat het ongeveer een half jaar terug pas gekomen is. Het lijkt me vreemd dat een caaf allergisch kan zijn voor een andere caaf, maar goed. Je weet maar nooit he

Iemand die hier misschien een antwoord op heeft?
To infinity…and beyond!
  vrijdag 27 april 2007 @ 10:17:09 #152
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_48768532
ik heb geleerd dat alle cavia's standaard een ongevaarlijk soort huidschilfers dragen die lijkt op schurft, daar zijn mensen wel eens allergisch voor. Het zou best kunnen, denk ik, dat Tinus ook allergisch daarvoor was? Of dat google het net iets meer had waardoor Tinus er gevoelig voor werd? Gewoon een brainstorm hoor...
pi_48769099
quote:
Op donderdag 26 april 2007 18:22 schreef ivetje het volgende:
Even een heel raar vraagje. Zou het kunnen dat Tinus allergisch was voor Google

Sinds Google er niet meer is heeft Tinus nl. geen traanoogjes meer en hij niest ook een stuk minder. Tinus had altijd heel vieze oogjes, erg veel afscheiding uit beide oogjes en ik hoorde hem dus ook af en toe niezen. Daar heeft ie nu opeens helemaal geen last meer van, dus het lijkt me logisch dat het door Google kwam. Het rare is alleen dat Tinus hier niet vanaf het begin dat ze samen zaten last van had, maar dat het ongeveer een half jaar terug pas gekomen is. Het lijkt me vreemd dat een caaf allergisch kan zijn voor een andere caaf, maar goed. Je weet maar nooit he

Iemand die hier misschien een antwoord op heeft?
Ben je niet toevallig overgestapt naar Plospan houtvezel als bodem in het hok. Dat is stof vrij en veel beter voor de luchtwegen en ogen van cavia's?
pi_48771583
quote:
Op vrijdag 27 april 2007 10:33 schreef Argos het volgende:

[..]

Ben je niet toevallig overgestapt naar Plospan houtvezel als bodem in het hok. Dat is stof vrij en veel beter voor de luchtwegen en ogen van cavia's?
Alsof plospan de enige oplossing is Er zijn tal van producten die minder stoffig zijn...

Bodembedekking en hooi is wel de eerste aanwijzijng bij cavia's die veel niezen en traanoogjes hebben. Als je daar niets in gewijzigd hebt, dan is mijn eerste gedachte dezelfde brainstorm als die van riesAmaris....
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 27 april 2007 @ 19:01:59 #155
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_48786616
Er is niets gewijzigd in het zaagsel of hooi van de caaf Ik heb we vaker verschillende merken enzo (zeker van hooi), maar daar heeft het nooit aan gelegen lijkt me. Het is echt ineens over sinds Google niet meer in het hok zit en in die week heb ik geen andere bodembedekking oid gebruikt. Denk dus idd dat het Google was die Tinus zo aan het huilen maakte
To infinity…and beyond!
  zaterdag 28 april 2007 @ 16:41:15 #156
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_48808287
Asterix is goedgekeurd door de DA ze vond um wel errug fors
8 mei mogen we hem om half 9 brengen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_48810169
hij is ook echt fors.
maar wel beter dat ie eindelijk geholpen kan worden en daarna zn harem krijgt
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  zondag 29 april 2007 @ 09:46:26 #158
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_48825942
hoeveel weegt Asterix dan
pi_48826133
hehe vraagn ik me ook af.
maar dat ventje is dik geworden sinds afgelopen zomer.
logisch als uie minder beweegt
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_48827724
Wat een snoepsige fotootjes allemaal weer. Die foto's van de cavia's met een deegrollertje bij de koekjesmix , leuk hoor.

Op You Tube staan heel veel leuke (en soms ook minder leuke) filmpjes van cavia's. Nou zag ik laatst dit filmpje, http://www.youtube.com/watch?v=7p_aNZClJhU (hoop dat de link het doet). Ik vind het heel lief om te zien, echt een geweldige cavia, precies zoals ik ze graag zie, met nog mooie muziek erbij ook (Buena Vista Social Club). Wat ik me alleen afvraag: is dit gezond voor een cavia. Ik zou mijn cavia's niet zomaar op hun rug durven leggen, bang dat hun ruggetje breekt of zo. Een paar dagen terug zag ik hier een foto van Summer waarop ze ook min of meer op haar rug lag (geweldig lieve foto overigens) maar kan dat zomaar bij iedere cavia?

En nog een vraagje voor de caviakenners. Ik las laatst dat de meeste cavia's met hun ogen open slapen. Mijn cavia's slapen bijna allemaal met hun ogen (stijf) dicht. Hoe komt dat.
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_48829846
Cavia's kunnen wel op hun ruggetje liggen maar het is niet hun favoriete positie. Erg tamme cavia's weten dit wel vol te houden; mijn Grummeltje, de eerste cavia die ik had (enig cavia) was ook zooo tam dat ze gewoon op dr rug bleef liggen als je haar zo legde. Sommige cavia's gaan zelfs knorren als je ze zo legt Maar een andere cavia vindt het een verschrikking... scheelt gewoon per caaf.

Cavia's slapen normaal met hun oogjes open; cavia's zijn altijd op hun hoede. Als ze echter ergens zijn waar ze zeer op hun gemak zijn of op een plek waar ze het gevaar een beetje ontwend raken (dus een tijdje lang in een gewone kooi waar ze altijd verwend worden en nooit enge dingen meemaken) dan kunnen ze zich ook genoeg ontspannen om hun oogjes dicht te doen. Hier slapen ze ook regelmatig met hun ogen dicht. Ze slapen op zulke momenten ook best diep, naar cavia-begrippen.
I had a signature once. It was awful.
  zondag 29 april 2007 @ 14:25:54 #162
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_48832444
Ik legde Google altijd op zijn rug voor het knippen van z'n nageltjes. Anders ging ie altijd rondrennen en z'n pootje wegtrekken enzo Hij vond het niet echt heel fijn, maar was de enige manier om hem rustig te houden...en heb er eigenlijk weinig van gemerkt dat ie het echt totaal niet fijn vond. Als hij net op z'n rug werd gehouden probeerde ie nog wel los te komen, maar na een seconden of 10 kwam ie erachter dat ie niet los kon komen en bleef ie gewillig zo liggen. Hij was alleen wel altijd weer blij als ie rechtop mocht staan
To infinity…and beyond!
  zondag 29 april 2007 @ 15:38:11 #163
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_48836148
quote:
Op zondag 29 april 2007 09:46 schreef RiesAmaris het volgende:
hoeveel weegt Asterix dan
ergens tussen de 1300 en 1500 gok ik, zal hem dinsdagavond even wegen, ben nu niet thuis
Maar ik ben blij dat hij goed gekeurd is, dan kan ik van de week weer gaan mailen voor um *trappelt van ongeduld* het lijkt me echt super nog meer van die vrolijke fluiters
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_48843046
quote:
Op zondag 29 april 2007 14:25 schreef ivetje het volgende:
Ik legde Google altijd op zijn rug voor het knippen van z'n nageltjes. Anders ging ie altijd rondrennen en z'n pootje wegtrekken enzo Hij vond het niet echt heel fijn, maar was de enige manier om hem rustig te houden...en heb er eigenlijk weinig van gemerkt dat ie het echt totaal niet fijn vond. Als hij net op z'n rug werd gehouden probeerde ie nog wel los te komen, maar na een seconden of 10 kwam ie erachter dat ie niet los kon komen en bleef ie gewillig zo liggen. Hij was alleen wel altijd weer blij als ie rechtop mocht staan
Ik leg Yanou ook altijd op haar rug met nageltjes knippen, de ideale methode voor haar.

Bij iedere caaf heb ik weer een andere nagel-knip methode.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 1 mei 2007 @ 22:02:25 #165
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_48905534
Zo weer thuis en gewogen hij was iets zwaarder dan dat ik dacht
ongeveer 1650 maar hij bleef niet netjes zitten, meer is het iig niet.

De DA maakte nog een complimentje... over zn ballen Dat het toch wel een mooie échte man was (met andere woorden, leuke cavia, maar wat een zak )


Iemand een schaaltje cavia besteld ?


Even een beetje lief zitten voor de foto
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_48905629

Die eerste foto is schattig
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_48907283
ja die eerste foto doet ut em:)
dan ligt ie opgerolt:D
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  dinsdag 1 mei 2007 @ 23:20:21 #168
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_48909914
Cavies!! Wat een dotjes!

Zelf heb ik 2 mannetjes. Alleen kunnen ze niet bij elkaar in 1 hok . Maar gezellig naast elkaar vinden ze wel prima. Groot hok gekocht, schotje ertussen gemaakt met wat gaatjes zodat ze wel kunnen snuffelen. Als ze samen zitten word het knokken .
Simply Red word in september 5 en is een lekkere ouwe knuffelbeer die dol is op tv kijken. Als hij op schoot zit draait ie net zo lang tot hij zo zit dat je goed bij die lekkere aaiplekjes kan en dat hij naar de tv kan staren. Natuurlijk zit hij zo het liefst onder het genot van een smakelijk worteltje. En lekker op de grond achter t vrouwtje aanhobbelen is natuurlijk ook leuk (als ze tenminste richting koelkast gaat).

Bassie is bijna 3 jaar oud en de doerak van t stel. voor knuffelen heeft hij geen tijd. Het is veel leuker om over je schoot te rennen en te wiepen naar alles wat beweegt. Op de grond holt hij alle kanten op. Altijd leuk als je hem weer in zn hok wilt zetten. Als hij zn zin niet krijgt begint ie aan de tralies van zn kooi te knagen en trekken. En als je niet wilt dat hij de buurt bij elkaar gilt wilt hij elke morgen op klokslag 8 uur zn bakje eten en flesje vers water waag het niet 5 minuten langer in je bed te blijven liggen! Om s'avonds 11 uur eist meneer zn dagelijkse protie groenvoer. Ben je iets later dan doet ie alsof hij mishandeld word.

Bedelen kunnen ze allebij als de beste. En het is heerlijk om je huisje binnen te komen na een dag werken en begroet te worden door vrolijk gepiep van de 2 cavies die tegen de tralies staan.



Simply Red. Heerlijk om zo gekroelt te worden door het vrouwtje, maar die wortel die een eindje verderop ligt wil ik ook wel erg graag... Dillema...



Bassie Nou eventjes mooi zitten en schattig kijken voor de foto en dan krijg ik zo vast wel wat lekkers. Ja toch vrouwtje ja toch?

En een vraagje.
Bassie heeft heel erg veel huidschilfers die heel erg jeuken. De DA kon niks vinden en raadde aan hem elke dag eventjes te borstelen met een zacht borsteltje. Dat doe ik elke dag en het verlicht hem wel een hoop en hij krabt een stuk minder. Maar het borstelen vind meneer niet zo geslaagd.
Weet iemand of er een middeltje bestaat wat kan helpen?
pi_48916370
ja. Op www.knoevelshampoo.nl kun je heel veel verzachtende shampoo's vinden die helpen bij schilfers. De AloëCocos is hiervoor bijvoorbeeld uitstekend geschikt.

En verder: het zijn echt schatjes! Mooie mannen hoor! Jammer dat ze niet bij elkaar kunnen, maar dat risico heb je nu eenmaal als het beren zijn. Zeker als je ze eenmaal uit elkaar gehaald heb, dan is de kans dat ze samen terug kunnen echt heel klein. Mara gelukkig heb je een goede oplossing gevonden
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 2 mei 2007 @ 09:01:38 #170
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_48916560
quote:
Op woensdag 2 mei 2007 08:49 schreef zoeperzazke het volgende:
ja. Op www.knoevelshampoo.nl kun je heel veel verzachtende shampoo's vinden die helpen bij schilfers. De AloëCocos is hiervoor bijvoorbeeld uitstekend geschikt.

En verder: het zijn echt schatjes! Mooie mannen hoor! Jammer dat ze niet bij elkaar kunnen, maar dat risico heb je nu eenmaal als het beren zijn. Zeker als je ze eenmaal uit elkaar gehaald heb, dan is de kans dat ze samen terug kunnen echt heel klein. Mara gelukkig heb je een goede oplossing gevonden
Dan maar even een flesje van dat spul bestellen.
Hehehe als hij het borstelen al niet leuk vind word het lachen met wassen.

Het zijn geen rascavia's hebben geen stamboom. Bas is een freak, hij heeft een extra teentje aan elke poot. Maar ze zijn wel erg leuk
pi_48917010
AloëCocos is in principe niet echt om te 'wassen'. Het is een smeltproduct: je moet het in warm water laten smelten en dan goed over de huid van de cavia verdelen. Na een half uurtje kun je het uitspoelen. Het is dus makkelijk om er gelijk een verzorgende shampoo bij te bestellen, zodat je het goed uit kunt spoelen. Liever geen babyshampoo of andere shampoo gebruiken, want die zijn niet zo speciaal voor caafjes als de knoevelshampoo's en halen het effect van de aloecocos weer weg.

Cavia's met meerdere tenen komt wel voor. Je hebt dit veel bij Cuys (reuzecavia's) maar ook bij inteelt. Als de teentjes niet aan een botje hangen, kun ej ze beter laten verwijderen of ze zelf afknippen. Losse bungelteentjes kunnen namelijk blijven haken achter dingen in de kooi waardoor ze heel pijnlijk kapot scheuren, dit kun je beter voorkomen. Als er echter wel een botje in de tenen zit kun je dat beter zo laten
I had a signature once. It was awful.
pi_48918748
quote:
Op dinsdag 1 mei 2007 22:02 schreef Nonneke het volgende:
Zo weer thuis en gewogen hij was iets zwaarder dan dat ik dacht
ongeveer 1650 maar hij bleef niet netjes zitten, meer is het iig niet.

De DA maakte nog een complimentje... over zn ballen Dat het toch wel een mooie échte man was (met andere woorden, leuke cavia, maar wat een zak )

[afbeelding]
Iemand een schaaltje cavia besteld ?

[afbeelding]
Even een beetje lief zitten voor de foto
ahw die haartjes zijn echt
  woensdag 2 mei 2007 @ 10:33:34 #173
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_48918749
leuke cavia's weer allemaal! Wat is Asterix groot en leuk zeg, die foto's! IS hij Rex of Us-Teddy, qua beharing?
Hier gaat alles goed met de zwangere dames, alles groeit goed en heb inmiddels bij nummer 4 leven gevoeld: piepkleine hartslagjes
Ga zo alle dikke buiken weer eens wegen
  woensdag 2 mei 2007 @ 10:35:34 #174
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_48918800
quote:
Op woensdag 2 mei 2007 09:24 schreef zoeperzazke het volgende:

Cavia's met meerdere tenen komt wel voor. Je hebt dit veel bij Cuys (reuzecavia's) maar ook bij inteelt. Als de teentjes niet aan een botje hangen, kun ej ze beter laten verwijderen of ze zelf afknippen. Losse bungelteentjes kunnen namelijk blijven haken achter dingen in de kooi waardoor ze heel pijnlijk kapot scheuren, dit kun je beter voorkomen. Als er echter wel een botje in de tenen zit kun je dat beter zo laten
Zelf afknippen?? D'r zit toch gewoon gevoel in lijkt me...
To infinity…and beyond!
  woensdag 2 mei 2007 @ 10:41:42 #175
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_48919001
quote:
Op woensdag 2 mei 2007 10:33 schreef RiesAmaris het volgende:
leuke cavia's weer allemaal! Wat is Asterix groot en leuk zeg, die foto's! IS hij Rex of Us-Teddy, qua beharing?
Hier gaat alles goed met de zwangere dames, alles groeit goed en heb inmiddels bij nummer 4 leven gevoeld: piepkleine hartslagjes
Ga zo alle dikke buiken weer eens wegen
Het is een Rex, of zn beharing klopt weet ik niet
maar hij is dus gewoon fors en niet te zwaar ?
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_48919851
quote:
Op woensdag 2 mei 2007 10:35 schreef ivetje het volgende:

[..]

Zelf afknippen?? D'r zit toch gewoon gevoel in lijkt me...
Noop. Als het echte bungelteentjes zijn, dan zitten ze met een heel klein stukje huid vast. Als je het afknipt (op jonge leeftijd) gaat het niet eens bloeden en de cavia kermt niet anders dan met het gewone nagels knippen (aanstellerij dus, tenzij je daar raak knipt). In het teentje zelf zit geen gevoel.
I had a signature once. It was awful.
pi_48919918
quote:
Op woensdag 2 mei 2007 10:41 schreef Nonneke het volgende:

[..]

Het is een Rex, of zn beharing klopt weet ik niet
maar hij is dus gewoon fors en niet te zwaar ?
Rexen zijn altijd groot van stuk, Non, daar staan ze om bekend. Het is niet te zeggen of hij te zwaar is, daarvoor moet je een cavia echt voelen. Als hij overal kwabben heeft, is hij dik, als hij nauwelijks kwabben heeft, is hij gewoon groot. En als hij kwabben heeft kun je er in feite weinig aan doen, cavia's kunnen niet echt op dieet, het enige dat je kunt doen is iets minderen in hardvoer, veel hooi en groenvoer en geen snoepjes en extraatjes.
I had a signature once. It was awful.
pi_48921690
Wat is eigenlijk een goed gewicht voor cavia´s? Ik heb het idee dat Lisa een beetje te dik is met haar 1350 gram?
pi_48922045
Lees mijn bovenstaande post. Er is geen goed gewicht voor een cavia te noemen; dit is verschillend per cavia.
I had a signature once. It was awful.
pi_48922302
Sorry niet gelezen, ze heeft gewoon een flinke buik, toen ik haar kreeg dacht ik eerst dat ze misschien wel zwanger was, maar ja dan was ze nu toch wel al bevallen plus dat ik niks voel bewegen in haar buikje.
pi_48923412
Als het alleen in de buik zit dan hoef je je niet teveel zorgen te maken. Een te dikke cavia voel je duidelijk, vooral aan de oksels en kin, daar zitten dan echt kwabben.
I had a signature once. It was awful.
pi_48930000
quote:
Op woensdag 2 mei 2007 12:53 schreef zoeperzazke het volgende:
Als het alleen in de buik zit dan hoef je je niet teveel zorgen te maken. Een te dikke cavia voel je duidelijk, vooral aan de oksels en kin, daar zitten dan echt kwabben.
hehe een onderkinnetje heeft ze (nog) niet
  woensdag 2 mei 2007 @ 18:57:09 #183
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_48936067
quote:
Op woensdag 2 mei 2007 11:08 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Rexen zijn altijd groot van stuk, Non, daar staan ze om bekend. Het is niet te zeggen of hij te zwaar is, daarvoor moet je een cavia echt voelen. Als hij overal kwabben heeft, is hij dik, als hij nauwelijks kwabben heeft, is hij gewoon groot. En als hij kwabben heeft kun je er in feite weinig aan doen, cavia's kunnen niet echt op dieet, het enige dat je kunt doen is iets minderen in hardvoer, veel hooi en groenvoer en geen snoepjes en extraatjes.
Dat ze 'groter' waren wist ik wel, maar als de DA zegt dat ze hem fors vind, ga ik toch een beetje twijfelen
Echt kwabben heeft hij niet, gewoon een klein speklaagje. Hij krijgt buiten hooi en groenten/fruit niks anders te 'snoepen', ja als ik er toevallig aan denk krijgt hij eens in de 2 maanden ofzo zo'n knaagstokje. Inmiddels krijgt hij Gerty (die zakken die ik voerde verkopen ze niet meer opeens Hope Farms ging toch wel erg hard een bak per dag hij bleef vreten) en doet hij netjes 2 dagen met zn voer

Ik kwam er gisteravond achter dat ik toevallig ook vrij ben 8 mei, dus kan ik mooi mee Asterix wegbrengen naar de DA en weer ophalen, vond het toch wel vervelend dat ik de hele dag weg zou zijn (mn moeder had vrij genomen) kbedoel tzijn maar kneusjes met opereren (cavia's dus niet de DA's ), en ik ben toch wel bang dat hij in zn narcose blijft zegmaar Maar ben gelukkig niet ingeroosterd
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_48937325
Krijgt hij wel gasnarcose?

En het grote probleem met dierenartsen is dat ze veelal dierenwinkelcaafs langskrijgen die het product zijn van inteelt. Het zijn magere, spitse caafjes die klein van stuk blijven, over het algemeen. Een goede rascavia (en in feite is jouw Asterix wel een rascavia) is echter groot van stuk en goed breed. Als je ineens met zo'n rascavia aan komt zetten kan de dierenarts schrikken omdat hij dat niet gewend is. Je moet dus niet altijd daarop vertrouwen, sommige dierenartsen hebben gewoon geen idee hoe een goede rascavia er eigenlijk uitziet en hoe die voelt.
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 2 mei 2007 @ 19:40:18 #185
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_48937576
quote:
Op woensdag 2 mei 2007 19:33 schreef zoeperzazke het volgende:
Krijgt hij wel gasnarcose?
vergeten te vragen, moet hij wel of juist geen gasnarcose ?
dan bel ik ze morgen even op
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_48939046
quote:
Op woensdag 2 mei 2007 19:40 schreef Nonneke het volgende:

[..]

vergeten te vragen, moet hij wel of juist geen gasnarcose ?
dan bel ik ze morgen even op
Ja, hij moet wel gasnarcose. Spuitnarcose is heftiger en heeft een grotere invloed. Het is ook moeilijker te doseren waardoor een narcose eerder te zwaar is. Daarbij komt een cavia sneller bi uit een gasnarcose en is het sneller uit het lichaam.
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 2 mei 2007 @ 20:27:14 #187
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_48939461
quote:
Op woensdag 2 mei 2007 20:17 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Ja, hij moet wel gasnarcose. Spuitnarcose is heftiger en heeft een grotere invloed. Het is ook moeilijker te doseren waardoor een narcose eerder te zwaar is. Daarbij komt een cavia sneller bi uit een gasnarcose en is het sneller uit het lichaam.
thnx, zal ze morgen gelijk even bellen om het te vragen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_48940617
gaat een spannende dag worden dus.
ik duim met je mee:D
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  woensdag 2 mei 2007 @ 23:33:08 #189
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_48948082
quote:
Op woensdag 2 mei 2007 09:24 schreef zoeperzazke het volgende:
AloëCocos is in principe niet echt om te 'wassen'. Het is een smeltproduct: je moet het in warm water laten smelten en dan goed over de huid van de cavia verdelen. Na een half uurtje kun je het uitspoelen. Het is dus makkelijk om er gelijk een verzorgende shampoo bij te bestellen, zodat je het goed uit kunt spoelen. Liever geen babyshampoo of andere shampoo gebruiken, want die zijn niet zo speciaal voor caafjes als de knoevelshampoo's en halen het effect van de aloecocos weer weg.

Cavia's met meerdere tenen komt wel voor. Je hebt dit veel bij Cuys (reuzecavia's) maar ook bij inteelt. Als de teentjes niet aan een botje hangen, kun ej ze beter laten verwijderen of ze zelf afknippen. Losse bungelteentjes kunnen namelijk blijven haken achter dingen in de kooi waardoor ze heel pijnlijk kapot scheuren, dit kun je beter voorkomen. Als er echter wel een botje in de tenen zit kun je dat beter zo laten
Dr zit gewoon een botje in en hij heeft er geen last van dus zit t teentje goed.
  donderdag 3 mei 2007 @ 10:01:58 #190
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_48955216

Gisteren, allemaal op een rijtje gras etend,
pi_48958366
quote:
Op donderdag 3 mei 2007 10:01 schreef RiesAmaris het volgende:
[afbeelding]
Gisteren, allemaal op een rijtje gras etend,
Wat blijven ze netjes zitten.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 3 mei 2007 @ 12:32:58 #192
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_48960877
ja, en dan te bedenken dat ik ze niet zo heb weggezet, ik trof ze zo aan toen ik met de camera kwam aantuffen. Leuke is, vind ik, dat het net lijkt alsof er 2 aan het roddelen zijn over de rest
  donderdag 3 mei 2007 @ 13:16:52 #193
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_48962515
Leuke foto !


Thnx dat je me erop gewezen hebt Zoeper, heb gebeld, en hij zou onder gehele narcose gaan, gasnarcose hebben ze niet. Dus heb de afspraak afgezegd
Net mailtje gestuurd naar mn moeder om dr te verassen met dit nieuws en zo maar eens rond bellen of ze bij een andere DA mét gasnarcose nog een plekje hebben komende dinsdag
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  donderdag 3 mei 2007 @ 13:46:44 #194
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_48963653
hij mag nu op 10 mei een dagje uit naar Zeewolde
tenminste zeker dat ze het daar wél kunnen met de juiste narcose

ik zal zwaaien naar je Zoeper en nogmaals bedankt voor de narcose tip, ik had het mezelf nooit vergeven
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  donderdag 3 mei 2007 @ 13:54:05 #195
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_48963940
quote:
Op donderdag 3 mei 2007 10:01 schreef RiesAmaris het volgende:
[afbeelding]
Gisteren, allemaal op een rijtje gras etend,
Wat een droppies.
Ze vonden t niet erg om even te poseren voor de camera
pi_48964785
quote:
Op donderdag 3 mei 2007 13:46 schreef Nonneke het volgende:
hij mag nu op 10 mei een dagje uit naar Zeewolde
tenminste zeker dat ze het daar wél kunnen met de juiste narcose

ik zal zwaaien naar je Zoeper en nogmaals bedankt voor de narcose tip, ik had het mezelf nooit vergeven
Heb je de dierenartsenprakrijk Flevoland? Er zit er hier nog eentje, maar daar kom ik niet. Op www.dierenartsenpraktijkflevoland.nl kun je ook foto's zien van de dierenartsen. Mijn 'favoriet' is Marianne, zij heeft zelf een buitenren met 7 cavia's en heel wat verstand maar ook eigen ervaring met cavia's, wat ik heel prettig vind. Nelleke is ook prima qua kennis, maar heeft zelf voor zover ik weet geen cavia's.

Overigens is het geen garantie hoor, dat spuitnarcose altijd fout gaat. Een dierenarts met veel ervaring kan in principe een goede spuitnarcose geven en een stevige caaf als Asterix zal er waarschijnlijk gewoon goed uitkomen, maar het risico is gewoon groter en de cavia heeft er meer moeite mee om de narcose te verwerken dan met een gasnarcose. Ik zou zelf dus altijd voor een gasnarcose kiezen, minimaal voor mijn eigen gevoel van veiligheid, dat ik weet dat ik er alles aan gedaan heb om het beestje het zo 'makkelijk' mogelijk te maken en de risico's beperkt heb
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 3 mei 2007 @ 14:21:54 #197
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_48965064
quote:
Op donderdag 3 mei 2007 14:14 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Heb je de dierenartsenprakrijk Flevoland? Er zit er hier nog eentje, maar daar kom ik niet. Op www.dierenartsenpraktijkflevoland.nl kun je ook foto's zien van de dierenartsen. Mijn 'favoriet' is Marianne, zij heeft zelf een buitenren met 7 cavia's en heel wat verstand maar ook eigen ervaring met cavia's, wat ik heel prettig vind. Nelleke is ook prima qua kennis, maar heeft zelf voor zover ik weet geen cavia's.

Overigens is het geen garantie hoor, dat spuitnarcose altijd fout gaat. Een dierenarts met veel ervaring kan in principe een goede spuitnarcose geven en een stevige caaf als Asterix zal er waarschijnlijk gewoon goed uitkomen, maar het risico is gewoon groter en de cavia heeft er meer moeite mee om de narcose te verwerken dan met een gasnarcose. Ik zou zelf dus altijd voor een gasnarcose kiezen, minimaal voor mijn eigen gevoel van veiligheid, dat ik weet dat ik er alles aan gedaan heb om het beestje het zo 'makkelijk' mogelijk te maken en de risico's beperkt heb
jouw DA magtie heen, we mogen vroeg ons bed uit, tussen 8 en half 9 brengen, tis 3 kwartier rijden v/a hier
Tuurlijk is er geen 100% garantie dat het goed kan gaan, die is er nooit, bij ons ook niet Maar ik breng hem met een geruster hart weg nu, ook al kan het nogsteeds fout gaan. Maar natuurlijk gaan we er vanuit dat meneer fris en vrolijk wakker wordt en over een week of 7/8 lekker buiten zit
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_48965281
Absoluut! Ik weet trouwens niet of je nog zeugen op het oog hebt, maar 9 juni is er in Dordrecht een hele leuke caviashow (zie www.europeancavieclub.nl). Knoevel komt ook en wij komen ook, dus als Desiree tzt een leuke zeug te herplaatsen heeft kan ik misschien iets voor je meenemen deze kant op?
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 3 mei 2007 @ 14:35:13 #199
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_48965591
quote:
Op donderdag 3 mei 2007 14:27 schreef zoeperzazke het volgende:
Absoluut! Ik weet trouwens niet of je nog zeugen op het oog hebt, maar 9 juni is er in Dordrecht een hele leuke caviashow (zie www.europeancavieclub.nl). Knoevel komt ook en wij komen ook, dus als Desiree tzt een leuke zeug te herplaatsen heeft kan ik misschien iets voor je meenemen deze kant op?
Ik heb nog niks op het oog, is ook wat lastig te plannen vind ik Ik zou contact opnemen met een opvang, het lijkt me wel goed om een stel cavia's te nemen die echt een huisje nodig hebben ipv een stel babys die zowizo wel een kans hebben ergens anders. Maar als je toevallig een paar dames weet die in huisnood zitten is het ook prima natuurlijk, geen langharig ! dat vind ik echt te lastig buiten, ben ook niet het type om elke dag met die cavia's te gaan frotten met een kammetje (we denken nu aan 3 of 4 dames, en ik denk het best een groep dames die al bij elkaar zit anders wordt het helemaal zo'n koppel festijn)
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_48969387
Ik heb Desiree gemaild dat als ze ouderen zeugen had, zonder lang haar, die een lang en gelukkig leven in een ruime ren met een castraat tegemoet mogen gaan, én die ook nog eens meekunnen naar dordrecht 9 juni, ze een gil moet geven Ze heeft nu niks zitten maargoed, je weet neit hoe het volgende maand is. Als Dees wat heeft hoor je het van me, als jij in tussentijd wat anders leuks hebt gezien moet je het me maar laten weten
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 3 mei 2007 @ 16:23:23 #201
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_48969922
quote:
Op donderdag 3 mei 2007 16:11 schreef zoeperzazke het volgende:
Ik heb Desiree gemaild dat als ze ouderen zeugen had, zonder lang haar, die een lang en gelukkig leven in een ruime ren met een castraat tegemoet mogen gaan, én die ook nog eens meekunnen naar dordrecht 9 juni, ze een gil moet geven Ze heeft nu niks zitten maargoed, je weet neit hoe het volgende maand is. Als Dees wat heeft hoor je het van me, als jij in tussentijd wat anders leuks hebt gezien moet je het me maar laten weten
top, als ik eerder wat heb laatik het uiteraard weten
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49009014
Stapel foto's:

Oger:




Héé, een vinger


Ruby, mooi meisje!








Best een kunstzinnige pose voor een cavia




Wat een lekker bekkie heeft Iwi toch he


En tot slot m'n mooie Layla!






I had a signature once. It was awful.
pi_49017455
doen of niet doen: cavia'tjes kopen van een wijkboederi (ze gaan weg wegens ruimte gebrek en grote verbouwingen waarbij ze de cavia's die ze nu hebben geen goede opvang kunnen bieden in de tijd dat alles wordt herbouwd. We hebben er een paar op het oog, maar daar verder nog geen directe info over (leeftijd, geslacht etc) Ze zijn zo op het oog niet schuw, laten zich aaien, niet schikkerig. vacht glanst, geen vuile oogjes of vieze anusjes etc. Lijken dus ook handtam te zijn. Zitten op dit moment wel heel erg sneu met veel te veel beestjes in 1 hokje.
pi_49017961
In principe: niet doen. Kinderboerderijen zijn vaak de bron van vele probleemgevallen. Beren en zeugen door elkaar, zeugen doorlopend zwanger, lage weerstand, veel kans op schurtf en andere infecties.... Hoeft niet altijd zichtbaar te zijn. Als je het doet zou ik ze eerst bij een góéde dierenarts de caafjes laten checken, zodat je zeker weet dat ze in goede conditie zijn en dat ze de juiste geslachten hebben (geen beren en zeugen bij elkaar). Als je zeugen koopt, hou er dan altijd rekening mee dat ze zwanger kunnen zijn en dat je dan met dat probleem zit.
Als je al andere cavia's hebt, hou deze caafjes dan tenminste 2 weken in quarantaine zodat ze geen infecties over kunnen brengen.
I had a signature once. It was awful.
pi_49018359
quote:
Op vrijdag 4 mei 2007 20:35 schreef zoeperzazke het volgende:
Beren en zeugen door elkaar, zeugen doorlopend zwanger, lage weerstand, veel kans op schurtf en andere infecties....
Tot dik een half jaar geleden zaten ze inderdaad met zijn allen door elkaar heen in een grote schuur. dus denk ook dat dit inderdaad wat 'incest' gevalletjes zijn. De wijkboederij is overgenomen door een MBO en daarmee zijn dus ook de veranderingen gestart, en dus nu de verkoop. Er zijn er al flink veel weg (verkocht ? of ?? ) De verzorging van de beestjes ligt op dit moment in de handen van de studenten van deze school die een opleiding volgen die hierbij aansluit (denk aan dierverzorging/dierenartsass etc)

Een check bij een dierenarts is een goede tip die ik zeker hier ga overleggen mochten we toch tot koop overgaan.
  vrijdag 4 mei 2007 @ 20:48:58 #206
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_49018451
ik zou het zelf niet zo snel doen. Juist om bovengenoemde redenen dat ze vanalles bij zich kunnen hebben wat je niet meteen ziet. Ik weet niet of jouw kinderboerderij een goeie is maar veel kinderboerderijen zijn belachelijk slecht met dieren, en stoppen dus maar vanalles bij elkaar en kijken er nauwelijks meer naar om, niet erg fris en veel kans op parasieten en zwangere inteeltdieren...Ik zou er dus nog wel even goed over nadenken als ik jou was
pi_49019037
quote:
Op vrijdag 4 mei 2007 20:46 schreef knorretje het volgende:

[..]

Tot dik een half jaar geleden zaten ze inderdaad met zijn allen door elkaar heen in een grote schuur. dus denk ook dat dit inderdaad wat 'incest' gevalletjes zijn. De wijkboederij is overgenomen door een MBO en daarmee zijn dus ook de veranderingen gestart, en dus nu de verkoop. Er zijn er al flink veel weg (verkocht ? of ?? ) De verzorging van de beestjes ligt op dit moment in de handen van de studenten van deze school die een opleiding volgen die hierbij aansluit (denk aan dierverzorging/dierenartsass etc)

Een check bij een dierenarts is een goede tip die ik zeker hier ga overleggen mochten we toch tot koop overgaan.
Studenten van een MBO-opleiding zijn ook geen garantie (geen enkele verzorger is een garantie, in principe, maar een fokker die er lange tijd serieus mee bezig is en een goede reputatie heeft verdient meer vertrouwen en daardoor voorkeur dan een kinderboerderij). Cavia's worden door velen nog steeds gezien als 'ondergeschikt' aan grotere dieren (honden, katten, paarden, schapen) en daardoor ook minder goed verzorgd en er wordt minder alert op gereageerd dan op de dieren van een fokker die dagelijks met zijn dieren bezig is.

Zeker als je voor de eerste keer cavia's koopt raad ik je van harte aan om toch naar een fokker op zoek te gaan en vooraf rond te vragen naar ervaringen (een goed forum als je cavia's zoekt is het NCF, daar zitten veel goede fokkers), zodat de kans dat je zwakke dieren in huis neemt zo klein mogelijk is en je gewoon kunt genieten van gezonde caafjes.
I had a signature once. It was awful.
pi_49019624
Ik vind het eerlijk gezegd voor mezelf niet zo erg om een zwak beestje te nemen met iets onder de leden wat behandelbaar is met flink veel aandacht en wat hulp van een dierenarts. (heb al eens eerder cavia's gehad, dus het is niet geheel nieuw meer). Groot ander punt huidig is wel, dat ik eigenlijk dus wel een beestje wil helpen, maar ook mijn eigen kids niet misschien te snel verdriet bezorg. Maw een beestje wat bij wijze van al ten dode opgeschreven is wil ik niet meer helpen, omdat ik gewoon zeker dochterlief daarmee verdriet bezorg (weet ze kunnen altijd gaan, maar om nu 'express' ergens aan te beginnen wat een aflopende zaak is....)

Dus een zwakker beestje is het probleem niet, tijd zat, aandacht genoeg om te geven, etc etc maar wel haalbaar zwak, waarbij voor iedereen het nog leuk kan zijn. (voordeel wat ik erg bemerkte bij de kinderboederij was dat de kids ze al konden aaien, vasthouden en ze wilden eten uit de hand, ze waren niet schuw etc etc (nu is een cavia elders vandaan ook wel handtam te maken, met een aantal weekjes als ze het al niet zijn)

Daarnaast (en ik weet dat moet nooit de reden voor aanschaf zijn en we denken er gelukkig al een klein jaartje over, dus het is geen opwellingsaankoop) ze zitten nu heel erg sneu opgesloten in het hokje...
pi_49020501
Zo te horen ben jij er zelf wel klaar voor dan. Ik denk nog wel dat als je het doet, het verstandig is om je aan te melden op een forum als het Knoevelforum. Hier zitten veel mensen met medische kennis, vooral Desiree van Knoevel zelf. Bijkomend voordeel is ook dat zij heel erg veel kruidenformules en andere handige hulpmiddeltjes verkoopt voor goede prijzen, die zieke cavia's goed kunnen ondersteunen en waar dierenartsen vaak geen weet van hebben.

Verder uiteraard goed informeren, goed hardvoer geven (hope farms, science selective of gerty bijvoorbeeld) en direct beginnen met vitamine C tabletjes erbij te geven (van Roter bijvoorbeeld) voor een goede weerstand. En lekker veel groenvoer natuurlijk, paprika en witlof zijn heel goed qua vitamine C.
I had a signature once. It was awful.
pi_49042700
heb de shampoo voor mn caafje van knoevel.
vandaag voor het eerst gebruikt en ze ruikt weer lekker.
ook alle viezigheid is uit haar vacht.
altijd leuk bij die peruufjes, als je ze oppakt zit hun vacht vol zaagsel wat je der ook weer zo uit haalt.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  zondag 6 mei 2007 @ 13:38:21 #211
103707 Euforie
Come lie next to me
pi_49060131
Van die caviashampoo, waar koop je dat? Gewoon in de dierenwinkel?

Een van mijn cavia's heeft namelijk last van kleine korstjes op haar huid, hier ben ik al voor naar de DA geweest, maar ze kreeg toen steeds nare spuiten. Hier ben ik toen mee gestopt. Zou haar wassen misschien helpen? Haar vacht is ook vaag aan het worden. Mijn cavia's heb ik overigens nog nooit gewassen
And nothing can stop me now
  zondag 6 mei 2007 @ 13:56:28 #212
103707 Euforie
Come lie next to me
pi_49060747
quote:
(van knoevelshampoo)
Parasitaire infecties

Typische symptompen van een parasitaire infectie:

- Dunner wordend haar, met kale plekken op geïnfecteerde plaatsen
- Afgebroken haar rond de geïnfecteerde plaatsen
- Haren laten niet gemakkelijk los
- Kleine verdikkingen/korsten op de huid, hier zit de mijt net onder de huid
- Zeer heftige jeuk, krabben, bijten, irritatie. Als er luizen zijn zal de cavia zichzelf vaak bijten op het midden van de rug, and soms zie je een V-vormige kale plek.

Aanbevolen producten:

Luis-Weg shampoo
Manuka/Neem Shampoo
Microneem & 3 oliën
Neem/Lavendel gel
Cacaoboter & Lavendel
Zoeperzalf
CocosNeem
Hmm, dat klinkt als waar Moniekje last van heeft. Ik ga zometeen eerst ff naar de dierenwinkel, kijken wat ze daar hebben.. en anders bestel ik wel wat van knoevelshampoo. Is het proberen waard.
And nothing can stop me now
pi_49062051
mmmmmmmmmmm, peterrselie










pi_49062893
quote:
Op zondag 6 mei 2007 13:38 schreef Euforie het volgende:
Van die caviashampoo, waar koop je dat? Gewoon in de dierenwinkel?

Een van mijn cavia's heeft namelijk last van kleine korstjes op haar huid, hier ben ik al voor naar de DA geweest, maar ze kreeg toen steeds nare spuiten. Hier ben ik toen mee gestopt. Zou haar wassen misschien helpen? Haar vacht is ook vaag aan het worden. Mijn cavia's heb ik overigens nog nooit gewassen
ik heb het via de knoevelwebsite.(het is wel erg duur maarja je moet er iets voor over hebben)
ik was ook niet allebei mn caafjes,want die borstelcaaf is schoon genoeg.
alleen die langhaar is soms gewoon zo vies
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_49062952
hahha leuke foto's
ook al zo n nieuwschierig borsteltje.
zie het mijn caafje ook zo doen,die is altijd op verkenning uit
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  Moderator zondag 6 mei 2007 @ 16:03:42 #216
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_49064467
Ha ha, dat caafje met die peterselie, wat voor andere kruiden vinden ze lekker?
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_49064653
quote:
Op zondag 6 mei 2007 15:14 schreef Ellatjuh het volgende:
hahha leuke foto's
ook al zo n nieuwschierig borsteltje.
zie het mijn caafje ook zo doen,die is altijd op verkenning uit
quote:
Op zondag 6 mei 2007 16:03 schreef senesta het volgende:
Ha ha, dat caafje met die peterselie, wat voor andere kruiden vinden ze lekker?
Mees is inderdaad typisch nieuwsgierig actief borsteltje. Hij is altijd wel bezig met rond rennen, ontdekken, helemaal geen knuffel/schootzit beestje. Knuffelen graag, maar alleen om een moment dat hém dat uitkomt!

Basilicum vindtie ook heerlijk trouwens
pi_49065032
zo is fresa ook.
terwijl Negra mn langharige caaf veel afwachtender is.

laats waren de damens bij mn ouders in de tuin,lekker in de ren enzo en toen kwamen de katten ook ff kijken.
nou Fresa gelijk naar de kat toe en kijken en toen stak die kat der pootje door het gaas en Fresa helemaal boos kijken en kop omhoog en toen rende de kat weg.
het is een eigenwijs en bijdehand beestje
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  zondag 6 mei 2007 @ 17:46:10 #219
103707 Euforie
Come lie next to me
pi_49068183
quote:
Op zondag 6 mei 2007 15:12 schreef Ellatjuh het volgende:

[..]

ik heb het via de knoevelwebsite.(het is wel erg duur maarja je moet er iets voor over hebben)
ik was ook niet allebei mn caafjes,want die borstelcaaf is schoon genoeg.
alleen die langhaar is soms gewoon zo vies
Dat heb ik dus ook.. de borstecavia heeft een mooie vacht, erg schoon enzo, maar Moniekje dus ziet er vaak niet uit. Dat klinkt erg hè Maar voor haar wil ik dus wat extra's.
And nothing can stop me now
pi_49068521
ja ach ik wil ook graag dat mijn caafjes der mooi uitzien en niet smerig zijn.
en voor een langharige is het moeilijker dus help ik haar
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_49073562
quote:
Op zondag 6 mei 2007 15:12 schreef Ellatjuh het volgende:

[..]

ik heb het via de knoevelwebsite.(het is wel erg duur maarja je moet er iets voor over hebben)
ik was ook niet allebei mn caafjes,want die borstelcaaf is schoon genoeg.
alleen die langhaar is soms gewoon zo vies
Vind je het echt duur? Ik vind het zelf wel meevallen, een flesje shampooo voor 5 euro waar je bijna 20 wasbeurten mee doet... en het is niet zo net als bij mensen dat je elke dag of om de dag je cavia's wast, dus ik vind het eigenlijk behoorlijk goedkoop als je weet hoe goed het voor de beestjes is!
I had a signature once. It was awful.
pi_49074234
ja het is wel goed voor het beest,ze ruikt weer lekker.
ach tis niet goedkoop,maar ik heb gemerkt dat je der langer mee doet dan ik dacht.
en ik was haaer alleen als ze stinkt en echt vies is.
ze hoeft toch nooit naar een show dus dat scheelt
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  zondag 6 mei 2007 @ 20:29:28 #223
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49074863
quote:
Op zondag 6 mei 2007 20:00 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Vind je het echt duur? Ik vind het zelf wel meevallen, een flesje shampooo voor 5 euro waar je bijna 20 wasbeurten mee doet... en het is niet zo net als bij mensen dat je elke dag of om de dag je cavia's wast, dus ik vind het eigenlijk behoorlijk goedkoop als je weet hoe goed het voor de beestjes is!
Ik vind knoevel ook niet duur, goedkoop juist ! Ik was volgens mij nog geen 15 euro kwijt voor die 2 shampoo's en versturen, moet je bij een DA eens proberen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49075840
ok de DA is duurder.
maar zo n klien flesje en dan nog zo duur.
ik had 2 kleine flesjes en het was ergens 6 euro met verzendkosten.
maargoed doe der waarschijnlijk wel een tijd mee.
was meer dat ik toen ik de envelop zag dat ik dacht: ok dit is het dus, deze kleine flesjes.
maargoed tis wel goed voor de vacht van het beestje,ze is weer mooi
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  maandag 7 mei 2007 @ 11:53:08 #225
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_49094614
zelf vind ik de prijzen bij Knoevel wel meevallen. De spulletjes werken goed, zijn helemaal diervriendelijk en bevatten pure ingrediënten, dus niet van die neprommel. En je steunt er Knoevel natuurlijk mee, dus dat vind ik allemaal wel goed te doen dan
  dinsdag 8 mei 2007 @ 15:01:32 #226
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49144775
Donderdag is het zover mandje staat al klaar (om Pim de hond voor te bereiden ) de lakentjes (van die babyluiers) liggen al schoon gewassen klaar, en er gaat een extra paar mee naar de DA
*trappelt*

@Zoeper Die koekjesmixen van Knoevel he zou ik die (de gemengde kruiden bv) ook aan de chinchilla's kunnen geven voor zomaar een keertje wat anders ?
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  dinsdag 8 mei 2007 @ 15:22:03 #227
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49145582
Nou heb maar een combinatie pakketje besteld voor iig Asterix, zaterdag krijgen we een nieuwe oven, dus kan ik mooi volgende week ergens koekjes voor em bakken

En ook heb ik maar gelijk 4 van die bordjes besteld, waarom 4 ? Nou omdat Zoeper zei dat ze buiten best wel eens kapot zouden kunnen gaan na een tijdje, dus dan hebben we wat reserve
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49146036
Ik heb geen idee of je ze ook aan chinchilla's kunt geven; ik heb geen enkel verstand van die dieren. Ik neem aan dat als de kruiden die erin zitten (die kun je teruglezen in de webshop) allemaal geschikt zijn voor chins, de koekjes ook mogen, want naast de kruiden zit er weinig schokkends bij.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 8 mei 2007 @ 15:38:06 #229
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49146233
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 15:33 schreef zoeperzazke het volgende:
Ik heb geen idee of je ze ook aan chinchilla's kunt geven; ik heb geen enkel verstand van die dieren. Ik neem aan dat als de kruiden die erin zitten (die kun je teruglezen in de webshop) allemaal geschikt zijn voor chins, de koekjes ook mogen, want naast de kruiden zit er weinig schokkends bij.
ja ze spreken overal over 'kruiden' op de site's ja maar wat voor kruiden ! Ag ik zie wel, waarschijnlijk lusten ze het niet eens, het zijn zeikerds
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49147537
Het staat gewoon bij de beschrijving hoor

Koekjesmix met Gemengde Kruiden

Dit is een uitgebalanceerde mix van Grasmeel en diverse gemengde kruiden: Muur, Klein Hoefblad, Kleefkruid, Kaasjeskruid, Citroengele Honingklaver, Citroenmelisse, Brandnetel, Peterselie, Weegbree, Herderstasje, Paardenbloem en Frambozenblad in volkoren meel. Ook deze mix bevat veel vezel en heeft een goede calcium/fosfor verhouding.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 8 mei 2007 @ 16:10:31 #231
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49147615
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 16:08 schreef zoeperzazke het volgende:
Het staat gewoon bij de beschrijving hoor

Koekjesmix met Gemengde Kruiden

Dit is een uitgebalanceerde mix van Grasmeel en diverse gemengde kruiden: Muur, Klein Hoefblad, Kleefkruid, Kaasjeskruid, Citroengele Honingklaver, Citroenmelisse, Brandnetel, Peterselie, Weegbree, Herderstasje, Paardenbloem en Frambozenblad in volkoren meel. Ook deze mix bevat veel vezel en heeft een goede calcium/fosfor verhouding.
ik bedoelde chinchilla site's op Knoevel had ik het idd gevonden
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 9 mei 2007 @ 20:00:39 #232
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49197290
We moesten hem natuurlijk wel voorbereiden, maar helaas ben ik niet in het bezit van "Nijntje naar het Ziekenhuis", maar gelukkig moet Freddy óók naar de dokter


Hij heeft het boekje goed doorgelezen, en snapt zo'n beetje wat de bedoeling is


Daaaahaaaag allemaal, op de foto's vanaf morgen ben ik een je-weet-wel cavia
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49197902
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 20:00 schreef Nonneke het volgende:
We moesten hem natuurlijk wel voorbereiden, maar helaas ben ik niet in het bezit van "Nijntje naar het Ziekenhuis", maar gelukkig moet Freddy óók naar de dokter
[afbeelding]

Hij heeft het boekje goed doorgelezen, en snapt zo'n beetje wat de bedoeling is
[afbeelding]

Daaaahaaaag allemaal, op de foto's vanaf morgen ben ik een je-weet-wel cavia
[afbeelding]
pi_49197978
suc6 astrixje
en Non natuurlijk ook want het is best spannend.
wel goed dat je hem hebt ingelicht van wat er gaat gebeuren
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_49198635
Heej, ik moest vandaga nog aan je denken... ben op de 'golfsresidentie' vlakbij Dronten/Swifterbant geweest en dacht spontaan aan Asterixje, haha! Ik zal duimen morgen dat alles goed verloopt en dat hij een heerlijk leventje als jeweetwelcaaf tegemoet gaat. Heb je al een kooitje voor hem klaarstaan? Ik raad je aan om hem op handdoeken met een fleecekleed eroverheen te houden. De fleece houdt de handdoeken droog en dat geeft minde rkans op infecties aan de wond.
Ohja, nog 1 ding; mijn dierenarts heeft enorm veel ervaring met cavia's maar ik ben het niet met hun 'wachttijd' eens. In de brief die je meekrijgt zal staan dat er 2 weken tussen de castratie en de zeugen moeten zitten maar 2 weken is echt te weinig. 4-6 weken is een betere termijn. Ik heb het al eens aangegeven en ze zou het na gaan zoeken, dus ik weet niet of het inmiddels is aangepast, maar ik heb het daar al eens over gehad met ze

Succes, ik ga duimen hoor!
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 9 mei 2007 @ 21:04:57 #236
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49200287
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 20:32 schreef zoeperzazke het volgende:
Heej, ik moest vandaga nog aan je denken... ben op de 'golfsresidentie' vlakbij Dronten/Swifterbant geweest en dacht spontaan aan Asterixje, haha! Ik zal duimen morgen dat alles goed verloopt en dat hij een heerlijk leventje als jeweetwelcaaf tegemoet gaat. Heb je al een kooitje voor hem klaarstaan? Ik raad je aan om hem op handdoeken met een fleecekleed eroverheen te houden. De fleece houdt de handdoeken droog en dat geeft minde rkans op infecties aan de wond.
Ohja, nog 1 ding; mijn dierenarts heeft enorm veel ervaring met cavia's maar ik ben het niet met hun 'wachttijd' eens. In de brief die je meekrijgt zal staan dat er 2 weken tussen de castratie en de zeugen moeten zitten maar 2 weken is echt te weinig. 4-6 weken is een betere termijn. Ik heb het al eens aangegeven en ze zou het na gaan zoeken, dus ik weet niet of het inmiddels is aangepast, maar ik heb het daar al eens over gehad met ze

Succes, ik ga duimen hoor!
Wat grappig !
Ja het mandje staat al klaar met een handdoek en een babyluier. En een tasje met schone handdoek+luier als hij weer mee naar huis mag. (fleece kleed heb ik evt ook nog liggen mocht dat echt nodig zijn, die luiers zijn ideaal voor alles)
Ohw maar binnen 2 weken krijgt hij ook geen zeugen We willen geen enkel risico lopen en wachten sowieso 6 weken.
Want dan weet ik het wel weer, dan zijn alle dames zwanger en werpen ze er allemaal 4, ik kan er geen afstand van doen Dus we gaan het echt zeker weten uitsluiten
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49201282
ja pas maar op, want beertjes zijn gewoon hitsig.
heb dat gezien toen Monster(de caaf van mn neefje) fresa ging bevruchten.
hij gaf niet op en bleef maar proberen en Fresa maar afwijzen.
op het laats zijn ze vriendjes geworden maar hebben niks meer gedaan.
Fresa was ook te groot voor Monster,want die viel er telkens vanaf.
achteraf denken we dat ie gewoon ziek was en fresa daarom niet wilde.
ze zal het wel gevoeld hebben,want ze was wel gemeen maar na 2 dagen had ze geen moeite meer met hem en gingen ze samen grazen
totdat ie het weer wiilde proberen dat keek ze ff dreigend
2 maanden later ofzow is ie ook overleden.

maar denk dat astrixje niet meer zo hitsig zal zijn als ie geholpen is.
en als ie wat niet te hopen is toch een zeugje zwanger maakt hou ik me aanbevolen en mag je zo vaak komen als je wilt.
maar ga der niet vanuit dat die gebeurt
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_49202430
Maken jullie caafs ook een soort bunkertje in het hooi?

Ziet er zo lief uit

Oh en een van mijn kleintjes (want: van aug. 2005) heeft een witte afscheiding. Het stinkt niet en is helder wit.
Dit heb ik nog maar 1 keer gezien bij haar.

Heb ff research gedaan en daaruit bleek dat het redelijk normaal is, maar wanneer is het nu redelijk ernstig?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_49203380
ja de mijne duiken altijd helemaal in het hooi.
en na 2 dagen is het plat gestampt.

btw astrixje zn voorpoot nagels zijn wel lang:s
misschien kan je ze wel knippen als ie nog wat suf is.
en anders heeft ie pech en moet het een andere keer
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_49214129
ff allemaal astrixje suc6 wensen.
hij weet wel wat er gebeurd maar tis toch wel spannend
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  donderdag 10 mei 2007 @ 08:36:40 #241
84926 WyriHaximus
Release the hounds smithers!
pi_49214147
Haha me cavia probeerde gister het doosje met ze snoepjes er in open te breken , was hem alleen te snal af .
phluphy for president!
pi_49214267
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 21:45 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Maken jullie caafs ook een soort bunkertje in het hooi?

Ziet er zo lief uit

Oh en een van mijn kleintjes (want: van aug. 2005) heeft een witte afscheiding. Het stinkt niet en is helder wit.
Dit heb ik nog maar 1 keer gezien bij haar.

Heb ff research gedaan en daaruit bleek dat het redelijk normaal is, maar wanneer is het nu redelijk ernstig?
Het is pas ernstig als het niet wit of helder is, maar bruinig en abnormaal stinkt (en dan niet de redelijk normale 'zurig/neutrale' lucht maar echt opvallend vies). Donkerbruine prut is nooit goed; dit duidt in de meeste gevallen op een baarmoederontsteking. Sowieso kun je onthouden in zo ongeveer elk geval, donkerbruin, pruttig bloed is zorgwekkender dan enkele druppels helderrood bloed. Heel soms hebben zeugjes wel eens een of enkele druppels bloed. Meestal is dat na de bevalling, maar Iwi heeft het na haar sterilisatie (ze heeft haar baarmoeder nog wel, alleen eierstokken zijn weg) ook na een paar weken ineens enkele druppels helder gebloed. Heb het aangekeken en het was na die ene keer weer weg.
Meestal is afscheiding van zeugjes vrij transparant, neigend naar wit of geel, maar een doodenkele keer lijkt het net typex.
I had a signature once. It was awful.
pi_49215874
Asterixje, hoe gaat het?? Al nieuws, Non?
I had a signature once. It was awful.
pi_49217077
quote:
Op donderdag 10 mei 2007 10:04 schreef zoeperzazke het volgende:
Asterixje, hoe gaat het?? Al nieuws, Non?
quote:
Op donderdag 10 mei 2007 10:04 schreef zoeperzazke het volgende:
Asterixje, hoe gaat het?? Al nieuws, Non?
We hebben Asterixje vanmorgen gebracht en ik mag hem vanmiddag na 2 uur weer op komen halen.
Wat een prachtige praktijk hebben ze daar in Zeewolde, zeg ! Grooooot .....

Ik koop vanmiddag een stapeltje van die "onderleg-luiers" als ik Asterix ga ophalen. Die hadden ze daar bij de DA ook in de hokken liggen. Lijken me handiger en ook beter absorberen, dan de combinatie krant/handdoek/luier die we eerst in gedachte hadden.

Als Asterix vanmiddag weer thuis is, laat ik weten, hoe het met hem is.

Nonneke is nu op haar werk. Ik ben de moeder van Nonneke.
pi_49217249
De DA belde net: alles is goed gegaan
Asterix is al een beetje wakker en kruipt zelfs alweer een klein beetje.
pi_49217516
Haaa wat fijn om te horen! Phew, ik ben toch stiekem een beetje zenuwachtig geweest! Mijn tip is nog steeds een laag fleece over de bodem heen omdat fleece zelf droog blijft Maargoed, handdoeken zijn gewoon onhandig en je moet zelf toch ondervinden wat je het beste bevalt.

Hopelijk is Asterixje als je hem ophaalt alweer helemaal de oude Verwen hem thuis maar lekker met wat andijvie en witlof om het leed te verzachten... Jeweetwelcavia's denken niet graag terug aan de operatie
I had a signature once. It was awful.
pi_49218236
quote:
Op donderdag 10 mei 2007 10:57 schreef zoeperzazke het volgende:
Haaa wat fijn om te horen! Phew, ik ben toch stiekem een beetje zenuwachtig geweest! Mijn tip is nog steeds een laag fleece over de bodem heen omdat fleece zelf droog blijft Maargoed, handdoeken zijn gewoon onhandig en je moet zelf toch ondervinden wat je het beste bevalt.

Hopelijk is Asterixje als je hem ophaalt alweer helemaal de oude Verwen hem thuis maar lekker met wat andijvie en witlof om het leed te verzachten... Jeweetwelcavia's denken niet graag terug aan de operatie
Dan leg ik een fleece-dekentje over de onderlegger



De handdoek zouden we omder een flanellen omslagluier doen (en op een krant), maar onderlegger + fleece wordt het dus
pi_49219959
ow die matjes hebben ze ook veel in de zorg en het zijn handige matjes, ze kunnen veel vocht hebben.

blij dat speklapje het heeft overleefd.
ging der wel vanuit dat het goed ging maarja je weet het nooit.
nou dan hoeft Non me niet meer te smsen,maar het mag wel
ja inderdaad ga speklapje maar goed verwennen.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_49225509
Inmiddels is het speklapje weer thuis en is nu als je-weet-wel-kaaf z'n eerste struikje lof naar binnen aan het werken.
Er is al volop gepoept en ook al geplast, dus zowel boven als onder werkt alles nog naar behoren

Dan ga ik binnenkort de harem buiten inrichten en als we dan een paar blommige dames hebben gevonden, kan het hele spul over een week of 4 - 6 lekker buiten genieten

Volgende week alleen nog terug voor controle naar de DA.
pi_49225684
hahaha hij zal ook eens niet eten:D
tja tis wat laat maar misschien konden we hem ook een buikcorrectie geven of hij moet gewoon lekker rennen als ie weer buiten is.
nouwja nu kan ie nog ff lekker bijkomen
wel erg fijn dat het goed gaat,was helemaal aan het meeleven vandaag en dacht maar aan speklap
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_49226170
quote:
Op donderdag 10 mei 2007 14:26 schreef BeejEm het volgende:
Inmiddels is het speklapje weer thuis en is nu als je-weet-wel-kaaf z'n eerste struikje lof naar binnen aan het werken.
Er is al volop gepoept en ook al geplast, dus zowel boven als onder werkt alles nog naar behoren

Dan ga ik binnenkort de harem buiten inrichten en als we dan een paar blommige dames hebben gevonden, kan het hele spul over een week of 4 - 6 lekker buiten genieten

Volgende week alleen nog terug voor controle naar de DA.
Kijk aan, dat klinkt al helemaal positief! Heb je de dierenarts die hem geopereerd heeft nog gesproken? Was het nelleke (kort blond haar) of Marianne (lange blonde krullen)?

Hou er rekening mee dat het spijverteringsstelsel van een cavia bijna 72 uur werkt. Je moet dus niet heel gek kijken als hij morgenavond of overmorgen wat minder keutelt; dat is heel normaal.

Geef Asterix maar een dikke knuffel van mijn 8 dames (ik denk dat hij die van de 3 heren niet zo zal waarderen), hopelijk geneest de wond heel snel en krijgt hij dadelijk een mooi paradijsje met nog mooiere zeugen!
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 10 mei 2007 @ 19:05:39 #252
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49236715
Agos het arme ding Wat een mooie DA=praktijk zeg Zoeper ! Vriendelijke mensen ook !
Wie hem geholpen heeft weet ik niet, maar hij mag volgende week nog een keer op controle, dus ik neem aan dat hij dan gecontroleerd wordt door degene die de operatie heeft uitgevoerd. Anders moet je volgende keer als jij er bent met een van je kinders maar vragen wie Asterix geholpen heeft.
Hij is wel een beetje zielig hoor En op mn werk gingen ze me allemaal uitlachen toen ik zei dat ik mn cavia vanmorgen naar de DA had gebracht om te laten castreren
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49237208
knuffel hem maar ff goed.
tis ook wel wat op zo n kleine pluizige vriend te laten opereren
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  donderdag 10 mei 2007 @ 19:25:43 #254
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49237377
Ja ik vond het erg eng Maar heb um gewaarschuwd voor we weggingen bij de DA en hem daar achterlieten "Niet stiekem dood gaan he ! " en hij heeft braaf geluisterd
Ik was ook erg blij toen BeejEm smste dat alles goed was gegaan en ze hem kon gaan ophalen, kon ik ook weer rustig ademen
Zal morgen ofzo wel even een fototje van hem maken, laat hem vandaag maar zoveel mogelijk met rust qua klooien aan zn hok en met die flits. Hij eet lekker van zn lof, BM neemt zo nog wat peterselie voor hem mee.
Zo kan ik tenminste vol goede moed op dames-jacht
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49237633
ja was ook wel bang:x
ik deed wel positief maar dacht van: als ie er maar niet tussenuit piept.
maargoed hij is er nog,dus nu de damens nog.

zo nu ga ik lekker eten kijken of onze kruidenboter lekkerder is dan die van BM
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  donderdag 10 mei 2007 @ 19:56:11 #256
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49238482
"Opvang Angerlo neemt voorlopig geen afstandscavia`s meer op ivm. gezondheidsproblemen!"

-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49238762
quote:
Op donderdag 10 mei 2007 19:56 schreef Nonneke het volgende:
"Opvang Angerlo neemt voorlopig geen afstandscavia`s meer op ivm. gezondheidsproblemen!"

Gezondheidsproblemen van mens of dier? Van Desiree heb ik nog niets gehoord dus ik gok niet zo snel dat zij al iets herplaatsbaars heeft.... Maargoed, het is nog geen 9 juni
I had a signature once. It was awful.
pi_49238936
Je kunt trouwens ook eens hier kijken:

http://www.caviaopvangwestland.nl/
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 10 mei 2007 @ 20:08:19 #259
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49238940
quote:
Op donderdag 10 mei 2007 20:03 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Gezondheidsproblemen van mens of dier? Van Desiree heb ik nog niets gehoord dus ik gok niet zo snel dat zij al iets herplaatsbaars heeft.... Maargoed, het is nog geen 9 juni
dat staat er niet bij, durf haar niet zo goed te mailen daarover Dat is waar het is nog geen 9 juni
ik had vandaag een mailtje dat zn koekjesmix en de bordjes onderweg zijn
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  donderdag 10 mei 2007 @ 20:58:26 #260
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_49241386
hij is anders toch de nodige grammen afgevallen, in Zeewolde
  donderdag 10 mei 2007 @ 21:04:34 #261
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49241692
quote:
Op donderdag 10 mei 2007 20:58 schreef RiesAmaris het volgende:
hij is anders toch de nodige grammen afgevallen, in Zeewolde

Sjieke buurt trouwens daar bij de DA
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49242169
quote:
Op donderdag 10 mei 2007 21:04 schreef Nonneke het volgende:

[..]


Sjieke buurt trouwens daar bij de DA
Valt wel mee hoor. Ik woon er twee straten vandaan. Naast de praktijk zit een fietspad (tussen het gras en de praktijk in zeg maar)... als je daar overheen gaat, op de straat waar je dan komt links en bij de punaise rechts sta je voor mn deur Een sjieke buurt is dit niet, in de wijk Horsterveld staan mooiere huizen. Op het terrein van de dierenarts staan wel enkele kantooraanhuis-huizen, die zijn dan ook loeiduur, maar dat is maar een heel klein stukje. Erachter ligt eigenlijk een heel doorsnee buurt
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 10 mei 2007 @ 21:17:14 #263
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49242492
Ja zo sjiek is een industrieterrein natuurlijk ook niet, maar er stonden leuke optrekjes !
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49249977
Ik heb dus een langharige cavia, en zijn haar begint nu best wel lang te worden.... allemaal leuk enzo, maar nu valt me op dat z'n kont af en toe helemaal nat is (van de pis dus), en dat vind ik dus minder leuk...

Tips, trucs? Of moet het beestje (6 maanden oud ongeveer) zelf ook nog aan z'n steeds langer wordende haar wennen?
pi_49250448
quote:
Op donderdag 10 mei 2007 23:20 schreef Xcalibur het volgende:
Ik heb dus een langharige cavia, en zijn haar begint nu best wel lang te worden.... allemaal leuk enzo, maar nu valt me op dat z'n kont af en toe helemaal nat is (van de pis dus), en dat vind ik dus minder leuk...

Tips, trucs? Of moet het beestje (6 maanden oud ongeveer) zelf ook nog aan z'n steeds langer wordende haar wennen?
Knippen....
I had a signature once. It was awful.
pi_49257378
ok..... dat zal nog wel een rel worden dan
  vrijdag 11 mei 2007 @ 10:32:41 #267
103707 Euforie
Come lie next to me
pi_49259570
Bij Moniekje heb ik het ook geknipt, alleen ben ik daar geen ster in.. dus mijn huisgenote vindt haar achterkant nu op een eend lijken
And nothing can stop me now
pi_49277894
hoe is het eigenlijk met astrix?
loopt ie alweer normaal?
of vreet ie nog steeds in een hoekje en draait ie zich af en toe een kwartslag?
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  vrijdag 11 mei 2007 @ 19:58:58 #269
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49279767
Asterix gaat goed
Nouja hij liep altijd al een beetje apart natuurlijk Maar met zo'n dikke achterkant gaat het natuurlijk niet helemaal lekker Maar verder doet hij het goed hoor. Hij eet goed, poept en plast veel etc. Ook zn wond ziet er netjes schoon uit, geen korstjes het bloed niet. Hij heeft nog niet gefloten, maargoed ook jij zou niet fluiten als je ballen net zijn verwijderd

De patient in de ziekenboeg


De patient zn oorlogswond


én zn koekjesmix (en de bordjes) zijn vandaag gearriveerd
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49282033
hij kijkt zielig.
maarja hopelijk is de pijn snel weg en over een paar weken komt ie er achter waarom zn ballen der zo nodig af moesten.

bah ziet er wel eng uit die foto van zn piemol enzo.
maarja zal wel mooi genezen hopen we maar
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_49283297


  zondag 13 mei 2007 @ 15:47:44 #272
157960 Okeuj
Ich habe es nicht gewusst
pi_49333171
Sinds vannacht twee nieuwe aanwinsten! (klik op de foto voor grote versie)


Dit is trouwens samen met de peettante, moeders had nog ff geen zin in foto's

Betere foto's komen nog wel, dadelijk eerst maar es uitvogelen van welk gelacht ze zijn Nu wel balen dat ik vanavond weekje naar Frankrijk moet, moet ik toch weer wat leuke momenten missen
Nee echt niet.
pi_49333785
quote:
Op zondag 13 mei 2007 15:47 schreef Okeuj het volgende:
Sinds vannacht twee nieuwe aanwinsten! (
Awww
  zondag 13 mei 2007 @ 16:26:31 #274
84926 WyriHaximus
Release the hounds smithers!
pi_49334705
Me cavia spoort niet. Zit hij bij me vriendin opschoot gaat hij met ze kop onder de laptop liggen dit ze op schoot had !

phluphy for president!
  zondag 13 mei 2007 @ 16:57:22 #275
103707 Euforie
Come lie next to me
pi_49335658
Lekker warm ?
And nothing can stop me now
pi_49336130
quote:
Op zondag 13 mei 2007 16:26 schreef WyriHaximus het volgende:

  zondag 13 mei 2007 @ 18:18:17 #277
84926 WyriHaximus
Release the hounds smithers!
pi_49338195
quote:
Op zondag 13 mei 2007 16:57 schreef Euforie het volgende:
Lekker warm ?
Ja onder de laptop he . Vind hij leuk, onder me laptop gaan zitten, hij is ook een keer tussen me beeldschermen (2xCRT 17inch dus die worden wel warm plus met switch die er staat), en een keer achter me computers .
phluphy for president!
  zondag 13 mei 2007 @ 18:28:19 #278
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_49338516
pffft de spanning stijgt hier, ik verwacht aanstaande zaterdag toch wel het eerste nestje babycaafjes van dit jaar....oef, spannend allemaal!
  zondag 13 mei 2007 @ 20:39:14 #279
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49342359
spannend !
Heb je al enig idee hoeveel het er gaan worden ? En een foto van de aanstaande mama natuurlijk
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49343793
quote:
Op zondag 13 mei 2007 20:39 schreef Nonneke het volgende:
spannend !
Heb je al enig idee hoeveel het er gaan worden ? En een foto van de aanstaande mama natuurlijk
mama? mama?? Het zijn 6 aanstaande mama's foto's van de koppeltjes zijn te vinden op www.riesamaris.nl en www.peruufjes.nl
I had a signature once. It was awful.
  zondag 13 mei 2007 @ 22:39:43 #281
62419 CherryLips
chocoholic
pi_49346707
ik moet toch echt een keer het huis uit, dan richt ik echt een caviakamer in .
Tap tap tap
pi_49352819
quote:
Op zondag 13 mei 2007 22:39 schreef CherryLips het volgende:
ik moet toch echt een keer het huis uit, dan richt ik echt een caviakamer in .
Hahahahahaha! Leuk he Voor mij is dat ook een eis als mn vriend en ik ooit over een jaar of 5 a 10 een huis gaan kopen, dat er een ruimte naast het huis moet zitten (goed geïsoleerde garage of schuur) om de caviastal weg te zetten
I had a signature once. It was awful.
  maandag 14 mei 2007 @ 08:26:59 #283
84926 WyriHaximus
Release the hounds smithers!
pi_49352828
quote:
Op maandag 14 mei 2007 08:25 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Hahahahahaha! Leuk he Voor mij is dat ook een eis als mn vriend en ik ooit over een jaar of 5 a 10 een huis gaan kopen, dat er een ruimte naast het huis moet zitten (goed geïsoleerde garage of schuur) om de caviastal weg te zetten
Volgens mij wil me vriendin ze straks gewoon in ons huiskamertje hebben
phluphy for president!
pi_49352874
quote:
Op maandag 14 mei 2007 08:26 schreef WyriHaximus het volgende:

[..]

Volgens mij wil me vriendin ze straks gewoon in ons huiskamertje hebben
Dat lijkt me persoonlijk niks, want ik wil als ik groter ga wonen ongeveer 20/25 caafs als maximale aantal hebben en dat is echt teveel voor in de woonkamer. Ik heb er nu 12 zitten en het is zeker gezellig (knuffelcaafs verdwijnen echt nooit in de schuur hoor, er zal altijd wel iets in de woonkamer blijven), maar het geeft nu al veel rotzooi tijdens het verschonen en uitpakken etc, de vloer is altijd vies, je stofzuigt je suf, alles is stoffiger.... En met het dubbele aantal werkt dat helemaal niet meer. Dus dan komt er gewoon een luxe schuur/garage voor de beestjes waar ze alle ruimte hebben en waar ik lekker lui kan zijn met schoonmaken (niet van de hokken, maar van de ruimte zelf) en stofzuigen
I had a signature once. It was awful.
pi_49352922
ik heb al een caviakamer.
maar dat is puur omdat ik de ruimte heb en nu nog alleen met mn caafjes woon.
maar heb wel speciaal voor hun tapijt en in de rest van het huis laminaat,maarja daar lopen ze toch niet los
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  maandag 14 mei 2007 @ 08:55:36 #286
84926 WyriHaximus
Release the hounds smithers!
pi_49353194
quote:
Op maandag 14 mei 2007 08:31 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Dat lijkt me persoonlijk niks, want ik wil als ik groter ga wonen ongeveer 20/25 caafs als maximale aantal hebben en dat is echt teveel voor in de woonkamer. Ik heb er nu 12 zitten en het is zeker gezellig (knuffelcaafs verdwijnen echt nooit in de schuur hoor, er zal altijd wel iets in de woonkamer blijven), maar het geeft nu al veel rotzooi tijdens het verschonen en uitpakken etc, de vloer is altijd vies, je stofzuigt je suf, alles is stoffiger.... En met het dubbele aantal werkt dat helemaal niet meer. Dus dan komt er gewoon een luxe schuur/garage voor de beestjes waar ze alle ruimte hebben en waar ik lekker lui kan zijn met schoonmaken (niet van de hokken, maar van de ruimte zelf) en stofzuigen
Hehe nee zo veel hebben we er dan iet, we hebben er nu 4 lijkt mij wel max in een huiskamer .
phluphy for president!
pi_49353652
Zo, de cavia's op wat beukentakken getrakteerd.
Ze knagen er lekker aan
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_49353830
quote:
Op maandag 14 mei 2007 09:21 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Zo, de cavia's op wat beukentakken getrakteerd.
Ze knagen er lekker aan
Ik betwijfel alleen of ze wel beuken mogen... Er staat mij bij dat ze enkel takken van fruitbomen of wilgen (geen treurwilg) mogen....
I had a signature once. It was awful.
  maandag 14 mei 2007 @ 22:32:23 #289
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49382993


Wat vinden jullie van dit gladharige trio ?




En weet iemand waar Rossum (gelderland) in de buurt ligt ?
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49383265
quote:
Op maandag 14 mei 2007 09:29 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Ik betwijfel alleen of ze wel beuken mogen... Er staat mij bij dat ze enkel takken van fruitbomen of wilgen (geen treurwilg) mogen....
Ja, ik zat het me ook af te vragen.

Op internet staat dat ze het wel mogen hebben (niet dat het DE waarheid is)

Maar, ik geloof dat het niet giftig is.

Heb het ze vanmiddag gegeven en ze hebben geen afwijkende keutels of gedrag.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_49384659
gladharige heb ik zelf weinig mee.
saai enzo
maar ze passen wel mooi bij elkaar.
ik ben helemaal gek op borsteltjes
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  dinsdag 15 mei 2007 @ 07:49:13 #292
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_49390395
nou heb ik me gister toch een aanbieding gevonden: andijvie, 49 cent per kilo! Normaal gesproken ongeveer 1.50 per 500 gram, bij de supermarkt. Ik ben dus als een razende gek gaan hamsteren, kwam met 13 kroppen andijvie thuis, voor maar 4,- Oh wat waren mijn schatjes happy zeg, haha!

Vanaf nu gaat het heel spannend worden: Morgannah en Morgane zijn tussen nu en 7 dagen uitgerekend, dus ik ben benieuwd of ik het goed had of niet....Dat gaan spannende dagen worden..!
pi_49399123
Yanou is altijd extra lief als ze weet dat ik andijvie heb.

Zucht... zeugjes..
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 15 mei 2007 @ 16:13:36 #294
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49405730
Nou leuk Ella, reageer je, is het weer negatief ! Ik zou ook liever wat verschillende haartjes door elkaar hebben, en het liefst al een bestaand groepje, anders wordt het een groot koppel-feest en daar voel ik vrij weinig voor eerlijk gezegt
Dus mocht ik verder niet vinden en 'Reggie, Stacey & Pucca' ( ) hebben nog geen huis, zijn ze geweldig, want ze zijn buiten gewent

Er zijn 3 leuke bonte gladharige Cavia's in de opvang,
het zijn zusjes van ongeveer 4 jaar
en deze actieve en vrolijke dames
zijn het buitenleven gewend.


En iets ouder dan Asterix dus kan hij ook nog wat van ze leren
Het gaat trouwens hardstikke goed met hem, sinds zondagavond zit hij op zaagsel, hij begon zn kleedjes op te vreten, en omdat wij overdag natuurlijk weg zijn, kunnen we daar niet op letten, beetje link. Zn 'wond' ziet er netjes uit, heeft helemaal niet nagebloed of iets dergelijks, en hij blijft er zelf ook vanaf (of hij kan er niet bij komen ). Dus we vonden dat het wel kon, morgen krijgt hij weer gewoon Hemparade. Dat vind mijn neus ook fijner
Vrijdag gaatie weer met BeejEm naar de DA in Zeewolde voor de na-controle, en als het goed is hoeft hij dan niet meer terug te komen.

Is het trouwens normaal dat ze zoveel plassen ? (gewoon helder) Op Hemparade of zaagsel valt dat helemaal niet zo op, maar op zo'n wit kleedje wel
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49406303
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 16:13 schreef Nonneke het volgende:
Is het trouwens normaal dat ze zoveel plassen ? (gewoon helder) Op Hemparade of zaagsel valt dat helemaal niet zo op, maar op zo'n wit kleedje wel
ja
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 15 mei 2007 @ 16:27:33 #296
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49406371
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  dinsdag 15 mei 2007 @ 17:41:28 #297
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_49409153
plassen, dat is levensbezigheid nummer 3 naast eten en luieren
pi_49409811
sorry hoor Non
komt omdat ik helemaal verliefd ben op mn borsteltje want ze heeft zo n gaaf karakter.
stront eigenwijs en denk dat als ze een mens was dat ze iemand is met een enorme grote bek die doet wat ze wilt.
jointje der bij, niks uitvreten en leker wijntje.

maar waar we het gister ook al ff over hadden,het scheelt wel als het zusjes zijn.
dus dan maar 3 gladharige zussen
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  woensdag 16 mei 2007 @ 18:56:15 #299
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_49452773
Morgannah is te lui om te bevallen
  woensdag 16 mei 2007 @ 19:20:53 #300
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49453653
Hou een struikje lof bij dr achterkant, misschien kruipen ze er zelf uit
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 16 mei 2007 @ 19:33:47 #301
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49454249
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')