abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_45727684

Hier alweer deel 47 in een succesvolle serie. Liefhebbers van de oude delen, komen hier aan hun trekken:

eerste topic, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, een introductie van het meest gebruikte reizigersmat in Nederland. Goederenzut is wat minder intresse in, maar stel gerust je vraag Voor meer informatie kun je ook op de site van Rolandrail terecht.
Wat 'verdwenen' mat. soorten van enige tijd geleden als plan W, plan U of 1300-locs wordt ook niet op in gegaan, maar als iemand er wat meer van wil weten: de 'experts' lopen dit topic vaak genoeg tegen het lijf, dus vraag maar raak.

Dat 'de NS' niet meer overal rijdt, zal inmiddels wel bekend zijn. 'De NS' is inmiddels oa NS Reizigers en NS Internationaal. De andere reizigersvervoerders zijn Arriva, Connexxion, Syntus en vanaf 10 december Veolia. De enige treinen van NSR die nog in het noorden komen zijn de treinen Randstad-Amersfoort-Zwolle-Groningen/Leeuwarden en een extra stoptrein Zwolle-Groningen.

Voor het grensoverschrijdend verkeer rijden de volgende vervoerders:
Arriva rijdt op Nieuweschans-Leer, de NMBS rijdt op Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen.
DB Regionalbahn is te vinden op Heerlen-Aachen, Venlo-Hamm, en Enschede-Munster.
PEG deelt met DB Regio het stuk Enschede-Gronau, maar gaat vanuit daar naar Dortmund.
De andere twee grensovergangen wat het spoor betreft (Zevenaar-Emmerich en Oldenzaal-Bad Bentheim), wordt alleen overschreden door de ICE en een inmiddels gestopt Syntus-probeertraject, respectievelijk de internationale IC Berlijn-Schiphol. Verder rijden er via Roosendaal naast de stoptrein van de NMBS nog de internationale trein Amsterdam-Brussel en de Thalys naar Parijs.

Leuk en aardig allemaal natuurlijk, maar waarmee wordt dat allemaal gereden?


Laten we in het noorden beginnen met Arriva (Voorheen NoordNed, dochter van Arriva/NS). Arriva rijdt in het noorden de stoptreinen Leeuwarden-Stavoren, Leeuwarden-Harlingen, Leeuwarden-Groningen, Groningen-Roodeschool, Groningen-Delfzijl, Groningen-Nieuweschans-Leer en vanaf 10 december 2006 in de randstad op Dordrecht-Geldermalsen. Arriva voert de dienstregeling in het noorden momenteel uit met Wadlopers, Buffels en Spurts(GTW's). Voordat de concessie overging naar Arriva reed NoordNed op de noordelijke lijnen. Arriva huurt haar mat vooral van het Ierse bedrijf NS Financial services. De materieel inzet is als volgt: DM'90(Buffel) op Groningen-Leeuwarden, met Wadlopers (overige lijnen, alsmede Groningen-Leeuwarden) en Spurts(GTW's), welke eerst ingezet worden op Groningen-Nieuweschans-Leer. De overige trajecten zullen volgen.

Vanaf eind 2008 zullen er nieuwe GTW's gaan rijden op Dordrecht-Geldermalsen. Het betreft hier de elektrische variant. 5 maal GTWtype 2/8 en 5 maal 2/6. Tot die tijd rijdt Arriva hier met Plan V.


Links de Wadloper (DH2), dit is het enige stel in de groene NoordNed-kleurstelling, en rijdt nu voor Veolia. Naast de (gele) tweedelige wadlopers, zijn er ook nog de één delige (DH1), waarvan sommige voorzien van extra ruimte voor fietsvervoer (de Wadfietser). Hiervoor werd in de zomer een deel van de stoelen verwijderd. Dit gebeurt echter sinds enkele jaren al niet meer.

Hierboven de oudste wadloper, de 3201. Voor de DM90-foto's: zie NS.


De Spurt(Stadler GTW) die sinds 5 november 2006 rijdt voor Arriva. De eerste treinen rijden tussen Groningen en Leer. De planning voor de invoering van de GTW's op de verschillende trajecten:
November/December: Groningen-Leer
December week 50: Leeuwarden-Harlingen
Mei 2007: Groningen-Roodeschool
Juli 2007: Leeuwarden-Stavoren
Augustus 2007: Groningen-Delfzijl
September 2007: Groningen-Leeuwarden

De serie van Arriva bestaat uit 2 verschillende type treinen.
- De GTW 2/6, 2 rijtuigen met motorwagen, nummers in de (10)2xx serie.
- De GTW 2/8, 3 rijtuigen met motorwagen, nummers in de (10)3xx serie.
Hieronder is een afbeelding te zien van het interieur van deze trein.




Syntus is actief in Twente en de Achterhoek op Arnhem-Wintersijk, Zutphen-Winterswijk, Zutphen-Oldenzaal en Arnhem-Tiel. Verder rijdt Syntus nog in naam van Connexxion op Almelo-Mariënberg in de spitsuren ter versterking. Syntus rijdt ook met DM90's gehuurd van NS, en met eigen spul: de lighttrain Lint's.


Twee gekoppelde Syntus Buffels, met daaronder een Lint van buiten en van binnen.


Bij velen bekend om het busvervoer, minder bekend als spoorbedrijf. Ze hebben ook maar twee lijntjes: Almelo-Marienberg en Amersfoort-Ede/Wageningen. Het eerst genoemde lijntje is een rustig enkelspoors lijntje door de Twentse venen. Verder stelt het geen drol voor, vooral vanwege de dramatisch slechte aansluitingen in Mariënberg.
Connexxion heeft twee DH1-wadlopers omgedoopt tot Veenexpress en voert daarnee de diensten uit. In de spits worden beide veenexpressen bijgestaan door een Lint van Syntus. In januari 2007 worden er op Almelo-Mariënberg nieuwe linten ingezet.
De tweede lijn is de valleilijn (kippenlijn), welke ligt tussen Ede/Wageningen en Amersfoort. Hier rijdt eerst nog Plan V, vanaf september 2007 wordt op deze lijn nieuw materieel, de Protos, ingezet.

Interieur en exterieur.


Veolia is in Nederland wat betreft het gebruik van het spoor een nieuwkomer. Sinds 10 december onderhoudt dit Franse bedrijf de treindienst tussen Nijmegen en Roermond (Maaslijn) en tussen Maastricht Randwijck en Kerkrade Centrum (Heuvellandlijn). Hiervoor wordt in eerste instantie materieel gehuurd, wat er op neerkomt dat er op beide trajecten met bestaand NS-materieel gereden wordt, namelijk de DH1/2 (Wadloper) en Mat'64 (Plan V). Nadeel van de Wadlopers is dat ze te langzaam zijn, en dat er te weinig van zijn, waardoor de geplande kwartiersdienst op de Maaslijn niet gehaald kan worden.
Vanaf december 2007 wil Veolia op de Maaslijn gaan rijden met de Stadler GTW, net zo als Arriva heeft Veolia de GTW 2/6 en de GTW 2/8 besteld bij Stadler. De trein moet er zo uit gaan zien:


Over RandstadRail wordt in dit topic niet ingegaan. Er is een speciaal topic voor RandstadRail.
RandstadRail

Voor meer info: kijk op http://www.randstadrail.nl
Op RandstadRail is het volgende materieel gaan rijden:




diesel
Bij NSR is de verscheidenheid weer wat groter.
Ook NSR exploiteert nog drie diesellijnen (Enschede-Zwolle, Zwolle-Kampen en Nijmegen-Roermond), en maakt daarvoor uitsluitend gebruikt van de tweedelige DM’90/Buffels. Wat moderner dan de Wadlopers van Arriva en Connexxion, en wat stiller dan de nieuwere Lints van Syntus.

Wat betreft aanbestedingen heeft NS-Regio de aanbesteding gewonnen voor het traject Apeldoorn-Zutphen, waar met DM'90 op gereden wordt. Hiervoor is een aparte tak opgezet die "RegioNS" wordt genoemd. Een vast team rijdt en onderhoudt het materieel. Ter onderscheiding zijn de Buffels die hier rijden voorzien van speciale stickers. Ook Zwolle-Kampen is aanbesteed aan NS, deze lijn heeft ook twee 'eigen' verfraaide Buffels gekregen.


Een Buffel van binnen en van buiten. Op de buitenfoto staat twee stellen gekoppeld.

Elektrisch
En omdat een groot deel van Nederland nu eenmaal geëlektrificeerd is, wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van elektrische treinstellen en locs omdat die over het algemeen wat goedkoper in het gebruik zijn.

De getrokken treinen worden aangedreven door een loc uit de 1700 of 1800 serie. Deze zijn vrijwel identiek, alleen is de 1700 ongeveer tien jaar nieuwer en heeft wat meer mogelijkheden wat betreft multitractie (samenwerken met een andere 1700) en dubbeldeksmaterieel (alleen DD-AR, DDM-1 wordt met 1800'en gereden). Ook technisch gezien zijn er verschillen, maar daar zullen we jullie niet mee vermoeien.
Getrokken treinen zijn vooral te vinden op de langere intercity trajecten als de Beneluxtrein (Amsterdam-Brussel); Venlo-Den Haag (met ICK); Den Haag-Arnhem en Arnhem-Roosendaal, en wat kortere (spits)routes daarbinnen als bijvoorbeeld Eindhoven-Utrecht.
Tot 10 december werd de treinserie 800/900 Haarlem-Amsterdam-Utrecht-Eindhoven-Heerlen/Maastricht met getrokken treinen (ICRm) gereden, maar die zijn nu vervangen door IRM. Hiermee wordt niet meer naar Haarlem, maar van/naar Alkmaar worden gereden. Ook wordt er niet meer alternerend naar Maastricht of Heerlen gereden, maar wordt er voortaal gesplitst worden in Sittard waardoor de IC’s elke halfuur naar deze beide plaatsen gaat rijden.

Achter de locs uiteraard de nodige voorzieningen voor het vervoer van reizigers, iets dat wat gemakkelijker gaat door het aanbrengen van deuren, waarin ter meerdere glorie van de reiziger nog banken staan ook.
Momenteel zijn er (ruwweg) drie series rijtuigen: ICR, ICRm en ICK. Afkortingen komen wel meer terug in dit topic dus een kleine uitleg: ICR = InterCityRijtuig (bestaat niet meer), ICRm = gemoderniseerde ICR (met oa airco en nieuwe bankjes) en de ICK zijn eigenlijk 2e hands Duitse rijtuigen voor de korte termijn (vandaar de 'K') die zijn gekocht (voor een miljoen per stuk) om wat extra zitplaatsen te verzorgen, wat destijds hard nodig was. Na een halfjaar rust, zijn recentelijk weer meer rituigen ICK in dienst gekomen, om via schuifacties met IRM een DD-AR de wegvallende stellen plan V op te kunnen vangen, die wegens verstreken onderhoudstermijnen aan de kant gingen. Ook een hoge defectenstand in IRM (gesmolten stuifsneeuw in electr. circuit) en ICM (nieuwe compressoren zijn storingsgevoelig). Met de ingang van dienstregeling 2007 zijn er zoveel extra treinen dat alle ICK weer in dienst zal komen. Niet in de laatste plaats omdat er 60 rijtuigen ICRm aan HSA worden verhuurd voor inzet op de HSL-Zuid.

ICR en ICRm werd door elkaar gebruikt tijdens de rivisie - die nu afgerond is- op de trajecten Maastricht/Heerlen-Haarlem, waar ICK eigenlijk alleen maar tussen Eindhoven/Venlo-Den Haag rijdt. (Inmiddels zijn overigens, in augustus 2006, alle ICK-rijtuigen weer in dienst genomen en rijden zij ook weer in de 3500-serie tussen Eindhoven en Schiphol.) Omdat er met ICK nog altijd niet genoeg materieel is voor de nieuwe dienstregeling, heeft NS er nog 50 rijtuigen bijgehuurd, de eerste zijn al in het land, en er rijdt nu een setje tussen Amsterdam en Amersfoort.

Hoe e.e.a. er van binnen en van buiten uitziet, zie de fototjes.

Een 1700 loc met een sliert ICR en ICRm-rijtuigen en een ICRm tweede klas interieur.


Een ICR 1e klas interieur voor en na de verbouwing tot ICRm.


Het ICK van buiten, en een coupé en het gangpad van binnen.

Nu is zo'n loc aan één kant wat lastig als men op het eindpunt om moet draaien. Daarom worden sommige ICR-rijtuigen voorzien van een zgn. stuurstand type: BDs); een cabine vanwaaruit de loc bediend kan lopen die de trein dan niet trekt maar duwt. Zo kan op het eindpunt bijvoorbeeld in geval van vertraging sneller gekeerd worden. Alleen voor ICRm zijn er stuurstands, ICK heeft meestal aan beide kanten een loc hangen.


Andere getrokken/geduwde treinen van NSR zijn de 'oude dubbeldekkers': DDM-1 en DD-AR. DDM-1 zijn lange DD-stammen met een 1800-loc, van binnen harde rode banken. De stuurstanden zijn voorzien van de afbeelding van een bedreigde diersoort. DDM-1 bakken zijn ook af en toe te vinden tussen Maastricht/Heerlen en Haarlem, waar 12 rijtuigen ICR blijkbaar te weinig zitplaatsen leveren. Dan lopen er één of twee DDM-1's in mee. Bij instroom van de stuurstand (BDs) in deze treinseries, zullen de dubbeldeks bakken gewoon in dienst blijven.
De huidige verwachting is dat alle DDM-rijtuigen worden gemoderniseerd zodat ze IC-waardig worden qua comfort.

DD-AR is wat korter (stammen van 4) en heeft groene en blauwe bankjes (2e respectievelijk 1e klas). DD-AR staat voor "DubbelDekker - Agglo-Regio". Om loc's vrij te maken om oude locseries (1100/1200/1300) te vervangen, is bij vijftig DD-AR stammen (een stam is een min of meer vaste combinatie van loc+rijtijgen) de 1700-loc vervangen door een half-dubbeldeks motorwagen waarbij je boven kan zitten en de benedenverdieping vol staat met de elektrische installatie.

Een maal geduwd mat, en een (smerige) motorwagen.

De Panda

2e en 1e klas interieur: de zelfde banken als in SGM3.


...en van binnen. De groene bankjes is de 2e klas, de blauwe 1e klas.

Buiten het getrokken mat, wordt er ook gebruikt gemaakt van treinstellen. Achtereenvolgens ICM, DD-IRM, plan V, plan T, SGM en tot december 2005 SM'90. Dit laatste type is buitendienst gesteld vanwege de grote storingsgevoeligheid en de hoge kosten die er aan die type, mede door de kleine serie, verbonden waren.

De treinstellen voor de lange afstand, is natuurlijk het ICM (ook: Koploper). Vooral te vinden in het noorden en oosten van het land. Door de doorloopkop (die om dubieuze redenen overigens buiten dienst gesteld is in 2005, en bij revisie dicht gelast zal worden) en snelle koppeling is het mogelijk om onderweg te combineren met een ander treindeel, als versterking of vanuit een andere plaats. Voor het ontkoppelen geldt hetzelfde.
De treinen combineren en splitsen op de volgende routes:
- Amsterdam/Schiphol-Amerfoort (koppelen)-Enschede
- Den Haag/Rotterdam-Utrecht(kop.)-Zwolle(ontkopp.)-Groningen/Leeuwarden.
Elk halfuur wisselen de bestemmingen zodat bijvoorbeeld vanuit Enschede eens per uur naar Amsterdam/Schiphol kan worden gereist, en een halfuur later naar Den Haag/Rotterdam. De treinseries (qua dienstregeling dus) zijn zo ontworpen dat altijd in Amersfoort een cross-platform overstap is op de andere trein. In de nieuwe dienstregeling is dit deels afgeschaft: het Amsterdamse deel wordt niet meer meegenomen, maar rijdt als apart pendel IC'tje.

Interieur van de ICM

Verder werd het ICM ingezet als (luxe!) stoptrein op Zwolle-Groningen en Deventer-Almelo, als IC op Eindhoven-Utrecht. Met ingang van de dienstregeling 2007 komt er een eind aan de inzet van ICM op de stoptreinen. Mat'64 neemt de dienst in het oosten over, en Zwolle-Groningen heeft de Buffels gekregen die Veolia eigenlijk had willen hebben.
Foto's:

Een close-upje van de helaas ter ziele gegaane doorloopkop, en een frontshot met (uiteraard) gesloten kopdeuren.

De Koploper rijdt in twee varianten rond: drie en vier bakken. Het verschil is (behalve ruim 26 meter lengte) een extra setje motoren. De langste reizigerstreinen van het land bestaan uit 5 ICM3'tjes (403 meter!) en bieden aldus aan 935 personen een zitplaats. Verder rijden er nog een paar speciale koplopers rond. De eerste is ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Mendini en maakt reclame voor het eveneens door Mendini ontworpen Groninger museum. De 4444 is een vier baks ICM, maar heeft, itt een gewone ICM4, 2 bakken (de helft dus) aan 1e klas plaatsen, waar dat normaal slecht 1 bak (een kwart) is. Inmiddels is de eerste koploper gereviseerd. Het betreft de 4011 (nog niet in dienst).

Mendini-interieur, balkon en 1e klas.

Mendini van buiten (witte deuren), en de 4444 in de sigarettenrook.

Tijdens de boekenweek was er nog een kinderboeken stel, en door de sponsering van het NOC NSF door de NS, rijden er ook drie Olympische ICM’s en twee IRM’s rond.(4201,4240,4241,9525,9520) Vanwege de Olympische spelen in Turijn was er een Olympische Thalys. Deze heeft de wintersporters teruggebracht naar Nederland. Na deze rit is de Thalys echter meteen weer van haar bestickering ontdaan.

Olympische ICM IV

Het nieuwste spul van NSR is de DD-IRM; dubbeldeks interregio mat. Wordt gebruikt op allerhande IC en sneltreintrajecten, en soms als stoptrein. Nadat er oorspronkelijk alleen drietjes en viertjes waren (u raad het al, 3 respectievelijk 4 bakken lengte), werden deze in het kader van de zitplaatskansverhoging omgebouwd tot viertjes (de drietjes) en zesjes (de viertjes). Ook zijn er helemaal nieuwe viertjes en zesjes besteld. Waar de 'standaard' treinen met 12 bakken (de max lengte bij getrokken mat.) ICR nog niet genoeg zijn, wordt 2*IRM6 ingezet, met een capaciteit van bijna 1150 personen. De NS heeft echter momenteel zodanig veel IRM in dienst dat de treinen in vele series rijden, waar ze oorspronkelijk niet bedoeld waren om op ingezet te worden, bijvoorbeeld op Venlo-Den Haag. Op Heerlen/Maastricht-Haarlem rijden al twee setjes van twee zesjes gekoppeld om alle reizigers van de perrons in de trein te kunnen krijgen. Met de dienstregeling 2007 moet deze versnippering voorbij zijn. Echter zal aan de versnippering niet geheel een eind gemaakt worden, omdat met ingang van de DRGL 2007 de ambtenarentreinen 501 en 502 Groningen-Den Haag CS gereden gaan worden met 2xVIRM6. In het weekend zullen de vergelijkbare treinen ook door dit VIRM gereden gaan worden, waarbij ieder weekend een stel VIRM op zaterdag naar Leeuwarden gaat en op zondagavond weer terug naar Groningen.
En natuurlijk weer de foto's...

1e en 2e klas interieur, beide van de nieuwe stellen, danwel de nieuwe tussendelen van de verlengde stellen. Nu staan op één verdieping de stoelen ook achter elkaar (coach) omdat 'men' dit fijner zou vinden bij drukte.

verlengd IRM (VIRM6) van de buitenkant.

VIRM IV + VIRM VI

Een wat minder bekend treinstel was de SM'90, ofwel Railhopper. Qua technologie voorloper van de al besproken IRM en qua inrichting en uiterlijk voorloper van de DM’90. Is een experimenteel treinstel bedoeld om de (hierna volgende) stellen mat'64 te vervangen als stoptrein, alleen door de vele problemen (drie verschillende computersystemen, en er zit meer elektronica in een SM'90 dan in een TGV) zijn er nooit meer dan negen gekocht. Het gebeurde regelmatig dat alle negen treinstellen in Zwolle aan de kant stonden. Door alle technische problemen mocht er een tijd lang alleen maar met twee stellen worden gereden zodat het evt. defecte stel gesleept kon worden door het tweede stel. Door de zeer brede body van de trein, waren in den beginne enkele stellen in de tweede klas voorzien van 2+3 opstelling en mocht niet overal gereden worden vanwege de grotere breedte van de trein. De opstelling in de trein werd echter na een tijdje veranderd in een normale 2+2 opstelling. Als de treinen werkten, was het echter één van de fijnste treinen van het land.
Per december 2005 staan deze high-tech stellen echter terzijde in Onnen en zijn ze vervangen door mat'64.
Wederom fotootjes.

1e klas interieur (zo ruim dat je niet met je poten op de bank tegenover je kon zitten), en de rolstoellift.

En van de buitenkant zag het ding er in haar goede dagen zo uit.

Het mat dat door de Railhopper/SM’90 vervangen had moeten worden, is het mat'64, onder te verdelen in de tweedelige plan V en de vierdelige plan T. Recentelijk wordt aardig wat mat'64 aan de kant gezet dan wel gesloopt, omdat men anders geen diensten genoeg heeft voor de de nieuwe IRM-instroom, en omdat het spul na ruim 40 jaar technisch op is. Plan V rijdt rond in vele kleuren (qua interieur) en deelseries, dit komt door de grootte van de series (er zijn bijna 250 V-tjes gebouwd) en de dus niet gelijktijdige revisie. De oudste zijn 12 jaar ouder dan de nieuwste. Sinds 10 december 2006 rijdt Plan V niet alleen meer voor NS, maar ook voor Arriva, Connexxion en Veolia.

Plan T is wel één serie, en die zien er alle 30 ruwweg hetzelfde uit van buiten en binnen (behalve de 528, die voor een kwart Plan V is). Van de voorkant kan je de T herkennen aan de kleine driehoekige raampjes op de hoek, bij de T's zijn die zwart, maar bij de V's geel.
De T's worden vooral gehaat worden voor krappe bankjes. Bij drukte zit je met je knieën in je nek en in de nek van de persoon tegenover je.

Plan V's zijn overigens wat nieuwer dan de T's, en zijn de laatste stellen die in Nederland (Werkspoor) gebouwd zijn, al zijn de nieuwere series al in het buitenland in elkaar gezet. Vanaf 2008 zal mat'64 geleidelijk aan vervangen worden door een nieuw type sprinter.

Een T en een V.

Ook een V'tje, maar in een ander kleurtje komt het toch sympatieker over. En het interieurtje van een Plan T 2de Klas

Tenslotte rijdt in de randstad nog wat SGM (stadsgewestelijk materieel) rond. Te zien in twee smaken: de tweebaks Citypendel (Banaan) en de gereviseerde driebaks Sprinter SGMm (Vlavlip).
De Citypendels waren eigenlijk alleen te vinden op de Zoetermeer Stadlijn: een spoorlus in de vorm van een krakeling met meer dan 10 haltes in Zoetermeer, bekend als aggressielijn. Ook waren de citypendels te vinden op de Hofpleinlijn. Nu aan deze inzet een einde is gekomen, worden de 2 delige stellen als versterking van sommige treinen in de randstad ingezet, en in een paar spitstreintjes.
De Sprinters (drietjes) zijn in de zgn 'ruime randstad' te zien, op Woerden-Gouda-Rotterdam, Utrecht-Rhenen, Utrecht-Baarn, Rotterdam-Hoek van Holland, en in Uitgeest-Haarlem-Amsterdam en nog zo wat trajecten in die hoek.
Door de vele deuren en het snelle optrekken (helaas max 125 km/uur), zijn ze uitermate geschikt voor drukke trajecten met veel stops. De ombouw van de driedelige Sprinters is voltooid en met de nieuwe sprinters heeft NS Commercie het product 'Sprinter' ingevoerd, ipv gewone stoptrein. De indeling van binnen is wat opener, alleen het verschil tussen 1e en 2e klas is compleet verwenen (alleen ander kleur stofje).

SGM2 (citypendel) en SGM3 (sprinter)

SGMm van binnen en buiten.

Interieur van de CityPendel


Er zijn ook nog twee light-rail experimenten aan de gang: Gouda-Alphen a/d Rijn en Houten-Houten Castellum.
De tweede komt vooral doordat er geen tijd was om de huidige stoptreinen ook nog op Castellum te laten stoppen. Nu rijdt er een tram van de HTM (oorspronkelijk afkomstig uit Hannover), evenals op de Rijn-Gouwelijn, waar NS samenwerkt met de HTM. De laatste is zo'n succes dat inmiddels de helft van de reizigers aldaar een andere vorm van vervoer heeft gevonden.


Het trammetje op Houten-Houten Castellum (foto: Dr_Flash)


A32 tram op de Rijn-Gouwe-lijn.



NSI houdt zich (naast verlies lijden) vooral bezig met vier grensoverschrijdende verbindingen:
Amsterdam-Brussel (elk uur)
Amsterdam-Keulen (5x per dag)
Schiphol-Berlijn (4x per dag)
Amsterdam-Parijs (wisselend)

De verbinding naar België loopt goed en is altijd goed gevuld, net als de treinen naar Berlijn, al wil men graag laten geloven dat ze hier verlies op lijden. M.i.v. december 2003 is dus 1 van de 5 ritten geschrapt. M.i.v. december 2006 zal deze serie 140 gekoppeld worden aan het binnenlandse IC-net, met alle problemen van dien, als niet-koppelbaarheid met ICM (hoewel dat minder een probleem is doordat vanaf december 2006 Amersfoort-Amsterdam totaal los komt te liggen van de rest van de Noord-Oost IC’s) en het feit dat binnenlands treinen veel voller zitten dan deze Duitse 6 bakken (+3 Nederlandse versterkingsrijtuigen). Bovendien kunnen reizigers niet meer rechtstreeks van/naar Enschede.
De verbinding met Keulen wordt verzorgd door ICE's, wat vooralsnog geen doorslaand succes is, niet in de laatste plaats vanwege de prijs al is NSI tegenwoordig qua prijs met Ryanair/Easyjet aan het concurreren.


ICE, buitenkant en 1e klas int (met dvd/cd)


meerspannings BNL-loc (NMBS), en 2e klas interieur (idd ICRm van NS).
De loc kan in Nederland en België rijden (1500 en 3000V) en is eigendom van de NMBS. De rijtuigen zijn van NS (IRCm) en voorzien van een rode (NMBS kleur) raamband icm met het gele van NS. Regelmatig rijden er ook blauw-gele tussen, dat komt door de ombouwactie naar ICRm die ook voor het BNL-spul geldt.


Bij gebrek aan meerspanningslocs wordt de IC vanuit Berlijn in Bad Bentheim overgenomen door een Nederlandse loc.


Thalys.



Hier alleen maar wat foto's.

Op Enschede-Munster/Dortmund rijdt Bauheihe 643. Deze komt ook in Heerlen vanuit Aachen.
Tot 3 november reed op Nieuweschans - Leer deze duitse boemel treintjes

Deze zijn nu vervangen door rechtstreekse treinstellen van Arriva, de GTW's van Stadler.


Op Roosendaal-Antwerpen de varkenskop:



Maastricht-Luik:
Totdat de rechtstreekse Intercity van Maastricht naar Brussel ging rijden, deden deze oude barrels van de Belgische spoorwegen dienst op dit lijntje

In de nieuwe dienstregeling is die stoptrein dus vervangen door een HSL-intercity die nonstop rijdt tussen Brussel en Luik en dan doorsukkelt als stopper naar Maastricht, maar helaas wel Eijsden overslaat, waardoor ons zuidelijkste stationnetje treinloos is geworden.


Venlo-Hamm:


Deze trek-duwtreinen bestaan uit gereviseerde Duitse Silberlingen. Deze treinen rijden vanuit Venlo meteen de grens over en rijden onderweg onder andere langs grote steden als Mönchengladbach, Düsseldorf, Wuppertal en Hagen.

Soms worden in deze topicserie verkortingen gebruikt voor stationsnamen, als je hier niet zo in thuis bent (over het algemeen zijn het gewoon de eerste letters van de lettergrepen), kun je ze hier opzoeken.
Ook wordt wel eens melding gemaakt van een treinserie, waarmee alle treinen op een bepaald traject worden bedoeld. Als men het heeft over 'de 3600' worden daar de sneltreinen tussen Roosendaal en Zwolle mee bedoeld. Alle treinen in het land hebben een eigen nummer om ze herkenbaar te houden voor personeel en verkeersleiding. Zo is de trein die die om 16:19 vanuit Zwolle naar Roosendaal vertrekt de 3663. De volgende trein is de 3665, die daarna de 3667 et cetera. De treinen in de tegengestelde richting hebben de even nummers. Een lijst (PDF) van alle treinnummers die in 2006 gebruikt worden, kun je hier vinden.


Als er zaken zijn die verder nog onduidelijk zijn, vraag maar raak in dit topic!!
deze OP is hier te vinden
pi_45727771
Ik heb zonet zeker vier stellen SM'90 gezien op Onnen. Heb fotootje gemaakt, maar mijn ActiveSync loopt weer te knoeien
Ik masturbeer graag moeilijke woorden in mijn zinnen, ook als ik niet weet wat ze betekenen.
Come on FC!
pi_45728068
Per december 2005 staan deze high-tech stellen echter terzijde in Onnen <-
vind ik nou niet meer kloppen van de SM90.. de eersten zijn al tot blik gemaalt
  zaterdag 27 januari 2007 @ 16:42:21 #4
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45728308
Ik pleit ervoor de eerste pagina van dit topic z.s.m. vol te spammen, met die klotfoto's is het voor mij veel te traag.

Dit is tevens een tvp natuurlijk, daar niet van.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  zaterdag 27 januari 2007 @ 17:15:41 #5
86072 thatsme
and That's you!
pi_45729211
Ja voor tvptjes is de eerste pagina heel geschikt
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  zaterdag 27 januari 2007 @ 17:34:31 #6
111843 Cassius
Something's fucky
pi_45729724
Zag ik nou goed dat ze iets in die tunnel hadden laten donderen in Hilversum?
pi_45730709
quote:
Op zaterdag 27 januari 2007 16:42 schreef Duvel het volgende:
Ik pleit ervoor de eerste pagina van dit topic z.s.m. vol te spammen, met die klotfoto's is het voor mij veel te traag.

Dit is tevens een tvp natuurlijk, daar niet van.
Misschien gewooon tijd om die hele op weg te mieteren. Welk ander lang lopend topic op FOK heeft nu zo'n belachelijk lange OP...
  zaterdag 27 januari 2007 @ 18:29:26 #8
164283 Luco
Buongiorno!
pi_45731146
TVP. Hoe vordert het in Hilversum? Door die tunnel, mag ik via Utrecht naar Groningen reizen...
Ma come piove bene su'gli &lt;a href="http://www.youtube.com/watch?v=Tj9IIfOuYt0" rel="nofollow" target="_blank"&gt;impermeabili&lt;/a&gt;
pi_45731430
quote:
Op zaterdag 27 januari 2007 18:13 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Misschien gewooon tijd om die hele op weg te mieteren. Welk ander lang lopend topic op FOK heeft nu zo'n belachelijk lange OP...
de OP verklijnen basic kopje laten per vervoerder met link naar een pagina waar de full versie is ?
fototjes er uit
scheelt bergen
pi_45731634
Een x aantal delen terug vroeg ik al of er hier ook modelspoorders waren. Maar geen (directe) reacties gehad : (

Niemand hier ervaring met digitale modelbaanaansturing?

Nog een fotootje van het NS materieel dat ik in mijn bezit heb :
hula
pi_45732998
quote:
Op zaterdag 27 januari 2007 18:48 schreef NikkelCobalt het volgende:
Een x aantal delen terug vroeg ik al of er hier ook modelspoorders waren. Maar geen (directe) reacties gehad : (

Niemand hier ervaring met digitale modelbaanaansturing?

Nog een fotootje van het NS materieel dat ik in mijn bezit heb :
[afbeelding]
ik heb nog een NS1200tje met 3 rijtuigen en wat DB spul.. maar das meer aan het vergaan,... ik heb de ruimte niet

(en het is analoog )
pi_45733320
Koploper!
  zaterdag 27 januari 2007 @ 20:01:50 #13
34813 Jerommeke.nl
Jorasho.nl zul je bedoelen.
pi_45734297
Arme SM'90. Ik kan geen DM'90 meer zien zonder aan die arme erwtensoepblikjes te denken.
pi_45734683
quote:
Op zaterdag 27 januari 2007 20:01 schreef Jerommeke.nl het volgende:
Arme SM'90. Ik kan geen DM'90 meer zien zonder aan die arme erwtensoepblikjes te denken.
Nieuw van Unox, Erwtensoep in gerecyclde stoptreinblik
  zaterdag 27 januari 2007 @ 20:42:05 #15
86072 thatsme
and That's you!
pi_45735880
quote:
Op zaterdag 27 januari 2007 18:48 schreef NikkelCobalt het volgende:
Een x aantal delen terug vroeg ik al of er hier ook modelspoorders waren. Maar geen (directe) reacties gehad : (

Niemand hier ervaring met digitale modelbaanaansturing?

Nog een fotootje van het NS materieel dat ik in mijn bezit heb :
[afbeelding]
Ik heb er 2 waarvan ik van 1 een recente foto heb! Toen ik alles weer eens uit de doos gehaald had:


en nummer 2 voordat die de doos inging:


[ Bericht 2% gewijzigd door thatsme op 27-01-2007 20:47:09 ]
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_45737711
Ik heb ook modeltreintjes. Alleen Duits materieel en op het moment geen vaste baan vanwege ruimte gebrek. Merk Märklin, vooralsnog alleen reizigerstreinen.

Dieselloks
BR 218 (2x)

V200:

BR 212:


TEE rijtuigen
Diezelfde rijtuigen die thatsme ook op zn foto heeft staan

Silberling rijtuigen:


Citybahn rijtuigen
Zelfde als Silberling maar dan in het Mint-Groen

Lokale meerdeurs rijtuigen:


Oude groene D-trein rijtuigen:


en de mooiste dieseltrein die bestaat, de BR 628


Ook nog 1 E-Lok, een BR 141


Eigenlijk wil ik t weer een keer opbouwen hier
pi_45737826
Wat gaat dit topic momenteel snel zeg!
Maar zeker niet erg, vind het erg leerzaam hier (meestal)
pi_45739330
Is Fles weer terug of zo, ik kan het topic niet meer bijhouden, gaat me te vlug
pi_45740007
Mooi spul allemaal, vooral die sleep DDAR (thatsme) en die BR628 (Zug-Chef)!

Zelf wil ik eerst een digitaal systeem kopen gebaseerd het selectrix protocol. Moet nog wat meer informatie inwinnen om een goede keuze te maken, maar denk voor rautenhaus te gaan..

En dan een modulebaan maken naar Nederlands voorbeeld (ook ruimtegebrek:P)

Op mijn verlanglijst staat nog een buffel, 6400 en wat meer koploper materieel.
En ik zou graag meer NL materieel in N zien..
hula
pi_45740496
ik heb alleen H0
pi_45740652
Hehe, ik rijd digitaal met Roco Locmause 2 Hoewel ik geen baan heb

Met:

Roco 1602 Schiphol (Railion)
3x Roco Silberlingrijtuigen,1 stuurstand.
3 Roco Plan D Rijtuigen, zonder NS vignet
1x Roco Groene Sik
Marklin Hamo 1139, die ligt nu uit mekaar.
Roco V200
Fleischmann V100
Fleischmann BR 65

En nog een heleboel smalspoor

En vervolgens nog wat bouwprojectjes van me
Lima mat'46, die ligt ook uit elkaar
1x Lima 1200, die wordt momenteel verbouwd tot Blauwe 1214
5x Mastica Plan E Rijtuigen (Bouwpakket)
Joueff 1300 kap met Lima 1300 draaistellen, die ga ik verbouwen naar 1305. Vóórdat Electrotren er mee uit komt.
Lima Hondekop 2tje, verbouwd met mastica en allemaal andere troep.
Fleischmann 1200, voor onderdelen
  zaterdag 27 januari 2007 @ 23:14:26 #22
111843 Cassius
Something's fucky
pi_45740953
quote:
Op zaterdag 27 januari 2007 23:07 schreef perslucht het volgende:
Hehe, ik rijd digitaal met Roco Locmause 2 Hoewel ik geen baan heb
Same here Maar dan met: Railion 1602, NS Cargo 6513 met wat goederenwagentjes, 1700, 1838, sleepje Märklin ICR, Plan V, 2x ICM, DD-AR met mDDM. Nu nog een (V)IRM
pi_45742037
Locmaus is toch digitaal zonder decoders?
hula
pi_45742819
Nee, locmause is digitaal zonder hoge kosten

Decoders zal je altijd nodig hebben bij digitaal rijden, helaas zijn de decoders meestal niet zo goedkoop.

Een locmause is dus een Trafo, een Centrale, een locmause, en een stukje spoor.
De centrale is zegmaar de "computer" die alles berekend, de trafo is je voeding, en je muis gebruik je om je locs mee aan te sturen

Ik ben nu zelf bezig om mijn locmause op de pc aan te sluiten, het werkt alleen nog niet
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 27 januari 2007 @ 23:49:01 #25
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45742848
quote:
Op zaterdag 27 januari 2007 22:25 schreef Alexxxxx het volgende:
Is Fles weer terug of zo, ik kan het topic niet meer bijhouden, gaat me te vlug
Sjit heppens doewd
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_45744008
quote:
Op zaterdag 27 januari 2007 23:49 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Sjit heppens doewd
Delen gaan zowiezo ineens hard,

sinds deeltje 30 ofzo?
  zondag 28 januari 2007 @ 00:21:37 #27
136283 knars
Teethgrinder
pi_45744100
Hmm, krijg heimwee naar die Märklinbanen die ik vroeger in mn kamer had. Tot de rechtmatige eigenaar (en tevens mn vader) de boel verkocht Geen modern NS materiaal overigens.

Als ik er het geld voor heb, verbouw ik de zolder tot modelspoorparadijs. Tot die tijd moet ik het uitzicht op het spoor en het station vanaf mn zolder, dakterras, dak zelf, etc.
  zondag 28 januari 2007 @ 10:56:26 #28
86072 thatsme
and That's you!
pi_45750749
quote:
Op zaterdag 27 januari 2007 22:49 schreef NikkelCobalt het volgende:
Mooi spul allemaal, vooral die sleep DDAR (thatsme) en die BR628 (Zug-Chef)!


Nog een paar fototjes dan:




I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  zondag 28 januari 2007 @ 12:41:58 #29
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45753008
Ej, die 1702 heb ik ook. En nog een paar locjes!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45753228
Een vraag aan de trein expers: wat is er zo speciaal aan Loc 1607?
pi_45753230
De enige echt lijkende NL modeltreintjes zijn van Philotrain. Die voorkant van de 1702 ziet er natuurlijk niet heel erg echt uit...
pi_45753250
quote:
Op zondag 28 januari 2007 12:51 schreef Dichterbijer het volgende:
Een vraag aan de trein expers: wat is er zo speciaal aan Loc 1607?
Heeft de langste reizigerstrein getrokken (in de jaren 80, was dat t langste... nu niet meer naturrlijk)
pi_45753252
quote:
Op zaterdag 27 januari 2007 18:29 schreef Luco het volgende:
TVP. Hoe vordert het in Hilversum? Door die tunnel, mag ik via Utrecht naar Groningen reizen...
Als ik de webcma mag geloven liggen ze aardig op schema. Brug/tunnel deel ligt op zijn plaats en zijn druk bezig met de werkzaamheden er omheen zoals het perron.
pi_45753263
quote:
Op zondag 28 januari 2007 12:52 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Heeft de langste reizigerstrein getrokken (in de jaren 80, was dat t langste... nu niet meer naturrlijk)
Dit wist jij volgens mij uit je hoofd zonder te zoeken
pi_45753296
Mja dat wel
  zondag 28 januari 2007 @ 12:58:58 #36
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45753409
quote:
Op zondag 28 januari 2007 12:53 schreef Dichterbijer het volgende:

[..]

Dit wist jij volgens mij uit je hoofd zonder te zoeken
Als je dat niet uit je hoofd weet, ben je geen echte treinenfapper!

Extra vraag: wat maakt de 1622 bijzonder?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 28 januari 2007 @ 13:18:31 #37
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45753978
quote:
Op zondag 28 januari 2007 10:56 schreef thatsme het volgende:


Nog een paar fototjes dan:
[afbeelding]


Er ligt iets lelijks midden tussen de rails
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 28 januari 2007 @ 13:21:42 #38
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45754079
quote:
Op zondag 28 januari 2007 12:53 schreef Dichterbijer het volgende:
Dit wist jij volgens mij uit je hoofd zonder te zoeken
60 rijtuigen, 1601,58 meter lang wastie.

19 februari 1989 reed dat ding van de Kijfhoek naar Eindhoven.

Op 27 april 1991 heeft een Belgische loc met een sleep van 70 rijtuigen (1733 meter) van Gent naar Oostende gereden.

Goegel is je friendjuhhhh
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 28 januari 2007 @ 13:21:46 #39
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45754083
quote:
Op zondag 28 januari 2007 13:18 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]



Er ligt iets lelijks midden tussen de rails
Ik schop je met mijn zwaarbeneusde veiligheidsschoeisel.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 28 januari 2007 @ 13:32:13 #40
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45754458
quote:
Op zondag 28 januari 2007 13:21 schreef Duvel het volgende:
Ik schop je met mijn zwaarbeneusde veiligheidsschoeisel.
Ik poep al bijna in m'n broek
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 28 januari 2007 @ 13:37:39 #41
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45754599
quote:
Op zondag 28 januari 2007 13:32 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ik poep al bijna in m'n broek
En terecht!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45757626
kutnachttrein die ik op 1 minuut mis wel voor de eerste keer een dubbeldekker gehad
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_45757932
quote:
Op zondag 28 januari 2007 12:52 schreef Zug-Chef het volgende:
De enige echt lijkende NL modeltreintjes zijn van Philotrain. Die voorkant van de 1702 ziet er natuurlijk niet heel erg echt uit...
Een ook meteen de duurste

Net als Phildie die N modellen maakt.. 600 eurie voor een 3 delige DDm2
hula
pi_45758106
Ja duh waarom zijn ze zo duur... omdat het gigantische hoge detaillering is wat je nergens anders vind. Met alle respect hoor, maar al die Lima, Roco en Fleischmann NS prut ziet er niet echt waarheidsgetrouw uit. Behalve als je het van 10 meter afstand ziet...
  zondag 28 januari 2007 @ 15:22:11 #45
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45758341
quote:
Op zondag 28 januari 2007 15:15 schreef Zug-Chef het volgende:
Ja duh waarom zijn ze zo duur... omdat het gigantische hoge detaillering is wat je nergens anders vind. Met alle respect hoor, maar al die Lima, Roco en Fleischmann NS prut ziet er niet echt waarheidsgetrouw uit. Behalve als je het van 10 meter afstand ziet...
Ik weiger echt 1200 euro voor een 1200 te betalen hoor. Ik ben geen klinknagelneuker of zo, dus best tevreden met mijn (inmiddels netjes gedigitaliseerde) 1700. Maar goed, ieder zijn eigen hobby-invulling.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45758397
Oh je hoort mij ook niet over het feit dat ik het wel wil of heb... Weiger zelf ook dat te betalen... Maar mooi ziet t er wel uit
  zondag 28 januari 2007 @ 15:25:13 #47
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45758435
quote:
Op zondag 28 januari 2007 15:24 schreef Zug-Chef het volgende:
Oh je hoort mij ook niet over het feit dat ik het wel wil of heb... Weiger zelf ook dat te betalen... Maar mooi ziet t er wel uit
Zo, zeg dat wel... Maar dan nog, ik moet wel heel erg multimultimiljonair zijn, wil ik dat ervoor overhebben!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45759299
quote:
Op zondag 28 januari 2007 15:15 schreef Zug-Chef het volgende:
Ja duh waarom zijn ze zo duur... omdat het gigantische hoge detaillering is wat je nergens anders vind. Met alle respect hoor, maar al die Lima, Roco en Fleischmann NS prut ziet er niet echt waarheidsgetrouw uit. Behalve als je het van 10 meter afstand ziet...
Dat, en het is handgemaakt waardoor er veel meer uren in gaan zitten.

Tja gelukkig rijd ik in n dus zie je niet zoveel van de missende details

Maar de grote fabrikanten ontwerpen de modellen ook afwijkend heb ik ooit gelezen. Omdat je in de het echt heel anders tegen treinen aankijkt en op een modelbaan kijk je er bijna altijd vanaf boven op.
hula
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 28 januari 2007 @ 16:08:25 #49
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45759745
quote:
Op zondag 28 januari 2007 15:15 schreef Zug-Chef het volgende:
Ja duh waarom zijn ze zo duur... omdat het gigantische hoge detaillering is wat je nergens anders vind. Met alle respect hoor, maar al die Lima, Roco en Fleischmann NS prut ziet er niet echt waarheidsgetrouw uit. Behalve als je het van 10 meter afstand ziet...
Mwoa, mijn Roco sikje ziet er best mooi uit hoor
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_45759981
tvp
*
  zondag 28 januari 2007 @ 18:45:08 #51
164283 Luco
Buongiorno!
pi_45765748
Treinen ging makkelijker dan verwacht vandaag... overstap op utrecht was ruim zat, alleen jammer dat de trein naar Utrecht vol zat (En dat het een plan T was). Ik dacht dat daar juist sprinters reden?
Ma come piove bene su'gli &lt;a href="http://www.youtube.com/watch?v=Tj9IIfOuYt0" rel="nofollow" target="_blank"&gt;impermeabili&lt;/a&gt;
pi_45768108
heeft er eigenlijk iemand wat plaatjes van de nieuwe sprinters die per 2008 komen?
  zondag 28 januari 2007 @ 21:18:59 #53
86072 thatsme
and That's you!
pi_45771077
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  zondag 28 januari 2007 @ 21:22:03 #54
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45771231
Ff een oud fototje tussendoor:

Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45771288
quote:
Op zondag 28 januari 2007 21:18 schreef thatsme het volgende:
[afbeelding]
zozo dat is zeker niet verkeerd!
  zondag 28 januari 2007 @ 21:25:05 #56
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45771363
quote:
Op zondag 28 januari 2007 21:23 schreef Ice_Ice het volgende:

[..]

zozo dat is zeker niet verkeerd!
Tot je d'r een keer in zit waarschijnlijk!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45771546
quote:
Op zondag 28 januari 2007 21:25 schreef Duvel het volgende:

[..]

Tot je d'r een keer in zit waarschijnlijk!
Hoezo?
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  zondag 28 januari 2007 @ 21:30:34 #58
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45771615
quote:
Op zondag 28 januari 2007 21:28 schreef Areyoutalkingtome het volgende:

[..]

Hoezo?
Ik heb proefgezeten in de stationshal van Utrecht Centraal, voor een minuut of zo ging het wel, maar echt geweldig zit het niet.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45771776
Ach, zolang er maar intercity's zijn voor mij

morgen voor m'n eerste dag tellen, meer mensen die 's morgens in Rotterdam starten? en misshcien tips?
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  zondag 28 januari 2007 @ 21:39:41 #60
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45772063
quote:
Op zondag 28 januari 2007 21:34 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
Ach, zolang er maar intercity's zijn voor mij

morgen voor m'n eerste dag tellen, meer mensen die 's morgens in Rotterdam starten? en misshcien tips?
Welke trein heb je vanaf Rotterdam?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45772324
Dat weet ik niet, ik krijg morgen toch pas m'n rooster
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_45772401
quote:
Op zondag 28 januari 2007 21:18 schreef thatsme het volgende:
[afbeelding]
Die trein heeft wel iets weg van "de Lint van Syntus" en die trein tussen Enschede - gronau
  zondag 28 januari 2007 @ 21:48:33 #63
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45772483
quote:
Op zondag 28 januari 2007 21:45 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
Dat weet ik niet, ik krijg morgen toch pas m'n rooster
Geen idee, ik ben geen teller maar een getelde.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  zondag 28 januari 2007 @ 21:50:54 #64
34813 Jerommeke.nl
Jorasho.nl zul je bedoelen.
pi_45772609
quote:
Op zondag 28 januari 2007 21:45 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
Dat weet ik niet, ik krijg morgen toch pas m'n rooster
Je weet de vertrektijd van je eerste trein.........
pi_45772682
7.05 *belletje rinkelt* even opzoeken...... damn ns-site werkt niet
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  zondag 28 januari 2007 @ 21:57:12 #66
34813 Jerommeke.nl
Jorasho.nl zul je bedoelen.
pi_45772939
Dat is de Sprinter naar Gouda Goverwelle
pi_45772984
ok, is dat fijn om die tijd?
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  zondag 28 januari 2007 @ 21:59:06 #68
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45773033
quote:
Op zondag 28 januari 2007 21:58 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
ok, is dat fijn om die tijd?
D'r zit geen kip in volgens mij. Dat in tegenstelling tot de intercity van 7.02.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  zondag 28 januari 2007 @ 22:18:18 #69
106942 Eix
Stranded here on planet earth
pi_45774053
quote:
Op zondag 28 januari 2007 21:46 schreef thats-me het volgende:

[..]

Die trein heeft wel iets weg van "de Lint van Syntus" en die trein tussen Enschede - gronau
Volgens mij zijn de nieuwe sprinters enigzins gebaseerd op de moderne Duitse regionale treinen zoals de Baureihe 424: http://de.wikipedia.org/wiki/DBAG_Baureihe_424

Overigens zijn die ook al uit 1998, dus de nieuwe NS sprinters zullen toch wel aardig verschillen van deze serie. Moet wel zeggen dat deze Duitse treinen best fijn waren toen ik daar was. Zijn erg open treinen, geen enge bak overgangen e.d. Hoewel ze niet erg comfertabel zijn voor de echte lange afstand, maar daar zijn de nieuwe NS sprinters ook niet voor bedoeld.
Most people keep their brains
Between their legs
(Don't you find ?)
  maandag 29 januari 2007 @ 08:33:06 #70
34813 Jerommeke.nl
Jorasho.nl zul je bedoelen.
pi_45781550
Hyves is zoooo 2006
  maandag 29 januari 2007 @ 08:48:25 #72
34813 Jerommeke.nl
Jorasho.nl zul je bedoelen.
pi_45781591
Tellen in de trein was ook in 2006, deels
pi_45781879
quote:
Op zondag 28 januari 2007 21:22 schreef Duvel het volgende:
Ff een oud fototje tussendoor:

[afbeelding]
xD!
  maandag 29 januari 2007 @ 10:52:47 #74
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45783539
quote:
Op maandag 29 januari 2007 09:10 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

xD!
OK, en wat wil "xD" zeggen dan?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport maandag 29 januari 2007 @ 12:18:14 #75
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_45785815
Arriva had het vanochtend op Leeuwarden - Groningen weer lekker voor elkaar. Naast de standaarvertraging van 5 minuten moest de sneltrein van 7.57 uit Leeuwarden, waar ik in zat, vanaf Hardegarijp rustig aan doen. Het bleek namelijk dat de GTW'tjes in de trein die er voor reed technische problemen hadden. Deze trein bestond uit de 233, 236 en 234. De trein werd dan ook te Buitenpost opgeheven en de stellen zijn retour gegaan naar Leeuwarden. Door dit gebeuren is mijn trein met +25 in Groningen aangekomen, omdat alle passagiers van de andere trein in Buitenpost in mijn trein moesten en er onderweg nog gestopt moest worden in Grijpskerk en Zuidhorn. De treinstellen waren dan ook bommetjevol
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport maandag 29 januari 2007 @ 12:20:22 #76
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_45785862
quote:
Op vrijdag 26 januari 2007 18:29 schreef Wadloper het volgende:
Ja leuk, degene die dit dus geplaatst had, heeft mijn filmpje (dat is deze die op you-tube te zien is) van google video geript, en onder zijn naam daar geupload... De eikel
Je komt zo wel eens een filmpje tegen, maar ja jatten zonder een goede bronvermelding kan natuurlijk niet.
quote:
Op vrijdag 26 januari 2007 20:39 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
nou in b'post niet... tering wat sta je daar soms lang te wachten
Sommige treinen kruisen net buiten het station van Buitenpost, waardoor je idd erg lang voor de spoorbomen moet wachten. Het is vervelend, maar er is niets aan te doen voorlopig.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport maandag 29 januari 2007 @ 12:56:10 #77
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_45786849
Eindelijk heb ik antwoord van Arriva wat betreft mijn vragen over de GTW.
quote:
Naar aanleiding van de inzet van de nieuwe GTW treinen zijn er bij mij een aantal vragen gerezen. Zo heb ik al enkele keren de inzet van GTW treinen gezien op het traject Leeuwarden - Groningen in zowel de ochtend als middagspits. Is dit van structurele aard of worden er als er meer nieuwe treinen instromen toch weer wadlopers?

Het onderhoud aan de Spurt wordt verricht in Leeuwarden.De treinen die u ziet rijden, worden op dat moment overgebracht.Met provincies zijn afspraken gemaakt over instroom nieuw materieel per baanvak. Voor Leeuwarden -Groningen geldt dat de Spurt daar in september gaat rijden.
Dit klopt niet, omdat de stellen de gehele dag op Leeuwarden opstel staan en dezelfde zijn als in de ochtend. Misschien is er 's nachts onderhoud aan de stellen?
quote:
Ook heb ik een vraag wat betreft de naamgeving van de nieuwe treinen.
Voor zover ik waar heb kunnen nemen zijn er momenteel 3 treinstellen
van een naam voorzien. Wanneer worden er meer stellen van namen voorzien?

Binnenkort zult u de andere treinen ook met hun naam zien rijden.
Wanneer is binnenkort he
quote:
Een andere vraag die ik heb is meer van technische aard. Naar ik begrepen heb is de maximale snelheid van de nieuwe GTW teruggebracht van 140 naar 120 kilometer per uur. Waarom is dit gedaan? Heeft dit te maken met de mindere staat van het spoor in het noorden, want ik heb een gerucht gehoord dat de baanvak snelheid tussen Veenwouden en Grijpskerk teruggebracht is naar 120 kilometer per uur. Als dit klopt, wordt er dan in de nabije toekomst onderhoud gepleegd aan het spoor, zodat de maximum snelheid weer omhoog kan?

De spoorwegbeheerder moet een zogeheten toelating voor 140 km/u bevestigen. Dat staat te gebeuren.
Dit laatste is goed nieuws.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_45788054
Hoi! Ik had even een kort vraagje, misschien dat iemand hier mij kan helpen
Ik zag gister zo'n reclame van een treintijdschrift waarbij ook een model zat voor maar 3,95.
Weet iemand ook welke schaal dat is en waar je dat het beste kan halen? Bruna en V&D hadden het niet
  maandag 29 januari 2007 @ 15:08:12 #79
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45790921
quote:
Op maandag 29 januari 2007 13:34 schreef Tommeke het volgende:
Hoi! Ik had even een kort vraagje, misschien dat iemand hier mij kan helpen
Ik zag gister zo'n reclame van een treintijdschrift waarbij ook een model zat voor maar 3,95.
Weet iemand ook welke schaal dat is en waar je dat het beste kan halen? Bruna en V&D hadden het niet
Is dat die trein die op tv was? Deel 1 uit een serie of zo? Ik weet niet of je dat zou moeten kopen, alhoewel, ligt eraan met welk doel.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45792237
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:08 schreef Duvel het volgende:

[..]

Is dat die trein die op tv was? Deel 1 uit een serie of zo? Ik weet niet of je dat zou moeten kopen, alhoewel, ligt eraan met welk doel.
ik denk het ?
quote:
Op maandag 29 januari 2007 10:52 schreef Duvel het volgende:

[..]

OK, en wat wil "xD" zeggen dan?
dat t geen eens een oud fototje is?
pi_45792290
wat ik me afvraag: voordat de dubbeldekkers werden geintroduceerd, waar werden de ic en sneltreindiensten toen mee gereden? denk niet dat er genoeg koplopers, ICR was om in die behoefte te voldoen
Xbox live: Nathan Six
Hattrick: The Yanks
pi_45792510
1100/1200/1300/1500/1700/1800 trekbeesten? en aanhangent materiaal?
pi_45792720
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:08 schreef Duvel het volgende:

[..]

Is dat die trein die op tv was? Deel 1 uit een serie of zo? Ik weet niet of je dat zou moeten kopen, alhoewel, ligt eraan met welk doel.
Niet echt iets voor m'n baan ofzo, leuk voor erbij
Hij zal ook wel niet kunnen rijden
  maandag 29 januari 2007 @ 16:05:16 #84
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_45792772
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:58 schreef Ou-Tannu het volgende:
1100/1200/1300/1500/1700/1800 trekbeesten? en aanhangent materiaal?
Ik geloof dat oud dubbeldekker materiaal vroeger ook IC diensten reed.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 29 januari 2007 @ 16:08:31 #85
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_45792901
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:52 schreef Yankee_One het volgende:
wat ik me afvraag: voordat de dubbeldekkers werden geintroduceerd, waar werden de ic en sneltreindiensten toen mee gereden? denk niet dat er genoeg koplopers, ICR was om in die behoefte te voldoen
Getrokken treinen met een loc die nog omliep, mat'54. Bovendien reden er in die periode minder treinen dan nu en ook minder lange treinen. Dit alles zorgde ervoor dat het met een kleinere materieelhoeveelheid kon.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport maandag 29 januari 2007 @ 16:13:08 #86
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_45793096
quote:
Op maandag 29 januari 2007 16:05 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Ik geloof dat oud dubbeldekker materiaal vroeger ook IC diensten reed.
Klopt. Daarbij komt dan nog dat er nog wat meer stellen Plan V en T waren die de stoppers voor hun rekening namen.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_45793288
Zo. Terug van m'n eerste dagje tellen. Relaxt werk.
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  maandag 29 januari 2007 @ 16:23:14 #88
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_45793522
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:58 schreef Ou-Tannu het volgende:
1100/1200/1300/1500/1700/1800 trekbeesten? en aanhangent materiaal?
Getrokken treinen bestaande uit Plan W- rijtuigen, om maar wat te noemen.
pi_45793547
quote:
Op maandag 29 januari 2007 16:08 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Getrokken treinen met een loc die nog omliep, mat'54. Bovendien reden er in die periode minder treinen dan nu en ook minder lange treinen. Dit alles zorgde ervoor dat het met een kleinere materieelhoeveelheid kon.
geloof dat het met 10 jaar geleden behoorlijk schold ja

* Ou-Tannu denkt aan de Diesel 5jes





[ Bericht 11% gewijzigd door Ou-Tannu op 29-01-2007 16:55:38 ]
  maandag 29 januari 2007 @ 16:28:56 #90
86072 thatsme
and That's you!
pi_45793735
quote:
Op maandag 29 januari 2007 15:52 schreef Yankee_One het volgende:
wat ik me afvraag: voordat de dubbeldekkers werden geintroduceerd, waar werden de ic en sneltreindiensten toen mee gereden? denk niet dat er genoeg koplopers, ICR was om in die behoefte te voldoen
Hondekop!
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  maandag 29 januari 2007 @ 16:49:26 #91
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_45794409
quote:
Op maandag 29 januari 2007 16:23 schreef ReisT het volgende:

[..]

Getrokken treinen bestaande uit Plan W- rijtuigen, om maar wat te noemen.
Hou op, ik krijg acuut rugklachten
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  maandag 29 januari 2007 @ 16:51:19 #92
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_45794482
M.i.v. nieuwste wijzingsblad: meer IR in de 1500, en drie extra DDM-1-stammen op de baan.
In de praktijk is inmiddels trouwens als veel mat'64 uit de 3700 gedonderd, hoera!
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_45796960
AH zijn er nieuwe IR stammetjes aangekomen ?
  maandag 29 januari 2007 @ 18:28:37 #94
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45797768
quote:
Op maandag 29 januari 2007 16:23 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

* Ou-Tannu denkt aan de Diesel 5jes

[afbeelding]

Grapjas, toen was jij nog lang niet geboren!

MREn: Plan W en rugklachten zijn een bekende combi, plus het rammelen natuurlijk. En die deuren!!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45799039
quote:
Op maandag 29 januari 2007 18:28 schreef Duvel het volgende:

[..]

Grapjas, toen was jij nog lang niet geboren!

MREn: Plan W en rugklachten zijn een bekende combi, plus het rammelen natuurlijk. En die deuren!!
maar mn PA wel :y
  maandag 29 januari 2007 @ 19:07:44 #96
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45799268
quote:
Op maandag 29 januari 2007 19:02 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

maar mn PA wel :y
Die van mij deed niet aan treinen, die had net een paar jaar z'n rijbewijs toen die DE5'en buiten dienst gingen...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45800618
quote:
Op maandag 29 januari 2007 19:07 schreef Duvel het volgende:

[..]

Die van mij deed niet aan treinen, die had net een paar jaar z'n rijbewijs toen die DE5'en buiten dienst gingen...
whehhe

mn pa moest wel

Den Helder - Vlissingen
  Redactie Frontpage / Sport maandag 29 januari 2007 @ 20:24:22 #98
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_45802259
Arriva heeft het weer lekker voor elkaar. Gezien de spots op Somda zijn er maar liefst 2 buffels defect. Dat is bij mijn weten nog nooit voorgekomen. De sneltreinen Lw-Gn van vanmiddag werden gereden door 3 wadjes en een buffel. De andere zat in de stopdienst op Lw-Gn. Maar dat was natuurlijk nog niets vergeleken met mijn post van vanochtend. De inhoud van 2,5 treinen proppen in een trein bestaande uit 4 bakken en dat in de ochtendspits. Het paste dan ook maar net.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_45803537
Vandaag een leuk rondje gemaakt.

Vanmorgen om kwart voor zes opgestaan. Om 06:05 stond ik bij de bushalte. Ik dacht altijd dat de eerste bus heel rustig was. Bleek er al 7 man te staan. De eerste bus was gewoon vol
afijn dat was dus geledebus 557 van Amsterdam-Noord naar Centraal
daar overgestopt op de IC naar Utrecht/Nijmegen deze bestond uit de stellen 8640+8731 vertrek 06:37 alwaar ik de eerste trein tellert alweer tegenkwam.
In Utrecht overgestapt op de stoptrein naar ik weet niet waar PlanV 451+469 vertrek Utrecht 7:15
In Houten uitgestapt en opzoek gegaan naar de "lightrail" deze zag ik net wegrijden kon spoor 3 niet vinden
die dan maar gepakt om 7:40. In Houten Castelum maar lekker blijven zitten. Was niks te zien.
Daarna terug gereden naar Houten en daar de Sprinter naar S' Hertogenbosch genomen van 7:54 bestaande uit SGMm 2977+2944.
In S' Hertogenbosch maar uitgestapt en daar de serie 3600? 3700? Genomen naar Nijmegen was een Virm 8671 vertrek om 8:44. Op Nijmegen aangekomen ging ik eindelijk dat Volia gebeuren bekijken...dat ging dus niet was net een trein uitgevallen "ivm een te grote vertraging".
Toen maar de "Heyendaal Shuttle" bus genomen ofzo. Ben ik bij station Nijmegen Heyendaal uitgestapt omdaar te wachten op de trein naar...Nijmegen. Plaatsgenomen in Wadloper 3118+3111+3222 (de groene )
Dus weer naar Nijmgen gereden en daar gewacht. En toen helemaal terug naar Roermond. Damnz wat een stuk. Kachel stond ook helemaal super heet! Heel rustig in de trein. Bij Venlo aangekomen werd er omgeroepen dat de laatste 2 "rijtuigen" achterbleven in Venlo. Aangekomen in Roermond bleken ze er alleen nog gewoon aan te hangen

Daar eindelijk overgestapt op Virm 9478 vertrek 11:34 naar Heerlen.
In Heerlen overgestapt op Veolia plan V 842 naar Kerkrade Centrum. Bleek ook de kachel super heet te staan! ze zijn niet zuinig bij Veolia ofzo vanaf Kerkrade C in dezelfde trein helemaal naar Maastricht Randwyck gereden.
Ik zat te kijken of daar nog een bus ging naar Eijsden ofzo. Niks te zien.
Dan maar terug gerden met NS plan V 909 13:34 naar Maastricht. Daar aangekomen ff naar Smullers
En ik ging ff de Belgische ic uit Brussel-Zuid opwachten. Kwam nog geen 50 man uit van wie de helf "type-petje-kraagje-schuchter-om-je-heen-kijken".
Daarna nog ff rond gekeken rond het station. Zag nog 4 1600 locs staan. Deels met "reclame"
Toen maar de ic gepakt richting Eindhoven 9405 Vertrek 14:23 waar later nog het Heerlense deel de 8741 bij kwam.
In Eindhoven "cross platform" genomen op de ick+1742 vertrek 15:33 naar Rotterdam
In Rotterdam aangekomen ff een slagje Slinge gedaan met de metro.
Daarna Virm 9514 (en nog een andere waarvoor ik de lui was om nog te kijken ) vertrek 17:59 naar Amsterdam Centraal Overigens stond het deurte van de liftschacht open. Kon ook niet meer dicht. Wel vreemd zo een gat, met een deurtje dat iedere keer open en dichtgaat.
In Amsterdam C aangekomen de bus weer gepakt 569. Aangekomen 19:30 thuis

Aantal overstappen: 15 keer ofzo
Aantal keer kaartcontrole: 3 in de trein 1 metro 2 keer in de bus
Kosten: 0,00 (fijn zo'n ov )
pi_45803616
quote:
Op maandag 29 januari 2007 20:24 schreef Peterselieman het volgende:
Lijkt op de Amsterdamse metro in de spits
  Redactie Frontpage / Sport maandag 29 januari 2007 @ 21:04:31 #101
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_45803995
zoiets is uitzonderlijk op het traject Lw-Gn, maar voor mij was het geen probleem, omdat ik een zitplaats had
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_45804687
Trein 1739 stond half aan het perron. en half in de wissels. Te almelo, doordat de trein 10/15 min vertraging had. En op 2A de stopttrein naar apeldoorn klaar stond.

  Redactie Frontpage / Sport maandag 29 januari 2007 @ 21:31:43 #103
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_45805401
Ziet er lekker knullig uit.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_45805836

22 december op Amersfoort.
pi_45806060
heheh heb ik wel eens in utrecht gehad, best klote als je er dan daar uit moet
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 29 januari 2007 @ 21:58:56 #106
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_45806587
Pas op het afstapje
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_45807283
* DING DONG *
Willen alle passiegers van de Intercity naar Schiphol uitstappen bij de vooooorste uitgang? Dank u!
pi_45807618
quote:
Op maandag 29 januari 2007 22:15 schreef Dichterbijer het volgende:
* DING DONG *
Willen alle passiegers van de Intercity naar Schiphol uitstappen bij de vooooorste uitgang? Dank u!
Enschede
Als je tenministe mijn bericht bedoelt, en niet je eigen

[ Bericht 15% gewijzigd door thats-me op 29-01-2007 22:32:38 ]
  maandag 29 januari 2007 @ 22:39:42 #109
106942 Eix
Stranded here on planet earth
pi_45808306
In België en Duitsland is het best normaal dat er vrijwel geen perron ligt. Een tijdje terug in de Euregio rond gekeken. Stoppen we opeens bij wat rode gravel met een schraal bordje "Liers".
Most people keep their brains
Between their legs
(Don't you find ?)
  Redactie Frontpage / Sport maandag 29 januari 2007 @ 23:36:22 #110
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_45810713
Anders waren die stations al lang weggeweest als ze ze hadden moeten upgraden naar echt volledige stations.
Altijd onderweg naar het avontuur
  dinsdag 30 januari 2007 @ 00:21:07 #111
103551 Doc__Zenith
www.orienteering.nl
pi_45812196
Eind vorig jaar zijn al die ICK-composities verlengd naar 12 bakken, en dat pakte ook niet altijd even handig uit. Vooral op Delft hing meestal de laatste bak buiten het perron. Maarach, da's Delft en daar moeten ze niet zeuren. Hoevaak ik me 1900 daar niet met +5 heb zien vertrekken doordat iedereen bij de laatste deur wil instappen... Gelukkig is er wel marge t/m Ehv.

Doet me ook denken aan een gevalletje lang geleden in de 3800 te Hdb (Hardenberg) met mat'54 toen de mcn ze ook niet allemaal langs het perron kreeg. De deuren open getrokken (wat ik toen nog niet zelf kon ) en eruit spingen... en de knieen open...
pi_45813624
quote:
Op maandag 29 januari 2007 20:24 schreef Peterselieman het volgende:
Arriva heeft het weer lekker voor elkaar. Gezien de spots op Somda zijn er maar liefst 2 buffels defect. Dat is bij mijn weten nog nooit voorgekomen. De sneltreinen Lw-Gn van vanmiddag werden gereden door 3 wadjes en een buffel. De andere zat in de stopdienst op Lw-Gn. Maar dat was natuurlijk nog niets vergeleken met mijn post van vanochtend. De inhoud van 2,5 treinen proppen in een trein bestaande uit 4 bakken en dat in de ochtendspits. Het paste dan ook maar net.
Ik zat vanochtend om half 11 in de sneltrein van Leeuwarden naar Groningen, gelukkig in een Buffel, maar druk was het gelukkig niet
pi_45814877
Nou over uurtje maar es beginnen met treinen tellen. Es kijken of het om 5.32 al druk is op eindhoven
  dinsdag 30 januari 2007 @ 06:34:48 #114
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_45815028
Gebeurde zelfs op Ehv nog wel dat een trein met de laatste bak buiten het perron hing, terwijl ze toch echt lang genoeg waren.
*zucht...* was nog in de tijd van de K4's en mn wekelijkse ritjes Ehv-Bd.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_45818099
Zoals ik het hoor: die goede oude tijd
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:05:44 #116
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45818148
K4 is wel " vroeger" ja!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  dinsdag 30 januari 2007 @ 11:13:04 #117
103551 Doc__Zenith
www.orienteering.nl
pi_45818289
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 04:24 schreef Betse het volgende:
Nou over uurtje maar es beginnen met treinen tellen. Es kijken of het om 5.32 al druk is op eindhoven
ah, nog iemand die vanuit Ehv telt
ik begin vrijdag, ook om 05.32
pi_45822365
Weten jullie of er nog nieuw materiaal komt tussen lelystad en hoofddorp...

Dit is echt een drama vandaag gingen de deuren niet meer open

Gr,
&lt;A HREF="http://www.jetphotos.net/showphotos.php?userid=28195"&gt;Click Here&lt;/A&gt; to view my aircraft photos at JetPhotos.Net!
pi_45822469
Zo weer terug van het tellen, er reed bar weinig op tijd vandaag
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_45824833
Ja daar had ik ook 'last' van. Al mijn teltreinen waren eigenlijk telaat. op 1 of 2 na. Mooi 8tje gemaakt van eindhoven-roosendaal-denbosch-eindhoven-denbosch-nijmegen -arnhem-utrecht-geldermalsen-utrecht-eindhoven
pi_45825481
Ik had vandaag 1 trein +10, de rest was pünktlich
  dinsdag 30 januari 2007 @ 17:14:45 #122
86072 thatsme
and That's you!
pi_45828891
quote:
Op zondag 28 januari 2007 13:18 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]



Er ligt iets lelijks midden tussen de rails
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_45828946
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 17:14 schreef thatsme het volgende:

[..]

[afbeelding]
waar dient dat stukje ijzer voor? Ik zie het in Delft ook wel eens liggen.
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  dinsdag 30 januari 2007 @ 17:31:30 #124
136283 knars
Teethgrinder
pi_45829380
als het goed is, nergens voor. Dat is toch gewoon oude rails die ze na het vervangen nog niet hebben afgevoerd? Tussen Amstel en Breukelen zie je het ook nogal vaak.
pi_45829401
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 17:16 schreef Areyoutalkingtome het volgende:

[..]

waar dient dat stukje ijzer voor? Ik zie het in Delft ook wel eens liggen.
Volgens mij ligt die er gewoon omdat ze misschien van het weekend ofzo onderhoud gaan plegen, dan ligt er alvast een nieuwe spoorstaaf klaar.
pi_45829473
de 5.47 richitng rotterdam reed trouwens vaag, hij reed aan de verkeerde kant van het spoor de hele tijd
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_45829930
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 17:16 schreef Areyoutalkingtome het volgende:

[..]

waar dient dat stukje ijzer voor? Ik zie het in Delft ook wel eens liggen.
Tussen Hilversum en Naarden-Bussem liggen ze ook. Ook bij Amsterdam Rai
&lt;A HREF="http://www.jetphotos.net/showphotos.php?userid=28195"&gt;Click Here&lt;/A&gt; to view my aircraft photos at JetPhotos.Net!
  dinsdag 30 januari 2007 @ 18:04:34 #128
86072 thatsme
and That's you!
pi_45830259
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 17:16 schreef Areyoutalkingtome het volgende:

[..]

waar dient dat stukje ijzer voor? Ik zie het in Delft ook wel eens liggen.
dat noemen ze een spoorstaaf en in gebruik rijdt er een trein over. Het gaat hier om een nieuwe spoorstaaf ipv een oude.
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_45833768
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 18:04 schreef thatsme het volgende:

[..]

dat noemen ze een spoorstaaf en in gebruik rijdt er een trein over. Het gaat hier om een nieuwe spoorstaaf ipv een oude.
Waarom ziet ie er dan zo verroest uit?
pi_45835144
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 19:39 schreef Milkmannetje het volgende:

[..]

Waarom ziet ie er dan zo verroest uit?
omdat ijzer roest?

in gebruikzijnde spoorstaven roesten ook, alleen door dat de trein er elke keer overheen rijd slijt het er net zo hard weer af
pi_45835496
Ik zie op het journaal dat ze begonnen zijn met de Hanze-lijn. Willen ze écht tijdswinst (voor mij ) dan moeten ze het spoor doortrekken over de noordoostpolder naar Heerenveen.
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_45835701
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 20:20 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
Ik zie op het journaal dat ze begonnen zijn met de Hanze-lijn. Willen ze écht tijdswinst (voor mij ) dan moeten ze het spoor doortrekken over de noordoostpolder naar Heerenveen.
vind ik ook!
pi_45835819
maar dat zal er de komende 20 jaar nog wel niet inzitten 15 minuten is het verschil niet waard + waarschijnlijk extra keer overstappen?
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_45836177
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 20:27 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
maar dat zal er de komende 20 jaar nog wel niet inzitten 15 minuten is het verschil niet waard + waarschijnlijk extra keer overstappen?
vast niet nee.

hoewel? als er vaak genoeg aan de noordkan van zwolle ( richting meppel ) iets foutgaat?

dat is namelijk de enige koppeling naar het noorden...
pi_45836565
dat is waar, er hoeft maar iets te gebeuren en meteen ligt het treinverkeer naar het noorden een dag plat maar de kosten he.. als dat 'kleine' stukje al 900 miljoen kost, dan moet het spoor over de noordoostpolder sowieso 2,3 keer zoveel (stuk langer, meer water etc) geraamd (werkelijke kosten wss nog een keer zo hoog)
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  dinsdag 30 januari 2007 @ 20:47:33 #136
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45836605
De Hanzelijn is natuurlijk goed nieuws voor de diverse ingenieursbureaus!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45836814
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 20:46 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
dat is waar, er hoeft maar iets te gebeuren en meteen ligt het treinverkeer naar het noorden een dag plat maar de kosten he.. als dat 'kleine' stukje al 900 miljoen kost, dan moet het spoor over de noordoostpolder sowieso 2,3 keer zoveel (stuk langer, meer water etc) geraamd (werkelijke kosten wss nog een keer zo hoog)
als die "koperdieven" nou daar elke keer ff gaan halen?

en je zou ook vanaf Kampen kunnen splitten ipv vanaf lelystad,

gewoon eerst dubbelsporing neer gooien, met optie dat je later nog kan verdubbelen
  dinsdag 30 januari 2007 @ 21:40:15 #138
151176 Alberto_Vermicelli
Ook wel: Meneer Spaghetti
pi_45838632
Even een n00b-vraag: is er op elk treinstation een kaartjesautomaat? Moet morgen in Blerick (bij Venlo) opstappen en heb daar eigenlijk nooit een kaartjesautomaat gezien...
"Ik heb begrepen dat mijn DNA voor 99 procent overeenkomt met dat van Bokito. Maar voor die ene procent ben ik wel heel erg dankbaar" - Frans Timmermans, Staatssecretaris van Europese Zaken, 2007
pi_45839008
je kan vanaf blerick zo ff naar venlo lopen
  dinsdag 30 januari 2007 @ 21:51:00 #140
151176 Alberto_Vermicelli
Ook wel: Meneer Spaghetti
pi_45839090
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 21:48 schreef Ou-Tannu het volgende:
je kan vanaf blerick zo ff naar venlo lopen
Geen tijd gek!
"Ik heb begrepen dat mijn DNA voor 99 procent overeenkomt met dat van Bokito. Maar voor die ene procent ben ik wel heel erg dankbaar" - Frans Timmermans, Staatssecretaris van Europese Zaken, 2007
pi_45839170
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 21:51 schreef Alberto_Vermicelli het volgende:

[..]

Geen tijd gek!
moet je eerder van huis gaan :w
  dinsdag 30 januari 2007 @ 21:59:25 #142
106942 Eix
Stranded here on planet earth
pi_45839422
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 21:40 schreef Alberto_Vermicelli het volgende:
Even een n00b-vraag: is er op elk treinstation een kaartjesautomaat? Moet morgen in Blerick (bij Venlo) opstappen en heb daar eigenlijk nooit een kaartjesautomaat gezien...
Overal staat wel zo'n ding ja.
Most people keep their brains
Between their legs
(Don't you find ?)
pi_45839580
Kaartje van de Hanzelijn: http://www.prorail.nl/NR/(...)0/KaartHanzelijn.pdf

Misschien ook leuk voor de topic OP?
pi_45839772
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 22:03 schreef Dichterbijer het volgende:
Kaartje van de Hanzelijn: http://www.prorail.nl/NR/(...)0/KaartHanzelijn.pdf

Misschien ook leuk voor de topic OP?
"de ontbrekende schakel"

RIGHT!
  dinsdag 30 januari 2007 @ 22:12:00 #145
136283 knars
Teethgrinder
pi_45839860
Netjes hoor, met 160 in een boog om Kampen heen
pi_45840027
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 22:12 schreef knars het volgende:
Netjes hoor, met 160 in een boog om Kampen heen
dat wordt dus getrokken materiaal?
of mag een VIRM ook 160?
pi_45840442
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 00:21 schreef Doc__Zenith het volgende:
Eind vorig jaar zijn al die ICK-composities verlengd naar 12 bakken, en dat pakte ook niet altijd even handig uit. Vooral op Delft hing meestal de laatste bak buiten het perron. Maarach, da's Delft en daar moeten ze niet zeuren. Hoevaak ik me 1900 daar niet met +5 heb zien vertrekken doordat iedereen bij de laatste deur wil instappen... Gelukkig is er wel marge t/m Ehv.

Doet me ook denken aan een gevalletje lang geleden in de 3800 te Hdb (Hardenberg) met mat'54 toen de mcn ze ook niet allemaal langs het perron kreeg. De deuren open getrokken (wat ik toen nog niet zelf kon ) en eruit spingen... en de knieen open...
Perron van Delft is lang zat hoor, dan rijd die machinist niet ver genoeg door
bier
pi_45840575
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 17:34 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
de 5.47 richitng rotterdam reed trouwens vaag, hij reed aan de verkeerde kant van het spoor de hele tijd
de nachtnettrein van 4:54 uit delft naar rotterdam ook, s'nachts hebben ze wel vaker van die rare fratsen....moest ook een keer s'avonds laat rond 12en naar den haag, die vertrok ook van spoor 2
bier
  dinsdag 30 januari 2007 @ 22:55:35 #149
103551 Doc__Zenith
www.orienteering.nl
pi_45841730
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 22:26 schreef italiaan1987 het volgende:

[..]

Perron van Delft is lang zat hoor, dan rijd die machinist niet ver genoeg door
idd
  dinsdag 30 januari 2007 @ 23:02:38 #150
136283 knars
Teethgrinder
pi_45842033
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 22:16 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

dat wordt dus getrokken materiaal?
of mag een VIRM ook 160?
Mwah, volgens het foldertje zou er ook eventueel sprake zijn van Hogesnelheidstreinen, dus ik denk dat ze op ICE'tjes hopen?
pi_45844224
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 23:02 schreef knars het volgende:

[..]

Mwah, volgens het foldertje zou er ook eventueel sprake zijn van Hogesnelheidstreinen, dus ik denk dat ze op ICE'tjes hopen?
Wellicht voor nieuwe diesnten vanuit Amsterdam richting Denemarken en Noord Duitsland. De ontwerpsnelheid zal ook wel zijn als voorzorg zijn voor een verhoging van de maximumsnelheid in de toekomst.
pi_45844290
Ben is rond gaan kijken op www.prorail.nl en www.movares.nl. Verbaast me hoeveel informatie er op staat, ook dat ze met zoveel projecten bezig zijn. Dus heb me weer goed vermaakt afgelopen uur met alle tekst, filmpjes en foto's
............................
pi_45845544
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 00:15 schreef Fixers het volgende:

[..]

Wellicht voor nieuwe diesnten vanuit Amsterdam richting Denemarken en Noord Duitsland. De ontwerpsnelheid zal ook wel zijn als voorzorg zijn voor een verhoging van de maximumsnelheid in de toekomst.
tja dan moeten ze toch die lijn naar het noorden eerst eens leggen anders schiet het niet op eh
  woensdag 31 januari 2007 @ 01:31:45 #154
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_45845659
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 21:40 schreef Alberto_Vermicelli het volgende:
Even een n00b-vraag: is er op elk treinstation een kaartjesautomaat? Moet morgen in Blerick (bij Venlo) opstappen en heb daar eigenlijk nooit een kaartjesautomaat gezien...
Leeuwarden Achter de hoven, Heerenveen IJsstadion, Rotterdam Stadion hebben geen automaten, net als Eindhoven Stadion maar dat is geen echt station.
Blerick heeft wel automaten.
Stations als Enschede, De Eschmarke, Glanerbrug, Venlo en wat obscure Groningse dorpjes hebben zelfs ook buitenlandse automaten.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_45845794
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 01:31 schreef MREn het volgende:

[..]

Leeuwarden Achter de hoven, Heerenveen IJsstadion, Rotterdam Stadion hebben geen automaten, net als Eindhoven Stadion maar dat is geen echt station.
Blerick heeft wel automaten.
Stations als Enschede, De Eschmarke, Glanerbrug, Venlo en wat obscure Groningse dorpjes hebben zelfs ook buitenlandse automaten.
leeuwarden - achter de hoven, dat die nog niet opgedoekt is
heerenveen ijstadion is logisch, omdat dat evenementen is,

volgens mij heb je ook almere strand nog als station?
  woensdag 31 januari 2007 @ 01:44:30 #156
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_45845853
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 22:16 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

dat wordt dus getrokken materiaal?
of mag een VIRM ook 160?
IRM is toegelaten voor 160 (en kan dus minimaal 176km/uur), ICRm hebben ze volgens mij de moeite niet meer genomen en gewoon voor 140 toegelaten, maar dat moet ook gewoon 160 kunnen. ICK was destijds zelfs voor 200 km/uur geschikt.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  woensdag 31 januari 2007 @ 01:46:32 #157
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_45845868
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 01:40 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

leeuwarden - achter de hoven, dat die nog niet opgedoekt is
Waarom niet? Als daar mensen in stappen en je tijdstechnisch kan stoppen, waarom niet? Staat zelfs in de Arriva-dienstregeling tegenwoordig.
quote:
heerenveen ijstadion is logisch, omdat dat evenementen is,
Na een evenement wil je ook graag naar huis, toch? Was ook nog ingangscontrole dit weekend daar.
quote:
volgens mij heb je ook almere strand nog als station?
Dat is meer een noodperron, net als Onze Lieve Vrouwe Ter Nood of Stroe.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_45845949
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 01:46 schreef MREn het volgende:

[..]

Waarom niet? Als daar mensen in stappen en je tijdstechnisch kan stoppen, waarom niet? Staat zelfs in de Arriva-dienstregeling tegenwoordig.
[..]

Na een evenement wil je ook graag naar huis, toch? Was ook nog ingangscontrole dit weekend daar.
[..]

Dat is meer een noodperron, net als Onze Lieve Vrouwe Ter Nood of Stroe.
tja maar als je naar een evenement gaat ( zo als schaatsen ) dan koop je toch wel een retour dacht ik?
zal wel niet uit kunnen voor die paar keer dat er een trein stopt om een automaatje te planten

en almere strand is idd niet veel meer dan een nood perron.. maar het is er wel 1
  woensdag 31 januari 2007 @ 10:01:06 #159
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_45848902
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 01:44 schreef MREn het volgende:

[..]

IRM is toegelaten voor 160 (en kan dus minimaal 176km/uur), ICRm hebben ze volgens mij de moeite niet meer genomen en gewoon voor 140 toegelaten, maar dat moet ook gewoon 160 kunnen. ICK was destijds zelfs voor 200 km/uur geschikt.
Koplopers kunnen ook gewoon 160 halen (net als de Railhoppers, maar daarvoor is het al te laat)
  woensdag 31 januari 2007 @ 10:29:58 #160
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45849447
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 01:44 schreef MREn het volgende:

[..]

IRM is toegelaten voor 160 (en kan dus minimaal 176km/uur), ICRm hebben ze volgens mij de moeite niet meer genomen en gewoon voor 140 toegelaten, maar dat moet ook gewoon 160 kunnen. ICK was destijds zelfs voor 200 km/uur geschikt.
Met de verbouwing van ICRm was een hoop extra apparatuur onder de bak terecht gekomen (airco, nieuwe omzetter). Daardoor wilde IVW in eerste instantie geen toelating voor 160km/u afgeven, maar werd het 140km/u. Vervolgens heeft NSR aan laten tonen dat de bak bij 160km/u ook stabiel was, zodat ICRm momenteel weer voor 160km/u is toegelaten.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  woensdag 31 januari 2007 @ 10:32:05 #161
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45849503
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 00:19 schreef sander89 het volgende:
Ben is rond gaan kijken op www.prorail.nl en www.movares.nl. Verbaast me hoeveel informatie er op staat, ook dat ze met zoveel projecten bezig zijn. Dus heb me weer goed vermaakt afgelopen uur met alle tekst, filmpjes en foto's
Leuk hè! Er zijn niet zoveel ingenieursbureaus die zich met spoorse zaken bezig houden volgens mij, dus dan zit Movares al snel ergens in.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45850805
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 10:29 schreef Duvel het volgende:

[..]

Met de verbouwing van ICRm was een hoop extra apparatuur onder de bak terecht gekomen (airco, nieuwe omzetter). Daardoor wilde IVW in eerste instantie geen toelating voor 160km/u afgeven, maar werd het 140km/u. Vervolgens heeft NSR aan laten tonen dat de bak bij 160km/u ook stabiel was, zodat ICRm momenteel weer voor 160km/u is toegelaten.
nu de baanvakken nog 160km/h geschikt maken :p
  woensdag 31 januari 2007 @ 11:40:43 #163
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45851345
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 11:22 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

nu de baanvakken nog 160km/h geschikt maken :p
Ik vind dat persoonlijk tamelijk kansloos, maar laat ze het maar proberen.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  woensdag 31 januari 2007 @ 12:22:16 #164
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_45852475
Daar is niets moeilijks aan. Ik denk zelfs dat de meeste baanvakken waar je 140 kunt, je ook gerust 160 kan (mits je even kijkt naar seinplaatsing en overwegdetectie).
Maar 160 tov 140 zet weinig zoden aan de dijk, en alleen maar op lange trajecten zonder irritante stoptreinen zoals Ehv-Btl, Amf-Zl-Gn/Lw, Amf-Apd en Lls-Aml.
Maar als je toch gaat infraknutselen, doe het dan meteen goed en leg de zaak gewoon op 3 of 15kV en 220 per uur.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_45852714
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 12:22 schreef MREn het volgende:
Daar is niets moeilijks aan. Ik denk zelfs dat de meeste baanvakken waar je 140 kunt, je ook gerust 160 kan (mits je even kijkt naar seinplaatsing en overwegdetectie).
Maar 160 tov 140 zet weinig zoden aan de dijk, en alleen maar op lange trajecten zonder irritante stoptreinen zoals Ehv-Btl, Amf-Zl-Gn/Lw, Amf-Apd en Lls-Aml.
Maar als je toch gaat infraknutselen, doe het dan meteen goed en leg de zaak gewoon op 3 of 15kV en 220 per uur.
Vooral dat laatste. Het is bij de aanleg eenvoudiger om rekening te houden met hogere snelheiden dan later in de toekomst de boel te moeten aanpassen. Het kost mischien nu extra, maar dat zal minder zijn dan aanpassingen in de toekomst. Goed nadenken scheelt ook dat je niet zo snel van die dure kantelbak treinen nodig hebt.
  woensdag 31 januari 2007 @ 13:00:40 #166
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_45853522
Er zijn anders al best veel baanvakken geschikt voor 160 km/u, daar hoeft alleen de ATB aangepast en je kan er 160 rijden:
Weesp - Lelystad
Schiphol - Den Haag (hier rijdt de Thalys al 160, die heeft hiervoor een aagepast ATB systeem)
Helmond - Horst-Sevenum (wordt bij testritten 160 gereden)
Boxtel - Eindhoven
Utrecht - Amsterdam
en straks dus de Hanzelijn.
pi_45853758
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 12:30 schreef Fixers het volgende:

[..]

Vooral dat laatste. Het is bij de aanleg eenvoudiger om rekening te houden met hogere snelheiden dan later in de toekomst de boel te moeten aanpassen. Het kost mischien nu extra, maar dat zal minder zijn dan aanpassingen in de toekomst. Goed nadenken scheelt ook dat je niet zo snel van die dure kantelbak treinen nodig hebt.
idd, maar 3 of 25kV is nu gewoon niet haalbaar, maar je kan idd wel gewoon zorgen dat je rijdraad zo over geschakelt zou kunnen worden?
pi_45853900
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 13:09 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

idd, maar 3 of 25kV is nu gewoon niet haalbaar, maar je kan idd wel gewoon zorgen dat je rijdraad zo over geschakelt zou kunnen worden?
Ik doelde meer op het ontwerp van het spoor zelf, dat bochten, hellingen en wissels geschikt zijn om met een hoge snelheid overheen te denderen. De bovenleiding zelf wordt toch al standaard zo opgebouwd dat er 25kV op kan? Ik dacht tenminste dat de beperking rond de daadwerkelijke spanning vooral zit in treinen en secundaire infrastructuur (verdeelstations e.d.).
  woensdag 31 januari 2007 @ 13:21:59 #169
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_45854112
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 13:00 schreef ReisT het volgende:

Helmond - Horst-Sevenum (wordt bij testritten 160 gereden)
Boxtel - Eindhoven
Utrecht - Amsterdam
en straks dus de Hanzelijn.
Ut-Asd werd toch aangelegd voor 200 km/uur?
Helmond-Sevenum wordt ook wel wat sneller gereden bij testritten, nml toegelaten snelheid +10%. IRM heeft er dus ooit 176 gereden (met overwegbewaking enzo).
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  woensdag 31 januari 2007 @ 13:28:06 #170
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45854281
Nieuwe bovenleiding heet "25kV-voorbereid", dus met wat kleine aanpassingen kun je er 25kV op zetten. Maar de onderstations kun je niet ombouwen. Materieel is er ook nog maar weinig dat op 25kV gaat rijden. En voor allerlei klotelijntjes is 25kV eigenlijk overbodige luxe. Het wordt vast nog leuker.

Asd-Ut is inderdaad gebouwd voor 200km/u. Hier zit ATB en ERTMS volgens mij.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  woensdag 31 januari 2007 @ 13:32:09 #171
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_45854391
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 13:21 schreef MREn het volgende:

Ut-Asd werd toch aangelegd voor 200 km/uur?
Klopt, maar met de huidge bovenleidingsspanning is dat dus parktisch niet mogelijk. Maar het is dus wel een van die lijnen waar op korte termijn de snelheid verhoogd kan worden naar 160 km/u.

Wat betreft de bovenleiding: sinds de jaren '90 is alle nieuw aangebrachte bovenleiding alvast geschikt gemaakt voor 25.000 kV. Zie Wikipedia:
quote:
In Nederland onderscheidt men 3 bovenleidingsystemen:

* Systeem B1: het conventionele bovenleidingsysteem voor 1,5 kV
* Systeem B4: een bovenleidingsysteem dat geschikt is voor 1,5 kV en voor 25 kV is voorbereid; wordt o.a. gebruikt op het baanvak Boxtel - Eindhoven en Utrecht - Amsterdam Bijlmer. Ook op veel andere plekken, waar de bovenleiding wordt vernieuwd, wordt B4 gebruikt. Bij 1,5 kV wordt een extra kabel die over de koppen van de bovenleidingmasten gaat, gebruikt als versterkingsleiding. Bij 25 kV wordt deze kabel die in tegenfase met de bovenleiding staat, gebruikt om de elektromagnetische compatibiliteit (EMC) van het 25kV-systeem te verbeteren.
* Systeem B5: dit is alleen geschikt voor 25 kV en wordt bijv. op de Betuweroute toegepast.
pi_45857599
De trein van 15.43 uit Leeuwarden naar Zwolle was trouwens de 4444, en dat is niet handig om die tijd als enige treinstel, heel(helft dus eigenlijk ) de trein zat stampensvol.

Had gisteren trouwesn voor de eerste keer de overstap van Leeuwarden - Zwolle Zwolle - Almelo gehaalt, trein uit Leeuwarden reed heeel hard door in Zwolle en remde pas op het laatste moment dat scheelde het minuten wat ik nodig had
pi_45857988
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 18:36 schreef Remzz het volgende:
De trein van 15.43 uit Leeuwarden naar Zwolle was trouwens de 4444, en dat is niet handig om die tijd als enige treinstel, heel(helft dus eigenlijk ) de trein zat stampensvol.

Had gisteren trouwesn voor de eerste keer de overstap van Leeuwarden - Zwolle Zwolle - Almelo gehaalt, trein uit Leeuwarden reed heeel hard door in Zwolle en remde pas op het laatste moment dat scheelde het minuten wat ik nodig had
Ik heb de 4444 richting Lw geteld (aankomst in Lw was 14.54) en ook die was goed vol. Sommige stukken zelfs mensen zittend op de grond op de balkons.

Probleem is bij de 4444 dat er 1 bak meer 1e klas is dan andere ICM-4en. Alleen is die ene extra 1e klas bak eigenlijk gewoon geldig met een 2e klas kaartje, maar zijn de stickers die dat aangaven van de ramen gehaald, zodat de reizigers niet weten dat het eigenlijk 2e klas geldig is...
pi_45858031
Welke bak is dat dan?
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_45858217
Die codes weet ik zo niet, maar de 4444 heeft aan beide koppen een 2e klas bak, en in het midden zitten dus 2 1e klas bakken. 1 bak is de originele 1e klas bak, dus met 3 coupes 6 zitters. De andere 1e klas bak heeft in zn geheel alleen maar stoelen en een gangpad in het midden. En die bak is / was dus gedeklasseerd.
pi_45858326
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 18:48 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Ik heb de 4444 richting Lw geteld (aankomst in Lw was 14.54) en ook die was goed vol. Sommige stukken zelfs mensen zittend op de grond op de balkons.

Probleem is bij de 4444 dat er 1 bak meer 1e klas is dan andere ICM-4en. Alleen is die ene extra 1e klas bak eigenlijk gewoon geldig met een 2e klas kaartje, maar zijn de stickers die dat aangaven van de ramen gehaald, zodat de reizigers niet weten dat het eigenlijk 2e klas geldig is...
Weten de conducteurs dat ook?
pi_45858407
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 18:58 schreef Fixers het volgende:

[..]

Weten de conducteurs dat ook?
Hehe dat is wel een vereiste, ik kom dat ding nog al eens tegen en gisteren met tellen gemerkt dat eerste klas zitten helemaal niet erg is
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_45858572
Dat wist ik idd niet, en volgensmij de rest van de trein ook niet veel stonden er in het gangpad.
  woensdag 31 januari 2007 @ 19:15:09 #179
164283 Luco
Buongiorno!
pi_45858976
Vandaag iemand zien tellen op Groningen-Zwolle... Stond opeens op, bij Hoogeveen, dus ik verbaasd aangezien je daar niet kan overstappen. Kwam ze bij Meppel weer zitten... Ja, ze was vrouwelijk, en nee, ze was verre van knap...
Ma come piove bene su'gli &lt;a href="http://www.youtube.com/watch?v=Tj9IIfOuYt0" rel="nofollow" target="_blank"&gt;impermeabili&lt;/a&gt;
pi_45859129
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 19:15 schreef Luco het volgende:
Vandaag iemand zien tellen op Groningen-Zwolle... Stond opeens op, bij Hoogeveen, dus ik verbaasd aangezien je daar niet kan overstappen. Kwam ze bij Meppel weer zitten... Ja, ze was vrouwelijk, en nee, ze was verre van knap...
Even de trein doorgelopen om te kijken hoe druk het is, en na Meppel weer terug om nogmaals te kijken. Morgen moet ik 6.25 tot 13.27 best lange dag. Vrijdag maar 2,5 uur
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_45859359
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 19:15 schreef Luco het volgende:
Vandaag iemand zien tellen op Groningen-Zwolle... Stond opeens op, bij Hoogeveen, dus ik verbaasd aangezien je daar niet kan overstappen. Kwam ze bij Meppel weer zitten... Ja, ze was vrouwelijk, en nee, ze was verre van knap...
Hoe laat was dat / welke trein ? Misschien kan ik het herleiden tot een teller hier uit Leeuwarden...
pi_45859589
quote:
* Systeem B4: een bovenleidingsysteem dat geschikt is voor 1,5 kV en voor 25 kV is voorbereid; wordt o.a. gebruikt op het baanvak Boxtel - Eindhoven en Utrecht - Amsterdam Bijlmer. Ook op veel andere plekken, waar de bovenleiding wordt vernieuwd, wordt B4 gebruikt. Bij 1,5 kV wordt een extra kabel die over de koppen van de bovenleidingmasten gaat, gebruikt als versterkingsleiding. Bij 25 kV wordt deze kabel die in tegenfase met de bovenleiding staat, gebruikt om de elektromagnetische compatibiliteit (EMC) van het 25kV-systeem te verbeteren.
Dan is het traject Woerden (Gouda?)-Utrecht ook al voor een deel aangepast, daar lopen die versterkingsleidingen ook over de de koppen van de masten.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 31 januari 2007 @ 20:15:27 #183
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45861149
Zo, mijn werk in Den Bosch zit erop.

En daarmee ook mijn dagelijkse 96 km slagje

En al was het gewoon ontzettend ehmm hoe zeg je dat... KUT MET PEREN... Het was wel DIE klus die het spoorvirus in mij weer helemaal wakker gemaakt heeft wat o.a. geleid heeft tot Rondje Nederland en dat soort dingen

Dat wou ik ff kwijt gewoon
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 31 januari 2007 @ 20:18:22 #184
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_45861269
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 19:31 schreef Bolkesteijn het volgende:Dan is het traject Woerden (Gouda?)-Utrecht ook al voor een deel aangepast, daar lopen die versterkingsleidingen ook over de de koppen van de masten.
Woerden - Harmelen is ook een paar jaar terug uitgebreid van twee naar vier sporen, in zo'n geval wordt dus gelijk het nieuwe type bovenleiding geplaast.
pi_45862877
De nederlandse spoorwegen zetten de kachels in de treinen uit van 19.55 tot 20.00, dit om ook gehoor te geven aan de actie die morgenavond gehouden wordt.


Gelukkig mag ik 's morgens tellen
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_45862895
Ik ben morgen vrij maar ga wel de trein in... Zie wel waar ik uitkom
pi_45863023
Ik mag de 6.25 nemen als eerste: dat is alweer de belgische relaxt, jammer dat ik er nu maar half uur inzit, sowieso alleen tot roosendaal. Fijn is dat ik met mn dagkaart van R'dam terug naar Delft moet en dus de rest van de dag dat ding ook kan gebruiken k moet morgen nl weg.
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_45863097
Oh maar dat mag niet hoor
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 31 januari 2007 @ 21:07:51 #189
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45863115
ik stiefel er na werk nog ff wat kilometertjes in

In Nijkerk schijnt nog een interessant bordje te vinden te zijn
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_45863126
Alsof ik zelfs maar gecontroleerd wordt met die jas aan
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_45863258
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 21:08 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
Alsof ik zelfs maar gecontroleerd wordt met die jas aan
Goed punt idd Ben zelf ook nog nooit gecontroleerd. Je hoort bij NS dus alles is best. 1e klas zitten trouwens ook
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 31 januari 2007 @ 21:19:44 #192
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45863600
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 21:11 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Goed punt idd Ben zelf ook nog nooit gecontroleerd. Je hoort bij NS dus alles is best. 1e klas zitten trouwens ook
I k wens jou nogeens een dag DDARretjes toe jongeman
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_45863697
ik heb vandaag Zl - Ut - Zl met een DDAR gedaan, zat best goed
pi_45863928
Ik A'dam- Roosendaal, 1e klas internationaal geweldig die stoelen.
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 31 januari 2007 @ 21:37:55 #195
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45864423
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 21:21 schreef Zug-Chef het volgende:
ik heb vandaag Zl - Ut - Zl met een DDAR gedaan, zat best goed
zoow, 174 tariefUNITS in DDAR

Zaterdag was ik van plan om er 84 in een Wadje te maken, maar na 61 was het wel best
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 31 januari 2007 @ 21:42:12 #196
86072 thatsme
and That's you!
pi_45864618
Een DDAR eerste klas is nog niet zo slecht, probeer eens een buffel ofzo! totaal geen verschil.
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 31 januari 2007 @ 21:42:58 #197
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45864657
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 21:01 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
De nederlandse spoorwegen zetten de kachels in de treinen uit van 19.55 tot 20.00, dit om ook gehoor te geven aan de actie die morgenavond gehouden wordt.
Hey daar heb ik ook een mening over

één van de zeldzame keren dat ik met op OHIH explicieter uitdruk dan hier
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 31 januari 2007 @ 21:43:27 #198
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45864681
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 21:42 schreef thatsme het volgende:
Een DDAR eerste klas is nog niet zo slecht, probeer eens een buffel ofzo! totaal geen verschil.
nee 1e of 2e klas in Ddar dat schiet op
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_45864782
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 21:26 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
Ik A'dam- Roosendaal, 1e klas internationaal geweldig die stoelen.
Mwoh ach, gewoon ICRm, wel lekker hoor, maar niet echt speciaal ofzo...
  woensdag 31 januari 2007 @ 21:47:53 #200
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_45864890
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 21:45 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Mwoh ach, gewoon ICRm, wel lekker hoor, maar niet echt speciaal ofzo...
Was beter in ICR en ICM vind ik, die nieuw stoelen doen zo kil aan.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 31 januari 2007 @ 21:48:29 #201
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45864910
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 21:45 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Mwoh ach, gewoon ICRm, wel lekker hoor, maar niet echt speciaal ofzo...
Nouwww ICRm is nou juist WEL het mat waar het verschil tuseen A en B het grootst is, lijkt me. Kan zo gauw ff niks anders bedenken iig (naah plan V okee dan). En dan te bedenken dat de 2e klas ICRm nog steeds te verkiezen is boven de 1e klas in DH2, DM90, Plan T, en DDAR
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 31 januari 2007 @ 21:48:58 #202
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_45864935
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 21:42 schreef thatsme het volgende:
Een DDAR eerste klas is nog niet zo slecht, probeer eens een buffel ofzo! totaal geen verschil.
Jawel, daar heb je meer been ruimte, een stukje tussen de stoelen tegenover je om je voet op te zetten en een armsteun in het midden, wat toch prettiger is als je de krant leest.
Bovendien is het toch een stuk rustiger, ook al zit er alleen een deurtje tussen.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  woensdag 31 januari 2007 @ 21:50:17 #203
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_45864991
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 21:48 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Nouwww ICRm is nou juist WEL het mat waar het verschil tuseen A en B het grootst is, lijkt me. Kan zo gauw ff niks anders bedenken iig (naah plan V okee dan).
ICM !
(1e klas in plan V is trouwens heerlijk, als ik lam ben lekker armsteunen omhoog en lekker de hele bank gebruiken, jammer dat ie net iets te kort is...)
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 31 januari 2007 @ 21:51:34 #204
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45865048
ICM hmmmm ik wacht graag op ICMm
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 31 januari 2007 @ 21:51:45 #205
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_45865056
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 21:26 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
Ik A'dam- Roosendaal, 1e klas internationaal geweldig die stoelen.
Haalt het niet bij de IC's uit de 140 en de ICE's...
hoewel ik in de 140 vrijwel enkel in het barrijtuig reis, niet zelden (:+) zonder Warsteiner.
Trouwens, die barrijtuigen zijn tegenwoordig rookvrij zag ik vorige maand ofzo.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_45865135
Goed bewoord inderdaad. Al is het natuurlijk altijd beter dan 2e klas...
pi_45865158
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 21:51 schreef MREn het volgende:

[..]

Haalt het niet bij de IC's uit de 140 en de ICE's...
hoewel ik in de 140 vrijwel enkel in het barrijtuig reis, niet zelden (:+) zonder Warsteiner.
Trouwens, die barrijtuigen zijn tegenwoordig rookvrij zag ik vorige maand ofzo.
daar stond ik dan weer even niet ingeplanned
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 31 januari 2007 @ 21:54:14 #208
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45865192
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 21:51 schreef MREn het volgende:
Haalt het niet bij de IC's uit de 140 en de ICE's...
hoewel ik in de 140 vrijwel enkel in het barrijtuig reis, niet zelden (:+) zonder Warsteiner.
NIET zelden zonder Warsteiner?

Nee, idd, NOOIT zonder Warsteiner
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 31 januari 2007 @ 21:54:55 #209
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45865227
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 21:53 schreef Zug-Chef het volgende:
Goed bewoord inderdaad. Al is het natuurlijk altijd beter dan 2e klas...
Schooiers als jij mogen ook met een 2e klas kaartje het barrijtuig in
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 31 januari 2007 @ 21:56:12 #210
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_45865284
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 21:54 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

NIET zelden zonder Warsteiner?

Nee, idd, NOOIT zonder Warsteiner
understements zijn leuk

tomatensoep en worsten zijn trouwens wel lekker, volgende keer ga ik lasagne maar eens proberen die op de nieuwe menukaart staat
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  woensdag 31 januari 2007 @ 21:56:36 #211
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_45865302
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 21:54 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Schooiers als jij mogen ook met een 2e klas kaartje het barrijtuig in
iedereen mag dat

zitten ook regelmatig van die onscheschoren ossies te tanken.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_45865349
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 18:58 schreef Fixers het volgende:

[..]

Weten de conducteurs dat ook?
Maar Zug-Chef, om even op deze vraag terug te komen
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 31 januari 2007 @ 21:59:37 #213
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45865433
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 21:56 schreef MREn het volgende:
tomatensoep en worsten zijn trouwens wel lekker, volgende keer ga ik lasagne maar eens proberen die op de nieuwe menukaart staat
Ik neem vaak/meestal/bijna altijd de Nürnberger Würstchen met Kartoffelsalat van 6,70 euro Ook goed binnen te houden
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_45865485
En de bijzondere en minder bijzondere foto's van afgelopen week:


VIRM passeert Dordrecht Zuid vlak na zonsopkomst op 25-01-2007


Thalys 4343 is bestickerd met Kuifje materiaal vanwege de geboorte van Herge 100 jaar geleden


De Blerick Shuttle is weer eens flink te laat en passeert hier een zielig alleenstaande boom vlakbij Horst-Sevenum


Plan U wordt gereed gemaakt in Zwolle voor een Sloveens vervoerbedrijf op 30-01-2007


Het vorig jaar overgekomen oud TEE treinstel staat nog altijd op het werkplaatsterrein van NedTrain Zwolle


Een korte onderhoudsbeurt kregen de Veolia wadlopers 3110 en 3117 tevens in Zwolle


ACTS staat klaar voor vertrek met de dagelijkse Leeuwarden Shuttle op 31-01-2007
  woensdag 31 januari 2007 @ 22:01:03 #215
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_45865500
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 18:50 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
Welke bak is dat dan?
Dat is trouwens de mA bak, dus de bak met motordraaistel die ook in de gewone ICM-IV 2e klas is.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 31 januari 2007 @ 22:02:06 #216
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45865536
Dude..

De Thalys is afgelopen weken VAAK omgeleid via Den Bosch... dan ga je toch ff ni Culemborg bij de brug staan of zo?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 31 januari 2007 @ 22:03:48 #217
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45865600
Ik dacht trouwens dat de TEE een 4baks stel was? Ben ik een schele hond of hebben ze er een extra tussenbak bij gezet?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_45865623
Mja moet ik wel toevallig op dat moment op die plek van het land zijn En dan ook nog zon, en nog omgeleide Thalys en dan ook nog de 4343....
pi_45865634
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 22:03 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik dacht trouwens dat de TEE een 4baks stel was? Ben ik een schele hond of hebben ze er een extra tussenbak bij gezet?
Gevoel had ik ook al...
pi_45865725
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 21:57 schreef Areyoutalkingtome het volgende:

[..]

Maar Zug-Chef, om even op deze vraag terug te komen
Ik heb het gisteren gemeld bij de standplaats Leeuwarden. Of ze er vervolgens nog wat mee gedaan hebben... ik vraag het me af.

Wel zei ik gister tegen een HC dat het hier nog lekker rustig was (toen ik dus ook in de 4444 zat)... Hij wist het dus wel, maar vond het zo ook wel best.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 31 januari 2007 @ 22:19:50 #221
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45866237
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 22:04 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Gevoel had ik ook al...
We hebben gelijk
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 31 januari 2007 @ 22:23:42 #222
164283 Luco
Buongiorno!
pi_45866393
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 19:25 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Hoe laat was dat / welke trein ? Misschien kan ik het herleiden tot een teller hier uit Leeuwarden...
Trein van 14.02 vanuit Groningen, naar Schiphol. 2 maal koplopers uit 40xx serie
Ma come piove bene su'gli &lt;a href="http://www.youtube.com/watch?v=Tj9IIfOuYt0" rel="nofollow" target="_blank"&gt;impermeabili&lt;/a&gt;
  woensdag 31 januari 2007 @ 22:28:24 #223
164283 Luco
Buongiorno!
pi_45866586
Vandaag trouwens VI-IRM op Groningen zien staan. Reed leeg weg.
Ma come piove bene su'gli &lt;a href="http://www.youtube.com/watch?v=Tj9IIfOuYt0" rel="nofollow" target="_blank"&gt;impermeabili&lt;/a&gt;
pi_45867066
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 21:50 schreef MREn het volgende:

[..]

ICM !
(1e klas in plan V is trouwens heerlijk, als ik lam ben lekker armsteunen omhoog en lekker de hele bank gebruiken, jammer dat ie net iets te kort is...)
Vind alle treinen wel prima zitten in 1e klas . Vandaag van Ah -> Ams -> Ldn -> Ut -> Bd -> Ut -> Ede-Wageningen , en daar nog de stoptrein . Machinist deed het licht maar uit omdat de conductrice last had van het licht, 20 min in het donker gezeten . Die twee zitten daar geloof ik 40 min te wachten voordat ze weer terug mogen...
pi_45867740
Eerste klas Plan V
pi_45868277
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 22:56 schreef perslucht het volgende:
Eerste klas Plan V
Zit prima hoor, ik heb me hele teldienst 1e klas gezeten . Maar moet zeggen dat spoor tussen Leiden en Woerden, dat is niet V-IRM waardig gewoon een city pendel treintje .
pi_45870031
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 22:19 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

We hebben gelijk
is het nu dan ee vTEE ?
of eenTEEV?
  donderdag 1 februari 2007 @ 02:19:49 #228
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_45872375
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 23:10 schreef Brembo het volgende:

[..]

Zit prima hoor, ik heb me hele teldienst 1e klas gezeten . Maar moet zeggen dat spoor tussen Leiden en Woerden, dat is niet V-IRM waardig gewoon een city pendel treintje .
Qua reizigers mag het wel IRM hebben hoor. Het grootste probleem is echter dat de infra niet erg geschikt is voor het wat zware IRM. NSR heeft gewoon zijn poot stijf gehouden (met mat. inzet DRGL'07) en ProRail heeft inzet IRM niet verboden. Dus nu vrolijk tot 8 bakken IRM er over in de spits. Ben benieuwd hoelang de baan het houdt, bovenleiding houdt iig niet van IRM (notoire bovenleiding naar beneden halers overigens) en daarom mag vanaf vandaag op bepaalde stukken ook niet meer met stroomafnemers op worden gereden.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 1 februari 2007 @ 02:22:59 #229
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_45872404
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 22:28 schreef Luco het volgende:
Vandaag trouwens VI-IRM op Groningen zien staan. Reed leeg weg.
Dat komt er zelfs elke dag

Zondag nog een uitwisselingsslagje met een IRM-VI gezien, van Lw naar Gn, uiteraard via Mp. Leuk om dat ding een paar minuten voor de reguliere IC te gooien zodat velen (op het toch wel redelijk volle perron van Hr) zich af begonnen te vragen of de trein vergeten was te stoppen.

Gelukkig kwam niet veel later een riante ICM-III aan kakken (geheel volgens omloop trouwens), waarbij velen zich op de balkons staande mochten houden tot aan Zl...
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 1 februari 2007 @ 07:52:54 #230
34813 Jerommeke.nl
Jorasho.nl zul je bedoelen.
pi_45873775
Zo, lange dagjes zeg........
  donderdag 1 februari 2007 @ 08:00:44 #231
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45873823
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 20:18 schreef ReisT het volgende:

[..]

Woerden - Harmelen is ook een paar jaar terug uitgebreid van twee naar vier sporen, in zo'n geval wordt dus gelijk het nieuwe type bovenleiding geplaast.
Dat baanvak is in stappen geheel herbouwd, vandaar de nieuwe bovenleiding. Op Amsterdam - Utrecht het zelfde.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 1 februari 2007 @ 09:45:09 #232
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_45874986
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 22:03 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik dacht trouwens dat de TEE een 4baks stel was? Ben ik een schele hond of hebben ze er een extra tussenbak bij gezet?
Er klopt wel meer niet aan: wel twee stuurstanden, maar geen motorrijtuig...
pi_45875852
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 02:19 schreef MREn het volgende:

[..]

Qua reizigers mag het wel IRM hebben hoor. Het grootste probleem is echter dat de infra niet erg geschikt is voor het wat zware IRM. NSR heeft gewoon zijn poot stijf gehouden (met mat. inzet DRGL'07) en ProRail heeft inzet IRM niet verboden. Dus nu vrolijk tot 8 bakken IRM er over in de spits. Ben benieuwd hoelang de baan het houdt, bovenleiding houdt iig niet van IRM (notoire bovenleiding naar beneden halers overigens) en daarom mag vanaf vandaag op bepaalde stukken ook niet meer met stroomafnemers op worden gereden.
Ik stel voor een uitwisselingsactie met Zw-Nm, hier VIRM en daar mat'64 .
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 1 februari 2007 @ 13:27:01 #234
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_45880495
Ik zie dat er in mijn afwezigheid lekker doorgepost is

Inmiddels zijn er 16 GTW'tjes op dienst bij Arriva. Het gaat de goede kant op. Nu de rest nog
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_45881172
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 09:45 schreef ReisT het volgende:

[..]

Er klopt wel meer niet aan: wel twee stuurstanden, maar geen motorrijtuig...
uit 1 van de stuurstanden wouden ze een nieuw motorrijtuig constueren,

draaistellen van een Plan U schijnen prima geschikt te zijn
  donderdag 1 februari 2007 @ 13:51:37 #236
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45881199
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 09:45 schreef ReisT het volgende:

[..]

Er klopt wel meer niet aan: wel twee stuurstanden, maar geen motorrijtuig...
De motorrijtuigen zijn door de Canadezen gesloopt jaren geleden en vervangen door FA7-locs of zo. De motorrijtuigen voldeden toch niet helemaal in het Canadese klimaat.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45881225
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 13:51 schreef Duvel het volgende:

[..]

De motorrijtuigen zijn door de Canadezen gesloopt jaren geleden en vervangen door FA7-locs of zo. De motorrijtuigen voldeden toch niet helemaal in het Canadese klimaat.
nee, Werkspoor kon geen onderdelen meer leveren :-)
  donderdag 1 februari 2007 @ 13:55:16 #238
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45881320
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 13:52 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

nee, Werkspoor kon geen onderdelen meer leveren :-)
Nogal wiedes, Werkspoor bestond niet meer!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45881354
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 13:55 schreef Duvel het volgende:

[..]

Nogal wiedes, Werkspoor bestond niet meer!
Daarom
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 1 februari 2007 @ 14:06:44 #240
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_45881716
Het is volgens mij een tig jaren project als het ooit al af komt
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_45882381
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 14:06 schreef Peterselieman het volgende:
Het is volgens mij een tig jaren project als het ooit al af komt
tja, als de rest van het treintje nog rijvaardig is tegen die tijd xD
pi_45882469
Zo, alweer thuis. Relaxte dag, weer hele tijd 1e klas gezeten. Dat is wel super hoor als er mensen moeten staan in zo'n hondenkop en ik dan 1e klas mag
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  donderdag 1 februari 2007 @ 14:39:31 #243
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45882796
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 14:28 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
Zo, alweer thuis. Relaxte dag, weer hele tijd 1e klas gezeten. Dat is wel super hoor als er mensen moeten staan in zo'n hondenkop en ik dan 1e klas mag
Foei, er rijden al bijna elf jaar geen Hondekoppen meer. Beetje inleven in je werk hoor!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45882855
nou die dingen dan, je snapt het, vandaag ook begint een andere teller te ratelen met allemaal vaktermen, ik dacht echt van 'wtf zeg je daar'
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_45883316
Plan T / V
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 1 februari 2007 @ 15:29:08 #246
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45884492
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 14:41 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
nou die dingen dan, je snapt het, vandaag ook begint een andere teller te ratelen met allemaal vaktermen, ik dacht echt van 'wtf zeg je daar'
Oh dat was Zug-Chef
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_45884949
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 15:29 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Oh dat was Zug-Chef
vraag me af hoevaak ik bij toeval al in de zelfde trein gezeten heb met andere FOK! PTA TNP lurkers :p
  donderdag 1 februari 2007 @ 15:41:36 #248
137628 Tellorian
Niet zo'n beetje mezelf!
pi_45884989
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 15:40 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

vraag me af hoevaak ik bij toeval al in de zelfde trein gezeten heb met andere FOK! PTA TNP lurkers :p
Als ik moet werken reis ik altijd vanaf Heerhugowaard naar Alkmaar...
En vanaf m'n stage kijk ik uit op het station van Heerhugowaard...

Hoorde ik net dus zo ineens keihard getoeter, rijdt er zo'n IRM langs het gebouw op standje heel langzaam. Zag ik net nog 'n paar kerels bij het station weer op het perron klimmen, mongolen..

[ Bericht 26% gewijzigd door Tellorian op 01-02-2007 15:52:32 ]
pi_45889720
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 15:41 schreef Tellorian het volgende:

[..]

Als ik moet werken reis ik altijd vanaf Heerhugowaard naar Alkmaar...
En vanaf m'n stage kijk ik uit op het station van Heerhugowaard...

Hoorde ik net dus zo ineens keihard getoeter, rijdt er zo'n IRM langs het gebouw op standje heel langzaam. Zag ik net nog 'n paar kerels bij het station weer op het perron klimmen, mongolen..
aka over het spoor lopen? afsnijden enzo?
pi_45892257
Van mij mogen zulke gasten gewoon platgereden worden, mongolen >.>
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 1 februari 2007 @ 20:31:45 #251
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45895285
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 19:13 schreef Wadloper het volgende:
Van mij mogen zulke gasten gewoon platgereden worden, mongolen >.>
Ik heb van de week nog een machinist gesproken die door precies zo'n geintje zijn dienst niet heeft kunnen afmaken...
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_45895363
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 20:31 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ik heb van de week nog een machinist gesproken die door precies zo'n geintje zijn dienst niet heeft kunnen afmaken...
lijkt me iig geen prettig aanzicht als je trein besmeurt is met lichaamsdelen
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 1 februari 2007 @ 20:38:13 #253
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45895519
ehmm dit ging dus OOK om een wannabee. "ff machinistje laten schrikken, moet je doen, da's lachen", dat slag schorem
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_45895756
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 20:38 schreef Dr_Flash het volgende:
ehmm dit ging dus OOK om een wannabee. "ff machinistje laten schrikken, moet je doen, da's lachen", dat slag schorem
Die mogen van mij gecastreerd worden met twee grote stenen. Duidelijk een overvloed aan testosteron.
pi_45895771
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 20:38 schreef Dr_Flash het volgende:
ehmm dit ging dus OOK om een wannabee. "ff machinistje laten schrikken, moet je doen, da's lachen", dat slag schorem
ophangen boven een ongebruikt zijspoor!
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 1 februari 2007 @ 20:53:55 #256
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45896154
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 20:44 schreef Fixers het volgende:
Die mogen van mij gecastreerd worden met twee grote stenen. Duidelijk een overvloed aan testosteron.
Ik denk dat een doorsnee wisselsteller in dit geval gepaster is
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_45896247
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 20:53 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ik denk dat een doorsnee wisselsteller in dit geval gepaster is
hmm die van de RandstadRail?
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 1 februari 2007 @ 20:58:09 #258
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45896307
nee die gaat niet goed dicht
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_45896364
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 20:58 schreef Dr_Flash het volgende:
nee die gaat niet goed dicht
of open?
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 1 februari 2007 @ 21:00:21 #260
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45896404
Maakt niet uit, hij maakt de KLABATSCHJ beweging niet echt optimaal
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_45897371
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 21:00 schreef Dr_Flash het volgende:
Maakt niet uit, hij maakt de KLABATSCHJ beweging niet echt optimaal
dan maar op de maaslijn tussen de wissel, :p
heeft VEOLIA een reden om niet op tijd te rijden
pi_45897638
vandaag weer geteld

4 uur 1e klas zitten in ICRm is ook geen straf (Dordrecht - venlo en venlo - den haag)
bier
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 1 februari 2007 @ 21:35:38 #263
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45897829
Geen ICK?

ICK is de BOM jonge
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_45897882
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 21:35 schreef Dr_Flash het volgende:
Geen ICK?

ICK is de BOM jonge
haha nou als ik mog kiezen wist ik het wel
bier
  donderdag 1 februari 2007 @ 23:12:53 #265
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_45901913
Ivm overgang op nieuwe it-troep zijn de plaatjes in de OP even defect.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 1 februari 2007 @ 23:19:53 #266
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_45902241
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 21:25 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

dan maar op de maaslijn tussen de wissel, :p
heeft VEOLIA een reden om niet op tijd te rijden
Dat gaan ze morgen weer doen, aangezien er werkzaamheden zijn tussen Blerick en Tegelen, alleen staat nog nergens aangekondigd
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_45902407
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 21:35 schreef Dr_Flash het volgende:
Geen ICK?

ICK is de BOM jonge
Citypendel en dan de 1e klas zoeken .

Maar vandaag een flinke ronde gehad, Ah -> Zp -> Rsd -> Nm -> Den Bosch -> Ah , wel sommige stukjes met een stoptrein . Leuk gesprek gehad met een ex-machinist was ook een teller . En voor de rest lekker zitten 1e klas .

Een conducteur bij de brug bij ravenstein (maas, enkelsporig), toen ik nog klein was lag die brug er al, en nu ligt ie er nog... En in die tijd is er geen flikker verbeterd aan dat ding . Andere conducteur, ach Leiden - Utrecht is de hele tijd zo...
pi_45903556
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 21:35 schreef Dr_Flash het volgende:
Geen ICK?

ICK is de BOM jonge
Die ICRm had trouwens een kapot stuurrijtuig.
want op de terugweg vanuit venlo stond de loc voor het stuurrijtuig
bier
  donderdag 1 februari 2007 @ 23:58:30 #269
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_45903769
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 23:52 schreef italiaan1987 het volgende:

[..]

Die ICRm had trouwens een kapot stuurrijtuig.
want op de terugweg vanuit venlo stond de loc voor het stuurrijtuig
Dat si standaard in de 1900-serie omdat er wel eens personeel op kan zitten van een standplaats die geen instructie heeft gehad op de BDs, daarom wordt voor de zekerheid de loc omgelopen.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_45903899
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 23:58 schreef MREn het volgende:

[..]

Dat si standaard in de 1900-serie omdat er wel eens personeel op kan zitten van een standplaats die geen instructie heeft gehad op de BDs, daarom wordt voor de zekerheid de loc omgelopen.
Ik hoorde vandaag trouwens dat een machinist overal beter zit in de 1e klas , behalve dan de loc .
  vrijdag 2 februari 2007 @ 08:06:54 #271
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45907574
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 00:02 schreef Brembo het volgende:

[..]

Ik hoorde vandaag trouwens dat een machinist overal beter zit in de 1e klas , behalve dan de loc .
De loc schudt een beetje...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45909626
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 23:58 schreef MREn het volgende:

[..]

Dat si standaard in de 1900-serie omdat er wel eens personeel op kan zitten van een standplaats die geen instructie heeft gehad op de BDs, daarom wordt voor de zekerheid de loc omgelopen.
Dan is zijn die stuurstandrijtuigen ook een vrij nutteloze investering zeg.... Hoelang hebben ze die nu al? Lijkt me dat er tijd genoeg is geweest om personeel te trainen?
  vrijdag 2 februari 2007 @ 10:34:22 #273
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45909870
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 10:22 schreef Fixers het volgende:

[..]

Dan is zijn die stuurstandrijtuigen ook een vrij nutteloze investering zeg.... Hoelang hebben ze die nu al? Lijkt me dat er tijd genoeg is geweest om personeel te trainen?
Die BDs'en rijden pas sinds half december in de 1900. Personeel moet dus nog opgeleid worden denk ik!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45910549
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 23:19 schreef MREn het volgende:

[..]

Dat gaan ze morgen weer doen, aangezien er werkzaamheden zijn tussen Blerick en Tegelen, alleen staat nog nergens aangekondigd
hebben ze tenminste een andere reden om te klagen dat ze niet op tijd kunnen rijden he :-)
pi_45912094
Mensen, wat is dit? Hij glom nog zo... Zag ik bij Utrecht.

pi_45912100
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 10:34 schreef Duvel het volgende:

[..]

Die BDs'en rijden pas sinds half december in de 1900. Personeel moet dus nog opgeleid worden denk ik!
Gewoon een bordje L voor op bijplakken .
pi_45912234
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 11:52 schreef Milkmannetje het volgende:
Mensen, wat is dit? Hij glom nog zo... Zag ik bij Utrecht.

[afbeelding]
Dat is ICRm
pi_45912474
Weet er iemand al iets over het vernieuwen van Alphen aan den Rijn - Woerden?
Volgens mij gaan ze het (net als vorig jaar) weer in de voorjaarsvakantie doen, op de NS site is er alleen nog niks over te vinden. Het is al over 2 weken!

Nu wordt het als het goed is WEL allemaal vervangen, ipv alleen het ballast en het spoor tussen Alphen en Zwammerdam. Nu nog ff een spoor ernaast en we zijn klaar
  vrijdag 2 februari 2007 @ 12:55:47 #279
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45913897
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 12:06 schreef perslucht het volgende:
Nu nog ff een spoor ernaast en we zijn klaar
Yeah right!

Heb je al op de ProRail site gekeken? Daar wil nog wel eens wat meer staan.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45914951
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 11:57 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Dat is ICRm
Yep

jammer dat ik daar nog nooit mee heb mogen reizen wel met ICR :/
  vrijdag 2 februari 2007 @ 14:29:51 #281
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45916713
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 13:31 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Yep

jammer dat ik daar nog nooit mee heb mogen reizen wel met ICR :/
't Wordt voor jou toch wel een keer tijd om de wijde wereld in te trekken hoor! D'r rijden ruim 200 ICRm-rijtuigen rond, dus dat moet lukken!!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45916760
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 14:29 schreef Duvel het volgende:

[..]

't Wordt voor jou toch wel een keer tijd om de wijde wereld in te trekken hoor! D'r rijden ruim 200 ICRm-rijtuigen rond, dus dat moet lukken!!
in de vakantie weer!

dan ga ik kijken als het haalbaar is om mn spoorkaart verder te vervullen

[ Bericht 15% gewijzigd door Ou-Tannu op 02-02-2007 15:36:27 ]
  vrijdag 2 februari 2007 @ 16:59:57 #283
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45921058
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 14:31 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

in de vakantie weer!

dan ga ik kijken als het haalbaar is om mn spoorkaart verder te vervullen
Goed plan, jammer dat er niet zoveel excursies meer zijn waarmee je op bijzondere plaatsen komt (Maasvlakte bijvoorbeeld).
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45922202
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 16:59 schreef Duvel het volgende:

[..]

Goed plan, jammer dat er niet zoveel excursies meer zijn waarmee je op bijzondere plaatsen komt (Maasvlakte bijvoorbeeld).
mja

Wou je mee on tour dan?
pi_45922276
Vanmiddag de GTW genomen naar Roodeschool.



GTW 238 / 236 te Roodeschool



Leeg display, moet nog worden ingeregeld voor deze lijn



Knopjes......



Cabine....



Dat was even raar kijken...... riemen??



Hee, nog een knopje!

Filmpjes:

http://www.youtube.com/watch?v=VLTAF0cQCZ8

http://www.youtube.com/watch?v=X2lLb1ZQ_ns

Schaamteloze cross-post vanaf Somda:
quote:
Laatste nieuws omtrent de inzet van GTW in het noorden:

De lijn Gn-Rd wordt versneld voorzien van GTW's. Het testbedrijf dat maandag is gestart met de treinen 30530 en 30549 is dermate succesvol gebleken dat de nieuwe treinen die de komende weken arriveren worden ingezet op deze lijn. De maand mei was eerder aangestipt als startdatum maar dat is vervroegd.

De treinen 30530 en 30549 blijven in ieder geval vanaf heden structureel rijden met GTW's. Het enige probleem wat Arriva heeft zijn de display's en de automatische omroep. Deze is enkel nog ingeregeld voor de lijnen Groningen - Nieuweschans en Groningen - Leeuwarden. Het inregelen zal binnenkort gebeuren.


[ Bericht 5% gewijzigd door vw_caddy op 02-02-2007 19:52:45 ]
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_45922553
leuke plaatjes
  vrijdag 2 februari 2007 @ 18:37:48 #287
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_45922712
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 18:01 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

mja

Wou je mee on tour dan?
Ik zit elke werkdag al in de trein, dus helaas. Ook heb ik mijn spoorkaart na 14 jaar treinen vorig jaar eindelijk compleet gemaakt met het traject Sauwerd - Roodeschool, sorry.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_45922816
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 18:37 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ik zit elke werkdag al in de trein, dus helaas. Ook heb ik mijn spoorkaart na 14 jaar treinen vorig jaar eindelijk compleet gemaakt met het traject Sauwerd - Roodeschool, sorry.
Bitch
  vrijdag 2 februari 2007 @ 19:00:07 #289
34813 Jerommeke.nl
Jorasho.nl zul je bedoelen.
pi_45923039
Mmm..... veel geteld, maar ben ik nou de enige met constant van die heen- en weer dienstjes in stoptreinen?
pi_45923141
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 19:00 schreef Jerommeke.nl het volgende:
Mmm..... veel geteld, maar ben ik nou de enige met constant van die heen- en weer dienstjes in stoptreinen?
Nopes ik had gisteren ook iemand gesproken die telde, had in 3 dagen, 10 keer Zwolle - Enschede gedaan
pi_45923882
Twee filmpjes gemaakt vanmiddag in de GTW naar Roodeschool:

http://www.youtube.com/watch?v=VLTAF0cQCZ8

http://www.youtube.com/watch?v=X2lLb1ZQ_ns
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_45924010
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 19:05 schreef Remzz het volgende:

[..]

Nopes ik had gisteren ook iemand gesproken die telde, had in 3 dagen, 10 keer Zwolle - Enschede gedaan
Afgelopen dagen wel vaak dezelfde teller op dat traject gezien

[ Bericht 1% gewijzigd door thats-me op 02-02-2007 20:25:28 ]
  vrijdag 2 februari 2007 @ 20:21:32 #293
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_45924474
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 18:05 schreef vw_caddy het volgende:

[afbeelding]

Dat was even raar kijken...... riemen??
Zijn die niet gewoon bedoeld om je fiets mee vast te zetten?
pi_45924647
Iedere klapstoel heeft er 1, zoveel fietsen verwachten ze nou ook weer niet.

Zit Alex trouwens al in de sollicitatieprocedure bij Arriva?
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_45925876
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 20:21 schreef ReisT het volgende:

[..]

Zijn die niet gewoon bedoeld om je fiets mee vast te zetten?
nee dat je niet van je stoel wordt geslingert op t spoor joh :p
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 2 februari 2007 @ 23:03:28 #296
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_45929698
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 21:13 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

nee dat je niet van je stoel wordt geslingert op t spoor joh :p
zinnig ja, op hoofdzakelijk enkelspoors trajecten
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_45930605
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 23:03 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

zinnig ja, op hoofdzakelijk enkelspoors trajecten
op leeuwarden - sneek ( stavoren ) wordt je goed geschud hoor
pi_45931071
over geschud worden gesproken...leiden - utrecht
bier
pi_45933320
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 19:05 schreef Remzz het volgende:

[..]

Nopes ik had gisteren ook iemand gesproken die telde, had in 3 dagen, 10 keer Zwolle - Enschede gedaan
3x de City Night Line . De zwiterse en duitse conducteur zien me weer aankomen . Vandaag ook, spreek eerst de nederlandse conductrice he, huh . Kost je 139 euro...
Ik ben van de NS mevrouw , en ik moet deze trein tellen... Nee, gebeurt niet, komen er 2 conducteurs van de NS erbij, hmzz ja staat wel op zijn papier... Tijdje denken, bla bla ok. Stap maar in, zoek maar een plek...
Zoals gewoonlijk heeft de 319 geen barrijtuig, dat is al de 2e keer zonder . Dus loop naar achter komt er een duitse chef naar me toe, was machst du? Bla bla, oftewel je mag niet mee naar de trein, NL conductrice fluit, nou ja blijf maar aan boord.

Het verbaast me dat die zwiters/duitsers geen woord engels willen spreken . Echt die lui zijn zo fucking koppig als de pest lijkt het wel... Maar ja het is een uur relaxen .
pi_45936123
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 23:58 schreef MREn het volgende:

[..]

Dat si standaard in de 1900-serie omdat er wel eens personeel op kan zitten van een standplaats die geen instructie heeft gehad op de BDs, daarom wordt voor de zekerheid de loc omgelopen.
Ik heb dit al vaker gezien afgelopen weken in Eindhoven. En vaak waren de lampen ook nog eens uit van dat ding. Dus ik denk dat die toch gewoon kapot is. Maargoed ik kan het mis hebben
pi_45936504
quote:
Op zaterdag 3 februari 2007 00:51 schreef Brembo het volgende:

[..]

3x de City Night Line . De zwiterse en duitse conducteur zien me weer aankomen . Vandaag ook, spreek eerst de nederlandse conductrice he, huh . Kost je 139 euro...
Ik ben van de NS mevrouw , en ik moet deze trein tellen... Nee, gebeurt niet, komen er 2 conducteurs van de NS erbij, hmzz ja staat wel op zijn papier... Tijdje denken, bla bla ok. Stap maar in, zoek maar een plek...
Zoals gewoonlijk heeft de 319 geen barrijtuig, dat is al de 2e keer zonder . Dus loop naar achter komt er een duitse chef naar me toe, was machst du? Bla bla, oftewel je mag niet mee naar de trein, NL conductrice fluit, nou ja blijf maar aan boord.

Het verbaast me dat die zwiters/duitsers geen woord engels willen spreken . Echt die lui zijn zo fucking koppig als de pest lijkt het wel... Maar ja het is een uur relaxen .
WTF, heel nederland heeft te horen gekregen van tellen in de trein. Ik neem aan dat het personeel toch ook een memo'tje krijgt. En die van samenwerkende maatschappijen op de NSI treinen ook. Moeten ze die wel lezen natuurlijk
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')