abonnement Unibet Coolblue
pi_45230368


Hét deel waarin CherryLips twee nieuwe caafjes krijgt. Wedden?

Vorige deel: [centraal] Cavia's met foto's deel 11

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.nl
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.europeancavieclub.com
- http://www.rexcavia.nl (vooral voor erkende kleurslagen en rassen)

Caviafora, voor wie hier niet genoeg heeft:
- http://forum.caviastalredlabel.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.europeancavieclub.com/caviababbels
- http://www.caviaonline.nl
- http://forum.caafjes.nl

Caviashops:
- http://www.caviashampoo.nl (hartstikke handig voor iedereen die ooit zijn cavia wil wassen!)
- http://www.akhila.nl
- http://www.huisdierendokter.nl (homeopatische medicatie)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.nl
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.asielgoofy.nl/index.htm
- www.caviastalmuffin.nl

Aankomende evenementen!

25, 25 en 27 januari: Kleindierenexpo in Utrecht. Grootste evenement van het jaar! Meer info op www.kleindierenexpo.nl . Vooral héél veel dieren in showkooien (ook eenden, ganzen, konijnen etc).

10 februari: ECC-show in Ridderkerk. Groot cavia-evenement met showdieren en veel leuke standjes, informatie, ook een leuke dag voor liefhebbers. Meer info op www.europeancavieclub.nl

3 (?) maart: Caviadag in Wessem (Limburg). Grote caviashow, erg gezellig. Meer informatie volgt hopelijk later nog….

Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia’s 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia’s van boven komt (de roofvogel), worden cavia’s erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia’s prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico’s op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia’s spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia’s te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels…) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia’s drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia’s

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia’s zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia’s leven graag in een groep. Wie cavia’s gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto’s is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia’s staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ookwel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage ‘prrrrrrrrts’ laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia(‘s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia’s hebben vaak ‘de gekke vijf minuten’, wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia’s eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedinsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia’s zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptonen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkend van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.

Een goede caviaDA?

Er zijn nog steeds lompe dierenartsen die cavia’s behandelenalsof het paarden zijn. Zorg dus dat je een DA treft die gespecialiseerd is in kleine dieren. Vertrouw je de beslissing van de DA niet, ga dan op zoek naar een ander voor een second opinion. Een selectie goede DA’s vind je op www.caviastalmuffin.nl . Let op: er zijn natuurlijk veel meer goede DA’s, maar hier staat slechts een lijst met mensen die hun ervaringen wilden delen.

foto’s uit het vorige deel:


Feline van zoeperzazke:


Nieuwe aanwinsten van StupidByNature!




Oger van zoeperzazke:




Obelix en Toby van Inkie1010 aan de paprika!



Foto van 4everblackeyed:



Verder wensen we veel sterkte aan…

Jinxy van Pertoef is helaas overleden, nadat hij vol tumoren bleek te zitten…


Ibi van zoeperzazke kreeg een hersenbloeding en was binnen een half uur van niets-aan-de-hand naar de regenboogbrug…


Ook Owen, Gimli, Odin en het nijntje van RiesAmaris zijn plotseling overleden…. (op de foto: Gimli)


En 4everblackeyed ontdekte een talgcyste bij haar caafje, hopelijk blijft deze nog een tijdje stil en kan een operatie lange tijd worden uitgesteld.
I had a signature once. It was awful.
pi_45230555
Even een TVP'tje, al mag ik misschien pas cavia's als ik m'n scriptie af heb (en met dit tempo duurt dat nog even, moet steeds een maand wachten op antwoord als ik iets heb opgestuurd...). Twee weken geleden hadden ze echt prachtige peruufjes in de dierenwinkel, er werd er net eentje verkocht toen ik tegen het glas stond te kwijlen. Het waren echt dotjes .
Tap tap tap
  donderdag 11 januari 2007 @ 16:44:36 #3
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_45254015
tvptje
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_45259444
Deel twaalf alweer

Stel ik moet mijn caaf laten opereren, waar kan ik dat het beste laten doen?

Het liefst omgeving Utrecht.

Ik dacht dat er ergens een dierenartsenlijst was op een of andere site.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_45259516
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 19:19 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Deel twaalf alweer

Stel ik moet mijn caaf laten opereren, waar kan ik dat het beste laten doen?

Het liefst omgeving Utrecht.

Ik dacht dat er ergens een dierenartsenlijst was op een of andere site.
Omgeving Utrecht? Faculteit van diergeneeskunde (universiteit) in utrecht zelf


Ohja, 4ever: mijn Owen heeft ook een talgcyste. Bij hem is een punctie genomen (met een spuitje uit het bultje gezogen) en daar kwam een mooi sliertje talg uit. Dit bultje zit er al sinds ik hem heb (oktober 2005). Hij zal mogelijk hieraan geopereerd moeten worden als het bultje groter wordt en bedreigend wordt. Op dit moment is het bultje van ongeveer 0,4 tot 0,7 cm gegroeid in de tijd dat ik hem heb. Ik denk dus niet dat je je er ál teveel zorgen om hoeft te maken voorlopig, talgcystes zijn over het algemeen gelúkkig onschuldig.
I had a signature once. It was awful.
pi_45259654
ooooh Zoeperzazke en ik gaan zondag cavia's kijken in Aalten bij een college fokster, ik heb er nu al zin in!
pi_45261992
*jaloers*

goh ik vind feline echt
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_45264040
Dat is lekker dichtbij, Utrecht zelf.

Wel een opluchting, maar ik houd het bultje toch wel in de gaten.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_45266653
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 19:25 schreef RiesAmaris het volgende:
ooooh Zoeperzazke en ik gaan zondag cavia's kijken in Aalten bij een college fokster, ik heb er nu al zin in!
foto's maken! .
Tap tap tap
pi_45266754
Ik denk wel dat ik mijn camera meeneem ja, maar als het slecht weer is, zal ik bij haar binnen niet veel foto's maken. Verder verhuist Biddy zondag terug van mij naar RiesAmaris en Feline gaat mee naar Aalten, om daar te gaan wonen
I had a signature once. It was awful.
pi_45267159
Dat lijkt me zo lastig he, om een beestje af te staan . Maar ze heeft het er vast goed .
Tap tap tap
pi_45267202
Het valt wel mee, als je van begin af aan weet dat ze weggaan kijk je er heel anders tegenaan, zeker als je weet dat ze naar een goed huisje gaan

Cherry, heb je mn eerste opmerking in de OP al gelezen?
I had a signature once. It was awful.
pi_45267352
hahaha helemaal overheen gelezen .
Ik hoop het in ieder geval. Ik had je foto shoot aan m'n moeder laten zien en zij vond Felix heel tof . Peruufjes vindt ze ook leuk. Maar ze wil gewoon dat ik even doorwerk met m'n scriptie, ze vindt zelf al die ebestjes hartstikke leuk . Ze was net ook leuk met de hamster van m'n zus aan het spelen (nadat ze een rolberoerte kreeg omdat ze niet wist dat de hamster los liep op de bank).
Tap tap tap
pi_45354547
Terugvindcavia:

pi_45354581
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 19:25 schreef RiesAmaris het volgende:
ooooh Zoeperzazke en ik gaan zondag cavia's kijken in Aalten bij een college fokster, ik heb er nu al zin in!
Doe haar de groetjes en ook natuurlijk van Toby die daar ook vandaan komt!
pi_45372945
Weer even showen

Mercedes ligt graag in 'haar' multifunctionele hooibolletje




Ze wringt zich in de gekste bochten om lekker te kunnen liggen




vindt je het gek dat er uiteindelijk dit van overblijft...




Nu loop ik stad en land af om weer zo'n zelfde bolletje te vinden...
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_45373068
Het was me eerder nooit zo opgevallen, maar cavia's kruipen idd tussen de meest kleine gaatjes en kiertjes.

Echt waarvan je denkt: hoe doen ze dat?!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_45376841
Nou, in het bovenstaande geval was het vooral een kwestie van doordouwen en wringen

Maar inderdaad, cavia's kunnen soms door de kleinste kiertjes kruipen. Het is een van de dingen die ik zo grappig aan ze vind; soms lijkt hun lijfje klein en bol en een andere keer lang en uitgerekt. Wanneer je ze aait rekken ze hun lijfje soms ook uit waardoor ze ineens lang lijken. Zal hun bouw wel zijn
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
  maandag 15 januari 2007 @ 16:53:32 #19
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_45376887
zo,ben lang niet langs geweest hier maar even een update over Google.In september is hij naar de da geweest voor zijn bumblefeet.Kuurtje gehad maar zag nu dat het nog erger was geworden dan de vorige keer.Weer naar da en ws heeft hij een gezwel in zijn pootje.Kon 2 dingen doen,een monster laten nemen en op laten sturen naar het lab zodat we weten wat het precies is (a 35 euro) en dan aan de hand van de uitslag bepalen of een operatie nodig is.Of een hormooninjectie (a 4 euro) en kijken wat dat doet.Hij heeft dus een injectie gehad en z'n pootje is geslonken.Dat laten onderzoeken bij het lab laten we ook niet doen verder,hij heeft er geen last van en zoiets wordt ook best duur allemaal,zeker als er ook nog geopereerd moet worden.Google vind zijn pootje wel best zo te zien,hij kan er alles mee en heeft er geen pijn aan oid.Mocht het weer erger worden krijgt ie weer zo'n injectie,werkt prima bij hem

Dat fokken via de nintendo wii is overigens wel grappig,alleen typen duurt zo lang
To infinity…and beyond!
pi_45378003
Ivetje... fokken via Nintendo??
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 16 januari 2007 @ 13:54:13 #21
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_45404287
quote:
Op maandag 15 januari 2007 17:26 schreef zoeperzazke het volgende:
Ivetje... fokken via Nintendo??
ja, je kan met je wii internetten via je televisie dus Zit dus gewoon op de bank met de wii-remote een bericht te tikken Je kan hem aan de kabel hangen of via wireless internet.
To infinity…and beyond!
pi_45429917
Ik heb er weer een caafje bij.... Een nieuwe aanwinst voor ons stalletje! Het is een leuke zeug, mooi rood van kleur, en ze is iets ouder dan Quartz (exacte geboortedatum onbekend).

Dames en heren, I proudly present: Flo!





I had a signature once. It was awful.
pi_45431931
Mooie Caaf, lijkt wel een beetje op mijn zusjes eerste caaf, maar dan gladhaar.

Kan je al wat zeggen over haar karakter?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_45432930
Op dit moment: schrikachtig en geen knuffelarmen gewend. Het is echt een bangig klein meisje. Maar dat geeft niet, je moet je realiseren dat ze allereerst in 3 dagen van zuid-Limburg naar Zeewolde is gereisd, en verder dat ze uit een grote stal komt waar ze niet zo vaak in handen wordt genomen als hier. Maar het is echt een dropje en ik weet zeke rdat het over ene paar weekjes stukken beter gaat.
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 17 januari 2007 @ 15:11:25 #25
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_45438896
Welkom Flo !
Zeg hoeveel cavia's passen er bij jou in die flat joh
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_45440366
quote:
Op woensdag 17 januari 2007 15:11 schreef Nonneke het volgende:
Welkom Flo !
Zeg hoeveel cavia's passen er bij jou in die flat joh
Als ik ga passen en meten, moeten er hier een stuk of 15, 16 caafs kunnen wonen
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 23 januari 2007 @ 19:01:48 #27
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_45605622


Zo en gelijk maar eens een flinke schop naar boven

Asterix reageerd tegenwoordig op het woord 'eten' maakt niet uit in wat voor zin, als er eten in voorkomt slaat meneer aan als een waakhondcavia 'Wat zullen we eten vanaaf ?' wieeeeeeeeetwieeeeeeet 'hebben die honden/katten nog eten ?' wieeeeeeeeet wieeeeeeeeeeeeeet
We zullen hem wel gaan missen als het ooit weer weer wordt om naar buiten te verhuizen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_45608065
hehe de mijne piepen standaard als ik thuis kom en dan willen ze eten.
maargoed dat hebben ze dan, maar het is wel elke keer keihard: wieeeeeeeeeeeet wieeeeeeeeeeeeeeeeet

pfffff helemaal samen kunnen ze een hoop herrie maken
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  dinsdag 23 januari 2007 @ 20:35:03 #29
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_45609620
Ik ga zaterdag Fresa en Negra meeten
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_45611684
ja echt wel, fresa is gek op lang haar:D
lekker knus op je schouder zitten, dat doet ze altijd bij mij.

en die zwarte Negra is bang maar ook wel erg lief.
hehe laats liepen ze door de kamer en ik had Fresa nee genomen om der nagels te knippen en toen ging Negra heel hard roepen(L)
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_45613059
Aaah Asterix wat ben je toch een lieverd!
Groeten van je maat Obelix!!!
  woensdag 24 januari 2007 @ 17:03:04 #32
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_45635178
Mijn cavia's kruipen ook altijd op de schouder. Dan kijken ze zo slim rond, alsof ze de wijsheden van de wereld hebben ontdekt.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_45635268
de oudste doet dat al der hele leven.
is wel een lekker bontje,zeker als ze dan gaat lopen naar mn nek.
en die ander zit liever in mn trui.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_45644128
ik heb sinds kort 2 cavia's , en ik heb even een vraagje

het lijkt wel of de kleinste van de twee niet goed in grote dingen durft te bijten... een stukje appel bijvoorbeeld, zit ie een hele tijd mee te draaien en d'r aan te likken en te sabbelen enzo. Tot ik het in hele kleine stukjes breek, die worden enthousiast opgegeten... aan de tandjes zie ik ook niks geks.

hij eet verder wel normaal volgens mij, hoewel ik em zelden met hooi in de weer zie... nou is de andere een stuk groter (4 weken gok ik) en wat brutaler, waardoor de kleine misschien wat zieliger overkomt dan hij eigenlijk is

iemand enig idee? Of maak ik me druk om niks?
pi_45644497
Heb je hem/haar al gewogen? Wegen is weten, in dit geval. Als je cavia's hebt is een van de extre dingen die je moet aanschaffen naast een kooi etc, een digitale keukenweegschaal. Cavia's laten niet snel merken dat ze ziek zijn: afvallen is het eerste en meest duidelijke teken.

Twijfel je, of heb je het idee dat de cavia minder eet, ga dan naar de dierenarts. Die kan de kiesjes controleren, om te kijken of daat geen problemen mee zijn. Ook kan hij kijken of de kaatstand mogelijk problemen geeft.
I had a signature once. It was awful.
pi_45644840
ik zal em straks nog eens wegen, aan het begin van de maand woog hij 330 gram, vorige week 415 ongeveer

Edit: ik denk dat hij nog maar een week of 8 oud is, kan hij dan al problemen met z'n tanden/kiezen hebben?
pi_45645054
Hij is wel erg licht hoor! Maar als hij aankomt hoef je je er niet te druk om te maken.

Problemen met de kiezen op die leeftijd is ongebruikelijk. Als het diertje echter een aangeboren verkeerde kaakstand heeft, is het wel mogelijk, al komt het niet vaak voor. Misschien is het voer dat je geeft te groot voor de kleine caaf?
I had a signature once. It was awful.
pi_45648240
hmmm, ik denk dat ik weet wat het is
z'n ondertandjes zijn afgebroken, d'r zit nog maar een klein stukje...

het is sinds gisteren denk ik, want toen heb ik wel z'n boventandjes gezien, maar toen ik de ondertandjes wilde bekijken werd ie helemaal wild terwijl dat anders geen probleem is.

Hij viel net heel enthousiast op een stuk witlof aan, maar hij kon er niks afbijten
Ik heb hem nu een heleboel kleine stukjes gevoerd, zowel witlof als appel, dat ging prima

Wat moet ik hier nu mee? Naar de dierenarts, of groeit het gewoon aan?
Oh, en ik heb hem net nog gewogen, hij weegt nu 450 gram
pi_45659260
Zorg dat het beestje blijft eten. Het grootste risico van afgebroken tandjes is dat het beestje minder eet en dus minder kauwt, waardoor de kiezen te hoog doorgroeien (en dat kan enkel onder narcose worden bijgevijld/knipt, dat wil je niet hebben op deze leeftijd). Dus geef kleine stukjes witlof, kleine stukjes wortel, kleine stukjes komkommer, kleine stukjes andijvie (hebben ze van die mooie kant en klaar gesneden zakken voor). Maar vooral keine stukjes harde dingen zodat de kiesjes nog een taak hebben.
Ga ook eventjes langs de dierenarts om een zakje Critical Care of Science Recovery te halen. Dit is dwangvoeding; poeder dat je aan moet maken met water om via een spuitje in het bekje te voeren. Mocht de cavia afvallen, kun je dit er voorlopig even bijgeven. Heb je het niet nodig is het ook niet egr; het blijft lang goed en goede dwangvoeding is altijd nuttig om in huis te hebben!

Mocht de cavia nu echt ernstig afvallen, mochten de tandjes niet teruggroeien of gaat het eten steeds moeilijker, ga dan alsnog naar de DA voor een kiesjescheck.
I had a signature once. It was awful.
pi_45661027
quote:
Op donderdag 25 januari 2007 13:12 schreef zoeperzazke het volgende:
Mocht de cavia nu echt ernstig afvallen, mochten de tandjes niet teruggroeien of gaat het eten steeds moeilijker, ga dan alsnog naar de DA voor een kiesjescheck.
Mocht je dit doen, moet je er rekening mee houden dat de cavia even een paar uur niets te eten krijgt.

De dierenarts kan anders door alle etensresten niets zien.

Water mag uiteraard wel.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_45661994
quote:
Op donderdag 25 januari 2007 14:09 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Mocht je dit doen, moet je er rekening mee houden dat de cavia even een paar uur niets te eten krijgt.

De dierenarts kan anders door alle etensresten niets zien.

Water mag uiteraard wel.
Nee, dat is onzin!!! Een cavia moet ALTIJD blijven eten!! Je mag een cavia nooit zijn eten afpakken!! Klopt inderdaad dat er dan etensresten in het bekje zitten, maar als je er even lekker met een spuitje water op los gaat in het bekje van de cavia, is dat zo verholpen. Daarna kun je de kiesjes prima bekijken.
I had a signature once. It was awful.
pi_45665656
nou, de kleine stukjes eet ie als een razende, dus dat komt wel goed
ik zal de komende dagen z'n gewicht scherp in de gaten houden, maar volgens mij waren de tandjes vanmiddag al zichtbaar gegroeid sinds gisteren!
pi_45668859
Ik heb shampoo besteld bij Knoevelshampoo voor Obelix en Toby ik ben benieuwd! Volgens mij gaan ze heerlijk ruiken!
pi_45673585
quote:
Op donderdag 25 januari 2007 14:43 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Nee, dat is onzin!!! Een cavia moet ALTIJD blijven eten!! Je mag een cavia nooit zijn eten afpakken!! Klopt inderdaad dat er dan etensresten in het bekje zitten, maar als je er even lekker met een spuitje water op los gaat in het bekje van de cavia, is dat zo verholpen. Daarna kun je de kiesjes prima bekijken.
Ho ho, rustig, kalm en beheerst.

Ik gaf het alleen maar een tip om ze een paar uur niets te laten geven, niet een hongerdood te laten sterven.

Had dit zelf meegemaakt met een DA, toen konden de kiezen niet worden bekeken, maar dat ze daar zelf niet opgekomen zijn om even een spuitje water te legen in het caviabekje ...

Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 25 januari 2007 @ 20:35:21 #45
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_45673757
quote:
Op donderdag 25 januari 2007 20:32 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ho ho, rustig, kalm en beheerst.

Ik gaf het alleen maar een tip om ze een paar uur niets te laten geven, niet een hongerdood te laten sterven.

Had dit zelf meegemaakt met een DA, toen konden de kiezen niet worden bekeken, maar dat ze daar zelf niet opgekomen zijn om even een spuitje water te legen in het caviabekje ...

Als jouw DA aanraad om je cavia een paar uur niks te geven, zou ik een andere DA zoeken
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_45673964
Voorlopig hoop ik niet snel meer naar een DA te gaan...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 25 januari 2007 @ 20:42:43 #47
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_45674092
quote:
Op donderdag 25 januari 2007 20:39 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Voorlopig hoop ik niet snel meer naar een DA te gaan...
Kzou toch maar een zoeken die wél verstand van cavia's heeft en weet wat hij/zij zegt en doet. Tenzij je graag met het leven van je dier wilt spelen natuurlijk, maar daar ga ik uiteraard niet van uit
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_45674624
Ja, idd, een paar da's in de buurt hebben het voor mij afgedaan door bepaalde incidenten.

Zoals geen behandeling bij schurft.

Reden: de een heeft het ook niet, dus de ander krijgt geen behandeling. Later hadden ze het allebei en kon ik nog een keer naar een (andere!) da.

Een cavia met schurft moet altijd behandeld worden, want: besmettelijk.

Toen ik er verder op aandrong was mr. de DA nog niet van plan om te behandelen...

Echt slecht.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_45681119
nou, die van mij is nog net zo vrolijk als anders, en hij eet prima voor zover dat gaat
hij is ook al wat zwaarder dan gisteren, dus voorlopig niks om me druk om te maken

Omdat dit toch het "Cavia's met foto's topic" is hier ook nog maar een paar plaatjes


Scratch & Sniff


Scratch


Sniff

pi_45683066
Die punkie . Zo een wil ik ook . En een zwarte. En een chocolade. En een Tesseltje. En een Peruufje. En en en... Oh God dat wordt nog wat als ik ooit caafjes mag .
Tap tap tap
pi_45687067
pi_45688581
Het zijn echt wel leukerds!! Blij om te horen dat alles goed blijft gan, in dat geval groeien de tandjes vanzelf weer aan, niet te druk om maken. Weeg het beestje deze week even wat vaker dan normaal. 5/10 gram verschil is normaal, maar als je, zeker op deze leeftijd, vanaf 15/20 gram af gaat vallen is er iets aan de hand.
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 27 januari 2007 @ 23:06:34 #53
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_45740592
Een tvp van hier .. Wat leuk als die knuffels!

Ik heb er zelf 2..
Hier alvast mijn PeruvianBeer: Kaya!

Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_45741479
Aaaaah, peruufjes, altijd goed!!! Welke kleur heeft ie? Is moeilijk te zien zo op de foto....
I had a signature once. It was awful.
  zondag 28 januari 2007 @ 00:05:20 #55
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_45743519
Hij is lilac, met rood en wit.. een mannetje van alles!
Het is ook een 'knufcaaf' !
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_45751297
als ie lilac is, dan issie niet rood maar goud Ik heb ook een lilac-goud-witte caaf, al is zij overwegend lilac. Weet je overigens zeker dat het geen satijncavia is? In deze kleurslag komt ontzettend veel satijn voor.
I had a signature once. It was awful.
pi_45769217
Zojuist heb ik de jonge cavia's op de foto gezet en ik heb nog wat flatfoto's gemaakt.... Zomaar even wat leuks dus!

Felix, het zoontje van Biddy en Onyx, die nu nog hier is maar die 10 feb naar zijn nieuwe baasje zal verhuizen:







Quartz, inmiddels alweer 2 maanden:







Flo:





En dan nog wat foto's uit de flat...

Bep tegen toos: "En ik zei dus, dat zij had gezegd dat ik zei, van nou, weet je wat zij gezegd had? Ze zei dus van...."


De hele flat op dit moment.... Bovenin wonen Iwi en Oger, links in de onverlichte flat (morgen of overmorgen komt de lichtslang daar eindelijk te hangen) Onyx en Felix, op de overige verdiepingen woont de groep van 6: Owen, Qwerty, Jewel, Pipi, Flo en Quartz)


Lekker bekkie van Iwi... door het plexi heen geschoten, dus niet helemaal netjes:


Flo op haar favo plekje: tussen de trap en de wand.


En Onyx wil nog even de aandacht voor zijn mooi harige buikje!
I had a signature once. It was awful.
pi_45769959
Hahaha geweldige foto's!! dat koppie van Flo op de een-na-laatste foto!! D'r haar lijkt wel Tina Turner
  woensdag 31 januari 2007 @ 18:50:34 #59
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_45858038
Asterix mocht vandaag weer eens op de foto (wij schrokken ook van zn nagels, maar het ziet er erger uit dan het is hoor Morgen nemen we hem in de houtgreep om ze te knippen


-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_45858212
ja dat vroeg ik me idd af.
jij knipt zn nagels dus wel zeker nu ie binnen zit.
ik moet negra der nagels ooit eens knippen,maar dies zwart dus das kut.
maarja ik wacht nog ff,ze zijn nog niet zo lang volgens mij
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  woensdag 31 januari 2007 @ 19:11:12 #61
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_45858804
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 18:55 schreef Ellatjuh het volgende:
ja dat vroeg ik me idd af.
jij knipt zn nagels dus wel zeker nu ie binnen zit.
ik moet negra der nagels ooit eens knippen,maar dies zwart dus das kut.
maarja ik wacht nog ff,ze zijn nog niet zo lang volgens mij
Ja, eerlijk gezegt hadden we er helemaal niet aan gedacht dat we zn nagels wel eens zouden moeten knippen Buiten hebben ze tegels onder de hemparade waar het altijd mooi kort van bleef, maja dat hij die tegels hier niet heeft, waren we een beetje vergeten
Gelukkig heeft hij witte nagels, dus het is zo te knippen, het is alleen zo'n gevecht Hij heeft er btw geen last van ofzo hoor, maar op zo'n zwart kussentje staat zn voetje een beetje vaag waardoor het lijkt dat ze al helemaal krom staan, anyway morgen zijn ze er weer af
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_45859066
ja idd negra heeft ook nergens last van en fresa heb ik laats nog in de houtgreep gehad.
ovenhandschoenen zijn wel handig als je ze in je eentje gaat knippen.
fresa bijt altijd als ik der nagels aan der voorpootjes ga knippen.
en op die manier beet ze niet hard.

beter dat die heksen nagels der morgen af zijn bij astrixje:D
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  woensdag 31 januari 2007 @ 19:19:33 #63
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_45859149
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 19:17 schreef Ellatjuh het volgende:
ja idd negra heeft ook nergens last van en fresa heb ik laats nog in de houtgreep gehad.
ovenhandschoenen zijn wel handig als je ze in je eentje gaat knippen.
fresa bijt altijd als ik der nagels aan der voorpootjes ga knippen.
en op die manier beet ze niet hard.

beter dat die heksen nagels der morgen af zijn bij astrixje:D
Ja hij is wel eens meegegaan naar de DA toen het konijn moest voor dr nagels, de DA keek alleen en hij gilde als een speenvarken Aansteller
Ja de ovenwanten gaan ook aan morgen hij had me net al tepakken toen ik keek

Ik kan ze natuurlijk eerst een mooi kleurtje lakken
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_45859373
lol ja fresa maakt er ook 1 groot drama van.
terwijl het zo klaar is als ze niet zo moeilijk doet.
en dan zeggen ze wel eens: geef hem wat te eten als afleiding,nou fresa is dan toch alleen maar pissig en eet echt niks.
en negra is al een panisch zoals je weet en ik denk dat ze misschien iets heeft megemaakt vroeger,dus haar nagels wacht ik zo lang mogelijk mee.
pffff hoef bij fresa ook maar te kijken of ze bijt al.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_45861414
Ik dacht dat caafjes altijd lief waren .
Tap tap tap
  woensdag 31 januari 2007 @ 20:23:36 #66
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_45861479
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 20:21 schreef CherryLips het volgende:
Ik dacht dat caafjes altijd lief waren .
net als alle mensen zeker
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_45861586
cavia's zijn altijd lief, ik weet niet hoe jullie nagels knippen, maar ik heb nog nooit problemen gehad. Zelfs bij de zeldzame keren dat ik goed raak knip (is nog maar 3 keer gebeurd in de ruim 2 jaar waarin ik caafjes heb, en ik knip iedere maand minimaal 1 keer...) zijn de caafs zelf nog lief.... (alleen ik ben dan volledig in paniek bloem, bloem, waar is de bloem...)

Zwarte nagels zijn ook makkelijk te knippen, maar je moet het truucje even kennen. Als je een pootje bekijkt, kijk dan eens van opzij naar de zwarte nageltjes. Je ziet dan duidelijk een verschil waar de nagels, aan het uiteinde, ineens smaller worden. Dit randje is de grens waarop je kunt knippen om zeker te zijn dat je veilig zit. Andere kleuren nagels hebben dit randje ook, maar dat valt minder op.
I had a signature once. It was awful.
pi_45861687
Wat als je met z'n tweeën bent en je zet er zo'n piepklein zaklampje net naast het zwarte nageltje, kun je dan nog geen 'leven' zien?
Tap tap tap
pi_45861711
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 20:23 schreef Nonneke het volgende:

[..]

net als alle mensen zeker
Ik dacht altijd dat caafjes liever waren . Ik ben vroeger één keer door m'n cavia gebeten toen hij aan het vechten was met z'n broertje, heb het litteken nog.
Tap tap tap
pi_45861754
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 20:28 schreef CherryLips het volgende:
Wat als je met z'n tweeën bent en je zet er zo'n piepklein zaklampje net naast het zwarte nageltje, kun je dan nog geen 'leven' zien?
is ook een optie, maar als de nagels écht zwart zijn (dus van een goed zwart dier) geeft het nog niet altijd uitkomst. Het 'waar begint het dunne deel' truucje is veiliger.
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 31 januari 2007 @ 20:32:32 #71
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_45861821
De nagels van mijn cavia's zijn ook krom (de voornagels) maar die knip ik ook elke maand. Vooral bij de binnenste voortenen zijn de nagels krom gegroeid...
Is dat normaal?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_45861838
Ik ga alvast op zoek naar een zwarte tessel met witte pootjes .
Tap tap tap
  woensdag 31 januari 2007 @ 20:33:30 #73
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_45861858
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 20:26 schreef zoeperzazke het volgende:
cavia's zijn altijd lief
wil je dat hier dan even komen vertellen ? Als iets meneer niet aanstaat bijtie je, en als het hem dan nog irriteert pistie over je heen
Nee echt je kan me een hoop wijs maken, maar geen enkel dier is altijd maar lief
Hij houdt er niet van om opgetilt te worden, prima doen we dat zo min mogelijk, en hij wil gewoon niet dat je aan zn oren/voetjes komt, nouja prima toch, en heeft hij er genoeg van dan bijtie me maar.
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_45862027
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 20:32 schreef Oxymoron het volgende:
De nagels van mijn cavia's zijn ook krom (de voornagels) maar die knip ik ook elke maand. Vooral bij de binnenste voortenen zijn de nagels krom gegroeid...
Is dat normaal?
Is het een krulcavia? Bij krulrassen zoals tessel en rex hebben de nagels nog sneller de neiging om te gaan krullen.

De enige manier om het redelijk in bedwang te houden is regelmatig knippen, maar als de cavia aanleg heeft om erge krulnagels te krijgen (en dat hebben niet alleen krulharigen) dan hou je het op den duur toch niet tegen.... Dus op zich is het normaal, zolang je ze maar niet helemaal rond laat gaan zodat het dier op zijn eigen nagels loopt.
I had a signature once. It was awful.
pi_45862029
ja echt fresa bijt als je der irriteerd.
maar ook alleen als ik der nagels knip,dan is ze boos.
verder is het een schat.
owja en moet niet over der wangen aaien,dat vind ze ook niet leuk
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_45868074
Nagels knippen

Iedere maand weer een terugkerend "drama."

Alle vier de cavia's hebben ook een heel andere behandel methode.

Yanou kan ik beter op haar rug leggen en snel haar nageltjes knippen, ze heeft het dan niet eens door.

Kookai, adhd bij uitstek kan ik beter op 4 pootjes laten staan en individueel een nageltje knippen. En ze heeft afweer gedrag (likken en bijten).

Oryx moet andere cavia's zien, anders wordt ze wild.

En Noa vindt alles wel best.

Ik vind nagels knippen wel leuk, een klein onderhoudsbeurtje bij cavia's.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_45872148
Zo, wat een mooie cavia's nog steeds hier! Ik vind het zo knap dat jullie van die mooie foto's kunnen maken, misschien moet ik ook eens op een cursusje...

Weet niet of jullie Shaggy, Jessie en Wuppie nog kennen, maar t gaat nog steeds goed met ze, we zijn ondertussen verhuisd naar een heel mooi huisje en binnekort krijgen de wuppies ook een 2e verdieping.
Wel hebben we schurft gehad, maar kon gelukkig opgelost worden met een middeltje van de dierenwinkel.
Alleen Shaggy heeft nog steeds last van zijn eczeem-iets, maar zolang we elke dag borstelen is het prima te doen.

Hier zijn de nageltjes trouwens zelfs verkruld waar het leven nog in zit, erg leuk met nagels knippen, moet je dat beestje bij elke nagel in een andere stand zetten
pi_45874394
Troeta: ik heb nog nooit gehoord van een cavia met langdurig eczeem. Weet je zeker dat het niet om schimmel gaat? Je zou je eens kunnen verdiepen in de shampoo's van www.knoevelshampoo.nl; ze zijn niet duur en werken fantastisch... als de caaf veel last heeft koop je er een kuurolie bij, en dat werkt écht heel erg goed.
I had a signature once. It was awful.
pi_45883490
Hey bedankt voor de tip!

het is ook niet echt eczeem hoor, maar hij heeft een hele geschilferde huis bij zijn zwarte haren, bij de witte haren is er niks aan de hand.
Schijnt vaker voor te komen bij Rexen en hij heeft het al zolang ik hem heb.
Maar zal die shampoo eens proberen, misschien kalmeert het dan wat, al heeft hij er volgens mij geen last van.
  zaterdag 3 februari 2007 @ 15:22:10 #80
134256 Cutebutpsycho
Things even out.
pi_45942873
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 15:00 schreef Troeta het volgende:
Hey bedankt voor de tip!

het is ook niet echt eczeem hoor, maar hij heeft een hele geschilferde huis bij zijn zwarte haren, bij de witte haren is er niks aan de hand.
Schijnt vaker voor te komen bij Rexen en hij heeft het al zolang ik hem heb.
Maar zal die shampoo eens proberen, misschien kalmeert het dan wat, al heeft hij er volgens mij geen last van.
Hey Troeta,
Das lang geleden
Hoe gaat het nu met Wuppie?
Ik heb geen semi-intelligente signature.
JoPiDo:"Volgens mij is Cutebutpsycho een raszeikwijf, ééntje die je als man absoluut links moet laten liggen."
pi_45994042
Hey!!
Ja, sorry, we zijn verhuisd, geen internet en druk geweest!
Gaat heel goed met Wuppie, nooit ziek geweest en erg levendig altijd.
Ze springt nog steeds bovenop de huisjes en als ik de cavia's los laat lopen gaat ze heel veel rondjes rennen, erg leuk om naar te kijken!
Alleen wel schuw gebleven, dus ben altijd en uur bezig om d'r weer onder de bank vandaan te krijgen
Knuffelen met mij vind ze nog steeds niet leuk, maar ze is niet bang gelukkig, dus laat d'r dan lekker naast me liggen terwijl de anderen wel lekker knuffelen.
Onderling gaat het ook erg goed, ze horen echt helemaal bij elkaar met zn drietjes.

Oja en ze piept ook ontzettend veel, niet alleen bij de ijskastdeur, maar echt bij elke deur en elke vorm van geluid wat eten zou kunnen zijn.

Rond oud en nieuw was ze alleen van de bank gesprongen/gevallen toen er heel dichtbij een knal was en heeft ze een paar dagen verstopt gezeten in het huisje, maar nu de knallen weg zijn is dat gelukkig over!
Zal deze week mn uploadprogrammaatje even opzoeken, kan je d'r weer ff zien.

Ben nog steeds erg blij met d'r ook!!
pi_46049127
Dit zijn mijn cavia's:

Dracula & Damian





Aids.
  dinsdag 6 februari 2007 @ 19:45:53 #83
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_46050624
Die namen passen wel bij van die rood-ogige caafs
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_46050718
Hallo Dames . (en heren af en toe)

Ik weet niet of jullie het al gezien hebben: Huisdier van het jaar verkiezing!
Want ik zie hier altijd toffe foto's voorbij komen enzo Dus ik meld het maar eventjes.
pi_46051146
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 19:45 schreef Oxymoron het volgende:
Die namen passen wel bij van die rood-ogige caafs


Aids.
pi_46052872
pi_46055722
leuk gemaakt
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_46058181
Ik wil even tussendoor melden dat www.knoevel.net totaal vernieuwd is. De oude, onduidelijke layout is nu vervangen door een volledig nieuwe site die stukken duidelijker is. Er staat veel informatie op maar ook leuke en nuttige dingen, dus zeker de moeite om eens te kijken! (en ik hoor graag jullie mening )
I had a signature once. It was awful.
pi_46065564
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 22:42 schreef zoeperzazke het volgende:
Ik wil even tussendoor melden dat www.knoevel.net totaal vernieuwd is.
Is dat van jou? Ziet er netjes uit hoor

Als webdesigner móet ik er gewoon nog wat over te zeuren hebben
- De gecentreerde tekst irriteert me mateloos en is niet overal even makkelijk te lezen. Het beste kan je alleen kopjes / titel / belangrijke dingen centreren, en de 'gewone' tekst netjes links uitlijnen
- De knoppen bovenin openen allemaal in een nieuw venster, dat is op zich nergens voor nodig
pi_46066517
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 08:53 schreef Xcalibur het volgende:

[..]

Is dat van jou? Ziet er netjes uit hoor

Als webdesigner móet ik er gewoon nog wat over te zeuren hebben
- De gecentreerde tekst irriteert me mateloos en is niet overal even makkelijk te lezen. Het beste kan je alleen kopjes / titel / belangrijke dingen centreren, en de 'gewone' tekst netjes links uitlijnen
- De knoppen bovenin openen allemaal in een nieuw venster, dat is op zich nergens voor nodig
Links uitgecentreerde tekst komt te dicht tegen het menu aan is niet mooi.
De kopjes bovenin zijn allemaal externe sites die niet in het onderste frame passen zodat ze wel in een nieuw venster geopend moeten worden. Daarbij heeft Joomla niet de mogelijkheid om externe sites in een frame te openen. Als je hetzelfde venster bedoeld zonder het frame: dat lijkt me ook niet zo geschikt omdat je bij veel dingen nog informatie van de site nodig hebt, dus het is makkelijk als je ze dan allebei open hebt staan... Vandaar mijn keuze. Heb er dus wel bewust over nagedacht
I had a signature once. It was awful.
pi_46077565
Geweldig, die beschrijving "hoe doe je een cavia in bad"

Stap 3: zet de cavia in de wasbak
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_46081981
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 09:51 schreef zoeperzazke het volgende:
Links uitgecentreerde tekst komt te dicht tegen het menu aan is niet mooi.
daar hebben ze padding voor uitgevonden, padding-left van 10 of 15 pixels in het tekstvak doet wonderen
pi_46087119
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 18:39 schreef Xcalibur het volgende:

[..]

daar hebben ze padding voor uitgevonden, padding-left van 10 of 15 pixels in het tekstvak doet wonderen
Er komen toch nog steeds meer pagina's bij, dus ik zal eens gaan kijken.... Weet jij heel toevallig ook waar je dat aan kunt passen, in welk bestandje, of heb je daar zelf ook niet zoveel ervaring mee? Dit is de allereerste Joomla site die ik ooit gemaakt heb, ik heb hiervoor nog nooit iets anders gedaan dan Frontpage, dus het is allemaal nog nieuw voor me. Gelukkig leer ik wel heel snel met die dingen, ben er dan ook best tevreden over.... maar als dat dus mogelijk is zal ik er naar op zoek gaan, als ik weet waar
I had a signature once. It was awful.
pi_46097475
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 21:28 schreef zoeperzazke het volgende:
Weet jij heel toevallig ook waar je dat aan kunt passen, in welk bestandje, of heb je daar zelf ook niet zoveel ervaring mee?
Ik heb je ge-PM'd
Dan kunnen we hier gewoon ontopic blijven...
pi_46117889
ok, cavia vraagje:

die grootste van mij heeft ontdekt dat het best leuk is om bovenop het hooi in de ruif (? of hoe heet dat) te springen en daar dan op het ijzer van dat ding te gaan knagen... nou vraag ik me af: kan hij zit daarbij bezeren, die metalen staafjes steken bovenaan dat ding uit zeg maar. Ik kan zo snel geen zinnige foto vinden, ik hoop dat dit een beetje duidelijk is!

En waarom knaagt ie op metaal, hij heeft meer dan genoeg aan eten, hooi, stukjes, etc om op te bijten
pi_46118423
had je meerdere cavia's bij elkaar zitten of zit hij alleen?

Als hij alleen zit kan het verveling zijn, aandacht trekken om eenzaamheid. Zit hij samen, dan is het gewoon om lekker rebels te zijn. Je kunt de ruif er ook gewoon uitlaten als je bang bentd at hij zich bezeert.
I had a signature once. It was awful.
pi_46118506
nee, ze zitten met z'n tweeen, en hij doet wel vaker gek... ze zijn ook nog jong, 14 weken en 10 weken ofzo
pi_46243565
Alle caafjes staan weer op de foto, omdat ik nieuwe foto's wilde hebben voor de site van Caviastal Mila... Dus bij deze deel ik ze ook even met jullie!

Onyx


Oger


Ogers mooie lieve bekje (let op het stukje pigment op de onderlip)


Iwi


Layla


Owen


Jewel


Quartz met haar wilde haren


Quartz íéts minder wild


Pipi verstopt zich achter haar pony


Qwerty


En Flo!
I had a signature once. It was awful.
pi_46245108
Ogers bekkie .
Is Layla nieuw?
Tap tap tap
pi_46246775
quote:
Op maandag 12 februari 2007 18:09 schreef CherryLips het volgende:
Ogers bekkie .
Is Layla nieuw?
ja, Layla is een zilveragouti satijnknuffeltje, kruising tussen peruuf en gladhaar... Ze is hier komen wonen nadat ik er bij Dees (Knoevel) helemaal verliefd op was geworden
I had a signature once. It was awful.
pi_46247144
Maar met satijntjes loopt het toch niet zo goed af altijd?
Tap tap tap
pi_46247583
quote:
Op maandag 12 februari 2007 19:08 schreef CherryLips het volgende:
Maar met satijntjes loopt het toch niet zo goed af altijd?
Klopt, maar ik heb er heel bewust de keuze voor gemaakt. Ik weet wat ik kan verwachten en ik weet dat ik zo'n satijntje een goede zorg kan bieden. Daarbij, iedere caviadood is naar en wie zegt dat mn andere 'gewone' caafs geen hele lijdensweg moeten doorstaan voor ze sterven... Je weet het toch niet. Ik hoop dat Layla gewoon aan ouderdom mag sterven, maar ik ga er niet vanuit...
I had a signature once. It was awful.
  maandag 12 februari 2007 @ 19:18:50 #103
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_46247666
quote:
Op maandag 12 februari 2007 19:17 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Klopt, maar ik heb er heel bewust de keuze voor gemaakt. Ik weet wat ik kan verwachten en ik weet dat ik zo'n satijntje een goede zorg kan bieden. Daarbij, iedere caviadood is naar en wie zegt dat mn andere 'gewone' caafs geen hele lijdensweg moeten doorstaan voor ze sterven... Je weet het toch niet. Ik hoop dat Layla gewoon aan ouderdom mag sterven, maar ik ga er niet vanuit...
Stomme vraag misschien hoor, maar waarom worden die satijncavia's dan nog gefokt ? Als die beesten meestal een langzaam en pijnlijke dood sterven ?
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_46247759
Krijgen alle satijncavia's satijnziekte?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_46247940
Het is niet te zeggen of alle satijncavia's satijnziekte krijgen. Knoevel is de enige die er onderzoek naar doet en die haar (opvang)satijnen röntgent en tot nu toe heeft iedere satijn die bij Knoevel is binnengekomen satijnziekte gekregen. We hebben het dan al vlug over 60, 70 cavia's van dierenwinkels, slechte fokkers maar óók hoog aangeschreven satijnfokkers. Deze satijnfokkers weigeren echter hun dieren te röntgenen, ze zeggen dat het onzin is, maar dat is een smoesje om de waarheidniet onder ogen te hoeven komen. Vele satijnfokkers krijgen satijnziekte echter niet mee. De symptomen raken duidelijk zichtbaar na het tweede jaar, en een showfokker doet dieren vanaf de 2 jaar meestal weg omdat ze te oud raken voor de fok en de show....

Waarom ze nog gefokt worden? Omdat het ontkent wordt dat satijnziekte bestaat. Omdat satijnfokkers het niet willen zien. Omdat ze geloven dat ze een OD-vrije stam hebben. Maar het blijft typisch dat zodra er een cavia van een van deze fokkers op latere leeftijd geröntgend worden, ze altijd OD vertonen... Maar ze ontkennen het gewoon of noemen het een pechgeval.... Helaas
I had a signature once. It was awful.
  maandag 12 februari 2007 @ 19:27:25 #106
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_46248023
quote:
Op maandag 12 februari 2007 19:25 schreef zoeperzazke het volgende:
Waarom ze nog gefokt worden? Omdat het ontkent wordt dat satijnziekte bestaat. Omdat satijnfokkers het niet willen zien. Omdat ze geloven dat ze een OD-vrije stam hebben. Maar het blijft typisch dat zodra er een cavia van een van deze fokkers op latere leeftijd geröntgend worden, ze altijd OD vertonen... Maar ze ontkennen het gewoon of noemen het een pechgeval.... Helaas
Wat een dierenliefhebbers weer
Maar wanneer weet jij dan dat Layla bv satijnziekte heeft ? is dat een soort schurft/parasiet oid ? En wat doe je eraan ? als het niet erkend wordt, is er dan wel iets voor
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_46248281
quote:
Op maandag 12 februari 2007 19:27 schreef Nonneke het volgende:

[..]

Wat een dierenliefhebbers weer
Maar wanneer weet jij dan dat Layla bv satijnziekte heeft ? is dat een soort schurft/parasiet oid ? En wat doe je eraan ? als het niet erkend wordt, is er dan wel iets voor
Satijnziekte is ongeneeslijk. Het is in feite chronische botontkalking die niet verholpen kan worden. Het lichaam kan geen kalk meer opnemen uit de voeding, dus al zou je pure calcium-tabletjes geven, het helpt niet.
Het gevolg is dat de botjes van een satijncavia langzaam veranderen in een gatenkaas. Nu weet iedereen hier dat cavia's plompe, zware beestjes met kleine, smalle beentjes zijn. Op den duur zal de satijncavia dus heel veel pijn krijgen met lopen omdat iedere stap die ruime kilo op de beentjes dreunt...
Verder worden ook de kaken aangetast, waardoor het malen zeer gaat doen. De cavia gaat dus steeds minder eten, met als gevolg dat de spijsvertering overstuur raakt en de kiesjes soms ook doorgroeien.

Op deze link kun je de satijnhuppel zien. Als een cavia vergevorderde OD heeft, zet de caaf zich af op zijn achterpoten om zo het gewicht beter aan te kunnen:

http://www.youtube.com/watch?v=nFXmPTPO51k&eurl=

veel ellende dus... Als de caaf OD krijgt kun je het, als je weet hoe je moet voelen, voelen dat de kaken opgezet raken. Verder is OD aan te tonen op een röntgenfoto. Op onderstaande foto zie je een normaal caviaskelet versus een enorm aangetast skelet.



Als de caaf satijnziekte heeft, kun je niet veel doen. Er bestaat een natuurlijk pijnstiller die Knoevel ook gebruikt, die je kunt geven. verder kun je ervoor zorgen dat je satijntje altijd een kruikje in het hok heeft, omdat de warmte de pijn in de botten wat kan verlichten.
I had a signature once. It was awful.
  maandag 12 februari 2007 @ 19:40:25 #108
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_46248709
quote:
Op maandag 12 februari 2007 19:32 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Satijnziekte is ongeneeslijk. Het is in feite chronische botontkalking die niet verholpen kan worden. Het lichaam kan geen kalk meer opnemen uit de voeding, dus al zou je pure calcium-tabletjes geven, het helpt niet.
Het gevolg is dat de botjes van een satijncavia langzaam veranderen in een gatenkaas. Nu weet iedereen hier dat cavia's plompe, zware beestjes met kleine, smalle beentjes zijn. Op den duur zal de satijncavia dus heel veel pijn krijgen met lopen omdat iedere stap die ruime kilo op de beentjes dreunt...
Verder worden ook de kaken aangetast, waardoor het malen zeer gaat doen. De cavia gaat dus steeds minder eten, met als gevolg dat de spijsvertering overstuur raakt en de kiesjes soms ook doorgroeien.

Op deze link kun je de satijnhuppel zien. Als een cavia vergevorderde OD heeft, zet de caaf zich af op zijn achterpoten om zo het gewicht beter aan te kunnen:

http://www.youtube.com/watch?v=nFXmPTPO51k&eurl=

veel ellende dus... Als de caaf OD krijgt kun je het, als je weet hoe je moet voelen, voelen dat de kaken opgezet raken. Verder is OD aan te tonen op een röntgenfoto. Op onderstaande foto zie je een normaal caviaskelet versus een enorm aangetast skelet.

[afbeelding]

Als de caaf satijnziekte heeft, kun je niet veel doen. Er bestaat een natuurlijk pijnstiller die Knoevel ook gebruikt, die je kunt geven. verder kun je ervoor zorgen dat je satijntje altijd een kruikje in het hok heeft, omdat de warmte de pijn in de botten wat kan verlichten.
Wat zielig
Dat filmpje ook, typisch dat huppeltje
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  donderdag 15 februari 2007 @ 00:02:43 #109
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_46318025
Iwifan in hart en nieren.

Tegens TVP...
  donderdag 15 februari 2007 @ 16:03:58 #110
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_46334543

-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_46336112
wat een lekker ding:D
mooi vol mannetje en niet zo mager gelukkig
ik wil hem ook wel eens meeten dit jaar(Y)
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_46336475
Als Grote Beer in de zeugengroep heb je natuurlijk zo je voorrechten. Als je zeugjes bronstig zijn is het jouw prettige taak om ze tevreden te houden. Omdat jij de Grote Leider van de groep bent, krijg je als eerste je groenvoer en mag je de zeugjes weghouden bij het voer totdat je zelf genoeg hebt.

Maar het allerbelangrijkste: als Grote Beer heb je natuurlijk je eigen troon. En daar mag geen zeug aankomen!







Had je wat? Dan trek ik gewoon een gekke bek hoor!

I had a signature once. It was awful.
  donderdag 15 februari 2007 @ 17:04:57 #113
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_46336969
Oooooooh wat een lieverd!
Plast ie niet op die ''troon''?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_46337004
Cavia's kunnen zo heerlijk liggen alsof ze doodmoe zijn.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_46337413
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 17:04 schreef Oxymoron het volgende:
Oooooooh wat een lieverd!
Plast ie niet op die ''troon''?
Ja. Maar daar heb ik een wasmachine voor
I had a signature once. It was awful.
pi_46340818
Owen

is toch een beetje de papa van Toby
pi_46348324
quote:
Op woensdag 24 januari 2007 23:09 schreef Xcalibur het volgende:
hmmm, ik denk dat ik weet wat het is
z'n ondertandjes zijn afgebroken, d'r zit nog maar een klein stukje...
dussss....

zelfde cavia, 3 weken later... nu is de helft van z'n boventandjes afgebroken, ongelijk dus
wat te doen? Naar de dierenarts om de tandjes te laten knippen? Zelf doen zie ik niet echt zitten namelijk... of is dit ook weer iets wat zich vanzelf oplost...

geen idee wat ie gedaan heeft trouwens, die andere heeft nooit zulke dingen....
pi_46348627
Ooooh en Asterix!! Wat een lief koppie heeft ie toch!!
pi_46349411
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 22:18 schreef Xcalibur het volgende:

[..]

dussss....

zelfde cavia, 3 weken later... nu is de helft van z'n boventandjes afgebroken, ongelijk dus
wat te doen? Naar de dierenarts om de tandjes te laten knippen? Zelf doen zie ik niet echt zitten namelijk... of is dit ook weer iets wat zich vanzelf oplost...

geen idee wat ie gedaan heeft trouwens, die andere heeft nooit zulke dingen....
Eet de cavia nog goed? Als de cavia goed eet en niet afvalt: niks doen.

Eet de cavia minder: even naar de dierenarts en de kaakstand en de kiesjes laten controleren.
I had a signature once. It was awful.
pi_46351197
nou, ik heb het net gezien toen hij op schoot zat... daarvoor zat hij nog vrolijk wortel te eten, maar ik weet niet of het toen al afgebroken was. Net zat hij in de kooi wel bij z'n eetbakje te knabbelen, dus ik denk het wel

z'n ene boventandje is nog heel, en de andere is half afgebroken zeg maar
pi_46358023
Hm, dan zal het andere tandje ook nog wel afbreken. Hoeft niet, maar gebeurt wel vaak. Gewoon opletten of hij goed blijft eten, dat is het voornaamste, want dat geeft aan of hij er last van heeft of niet.
Blijft het echter voorkomen dat als de boventandjes net weer normaal zijn de ondertandjes weer afbreken etc is een DA-bezoekje wel de moeite waard. Tot die tijd gewoon even kijken terwijl de caaf aan het eten is... Heeft ie moeite met eten, bv wortel of iets anders hards eten, gaat hardvoer dan wel, kan ik wat zachter voer (komkommer, andijvie) geven....
I had a signature once. It was awful.
pi_46358465
quote:
Op vrijdag 16 februari 2007 08:57 schreef zoeperzazke het volgende:
Blijft het echter voorkomen dat als de boventandjes net weer normaal zijn de ondertandjes weer afbreken etc is een DA-bezoekje wel de moeite waard.
zou hij wat 'zwakker' zijn dan? Want dit is nu de tweede keer dat hij een tandje afbreekt, en hij had ook al een keer wat aan z'n oog....terwijl die andere nog nergens last van heeft gehad. We hebben ze nog niet eens 8 weken ...
pi_46360791
Het afbreken vand e tandjes staat vaak in verband met elkaar hoor. Als de ondertandjes afbreken breken de boventandjes ook eerder of groeien ze juist door, afhankelijk hoe de cavia ermee omgaat. Kleine dingetjes als dit hoeven niet op een zwakkere cavia te wijzen.Gewoon even aankijken, kans is het grootste dat alle 3 de dingen (2 keer tandjes, 1 x oogje) gewoon pech zijn.
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 16 februari 2007 @ 15:04:54 #124
167723 sanni
Acima de seu
pi_46368966


[sub]
pi_46369168
quote:
Op vrijdag 16 februari 2007 15:04 schreef sanni het volgende:
I had a signature once. It was awful.
pi_46375069
quote:
Op vrijdag 16 februari 2007 15:04 schreef sanni het volgende:
het lijkt wel een egel
pi_46377418
quote:
Op vrijdag 16 februari 2007 18:24 schreef Xcalibur het volgende:

[..]

het lijkt wel een egel
neuh, dat is gewoon een engels gekruinde, ik denk cinnamon-agouti showcaaf
I had a signature once. It was awful.
pi_46379126
Mijn hamster is vandaag overleden.
Ik heb vanaf jongs af aan altijd cavia's gehad Zou zo graag weer 1 willen.
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_46379257
quote:
Op vrijdag 16 februari 2007 20:24 schreef Miam het volgende:
Mijn hamster is vandaag overleden.
Ik heb vanaf jongs af aan altijd cavia's gehad Zou zo graag weer 1 2 willen.
I had a signature once. It was awful.
pi_46379273
En gecondoleerd met je hamster
I had a signature once. It was awful.
pi_46379290
Tnx...
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_46385626
hamsters .
Tap tap tap
pi_46391398
Jaa, ik had een russische dwerghamster. lief hoor
Maar ik hou toch meer van Cavia's..
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_46391695
Cavia's zijn ook leuk... ik vind dat je er veel beter mee kunt communiceren dan met welk ander klein huisdier dan ook. Konijnen etc zijn helemaal niet zo op hun baasjes gesteld als cavia's.... Ze stelen je hart gewoon
I had a signature once. It was awful.
pi_46398316
jaa dat is't em precies!
Mijn cavia is afgelopen zomer overleden helaas.
Zo leuk wanneer je de koelkast opent en ze hoort piepen.
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_46399179
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 14:28 schreef Miam het volgende:
jaa dat is't em precies!
Mijn cavia is afgelopen zomer overleden helaas.
Zo leuk wanneer je de koelkast opent en ze hoort piepen.
Lief he! Ik heb mn groentes niet in de koelkast dus hier reageren ze met zijn tienen op alles wat ritselt. Oordoppen zijn aan te raden, haha

heb je al wat op het oog of wacht je nog een tijdje voor je weer caafjes gaat kopen?
I had a signature once. It was awful.
pi_46400570
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 15:02 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Lief he! Ik heb mn groentes niet in de koelkast dus hier reageren ze met zijn tienen op alles wat ritselt. Oordoppen zijn aan te raden, haha

heb je al wat op het oog of wacht je nog een tijdje voor je weer caafjes gaat kopen?
Haha! hoeveel cavia's heb je in totaal dan? gezellige boel!
Ik ga volgende week eens een kijkje nemen hier en daar.
M`n vorige cavia had ik van een particulier. heb ooit ook 1 in de dierenzaak gehaald maar daar konden
ze me weinig vertellen wat betreft leeftijd e.d.
Dus zit een beetje te twijfelen waar ik dan mijn caafje zou kunnen halen.
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_46400677
Bij een goede fokker Ik heb al gekeken waar je woont maar hoe noordelijker je komt, hoe moeilijker het wordt goede fokkers te vinden. Ben je wel bereid om een klein stukje te rijden of heb je het liefst zo dicht mogelijk in de buurt?
I had a signature once. It was awful.
pi_46400728
Het liefst dichtbij. ik heb ook geen auto namelijk..
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_46400774
Waar ben je naar op zoek? Ik kan wel op een goed fokkersforum navraag doen als je dat waardeert? Of je kunt je zelf eens aanmelden op http://www.nhdp.nl/caviaforum2 . Op dit forum zitten veel fokkers. Bij cavia's gevraagd kun je een oproepje plaatsen, er wordt daar veel gekeken en gereageerd.
Ben je wel van plan om er 2 te nemen of wil je er toch 1? (ja, ik ben een absolute voorstander van 2 of meer, maar dat begreep je al )
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 17 februari 2007 @ 16:40:03 #141
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_46401462
Een paar vraagjes:

- Lune (witte sheltie, ruim 2 jaar oud) heeft de laatste tijd een beetje vreemd gedrag: als je haar aait of kriebelt bij één van haar achterpootjes, gaat ze een soort trekkende beweging maken en wild rondjes draaien om haar as. Alsof ze daar pijn heeft. Ze piept er ook bij (als je die plek aanraakt, gaat ze harder piepen).
Ik heb geprobeert om te kijken of ze daar een wondje heeft, maar ik heb niks kunnen zien (ze laat het ook niet toe). Maar ik voel geen wondje of korstje.
Wat kan dit zijn?

- Over caviageluiden: mijn cavia's ''brommen'' als je ze aait. Is dat positief of negatief?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_46401593
Over Lune: het zou kunnen zijn dat ze last heeft van gasvorming en haar buik daardoor extra gevoelig is. Leg je handen eens om haar bui. Is deze strakker en gespannener dan normaal? Dan kun je uitgaan van gasvorming. Via knoevel kun je Gastro bestellen, dat helpt de darmflora weer te herstellen en helpt dus ook tegen gas. Verder is dit sowieso een gevoelig plekje: vergelijk het maar als mensen jou in je zij kietelen. Misschien kun jij er goed tegen, maar een ander totaal niet. Mijn Oger wordt ook heeeeeeel boos als ik hem daar aanraak, terwijl het Jewel geen drol kan schelen.

De geluidjes: Als je caafjes op een zachte manier brommen en verder ontspannen zijn, kan het zijn dat je hun hotspot hebt ontdekt. Brommen kan 3 dingen zijn:

1. Een lange prrrrrrrrrrrrrt gepaart met kontwiebelen: hitsigheid
2. Een korte prrrrt na een irritant geluid, zoals rinkelende sleutels of metaal tegen metaal oid.
3. Een zachte, diepe brrrrrrrrrrrrrrr die van heel diep van binnen komt. Dit is een bijzonder geluid: dit maken caafs alleen als je hun lievelingsplekje kroelt. Bij Ibi zat dit plekje bij haar wang, en dan kwam er een hele zachte brrrrrrt uit van genot. Het kan ook bij de oortjes zitten.

Ik knuffel mijn caafs erg vaak en heb deze brrrrrt niet vaker meegemaakt. Ik heb nog geen verdere hotspots ontdekt geloof ik
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 17 februari 2007 @ 17:08:00 #143
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_46402234
De buik is niet strakker of gespannener dan normaal. De buik is gewoon zacht, en die kan ik zonder problemen, aanraken. Het lijkt echt om het ''heupje'' te gaan. ???

Bij Nova is het echt geluidje 3. En dat doet ze elke keer als ik haar aait over de achterkant van de rug, zo naar beneden.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_46402645
Hm, moeilijk te zeggen van Lune. Als ze gewoon loopt, loopt ze dan normaal? Heeft ze wel eens pijn bij het lopen? maakt ze ook klaaglijk geluid als je eraan zit? En is het ineens veranderd? Is het aan beide zijden even heftig?
I had a signature once. It was awful.
pi_46403154
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 16:12 schreef zoeperzazke het volgende:
Waar ben je naar op zoek? Ik kan wel op een goed fokkersforum navraag doen als je dat waardeert? Of je kunt je zelf eens aanmelden op http://www.nhdp.nl/caviaforum2 . Op dit forum zitten veel fokkers. Bij cavia's gevraagd kun je een oproepje plaatsen, er wordt daar veel gekeken en gereageerd.
Ben je wel van plan om er 2 te nemen of wil je er toch 1? (ja, ik ben een absolute voorstander van 2 of meer, maar dat begreep je al )
Ja dat begreep ik zeker
Ik vind het een prima idee. doe maar eventjes navraag. ben benieuwd!
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_46405037
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 17:39 schreef Miam het volgende:

[..]

Ja dat begreep ik zeker
Ik vind het een prima idee. doe maar eventjes navraag. ben benieuwd!
Kun je nog even aangeven wat voor ras je voorkeur naar uitgaat en welke grotere steden er bij je in de buurt liggen, waar je eventueel nog naar zou kunnen reizen? Ik denk niet dat je plaatsnaam een bekende naam is
I had a signature once. It was awful.
pi_46418342
Heerenveen is eigelijk de meest voordehand liggende..
Ras maakt me eigelijk niet zoveel uit. iig niet een gladharige..
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_46418790
Ik heb een oproepje geplaatst, als er reacties komen laat ik het weten
I had a signature once. It was awful.
pi_46423742
Tot nu toe 2 reacties:

Zandpol: http://groups.msn.com/PluustersCavias/pluusterscavias.msnw

Sneek: http://everyoneweb.com/WP(...)littlejawshouse.aspx

De fokker uit Sneek heeft allleen momenteel niks te koop zitten...
I had a signature once. It was awful.
pi_46426639
I had a signature once. It was awful.
pi_46429701
iieeeh skinny's .
Tap tap tap
pi_46432555
quote:
Op zondag 18 februari 2007 16:20 schreef CherryLips het volgende:
iieeeh skinny's .
Klopt, Pluusters is de beste Skinnyfokster in Nederland. Niet dat er veel zijn (3 nu), maar zij is al het langste bezig en heeft de meeste ervaring. Maar op Skinny's hoef je niet te rekenen, daar eheft ze een enorme wachtlijst voor (en ze zijn enorm prijzig, over de 100 euro), maar ze zei dat ze nog 2 alpaca's had zitten die mochten verhuizen
I had a signature once. It was awful.
  zondag 18 februari 2007 @ 18:24:34 #153
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_46433493
Skinny's vind ik echt afschuwelijk.
Eng gewoon...
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_46437888
quote:
Op zondag 18 februari 2007 17:45 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Klopt, Pluusters is de beste Skinnyfokster in Nederland. Niet dat er veel zijn (3 nu), maar zij is al het langste bezig en heeft de meeste ervaring. Maar op Skinny's hoef je niet te rekenen, daar eheft ze een enorme wachtlijst voor (en ze zijn enorm prijzig, over de 100 euro), maar ze zei dat ze nog 2 alpaca's had zitten die mochten verhuizen
Ik vind ze een beetje eng, soort kruising tussen mini-nijlpaard/naaktrat . Die andere ontplofte vind ik wel geinig, maar die zijn ook hartstikke duur. Als ze maar lief en gezond zijn denk ik dan . Tessels vind ik nog het tofste.
Tap tap tap
pi_46439669
quote:
Op zondag 18 februari 2007 17:45 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Maar op Skinny's hoef je niet te rekenen, daar eheft ze een enorme wachtlijst voor (en ze zijn enorm prijzig, over de 100 euro)
Dat daar zoveel vraag naar is.

Zouden mensen met een cavia allergie Skinny's wel kunnen verdragen?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_46440700
ok, nog een vraagje

ik heb de indruk dat m'n ene cavia jeuk heeft, hij zit regelmatig moeilijk te doen en met z'n kop te schudden enzo. En nu zag ik net dat die andere in z'n oor zat te likken, zijn oor was ook helemaal warm (al voor het likken). Zou hij last van z'n oor hebben, of is dit normaal gedrag?

Met die andere z'n afgebroken tandje gaat het wel goed trouwens
pi_46442593
Oortjes likken gebeurt wel vaker. Als het lief likken is is het bedoelt als een vorm van waardering uiten. Als een caafje een ander caafje aardig vindt en dat wil laten merken, worden er wel eens oortjes gelikt. Daar zit meestal niks zieligs achter, hoewel het bij mij wel vaak gebeurde toen ik een cafaje had met schimmeloren die ik moest inzalven. Ibi zat het er daarna net ze braaf weer af te likken, de schat

Ale je caafje veel jeuk heeft, controleer dan goe dop kale plekken en korstjes. Als je niks kunt vinden zou je sowieso een lekkere shampoo kunnen bestellen op www.knoevelshampoo.nl , deze maken de huid minder droog en schilferig, waardoor de jeuk vaak ook afneemt.

Gelukkig gaat het goed met het afgebroken tandje!
I had a signature once. It was awful.
pi_46452453
tsja, ik zie niks aan die oren... en kale plekken ook nog niet, maar ja
pi_46467050
net maar even naar de dierenarts geweest, die kon niks vinden van schurft of dat soort dingen
en met dat tandje komt het ook wel goed
pi_46469899
goedzo! Even in de gaten houden of de jeuk niet aan blijft houden, eventueel toch een shampookuurtjes betsellen in dat geval, maar het zal wel goedkomen hoor!
I had a signature once. It was awful.
pi_46470799
oh, vast wel
ik maak me d'r ook een stuk minder druk om dan m'n vriendin
pi_46560197
Ik heb een cavia!
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
  donderdag 22 februari 2007 @ 16:32:50 #163
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_46562583
Omdat het Cavia Super van Hopefarms heel slecht te verkrijgen is, waar ik woon, ben ik overgestapt op ander voer.
Ze krijgen nu Gerty Guinea Pig van Supreme Petfoods.

Zit hier eigenlijk wel alles in, wat een cavia nodig heeft, wat hardvoer betreft? Ik kan niet begrijpen, wat er op de verpakking staat.
Ze eten er smakelijk van
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_46564137
Gerty is een prima voer. Vanwege de coating kan de vitamine C niet vervliegen waardoor je verzekerd bent van een goede hoeveelheid die ze binnen krijgen. DIt voer wordt ook bij Knoevel al jaren met succes gegeven!

Miam, wat voor caafje heb je en waar heb je hem gehaald? Foto?
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 22 februari 2007 @ 17:33:24 #165
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_46564796
Asterix mocht vandaag in een van de kattenmandjes voor de foto


Hm raar ding (hij gebruikt zijn eigen hangmat ook nogsteeds als tent/fort en zit er alleen onder )


-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_46569029
ow geef hem nog meer tijd,hij gaat er vanzelf wel ooit eens in.
ik heb fresa geleerd hoe fijn dat ding is door af en toe wat lekkers erin te leggen of haar der ff in te tillen.
en Negra heeft het van fresa geleerd
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  donderdag 22 februari 2007 @ 19:41:43 #167
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_46569201
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 19:37 schreef Ellatjuh het volgende:
ow geef hem nog meer tijd,hij gaat er vanzelf wel ooit eens in.
ik heb fresa geleerd hoe fijn dat ding is door af en toe wat lekkers erin te leggen of haar der ff in te tillen.
en Negra heeft het van fresa geleerd
Ja zo doe ik dat ook, ik leg een stukje groenten/fruit achter in zn hangmatje zegmaar, en dan zet die smeerlap zn voorpootjes erop, en strekt zich uit om zo precies bij zn stukje lekkers te komen. En het dan snel onder in zn tentje trekken
Ag hij HOEFT er ook niet in te liggen, dacht dat hij het misschien leuk vond, het hangmatje verhuist straks lekker mee naar buiten, misschien vind een van de dames het wél leuk

Ik las trouwens op je MSN dat je Negra aan het handtam maken bent ? En lukt het al een beetje ? Negra angsthaasje van de week
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_46569211
die van mij krijgen ook dat spul van Gerty, ze zijn d'r gek op
  donderdag 22 februari 2007 @ 20:08:43 #169
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_46570142
grrrrrrr stuur ik mn girl naar Arnhem om een grote 20 kilo zak caviavoer van Prestige, hebben ze die niet meer Ik hoop dat het alleen maar uitverkocht was en dat ze het wel weer gewoon krijgen
ZO irritant is dat he, als ze opeens je voer eruit gooien. Ook al eens gehad met chinchilla voer (ook prestige btw), beestjes deden het er hardstikke goed op, halen ze het gewoon uit het assortiment, ga dan maar eens opzoek naar voer wat ze net zo graag eten
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_46571465
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 19:41 schreef Nonneke het volgende:

[..]

Ja zo doe ik dat ook, ik leg een stukje groenten/fruit achter in zn hangmatje zegmaar, en dan zet die smeerlap zn voorpootjes erop, en strekt zich uit om zo precies bij zn stukje lekkers te komen. En het dan snel onder in zn tentje trekken
Ag hij HOEFT er ook niet in te liggen, dacht dat hij het misschien leuk vond, het hangmatje verhuist straks lekker mee naar buiten, misschien vind een van de dames het wél leuk

Ik las trouwens op je MSN dat je Negra aan het handtam maken bent ? En lukt het al een beetje ? Negra angsthaasje van de week
ja misschien vinden de damens het wel wat.

Negra handtam maken is lastig.
ze is heel erg bang zoals je weet.
en ze keek me nog wel heel bang aan toen ik der vast had,maar ik aai der welde hele tijd en ze begon zich na een half uur wat te ontspannen.
morgen weer.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_46584744
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 17:12 schreef zoeperzazke het volgende:
Gerty is een prima voer. Vanwege de coating kan de vitamine C niet vervliegen waardoor je verzekerd bent van een goede hoeveelheid die ze binnen krijgen. DIt voer wordt ook bij Knoevel al jaren met succes gegeven!

Miam, wat voor caafje heb je en waar heb je hem gehaald? Foto?
Het is een kleintje van 10 weken oud. een mannetje Borstelcavia.
Heb`m gekocht bij de pets place. heb eerst voldoende informatie gevraagd e.d.
Errug blij mee. tis zo'n schatje
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_46585274
Je houdt het toch bij eentje? En wat weegt ie? Dierenwinkels zijn zelden betrouwbaar....
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 23 februari 2007 @ 13:38:46 #173
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_46592562
Oh jee, een cavia handtam maken... Alle cavia's behalve de jongste van 6 maanden zijn tam, maar HANDTAM? Mijn tamste cavia gunt me zo'n 5 minuten waarin ik hem mag aaien, daarna gaat ie met zijn voortandjes aan mijn mouw zitten trekken totdat ik hem terug zet (of hij loopt gewoon zelf al weg). De rest is dit na gaan doen, en ik ben gezwicht onder de groepsdruk
  vrijdag 23 februari 2007 @ 13:41:27 #174
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_46592649
PS: Gino, de stijfvreter van de groep at alleen maar witlof en sla. Nu Pickwick (de jongste) erbij zit, die wel alles eet, eet meneer ook opeens alles Blijkbaar is het "zien eten doet eten" toch echt van toepassing.Of hij weet dat mevrouw anders toch alles voor zijn neus opeet, en kan hij nu niet meer zo kieskeurig zijn als voorheen
pi_46592657
ach Fresa,de oudste vind het best om op schoot te zitten.
alleen die negra is zo n zenuwe pees.
schrikt soms al als je der vast hebt en je bent ff gestopt met aaien en dan begin je weer.
schiet het beest direct in de lucht:S
maarja veel geduld heb ik nodig.
straks als ik ben uitgeslapen nog wel ff met der knuffelen
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_46592817
handtam maken kost veel tidj en sommige caafs worden het nooit. Even kijken, van de caafjes die ik nu heb kan ik Oger, Iwi, Onyx, Jewel, Owen, Qwerty, en Pipi zo aaien zonder dat ze van mijn hand wegrennen. Het jongere/nieuwere grut Quartz, Flo en Layla staat het nog niet toe, maar ik kan wel zeggen dat d ecaafs die hier langere tidj zijn handtam zijn. Het is gewoon een kwestie van tijd... je kunt niet verwachten dat een caaf binnen 2 weken niet op of om kijkt als je aan komt lopen en het dier op wil pakken, maar op heel langere termijn, als het diertje ook over de puberteit heen is, komt dat vanzelf wel...
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 23 februari 2007 @ 13:50:02 #177
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_46592924
Ik heb mijn cavia's ook zelf handtam moeten maken. Eerst met handschoenen aan, want ze beten gewoon van zich af.
Nu kan ik ze gewoon oppakken, ze rennen niet weg en ik kan ze uren aan een stuk op schoot hebben (tot ze gaan plassen )
Mijn cavia's zijn de tamste die ik ken
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_46593409
OPSPORINGSBERICHT

Dames en heren, hier volgt een opsporingsbericht, uitgegeven door de Koninklijke Caviaächtige Powhiepsiegemeenschap.

Wij zijn op zoek naar betrokken bij de volgende overtreding. Op 23 februari 2007 is er tussen 9 en 12 uur een misdrijf gepleegd. Het betreft hier het afknagen van de pony van een langhaarcavia. Het slachtoffer is zeer aangedaan door wat er gebeurd is en roept daarom de dader op zich bekend te maken.

Het signalement van de dader is vermoedelijk als volgt: een roodbonte langhaarcavia, nog van jonge leeftijd, vermoedelijk een zeug. Over de motieven van de dader tast de powhiepsie nog in het duister, maar er bestaan vermoedens dat jaloezie een rol kan spelen.

Bent of kent u deze dader? Meld u dan in dit topic!

Tot slot nog een foto van het slachtoffer. Wij hopen dat u de ernst van deze zaak inziet en dit bericht uiterst serieus opvat!



I had a signature once. It was awful.
pi_46593546
Wat zegt u? Er is een opsporingsbericht uitgegaan?



Nou, dan kan ik u wel wat vertellen hoor, ik heb een en ander gehoord! Al heb ik het niet met eigen ogen gezien. Kom eens dichterbij....


Het schijnt dat de dader zich schuilhoudt achter een drinkfles!!! Maar meer kan ik niet zeggen, ik ben bang dat ze mij anders ook te grazen nemen, snapt u.....
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 23 februari 2007 @ 14:50:29 #180
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_46594713
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_46599143
pi_46605103
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 08:47 schreef zoeperzazke het volgende:
Je houdt het toch bij eentje? En wat weegt ie? Dierenwinkels zijn zelden betrouwbaar....
Ja eerst wel.. weet niet precies wat ie weegt, maar geloof de verkoopster in de dierenwinkel wel.
Ze heeft veel uitleg gegeven e.d.
Echt prima hoor
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_46605418
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 20:39 schreef Miam het volgende:

[..]

Ja eerst wel.. weet niet precies wat ie weegt, maar geloof de verkoopster in de dierenwinkel wel.
Ze heeft veel uitleg gegeven e.d.
Echt prima hoor
als ze goede uitleg had gegeven had je er niet eentje gehad
I had a signature once. It was awful.
pi_46608147


powheepsie .
Tap tap tap
pi_46609467
Flo toch!! Arme jewel!! liev verhaal
pi_46620645
Dames en heren, onderstaand bericht is uitgegeven door de Koninklijke Caviaächtige Powhiepsie (KCP).

Wij kunnen trots de volgende ontwikkeling vermelden in de gruwelijke ponykap-zaak. Aan de hand van de nuttige tips die wij mochten ontvangen zijn er 4 verdachten opgepakt. Wij weten zeker dat de dader hier tussen zit, aangezien iedere cavia wel iets heeft dat aan het signalement voldoet.

Herkunt u een van deze daders? Meldt het dan anoniem in dit topic! De foto's zullen zo spoedig mogelijk worden voorgelegd aan het slachtoffer. Wij hopen dat het einde van deze zaak in zicht is!

I had a signature once. It was awful.
pi_46621943
Tap tap tap
pi_46623388
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 20:49 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

als ze goede uitleg had gegeven had je er niet eentje gehad
Oh, maar maar ze heeft aangegeven dat 2 cavia's erg goed bij elkaar kan en dat ze daar ook zeker
een voorstander voor was, maar ik vind 1 eerst wel genoeg.
Ik kan er altijd nog 1 aanschaffen lijkt me.
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_46623595
ben ook begonnen met 1 caaf en na een klein jaar heb ik een 2e erbij gehaald.
en nu hebben de damens het prima samen
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_46624905
quote:
Op zaterdag 24 februari 2007 14:42 schreef Ellatjuh het volgende:
ben ook begonnen met 1 caaf en na een klein jaar heb ik een 2e erbij gehaald.
en nu hebben de damens het prima samen
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_46714030
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 23:24 schreef Xcalibur het volgende:
nou, ik heb het net gezien toen hij op schoot zat... daarvoor zat hij nog vrolijk wortel te eten, maar ik weet niet of het toen al afgebroken was. Net zat hij in de kooi wel bij z'n eetbakje te knabbelen, dus ik denk het wel

z'n ene boventandje is nog heel, en de andere is half afgebroken zeg maar
nou, het tandje van deze is weer aangegroeid, doen ze wel snel

nu zat ie net (en gisteren ook al) als een gek op een stuk wortel te knabbelen, maar hij maakte d'r allemaal kleine stukjes van die hij weer uitspuugde en dus niet opat. Zou hij dat doen om z'n tandjes lekker te slijten, of is d'r weer wat anders aan de hand?

Met het gewicht gaat het trouwens prima, is een mooie stijgende lijn in m'n Excel grafiekje
pi_46715601
pfff, het ziet er naar uit dat ik toch echt geen cavia's mag.
.
Ik ga het nog één keer subtiel proberen, als het echt weer nee is neem ik weer een hamster. Ik mis het wel heel erg, een huisdiertje hebben. Goudvis telt niet echt mee .
Tap tap tap
pi_46717998
quote:
Op maandag 26 februari 2007 22:18 schreef Xcalibur het volgende:

[..]

nou, het tandje van deze is weer aangegroeid, doen ze wel snel

nu zat ie net (en gisteren ook al) als een gek op een stuk wortel te knabbelen, maar hij maakte d'r allemaal kleine stukjes van die hij weer uitspuugde en dus niet opat. Zou hij dat doen om z'n tandjes lekker te slijten, of is d'r weer wat anders aan de hand?

Met het gewicht gaat het trouwens prima, is een mooie stijgende lijn in m'n Excel grafiekje
Oh, maar met wortels heb je 3 types caaf: 1) de caaf die alles opeet, 2) de caaf die er geen bal aanvindt en niks mee doet, 3) de caaf die de wortel niet een, maar hakselt.
De hakselaartjes dus, zoals ik ze noem. Als ik wortels geef en ik kijk 10 minuten later in het hok ligt er altijd wel ergens 1 wortel die keurig vermalen is tot perfecte stukjes voor in de hutspot. Geen idéé waarom ze dat doen, gewoon leuk denk ik. Het is in ieder geval niks geks dat je caaf hem dus in kleine stukjes knaagt en verder laat liggen, het zal wel gewoon entertainment zijn ofzo

En Cherry, misschien moet je gewoon een leuk koppeltje caafs op je kamer zetten, en als je ouders er naar vragen, 'ja maar die stonden er toch altijd al???' en dan heel onschuldig kijken..... zou dat werken?
I had a signature once. It was awful.
pi_46725741
quote:
Op maandag 26 februari 2007 23:41 schreef zoeperzazke het volgende:
De hakselaartjes dus, zoals ik ze noem. Als ik wortels geef en ik kijk 10 minuten later in het hok ligt er altijd wel ergens 1 wortel die keurig vermalen is tot perfecte stukjes voor in de hutspot. Geen idéé waarom ze dat doen, gewoon leuk denk ik. Het is in ieder geval niks geks dat je caaf hem dus in kleine stukjes knaagt en verder laat liggen, het zal wel gewoon entertainment zijn ofzo
nou, ieder z'n lol dan zeker
wel raar dat ie dat nu ineens in de gaten heeft, tot van de week at ie het braaf op
  dinsdag 27 februari 2007 @ 23:58:31 #195
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_46756584
Ach, sinds Pickwick het vrouwtje erbij is gekomen is Gino de Hakkelaar.. euh... Hakselaar opeens Gino de Worteleter geworden Zien eten doet eten is hier zeker van toepassing!
pi_46757000
Ik hoor morgen of het echt mag of niet. Ik snap hun redenen ook wel, ze hebben op zich ook gelijk. Een cavia kan acht jaar oud worden en ik weet nog niet waar ik ga werken of wonen of wat dan ook. Ik kan ze beter nemen als ik op mezelf woon en weet waar ik aan toe ben en ik er ook echt al die jaren voor kan zorgen.
Tap tap tap
pi_46783132
Cherry: klopt het dat je bijna 25 bent?
Zolang je bij je oudes woont hebben zij er wel wat over te zeggen natuurlijk, maar het lijkt me dat je toch wel een verantwoorde beslissing kunt nemen inmiddels?
pi_46785443
quote:
Op woensdag 28 februari 2007 19:55 schreef Xcalibur het volgende:
Cherry: klopt het dat je bijna 25 bent?
Zolang je bij je oudes woont hebben zij er wel wat over te zeggen natuurlijk, maar het lijkt me dat je toch wel een verantwoorde beslissing kunt nemen inmiddels?
Ze waarschuwen me voornamelijk. En eerst was ik gewoon woedend omdat ik oud genoeg ben en ze me eigenlijk niets kunnen verbieden, maar ze hebben eigenlijk wel gelijk snap ik nu . Ik weet niet waar ik de komende zes jaar precies ben.
Tap tap tap
pi_46789885
nee, maar een cavia kan toch wel mee? Of ga je echt op wereldreis ofzo?
pi_46790598
Misschien naar Engeland of zo. In NL maakt het niet uit, maar een cavia in het vliegtuig is geen succes lijkt me .
Tap tap tap
  donderdag 1 maart 2007 @ 14:51:18 #201
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_46807849
Oh ik zou ook zo graag weer eentje hebben..
ik mis jinxy wel erg!
dit lijkt mij wel iets




ik vind wel eentje..
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_46809624
deze maand gaat www.riesamaris.nl weer prachtige peruufkoppeltjes bij elkaar zetten....
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 1 maart 2007 @ 18:16:52 #203
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_46815209


ik kan eigenlijk nog wel wat wachten
En als ik tegen dan misschien een andere job gevonden heb, dat ik dan eens wat meer thuis ben, dan kan een tripje naar holland der misschien wel eens af..
de kooi staat al klaar!

goh, peruuftjes
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
  donderdag 1 maart 2007 @ 18:46:36 #204
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_46816116
@ Zoeper Heb jij enig idee waar deze cavia op zit ? Schors ? Steen ? We vinden het er erg cool uitzien, en zouden graag zoiets in het caviaparadijs willen


foto is van Caviastal Nazca
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_46824674
Hm, ik weet het niet precies, het lijkt me een stuk decoratiemateriaal voor ine en aquarium / terrarium. iIk zou het in ieder geval niet zomaar in een caviahok leggen. Het enige hout dat cavia's mogen knagen is van een wilg of van een fruitboom, en ik betwijfel of dit hout daarvan afkomstig is.... Je kunt beter gewoon leuke huisjes enzo kopen
I had a signature once. It was awful.
pi_46835873
of geef ze een schoenendoos.
mijn caafjes vonden die helemaal geweldig.
lekker eronder schuilen en erop zitten.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_46838557
die van mij zijn helemaal gek van een wcrol-kokertje waar ik hooi in stop... vinden ze echt fantastisch
pi_46843566
Ik doe mijn cavia's vooral plezier door ze los te laten, ze popcornen dan na een paar minuutjes door de kamer heen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 2 maart 2007 @ 13:50:19 #209
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_46844555
quote:
Op donderdag 1 maart 2007 22:12 schreef zoeperzazke het volgende:
Hm, ik weet het niet precies, het lijkt me een stuk decoratiemateriaal voor ine en aquarium / terrarium. iIk zou het in ieder geval niet zomaar in een caviahok leggen. Het enige hout dat cavia's mogen knagen is van een wilg of van een fruitboom, en ik betwijfel of dit hout daarvan afkomstig is.... Je kunt beter gewoon leuke huisjes enzo kopen
Nouja dan zoeken we wat anders, decoratiemateriaal (kurk oid) ga ik uiteraard niet in het hok leggen, maar omdat het me ook een beetje deed denken aan een soort steen, dacht ik ik vraag het even. Maar ze hebben dus pech
Dan krijgen ze wel een tunnetje extra ofzo
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  vrijdag 2 maart 2007 @ 14:03:57 #210
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_46845054
quote:
Op vrijdag 2 maart 2007 08:36 schreef Ellatjuh het volgende:
of geef ze een schoenendoos.
mijn caafjes vonden die helemaal geweldig.
lekker eronder schuilen en erop zitten.
schoenendoos is niet zo practisch buiten helaasch, wordt vochtig van het weer enzo. Ze krijgen gewoon wat hutjes van hout
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_46846321
ja das waar.
al werd ie hier ook nat:(
ze piste er soms op.
terwijl ze dat houte ding niet bijzonder vinden hier
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_46873798
quote:
Op vrijdag 2 maart 2007 13:23 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik doe mijn cavia's vooral plezier door ze los te laten, ze popcornen dan na een paar minuutjes door de kamer heen.
nou, ik niet... dan gaan ze doodsbang in een hoekje zitten
Ik heb nou wel zo'n metalen hekwerkje (binnenren?), daarin voelen ze zich een stuk beter op hun gemak
pi_46965411
Ok, vraagje

Ik kreeg net onderstaande link doorgemaild, dat zaagsel nogal slecht is voor knaagdieren enzo...: http://www.konijnen.nl/diversen/zaagsel.htm . Iemand die hier iets zinnigs over te zeggen heeft?
pi_46965521
Ja. Dit onderzoek is gebaseerd op Amerikaanse maatstaven. In Amerika schijnt zaagsel gemaakt te worden van naaldbomen, wat inderdaad slecht is voor cavia's.In Nederland heb je bijna enkel loofbomenzaagsel, wat veel veiliger is. Het artikel is dus voro Nederland ontzettend ovetrtrokken en puur naar buiten gebracht om hun alternatief, No-Smell, te kunnen promoten. No-Smell is echter veel gevaarlijker; als ze dat opeten kan het niet worden verteerd en is de kans groot dat ze er ernstige problemen met mogelijk de dood tot gevolg aan over houden.

Oftewel; niks van aantrekken. Als jij tevreden bent met zaagsel moet je dat lekker blijven gebruiken. Als zaagsel echt zo onveilig was had je dat echt wel meer gehoord dan alleen van ene Peter Klaver.
I had a signature once. It was awful.
pi_46968051
ja, het leek me ook al onzin, zeker omdat al die beesten doorgaans op zaagsel zitten
Had er verder ook nog niks over gehoord, dus dan valt het meestal wel mee
  dinsdag 6 maart 2007 @ 14:16:38 #216
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_46974284
quote:
Op dinsdag 6 maart 2007 08:38 schreef zoeperzazke het volgende:
Ja. Dit onderzoek is gebaseerd op Amerikaanse maatstaven. In Amerika schijnt zaagsel gemaakt te worden van naaldbomen, wat inderdaad slecht is voor cavia's.In Nederland heb je bijna enkel loofbomenzaagsel, wat veel veiliger is. Het artikel is dus voro Nederland ontzettend ovetrtrokken en puur naar buiten gebracht om hun alternatief, No-Smell, te kunnen promoten. No-Smell is echter veel gevaarlijker; als ze dat opeten kan het niet worden verteerd en is de kans groot dat ze er ernstige problemen met mogelijk de dood tot gevolg aan over houden.

Oftewel; niks van aantrekken. Als jij tevreden bent met zaagsel moet je dat lekker blijven gebruiken. Als zaagsel echt zo onveilig was had je dat echt wel meer gehoord dan alleen van ene Peter Klaver.
Ik zou niet te hard in deze valkuil trappen. Vaak zijn er van die zakken geperst schaafsel te koop met slechts een merknaam, zonder verdere informatie. Het achterhalen wat voor soort hout het is is in dat geval erg lastig. Uitkijken dus! Laat je in ieder geval goed informeren, en gebruik niet de drogreden: mijn opa rookt ook al zijn hele leven en is al 90!

Deze info is vrij nieuw, en al helemaal hier in Europa. Dat er in Nederland nog weinig over beschreven staat is dus begrijpelijk.

Er is een goede manier om erachter te komen of je zaagsel fenolen bevat (en dus dennen- of sparrenhout is) of niet: Loofbomenhout is vrijwel reukloos. De fenolen en andere giftige stoffen zorgen voor een bepaalde geur die veel mensen als "lekker" of "fris" omschrijven.

Overigens is naaldbomenzaagsel ook niet per sé giftig. De fenolen etc. gaan als het hout lang genoeg wordt gedroogd vanzelf uit het hout (gaan de lucht in zeg maar). Helaas duurt dit proces te lang voor de producenten.

Verder wil ik nog even de opmerking maken dat vrijwel alle bodembedekkingen hun nadelen hebben. Maar als je de keuze hebt, zou ik met deze info naaldbomenhout zeker vermijden.
pi_46975394
Er zal allicht een kern van waarheid inzitten, anders zou het ze niet lukken om dit te publiceren. Maar ik ken het caviawereldje goed en ik ken ook onwijs veel fokkers die al járen gewoon zaagsel gebruiken en nog geen een heeft ooit verteld over zijn negatieve ervaringen met zaagsel. Ik denk dus dat het zo'n vaart niet zal lopen hier....

Afijn, zelf gebruik ik het toch niet, maarja, over aubiose doen ook weer verhalen de ronde.... De enige 3 dingen die ik echt duidelijk afraad zijn kattenbakKLEIkorrels, stro en kranten.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 6 maart 2007 @ 14:55:45 #218
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_46975769
Ja, ik begrijp wat je bedoelt. Dat de info vrij nieuw is betekent wellicht ook dat er nog meer onderzoek naar gedaan moet worden. Ik ga ook zeker niemand veroordelen voor het gebruik (zoals de dierenactivisten van het Cavycages-forum vaak doen). Ik wil alleen maar aangeven dat de info er is, en dat als je een keuze maakt, je dan in ieder geval een goed geïnformeerde keuze maakt ipv het goedkoopste spul uit de rekken te halen. Op zich ben ik daarom al blij dat er al alternatieven op de merkt zijn. Zo heb je tenminste nog een keuze.

Voor mij was de reden om van het zaagsel af te stappen niet de mogelijke giftigheid, maar dat het zo ontzettend stoffig kan zijn (vooral als je een zak hebt van het onderste gedeelte van een "stapel" zeg maar. Ik heb werkelijk al eens een laag houtstof op de tv gevonden waar je u tegen zegt, en dat binnen een week tijd. Elke week maar weer totdat de zak op was. Maar ook in stof verschillen de merken erg veel heb ik gemerkt...
pi_46978832
De stoffigheid is sowieso de reden waarom ik uberhaupt nooit zaagsel heb gebruikt. Mn vriend is strontallergisch voor het stof ervan. Ik heb het één keer gebruikt toen een vriendin haarcaafs hier liet logeren en de kooi al bij haar gevuld was, maar binnen een dag had mijn vriend rode traanogen, niezen, verkoudheid.... Dat was dus echt niks. Ik kan me dus goed voorstellen dat er regelmatig cavia's bronchitis-symptomen krijgen als ze op zaagsel zitten; dat hoor je toch vrij vaak. Ik gebruik zelfs houtkorrels, vroeger mengde ik het met beukensnippers, tegenwoordig met aubiose (is goedkoper en werkt even prettig - ik heb veel over voor mn beestjes, ook qua geld, maar ik ga niet iets duurs kopen als het goedkoop ook uitstekend bevalt), en dat is totaal niet stoffig (zolang je de aubiose tenminste niet opschudt in het hok). Heb dus ook nog nooit echt caafjes met langdurige bronchitis-symptomen gehad...
I had a signature once. It was awful.
pi_46979762
quote:
Op dinsdag 6 maart 2007 14:45 schreef zoeperzazke het volgende:
Afijn, zelf gebruik ik het toch niet, maarja, over aubiose doen ook weer verhalen de ronde....
Ik gebruik zelf ook abiose, wat zijn zoal de verhalen hierover?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_46982894
quote:
Op dinsdag 6 maart 2007 16:38 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik gebruik zelf ook abiose, wat zijn zoal de verhalen hierover?
Dat cavia's sterven doordat ze het opeten.... het zou darmperforatie kunnen veroorzaken....
I had a signature once. It was awful.
pi_46986828
het zaagsel kan wel stoffig zijn inderdaad... ik had pas een ander pak (van de Intratuin), en dat was VEEL stoffiger dan die ik normaal heb... had er zelf last van, en de beestjes ook, dus dat doen we niet meer
pi_46987241
Altijd als ik zaagsel in de kooi stopte, waaide het standaard in mn ogen

Nu heb ik aubiose en hoor ik mn caafs veel minder niezen.

Het gaat ook ietsjes langer mee dan zaagsel + je ruikt het minder, maar dat zijn mijn ervaringen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 6 maart 2007 @ 21:15:16 #224
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_46991114
Een tijdje geleden vond ik een plasje puur bloed in een witte handoek (die onder de fleece zit). Ik dacht dus dat een cavia de ander had gebeten, maar kon bij ze alle vier helemaal niks vinden. Aangezien ze verder lief tegen elkaar waren, heb ik het maar gelaten zoals het is.

Pak ik net Gino, mijn ADHD cavia op, zie ik dat hij een heel kort nageltje heeft met een donker puntje aan de top: juist.. gestold bloed. Case closed. (Dus het was geen ontmaagdingsbloed 4everblackeyed ).

Wat is nu het geval? Telkens als ik Gino oppak, gaat ie als een bezetene aan zijn nagels bijten zolang ie geen vaste grond onder zijn voeten heeft (ik denk een angstreactie of zo). Blijkbaar heeft ie iets te ver gebeten...
pi_46995086
quote:
Op dinsdag 6 maart 2007 21:15 schreef StupidByNature het volgende:
Pak ik net Gino, mijn ADHD cavia op, zie ik dat hij een heel kort nageltje heeft met een donker puntje aan de top: juist.. gestold bloed. Case closed. (Dus het was geen ontmaagdingsbloed 4everblackeyed ).

Wat is nu het geval? Telkens als ik Gino oppak, gaat ie als een bezetene aan zijn nagels bijten zolang ie geen vaste grond onder zijn voeten heeft (ik denk een angstreactie of zo). Blijkbaar heeft ie iets te ver gebeten...


Kookai heeft dat ook altijd met nagels knippen. Meestal leg ik haar even op haar rug en dan schiet ze in de stress en gaat dan keihard knagen aan haar voorpootje.

Ik dacht eerst dat ze niet goed bij haar hoofd was , maar nu blijken meerdere caafjes het te doen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 8 maart 2007 @ 20:55:47 #226
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47067286

hangmat Dit is mijn fort ja
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47070287
ahhhhhhhhhh wat een schatje:D
die hangmat hangt ook verkeerd om.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_47070401
zo werkt ut astrix

Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_47083252
Lekker puh!!!!

I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 10 maart 2007 @ 09:53:18 #230
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_47117964
Ik kwam net een filmpje tegen op Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=DpDJq0Ktevs&mode=related&search=

Geweldig gewoon, waarom kunnen mijn cavia's dat soort dingen niet?
pi_47119295
hahaha super, cavia's kunnen soms hoger springen dan je denkt... Ik heb mijn caafs 1 keer hoog zien springen. Ovide en Onyx kregen even ruzie en begonnen te vechten zoals beren vechten als ze ruzie zoeken. Op dát moment kunnen cavia's ineens onwijs hoog springen!!

maar normaal doen ze het niet echt. Ik ken wel nog een cavia die zo op de bank springt, MacTavish van www.caviastalredlabel.nl , maar daar heb ik geen filmpje van ofzo... (hm, zou het het tessel-gen zijn? )
I had a signature once. It was awful.
  maandag 12 maart 2007 @ 16:15:54 #232
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47194550
Asterix vind appeltjes te min Hij liep al een tijdje te piepen om wat lekkers, dus ik denk nouja ff appeltje snijden, haalt die gek gewoon zn neus ervoor op !
Nou heeftie mooi pech, eerst je appeltje eten dan krijg je wat anders
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47198943
hahaha ja cavia's zijn ook eigenwijze beesten:D
je doet het fout, meneer wilde vast witlof.
hier gaf ik ze laats een stokje om aan te knabbelen met een smaakje.
nou ze moesten het niet,terwijl ze zo aan het zeuren waren.
dus toen kregen ze niks anders,weet echt wel dat ze het lusten en normaal eten ze het ook.
maar ze waren vast aan het kijken hoe gek ik was en of ik wat anders ging halen.
mooi niet
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  dinsdag 13 maart 2007 @ 15:08:41 #234
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47229779
Asterix heeft opeens een kaal plekje op zn kont met allemaal zwarte soort korstjes, of nouja het was geen kaal plekje tot de hond aan zn kont rook en het spontaan losliet ofzo
Zegt iemand dit iets ? die korstjes/schilfers ? Ik zal er zo een foto van proberen te maken.
Erg rot ook dat er hier geen goede cavia-DA in de buurt zit en er geen auto is momenteel

kan er ook niks over vinden op internet, mijt e.d is volgens de site's geel/wit
Ik mag er wel aanzitten, hij piept niet oid, trekt ook niet weg, dus het lijkt alsof hij er geen pijn aan heeft, hij heeft toen ie klein was wel een keer een wondje gehad op die plek, zou dat er iets mee te maken gehad kunnen hebben ?
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47231348
Dat klinkt precies als schimmel. Bij Knoevel (www.knoevel.net/shop en www.knoevelshampoo.nl) kun je daar perfecte shampoos voor kopen. Mochten er ook korstjes en wondjes ontstaan is er sprake van schurft, en moet je wel naar een dierenarts.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 13 maart 2007 @ 16:13:21 #236
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47232081
quote:
Op dinsdag 13 maart 2007 15:52 schreef zoeperzazke het volgende:
Dat klinkt precies als schimmel. Bij Knoevel (www.knoevel.net/shop en www.knoevelshampoo.nl) kun je daar perfecte shampoos voor kopen. Mochten er ook korstjes en wondjes ontstaan is er sprake van schurft, en moet je wel naar een dierenarts.
Thnx dan bestel ik shampoo voor schimmel ! Vooralsnog zie ik geen echte korstjes/wondjes het ziet er alleen onsmakelijk uit die zwarte fluppies Het ligt er echt op zegmaar en je 'aait' het er zo af.
Enig idee hoe dit kan komen ? Bedoel zn hok wordt meestal 2x in de week schoon gemaakt, heeft altijd hooi, vitamine C voer, schoon drinken. Ik schrok me dood
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47232436
Het beste kun je dan de kuurshampoo en de verzorgende shampoo samen bestellen, dit werkt het effectiefst. De shampoo is sowieso lekker om de caaf van tijd tot tijd mee te wassen; rexen en teddy's zijn erg gevoelig voor schilfertjes en Knoevel heeft daar prettige shampoo's voor.

Hoe ze aan schimmel komen... Het is heel erg besmettelijk, dus misschien dat jij het ergens van hebt meegenomen, je weet het nooit zeker... Het kan in ieder geval iedere cavia overkomen, je hebt het niet echt in de hand. Je hebt ook nog een konijn toch? Handen wassen voor je hem/haar gaat aaien!
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 13 maart 2007 @ 16:29:03 #238
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47232658
quote:
Op dinsdag 13 maart 2007 16:22 schreef zoeperzazke het volgende:
Het beste kun je dan de kuurshampoo en de verzorgende shampoo samen bestellen, dit werkt het effectiefst. De shampoo is sowieso lekker om de caaf van tijd tot tijd mee te wassen; rexen en teddy's zijn erg gevoelig voor schilfertjes en Knoevel heeft daar prettige shampoo's voor.

Hoe ze aan schimmel komen... Het is heel erg besmettelijk, dus misschien dat jij het ergens van hebt meegenomen, je weet het nooit zeker... Het kan in ieder geval iedere cavia overkomen, je hebt het niet echt in de hand. Je hebt ook nog een konijn toch? Handen wassen voor je hem/haar gaat aaien!
Hahaha goed dat je het even zegt, ik was alweer de weg kwijt tussen alle shampootjes, nog een speciale kuur en verzorgende shampoo ? want ze heeft er wel 4 geloof ik

Hm vaag, ik heb gelijk zn hok weer schoon gemaakt, uitgesopt onder de doesj, en mezelf ook ontsmet Het konijn houdt gelukkig niet van aaien
Hoe zit het met chinchilla's ? is het voor hun ook besmettelijk ? Moet ik ze naar een andere kamer verhuizen tijdelijk ?
Stomme beesten ook altijd
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47232786
Hm... ik zou de miracle 3 oil kuurshampoo pakken en combineren met de lavendelshampoo.

Voor zover ik weet is schimmel altijd besmettelijk, je kunt het zelf ook overnemen van je cavia's. Mocht het trouwens verergeren en de plekjes groter worden kun je ook bij de drogist een tubetje daktarin halen, werkt vor jezelf en de caafjes.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 13 maart 2007 @ 16:36:45 #240
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47232900
quote:
Op dinsdag 13 maart 2007 16:33 schreef zoeperzazke het volgende:
Hm... ik zou de miracle 3 oil kuurshampoo pakken en combineren met de lavendelshampoo.

Voor zover ik weet is schimmel altijd besmettelijk, je kunt het zelf ook overnemen van je cavia's. Mocht het trouwens verergeren en de plekjes groter worden kun je ook bij de drogist een tubetje daktarin halen, werkt vor jezelf en de caafjes.
Super thx
Ik ga hem dus zo min mogelijk aanraken, want ik ga een keer vergeten mn handen te wassen, en voorik het weet zit mn 'hele huis' onder de schimmel
*noteerd bij erger tubetje daktarin halen*
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47232997
quote:
Op dinsdag 13 maart 2007 16:36 schreef Nonneke het volgende:

[..]

Super thx
Ik ga hem dus zo min mogelijk aanraken, want ik ga een keer vergeten mn handen te wassen, en voorik het weet zit mn 'hele huis' onder de schimmel
*noteerd bij erger tubetje daktarin halen*
Als het echt veel verergert kun je trouwens alsnog naar de dierenarts gaan hoor, ik wil niet overkomen alsof je met thuisdokteren alles op kunt lossen, nog even duidelijk maken Mocht er echt jeuk ontstaan met korstjes en wondjes, en dat de haren juist niet makkelijk loslaten, dan is het schurft en voor schurft moet je altijd naar de dierenarts, daar is een injectie voor nodig.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 13 maart 2007 @ 16:41:59 #242
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47233059
quote:
Op dinsdag 13 maart 2007 16:39 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Als het echt veel verergert kun je trouwens alsnog naar de dierenarts gaan hoor, ik wil niet overkomen alsof je met thuisdokteren alles op kunt lossen, nog even duidelijk maken Mocht er echt jeuk ontstaan met korstjes en wondjes, en dat de haren juist niet makkelijk loslaten, dan is het schurft en voor schurft moet je altijd naar de dierenarts, daar is een injectie voor nodig.
Ja als het veel erger/niet minder wordt ga ik uiteraard naar de DA, ik ben ook niet zo van de thuisdokter. Maar ik probeer eerst de shampoo, mocht het dan niet minder worden, gaatie uiteraard een tripje maken
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 14 maart 2007 @ 09:18:05 #243
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47255487
Zo, Shampoos zijn besteld en geld is overgemaakt
Dus Asterix gaat soon lekker badderen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47255708
vind ie vast leuk.
moet zeggen dat Negra der al aan gewent is dat ik der af en toe was.
ze vond het gister niet zo heel erg,ja in het begin was het niet zo leuk.
maar ze vond het water wel lekker warm genoeg.
en daarna lekker in een handdoek gerolt op schoot zitten
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  woensdag 14 maart 2007 @ 09:36:17 #245
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47255968
quote:
Op woensdag 14 maart 2007 09:27 schreef Ellatjuh het volgende:
vind ie vast leuk.
moet zeggen dat Negra der al aan gewent is dat ik der af en toe was.
ze vond het gister niet zo heel erg,ja in het begin was het niet zo leuk.
maar ze vond het water wel lekker warm genoeg.
en daarna lekker in een handdoek gerolt op schoot zitten
Het gaat ongetwijfeld de eerste paar keren een gevecht worden, omdat hij optillen/vasthouden en schootje zitten al een probleem vind. Maargoed hij went er maar aan Tis alleen maar voor zn eigen bestwil
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47256340
ja idd, Negra is al helemaal gewent.
echt heel leuk zal ze het nooit vinden,maar erg ook niet meer.
ze zal soms wel moeten,aangezien er soms gewoon teveel pis in de vacht zit en andere zooi
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  donderdag 15 maart 2007 @ 21:14:55 #247
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_47314919
Hallo Ellatjuh Jij ook hier

ontopic:

Onze vorige cavia's moesten ook vaak gewassen worden. Echt wennen eraan deden ze nooit, er sprong regelmatig een natte cavia in mn nek! (vanaf het aanrecht nog wel!)
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
  donderdag 15 maart 2007 @ 21:17:36 #248
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47315008
quote:
Op donderdag 15 maart 2007 21:14 schreef The_Tankgirl het volgende:
Hallo Ellatjuh Jij ook hier

ontopic:

Onze vorige cavia's moesten ook vaak gewassen worden. Echt wennen eraan deden ze nooit, er sprong regelmatig een natte cavia in mn nek! (vanaf het aanrecht nog wel!)
goed dat je dat even verteld, dan ga ik hem dus niet alleen wassen als de shampoo er is
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47315045
quote:
Op donderdag 15 maart 2007 21:14 schreef The_Tankgirl het volgende:
Hallo Ellatjuh Jij ook hier

ontopic:

Onze vorige cavia's moesten ook vaak gewassen worden. Echt wennen eraan deden ze nooit, er sprong regelmatig een natte cavia in mn nek! (vanaf het aanrecht nog wel!)
Waarom moesten je caafjes zo vaak in bad dan? Een normale caaf hoeft niet vaak, eigenlijk....
I had a signature once. It was awful.
pi_47315292
quote:
Op donderdag 15 maart 2007 21:14 schreef The_Tankgirl het volgende:
Hallo Ellatjuh Jij ook hier

ontopic:

Onze vorige cavia's moesten ook vaak gewassen worden. Echt wennen eraan deden ze nooit, er sprong regelmatig een natte cavia in mn nek! (vanaf het aanrecht nog wel!)
hoi vriendinnetje van suus:P

ja pas idd op dat je caaf niet weg springt.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  donderdag 15 maart 2007 @ 21:30:25 #251
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_47315561
quote:
Op donderdag 15 maart 2007 21:18 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Waarom moesten je caafjes zo vaak in bad dan? Een normale caaf hoeft niet vaak, eigenlijk....
Oh sorry, vergeten te vertellen, ze waren langharig, en er kwam veel vuil in hun kontharen terecht
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
  vrijdag 16 maart 2007 @ 08:25:06 #252
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_47325968
Ik heb het al op het caviaprikbord gevraagd en nu vraag ik jullie mening.
Ik zit te twijfelen of ik deze kooi moet kopen, is het trappetje geschikt voor cavia's?

http://www.diertotaalserv(...)t/10000076/10003183/
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
pi_47326228
wat is ie gaaf!!!
ik wil hem ook wel.

denk dat je caafje wel op die trap kan klimmen zonder problemen
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  vrijdag 16 maart 2007 @ 09:09:08 #254
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47326514
gaaf hok zeg !
Cavia;s hebben geen probleem met zulke trapjes, wij hadden in het oude hok buiten ook zo'n trappetje, en daar hadden de vorige cavia's geen problemen mee
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47326671
als ik dat hok koop kunnen er nog wel 2 caafjes bij:D
maarja toch maar niet,wil ook al katten
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  vrijdag 16 maart 2007 @ 10:01:39 #256
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47327789
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 09:18 schreef Ellatjuh het volgende:
als ik dat hok koop kunnen er nog wel 2 caafjes bij:D
maarja toch maar niet,wil ook al katten
Wou je die katten ook in dat hokje stoppen dan ?
Wat is het probleem ?
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47328196
nee,maar moet keuzes maken:(
4 caafjes en 2 katten is me te duur.
2 katten en 2 caafjes kan wel
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_47329085
Zoveel zullen die twee extra caafjes niet uitmaken denk ik, tenzij ze dus ziek worden.
Tap tap tap
  vrijdag 16 maart 2007 @ 11:09:08 #259
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47329709
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 10:50 schreef CherryLips het volgende:
Zoveel zullen die twee extra caafjes niet uitmaken denk ik, tenzij ze dus ziek worden.
idd, die 2 extra kaafjes merk je niks van, nou een schepje meer voer (dan koop je gewoon grotere zakken, dat scheelt ook een hoop met die kilozakjes, doen we hier ook, ik betaal voor 20/25 kilo ongeveer 15 euro, Prestige), die kooi moet je hoe dan ook elke week schoonmaken.
En als ze ziek worden, volgens mij kan een cavia niet tot in de 100en euro's lopen, en anders zou ik een andere DA zoeken.
Waar er 2 kunnen eten, kunnen er ook 3 of 4 eten, zeg ik altijd maar
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47329961
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 11:09 schreef Nonneke het volgende:

[..]

idd, die 2 extra kaafjes merk je niks van, nou een schepje meer voer (dan koop je gewoon grotere zakken, dat scheelt ook een hoop met die kilozakjes, doen we hier ook, ik betaal voor 20/25 kilo ongeveer 15 euro, Prestige), die kooi moet je hoe dan ook elke week schoonmaken.
En als ze ziek worden, volgens mij kan een cavia niet tot in de 100en euro's lopen, en anders zou ik een andere DA zoeken.
Waar er 2 kunnen eten, kunnen er ook 3 of 4 eten, zeg ik altijd maar
ja das waar.
ach ja deze caafjes zijn nog nooit echt ziek geweest.
ja fresa 1x een beetje verkouden enzo.
langs de DA geweest en die heeft ff gekeken enzo en een flesje mee gegeven waar iets in zat met vitamine.
gewoon 20 euro voor die 3 minuten kijken(N)
maarja dat was gelukkig ook niet de DA waar ik altijd heen ga.
dus de huidige DA kent me ook en ze is niet super duur
ach ja ik denk er wel over na
tis natuurlijk niet alleen extra voer,maar ook extra hooi,groenten en zaagsel
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  vrijdag 16 maart 2007 @ 11:30:49 #261
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47330353
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 11:16 schreef Ellatjuh het volgende:

[..]

tis natuurlijk niet alleen extra voer,maar ook extra hooi,groenten en zaagsel
hooi, groenten/fruit, en zaagsel hoeven ook niet (veel) duurder te zijn, als je maar goed inkoopt
Ik gok dat ik per maand nog geen 30 euro kwijt ben aan voer/hooi en zaagsel/hemparade (cavia, konijn en 2 chinchilla's), en groenten/fruit bepaal je natuurlijk helemaal zelf wat je daar aan kwijt bent, er is altijd wel iets in de aanbieding (of je haalt het bij de Aldi oid), of je haalt het op de markt wat ook aanzienlijk scheelt.
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47330550
ja ik ga al naar de markt voor mn groenten en fruit voor de beesten.
heb dinsdag allemaal dingen gehaald,maar nu was er al best wat bedorven, echt jammer.
elke dag hebben ze wel groenten gehad.
en ik moet zowieso ff al mn kosten van alles op een rijtje zetten,want wil der zowieso nog dieren bij.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_47330661
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 09:18 schreef Ellatjuh het volgende:
als ik dat hok koop kunnen er nog wel 2 caafjes bij:D
maarja toch maar niet,wil ook al katten
Dat hok is groot genoeg voor 2 cavia's, 4 gaat daar echt niet inpassen. Ja, het past wel (wel 10 vast), maar ze hebben dan te weinig eigen ruimte.
  vrijdag 16 maart 2007 @ 11:47:42 #264
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47330866
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 11:40 schreef ParanoidEv het volgende:

[..]

Dat hok is groot genoeg voor 2 cavia's, 4 gaat daar echt niet inpassen. Ja, het past wel (wel 10 vast), maar ze hebben dan te weinig eigen ruimte.
ze heeft nu een groot hok met 2 cavia's die kan je vast aan elkaar maken
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47330926
ja dan hebben ze echt veel ruimte idd.
heb gewoon neen konijnenhok hier, dat maakte niks uit volgens de dierenwinkel
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_47331318
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 11:49 schreef Ellatjuh het volgende:
ja dan hebben ze echt veel ruimte idd.
heb gewoon neen konijnenhok hier, dat maakte niks uit volgens de dierenwinkel
Ooooooh.
En welke naam er op staat maakt inderdaad weinig uit lijkt me Als ze er maar lekker in kunnen popcornen.

Ik heb ook een nieuwe kooi besteld. Eigenlijk was hij al binnen maar de onderbak was helemaal kapot, dus vandaag of morgen komt er een nieuwe onderbak en dan kan ie!
pi_47331385
ja precies, ze hebben zo alle ruimte met zn 2en.
en ze mogen ook regelmatig eruit en dan door de kamer rennen.
heb speciaal tapijt in die kamer gelegt omdat ze anders uitglijden.
rest van het huis is laminaat:D
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_47331455
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 11:59 schreef Ellatjuh het volgende:
ja precies, ze hebben zo alle ruimte met zn 2en.
en ze mogen ook regelmatig eruit en dan door de kamer rennen.
heb speciaal tapijt in die kamer gelegt omdat ze anders uitglijden.
rest van het huis is laminaat:D
Ik vind het echt klote dat mij dat neit meer lukt. Sinds ik verhuisd ben naar een 1kamerappartementje en 2 katten heb kunnen ze niet meer over de grond baggeren.
pi_47331866
ja dat is heel jammer.
heb een 3 kamer flat en woon er alleen.
dus erg groot,dus hebben mn caafjes hun eigen kamer,waar ook een bankbed staat voor als ik gasten heb die niet in mn bed kunnen.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_47342655
quote:
Op donderdag 15 maart 2007 21:30 schreef The_Tankgirl het volgende:

[..]

Oh sorry, vergeten te vertellen, ze waren langharig, en er kwam veel vuil in hun kontharen terecht
8 van mijn 11 caafs zijn langharig, maar ik heb er eigenlijk niet veel extra last van, ze gaan niet extra vaak in bad, soms voor een show ofzo, maar verder niet supervaak.

Die kooi is trouwens wel geschikt, maar meestal niet superstabiel. Ik zou er persoonlijk trouwens maximaal 3 caafjes inzetten.

Op den duur gaan de kosten we verschil maken overigens. Ik pas nu 3 weekjes op 10 caafjes van Ries Amaris, maar dat is toch wel even een verdubbeling van de kosten... Vooral aan groenvoer ben je klauwen met geld kwijt, als je het goed doet.... Het hardvoer maakt weinig uit, ik betaal 12,50 voor 25 kilo kwaliteitsvoer, en daar doe ik 3 maanden mee. Hooi is ongeveer 5 euro per maand (1 baal van 5 kilo, soms iets meer), en bodembedekking zal neerkomen op zo'n 15 euro per maand. Maarja, dan het groenvoer nog, da's ongeveer een euro per dag of iets daarboven.... (dit is voor 11 caafjes dus)
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 16 maart 2007 @ 18:15:52 #271
52016 Lyssa
music <3
pi_47344638
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 17:16 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

8 van mijn 11 caafs zijn langharig, maar ik heb er eigenlijk niet veel extra last van, ze gaan niet extra vaak in bad, soms voor een show ofzo, maar verder niet supervaak.
het scheelt bij jou ook dat ze niet op zaagsel zitten. Ik heb hier een witkop die ook langharig is en dat is me toch een viespeuk die moet ik ook vaker wassen dan de andere. Ook al verschoon in 2 x in de week, dan plast ie ergens even en gaat expres daarin rollebollen. BAH Die heeft duidelijk van zn moeder geen manieren meegekregen

pi_47345116
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 18:15 schreef Lyssa het volgende:

[..]

het scheelt bij jou ook dat ze niet op zaagsel zitten. Ik heb hier een witkop die ook langharig is en dat is me toch een viespeuk die moet ik ook vaker wassen dan de andere. Ook al verschoon in 2 x in de week, dan plast ie ergens even en gaat expres daarin rollebollen. BAH Die heeft duidelijk van zn moeder geen manieren meegekregen

I had a signature once. It was awful.
  maandag 19 maart 2007 @ 12:09:47 #273
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_47429836
Bedankt voor de meningen! ;-)
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
pi_47440490
Zo, zojuist weer eens wat nieuwe foto's gemaakt. Van mijn nieuwe aanwinst Ruby, Quartz met haar mooie langer wordende haren, Layla even in the picture met haar lekkere bekkie, Onyx heeft een nieuwe zeug... Redenen zat voor wat foto's! Komen ze!

Ruby!






Mooie Quartz, die maarliefst 2 keer een enorme plas deed.... :shock:








Onyx heeft sinds een week weer een zeugje. De gelukkige dame is Zoë van Sandy. is het geen superlief duo?


Layla....




....kijkt totáál niet schuldbewust. Ik mag toch best weglopen van de foto's he? toch?


Pipi wilde ook even op de foto.


Layla komt de trap af... Dat pootje is zo lief!


Jewel ligt prinsesheerlijk in haar mandje!


En Owen spartelt de trap op. Let op zijn achterpootjes!
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 21 maart 2007 @ 22:32:46 #275
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_47529864
Nou het hok is binnen en man wat lijken mn mannen opeens klein erin

De trap vinden ze wel eng :S Misschien dat ik er een huisje onder kan zetten zodat de trap wat minder steil is..
foto's komen later ;-)
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
  donderdag 22 maart 2007 @ 08:47:38 #276
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_47537574
hier is het nieuwe hok:
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
pi_47537990
Neuh, aan die trap hoef je niks te doen, die is echt niet steil hoor... Dat is gewoon een kwestie van gewenning, geloof me maar
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 22 maart 2007 @ 09:28:02 #278
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_47538452
Moet ik wat doen om ze te laten wennen? om ze het traplopen te laten leren?
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
  donderdag 22 maart 2007 @ 09:52:16 #279
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_47538976
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 08:47 schreef The_Tankgirl het volgende:
hier is het nieuwe hok:
[[url=http://xs413.xs.to/xs413/07124/kooi.jpg.xs.jpg]afbeelding][/url]
waar heb je dat hok gekocht tankgirl en hoe duur was het...?


Overigens zal ik ook even mijn dames pimpen:


Billie



Miepje



Billie en Miepje toen hun zusje er nog bij was en ze pas 3 maanden oud waren. Het boterde niet tussen de dames en het hok werd te klein, dus hebben we Kleintje weggeven aan m'n schoonmoeder.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  donderdag 22 maart 2007 @ 09:52:57 #280
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_47538996
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 09:28 schreef The_Tankgirl het volgende:
Moet ik wat doen om ze te laten wennen? om ze het traplopen te laten leren?
ik zou persoonlijk zeggen, het eten en wat snoepjes boven leggen.... dan komen ze vanzelf
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  donderdag 22 maart 2007 @ 10:15:45 #281
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_47539493
http://www.diertotaalserv(...)t/10000076/10003183/

Bezorgen in Zuid-Holland is gratis.

Hier had er eentje van het cavia prikbord hem vandaan:
http://www.all4pets.nl/view_product.php?product=ak3411780

allebei dezelfde prijs ;-)
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
  donderdag 22 maart 2007 @ 10:16:44 #282
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_47539516
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 10:15 schreef The_Tankgirl het volgende:
http://www.diertotaalserv(...)t/10000076/10003183/

Bezorgen in Zuid-Holland is gratis.

Hier had er eentje van het cavia prikbord hem vandaan:
http://www.all4pets.nl/view_product.php?product=ak3411780

allebei dezelfde prijs ;-)
Is het dan eigenlik niet veel moeilijker om je cavia's te pakken of om even te aaien met zo'n dubbele bak?
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
pi_47539824
Hoe dan ook, je kunt de kooi maar beter niet bij MacZoo bestellen.

het traplopen kan even duren. Zelf help ik ze eerst een paar keer op en af (met veel duwen en trekken, haha) en daarna kun je proberen andijvie of ander lekkers boevnaan danwel onderaan de trap te leggen. Of één caaf boven zetten met groenvoer, als de een de ander hoort eten dan zullen ze er toch wel naartoe gaan....
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 22 maart 2007 @ 10:39:51 #284
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_47540144
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 10:16 schreef avotar het volgende:

[..]

Is het dan eigenlik niet veel moeilijker om je cavia's te pakken of om even te aaien met zo'n dubbele bak?
Valt mee hoor, er zit in de onderbak een hele grote klep waardoor pakken een stuk makkelijker gaat, en op het bovenste hok zit een normale klep aan de voorkant en een iets moeilijker te openen grote klep aan de bovenkant.
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
  donderdag 22 maart 2007 @ 13:02:08 #285
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47544465
Leuk hok ! En zoals gezegt, geduld, en een klein beetje hulp, zet ze boven of beneden en leg op de andere helft wat lekkers. Eten is onweerstaanbaar

Ik hoop dat de shampoo vandaag komt, had Desiree gister al een mailtje gestuurd of er misschien iets fout gegaan was (gister een week geleden besteld+betaald), maar het was onderweg zei ze, dus daar vertrouwen we dan maar op
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47544778
Hij staat op verzonden/geleverd in de bestellingenlijst, dus hij zal vandaag of morgen aankomen. Het is afgelopen week erg druk geweest dus alle bestellingen zijn iets later op de post gegaan, maar gisteren is er heel veel verzonden, ook mijn tweede tunneltje. Ik heb de post nog niet gehad dus geen idee of ie er vandaag al is
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 22 maart 2007 @ 13:19:43 #287
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47545036
Ja ze zei dat het pakketje gister met de post mee was, dus hij zal er vandaag of morgen idd wel zijn, De postbode hier kennende is dat pas morgen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  donderdag 22 maart 2007 @ 14:32:46 #288
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47547542
Binnen
Dus straks maar eens een fotoreportage maken, Asterix in bad
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47547716
Mijn tunnel is ook binnen

I had a signature once. It was awful.
  donderdag 22 maart 2007 @ 14:40:36 #290
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47547842
leuk ding ! wordt gewaardeerd ook zo te zien

Ben blij dat het envelopje toch gekomen is, ik was al bang dat ik weer de tnt boos moest mailen over post die nooit aankomt (zeer gebruikelijk hier ), gelukkig was het Knoevel met wat vertraging
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47562276
waar het je die tunnel vandaag zoeperzazke?
vind het ook wel een leuk ding voor mijn meiden
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_47564659
De Knoevel shop

[ Bericht 12% gewijzigd door zoeperzazke op 22-03-2007 22:59:08 ]
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 22 maart 2007 @ 22:49:45 #293
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47564794

kan dees ook buiten ? voor op het cavia hok
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47565227
Op zich wel, maar niet met de garantie dat hij heel lang mooi zal blijven. Hij is beter geschikt voor binnen gebruik.
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 22 maart 2007 @ 23:02:52 #295
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47565382
jammer
nouja voor die 2,50 kan ik er natuurlijk een paar kopen, kan ik iig een jaar vooruit
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47570923
hehe non,leuk bord:)

bedankt zoeperzazke,ik ga die site maar eens bij mn favourite zetten
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  vrijdag 23 maart 2007 @ 18:57:47 #297
167723 sanni
Acima de seu
pi_47590785
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 09:52 schreef avotar het volgende:
[afbeelding]
Oei die zijn wel heel erg "schattig/leuk".


reeds eerder gepost maar toch leuk
  vrijdag 23 maart 2007 @ 19:46:25 #298
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_47592598
Nou hij heeft het overleefd hoor Wat een druktemaker, hij was echt kwaad dus er zijn niet veel foto's gemaakt, hier toch een paar voor het beeld


WAT is DIT ?!


Blijf van me af


Dat worden heel wat tomaatjes en peterselietjes voor ik jou weer lief vind

Maar hij is keurig opgedroogt, ruikt lekker fris, en ziet er weer mooi uit, hijs zelfs netjes wit weer
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_47594295
superlief!!!!!
I had a signature once. It was awful.
pi_47594566
Nog 1....
I had a signature once. It was awful.
pi_47594572
I had a signature once. It was awful.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')