abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 1 januari 2008 @ 22:25:17 #101
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_55711543
Samen met de firma Koopmans is de missie dit jaar weer goed geslaagd. Behoorlijke stapel goede oliebollen, knappering, gaar, niet te droog.
  woensdag 2 januari 2008 @ 00:02:53 #102
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_55713678
Mijne waren dit jaar niet zo goed gelukt...
Ik bak al zo'n 10 jaar samen met m'n moeder oliebollen en appelbeignets en dat gaat eigenlijk altijd heel goed. Nu hebben m'n ouders sinds dit jaar een nieuwe keuken met een inductieplaat. We bakken altijd gewoon in een grote pan met zonnebloemolie maar ik kreeg 'de hoogte van het vuur' niet zoals ik wou... Gevolg was dat de meeste oliebollen toch niet hard genoeg dichtschroeiden en dus vet waren (gelukkig niet te, ze waren nog wel goed te eten). De appelbeignets waren wel goed gelukt!!
Wij gebruiken altijd gewoon Koopmans pakken, 1 pak naturel en 1 pak met rozijnen en appel
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_55713904
quote:
Op maandag 31 december 2007 15:44 schreef Chav het volgende:
Pffff klaar! Ze zijn alleen wat krokanter dan bij de kraam. Is dat normaal (trekt dat nog bij?) of heb ik iets verkeerd gedaan? Ik heb 190 graden gedaan, stond op t pak.
Voor de volgende keer:

Bak ze op 170 graden

(appelflappen e.d. bak je op 180/190 )
Ehm... ok
  woensdag 2 januari 2008 @ 12:58:13 #104
129106 Chav
Oi Oi Oi !!!
pi_55720740
quote:
Op woensdag 2 januari 2008 00:13 schreef Frumzel het volgende:

[..]

Voor de volgende keer:

Bak ze op 170 graden

(appelflappen e.d. bak je op 180/190 )
Ze waren gelukkig bijgetrokken tot lekkere zachte oliebollen
In me Burberry......
pi_55735677
quote:
Op zondag 30 december 2007 12:32 schreef motorbloempje het volgende:
Ja, ook hier een zelfbakker, voor het eerst dit jaar want ik vier het lekker thuis met 3 anderen, dus vond ik het wel eens tijd.

Nu heb ik een recept gevonden:

500gr bloem
1 zakje gist
1 ei
1/2 liter melk
2 tl zout
100 gram rozijnen
100 gram krenten
1 appel (geraspt)

nu klinkt dat prima, maar.. voor hoeveel oliebollen is dit ongeveer? We zijn maar met 5 man, en ik heb het na 1 oliebol en 1 appelflap ook wel weer gezien
Dit jaar voor het eerst (samen met m'n vader die het al m'n hele leven doet) oliebollen gebakken, met precies hetzelfde recept als hierboven waren heerlijk (met & zonder vulling) Vind het bakken zelf alleen niet echt heel boeiend.. was meer productiewerk (hebben er totaal +-80 gemaakt) Maar ik weet iig hoe het moet
pi_55750969
als mosterd na de maaltijd...

ik heb een tijdje ieder jaar op een kraam gestaan en oliebollen gebakken. en dat deden wij met arachideolie. resultaat was dat er klanten waren die 1.5 uur in de rij stonden op oudejaarsdag op het drukste punt. dus dat zal wel goed zijn dan.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_55794418
Tip voor volgend jaar: bak je appelbeignets of oliebollen in arachideolie. Die bijsmaak is lulkoek, en arachideolie wordt sneller en beter heet dan zonnebloemolie. De beignets waren wonderwel gelukt dit jaar (met dank aan Koopmans ).
Ja, ik mag weer :6
*O* 9-12-2009 @ Paul McCartney *O*
pi_55797839
Of arachideolie en zonnebloemolie mixen heb ik gelezen in een vakbladje
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
  Redactie Frontpage zaterdag 5 januari 2008 @ 17:12:30 #109
4530 crew  Crazy Harry
pi_55798395
Nadat ik nieuw gist had gehaald ging het prima met het beslag, deze keer meer krenten en rozijnen erbij gedaan dat vorig jaar (het dubbele) en dat smaakte bijzonder goed.
Volgend jaar ga ik het recept van Steevens proberen, en uiteraard het gebruikelijke recept. En dan eens kijken welke het lekkerst zijn.

Die arachideolie zal ik volgend jaar ook eens opzoeken.
De discussie is niet privacy tegenover veiligheid maar vrijheid tegenover controle
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing. ― George Bernard Shaw
pi_76023512
JA het is weer tijd :p
Dus uit het slob halen dit topic.

Iemand wel eens oliebollen gemaakt met bananenlikeur er doorheen ofzo???
Music was my first love, and it will be my last.
  † In Memoriam † donderdag 24 december 2009 @ 18:17:21 #111
230491 Zith
pls tip
pi_76024764
tvp
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  vrijdag 25 december 2009 @ 11:34:25 #112
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_76044864
quote:
Op donderdag 24 december 2009 17:47 schreef Bartje1981 het volgende:
JA het is weer tijd :p
Dus uit het slob halen dit topic.

Iemand wel eens oliebollen gemaakt met bananenlikeur er doorheen ofzo???
Likeur lijkt me niet lekker, stukjes banaan echter wel
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_76051588
Goed topic

Vorig jaar voor het eerst zelf oliebollen gebakken. Je kon er na een dag echter iemand een gat mee in zijn hoofd slaan.
Had een bierbeslag gebruikt. We denken dat de olie te heet was. Op het pak stond 190 maar dat kan dus beter 170 zijn als ik het zo lees.

Gebruikt er iemand sukade in zijn bollen?
pi_76052604
Zit te denken om ze maar te halen...
Tot ik erachter kwam dat ik verhuisd ben naar een huis met een keuken met ingebouwde frituurpan...

*ding dong...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_76052688
Ben blij dat wij het bakken gaan doen op het werk van mijn vriend. Ik hoef die vette lucht thuis niet hebben.
Als we ze hier zouden bakken zou het op het balkon worden.
pi_76052715
quote:
Op vrijdag 25 december 2009 16:41 schreef Oceanonix het volgende:
Ben blij dat wij het bakken gaan doen op het werk van mijn vriend. Ik hoef die vette lucht thuis niet hebben.
Als we ze hier zouden bakken zou het op het balkon worden.
Is volgens mij wel beter om het buiten ergens te doen, maar ja...
Ding zit er nou eenmaal, kan er net zo goed gebruik van maken.
En de lucht valt mee, dacht ook dat het heel erg zou zijn, maar een paar keer gedaan en gaat prima!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_76063706
quote:
Op vrijdag 25 december 2009 11:34 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Likeur lijkt me niet lekker, stukjes banaan echter wel
ik haalde van de week een berliner bol bij zo'n kraam, had die aap er een likeur doorheen gedaan, echt zó vies

die in leiden maakt gelukkig wel heerlijke berlinerbollen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_76063967
quote:
Op vrijdag 25 december 2009 15:38 schreef Oceanonix het volgende:

Gebruikt er iemand sukade in zijn bollen?
dat vind ik zo smerig, zit ook vaak in kerstbroden...gelukkig hadden m'n ouders er nu één thuis met alleen spijs

in oliebollen lijkt het me ook niet echt lekker.

dit jaar ga ik oliebollen hallen bij een vriend van me, die is kok en hij bakt ieder jaar in z'n schuurtje voor de hele buurt oliebollen...ben benieuwd. moet er wel een stukje voor rijden, maar kunnen we gelijk even gezellig op de koffie.
pi_76073856
Ik heb afgelopen maand voor et eerst oliebollen gebakken, kant en klaar mix, zonnebloemolie in de braadpan en gaan! Met als toevoeging fijngesneden vruchtencocktail De eerste paar waren zwart en niet gaar, en daarna werd het steeds beter
pi_76135651
De oliebollen test van het AD is weer gepubliceerd.

De winnaar bakt zijn bollen 7 min bij 175 graden. Al zijn ingredienten zijn op temp voordat hij ze mengt.

En direct een schop voor dit topic.
pi_76135756
kan iemand mij vertellen hoe je een "normale" oliebol-vorm krijgt i.p.v. een mislukte embryo-vorm? Ik heb met allerlei verschillende lepels zitten kloten. Moet je perse een ijsbolletjeslepel gebruiken?

Dit is mijn mislukte creatie, en doordrenkt van het vet:




Waar de "bol" dik is, smaakt ie wel echt heerlijk (Koopman mix). Rijzen heb ik gewoon in een voorverwarmde oven gedaan, schaal afgedekt met plastic.

het probleem is eigenlijk dat het beslag in de lepel blijft plakken.

[ Bericht 7% gewijzigd door THS op 28-12-2009 12:34:11 ]
pi_76136133
een ijslepel met zo'n stangetje werkt wel handig.
Voordeel is dat je ook altijd ongeveer dezelfde hoeveelheid hebt. Waardoor je baktijd voor alle bollen ongeveer gelijk is.
pi_76137929
quote:
Op maandag 28 december 2009 12:26 schreef THS het volgende:
het probleem is eigenlijk dat het beslag in de lepel blijft plakken.
Een van de tips eerder uit dit topic was om de lepel die je gebruikt af en toe even in de olie te dompelen. Ik weet alleen niet of dat de hete olie moet zijn of 'n bakje koude olie, gewoon beide methodes 'n keer proberen
pi_76138696
Ik ben ook met het bakken van oliebollen bezig. Heb al 3 proefsessies gebakken (gewoon van 6-8 stuks), en de bollen worden echt steeds beter. De structuur is nu mooi veerkrachtig en niet te vast en de vulling (appel en rozijnen) zit goed door de bol heen. Enige puntje is nog dat ze iets aan de vette kant zijn, ze smaken verder heel erg goed maar dat is nog een puntje wat ik wil verbeteren. Ik heb nu een frituur geregeld die net iets heter (180 graden) kan dan de mijne (170 graden) en deze temperatuur ook beter vast kan houden als de bollen liggen te bakken. Ik zal vanavond wel even mijn recept hier neer zetten, het is in ieder geval heel belangrijk alles nauwkeurig af te wegen (veel belangrijker dan meestal het geval is bij koken) en de keuken en de ingrediënten moet goed lauw warm zijn.
pi_76138774
quote:
Op maandag 28 december 2009 13:28 schreef anboni het volgende:
Een van de tips eerder uit dit topic was om de lepel die je gebruikt af en toe even in de olie te dompelen. Ik weet alleen niet of dat de hete olie moet zijn of 'n bakje koude olie, gewoon beide methodes 'n keer proberen
Hete olie. Ik ben alleen motorisch zo gestoord dat ik zelfs dan nog geen mooie bollen krijg. We doen het er maar mee.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')