Voor de volgende keer:quote:Op maandag 31 december 2007 15:44 schreef Chav het volgende:
Pffff klaar! Ze zijn alleen wat krokanter dan bij de kraam. Is dat normaal (trekt dat nog bij?) of heb ik iets verkeerd gedaan? Ik heb 190 graden gedaan, stond op t pak.
Ze waren gelukkig bijgetrokken tot lekkere zachte oliebollenquote:Op woensdag 2 januari 2008 00:13 schreef Frumzel het volgende:
[..]
Voor de volgende keer:
Bak ze op 170 graden
(appelflappen e.d. bak je op 180/190 )
Dit jaar voor het eerst (samen met m'n vader die het al m'n hele leven doet) oliebollen gebakken, met precies hetzelfde recept als hierboven waren heerlijk (met & zonder vulling) Vind het bakken zelf alleen niet echt heel boeiend.. was meer productiewerk (hebben er totaal +-80 gemaakt) Maar ik weet iig hoe het moetquote:Op zondag 30 december 2007 12:32 schreef motorbloempje het volgende:
Ja, ook hier een zelfbakker, voor het eerst dit jaar want ik vier het lekker thuis met 3 anderen, dus vond ik het wel eens tijd.
Nu heb ik een recept gevonden:
500gr bloem
1 zakje gist
1 ei
1/2 liter melk
2 tl zout
100 gram rozijnen
100 gram krenten
1 appel (geraspt)
nu klinkt dat prima, maar.. voor hoeveel oliebollen is dit ongeveer? We zijn maar met 5 man, en ik heb het na 1 oliebol en 1 appelflap ook wel weer gezien
Likeur lijkt me niet lekker, stukjes banaan echter welquote:Op donderdag 24 december 2009 17:47 schreef Bartje1981 het volgende:
JA het is weer tijd :p
Dus uit het slob halen dit topic.
Iemand wel eens oliebollen gemaakt met bananenlikeur er doorheen ofzo???
Is volgens mij wel beter om het buiten ergens te doen, maar ja...quote:Op vrijdag 25 december 2009 16:41 schreef Oceanonix het volgende:
Ben blij dat wij het bakken gaan doen op het werk van mijn vriend. Ik hoef die vette lucht thuis niet hebben.
Als we ze hier zouden bakken zou het op het balkon worden.
ik haalde van de week een berliner bol bij zo'n kraam, had die aap er een likeur doorheen gedaan, echt zó viesquote:Op vrijdag 25 december 2009 11:34 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Likeur lijkt me niet lekker, stukjes banaan echter wel
dat vind ik zo smerig, zit ook vaak in kerstbroden...gelukkig hadden m'n ouders er nu één thuis met alleen spijsquote:Op vrijdag 25 december 2009 15:38 schreef Oceanonix het volgende:
Gebruikt er iemand sukade in zijn bollen?
Een van de tips eerder uit dit topic was om de lepel die je gebruikt af en toe even in de olie te dompelen. Ik weet alleen niet of dat de hete olie moet zijn of 'n bakje koude olie, gewoon beide methodes 'n keer proberenquote:Op maandag 28 december 2009 12:26 schreef THS het volgende:
het probleem is eigenlijk dat het beslag in de lepel blijft plakken.
Hete olie. Ik ben alleen motorisch zo gestoord dat ik zelfs dan nog geen mooie bollen krijg. We doen het er maar mee.quote:Op maandag 28 december 2009 13:28 schreef anboni het volgende:
Een van de tips eerder uit dit topic was om de lepel die je gebruikt af en toe even in de olie te dompelen. Ik weet alleen niet of dat de hete olie moet zijn of 'n bakje koude olie, gewoon beide methodes 'n keer proberen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |