abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † dinsdag 6 februari 2007 @ 18:50:41 #1
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46048487
Aangezien dit topic over medisch gedoe gaat en ik geen zin heb in (officieel) gedoe, gedonder, geklaag en/of zelfs complete rechtzaken hier eersteen disclaimer:

Disclaimer:
Dit topic is alleen bedoeld om bepaalde ervaringen op medisch gebied uit te wisselen. Dit topic is dus NIET bedoeld als naslagwerk voor lichamelijke klachten en/of medische zaken. NIEMAND die in dit topic post is gekwalificeerd medicus en zij die het wel zijn kunen via dit topic onvoldoende inschatten wat jouw specefieke (medische) situatie is en dus NOOIT een goed advies geven. Als je ziek bent en/of lichamelijke/medische klachten hebt moet je naar een dokter en/of arts en/of specialist en/of medicus gaan die je zonder electronische hulpmiddelen kan zien en aanraken.

Zonder iets af te doen aan bovengenoemde, wil ik er (nogmaals) op wijzen dat ik geen medicus ben. Alles wat ik hier in dit topic neer zet kan onvolledig of zelfs onjuist zijn. Wat ik in dit topic neer zet kan onvolledig of zelfs incorrect zijn. Ik typ namelijk alles uit mijn hoofd. Het is ook niet mijn intentie van dit topic een medisch naslagwerk te laten zijn of een medisch advies. Mijn enige doel is wat basic informatie te geven aan zij die nieuwschierig zijn. Niet aan zij die (dringend) gedegen medische informatie zoeken en/of nodig hebben.


Over bloed en bloedverdunners:

Misschien heb je wel eens gehoord van bloedverdunners maar weet je niet precies wat dat zijn. Bloedverdunners zijn medicijnen die het bloed dunner maken. Veel mensen denken, door de naam 'bloedverdunner' dat het bloed dan echt dunner wordt, net zoals water dunner is dan stroop. Echter, dat klopt niet. Als je bloedverdunners slikt, blijft je bloed even vloeibaar maar het stolt minder snel. Hoe dunner je bloed, hoe minder snel het stolt. In de praktijk merk je dat doordat wondjes langer dan normaal blijven bloeden of je krijgt gemakkelijk(er) blauwe plekken. Als ik het in dit topic dan ook over dunner bloed heb, dan bedoel ik dus in feite dat het bloed minder snel stolt. Een andere term die gebruikt wordt om aan te geven hoe snel bloed stolt is de term stollingswaarde. Hoe hoger de stollingswaarde, hoe dunner het bloed, hoe langer het duurt voor het stolt.

Als je helemaal gezond bent, stolt je bloed als het niet meer beweegt en/of aan lucht blootgesteld wordt. Zou je 2 kopjes bloed nemen en het ene kopje zet je gewoon op tafel en het andere kopje houd je in je hand om het continu te bewegen, dan is na verloop van tijd het bloed in het stilstaande kopje een klont geworden terwijl het bloed in het kopje wat je continu in beweging houdt nog deels vloeibaar is. Bloed stolt namelijk niet alleen als het niet meer beweegt maar ook als het blootgesteld wordt aan lucht. Over het bloed in het bewegende kopje zal dus een vel komen te zitten. In principe staat je bloed nooit in contact met lucht en pompt je hart je bloed rond waardoor het continu in beweging is en stolt je bloed niet.

Soms hebben mensen een aandoening waardoor hun bloed te dik is. Hierdoor lopen ze het risico op trombose. Trombose is wanneer een stolsel in een bloedvat waardoor dit bloedvat geen bloed meer door kan laten en het weefsel achter het stolsel beschadigt of afsterft. Dit kan overal in het lichaam plaatsvinden, dus ook bijvoorbeeld in een been of de hersenen.

In andere gevallen hebben mensen bloed wat op zich goed is, maar hebben ze afwijkingen aan hun lichaam of heben ze kunstmatige dingen in hun lichaam zoals kunstkleppen. Kunstkleppen zijn 'plastic hartkleppen' die er d.mv. een operatie in hun hart gezet zijn. In die gevallen bestaat het risico dat het bloed in of bij die afwijkingen stolt. Bijvoorbeeld doordat het blijft plakken aan zo'n kunstklep of door een sterk verwijd vat komt waardoor het zo traag stroomt en dus zo lanzaam beweegt dat het stolt.

In dat soort gevallen (te dik bloed en afwijkingen) is het noodzakelijk dat iemand bloedverdunners slikt. Zo wordt de kans op stolsels sterk gereduceerd.

Bloedverdunners hebben de onhandige eigenschap dat ze onder bepaalde omstandigheden meer of minder aanslaan. Dit kan komen door het consumeren van alcohol (als je alcohol drinkt wordt je bloed dunner), het gebruik van aspirine (als je aspirine slikt, wordt je bloed dunner) of andere medicijnen en zelfs door het weer ! Ook kan je lichaam spontaan (tijdelijk) sterker of minder sterk op bloedverdunners reageren zonder dat hiervoor een aanwijsbare oorzaak is. Het kan dus zo zijn dat als je vandaag 2 bloedverdunners slikt, je bloed er dunner van wordt dan wanneer je morgen 2 bloedverdunners slikt. Daarom wordt iedereen die bloedverdunners slikt gecontroleerd. Dit gebeurt door een buisje bloed af te nemen. Dat buisje bloed gaat in een machine die bepaalt hoe dik of dun het bloed is. Met die uitslag wordt bepaald hoeveel bloedverdunners iemand moet slikken. Echter, doordat de bloedverdunners schijnbaar zonder duidelijke reden meer of minder aan kunnen slaan is 1 keer controleren niet voldoende. Iemand die bloedverdunners slikt moet zolang als hij ze slikt gecontroleerd worden. In de praktijk houdt dat in dat je eens per 2 tot 4 weken geprikt wordt om wat bloed af te nemen zodat bepaald kan worden hoe dik je bloed is en hoeveel bloedverdunners je je moet slikken en wanneer je weer terug moet komen om weer bloed af te nemen om te bepalen hoeveel bloedverdunners je dan weer moet slikken, wanneer je dan weer geprikt moet worden, enzovoorts. Je moet dus telkens terug komen om bloed af te laten nemen.

De praktijk:

De instantie die er voor zorgt dat er bloed afgenomen wordt, het bloed geanalyseerd wordt en de hoeveelheid bloedverdunners die je moet slikken bepaalt en bepaalt wanneer je weer bloed af moet laten nemen heet de trombosedienst. Verschillende regio's hebben verschillende trombosediensten, maar ze werken allemaal met dezelfde methodes. Theoretisch is het dus zo dat als je naar een trombosedienst in Limburg gaat, deze dezelfde hoeveelheid bloedverdunners voorschrijft als een trombosedienst in Fryslân. Ook zit er dan evenveel tijd tussen 2 bloedafnames.

De trombosediensten maken vaak deel uit van ziekenhuizen. Echter, omdat niet in elke stad of dorp een ziekenhuis staat, vindt het bloed afnemen niet alleen plaats in de ziekenhuizen, maar ook in andere gebouwen. Bijvoorbeeld een kamertje in een bejaardentehuis of in een groene-kruis gebouw. Dit soort ruimtes noem ik prikcentrums. De medewerkers van de trombosedienst nemen zelf de noodzakelijke spullen mee, dus in feite is het voldoende als het een ruimte is met een dak, muren, 2 stoelen (1 voor de medewerker van de trombosedienst en 1 voor de persoon die geprikt wordt) en een tafel voldoende. Vaak nemen de medewerkers van de trombosedienst ook bloed af bij mensen wiens bloed om een andere reden dan bloedverdunning gecontroleerd moet worden. De handelingen zijn bij het afnemen namelijk precies hetzelfde.

Dat je vanwege je bloedverdunners steeds gecontroleerd wordt is in de praktijk niet altijd even handig. De prikcentra zijn vaak geopend op normale werktijden, dus je moet eens in de zoveel weken vrij van je school of werk zien te krijgen om daar naar toe te gaan. Dit kan ook maar één 'prikbeurt' vantevoren gepland worden, dus je kan er ook geen handig rooster voor maken. Verder houdt je bloed houdt er niet rekening mee dat je op vakantie gaat. Het kan dus voorkomen dat je, tijdens je vakantie, wat bloed af moet laten nemen. Op zich is dat in Nederland allemaal vrij goed geregeld, maar zeker als je op vakantie bent heb je geen zin in dat soort zaken. Je moet op zoek naar het locale prikcentrum en je hebt een bult papierwerk en natuurlijk staat je kop tijdens de vakantie helemaal niet naar dat soort zaken. Als je pech hebt dan stuurt de locale trombosedienst de uitslag ook nog eens naar je huisadres zodat je op je vakantieadres nog niet weet waar je aan toe bent (dit heb ik al eens meegemaakt!!!). In het buitenland is het nog erger omdat je dan vaak een taalbarriëre hebt en de zaken in het buitenland ook vaak net anders geregeld zijn. Sommige landen kennen zelfs helemaal geen trombosedienst ! Hoewel er absoluut ergere dingen zijn, is en blijft dat vaak moeten prikken erg onhandig. Het handigste zou zijn als je bij jezelf bloed een buisje bloed af zou kunnen nemen en zelf je stollingswaarde kan bepalen. Echter, bloed afnemen bij jezelf is extreem onhandig (zeg maar gerust onmogelijk) en dan moet je dat bloed nog naar het laboratorium zien te krijgen. Dat schiet dus niet op.

De CoaguCheck

Om toch zoveel mogelijk onafhankelijk te zijn van de trombosedienst en dus niet meer elke 2 tot 4 weken te hoeven prikken is de zogenaamde CoaguCheck (dit is een merknaam, want ik zou niet weten wat voor Nederlands woord ik er voor kan gebruiken) uitgevonden. Dit apparaat kan de stollingswaarde van het bloed bepalen. In de CoaguChek steek je een teststrook, je brengt op die teststrook een druppel bloed aan en de CoaguCheck bepaalt de stollingswaarde van het bloed. Deze stollingswaarde wordt doorgegeven aan de trombosedienst (dit gebeurt niet automatisch!) en die bepaalt aan de hand daarvan hoeveel bloedverdunners er ingenomen moeten worden. Tevens slaat de CoaguCheck de gemeten stollingswaardes samen met de datum en de tijd op.

Overigens, dat kleine wondje om een druppel bloed op de teststrook van de CoaguCheck aan te brengen wordt door middel van een prikpen gemaakt. De prikpen is een klein mechanisch apparaatje dat door middel van een veer een piepklein naaldje een heel klein stukje in je huid schiet. Dit naaldje wordt, nadat het in de huid geschoten is, meteen weer terug getrokken. Het is daarom nagenoeg onmogelijk met die pen een wondje te maken dat groter en/of dieper is dan noodzakelijk is. Het naaldje in de prikpen kan maar 1 keer gebruikt worden. Telkens als de prikpen gebruikt wordt, moet er dus een nieuw naaldje in gezet worden. Dit om te voorkomen dat oud bloed wat al gestold is per ongeluk op de teststrook van de CoaguCheck komt waardoor deze een onjuiste waarde produceert. Daarbij is het erg onhygienisch steeds hetzelfde naaldje te gebruiken.

Waarom dit verhaal?

Ik slik bloedverdunners en ga zo'n CoaguChek gebruiken. Hiervoor ben ik gister (maandag 5 februari) voor het eerst op cursus geweest. Behalve ik waren er nog meer mensen op die cursus die ook gebruik willen gaan maken van de CoaguCheck. Gister heben we voor het eerst door middel van de prikpen, teststrook en CoacuChek stollingswaardes geproduceerd. Bij sommige mensen werd dat een waar bloedbad ! Onder andere omdat iedereen bloedverdunrs slikt.

Iedereen die deelneemt aan de cursus moet dat deze week nog 5 keer doen, verdeeld over de week. Dat is slechts bedoeld om te oefenen, de verkregen stollingswaardes worden dus nog niet gebruikt om te bepalen hoeveel bloedverdunners er geslikt moeten worden.

Ik ben van plan om in dit topic te vertellen hoe de cursussen en de oefeningen gaan. Wellicht komt er zelfs een foto-verslag van hoe ik mijn stollingswaarde vast stel. Inclusief bloed.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_46064675
Puike OP! Ik kijk uit naar de rest van het topic, ook al heb ik zelf geen bloedstollingsproblemen (voor zover ik weet).
pi_46065039
Hier in Utrecht werken ze nu ook met die zelftesten , bij de saltro prikpunten . Ik heb zelf net een jaar sintromitis geslikt , ben er nu gelukkig vanaf .

Succes , ik ga je topic volgen
How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year,
  † In Memoriam † woensdag 7 februari 2007 @ 22:04:26 #4
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46088067
Ymke, waarom zelf testen als je toch nar een prikpunt toe moet ?

Overigens is volgens mij sintromitis hetzelfte als acenocoumarol (wat ik slik). Sintromitis zou dan de ouderwetse naam zijn.

Overigens, gister prikte ik me met de prikp[en, en toen trok het naaldje zich niet terug. Daar merkte ik niets van, ik zag het pas toen ik klaar was met de hele rattaplan. Ik kon ook niet ontdekken wat de oorzaak was.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_46104912
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 22:04 schreef 2cv het volgende:
Ymke, waarom zelf testen als je toch nar een prikpunt toe moet ?

Overigens is volgens mij sintromitis hetzelfte als acenocoumarol (wat ik slik). Sintromitis zou dan de ouderwetse naam zijn.

Overigens, gister prikte ik me met de prikp[en, en toen trok het naaldje zich niet terug. Daar merkte ik niets van, ik zag het pas toen ik klaar was met de hele rattaplan. Ik kon ook niet ontdekken wat de oorzaak was.
Bij de saltro in Utrecht is het altijd erg druk , daar prikken ze voor alles . Het zelfprikken zit in een apart kamertje , daar wordt het je geleerd. Ik heb het niet nodig gehad omdat ik mocht stoppen met de sintromitis (ja dat is acenocoumarol)

Maar ik ben wel benieuwd naar jou ervaringen van het zelf testen
How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year,
  † In Memoriam † donderdag 8 februari 2007 @ 21:38:45 #6
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46120861
Als ik de foto's ergens op het internet kwijt kan, komt er een fotoreportage.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  donderdag 8 februari 2007 @ 22:02:03 #7
85514 ralfie
!Yvan eht nioj
pi_46121843
quote:
Bloedverdunners hebben de onhandige eigenschap dat ze onder bepaalde omstandigheden meer of minder aanslaan. Dit kan komen door het consumeren van alcohol (als je alcohol drinkt wordt je bloed dunner), het gebruik van aspirine (als je aspirine slikt, wordt je bloed dunner)
Aspirine is gewoon zelf een bloedverdunner Daarnaast beinvloed alcohol het bloed nauwelijks, maar het houdt wel de enzymen bezig die anders je bloedverdunners af zouden breken (alcohol is erg giftig, en daarom een hoge prioriteit om afgebroken te worden), waardoor de bloedverdunners langer in hogere concentraties in je lichaam blijven (en dus meer effect zullen hebben).

Verder goede OP
  † In Memoriam † donderdag 8 februari 2007 @ 22:08:25 #8
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46122109
Dankje voor de aanvulling, maar zoals ik het begrepen heb, bloedt iemand die geen bloedverdunners slikt maar wel alcohol gezopen heeft langer dan iemand die nog gewoon nuchter is en geen bloedverdunners slikt. Maar ik zal het maandag eens vragen !
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  † In Memoriam † maandag 12 februari 2007 @ 21:25:50 #9
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46250568
Hier een verslagje van hoe ik m'n stollingswaarde meet.

Dit zijn de benodigdheden:

Een zwart etui met daar in van links naar rechts reservebatterijen (als de batterijen van de CoaguCheck leeg zijn heb ik maar 1 minuut om er nieuwen in te doen), een netje met naaldjes, een prikpen waar de naaldjes in gaan, de CoaguCheck zelf en een busje met teststrips. De witte bus met het rode deksel is om de gebruikte naaldjes na gebruik in te doen. Dit heet een naaldencontainer.



Dit is zo'n teststrip voor gebruik. Ik kan ze maar 1 keer gebruiken. Tevens zijn ze gevoelig voor licht, lucht en vocht. Daarom is het buisje waar ze in zitten vna metaal (metaal laat geen licht door) en is de dop vrij dik (want van kunststof) en klemt stevig. Vanwege die gevoeligheid moet de dop van het buisje gesloten worden voor de teststrip in de CoaguCheck gaat.



Als eerste gaat de teststrip in de CoaguChek. Deze gaat dan automatisch aan en controleert de temperatuur. Is deze onder de 18 graden of boven de 32 graden dan geeft hij een error. Vervolgens gaat er in het beeldscherm een getal knipperen. Dit getal is het batch-nummer (soort serienummer). Dit nummer staat op het buisje geprint en bij elk buisje teststrips zit een chipje met een calibratiewaarde. Deze moet in de zijkant van de CoaguCheck. Dit chipje moet uit dezelfde batch (serie) komen als het teststripje. Komt dit niet overeen dan kunnen de gemeten stollingswaarden afwijken. Daarom licht dat getal op en moet het bevestigd worden.

Wanneer dit getal bevestigd is, gaat de CoaguCheck opwarmen. Wanneer de CoaguCheck opgewarmd is, begint hij te tellen, van 120 naar 0. Dan is het ook tijd om bloed te produceren door middel van de prikpen



Ik moest even snel omdat ik maar 120 seconden had om te prikken, foto's te maken en bloed uit m'n vinger te wringen, dus de foto's zijn wat onscherp. Op deze foto's zit het naaldje reeds in de prikpen en haal ik het beschermdopje er af.


Dit is de prikpen met naaldje, zonder dop, nog niet gebruikt (gebruikt ziet hij er hetzelfde uit overigens omdat het naaldje zich meteen weer terug trekt).



Prikje maken ...

[size=18][color=red]Pas op ! ! ! Op de volgende foto's is bloed te zien ! ! !


3 ...


2 ...


1 ...


Bloed![/color][/size]


Mooi druppeltje (wegens haast weer onscherp)


Bloed op de teststrip gesmeerd. Na even nadenken geeft de CoaguCheck een stollingswaarde. De CoaguCheck onthoudt automatisch de laatste 100 gemeten waardes, dus ik kan het teststripje er zo uit trekken en het apparaat uitzetten.



Teststripje er uit en de CoaguCheck begint meteen te 'klagen' dat er geen teststrip in zit.


Naaldje in de naaldencontainer en klaar is Kees.

Nog even een foto van een gebruikte teststrip:

Je kan zien dat het bloed er helemaal in 'gezogen' is. Dit komt overigens niet door een pompje ofzo, maar door capillaire werking.

Met dank aan Alex voor het hosten van de foto's !
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 13 februari 2007 @ 21:41:39 #10
79550 Ymke
your ghost
pi_46275614
Het ding ziet er ongeveer als een apparaatje wat wij op t werk gebruiken om bloedsuikers te controleren

Hoe reken je uit hoeveel sintrom je moet slikken en hoe vaak moet je jezelf in het begin testen?
How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year,
  † In Memoriam † dinsdag 13 februari 2007 @ 21:45:03 #11
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46275776
Dat van dat bloedsuikerapparaatje heb ik ook gehoord Het is het echter niet. Ik hoef nog niet uit te rekenen hoeveen acenocoumarol ik moet slikken. Ik moet mezelf de komende 3 maanden elke week prikken en de uitslag geef ik dan door aan de trombosedienst, die doen dan het rekenwerk voor me. Over 3 maanden krijg ik les hoe ik moet bepalen wat de juiste dosis is.

Overigens, gister hebben we les gekregen in wat invloed heeft op de stollingswaarde van het bloed. Niet bijzonder ingewikkeld in de praktijk en ook niet onbelangrijk
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 13 februari 2007 @ 21:53:35 #12
79550 Ymke
your ghost
pi_46276343
Ah ok , mag ik vragen waarvoor jij het moet slikken? Ik heb/had trombose in mn knieholte

Btw als het prikken eens niet zo makkelijk gaat , kan je je vingers even in warm/lauw water houden ,dan wordt je huid wat soepeler
How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year,
  † In Memoriam † dinsdag 13 februari 2007 @ 21:57:50 #13
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46276600
Bedankt voor je tip, maar ik gebruik meestal vrij grof geweld om het bloed er uit te persen. Alleen de prikpen heb ik iets minder diep gezet, ik vermoed dat het naaldje m'n bot raakte.

Ik slik antistollingsmiddelen omdat ik aan m'n hart geopereerd ben. Daarom heb ik littekenweefsel op m'n hart en daardoor heb ik soms hartritmestoornissen (atriumfibrilleren) waardoor mijn bloed te traag stroomt en stolt in/vlakbij m'n hart. Als ik het goed begrepen heb is de kans op stollen bij mij zelfs extra groot omdat een gedeelte van m'n hart en de slagaders in de buurt verwijd zijn (grotere diameter). Als het gebeurt dat bloed daar stolt en zo'n bloedpropje schiet los (voor zover ik weet stolt bloed als het ergens tegenaan zit) dan krijg ik een longembolie.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 13 februari 2007 @ 21:59:14 #14
79550 Ymke
your ghost
pi_46276686
Moet je het nu voor de rest van je leven slikken?
How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year,
  † In Memoriam † dinsdag 13 februari 2007 @ 21:59:44 #15
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46276721
Jepz, anders kwam ik ook niet in aanmerking voor zo'n ding.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 13 februari 2007 @ 22:02:25 #16
79550 Ymke
your ghost
pi_46276889
Heftig hoor , ik vond het allemaal best ingrijpend dat geprik elke week , ongesteld worden is geen pretje met bloedverdunners, was eigenlijk ook altijd wel wat bang dat ik een ongeluk ofzo zou krijgen

Ik wens je iig veel succes en hoop dat de operatie je goed heeft gedaan
How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year,
  † In Memoriam † dinsdag 13 februari 2007 @ 22:12:40 #17
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46277502
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 22:02 schreef Ymke het volgende:
Heftig hoor , ik vond het allemaal best ingrijpend dat geprik elke week , ongesteld worden is geen pretje met bloedverdunners, was eigenlijk ook altijd wel wat bang dat ik een ongeluk ofzo zou krijgen

Ik wens je iig veel succes en hoop dat de operatie je goed heeft gedaan
Geslacht: Man

Ik word niet ongesteld

maar die operaties hebben me aardig goed gedaan, anders was ik nu dood of zwaar gehandicapt omdan m'n hart veel en veel te weinig capaciteit zou hebben.

Dat geprik elke week is geen ramp. Ik kan het lekker thuis doen of waar ik op dat moment dan ook ben. Ideaal ! Veel beter dan vroeg je nest uit moeten en dan naar zo'n prikcentrum te moeten, ook al kan het wachten wel leuk zijn (allemaal ouwe mannetjes met sterke verhalen) en moet dat minder vaak dan zelf prikken.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_46277787
Ik heb de OP nog niet gelezen, zal ik zeker nog doen.

Slik dus ook bloedverdunners. Twee keer naar de intensive care met een longembolie vinden ze niet leuk. Moet ze ook levenslang slikken nu.

Ik laat prikken door de trombosedienst, heb nog geen zin om het zelf te doen allemaal
stupidity has become as common as common sense was before
  † In Memoriam † dinsdag 13 februari 2007 @ 22:21:10 #19
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46277971
Spontaan een longembolie ? Of is er Geen aanwijsbare oorzaak ?

Overigtens stelt dat zelf prikken geen reet voor. En je kan het overal doen (dus ook op de camping, in het buitenland, als je uit logeren bent, enzovoorts).

[ Bericht 1% gewijzigd door 2cv op 13-02-2007 22:24:59 (Letter G toegevoegd.) ]
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_46278195
Ze hebben een idee waar het door komt, maar dat is niet meer te bewijzen. Na mijn 1e longembolie heb ik een half jaar bloedverdunners moeten slikken. Daarna hoefde dat niet meer. En de kans dat ik er ooit nog 1 zou krijgen was toch niet zo groot. Toen dat me dus wel lukte ben ik 'veroordeeld' tot levenslang bloedverdunners.

Ik moet nu eens per 5 weken laten controleren, dus zoveel haast met het zelf doen heb ik niet
stupidity has become as common as common sense was before
  † In Memoriam † dinsdag 13 februari 2007 @ 22:25:55 #21
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46278279
Hoe lang slik je nu al bloedverdunners ? Gerekend vanaf je 2e longembolie.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_46278366
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 22:25 schreef 2cv het volgende:
Hoe lang slik je nu al bloedverdunners ? Gerekend vanaf je 2e longembolie.
2,5 jaar nu.
stupidity has become as common as common sense was before
  † In Memoriam † dinsdag 13 februari 2007 @ 22:29:46 #23
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46278500
Okee Ik slik al sinds eind 2000 die rommel. Meestal moet ik elke 2 tot 4 weken prikken, maar als het net even mis gaat met m'n stollingswaardes en dat net voor de vakantie is dat vrij irritant omdat ik dan op vakantie moet prikken (Lees de OP maar eens ). Daarom heb ik gekozen het zelf te gaan controleren en het is nog goedkoper ook voor de verzekering ! Want uiteindelijk betalen we het toch zelf met z'n allen in de vorm van premies.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_46278671
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 22:29 schreef 2cv het volgende:
Okee Ik slik al sinds eind 2000 die rommel. Meestal moet ik elke 2 tot 4 weken prikken, maar als het net even mis gaat met m'n stollingswaardes en dat net voor de vakantie is dat vrij irritant omdat ik dan op vakantie moet prikken (Lees de OP maar eens ). Daarom heb ik gekozen het zelf te gaan controleren en het is nog goedkoper ook voor de verzekering ! Want uiteindelijk betalen we het toch zelf met z'n allen in de vorm van premies.
Die stollingswaarde blijven ook veranderen helaas. Goed instellen schijnt heel moeilijk te zijn.

Ik ben eind 2005 4 weken op vakantie geweest met slechte stollngswaarde. Toen heb ik gewoon gegokt wat ik slikken moet, en dan wel aan de veilige kant gaan zitten. Bij terugkomst was mijn bloed dus te dun en had ik wat extra grote blauwe plekken.

De OP komt morgen, is me nu nog even te lang
stupidity has become as common as common sense was before
  † In Memoriam † dinsdag 13 februari 2007 @ 22:38:28 #25
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46279029
Ergo: je bent aan het gokken en dat lijkt me niet bepaald gezond. Is het niet zo dat als je stollingswaarde teveel afwijkt de trombosedienst je vaker wil prikken ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_46279097
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 22:38 schreef 2cv het volgende:
Ergo: je bent aan het gokken en dat lijkt me niet bepaald gezond. Is het niet zo dat als je stollingswaarde teveel afwijkt de trombosedienst je vaker wil prikken ?
Ja, had tijdens mijn vakantie ook 2 keer moeten prikken eigenlijk. En het gokken viel wel mee. Ook de prikster bij de trombosedienst zei toen al van neem dan en lichtelijk hogere dosering. Beter iets te dun dan te dik.
stupidity has become as common as common sense was before
  † In Memoriam † dinsdag 13 februari 2007 @ 22:46:40 #27
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46279467
Ik ben het wel een beetje met je eens, maar als je op vakantie gaat eet je vaak anders wat ook weer invloed heeft op de stollingswaarde van je bloed (gister net geleerd ).
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_46279566
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 22:46 schreef 2cv het volgende:
Ik ben het wel een beetje met je eens, maar als je op vakantie gaat eet je vaak anders wat ook weer invloed heeft op de stollingswaarde van je bloed (gister net geleerd ).
Alles heeft wel invloed. Als je afvalt door de hitte of het vele beweging heeft dat invloed, warm weer kan invloed hebben en zo nog veel meer.
Het is echt niet zo dat ik was gegaan als het super gevaarlijk voor me was geweest. Dit was een aanvaardbaar risico.
stupidity has become as common as common sense was before
  † In Memoriam † dinsdag 13 februari 2007 @ 23:03:42 #29
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46280312
Ik heb geleerd dat een veranderd voedingspatroon de oorzaak is van andere bloedwaardes, niet de temperatuur op zich, al moest ik bij vakantieplannen wel melden waar ik heen ging. Beweging heeft (zoals ik begrepen heb) zowieso invloed. Dus je kan volgens mij wel aardig stellen dat nagenoeg alles invloed heeft op je stollingswaarde.

Maar als jij het risico aanvaardbaar vindt: prima. Ik heb ook wel gestunt met medicijnen hoor. Van de en op de andere dag m'n dosis betablokkers (sotalol) verdrievoudigen bijvoorbeeld
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_46280535
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 23:03 schreef 2cv het volgende:
Ik heb geleerd dat een veranderd voedingspatroon de oorzaak is van andere bloedwaardes, niet de temperatuur op zich, al moest ik bij vakantieplannen wel melden waar ik heen ging. Beweging heeft (zoals ik begrepen heb) zowieso invloed. Dus je kan volgens mij wel aardig stellen dat nagenoeg alles invloed heeft op je stollingswaarde.

Maar als jij het risico aanvaardbaar vindt: prima. Ik heb ook wel gestunt met medicijnen hoor. Van de en op de andere dag m'n dosis betablokkers (sotalol) verdrievoudigen bijvoorbeeld
Melden waar je heen gaat moet standaard he. Krijg je zo'n mooie brief mee met daarin wat gegevens voor in noodgevallen Bijna alles heeft ook invloed, daarom is het ook zo moeilijk om iemand goed in te stellen.

Waarom zou je op 1 dag je dosis ineens verdrievoudigen?
stupidity has become as common as common sense was before
  † In Memoriam † dinsdag 13 februari 2007 @ 23:32:02 #31
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46281690
Omdat ik de dosis eerder 'illegaal' verlaagd had naar 1/3 van de oorspronkelijke dosis. Vervolgens meende ik het weer nodig te hebben dus omhoog maar met de dosering.

En ik weet dat melden standaard is Maar ik vroeg ook altijd of ze om de vakantie heen konden plannen, maar dat lukte niet altijd.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_46282129
Hmmm, je bracht dus je dosis weer terug op het aanbevolen niveau

Nee, ze kijken echt naar je waardes en richten daar hun prikschema op. Vakanties boeit ze niet in dat geval.
stupidity has become as common as common sense was before
  † In Memoriam † dinsdag 13 februari 2007 @ 23:43:10 #33
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46282274
Volgens mij proberen ze er wel omheen te plannen hoor, die indruk krijg ik in ieder geval wel heel sterk ! Zeker als ik in het buitenland zit. Maarja, als het echt compleet mis is, dan kunnen ze weinig anders.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_46282469
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 23:43 schreef 2cv het volgende:
Volgens mij proberen ze er wel omheen te plannen hoor, die indruk krijg ik in ieder geval wel heel sterk ! Zeker als ik in het buitenland zit. Maarja, als het echt compleet mis is, dan kunnen ze weinig anders.
Dat hangt er wel vanaf hoe lang je in het buitenland zit he. Als ik kort ga prik ik altijd een dag of 3 van te voren, dan valt de volgende keer er zo goed als altijd na
stupidity has become as common as common sense was before
  † In Memoriam † dinsdag 13 februari 2007 @ 23:52:02 #35
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46282760
Das waar ! Maar ik ben nog nooit langer dan 2,5 week op vakantie geweest. Toch moest ik net tijdens de vakantie prikken. Was in Nederland, maar het was wel zwaar irritant, onder andere omdat die 'slimmerikken' de uitslag niet naar m'n vakantie adres stuurden maar naar m'n huisadres. Dat wist ik niet zeker, maar vermoedde het, dus heb gevraagd an de buren om even tussen onze post te kijken en de juiste brief open te maken.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_46282832
Wat dat betreft zijn ze goed flexibel ja Iets anders dan standaard zit er niet in.
Had je niet net voor je vakantie kunnen prikken? Of waren je waarden echt niet goed?
stupidity has become as common as common sense was before
  † In Memoriam † dinsdag 13 februari 2007 @ 23:58:12 #37
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46282993
Ik heb net voor m'n vakantie geprikt maar m'n waardes waren helemaal 'van de regel' helaas.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_46283056
Dat is dan altijd minder ja. Is ook vaak vlak voor een vakantie zoiets
stupidity has become as common as common sense was before
  † In Memoriam † woensdag 14 februari 2007 @ 00:03:36 #39
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46283161
Stress of zenuwen misschien Anderzijds is het nog maar 1 of 2 keer gebeurd terwijl ik toch echt vaker op vakantie ben geweest.

Ergo: het blijft toch een beetje pappen en nat houden.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_46283199
Het blijft iig iedere keer weer een verrassing hoe de waarden nu weer zijn
stupidity has become as common as common sense was before
  zondag 11 mei 2008 @ 12:46:11 #41
113173 Quannum
Well FOK! you!
pi_58607925
Kickje (Google )

Goede OP 2cv!

Twee jaar geleden kreeg ik plots, zonder directe aanwijzing, een dubbele longembolie (en fuck, dat doet pijn zeg). Paar daagjes ziekenhuis, een half jaar bloedverdunners nemen en daarmee was de kous af dacht ik.

Niet dus. Een paar weken geleden heb ik een trombose over mijn hele rechterbeen gekregen (ook vrij pijnlijk) en ben een week op Intensieve Zorgen moeten blijven met complete bedrust. Dit om te vermijden dat er klonters zouden losschieten. Wat dan toch is gebeurd, opnieuw naar mijn longen en hart, maar zonder veel erg. Ondertussen weten ze wel wat er mis is, ik heb blijkbaar een genetische afwijking waardoor Proteïne S niet goed meer wordt aangemaakt.

Nu mag ik dus ook nooit meer stoppen met de verdunners (vorige keer nam ik Marcoumar, deze keer Sintrom). En ik was zo blij toen ik er vorige keer mocht mee stoppen. Nou ja, pech.

Van CoaguCheck had ik nog nooit gehoord, maar dit ga ik binnenkort toch ook bestellen. Maar eerst moeten mijn waarden wat stabieler worden en moet ik nog even Fraxodi-spuiten zetten ( ). Dus ook nog een tijdje een paar keer per week naar de dokter voor bloedafname. Daarna zou ik toch ook willen gebruik maken van dit handig toestelletje.

PS: Moeten jullie ook steunkousen dragen? ( )
Jusqu'ici tout va bien
pi_66186920
Hoi,

Ook ik slik bloedverdunners omdat ik een dubbele longembolie heb gehad ( dus stolsels in beide longen) en toen tijdens de behandeling een nieuwe longembolie eroverheen. Ik vrees dat het dus levenslang word voor me :-(
Sinds 2 weken mag ik ook zelf thuis prikken en het bevalt me prima. Alleen na de foto's hier te hebben gezien van jouw atributen blijkt dat ik toch een ander setje heb . Mijn stripjes zijn ook heel anders, gek he ?

Ik vind het wel een geweldige uitvinding dat thuis prikken want ik moest 1 keer per week naar het prikcentrum en werd daar echt niet vrolijk van. En dan had ik al de mazzel dat we naar 1 keer per week waren gegaan want eerst was het 2 keer per week.

Bij mij krijgen ze ook de INR absoluut niet goed ik zit 9 van de 10 keer te laag....hebben jullie daar nu ook zo'n problemen mee gehad ?
pi_66187950
Ik prik nog steeds niet thuis. Moet nu 1 keer per 6 weken prikken. Dat is handiger om te laten doen dan
stupidity has become as common as common sense was before
pi_66188078
Ja dan heb je groot gelijk maar elke week erheen en dat met een gezin en mijn werk is haast niet te doen. Dus vind het een uitkomst om het thuis te kunnen doen en is zo gepiept :-)
  † In Memoriam † woensdag 18 februari 2009 @ 16:23:31 #45
25682 2cv
Niet subtiel
pi_66203039
@ Quannum: sorry dat ik zo laat reageer. Toen je postte was ik even gebanned en daarna heb ik er niet meer aan gedacht.

Ik moet ook steunkousen dragen, maar dit heeft meer te maken met de pompkracht van mijn hart en de bloeddruk in mijn benen. In mijn benen zijn al mijn terugslagklepjes in de vaten e.d. aan pulp gedrukt. Daarom worden afvalstoffen in mijn benen niet meer goed afgevoerd en kan ik daardoor spontaan wonden krijgen. Zowieso is de huid op mijn benen heel vlekkerig (=inwendig vuil).

@ DoortjeDartel: in het begin moest ik ook 2 keer per week prikken. Lekker vervelend wan dan moest er geprikt worden op en plaats die nog niet genezen was. Tegenwoordig gaat het beter, echter, mijn bloed is meestal meer aan de dikke kant dan aan de dunne kant. Daarom ben ik bezig om mijn bloed constant iets meer aan de dunne kant te krijgen, maar dat is moeilijk. Overigens, in mijn specefieke geval is het beter dat mijn bloed eerder wat te dun dan wat te dik is. Overigens, als je niet stabiel te krijgen bent (hoe lang ben je eigenlijk al aan de bloedverdunners?) is het misschien een idee om eens aan je arts te vragen of een ander medicijn (Marcoumar) een oplossing is. Dat werkt langer waardoor je INR stabieler is. Ik heb wel eens gehoord dat mensen die in ploegendienst werken vaak Marcoumar krijgen.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_66204858
Hey nog meer mensen die lek geprikt worden

Half december ruiterembolie (was kantje boord bij mij) gehad dus ook aan de bloedverdunners (geen idee welke aangezien ik mee doe aan een onderzoek en dus niet weet of mijn pillen of prikken een placebo is)

Ik word thuis geprikt (ook weer vanwege het onderzoek) en INR waarde veranderd hier ook per tijd.. In de afgelopen 9 weken is hij ik denk 75% van de tijd te laag geweest dus mijn medicijnen worden elke keer verhoogd
pi_66204986
Ik slik ook Marcoumar. En ben echt perfect stabiel. Zit al een maand of zes tussen 2.9 en 3.1
Veel beter iig als met de medicijnen die ik hiervoor had.
stupidity has become as common as common sense was before
pi_66217234
Hoewel die kleine kastjes natuurlijk heel handig en fijn zijn, wil ik toch even wat nadelen belichten: als je je laat prikken, wordt jouw bloed getest in een laboratorium met honderden anderen. Omdat er zoveel buisjes getest worden, is het ook economisch om het apparaat grondig te ijken. Er is een verschil tussen een apparaat dat de hele dag niets anders doet dan stollingsparameters bepalen in een lab en een apparaat dat 6 weken in de kast ligt tot het voor jou weer 1 INR waarde mag bepalen.

{Disclaimer: ja ik werk in een laboratorium.}
unieke geschenken, exclusieve cadeaus uit de mooiste Nederlandse bomen:
handgemaakte houten vazen http://www.hetmooistehout.nl
handgemaakte houten schalen http://www.houtenschalen.nl
pi_66217620
Euhm de personen die mijn bloed prikken (vingerprik) en dus controleren doen dit gelijk..
Stel bloedprikvrouw komt om half 10 langs dan staat zij om kwart voor tien weer buiten en dan weet ik mijn INR waarde al..
Ook controleren zij niet 1 persoon per 6 weken maar gebeurd dit elke dag bij meerdere personen..
Wat dus wil zeggen, elke keer een andere naald, opzetstukje etc..
Is dat niet totaal niet vergelijkbaar met het bloed van 100 andere mensen wat gecontroleerd moet worden op iets heel anders dan een INR waarde welke vrijwel gelijk bekend is.
pi_66218596
Ja ik ben ook weken gewoon thuis geprikt en wist dan direkt mijn INR dit vooral omdat ze me niet meer in mijn arm konden prikken en ook mijn vinger werktte niet meer mee voor een buisje vol.
Ik zit nu al ruim een half jaar aan de bloedverdunners ( Simtron) en nog steeds lukt het ze dus niet. Heel naar mijn bloed is bijna altijd te dik heb dan INR tussen de 1.3 en de 1.7. Elke keer weer word de dosis verhoogd ik slik ondertussen elke dag 5 tabletten. Hoeveel slikken jullie dan?
pi_66219225
Ik heb altijd al de vingerprikken gehad.. Zal denk ik komen door dat ik mee doe aan onderzoek
INR hoort bij mij tussen de 2.0 en 3.0 te liggen maar ligt vaak tussen de 1.2 en 1.7 maximaal.
4,5 week geleden (op maandag) had ik een INR van 2.5, op vrijdag 2.0 en daarna niet geprikt tot vorige week omdat hun vonden dat het stabiel was
Was vastgesteld op 7 en 8 mg en afgelopen vrijdag was mijn INR dus weer te laag zoals ik al had voorspeld (was 1.7)
Dosis naar 9 mg gesteld en aankomende vrijdag weer controle ipv eerder.
Nou hoop ik dus dat hij nog te laag is en ik 10 mg mag gaan slikken ivm de grootte van de pillen (5 mg en 1 mg pillen)

Ik snap er af en toe echt helemaal niets van en zit er dan ook over na te denken om te stoppen met onderzoek..
  † In Memoriam † donderdag 19 februari 2009 @ 00:23:47 #52
25682 2cv
Niet subtiel
pi_66221181
quote:
Op woensdag 18 februari 2009 22:46 schreef JurriaanK het volgende:
Hoewel die kleine kastjes natuurlijk heel handig en fijn zijn, wil ik toch even wat nadelen belichten: als je je laat prikken, wordt jouw bloed getest in een laboratorium met honderden anderen. Omdat er zoveel buisjes getest worden, is het ook economisch om het apparaat grondig te ijken. Er is een verschil tussen een apparaat dat de hele dag niets anders doet dan stollingsparameters bepalen in een lab en een apparaat dat 6 weken in de kast ligt tot het voor jou weer 1 INR waarde mag bepalen.

{Disclaimer: ja ik werk in een laboratorium.}
En daarom wordt de stollingswaarde die het apparaat wat ik heb ook eens in de zoveel tijd vergeleken met de stollingswaarde die de trombosedienst vindt
quote:
Op woensdag 18 februari 2009 23:14 schreef DoortjeDartel het volgende:
Ja ik ben ook weken gewoon thuis geprikt en wist dan direkt mijn INR dit vooral omdat ze me niet meer in mijn arm konden prikken en ook mijn vinger werktte niet meer mee voor een buisje vol.
Ik zit nu al ruim een half jaar aan de bloedverdunners ( Simtron) en nog steeds lukt het ze dus niet. Heel naar mijn bloed is bijna altijd te dik heb dan INR tussen de 1.3 en de 1.7. Elke keer weer word de dosis verhoogd ik slik ondertussen elke dag 5 tabletten. Hoeveel slikken jullie dan?
Een heel buisje uit 1 vinger halen ? Ik heb maar en druppel nodig. Overigens slik ik nu 2 per dag, morgen maar weer eens prikken. Ik zit nu al een paar weken thuis en daarom lijken de dagen zo op elkaar dat ik het steeds vergeet
quote:
Op woensdag 18 februari 2009 23:28 schreef lynda het volgende:
Ik heb altijd al de vingerprikken gehad.. Zal denk ik komen door dat ik mee doe aan onderzoek
INR hoort bij mij tussen de 2.0 en 3.0 te liggen maar ligt vaak tussen de 1.2 en 1.7 maximaal.
4,5 week geleden (op maandag) had ik een INR van 2.5, op vrijdag 2.0 en daarna niet geprikt tot vorige week omdat hun vonden dat het stabiel was
Was vastgesteld op 7 en 8 mg en afgelopen vrijdag was mijn INR dus weer te laag zoals ik al had voorspeld (was 1.7)
Dosis naar 9 mg gesteld en aankomende vrijdag weer controle ipv eerder.
Nou hoop ik dus dat hij nog te laag is en ik 10 mg mag gaan slikken ivm de grootte van de pillen (5 mg en 1 mg pillen)

Ik snap er af en toe echt helemaal niets van en zit er dan ook over na te denken om te stoppen met onderzoek..
Het klinkt heel bot, maar je hoeft het ook niet te snappen, zolang ZIJ het maar snappen. Misschien houden ze je, in belang van het onderzoek ook wel 'dom'. Dus niet stoppen, ok ? Misschien heb je er later zelf ook weer profijt van
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_66233896
Nou dat is gelukkig niet het doel van het onderzoek Alles is ook helemaal uitgelegd, heb hier echt een pak papier liggen waar je U tegen zegt met informatie etc.

Ik slik dus elke dag een bepaalde hoeveel pillen (dit is Coumadin) en ik prik 1 keer per week (Even naam van medicijn kwijt) en een van de twee is dus de placebo en ander dus niet (duh!)
Als INR te laag is moet er weer gecontroleerd worden tot INR weer goed is toch? Dit gebeurde de laatste keer dus niet en nu loop ik al een week met een te lage INR waarde
Oke en hiervoor liep ik dus ook al 2 weken met een te lage INR..
Dan ga je je zelf afvragen waarom je eigenlijk die pillen slikt, je elke week prikt etc.. En dan zijn mijn pillen nog groot ook!

Toen ik 2x keer per dag warfarine prikte omdat INR eerst stabiel moest worden voor ik overstapte naar de andere prikken hing ik al elke keer tussen de 1.0 en 2.0 ipv 2.0 en 3.0
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')