abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 6 februari 2007 @ 18:50:41 #1
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46048487
Aangezien dit topic over medisch gedoe gaat en ik geen zin heb in (officieel) gedoe, gedonder, geklaag en/of zelfs complete rechtzaken hier eersteen disclaimer:

Disclaimer:
Dit topic is alleen bedoeld om bepaalde ervaringen op medisch gebied uit te wisselen. Dit topic is dus NIET bedoeld als naslagwerk voor lichamelijke klachten en/of medische zaken. NIEMAND die in dit topic post is gekwalificeerd medicus en zij die het wel zijn kunen via dit topic onvoldoende inschatten wat jouw specefieke (medische) situatie is en dus NOOIT een goed advies geven. Als je ziek bent en/of lichamelijke/medische klachten hebt moet je naar een dokter en/of arts en/of specialist en/of medicus gaan die je zonder electronische hulpmiddelen kan zien en aanraken.

Zonder iets af te doen aan bovengenoemde, wil ik er (nogmaals) op wijzen dat ik geen medicus ben. Alles wat ik hier in dit topic neer zet kan onvolledig of zelfs onjuist zijn. Wat ik in dit topic neer zet kan onvolledig of zelfs incorrect zijn. Ik typ namelijk alles uit mijn hoofd. Het is ook niet mijn intentie van dit topic een medisch naslagwerk te laten zijn of een medisch advies. Mijn enige doel is wat basic informatie te geven aan zij die nieuwschierig zijn. Niet aan zij die (dringend) gedegen medische informatie zoeken en/of nodig hebben.


Over bloed en bloedverdunners:

Misschien heb je wel eens gehoord van bloedverdunners maar weet je niet precies wat dat zijn. Bloedverdunners zijn medicijnen die het bloed dunner maken. Veel mensen denken, door de naam 'bloedverdunner' dat het bloed dan echt dunner wordt, net zoals water dunner is dan stroop. Echter, dat klopt niet. Als je bloedverdunners slikt, blijft je bloed even vloeibaar maar het stolt minder snel. Hoe dunner je bloed, hoe minder snel het stolt. In de praktijk merk je dat doordat wondjes langer dan normaal blijven bloeden of je krijgt gemakkelijk(er) blauwe plekken. Als ik het in dit topic dan ook over dunner bloed heb, dan bedoel ik dus in feite dat het bloed minder snel stolt. Een andere term die gebruikt wordt om aan te geven hoe snel bloed stolt is de term stollingswaarde. Hoe hoger de stollingswaarde, hoe dunner het bloed, hoe langer het duurt voor het stolt.

Als je helemaal gezond bent, stolt je bloed als het niet meer beweegt en/of aan lucht blootgesteld wordt. Zou je 2 kopjes bloed nemen en het ene kopje zet je gewoon op tafel en het andere kopje houd je in je hand om het continu te bewegen, dan is na verloop van tijd het bloed in het stilstaande kopje een klont geworden terwijl het bloed in het kopje wat je continu in beweging houdt nog deels vloeibaar is. Bloed stolt namelijk niet alleen als het niet meer beweegt maar ook als het blootgesteld wordt aan lucht. Over het bloed in het bewegende kopje zal dus een vel komen te zitten. In principe staat je bloed nooit in contact met lucht en pompt je hart je bloed rond waardoor het continu in beweging is en stolt je bloed niet.

Soms hebben mensen een aandoening waardoor hun bloed te dik is. Hierdoor lopen ze het risico op trombose. Trombose is wanneer een stolsel in een bloedvat waardoor dit bloedvat geen bloed meer door kan laten en het weefsel achter het stolsel beschadigt of afsterft. Dit kan overal in het lichaam plaatsvinden, dus ook bijvoorbeeld in een been of de hersenen.

In andere gevallen hebben mensen bloed wat op zich goed is, maar hebben ze afwijkingen aan hun lichaam of heben ze kunstmatige dingen in hun lichaam zoals kunstkleppen. Kunstkleppen zijn 'plastic hartkleppen' die er d.mv. een operatie in hun hart gezet zijn. In die gevallen bestaat het risico dat het bloed in of bij die afwijkingen stolt. Bijvoorbeeld doordat het blijft plakken aan zo'n kunstklep of door een sterk verwijd vat komt waardoor het zo traag stroomt en dus zo lanzaam beweegt dat het stolt.

In dat soort gevallen (te dik bloed en afwijkingen) is het noodzakelijk dat iemand bloedverdunners slikt. Zo wordt de kans op stolsels sterk gereduceerd.

Bloedverdunners hebben de onhandige eigenschap dat ze onder bepaalde omstandigheden meer of minder aanslaan. Dit kan komen door het consumeren van alcohol (als je alcohol drinkt wordt je bloed dunner), het gebruik van aspirine (als je aspirine slikt, wordt je bloed dunner) of andere medicijnen en zelfs door het weer ! Ook kan je lichaam spontaan (tijdelijk) sterker of minder sterk op bloedverdunners reageren zonder dat hiervoor een aanwijsbare oorzaak is. Het kan dus zo zijn dat als je vandaag 2 bloedverdunners slikt, je bloed er dunner van wordt dan wanneer je morgen 2 bloedverdunners slikt. Daarom wordt iedereen die bloedverdunners slikt gecontroleerd. Dit gebeurt door een buisje bloed af te nemen. Dat buisje bloed gaat in een machine die bepaalt hoe dik of dun het bloed is. Met die uitslag wordt bepaald hoeveel bloedverdunners iemand moet slikken. Echter, doordat de bloedverdunners schijnbaar zonder duidelijke reden meer of minder aan kunnen slaan is 1 keer controleren niet voldoende. Iemand die bloedverdunners slikt moet zolang als hij ze slikt gecontroleerd worden. In de praktijk houdt dat in dat je eens per 2 tot 4 weken geprikt wordt om wat bloed af te nemen zodat bepaald kan worden hoe dik je bloed is en hoeveel bloedverdunners je je moet slikken en wanneer je weer terug moet komen om weer bloed af te nemen om te bepalen hoeveel bloedverdunners je dan weer moet slikken, wanneer je dan weer geprikt moet worden, enzovoorts. Je moet dus telkens terug komen om bloed af te laten nemen.

De praktijk:

De instantie die er voor zorgt dat er bloed afgenomen wordt, het bloed geanalyseerd wordt en de hoeveelheid bloedverdunners die je moet slikken bepaalt en bepaalt wanneer je weer bloed af moet laten nemen heet de trombosedienst. Verschillende regio's hebben verschillende trombosediensten, maar ze werken allemaal met dezelfde methodes. Theoretisch is het dus zo dat als je naar een trombosedienst in Limburg gaat, deze dezelfde hoeveelheid bloedverdunners voorschrijft als een trombosedienst in Fryslân. Ook zit er dan evenveel tijd tussen 2 bloedafnames.

De trombosediensten maken vaak deel uit van ziekenhuizen. Echter, omdat niet in elke stad of dorp een ziekenhuis staat, vindt het bloed afnemen niet alleen plaats in de ziekenhuizen, maar ook in andere gebouwen. Bijvoorbeeld een kamertje in een bejaardentehuis of in een groene-kruis gebouw. Dit soort ruimtes noem ik prikcentrums. De medewerkers van de trombosedienst nemen zelf de noodzakelijke spullen mee, dus in feite is het voldoende als het een ruimte is met een dak, muren, 2 stoelen (1 voor de medewerker van de trombosedienst en 1 voor de persoon die geprikt wordt) en een tafel voldoende. Vaak nemen de medewerkers van de trombosedienst ook bloed af bij mensen wiens bloed om een andere reden dan bloedverdunning gecontroleerd moet worden. De handelingen zijn bij het afnemen namelijk precies hetzelfde.

Dat je vanwege je bloedverdunners steeds gecontroleerd wordt is in de praktijk niet altijd even handig. De prikcentra zijn vaak geopend op normale werktijden, dus je moet eens in de zoveel weken vrij van je school of werk zien te krijgen om daar naar toe te gaan. Dit kan ook maar één 'prikbeurt' vantevoren gepland worden, dus je kan er ook geen handig rooster voor maken. Verder houdt je bloed houdt er niet rekening mee dat je op vakantie gaat. Het kan dus voorkomen dat je, tijdens je vakantie, wat bloed af moet laten nemen. Op zich is dat in Nederland allemaal vrij goed geregeld, maar zeker als je op vakantie bent heb je geen zin in dat soort zaken. Je moet op zoek naar het locale prikcentrum en je hebt een bult papierwerk en natuurlijk staat je kop tijdens de vakantie helemaal niet naar dat soort zaken. Als je pech hebt dan stuurt de locale trombosedienst de uitslag ook nog eens naar je huisadres zodat je op je vakantieadres nog niet weet waar je aan toe bent (dit heb ik al eens meegemaakt!!!). In het buitenland is het nog erger omdat je dan vaak een taalbarriëre hebt en de zaken in het buitenland ook vaak net anders geregeld zijn. Sommige landen kennen zelfs helemaal geen trombosedienst ! Hoewel er absoluut ergere dingen zijn, is en blijft dat vaak moeten prikken erg onhandig. Het handigste zou zijn als je bij jezelf bloed een buisje bloed af zou kunnen nemen en zelf je stollingswaarde kan bepalen. Echter, bloed afnemen bij jezelf is extreem onhandig (zeg maar gerust onmogelijk) en dan moet je dat bloed nog naar het laboratorium zien te krijgen. Dat schiet dus niet op.

De CoaguCheck

Om toch zoveel mogelijk onafhankelijk te zijn van de trombosedienst en dus niet meer elke 2 tot 4 weken te hoeven prikken is de zogenaamde CoaguCheck (dit is een merknaam, want ik zou niet weten wat voor Nederlands woord ik er voor kan gebruiken) uitgevonden. Dit apparaat kan de stollingswaarde van het bloed bepalen. In de CoaguChek steek je een teststrook, je brengt op die teststrook een druppel bloed aan en de CoaguCheck bepaalt de stollingswaarde van het bloed. Deze stollingswaarde wordt doorgegeven aan de trombosedienst (dit gebeurt niet automatisch!) en die bepaalt aan de hand daarvan hoeveel bloedverdunners er ingenomen moeten worden. Tevens slaat de CoaguCheck de gemeten stollingswaardes samen met de datum en de tijd op.

Overigens, dat kleine wondje om een druppel bloed op de teststrook van de CoaguCheck aan te brengen wordt door middel van een prikpen gemaakt. De prikpen is een klein mechanisch apparaatje dat door middel van een veer een piepklein naaldje een heel klein stukje in je huid schiet. Dit naaldje wordt, nadat het in de huid geschoten is, meteen weer terug getrokken. Het is daarom nagenoeg onmogelijk met die pen een wondje te maken dat groter en/of dieper is dan noodzakelijk is. Het naaldje in de prikpen kan maar 1 keer gebruikt worden. Telkens als de prikpen gebruikt wordt, moet er dus een nieuw naaldje in gezet worden. Dit om te voorkomen dat oud bloed wat al gestold is per ongeluk op de teststrook van de CoaguCheck komt waardoor deze een onjuiste waarde produceert. Daarbij is het erg onhygienisch steeds hetzelfde naaldje te gebruiken.

Waarom dit verhaal?

Ik slik bloedverdunners en ga zo'n CoaguChek gebruiken. Hiervoor ben ik gister (maandag 5 februari) voor het eerst op cursus geweest. Behalve ik waren er nog meer mensen op die cursus die ook gebruik willen gaan maken van de CoaguCheck. Gister heben we voor het eerst door middel van de prikpen, teststrook en CoacuChek stollingswaardes geproduceerd. Bij sommige mensen werd dat een waar bloedbad ! Onder andere omdat iedereen bloedverdunrs slikt.

Iedereen die deelneemt aan de cursus moet dat deze week nog 5 keer doen, verdeeld over de week. Dat is slechts bedoeld om te oefenen, de verkregen stollingswaardes worden dus nog niet gebruikt om te bepalen hoeveel bloedverdunners er geslikt moeten worden.

Ik ben van plan om in dit topic te vertellen hoe de cursussen en de oefeningen gaan. Wellicht komt er zelfs een foto-verslag van hoe ik mijn stollingswaarde vast stel. Inclusief bloed.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_46064675
Puike OP! Ik kijk uit naar de rest van het topic, ook al heb ik zelf geen bloedstollingsproblemen (voor zover ik weet).
pi_46065039
Hier in Utrecht werken ze nu ook met die zelftesten , bij de saltro prikpunten . Ik heb zelf net een jaar sintromitis geslikt , ben er nu gelukkig vanaf .

Succes , ik ga je topic volgen
How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year,
  woensdag 7 februari 2007 @ 22:04:26 #4
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46088067
Ymke, waarom zelf testen als je toch nar een prikpunt toe moet ?

Overigens is volgens mij sintromitis hetzelfte als acenocoumarol (wat ik slik). Sintromitis zou dan de ouderwetse naam zijn.

Overigens, gister prikte ik me met de prikp[en, en toen trok het naaldje zich niet terug. Daar merkte ik niets van, ik zag het pas toen ik klaar was met de hele rattaplan. Ik kon ook niet ontdekken wat de oorzaak was.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_46104912
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 22:04 schreef 2cv het volgende:
Ymke, waarom zelf testen als je toch nar een prikpunt toe moet ?

Overigens is volgens mij sintromitis hetzelfte als acenocoumarol (wat ik slik). Sintromitis zou dan de ouderwetse naam zijn.

Overigens, gister prikte ik me met de prikp[en, en toen trok het naaldje zich niet terug. Daar merkte ik niets van, ik zag het pas toen ik klaar was met de hele rattaplan. Ik kon ook niet ontdekken wat de oorzaak was.
Bij de saltro in Utrecht is het altijd erg druk , daar prikken ze voor alles . Het zelfprikken zit in een apart kamertje , daar wordt het je geleerd. Ik heb het niet nodig gehad omdat ik mocht stoppen met de sintromitis (ja dat is acenocoumarol)

Maar ik ben wel benieuwd naar jou ervaringen van het zelf testen
How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year,
  donderdag 8 februari 2007 @ 21:38:45 #6
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46120861
Als ik de foto's ergens op het internet kwijt kan, komt er een fotoreportage.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  donderdag 8 februari 2007 @ 22:02:03 #7
85514 ralfie
!Yvan eht nioj
pi_46121843
quote:
Bloedverdunners hebben de onhandige eigenschap dat ze onder bepaalde omstandigheden meer of minder aanslaan. Dit kan komen door het consumeren van alcohol (als je alcohol drinkt wordt je bloed dunner), het gebruik van aspirine (als je aspirine slikt, wordt je bloed dunner)
Aspirine is gewoon zelf een bloedverdunner Daarnaast beinvloed alcohol het bloed nauwelijks, maar het houdt wel de enzymen bezig die anders je bloedverdunners af zouden breken (alcohol is erg giftig, en daarom een hoge prioriteit om afgebroken te worden), waardoor de bloedverdunners langer in hogere concentraties in je lichaam blijven (en dus meer effect zullen hebben).

Verder goede OP
  donderdag 8 februari 2007 @ 22:08:25 #8
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46122109
Dankje voor de aanvulling, maar zoals ik het begrepen heb, bloedt iemand die geen bloedverdunners slikt maar wel alcohol gezopen heeft langer dan iemand die nog gewoon nuchter is en geen bloedverdunners slikt. Maar ik zal het maandag eens vragen !
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  maandag 12 februari 2007 @ 21:25:50 #9
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46250568
Hier een verslagje van hoe ik m'n stollingswaarde meet.

Dit zijn de benodigdheden:

Een zwart etui met daar in van links naar rechts reservebatterijen (als de batterijen van de CoaguCheck leeg zijn heb ik maar 1 minuut om er nieuwen in te doen), een netje met naaldjes, een prikpen waar de naaldjes in gaan, de CoaguCheck zelf en een busje met teststrips. De witte bus met het rode deksel is om de gebruikte naaldjes na gebruik in te doen. Dit heet een naaldencontainer.Dit is zo'n teststrip voor gebruik. Ik kan ze maar 1 keer gebruiken. Tevens zijn ze gevoelig voor licht, lucht en vocht. Daarom is het buisje waar ze in zitten vna metaal (metaal laat geen licht door) en is de dop vrij dik (want van kunststof) en klemt stevig. Vanwege die gevoeligheid moet de dop van het buisje gesloten worden voor de teststrip in de CoaguCheck gaat.Als eerste gaat de teststrip in de CoaguChek. Deze gaat dan automatisch aan en controleert de temperatuur. Is deze onder de 18 graden of boven de 32 graden dan geeft hij een error. Vervolgens gaat er in het beeldscherm een getal knipperen. Dit getal is het batch-nummer (soort serienummer). Dit nummer staat op het buisje geprint en bij elk buisje teststrips zit een chipje met een calibratiewaarde. Deze moet in de zijkant van de CoaguCheck. Dit chipje moet uit dezelfde batch (serie) komen als het teststripje. Komt dit niet overeen dan kunnen de gemeten stollingswaarden afwijken. Daarom licht dat getal op en moet het bevestigd worden.

Wanneer dit getal bevestigd is, gaat de CoaguCheck opwarmen. Wanneer de CoaguCheck opgewarmd is, begint hij te tellen, van 120 naar 0. Dan is het ook tijd om bloed te produceren door middel van de prikpenIk moest even snel omdat ik maar 120 seconden had om te prikken, foto's te maken en bloed uit m'n vinger te wringen, dus de foto's zijn wat onscherp. Op deze foto's zit het naaldje reeds in de prikpen en haal ik het beschermdopje er af.


Dit is de prikpen met naaldje, zonder dop, nog niet gebruikt (gebruikt ziet hij er hetzelfde uit overigens omdat het naaldje zich meteen weer terug trekt).Prikje maken ...

[size=18][color=red]Pas op ! ! ! Op de volgende foto's is bloed te zien ! ! !


3 ...


2 ...


1 ...


Bloed![/color][/size]


Mooi druppeltje (wegens haast weer onscherp)


Bloed op de teststrip gesmeerd. Na even nadenken geeft de CoaguCheck een stollingswaarde. De CoaguCheck onthoudt automatisch de laatste 100 gemeten waardes, dus ik kan het teststripje er zo uit trekken en het apparaat uitzetten.Teststripje er uit en de CoaguCheck begint meteen te 'klagen' dat er geen teststrip in zit.


Naaldje in de naaldencontainer en klaar is Kees.

Nog even een foto van een gebruikte teststrip:

Je kan zien dat het bloed er helemaal in 'gezogen' is. Dit komt overigens niet door een pompje ofzo, maar door capillaire werking.

Met dank aan Alex voor het hosten van de foto's !
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 13 februari 2007 @ 21:41:39 #10
79550 Ymke
your ghost
pi_46275614
Het ding ziet er ongeveer als een apparaatje wat wij op t werk gebruiken om bloedsuikers te controleren

Hoe reken je uit hoeveel sintrom je moet slikken en hoe vaak moet je jezelf in het begin testen?
How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year,
  dinsdag 13 februari 2007 @ 21:45:03 #11
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46275776
Dat van dat bloedsuikerapparaatje heb ik ook gehoord Het is het echter niet. Ik hoef nog niet uit te rekenen hoeveen acenocoumarol ik moet slikken. Ik moet mezelf de komende 3 maanden elke week prikken en de uitslag geef ik dan door aan de trombosedienst, die doen dan het rekenwerk voor me. Over 3 maanden krijg ik les hoe ik moet bepalen wat de juiste dosis is.

Overigens, gister hebben we les gekregen in wat invloed heeft op de stollingswaarde van het bloed. Niet bijzonder ingewikkeld in de praktijk en ook niet onbelangrijk
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 13 februari 2007 @ 21:53:35 #12
79550 Ymke
your ghost
pi_46276343
Ah ok , mag ik vragen waarvoor jij het moet slikken? Ik heb/had trombose in mn knieholte

Btw als het prikken eens niet zo makkelijk gaat , kan je je vingers even in warm/lauw water houden ,dan wordt je huid wat soepeler
How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year,
  dinsdag 13 februari 2007 @ 21:57:50 #13
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46276600
Bedankt voor je tip, maar ik gebruik meestal vrij grof geweld om het bloed er uit te persen. Alleen de prikpen heb ik iets minder diep gezet, ik vermoed dat het naaldje m'n bot raakte.

Ik slik antistollingsmiddelen omdat ik aan m'n hart geopereerd ben. Daarom heb ik littekenweefsel op m'n hart en daardoor heb ik soms hartritmestoornissen (atriumfibrilleren) waardoor mijn bloed te traag stroomt en stolt in/vlakbij m'n hart. Als ik het goed begrepen heb is de kans op stollen bij mij zelfs extra groot omdat een gedeelte van m'n hart en de slagaders in de buurt verwijd zijn (grotere diameter). Als het gebeurt dat bloed daar stolt en zo'n bloedpropje schiet los (voor zover ik weet stolt bloed als het ergens tegenaan zit) dan krijg ik een longembolie.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 13 februari 2007 @ 21:59:14 #14
79550 Ymke
your ghost
pi_46276686
Moet je het nu voor de rest van je leven slikken?
How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year,
  dinsdag 13 februari 2007 @ 21:59:44 #15
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46276721
Jepz, anders kwam ik ook niet in aanmerking voor zo'n ding.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 13 februari 2007 @ 22:02:25 #16
79550 Ymke
your ghost
pi_46276889
Heftig hoor , ik vond het allemaal best ingrijpend dat geprik elke week , ongesteld worden is geen pretje met bloedverdunners, was eigenlijk ook altijd wel wat bang dat ik een ongeluk ofzo zou krijgen

Ik wens je iig veel succes en hoop dat de operatie je goed heeft gedaan
How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year,
  dinsdag 13 februari 2007 @ 22:12:40 #17
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46277502
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 22:02 schreef Ymke het volgende:
Heftig hoor , ik vond het allemaal best ingrijpend dat geprik elke week , ongesteld worden is geen pretje met bloedverdunners, was eigenlijk ook altijd wel wat bang dat ik een ongeluk ofzo zou krijgen

Ik wens je iig veel succes en hoop dat de operatie je goed heeft gedaan
Geslacht: Man

Ik word niet ongesteld

maar die operaties hebben me aardig goed gedaan, anders was ik nu dood of zwaar gehandicapt omdan m'n hart veel en veel te weinig capaciteit zou hebben.

Dat geprik elke week is geen ramp. Ik kan het lekker thuis doen of waar ik op dat moment dan ook ben. Ideaal ! Veel beter dan vroeg je nest uit moeten en dan naar zo'n prikcentrum te moeten, ook al kan het wachten wel leuk zijn (allemaal ouwe mannetjes met sterke verhalen) en moet dat minder vaak dan zelf prikken.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_46277787
Ik heb de OP nog niet gelezen, zal ik zeker nog doen.

Slik dus ook bloedverdunners. Twee keer naar de intensive care met een longembolie vinden ze niet leuk. Moet ze ook levenslang slikken nu.

Ik laat prikken door de trombosedienst, heb nog geen zin om het zelf te doen allemaal
stupidity has become as common as common sense was before
  dinsdag 13 februari 2007 @ 22:21:10 #19
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46277971
Spontaan een longembolie ? Of is er Geen aanwijsbare oorzaak ?

Overigtens stelt dat zelf prikken geen reet voor. En je kan het overal doen (dus ook op de camping, in het buitenland, als je uit logeren bent, enzovoorts).

[ Bericht 1% gewijzigd door 2cv op 13-02-2007 22:24:59 (Letter G toegevoegd.) ]
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_46278195
Ze hebben een idee waar het door komt, maar dat is niet meer te bewijzen. Na mijn 1e longembolie heb ik een half jaar bloedverdunners moeten slikken. Daarna hoefde dat niet meer. En de kans dat ik er ooit nog 1 zou krijgen was toch niet zo groot. Toen dat me dus wel lukte ben ik 'veroordeeld' tot levenslang bloedverdunners.

Ik moet nu eens per 5 weken laten controleren, dus zoveel haast met het zelf doen heb ik niet
stupidity has become as common as common sense was before
  dinsdag 13 februari 2007 @ 22:25:55 #21
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46278279
Hoe lang slik je nu al bloedverdunners ? Gerekend vanaf je 2e longembolie.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_46278366
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 22:25 schreef 2cv het volgende:
Hoe lang slik je nu al bloedverdunners ? Gerekend vanaf je 2e longembolie.
2,5 jaar nu.
stupidity has become as common as common sense was before
  dinsdag 13 februari 2007 @ 22:29:46 #23
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46278500
Okee Ik slik al sinds eind 2000 die rommel. Meestal moet ik elke 2 tot 4 weken prikken, maar als het net even mis gaat met m'n stollingswaardes en dat net voor de vakantie is dat vrij irritant omdat ik dan op vakantie moet prikken (Lees de OP maar eens ). Daarom heb ik gekozen het zelf te gaan controleren en het is nog goedkoper ook voor de verzekering ! Want uiteindelijk betalen we het toch zelf met z'n allen in de vorm van premies.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_46278671
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 22:29 schreef 2cv het volgende:
Okee Ik slik al sinds eind 2000 die rommel. Meestal moet ik elke 2 tot 4 weken prikken, maar als het net even mis gaat met m'n stollingswaardes en dat net voor de vakantie is dat vrij irritant omdat ik dan op vakantie moet prikken (Lees de OP maar eens ). Daarom heb ik gekozen het zelf te gaan controleren en het is nog goedkoper ook voor de verzekering ! Want uiteindelijk betalen we het toch zelf met z'n allen in de vorm van premies.
Die stollingswaarde blijven ook veranderen helaas. Goed instellen schijnt heel moeilijk te zijn.

Ik ben eind 2005 4 weken op vakantie geweest met slechte stollngswaarde. Toen heb ik gewoon gegokt wat ik slikken moet, en dan wel aan de veilige kant gaan zitten. Bij terugkomst was mijn bloed dus te dun en had ik wat extra grote blauwe plekken.

De OP komt morgen, is me nu nog even te lang
stupidity has become as common as common sense was before
  dinsdag 13 februari 2007 @ 22:38:28 #25
25682 2cv
Niet subtiel
pi_46279029
Ergo: je bent aan het gokken en dat lijkt me niet bepaald gezond. Is het niet zo dat als je stollingswaarde teveel afwijkt de trombosedienst je vaker wil prikken ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')