abonnement Unibet Coolblue
pi_5697529
Nav Vegetarisch of niet? leek het me wel een idee om een topic te maken met makkelijke, en lekkere veggie receptjes, die ook nog eens gezond zijn! Ik begin wel met het recept wat ik gisteren heb gemaakt, toch wel een van mijn favo's:

Nodig voor 2 personen:
pasta (macaroni of tagliatelli of spaghetti kan ook)
uitje
paar teentjes knoflook
+/- 300 gram spinazie (diepvries, ongesneden bladspinazie (bijv van Iglo) vind ik altijd het lekkerst, iig *niet* a la creme )
groene pesto
zongedroogde tomaten
handje pijnboompitten
bekertje creme fraiche (200 ml)
geraspte pittige kaas
beetje olijfolie of evt andere olie

De pijnboompitten in een droge koekepan roosteren tot ze een beetje mooi bruin zijn en ff apart zetten.
Uitje en knoflook (ik gooi er altijd veel knoflook in ) in kleine stukjes snijden. Olie verhitten in koekepan en ui + knoflook fruiten.
Van te voren heb je natuurlijk de spinazie al laten ontdooien en die gooi je er dan ook bij. FF roeren en daarna de creme fraiche erbij. En een lekkere lepel groene pesto + wat peper en zout. En weer roeren
De zongedroogde tomaatjes in stukjes snijden en er ook bij gooien. Aan het eind de pijnbpoompitten erdoor.

De pasta ook ondertussen koken zoals aangegeven. Geef er lekkere geraspte pittige kaas bij of andere kaas naar keuze.

Eet smakelijk!

Kaasblaak Baasklaak Baalskaak Slaabkaak Slaakbaak Klaasbaak Laakbaaks Kaalsbaak Akalabska Skaablaak Skaabalak Abaklakas Kalabsaka Aaksaklab Askalabaks Kaalbakas Laakbakas Slaakbaka Klaaskaba Blaaskaka Saksakabal Slaksabaka Kabalkasa Laksakaab
  zaterdag 7 september 2002 @ 14:14:16 #2
31881 Quez
A Tribe Called Quez
pi_5697766
ja dat heb ik laatst nog gegeten.. is heel lekker..
met pasta kan je zoiezo heel lekker vegetarisch eten.
pi_5697781
ik eet eigenlijk nooit vegetarisch dus ik heb niet echt recepten, maar ik heb wel eens van die vegetarische gehaktballetjes van de AH gegeten, die waren echt lekker
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast.
pi_5699929
Pasta met tomaten-courgette-notensaus
(2-3 personen)

* pak tortelloni con formaggio e noci (AH)
* fles biologische tomatensaus (AH)
* handvol gemengde noten, even geroosterd in een droge koekenpan
* grote ui, gesnipperd
* 2-3 tn knolook, geperst
* bouillonblokje/zout
* verse fijngesneden italiaanse kruiden
* 1 courgette, in blokjes

Fruit uitje en knoflook, voeg courgette toe en bak even mee. Voeg tomaten, kruiden, bouillonblokje en eventueel wat water toe en laat dit 30 minuten zachtjes sudderen. Kook in de laatste 8 minuten de pasta beetgaar. Voeg de noten toe (of laat ze meesudderen) en garneer met versgeschaafde parmesaanse kaaskrullen

She said you can paint your sky any colour
And you can paint your dark as dark as you need
And you can paint your light as light as you please
It's all up to you
pi_5710439
Nou nou wat een animo

Oosterse groente-noten saus

Nodig:
Sperziebonen
Rode paprika
Klein uitje
knoflook
Zakje Amoy kruidenpasta bijv Sateh of knoflook/soya oid
Cashewnoten
Witte rijst/bami/mie

Ui en knoflook in stukkies en in de hete wok met wat hete olie. Daarna sperziebonen erbij, in kleine stukjes gesneden. FF goed roerbakken op een hoog vuur, paprika in stukjes erbij, en dan na 1 minuutje ofzo de kruidenpasta erbij.
Ff lekker laten sudderen op middelhoog vuur en dan een hand cashewnoten erbij. Evt kun je er ook nog gemberwortel (aan het begin dus) of kokos ofzo bijdoen.
Serveren met sambal en ketjap en natuurlijk rijst, mie of bami.

Kaasblaak Baasklaak Baalskaak Slaabkaak Slaakbaak Klaasbaak Laakbaaks Kaalsbaak Akalabska Skaablaak Skaabalak Abaklakas Kalabsaka Aaksaklab Askalabaks Kaalbakas Laakbakas Slaakbaka Klaaskaba Blaaskaka Saksakabal Slaksabaka Kabalkasa Laksakaab
  zondag 8 september 2002 @ 19:53:04 #6
19105 Noayla_
Love me tender
pi_5711050
[quote]Op zondag 08 september 2002 19:12 schreef Kaasblaak het volgende:
Nou nou wat een animo

Ik kook al 20 jaar vegetarisch en heb daardoor 1000-en superrecepten; ik heb gewoon geen zin om dat allemaal in te typen hier.

For every graveyard in the moonlight, there's a junkyard in the sun...
pi_5711395
Aardappels uit de oven "op z'n Grieks"
Let wel, het is niet een volledige maaltijd.. Meestal doen ze in Griekenland een kippetje erbij, maar dat kan hiet niet echt.

Aardappels
Oregano
Citroensap
Olijfolie
Zout
Water
Een diepe ovenbak

Snij de geschilde aardappels in kwartjes
Versprijd de partjes goed in de bak en strooi er wat oregano en zout over. Giet dan wat olie erover en doe een heel klein laagje water in de bak.
Gooi er wat citroensap bij en stop het in een goed voorverwarmde en niet al te hete oven.
Duurt wel ff, gewoon steeds ff kijken.
Als het water op is geweeon wat erbij gooien.. Niet te veel.

De niet vegetariers kunnen er kippenbouten indoen. Ook daar moet je zout, citroen, oregano en olie en water. Gewoon tegelijk met de aardappels.
Het duurt ong. 1uur (soms iets meer) voordat alles gaar is. Dat is trouwens alleen als je er kip bij doet, zonder kip zijn ze iets sneller gaar. De oven mag dan ook ietsjes hoger.

N-JOY!

[edit]
Je moet alles gewoon op gevoel in die bak goeien, gewoon niet te veel van alles.[/edit]

[Dit bericht is gewijzigd door Dr.Daggla op 08-09-2002 20:23]

-
pi_5711428
heeft er iemand een lekker recept voor koude pastasalade.. lekkere saus, groenten, noten en alles.. weet niet precies hoe ik dat moet aanpakken
pi_5714150
veg. lasagna:

50 g boter
250 g champignons, in plakjes
1 ui, fijngesnipperd
25 g bloem
4 theelepels italiaanse keukenkruiden
halve liter kruidenbouillon
peper
450 gram bladspinazie
150 g belegen kaas
250 g lasagnebladen
1 bolletje mozzarella, in plakjes

verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de champignons met de ui. Roer de bloem en de kruiden erdooren fruit alles zachtjes, 1 minuut. Roer de helft van de bouillon erdooor, breng het aan de kook en roer alles glad. Voeg de rest van de bouillon toe, breng alles weer aan de kook en roer weer glad. Breng de saus op smaak met peper.
Schep de geraspte kaas door de spinazie en schep een vierde deel van de spinazie in een ingevette overschaal. Leg hierop een laag lasagnebladen. Verdeel hierover een vierde deel van de champignonsaus. Herhaal de lagen en eindig met een laag champignonsaus. Verdeel de plakjes mozarella erover. Schuif de lasagne in het midden van de oven en bak hem in 40 minuten goudbruin en gaar.

She said you can paint your sky any colour
And you can paint your dark as dark as you need
And you can paint your light as light as you please
It's all up to you
pi_5714334
pi_5714396
dit topic blijf ik volgen!

een tomatensoeppie:
- grote pan met dikke bodem
- flinke scheut olijf olie in de pan
- fruit een uitje of 2
- 3 el tomatenpure uit blik meebakken
- knoflookje erbij
- 2 blik gepelde tomaten erin
- een stuk of 6 pomodori tomaten in partjes snijden en toevoegen
- 1 el sambal bij (naar smaak meer)
- scheutje ketjap erin (naar smaak meer)
- 2 el beetje suiker (naar smaak meer)
- 1 uur laten doorkoken en staafmixer erdoorheen

serveren met bieslook en stokbrood/turksbrood

pi_5714582
quote:
Op zondag 08 september 2002 19:53 schreef Noayla_ het volgende:
[quote]Op zondag 08 september 2002 19:12 schreef Kaasblaak het volgende:
Nou nou wat een animo

Ik kook al 20 jaar vegetarisch en heb daardoor 1000-en superrecepten; ik heb gewoon geen zin om dat allemaal in te typen hier.


dat hoeft ook niet, alleen je lekkerste kun je noemen
de rest staat op www.vegatopia.com
pi_5716123
Couscous!

Couscous (duh!)
ui, knoflook
courgette
aubergine
rode/groene paprika
gedroogde abrikozen
rozijnen
amandelschaafsel
pakje Honig couscous mix
water/wijn

Couscous maken zoals aangegeven: gewoon wat kokend water op gooien dus en laten wellen.
Aubergine, courgette en paprika in stukjes snijden, evenals de abrikozen.
De ui in grote stukken snijden, en fruiten. Daarna groente erbij, saus erbij, kortom alles volgens de aanwijzingen op het pakje klaarmaken en alles er 1 voor 1 bijgooien en lekker gaar roerbakken! Je kan ipv de water die je moet toevoegen ook wijn gebruiken, da's wel zo lekker. Op het laatst pas het amandelschaafsel toevoegen.
Je zou er evt nog iets van noten bij kunnen doen maar dan wordt het misschien wel wat te machtig...

Unox, the worst operating system.
pi_5718006
Dan ga ik maar voor het vegetarische tussendoortje: De vegetarische tosti...

- Witbrood
- Boter
- Kaas (plakjes)
- Italiaanse of Provincaalse kruiden
- Koekenpan
- Mes

Men smeert twee witte boterhammen aan beide kanten in met boter. Op één van de twee boterhammen leg je de plakken kaas en je poedert er nog wat kruiden op. Hierna leg je de andere boterham er bovenop. Deze kunnen nu de koekenpan in. Even bakken (zonder extra boter, want dit zit al op het brood) totdat ze er mooi bruin uitzien en de kaas gesmolten is. Nu is het tijd om er lekker van te smikkelen en te smullen!

pi_5719549
recept: Appel
ingrediënten: appel, ruime hoeveelheid water
bereidingswijze: was de appel, met de ruime hoeveelheid water.

Koud opdienen.

pi_5719621
lolbroek, doe er dan minstens nog wat kaneel bij voor wat extra smaak: is wel zo lekker
http://www.mymsg.tk << drop a line / its fear that gives men wings.
pi_16529125
Hier kun je al je vegetarische recepten kwijt, waarbij het liefst het vlees zo goed mogelijk wordt vervangen door bijv. ei, soja, etc.

Ik vind die nep-gehaktballetjes overigens best lekker.

Verder zoek ik persoonlijk lekkere gerechten die niet meteen helemaal anders zijn omdat ze vegetarisch zijn, dus wel gewoon met aardappels etc.

"There are no short cuts to any place worth going"
- Beverly Sills
pi_16529183
pi_16529204
Roerbakgroente met mie en tofu.

Zo'n zak met lekkere roerbakgroenten (duh)
bakken in olie,
mie koken,
tofublokjes (de pittige variant) in olie en evt wat sambal, knof en ketjap erbij.
Groenten erbij doen en dan de mie.

Erg simpel, en lekker met een komkommersalade.

Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  vrijdag 23 januari 2004 @ 21:15:32 #20
78509 Harry_Sack
bidibidibidibidi
pi_16529249
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 21:12 schreef schatje het volgende:
[afbeelding]
Daar moet iets bij, anders raak je gegarandeerd aan de schijterij (haha, dat rijmt)
Ingenieur in de ornithologische huisvesting &lt;- Urbanus :P
Good ol' Buck : http://youtube.com/watch?v=VmxXIS2ot8w &lt;- Fun
N.W.O : http://www.youtube.com/watch?v=WOeCpMwZo6o &lt;- Pol
  vrijdag 23 januari 2004 @ 21:19:22 #21
78509 Harry_Sack
bidibidibidibidi
pi_16529361
1 zakje gemixte groenten van de albert heijn 250G voor 2 euri ofzo
1 prei, als er niet al genoeg in zit
1 ui of gebakken uitjes
1 blok tofu van de albert heijn a 1,60
rijst of eiermie
ketjap manis
sojaolie

Kun je uitbreiden met wortel, brocoli of gedroogde zwammen

je kan de groenten eerst een paar seconden laten koken en daarna roerbakken. Om de tofu knapperiger te krijgen, even voorbakken.

Ingenieur in de ornithologische huisvesting &lt;- Urbanus :P
Good ol' Buck : http://youtube.com/watch?v=VmxXIS2ot8w &lt;- Fun
N.W.O : http://www.youtube.com/watch?v=WOeCpMwZo6o &lt;- Pol
  vrijdag 23 januari 2004 @ 21:39:39 #22
40091 Meiske78
lang niet gezien
pi_16530045
Heel heel heel erg lekker is een recept dat ik zo nu en dan maak met spinazie en bladerdeeg.

Je hebt veel, liefst verse, spinazie nodig. Ik neem meestal zo'n 500 gram voor 2 personen. Verder nog 5 plakjes bladerdeeg (zelf deeg maken mag natuurlijk ook, maar dat vind ik altijd zo'n gedoe), een ei, een half potje zwarte olijven, 100 gram feta (geloof ik, de helft van zo'n plak iig) en gepelde pistachenootjes (ook ongeveer 100 gram) nodig. Je verwarmt de spinazie, gooit de rest (op de bladerdeeg na) in de pan erbij. Bekleedt een overschaal met een paar plakken bladerdeeg, schept het mengsel erin, vouwt de bladerdeeg zo dat het een dicht geheel wordt en zet het 20 minuten in de oven.
Smullen maar

sorrie voor de vage hoeveelheden enzo, maar ik doe dat meestal maar een beetje op gevoel en dat gaat eigenlijk zelden mis

Nee jij trekt volle zalen!
Mijn reviews op de FOK! Frontpage
C'est le ton qui fait la musique
pi_16530069
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 21:19 schreef Harry_Sack het volgende:
1 zakje gemixte groenten van de albert heijn 250G voor 2 euri ofzo
1 prei, als er niet al genoeg in zit
1 ui of gebakken uitjes
1 blok tofu van de albert heijn a 1,60
rijst of eiermie
ketjap manis
sojaolie

Kun je uitbreiden met wortel, brocoli of gedroogde zwammen

je kan de groenten eerst een paar seconden laten koken en daarna roerbakken. Om de tofu knapperiger te krijgen, even voorbakken.


zo'n beetje wat ik al postte dus.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  vrijdag 23 januari 2004 @ 21:54:19 #24
78509 Harry_Sack
bidibidibidibidi
pi_16530465
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 21:40 schreef shmoopy het volgende:

[..]

zo'n beetje wat ik al postte dus.


ik kom een keer bij je eten
Ingenieur in de ornithologische huisvesting &lt;- Urbanus :P
Good ol' Buck : http://youtube.com/watch?v=VmxXIS2ot8w &lt;- Fun
N.W.O : http://www.youtube.com/watch?v=WOeCpMwZo6o &lt;- Pol
  vrijdag 23 januari 2004 @ 23:26:34 #25
3878 Vork
Manisch creatief
pi_16533351
Tofu doet wonderen! Het goedje heeft een neutrale smaak en ik op een hele hoop manieren te bereiden. Ideaal als vleesvervanger om door je gerechten heen ge gooien en geheel naar hartelust te voorzien van kruiden en specerijen.

Bijvoorbeeld bij burrito's, waarbij je de tofu, gesneden in blokjes kunt bakken met flink wat chilipoeder en peper en natuurlijk wat groente erbij (paprika, uitje, wat prei evt. en mais). Goedje gaarbakken en vervolgens in de daartoe bestende pannekoeken schuiven, samen met stukjes tomaat, kaas en zure room .

Wat betreft vleesvervangers of 'vegetarisch vlees' (een beetje ongelukkige term, dat wel) zijn de producten van Quorn bij mij favoriet, samen met Tivall het huismerk van de ap Hein. Wat bij andere merken nog wel eens het geval is, is dat de smaak van het lapje vlees wordt nagebootst, althans men doet een poging daartoe, gevolg is iets dat een beetje naar vlees smaakt, ranzig dus, want daar zitten de meeste vegetariërs niet op te wachten.

Van Quorn is het fijngehakt en de stukjes die er als kip uitzien maar het totaal niet zijn favoriet. Ook hier moet je ze om het echt lekker te maken wel zelf even kruiden, maar dan kun je eigenlijk al de meeste gerechten met een van deze producten goed verbouwen tot iets lekkers en vegetarisch verantwoord. (het Fijngehakt is uitstekend in bijv Lasagne en die stukjes kunnen prima bij oosterse gerechten).

Tivall heeft wel aardige hamburger lookalikes, maar wat echt lekker is zijn de 'vegetarische balletjes', met satésaus bijv. en daar een beetje cocos doorheen. Kun je ook weer prima bij de rijst mikken.

Eigenlijk heb je al die overdreven burgers niet nodig om een goede maaltijd in elkaar te draaien. 'Vleesvervangers' ook niet. Eieren bijvoorbeeld, of groene groente, noten en zuivel (in een combinatie) doen ook al voldoende.

Spaghetti met groene saus bijvoorbeeld. (Gebruik daarvoor Spinazie, Een bakje kruidenroomkaas of een zakje roomsaus, en dan wat paprika en een beetje ui en cashewnootjes (of pijnboompitten) en je hebt een prima saus waarbij ik me niet voor kan stellen dat iemand nog vlees zou missen.

Een andere optie met ei bijv. is de Hartige Taart. Een taart van bladerdeeg, met als vulling een mengel van ei, geraspte kaas en wat peper of een beetje paprikapoeder en daarbij een mix van groente, kan van alles zijn, van spinazie tot brocolli, tot paprika tot spruitjes. Demoet je dan wle even kort koken. Doe er evt. nog wat banaan bij en je hebt een flinke voedzame maaltijd waar de vegetariër niets te kort zal komen.

Tot zover een kleine bijdrage in vorm van beknopte simpele ideeen uit deze hoek.

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')