abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_45574278
Afgelopen zaterdag was er een kookprogramma op de BBC waarin gedemonstreerd werd hoe zelf fudge te maken. U weet wel, dat romige, zoete, potentieel vullingen naar de andere wereld helpende snoepgoed Ik ben nu van plan het zelf ook eens te maken, en vroeg me af of hier nog andere ervaringsdeskundigen zijn. Nog tips voor de bereiding, of toevoegingen voor de smaak? Ik heb een keer in zo'n winkeltje met Engels eten een zakje whisky-fudge gekocht, dat was mmmjammie, dus die staat in ieder geval op de lijst.

Ik vroeg me trouwens ook af of het uitmaakt of je slagroom of gecondenseerde melk gebruikt? In dat kookprogramma werd het laatste gebruikt, maar veel recepten hebben het over slagroom. En het type suiker dat je gebruikt: gewone witte suiker, of kan rietsuiker ook?
I've seen angels fall from blinding heights
but you yourself are nothing so divine - just next in line
  maandag 22 januari 2007 @ 12:10:09 #2
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_45574739
post het receptje eens als je wilt
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_45577083
ooooh mama!!!
FUDGE
deze gaaT ik Vooral goed oPslaan
  maandag 22 januari 2007 @ 13:32:17 #4
165237 Leef
Sunny side up!
pi_45577375
mail me, en ik heb nog wel een email adres van iemand die niets liever dan Engelse desserts maakt en daar goed in is
  maandag 22 januari 2007 @ 19:51:29 #5
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_45584740
Heb je de recepten voor ons welke jij wil gaan maken?

Dat is makelijker helpen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 23 januari 2007 @ 10:08:22 #6
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_45589077
quote:
Op maandag 22 januari 2007 13:32 schreef Leef het volgende:
mail me, en ik heb nog wel een email adres van iemand die niets liever dan Engelse desserts maakt en daar goed in is
niks mailen, hier posten
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 23 januari 2007 @ 11:41:21 #7
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_45591419
Witte-chocoladefudge met pistachenoten

Ingrediënten: Boter om in te vetten; 350 gr basterdsuiker; 30 gr ongezouten boter; snufje zout; 1 1/4 dl gecondendenseerde melk; 1 vanillestokje; 300 gr witte chocolade ( fijngehakt); 80 gram pistachenoten.

Hulpmiddelen: vierkante bakvorm van 18 cm.

Voorbereiding: Vet de bakvorm in met boter.

Bereidingswijze: Doe de suiker, boter, zout en de gecondenseerde melk in een pan. Splijt het vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes er met een scherp mesje uit, en doe ze samen met het stokje in de pan. Breng het mengsel op matig vuur, onder voortdurend roeren met een pollepel aan de kook. Temper het vuur en laat het 5 min sudderen, blijf roeren. Haal de pan van het vuur en verwijder het vanille stokje, Roer de chocolade erdoor tot hij volledig is gesmolten en een gladde saus is ontstaan., Voeg de pistache noten toe en schenk het mengsel in de bakvorm. Zet de fugde in de koelkast tot hij hard is geworden.
Serveertips: Snijd de fudge in vierkantjes en serveer ze in papieren petit-fours bakjes.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 23 januari 2007 @ 11:54:58 #8
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_45591842
quote:
Op dinsdag 23 januari 2007 11:41 schreef Curiosity het volgende:
Witte-chocoladefudge met pistachenoten
dat lijkt me dan weer niet lekker
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_45592024
quote:
Op dinsdag 23 januari 2007 11:54 schreef Muck het volgende:

[..]

dat lijkt me dan weer niet lekker
lijkt me heerlijk maar ik neem wel pure chocola!!
  dinsdag 23 januari 2007 @ 14:24:47 #10
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_45595876
Gecondenseerde melk? Dat is toch koffiemelk zeg maar?
  dinsdag 23 januari 2007 @ 14:30:03 #11
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_45596027
quote:
Op dinsdag 23 januari 2007 14:24 schreef Richie_Rich het volgende:
Gecondenseerde melk? Dat is toch koffiemelk zeg maar?
nee, dat is dat spul in zo'n mooi blikje.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_45598768
je kan het wel in de koffie gebruiken maar dan heb je suiker en melk in een.
  dinsdag 23 januari 2007 @ 16:00:34 #13
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_45599245
quote:
Op dinsdag 23 januari 2007 15:47 schreef kabouter.muts het volgende:
je kan het wel in de koffie gebruiken maar dan heb je suiker en melk in een.
je hebt ook ongezoete gecondenseerde melk
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_45599274
quote:
Op dinsdag 23 januari 2007 16:00 schreef Muck het volgende:

[..]

je hebt ook ongezoete gecondenseerde melk
en dat is dan weer (volle) koffiemelk
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_45599334
quote:
Op dinsdag 23 januari 2007 14:24 schreef Richie_Rich het volgende:
Gecondenseerde melk? Dat is toch koffiemelk zeg maar?
ja
je hebt ongezoete gecondenseerde melk, dat is gewoon volle koffiemelk
gezoete gecondenseerde melk is dat spul in die blikjes (kun je heerlijke toffee van maken )
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 23 januari 2007 @ 16:28:08 #16
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_45600276
zucht...
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_45605181
Het recept dat men in het kookprogramma gebruikte, staat (nog?) niet online, dat wacht ik nog even af. Heb nu eigenlijk spijt dat ik het programma niet opgenomen heb, want ze (tv-kok Rachel Allen) gaf een paar tips die me erg zinnig leken, en lijken te ontbreken in de meeste fudgerecepten die ik gezien heb. Over hoe lang te blijven verhitten, het belang van roeren, tot hoe lang te blijven roeren, en waarom, etc. Allemaal zaken die blijkbaar nogal van invloed zijn op het uiteindelijke resultaat. Vandaar mijn vraag naar meer ervaringskennis Heb jij dat recept zelf ook gemaakt Curiosity?
Als je googelt op 'fudge' en 'recept' kom je talloze creatieve variaties tegen, zoals pindakaasfudge, popcornfugde en chocolande-pepermunt-cookiecrunchfudge (no comment )....maar ik houd het eerst eens bij het basisrecept, misschien met een scheutje whisky erdoor dus! Kijken of we dat succesvol tot een einde kunnen breien en dan de fantasie erop loslaten
I've seen angels fall from blinding heights
but you yourself are nothing so divine - just next in line
pi_45661480
Wat is ongezouten boter?
  Moderator / Miss SHO donderdag 25 januari 2007 @ 14:31:39 #19
22592 crew  Ole
pi_45661621
quote:
Op donderdag 25 januari 2007 14:26 schreef _Arual_ het volgende:
Wat is ongezouten boter?
gewoon onze roomboter dacht ik.

Ik buitenland is de boter vaak gezouten, daarom zal er wel expliciet " ongezouten' staan
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 25 januari 2007 @ 14:55:17 #20
165237 Leef
Sunny side up!
pi_45662309
Het wordt hoog tijd voor een lesje elementaire zuivel uitleg hier

roomboter gezouten/ongezouten, margarine *kuch*, ghee, sour cream, creme fraiche, slagroom, koksroom, reduced cream, gecondenseerde melk, karnemelk enz. kan iemand even een vlug glossariumpje maken? Ik zou het graag doen maar moet nu weg.
pi_45662385
quote:
Op donderdag 25 januari 2007 14:55 schreef Leef het volgende:
Het wordt hoog tijd voor een lesje elementaire zuivel uitleg hier

roomboter gezouten/ongezouten, margarine *kuch*, ghee, sour cream, creme fraiche, slagroom, koksroom, reduced cream, gecondenseerde melk, karnemelk enz. kan iemand even een vlug glossariumpje maken? Ik zou het graag doen maar moet nu weg.
Oh, is dat elementair.

Heb echt nooit eerder gehoord van ongezouten boter, ik dacht ook echt dat het iets typisch brits of Amerikaans was...
pi_45664245
quote:
Op donderdag 25 januari 2007 14:31 schreef Ole het volgende:

[..]

gewoon onze roomboter dacht ik.

Ik buitenland is de boter vaak gezouten, daarom zal er wel expliciet " ongezouten' staan
De supermarkt verkoopt ook ongezouten boter!! Van dat ene merk met die KOE! i
  donderdag 25 januari 2007 @ 16:45:32 #23
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_45665600
quote:
Op donderdag 25 januari 2007 14:31 schreef Ole het volgende:

[..]

gewoon onze roomboter dacht ik.

Ik buitenland is de boter vaak gezouten, daarom zal er wel expliciet " ongezouten' staan
Boter is roomboter, danwel gezouten of ongezouten.
Gemaakt van room, daarom dus ook wel de naam roomboter.

Als die ander smeersels zoals margarine en halvarine zijn gemaakt van plantaardige vetten, en ook wel dierlijke vetten, maar dan die van vis.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  donderdag 25 januari 2007 @ 17:08:18 #24
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_45666373
quote:
Op donderdag 25 januari 2007 14:55 schreef Leef het volgende:
Het wordt hoog tijd voor een lesje elementaire zuivel uitleg hier

roomboter gezouten/ongezouten, margarine *kuch*, ghee, sour cream, creme fraiche, slagroom, koksroom, reduced cream, gecondenseerde melk, karnemelk enz. kan iemand even een vlug glossariumpje maken? Ik zou het graag doen maar moet nu weg.
Graag, vooral mbt room. Ik kan nooit "room" vinden in de super. Is dit hetzelfde als slagroom? en hoe zit het dan met koksroom?
pi_45683875
quote:
Op donderdag 25 januari 2007 14:58 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Oh, is dat elementair.

Heb echt nooit eerder gehoord van ongezouten boter, ik dacht ook echt dat het iets typisch brits of Amerikaans was...
Heb je wel eens boter gekocht?
Bij de boter die ik koop staat altijd ONGEZOUTEN op de verpakking
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')