abonnement Unibet Coolblue
pi_47270140
quote:
Op woensdag 14 maart 2007 13:21 schreef Fayme het volgende:

[..]

Heaven7??
Je zit op een forum voor mensen met acne, dus mensen die een slechte huid hebben. We hebben het er allemaal over dat we ons zo schamen, mensen niet aan durven kijken, niet uit durven gaan, geen innig contact durven hebben.
En jij maakt een opmerking over iemands lippen!!! Juist op dit forum moeten we elkaar accepteren en steunen en niet dit soort domme opmerkingen maken!
Anders geloof ik toch dat je op t verkeerde forum zit.

Als Senne een partner zoals jou zal hebben, zou ie erg ongelukkig zijn.
Schaam je
Ik zou m'n vriend ook niet zoenen hoor met zulke lippen
En nu ik zelf ook zulke lippen heb, vind ik het erg vervelend met zoenen, en ik doe het dus ook niet als m'n lippen gebarsten zijn en bloeden.
Als ik ze regelmatig insmeer is het een ander verhaal, maar dan zien ze er ook niet zo afgrijselijk uit.
pi_47270766
quote:
Even om uit te leggen waarom alcohol en roaccutane niet samengaan.
Roa werkt op je lever, het kan de vetten in je lever en dus in je bloed verhogen. Teveel vet in je lever en in je bloed is niet goed voor je lichaam ( denk aan een te hoog cholesterol ).
Alcohol sloopt je lever. Je lever beschadigt van alchol en door deze beschadigingen kan je lever zijn vet niet meer kwijt ( leververvetting ).
Door herhaaldelijke beschadigingen van de lever door giftige stoffen zoals alcohol, kan het ertoe leiden dat deze vervetting overgaat in ernstige littekenvorming van de lever ( levercirrose ). Levercirrose is na hart en vaatziekte en kanker de belangrijkste doodsoorzaak.

Je kan je dus voorstellen dat 1 van deze zaken niet goed voor je lever is, maar als je ze alle twee gebruikt ( misbruikt ), geef je je lever keer op keer een opdonder.
En aangezien je lever een errug belangrijk orgaan is en ik op de afdeling heel vaak zie hoe ziek je van leverziektes kan zijn en worden, neem ik het risico gewoon niet. Maar dat moet iedereen voor zichzelf weten natuurlijk.
Eeh, ik heb het nog gevraagd aan de dokter en volgens hem kon ik gewoon alcohol blijven drinken (2 avonden per week redelijk wat). Is het echt zo schadelijk?

Ik slik 2x per dag 20mg. Gaat na 4 maanden stapje voor stapje beter, zie 't helemaal goedkomen
// Last.fm
pi_47271356
alcohol is altijd een leuke discussie

mijn mening: het is niet GOED, maar het is ook niet SLECHT... want ook in de bijsluiter staat dat 'wat' alcohol wel kan.... ik geloof ook dat de eerste paar biertjes niet zo zwaar op de lever aanslaat...

ik drink wél gewoon, alleen wat rustiger Liefst drink ik helemaal niet, maar soms kan ik er niet onderuit en wil ik ff meedrinken!
Haleloeja
pi_47280467
Nou bedankt Fayme!

Ik merk het verschil in 60 en 40 wel erg hard. Men lippen zijn al stukken beter
pi_47281729
quote:
Op woensdag 14 maart 2007 21:47 schreef Senne het volgende:
Nou bedankt Fayme!

Ik merk het verschil in 60 en 40 wel erg hard. Men lippen zijn al stukken beter
merk je dan ook dat je "vooruitgang" minder word?
pi_47282089
Daar kan ik me nog niet over uitspreken... Is nog maar 3 dagen dat ik aan de 40mg zit nu. En het heeft dus enkel nog maar invloed op de bijwerkingen.
  woensdag 14 maart 2007 @ 23:06:22 #7
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47284461
Even over het onthouden of je je pil al hebt genomen of niet, ik schrijf standaard de datum van de dag die het vandaag is op het doosje direct nadat ik de pillen heb ingenomen. Zo kom ik er hooguit achter dat ik ze eens een keer vergeten ben in te nemen, terwijl ik voorkom ik dat ik het dubbel heb gedaan. Er ligt gewoon standaard een pen naast het doosje bij mij, dat sowieso bovenop het aanrecht ligt want anders vergeet ik ze geheid. En het beste is om ze tijdens je avondmaaltijd te nemen zei mijn arts. Al komt het dus weleens voor dat ik dat zelfs vergeet en er pas bij het naar bed gaan achter kom dat ik het vergeten ben. Dan neem ik ze alsnog maar dan eet ik er dus niet bij.

Bij mij gaat het redelijk met mijn huid. Wel weer wat vooruitgang maar ben er nog steeds niet hoor. Komen ook nog steeds nieuwe pukkels bij. Verder veel rode vlekjes in mijn gezicht.

Wat er gezegd is over gevoelens over die negatieve spiraal herken ik ook wel. Maar nu het zonnetje eindelijk weer wat vaker schijnt zie ik het leven ook weer wat zonniger lijkt het wel, dus het is een optelsom van zoveel dingen en wellicht was ik ook gewoon toe aan de zon (zoals velen) en heeft het niet direct met die Roa te maken. Sommige dingen zul je toch nooit weten.

Fayme, ik geef je groot gelijk in je reactie op Heaven7. Ik vind zulke uitspraken ook niet kunnen op zo'n forum, je hebt mensen zó gekwestst, zeker op zo'n forum als dit. Ik had het tenminste niet leuk gevonden als er iemand zo had gereageerd als het mijn lippen waren. Bovendien zoent mijn vriend ze wel gewoon lekker (tenzij het bloed eruit komt natuurlijk, maar dat is nog nooit gebeurd). Senne ik vind het knap dat je uberhaupt foto's plaatst. Daar ben ik echt te schijterig voor hoor!

Alcohol drink ik ook niet veel meer, maar ik drink nog wel. Alleen de hoeveelheid per avond is nu echt gereduceerd tot 1 tot hooguit 2 glazen wijn en dan zo'n 2 x per week. Dat moet kunnen denk ik hoor. Mijn huidarts heeft dat ook expliciet tegen me gezegd op mijn vraag (dat dat dus gewoon kan) in het kader van "anders heb je helemaal geen leven meer". Al denk ik dat klem zuipen idd niet goed is, maar da's toch logisch.

De groeten weer!

[ Bericht 0% gewijzigd door Ladysusy op 14-03-2007 23:14:29 ]
pi_47292783
Ik moet dit even van me afschrijven: BAH! BAH!! BAH!!!

Gisteravond mijn gezicht gewassen en gedroogd met een handdoek. Maar ik had zo'n jeuk in mijn gezicht. Dus ik met die handdoek wrijven en dat voelde lekker. Maar nu de volgende ochtend, na het douchen, vlak voordat ik naar school moet, schrik ik me dood als ik in de spiegel kijk. Ik heb op mijn rechterwang echt een mega rode vlek die erg gevoelig en pijnlijk aanvoelt. Het lijkt verdorie wel of ik verbrand ben, ik schaam me kapot. Ik heb er Sudocrem op gesmeerd, maar dat valt natuurlijk op van dichtbij. En ik moet uitgerekend vandaag achter de PC samenwerken met mensen.

Het liefst ga ik de straat niet op, maar ik MOET wel. Al ga ik nog liever zo over straat:



Zo, dat is eruit! Frustraties.
Venco Dropmakers
pi_47310160
Ik heb gister mijn laatste pilletje ingenomen!! Totaal 5,5 maand geslikt: 2,5 maand 20mg/dag en 3 maanden 10mg/dag. Totaal dus niet zo heel veel naar binnen gekregen in vergelijking met de rest (35mg/kg) maar het resultaat mag er toch wel zijn.. Heb al maanden (zo goed als) geen nieuwe puistjes gekregen. Daarnaast heb ik wel nog een beetje een schrale huid met rode vlekjes, maar ik hoop dat dit juist beter gaat worden nu ik ermee stop (en perfect gaaf zal mijn huid waarschijnljk nooit worden omdat ik gewoon een k*thuid heb.. (ook eczeem-achtig altijd gehad)

Nu maar hopen dat mijn huid zo blijft nu ik stop of dat hij nog verder verbetert, zoals ook menig gebruiker ervaart. Ben toch bang dat het terug gaat komen, heb inmiddels al vrij vaak een antibiotica kuur gehad waarbij de acne wegging maar toch weer terugkwam na het stoppen.

Ik ben in ieder geval (voorlopig maar hopelijk voor altijd) van de roa af!! En dat nu net met de eerste dagen mooi weer! Mensen, allemaal heel erg bedankt, heb het forum half jaar lang stipt gevolgd en heb er echt veel aan gehad! Succes allemaal nog en moge jullie allemaal een hele gave huid krijgen!!

Ciao!!
pi_47334835
ben vandaag naar de dermatoloog geweest en gevraagd of ik niet beter van 20 naar 30 kon gaan maar hij vond dat de bijwerkingen die ik kreeg niet tegen het resultaat op konden (aangezien ik nu al lichte depressie en droge lippen en veel moe ben bij 20mg) voor de rest hoef ik geen bloed meer te prikken (gelukkig ) omdat ik alle keren al 100% goed was.

voor de rest begin ik nu te merken hoe moeilijk het is om mensen de psychische kanten van roa uit te leggen want een leraar vond het nodig om mijn ouders te bellen dat ik niet altijd aanwezig was. ik denk dat ze het erger vinden als ik een bloedneus krijg als dat ik met een (lichte) depressi rond loop.
naja voor zulke dingen ben ik dan maar blij dat ik jullie heb
pi_47352889
Hmm, het heeft even geduurd maar bepanthen helpt na 5 dagen toch wel goed!! M'n lippen zijn niet meer gebarsten. Ik moet wel heel regelmatig smeren.

Alleen jammer dat er een vreemd smaakje aan zit :-( ik ben net aan het daten en hoe moet dat nu met zoenen???
pi_47353425
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 22:08 schreef emss het volgende:
Hmm, het heeft even geduurd maar bepanthen helpt na 5 dagen toch wel goed!! M'n lippen zijn niet meer gebarsten. Ik moet wel heel regelmatig smeren.

Alleen jammer dat er een vreemd smaakje aan zit :-( ik ben net aan het daten en hoe moet dat nu met zoenen???
waarom gebruik je geen aquaphor ?
Haleloeja
pi_47357006
ik smeer mn lippen vaak in de avond in met purol (ik weet het is niet het beste maar goed genoeg) en word in de ochtend wakker met mooie lippen. wat ook wel helpt is vlak na het douche met de handoek over je lippen dan zie je alle velletjes loskomen. dit zijn althans mijn everingen en mijn last van mn lippen is minimaal.
pi_47361301
Ik gebruik altijd gewoon vaseline. Werkt wel goed, ook als je lippen zeer doen van de droogte. Een nadeel is wel dat het het wat glimt.
pi_47361991
quote:
Op woensdag 14 maart 2007 13:21 schreef Fayme het volgende:

[..]

Heaven7??
Je zit op een forum voor mensen met acne, dus mensen die een slechte huid hebben. We hebben het er allemaal over dat we ons zo schamen, mensen niet aan durven kijken, niet uit durven gaan, geen innig contact durven hebben.
En jij maakt een opmerking over iemands lippen!!! Juist op dit forum moeten we elkaar accepteren en steunen en niet dit soort domme opmerkingen maken!
Anders geloof ik toch dat je op t verkeerde forum zit.

Als Senne een partner zoals jou zal hebben, zou ie erg ongelukkig zijn.
Schaam je
Wat een idiote reactie! Dat is gewoon mijn mening en ik respecteer iedereen hier (ik slik notabene zelf ook ), het is gewoon dat ik het niet echt prettig vindt zulke harde en kapotte lippen om te zoenen. Dat is puur mijn mening en absoluut géén domme opmerking.

Ik zeg daarom tegen de persoon in kwestie dat het heel fijn voor hem is dat zijn vriendin dat wel doet. Niks negatiefs over hem
pi_47361994
nou mijn lippen zijn nu al 'rauw', alle velletjes zijn er al af, dus ze zijn rood en glad (dat wel) en ik ga er zeker niet op poetsen... maar met bepanthen doen ze niet zo pijn.

Aquaphor vond ik niet zo fijn btw. Is gewoon een verijdelde vorm van vaseline.

En ik heb deze keer helemaal geen last van eczeem op m'n handen en voeten, HOERA
pi_47365081
quote:
Op zaterdag 17 maart 2007 10:33 schreef heaven7 het volgende:

...absoluut géén domme opmerking...
pi_47371377
Ben nu iets langer dan 4 weken bezig, 40 MG. Het ziet er nog steeds klote uit. Vooral in de nek echt grote rode puisten. De eerste 4 weken heb ik Isotretionine geslikt, nu aan de Roaccutane van Roche, hopelijk werkt dat beter. Welke slikken jullie trouwens?

M'n huid is wel echt aan het veranderen, niet meer die 'glimplekken' op je hoofd. Echt mooi mat, maar nog wel veel puisten helaasch...

Ben sinds ik aan de ROA ben niet meer uit geweest :S, wat ik normaal gesproken elke week doe.
Bij mn vrienden drink ik hooguit 2 flesjes op een avond, en die komen echt superhard aan. Dat ik het gevoel heb alsof ik er al 5/6 op heb, herkenbaar?
pi_47372069
quote:
Op zaterdag 17 maart 2007 16:45 schreef riX- het volgende:
Ben nu iets langer dan 4 weken bezig, 40 MG. Het ziet er nog steeds klote uit. Vooral in de nek echt grote rode puisten. De eerste 4 weken heb ik Isotretionine geslikt, nu aan de Roaccutane van Roche, hopelijk werkt dat beter. Welke slikken jullie trouwens?

M'n huid is wel echt aan het veranderen, niet meer die 'glimplekken' op je hoofd. Echt mooi mat, maar nog wel veel puisten helaasch...

Ben sinds ik aan de ROA ben niet meer uit geweest :S, wat ik normaal gesproken elke week doe.
Bij mn vrienden drink ik hooguit 2 flesjes op een avond, en die komen echt superhard aan. Dat ik het gevoel heb alsof ik er al 5/6 op heb, herkenbaar?
Zeker herkenbaar. De eerste paar weken moest ik echt opnieuw mijn grenzen vinden, toen zijn er ook wat dingen gebeurd waar ik nog regelmatig aan herinnerd wordt Ik had vaak dat ik gewoon delen van de avond niet meer wist, meestal vanaf 02.00. Niet echt relaxt.

Mijn uitgaansritme is verder niet op de schop gegaan. Ga nog steeds twee keer per week, en drink volgens mij ook nog steeds evenveel als 'vroeger'. Alleen at/bierspellen ga ik voorlopig even uit de weg
// Last.fm
pi_47380379
Zit hem hier nu echt te stressen, iedereen vraagt of ik mee uit ga. Maarja het ziet er echt niet uit nu, ga me eigen ruiten niet ingooien :S

bah
pi_47383597
Hey

Ik ben alweer 2 weekjes klaar met mijn kuurtje van 6 mnd (30g), allemaal prima verlopen; geen bijwerkingen, enkel wat droge lippen. Ik moet eerlijk toegeven dat het bij mij eigenlijk ook wel meeviel, in vergelijkingen met vele akelige beschrijvingen op dit forum, maar wilde er gewoon vanaf. Nou ben ik dus 2 weken klaar, maar nou komt het: ik heb nu allemaal miniskule kleine witte bultjes op mijn voorhoofd, waar ik nog nooit in mijn leven ook maar één puistje heb gezien/gehad. Opzich is het niet storend, maar na zo'n kuur wil je wel een compleet gladde gave huid. Als je er overheen wrijft voel je ook niets, maar je kan het wel gewoon zien. Ter herhaling: dit is nog nooit eerder voorgekomen! Misschien dat jullie, experts, weten wat het kan zijn?

gr. Nieck
pi_47384588
quote:
Op zaterdag 17 maart 2007 21:03 schreef riX- het volgende:
Zit hem hier nu echt te stressen, iedereen vraagt of ik mee uit ga. Maarja het ziet er echt niet uit nu, ga me eigen ruiten niet ingooien :S

bah
Hoezo, wat is er op tegen ? Met mij gaat het ook prima. En dan nog, je kan opzich toch ook wel uitgaan en maar twee biertjes drinken?

Ik zeg, uitgaan met die hap. Ik ga nu iig wel, later
// Last.fm
pi_47398046
quote:
Op zaterdag 17 maart 2007 23:23 schreef XxxPimxxX het volgende:

[..]

Hoezo, wat is er op tegen ? Met mij gaat het ook prima. En dan nog, je kan opzich toch ook wel uitgaan en maar twee biertjes drinken?

Ik zeg, uitgaan met die hap. Ik ga nu iig wel, later
Nah ik vind uitgaan geen flikker aan als ik er niet goed uit zie. Dus ik wacht nog wel eventjes.
pi_47406871
quote:
Op zondag 18 maart 2007 14:42 schreef riX- het volgende:

[..]

Nah ik vind uitgaan geen flikker aan als ik er niet goed uit zie. Dus ik wacht nog wel eventjes.
O, op die manier. Ik dacht dat je niet uit wilde omdat je geen alcohol wilde drinken.

Ach, ik ben ook jaren uitgegaan terwijl het er niet echt prettig uitzag. Je moet je er gewoon overheen zetten.
// Last.fm
pi_47420074
Hallo People,
Heb erg lang gezocht naar een forum met dit onderwerp. Slik zelf namelijk al bijna 4 maanden (eerste maand 20 mg/dag en nu laatse 3 maanden 30 mg/dag) Isotretinoine. Eerst werd me gezegd dat ik het waarschijnlijk maar 3 maanden zou moeten slikken maar na de laatste controle vond mijn dermatoloog toch dat we door moesten gaan totdat mijn voorhoofd helemaal 'clear' was van de onderhuidse krengen. Ik heb er maar mee ingestemd aangezien mijn verwachtingen toen hoog waren en nu nog HOGER.
Wat ik me nu afvraag is waarom je (riX) speciaal Iso en Roa apart noemt.. ? Ik heb het even opgezocht en het werkende bestandsdeel van Roa is Isotretinoine (even veel etc.), dus nu schrok ik omdat het mij dus verteld was dat Roa hetzelfde is als Isotretinoine en ik het met mijn dermatoloog heb gehad over Roa en zij Iso heeft voorgeschreven....so now im confused :s....

Anyway mijn bijwerkingen tot nu toe zijn:
Surprise surprise! Droge lippen, daarom ben ik met Labello (vloebaar) getrouwd en met Purol ga ik vreemd af en toe....
Rugpijn, nekpijn en pijn bij sporten===> hier heb ik een hele aardige fysiotherapeute voor maar anders een lekkere warme douche doet ook wonderen...
Vermoeidheid==> accepteren (helaas) soms slaap ik echt langer dan ik wakker ben en dan nog steeds lijkt het alsof ik 4 dagen kunstmatig wakker word gehouden :s
Rode plekjes op gezicht en waar dan ook (puistjes of door puistjes veroorzaakt, dus geen eczeem)==>ZINKZALF smeer het 's avonds op, 's ochtends heb je minder last van rode huid/plekjes... ik zweer bij zinkzalf..pas op niet van die zalfjes die je bij de apotheek kan halen maar echt babydingen dus van Zwitsal of van Nivea(in het duits Wündschutzcreme, (in het buitenland gekocht) ) deze zijn namelijk veel dikker dan dat prutje van de apotheek ....

Wat drank betreft ik probeer het te mijden maar jah kan ook niet altijd dus voel die martinitjes toxh iets harden aankomen dan normaal weet nou niet of het door de kuur komt of doordat ik toch niet regelmatig drink so.. i dunno!

Nou dat was het ongeveer tot nu toe!
Ben wel blij dat ik jullie gevonden heb!

Groetjes!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')