abonnement Unibet Coolblue
pi_45896586
kinderboeken
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_45896738

Ik wist dat ik iets over het hoofd had gezien. Nou ja, volgend jaar maar kinderboeken kopen dan

PS Ik rammel nog steeds verschrikkelijk! En al die foto's van prachtige, verse babies helpen niet echt
pi_45898241
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 17:50 schreef Smoezie het volgende:
Ah, dat je minder wilt gaan werken lees ik hierboven dus al J1981, we zaten net door elkaar heen te posten Hoeveel minder? En de vraag van hierboven blijft ook nog staan voor de ervaren mensen onder ons
Waarschijnlijk zou ik 3 dagen in de week gaan werken en vriendje 4. kan dat met zijn baan zo regelen dat hij er in loon niet op achteruit gaat. Ik zou dan nog 'maar' 3/5 deel overhouden.
Kinderdagverblijf schijnt wel duur te zijn, maar van collega's heb ik begrepen dat je ongeveer 1/3 deel van je werkgever terug kan krijgen en 1/3 deel van de overheid. Zelf zou je dan ook 1/3 deel moeten betalen. Ik weet eigenlijk niet of dat afhankelijk is van je inkomen.

Ach ja, zoals iedereen hierboven eigenlijk al zegt, het lukt vast wel. Je gaat je (financiele) prioriteiten gewoon anders leggen
  vrijdag 2 februari 2007 @ 01:17:42 #79
12913 GreatWhiteSilence
Bite me! (Not you, Annicka!)
pi_45905620
Ik heb een heleboel boeken van Pinkeltje...
Man, unlike the animals, has never learned that the sole purpose of life is to enjoy it. (Samuel Butler)
pi_45920576
Mijn mannetje werkt, en ik zit thuis. Ik heb wel een uitkering van de UWV, maar echt veel geld hebben we niet. Ons hoor je niet klagen, zolang ik eten kan kopen en kleren voor mijn zoontje en af en toe iets leuks kan doen! Ok het is geen vetpot en toen hij nog in de luiers zat moest ik wel eens wat laten staan. Maar ik blijf van mening, als je 2 monden kan vullen, kan je er ook wel een klein mondje mee vullen (en voor ons straks over een tijdje ook wel 2 kleine mondjes ). Je kan een kind zo duur maken als jezelf wil.
pi_45921068
Ik vind dat soms wel een moeilijke overweging. Ik houd erg van mooie dingen, als ik in de etalage van zo'n design-babywinkel sta begin ik spontaan te kwijlen, maar dat kunnen we ons de komende jaren sowieso nog niet veroorloven. Nou zou ik een aanschaf uit zo'n winkel waarschijnlijk sowieso zonde van het geld vinden als ik het prijskaartje zie, maar toch denk ik er over na. Waar neem ik genoegen mee, voor mijzelf en voor het kindje wat ooit gaat komen?
pi_45923557
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 17:00 schreef cloarie het volgende:
Ik vind dat soms wel een moeilijke overweging. Ik houd erg van mooie dingen, als ik in de etalage van zo'n design-babywinkel sta begin ik spontaan te kwijlen, maar dat kunnen we ons de komende jaren sowieso nog niet veroorloven. Nou zou ik een aanschaf uit zo'n winkel waarschijnlijk sowieso zonde van het geld vinden als ik het prijskaartje zie, maar toch denk ik er over na. Waar neem ik genoegen mee, voor mijzelf en voor het kindje wat ooit gaat komen?
je moet gewoon gaan vergelijken. waar gaat het om als je iets koopt. bedenk hoelang je ergens mee doet. in welke situaties je het gebruikt.
bij mijn buren hebben ze alles 'design' dus duur.
Daarom werken papa en mama allebei. hun ventje gaat maandag naar het KDV, dinsdag komt de oppas, woensdag is meestal mamadag, maar vaak is ie dan toch weg, donderdag weer KDV en vrijdag is papa thuis.

Je moet dus keuzes maken.

De wagen ga ik binnenkort opbergen, want een buggy kan ik makkelijker mee de winkels in (kruidvat argh!!)
gelukkig was die maar 200,- want ik heb er een jaar mee gedaan.
De wipstoel heb ik na een half jaar al opgeborgen, want die gebruikte ik helemaal niet.
zulke dingen moet je dus over gaan nadenken

Ik kwam ook even melden dat ik ook steeds harder begin te rammelen. is dit nu normaal dat dat nu al is??
ik heb nu echt zo'n idee van; mocht ik ooit nog een geschikte kerel vinden, doe er dan nog maar tien kleintjes bij
is dit gevoel nou na elke eerste jaar van je kind? of ben ik gewoon een beetje raar
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_45936929
Heej allemaal. Ook hier een hele zekere tinus die gewoon precies wil weten hoeveel geld het allemaal gaat kosten. Na een uitstapje naar het speeltuinbankje voor een vraag over kinderopvang, kreeg ik daar de simpele tip om gewoon even bij de toeslagensite van de belastingdienst het programma te downloaden voor het berekenen van de toeslag.
Goed, zo gezegd zo gedaan et voila, je kan alle mogelijke combi's van opvang uitproberen bij alle mogelijke salarissen. Ik ben zelfs zo ver gegaan dat ik er speciaal een excelsheet voor gemaakt heb. Nu hoef ik alleen maar een jaarsalaris in te vullen en alles wordt berekend .Daarna even die bedragen invoeren in het toeslagenprogramma en klaar .
Het enige wat ik nu nog effe moet doen is opzoeken hoeveel andere toeslagen er nog zijn (kinderkorting? kinderbijslag? ) en dan weet ik precies hoeveel we er op achteruit gaan per maan. En dat geeft deze controllfeak toch wel heel veel rust.
Wij gaan het waarschijnlijk zo doen dat ik 1 dag minder ga werken, kindje drie dagen naar de opvang gaat en dat 1 dg in handen komt van een van de oma's.

Over de vitaminen, tegen de tijd dat ik met de pil stop moet ik dus gewoon even andere kopen, weet ik dat ook weer. Ik vind de pil slikken al een hele opgave, laat staan van die grote vitaminetabletten, maar daar komen we vast ook wel weer overheen.

Verder is het rammelen hier echt niet minder. Ik smelt bij elk kindje, lees alles wat los en vast zit en droom er regelmatig over. Zoals het er nu naar uitziet gaan we deze herfst proberen, tenzij de verbouwing niet doorgaat, dan kan het wel eerder.

Cloarie, ik ben ook een echte mooiedingenfreak. Ti p van de expert: kijk eens op marktplaats. Daar staan zoveel bedjes ed. en die worden toch maar even gebruikt. Effe nieuw matrasje er in en klaar. En de Ikea heeft ook leuke spullen voor weinig geld. Inderdaad zoals pinquit al zegt een kwestie van kiezen.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_45939352
Hoi Mefke
Waar staat dat rekenprogramma op de Belastingsite dan? Ik kon alleen een programma vinden waarmee je de toeslag kunt aanvragen, en zodra ik mijn sofinummer had ingevuld zei het programma al dat ik in 2007 niet in aanmerking kom voor de toeslag en dat ik het programma niet verder kon invullen. Ja duh, ik heb nog geen kind
pi_45939372
Of je zoekt iets verder dan je neus lang is, Smoezie!
Sorry Mefke, heb het al gevonden

(Ben net een man wat dat betreft he, eerst gillen, dan pas zoeken )
pi_45942066
haha Smoezie, ik ken het probleem. Ik had ook alleen dat programma gezien en ik dacht dat het vast nog wel op een andere manier te berekenen moest zijn. Niet dus, er is alleen dat ene programma. Dus toen maar even ingevuld. Werkt wel goed he....
Ook zo stom, je moet inderdaad een geboortedatum en sofinummer van het kind geven. Dat nummer kan je niet eens verzinnen. Je moet het gewoon leeglaten, dan werkt het wel.
En ik kreeg nog commentaar vn vriendlief ook omdat ik ons 'kind' als naam 'blaat' gegeven had. Tja, je moest een naam opgeven en ik dacht wat een blaatzooi....Ik geloof niet dat ik nog namen mag kiezen als het eenmaal zo ver is.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
  zaterdag 3 februari 2007 @ 14:56:09 #88
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_45942336
Hey mensjes!

Smoezie, even over die uitstrijkjes; ik heb die al zo vaak gehad in mijn leven en nee, het is idd niet mijn meest geliefde bezigheid, maar het is meer dat je je ongemakkelijk voelt qua houding zeg maar dan dat het pijnlijk is hoor.
Ik kijk er zelf absoluut niet tegenop, maar als je wilt plaats ik hier wel ff een foto van zondagnacht terwijl ik met mijn pootjes in de beugels hing met een takelwagen tussen mijn benen Dan valt zo'n eendebek best mee hoor!

Wel doen hoor meis, is echt belangrijk.
Gewoon ff aan die mooie nieuwe laarzen denken die je daarna gaat halen

Verder wilde ik even melden dat ik het liefste braafste kind van de wereld heb, en ja, zijn neus staat nog een beetje scheef, maar HIJ kan het hebben

Serieus, ik werd ook een beetje paniekerig toen "D-Day" naderde, maar gisteren zei ik nog tegen mijn vriend dat het zo raar is dat je ZO veel van zo'n kleintje houdt, meteen al, en dat het helemaal klopt voor mijn gevoel, hij hoort gewoon bij mij en hij is echt het kindje wat voor mij bestemd is
Ik heb die twijfel helemaal niet meer nu en ik voel me ook helemaal niet onzeker ofzo, het klopt gewoon en zo moet het zijn

Over het financiele plaatje, ik ben eerlijk gezegd ook niet zo op orde financieel...ik heb daar altijd een ontzettend potje van gemaakt, kocht alles en op was op en wist er altijd wel weer een draai aan te geven zodat ik het redde allemaal, maar echt stabiel,

Ik ben er nu wel druk mee bezig dus om dat allemaal wat netter te regelen. Maar je maakt het zo duur als je zelf wilt natuurlijk.

Oh enne: ga ff onder de deurpost staan BE



Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  zaterdag 3 februari 2007 @ 14:57:48 #89
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_45942369
quote:
Op zaterdag 3 februari 2007 14:42 schreef mefke79 het volgende:

En ik kreeg nog commentaar vn vriendlief ook omdat ik ons 'kind' als naam 'blaat' gegeven had.
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_45944032
Ooohh Wat een lief mannetje Vivi. Daar mag je met recht trots op zijn.

En nou rammel ik nog harder..
pi_45946310
*Turbo-rammel*
Wat staat er nou op zijn shirtje? Meer Melk? Of lees ik dat nou verkeerd?

Werkte jij nou eigenlijk voor je zwangerschap, Viev? Dat ben ik effe kwijt
En zo ja, ga je dat straks weer doen en hoeveel minder dan? Of blijf je lekker bij je beeb? Best stoer hoor, een beetje scheef neusje, net een soort Rocky

Oef, wat een über-kjoete foto's

Ik vind het fijn dat je overal zo heerlijk eerlijk over bent trouwens Vivi. Ook over dat je best nerveus en bang was enzo en dat het nu allemaal zo geweldig voelt.

Smak!
pi_45948325
"meer melk voor kleine helden" smoez
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_45948330
ooh viev, dat pooootje
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_45948547
quote:
Op maandag 29 januari 2007 21:21 schreef mefke79 het volgende:

Hoe gaat het verders met iedereen? Leonieke, hoe bevalt je baan?
En van een late reactie gesproken
De job valt heel goed mee Super eigenlijk: ik moet 38u per week werken, maar kan zo zelf mijn rooster samenstellen. Ik heb nu gekozen voor een halve dag thuis per week, maar kan het (denk ik toch ) wel nog veranderen naar 4 dagen per week. En aangezien daar ook werkt, mag ik zelfs mijn rooster aanpassen naar zijn rooster (of later misschien net niet zodat we misschien 2 dagen of anderhalve dag per week zouden thuis zijn )
En heel wat afwasseling en een pak minder stress dan in mijn vorige job. Enige gevolg van deze job is wel dat ik 's avonds mijn laptop meestal niet meer opstart en ik dus in het weekend heel FOK! moet nalezen

Deze week wel zwaar teleurgesteld in een (zwangere) vriendin. Vorige week had ze me nog eens een mail gestuurd vol leuke dingen over haar zwangerschap en hoe blij ze wel niet was. Daar natuurlijk op gereageerd en haar ondertussen gezegd wanneer we precies gaan trouwen en dat ze uitgenodigd is. Krijg ik als reactie dat ze nog niet weet of ze zal komen omdat alles nu toch in het teken van haar spruit zal staan.
Leuk
Daar nog eens op gereageerd en ook wat vertelt over mijn gevoelens (niet omdat ze evt niet zou komen) maar gewoon gezegd dat het voor mij soms zo moeilijk is (nov-dec heb ik me heel slecht gevoeld en dat had ik ook vermeld). Eigenlijk had ik stiekem gewoon gehoopt op wat bemoedigende woorden of gewoon een beetje begrip voor mijn situatie... De reactie is er nog steeds niet gekomen, beter gezegd: er is helemaal geen reactie meer gekomen (geen antwoord op mail).

Gisteren had ik haar dan gemeld met de vraag of ik iets verkeerd had gezegd ofzo. Reactie: "ah bedoelt ge over het kindjes krijgen? nee hoor, ben ik niet kwaad om" (einde mail).

Klinkt misschien belachelijk maar ik voel me zo teleurgesteld. Ik leef mee met haar zwangerschap, ik mail haar af en toe om te vragen hoe het met haar gaat en dan dit
Maar misschien overdrijf ik ook gewoon hoor...
pi_45948679
Zo, lekkere reactie. Zij krijgt het nog lastig dan, ze zal hulp hard nodig hebben na de geboorte van haar kind...
Bij dit soort dingen heb ik vrij snel "het is graag of helemaal niet".
Maar ja, komt wel van 2 kanten allemaal. Misschien tijdelijk op een laag pitje ?
pi_45948803
quote:
Op zaterdag 3 februari 2007 19:08 schreef kapitein_pannekoek het volgende:
Zo, lekkere reactie. Zij krijgt het nog lastig dan, ze zal hulp hard nodig hebben na de geboorte van haar kind...
Bij dit soort dingen heb ik vrij snel "het is graag of helemaal niet".
Maar ja, komt wel van 2 kanten allemaal. Misschien tijdelijk op een laag pitje ?
Ze zal haar hulp toch ergens anders moeten halen. Ik woon te ver (100km) om haar te gaan helpen na de geboorte.
De teleurstelling zal hopelijk wel verdwijnen en het is niet dat ik niet begrijp dat ze zo opgaat in haar zwangerschap, maar gewoon... een beetje begrip, een beetje medeleven.. zelfs ik kan zwangere mensen begrijpen zonder die ervaring te hebben, moet omgekeer dan toch ook (een beetje) kunnen?
pi_45952753
Ik vind het niet heel erg overdreven van je hoor Leonieke. Vriendschap moet toch van 2 kanten komen. Ik vind het zelfs raar de manier waarop ze reageert.
Variety is the spice of life
pi_45956813
Ow Vivi maak ons even gek en verlekkerd hier met die foto's!


Leonieke, beetje rare actie van je vriendin, misschien zijn het haar hormonen?! Vind het echt een hele rare opmerking hoor, ben benieuwd hoe dit verder afloopt, hoop voor jou dat je dit alsnog op een betere manier uitpraten kan en dat ze inziet dat ze een beetje iets raars gezegd heeft.
Lijkt me dat ze vast wel komt op je trouwerij uiteindelijk.
Gependeld
3 kinderen/1 kind, meisje/3 kinderen totaal, meisje, meisje, jongen/
april 2009 en het word een jongen
pi_45973039
Mag ik nu even heel grof zijn MevrouwKoRn en eens helemaal geen rekening houden met haar hormonen? Mijn hormonen slaan ook helemaal op hol als ik een baby zie, ik zou niets liever willen dan ook een baby hebben en toch gedraag ik me altijd zoals het hoort als ik er bij ben (ja, ik heb het vaak moeilijk, maar dat weet ik toch altijd tot thuis (of tenminste tot in de auto) te verbergen). En als je dan nog niet via mail kunt reageren... zelfs niet na een week dan wil ik dat eigenlijk liever niet op de hormonen steken

En ik die dacht dat ik wat uitgerammeld was sinds mijn nieuwe job
  zondag 4 februari 2007 @ 23:17:14 #100
77879 MevrouwKoRn
Uberrammelaar
pi_45993311
Dus ze is er zelf nog niet op teruggekomen op dit voorval?? Op geen enkele manier?
Nare situatie hoor, hoop toch dat ZIJ inziet dat ze jou hiermee verdriet doet, dat het dus alsnog wel uit te praten valt.

en Leonieke wat betreft dat rammelen, probeer positief te blijven, onze tijd komt echt nog wel, er komt een dag dat wij ook mama worden.
Schrijf hier lekker van je af als je het even niet meer zit zitten als je het wachten echt totaal beu bent.
Mij helpt opschrijven in ieder geval wel wat.
Gependeld
3 kinderen/1 kind, meisje/3 kinderen totaal, meisje, meisje, jongen/
april 2009 en het word een jongen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')