Nee, bakpoeder is echt wat anders dan natriumbicarbonaat.quote:Op vrijdag 2 februari 2007 20:40 schreef Knip het volgende:
Natriumbicarbonaat zit in bakpoeder. Kleine zakjes van Baukje die ook te koop zijn in de supermarkt. Je kunt ook ipv bloem zelfrijzend bakmeel gebruiken, daar zit het ook in.
Oftewel: er zit natriumbicarbonaat in bakpoeder, maar bakpoeder is niet hetzelfde als natriumbicarbonaat.quote:Op vrijdag 2 februari 2007 20:45 schreef Knip het volgende:
bakpoeder
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bakpoeder
Poederblusserquote:Op vrijdag 2 februari 2007 20:43 schreef Knip het volgende:
oh, meen je dat.Ik dacht dat dat min of meer hetzelfde was. Ik dacht overigens ook dat het spul dat in branblussers zat natriumbicarbonaat was.
Nee, baking soda.quote:Op vrijdag 2 februari 2007 20:50 schreef Curiosity het volgende:
Baking powder, te koop bij de toko.
exactly my thouhgts!quote:Op vrijdag 2 februari 2007 20:42 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Muffins bakken uhuh denk het ook Je gaat een bom maken
Beetje zuur er bij en je hebt een gas-bom Leuk voor in school enzoquote:
Fijnmalen en toevoegen Wel eerst een recept bij je dokter vragen "...ja, voor mijn muffins, dokter"quote:Op vrijdag 2 februari 2007 21:53 schreef NurKs het volgende:
Ik heb natriumbicarbonaat als medicijn, in een pilletje...
waarvoor wordt het gebruikt danquote:Op vrijdag 2 februari 2007 21:53 schreef NurKs het volgende:
Ik heb natriumbicarbonaat als medicijn, in een pilletje...
Ik denk dat het gebruikt wordt om de muffins nog luchter te maken dan ze alleen zouden zijn met het zelfrijzend bakmeelquote:Op vrijdag 2 februari 2007 21:30 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
mmm ... maar ik heb dus een receptenboek waar ze da spul veel vaker gebruiken ... ik mijn bakboek staat voor muffins zelfrijzend bakmeel EN dat natriumbicarbonaat .... beetje vaag dus ... maar goed .. ik ga morgen eens op zoek naar dat spul
Een sterk zuur bij doenquote:Op zaterdag 3 februari 2007 09:52 schreef rainbow2007 het volgende:
[..]
waarvoor wordt het gebruikt dan
ik heb hier nog 100 gram liggen, puur, onversneden
en als ik daar azijn bij doe komt er giftig gas af?
wat kan ik er nog meer mee doen voor tofs die bommen klonken wel stoer
c02... teleurstellend ditquote:Op zaterdag 3 februari 2007 14:07 schreef faberic het volgende:
natriumcarbonaat is soda ja, en als je daar azijn bij flikkert ontstaat er CO2.
Wat hep dat nou voor zin, joh.quote:Op vrijdag 8 mei 2009 16:14 schreef mrkrul het volgende:
Zie:
http://www.acros.be/DesktopModules/Acros_Search_Results/Acros_Search_Results.aspx?search_type=CatalogSearch&SearchString=sodium%20bicarbonate
Maar die is niet om in het eten te gebruiken
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |