abonnement Unibet Coolblue
  zondag 30 december 2007 @ 18:42:49 #76
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_55659403
Traditie is ook dat ik altijd naar mijn mams bel om te vragen wat er nou weer in het recept allemaal zat
En dan toch vergeten op te schrijven enzo
Maar heb het nu overal genoteerd moet gaan lukken!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_55660123
quote:
Op zondag 30 december 2007 18:42 schreef MissHobje het volgende:
Traditie is ook dat ik altijd naar mijn mams bel om te vragen wat er nou weer in het recept allemaal zat
  Redactie Frontpage zondag 30 december 2007 @ 19:35:37 #78
4530 crew  Crazy Harry
pi_55660707
quote:
Op zondag 30 december 2007 18:15 schreef motorbloempje het volgende:
staat er op het pakje dan niet 'na openen beperkt houdbaar'
nee

Ben er ook achter gekomen dat gist dat 'niet meer goed is' gewoon een mindere werking heeft maar dat het niet schadelijk is om te gebruiken. Heb dus gewoon wat meer gist toegevoegd aan het beslag (in beide gevallen) en ze gaan nu alletwee goed. Dus 1 met suiker en 1 zonder
Straks eindelijk bakken na een dag met niet rijzend beslag kloten
De discussie is niet privacy tegenover veiligheid maar vrijheid tegenover controle
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing. ― George Bernard Shaw
  zondag 30 december 2007 @ 20:47:53 #79
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_55662675
Zout heeft overigens wel invloed op het rijsvermogen van deeg. Ik roer dat er dan ook wat later doorheen. Suiker en honing zorgen er juist voor dat het deeg sneller rijst. Aanmaken met lauw water of lauwe melk helpt ook.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_55666463
quote:
Op zondag 30 december 2007 12:43 schreef Crazy Harry het volgende:

[..]

En waar heb je dat recept vandaan? Wat ik steeds tegenkom als het recept van Steevens is het volgende:
Van de site van Steevens zelf. Het staat er nu niet meer op, maar vorig jaar nog wel. Toen heb ik het gemaakt en het recept op de computer bewaard.
quote:
[..]

Al vind ik dat recept van jouw wel plausiber klinken omdat het er wat professioneler uitziet.
Maar dan mis ik toch weer de suiker...
De suiker komt van de grotere hoeveelheid rozijnen en appels. Ik heb het recept vandaag gemaakt en ze zijn erg goed gelukt. Hoewel ik morgen (nog een batch) denk ik toch een deel melk en een deel water neem omdat ze dan iets bruiner worden.
Ik heb door een deel van het deeg een scheutje rum gedaan (dan minder water en eerst mengen met het water voordat de gist erbij komt) en dat was erg lekker.
  zondag 30 december 2007 @ 23:20:46 #81
129106 Chav
Oi Oi Oi !!!
pi_55667152
Ik heb hier nog een ongeopend pak van 2005 staan, gaat me niet lukken zeker
In me Burberry......
  zondag 30 december 2007 @ 23:22:30 #82
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_55667211
quote:
Op zondag 30 december 2007 23:20 schreef Chav het volgende:
Ik heb hier nog een ongeopend pak van 2005 staan, gaat me niet lukken zeker
gewoon doen als het meel nog niet is aangevreten door insecten.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 30 december 2007 @ 23:30:12 #83
129106 Chav
Oi Oi Oi !!!
pi_55667489
Ik heb nog geen beestje gezien, maar rijst het dan nog wel of worden het bakstenen? Dan bespaar ik me de moeite en loop ff naar de supermarkt.
In me Burberry......
  zondag 30 december 2007 @ 23:35:51 #84
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_55667694
quote:
Op zondag 30 december 2007 23:30 schreef Chav het volgende:
Ik heb nog geen beestje gezien, maar rijst het dan nog wel of worden het bakstenen? Dan bespaar ik me de moeite en loop ff naar de supermarkt.
neem vers meel. altijd.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  Redactie Frontpage maandag 31 december 2007 @ 09:23:05 #85
4530 crew  Crazy Harry
pi_55673727
quote:
Op zondag 30 december 2007 23:30 schreef Chav het volgende:
Ik heb nog geen beestje gezien, maar rijst het dan nog wel of worden het bakstenen? Dan bespaar ik me de moeite en loop ff naar de supermarkt.
Ik neem aan dat je gist bedoeld? Aangezien in alle recepten heel duidelijk gist gebruikt wordt die ongeopend en niet over de datum is, en met mijn ervaring met niet-verse (vers niet te letterlijk nemen, uiteraard was het sowieso geen verse gist) geef ik het dringend advies om naar de supermarkt te gaan en een nieuw pak te halen
Ik ga nu ook nog even naar de supermarkt om een nieuw pak te halen (of beter gezegd, pakjes, zodat ik opmaak wat ik open maak).
De discussie is niet privacy tegenover veiligheid maar vrijheid tegenover controle
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing. ― George Bernard Shaw
pi_55683874
ga ook weer bakken zo.
deze keer met oliebollenmix. normaal mixte ik de boel zelf.
beslag is wel ok geloof ik nu.
grootste zorg voor mij is altijd dat de olie op juiste temperatuur moet.
heb geen frituurdinges.

ook bak ik er niet zoveel deze keer.
dus veel kneusjes kan ik me niet veroorloven
Dostojewski: "Je kunt je niet van je eigen gezond verstand overtuigen door je buurman op te sluiten."
  maandag 31 december 2007 @ 15:44:51 #87
129106 Chav
Oi Oi Oi !!!
pi_55684341
Pffff klaar! Ze zijn alleen wat krokanter dan bij de kraam. Is dat normaal (trekt dat nog bij?) of heb ik iets verkeerd gedaan? Ik heb 190 graden gedaan, stond op t pak.
In me Burberry......
pi_55684790
het vuur staat aan en de olie is denk ik bijna op temperatuur

zelfgemaakte oliebollen en appelbeignet-beslag.. zonder pakje ben zeer benieuwd
Ja doei.
pi_55685277
de eerste appelbeignets zijn grandioos mislukt, dus ben even begonnen met de oliebollen, en die zien er verbazingwekkend goed uit
Ja doei.
  maandag 31 december 2007 @ 17:29:08 #90
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_55687367
kijk uit met die open pan bloempje. en alsvast een heel gelukkig 2008!
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_55687947
oliebollen bijna allemaal goed geslaagd.
eerste 5 iets te groot daardoor te lang in de pan en daardoor iets te donker.
Dostojewski: "Je kunt je niet van je eigen gezond verstand overtuigen door je buurman op te sluiten."
  maandag 31 december 2007 @ 17:51:06 #92
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_55687963
Vriendlief is NU de eerste batch aan het bakken

Dat wordt zo lekker de eerste bol van dit jaar happen

Veel plezier vanavond en kijk uit met kokend vet, van je retteketet!
en anders houd ik me aanbevolen voor de revalidatie
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_55688073
quote:
Op zondag 30 december 2007 20:47 schreef Tinkepink het volgende:
Zout heeft overigens wel invloed op het rijsvermogen van deeg. Ik roer dat er dan ook wat later doorheen. Suiker en honing zorgen er juist voor dat het deeg sneller rijst. Aanmaken met lauw water of lauwe melk helpt ook.
Nou, ze zijn uitstekend gelukt en inderdaad niet (te) vet! Ook nog appelbeignets gemaakt volgens AH receptje
pi_55688179
ik had het beslag trouwens laten rijzen in de voorverwarmde oven 70 graden.
moest eigenlijk 50 maar ik kan alleen instellen op 40 of 70 dichts daar in de buurt.
rees bijna de kom uit na 45 min.
Dostojewski: "Je kunt je niet van je eigen gezond verstand overtuigen door je buurman op te sluiten."
  maandag 31 december 2007 @ 18:03:25 #95
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_55688258
De oliebolle zijn ook dit jaar weer bijzonder goed gelukt. Nu heb ik er naast rozijnen, ook kleine stukjes appel doorheen gedaan. Resultaat: mooi ronde, goudbruine, knapperig van buiten, luchtig van binnen, perfect smakende oliebollen met een frisse touch.
Het rijzen ging me in het begin iets te langzaam, maar nadat ik de bakken op de kachel had gezet werden ze al snel erg luchtig.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  maandag 31 december 2007 @ 18:11:27 #96
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_55688421
quote:
Op maandag 31 december 2007 17:51 schreef BBQ-kip het volgende:
Vriendlief is NU de eerste batch aan het bakken

Dat wordt zo lekker de eerste bol van dit jaar happen

Veel plezier vanavond en kijk uit met kokend vet, van je retteketet!
en anders houd ik me aanbevolen voor de revalidatie
Hier de eerste 2 oliebollen al op, hmmm, erg goed gelukt.
Eerste batch gewone oliebollen zonder iets erin, tweede batch met rozijntjes, appel (goudreinet) en wat geconfijte vruchtjes en de derde batch met rozijnen.
Ikzelf vind ze zonder iets erin het lekkerst, ga nu mijn derde eten
Rijzen hebben we hier ook op de kachel gedaan, werkt prima.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_55701166
quote:
Op maandag 31 december 2007 17:29 schreef zoalshetis het volgende:
kijk uit met die open pan bloempje. en alsvast een heel gelukkig 2008!
dank, maar ik ben niet geheel debiel dus het is dan ook prima gelukt
Ja doei.
  dinsdag 1 januari 2008 @ 14:14:28 #98
129106 Chav
Oi Oi Oi !!!
pi_55701390
Wie zit er nu ook aan zn oliebollen cq appelbeignet ontbijt/brunch/lunch
In me Burberry......
pi_55701417
ik niet had er genoeg gebakken om de avond door te komen en heb een lichte kater
Ja doei.
pi_55710037
die van mij waren echt super goed geslaagd deze keer.
beste ooit misschien wel van zo'n 15 jaar bakken.
nou moet ik weer een jaar wachten.
Dostojewski: "Je kunt je niet van je eigen gezond verstand overtuigen door je buurman op te sluiten."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')