pi_45474914
keb dus een flinke portie kabeljauw op de kop weten te tikken
gefileerd en schoongemaakt
maar hoe worden deze gebakken en hoe lang ?
pies on joe toe
pi_45475010
Oh, ik heb het laatst geprobeerd en weet je wat er gebeurde?
Ding viel helemaal uit elkaar...

In de oven is dus iets beter...

Lekker met een beetje water, klodders boter, franse mosterd en flink paneermeel...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 18 januari 2007 @ 16:00:14 #3
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_45475171
kabeljauw valt altijd snel uit elkaar, ik zeg veeeeel kibbeling maken
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_45475214
even paneren en om en om in de pan. Heerlijk met knoflooksaus opdienen!
  donderdag 18 januari 2007 @ 16:04:36 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45475324
Kabeljauw altijd de huid eraan laten, is heerlijk om hem op de huid te bakken.
Je moet de kabeljauw tijdens het bakken niet de hele tijd draaien of bewegen, dan valt ie idd uit elkaar. Optimaal is zouten en peperen, door de bloem halen en dan op een laag vuur in hete boter bakken, op de huid tot het eiwit aan de bovenkant begint te denatureren (wordt witter en warm) dan draaien en aan de andere kant bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45475720
okeej maar deze is gefilleerd dus kan ik em dan etzelfde bakken met zout en peper ?
pies on joe toe
  Moderator donderdag 18 januari 2007 @ 16:29:16 #7
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_45476405
quote:
Op donderdag 18 januari 2007 16:14 schreef bonke het volgende:
okeej maar deze is gefilleerd dus kan ik em dan etzelfde bakken met zout en peper ?
Ja kan wel.. alleen dus mimimaal draaien.. en hopen dat ie heel blijft
Hobbelicious is back!
  donderdag 18 januari 2007 @ 16:31:50 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45476501
quote:
Op donderdag 18 januari 2007 16:14 schreef bonke het volgende:
okeej maar deze is gefilleerd dus kan ik em dan etzelfde bakken met zout en peper ?
Ja, zout peper en door de bloem halen en dan bakken, pan heet stoken met wat boter en dan vis erin en laag zetten, niet in de verleiding komen de vis veel te bewegen, maar gewoon laten liggen en slechts 1 keer heel voorzichtig omdraaien om de andere kant te bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45476748
quote:
Op donderdag 18 januari 2007 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, zout peper en door de bloem halen en dan bakken, pan heet stoken met wat boter en dan vis erin en laag zetten, niet in de verleiding komen de vis veel te bewegen, maar gewoon laten liggen en slechts 1 keer heel voorzichtig omdraaien om de andere kant te bakken.
damn en ik heb nog wel es de neiging om mijn etenswaren als een pannekoek in een vloeiende beweging om te draaien
zal ik nu maar niet doen he
pies on joe toe
  donderdag 18 januari 2007 @ 17:19:49 #10
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_45478741
wat je wel zou kunnen doen is beetje met de pan schudden af en toe om te zorgen dat de vis niet aanbakt
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_45478776
nou ik ga een poging wagen
wish me luck
pies on joe toe
  donderdag 18 januari 2007 @ 17:21:20 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_45478810
quote:
Op donderdag 18 januari 2007 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:


Ja, zout peper en door de bloem halen en dan bakken, pan heet stoken met wat boter en dan vis erin en laag zetten, niet in de verleiding komen de vis veel te bewegen, maar gewoon laten liggen en slechts 1 keer heel voorzichtig omdraaien om de andere kant te bakken.
Wat Piet zegt.
Moet lukken.
Succes ermee.
  donderdag 18 januari 2007 @ 17:24:09 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45478945
quote:
Op donderdag 18 januari 2007 17:19 schreef Erosjuhhh het volgende:
wat je wel zou kunnen doen is beetje met de pan schudden af en toe om te zorgen dat de vis niet aanbakt
Nee, niet doen, beter een beetje aangebakken en een knapperig korstje dan dat je vis uit elkaar pleurt.
Als je een goeie pan gebruikt bakt ie sowieso niet aan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45479227
quote:
Op donderdag 18 januari 2007 17:20 schreef bonke het volgende:
nou ik ga een poging wagen
wish me luck
Good luck...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 18 januari 2007 @ 17:31:23 #15
34210 Eyeopener
Crespinaticism!
pi_45479309
Veel succes inderdaad, probeer overigens als je dit leest een zo groot mogelijke vispan te nemen, dan hoef je hem niet te draaien. Verder vooral eet smakelijk, kabeljauw is heerlijk .
  donderdag 18 januari 2007 @ 17:35:14 #16
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_45479478
quote:
Op donderdag 18 januari 2007 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, niet doen, beter een beetje aangebakken en een knapperig korstje dan dat je vis uit elkaar pleurt.
Als je een goeie pan gebruikt bakt ie sowieso niet aan.
dan heb ik niks gezegd
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_45482679
Ook een idee is een braadslede besprenkelen met olijfolie, kabeljauwfilets erin leggen, met zout en peper bestrooien, daarna in stukjes gescheurde mozzarella eroverheen doen, ook gehalveerde kerstomaatjes er tussen leggen, en tevens gescheurde blaadjes basilicum. Doe een kwartier in de oven op 200g. Eetsmakelijk!
pi_45487262
nou hij was lekker maar een beetje teveel in de pan gedaan werd een beetje een zooitje dus
volgende keer beter
pies on joe toe
pi_45494010
Oefening baart kunst, alhoewel je beter kabeljauw in de oven kan klaar maken...

Told you so...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 19 januari 2007 @ 01:02:22 #20
34210 Eyeopener
Crespinaticism!
pi_45495664
quote:
Op donderdag 18 januari 2007 23:43 schreef Oblivion het volgende:
Oefening baart kunst, alhoewel je beter kabeljauw in de oven kan klaar maken...

Told you so...
Voor de smaak is niets beter dan de ouderwetse vispan, niet te weinig boter en niet meer dan 3 keer draaien . *water in de mond loopt*
  vrijdag 19 januari 2007 @ 09:30:09 #21
25318 Kaalhei
under a dead Ohio sky
pi_45498774
quote:
Op donderdag 18 januari 2007 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, zout peper en door de bloem halen en dan bakken, pan heet stoken met wat boter en dan vis erin en laag zetten, niet in de verleiding komen de vis veel te bewegen, maar gewoon laten liggen en slechts 1 keer heel voorzichtig omdraaien om de andere kant te bakken.
Na de bloem door een geklutst ei, daarna door paneermeel en dan half uurtje in de koelkast leggen. Zelfde manier bakken, na het bakken citroensap erover.
Ik sta hier voor de hemelpoort - Nergens is een god te zien - Volgens mij bestaat hij niet -
Onze leider zei doe niet zo dom - En vertel het de wereld nooit - Beneden staat de vodka klaar
  vrijdag 19 januari 2007 @ 09:34:04 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45498835
quote:
Op vrijdag 19 januari 2007 09:30 schreef Kaalhei het volgende:

[..]

Na de bloem door een geklutst ei, daarna door paneermeel en dan half uurtje in de koelkast leggen. Zelfde manier bakken, na het bakken citroensap erover.
dat kan ook, maar das erg zonde van kabeljauw, je maakt er een visschnitzel van, dan kan je ook net zo goed een heek of wijting nemen.
Niets mis met Wijting trouwens, een erg lekker visje dat een slechte naam heeft omdat ie goedkoop is, maar hij is en blijft lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45509403
Even een TeeVeePee-tje.

Ik ga begin mei mee op een meerdaagse boottrip naar de deense bocht, en na afloop zou ik nog wel eens een paar gul-receptjes kunnen gebruiken
pi_46563992
ik heb weer kabeljauw op de kop getikt, dus ik ga zo nog een poging doen
en nu hopen dat et wel lukt
pies on joe toe
  donderdag 22 februari 2007 @ 21:47:29 #25
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_46574822
Als je het toch gaat bakken kun je het ook in stukken snijden. Maak dus je eigen kibbeling. Net zo lekker en valt toch minder snel uit elkaar

Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')