quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 19:25 schreef immortalsean het volgende:ik heb ook wel eens geprobeerd om een echt gerecht te maken, een risotto al funghi ofzo, maar dat werd een risotto waarin je een heipaal kon zetten zonder dat 'ie omvalt, dus niet zo'n succes ...
maar nu ik binnenkort op kamers ga moet ik eigenlijk wel even leren koken, want elke dag frituursnacks in een koekenpan met olijfsaus, scrambled eggs, en pannenkoeken is ook niet even handig...
denk dat ik dit keer maar met simpele dingen als nasi, bami, lasagna, spaghetti en macaroni enzo ga beginnen...
Risotto is een gerecht waar je zeer goed op moet passen voor de kleefbaarheid of juist de hardheid, ik vind het zelf 1 van de moeilijkste gerechten om te maken!
Toen ik net op kamers woonde maakte ik vaak de volgende gerechten klaar:
Pasta met tomatensaus (maar niet uit een potje; koop een pakje passata pomodorri en tomaatjes, en groentes naar keuze, misschien wat vlees, zorg ervoor dat dit allemaal lekker smaakt en dan mengen met de pasta en natuurlijk nog wat grana erdoorheen!
Salades samengesteld uit alles dat ik lekker vind...komkommer, tomaat, avocado, ijsbergsla, je kunt er ook ui in doen etc, een beetje proeven wat jou lekker lijkt!
Een wok maaltijd met courgette, aubergine worteltjes of bijvoorbeeld tonijn uit blik, heerlijk!
Dan nog wat couscous erbij (veelal staat op de verpakking hoe je het moet bereiden)
Of...ik kocht van die maaltijdpakken van Knorr, waarop alles staat beschreven en je zelf ook een beetje kunt varieren en dit spelender en proevenderwijs leert!
Ik kookte eerst nooit thuis, maar nu vind ik het echt heerlijk om te doen op kamers!
Schrijf desnoods alles op dat je doet en herhaal dit dan twee of drie keer.
Verder kun je ook kookboeken raadplegen en in de Allerhande van de Albert Heijn staan ook best wat tips en trucs.
Veel succes!!