Wat voor bento zoek je dan? Ik heb die van mij gewoon via e-bay.quote:Op woensdag 18 juni 2008 23:53 schreef SadKingBilly het volgende:
lol, nog een keer een schop van mij.. Ondertussen heb ik heel wat boekjes verzameld (waarvan een aantal in het japans die ik dus voor 90% niet kan lezen maar waarvan de foto's wel heel mooi en duidelijk zijn) en ben ik serieus op zoek naar een bento voor mij en natuurlijk ook voor mijn vrouw en dochter.. Ebay verzendt vrijwel niets buiten japan / amerika en in Nederland is het aanbod ook om te huilen.
Nou ja, wie weet kom ik dit topic over een poosje nog eens tegen
die eitjes maak je met een harde vorm juist, geen siliconen vorm. Je kookt het ei, pelt het terwijl het nog heet is, en gooit het dan, terwijl het nog steeds heet is, in zo'n plasticen vormpje. Vormpje dicht, tien minuutjes in de koelkast of een bakje koud water en voila en gevormd eitje.quote:Op vrijdag 15 augustus 2008 15:54 schreef Nantes het volgende:
Dat lijkt me echt heel tof! Ga eens kijken of ik er ook aan kan komen . Ms een domme vraag, maar die figuurtjes... waar maak je die mee? (Bijv. het ei in een hartjesvorm gekookt?)
Duidelijk uitgelegd, heb even wat op Ebay gezocht... en is dit wat je bedoelt?quote:Op vrijdag 15 augustus 2008 16:35 schreef huuphuup het volgende:
[..]
die eitjes maak je met een harde vorm juist, geen siliconen vorm. Je kookt het ei, pelt het terwijl het nog heet is, en gooit het dan, terwijl het nog steeds heet is, in zo'n plasticen vormpje. Vormpje dicht, tien minuutjes in de koelkast of een bakje koud water en voila en gevormd eitje.
Ik heb de vormpjes via ebay besteld. Ik zou zo snel even geen alternatief ervoor weten. Wellicht dat de betere hobby-kok een suggestie heeft mbt misschien ijsvormpjes die je af kunt sluiten ofzo?
http://flickr.com/photos/(...)t-72157594482577933/quote:Op vrijdag 15 augustus 2008 16:33 schreef Beelzebufo het volgende:
In de OP staat een foto van een onigiri in de vorm van een kip. Plaatje is helaas érg klein. Kan je hier wat meer details over geven TS? Mogelijk een grotere foto?
quote:Op vrijdag 15 augustus 2008 21:59 schreef Nantes het volgende:
[..]
http://flickr.com/photos/(...)t-72157594482577933/
Alleen dit heb ik kunnen vinden voor je .
mijn rijst is meestal nog redelijk warm, sowieso moet je zo in het vormpje proppen als het nog heet is anders houdt het vormpje zichzelf niet bij elkaar zeg maar (en elke keer je vormpje weer nat maken met water anders blijft alles aan t plastic plakken ipv aan elkaar ) daarna gooi ik ze in mn bakjes en laat ik ze zo lang mogelijk nog open staan. Pas op het allerlaatst vlak voor ik de deur uitga doe ik ze dicht. Meestal is het dan voldoende afgekoeld. Heel soms is er een heel klein beetje condens aan de binnenkant van mijn bakje. Zelf maal ik daar niet zo om. Qua smaak maakt het niets uit in elk geval. Het is trouwens niet heel moeilijk om zo'n driehoekje zonder vormpje of iets te maken hoor! Laat je niet direct overhalen om allerlei dure meuk van ebay te bestellen! hoewel erg verleidelijk natuurlijkquote:Op vrijdag 15 augustus 2008 20:48 schreef n0a het volgende:
Huuphuup is de rijst nog vrij warm als je het allemaal in pakt? Hoe krijg je het anders snel afgekoelt?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |