quote:Op zondag 30 december 2007 18:42 schreef MissHobje het volgende:
Traditie is ook dat ik altijd naar mijn mams bel om te vragen wat er nou weer in het recept allemaal zat
neequote:Op zondag 30 december 2007 18:15 schreef motorbloempje het volgende:
staat er op het pakje dan niet 'na openen beperkt houdbaar'
Van de site van Steevens zelf. Het staat er nu niet meer op, maar vorig jaar nog wel. Toen heb ik het gemaakt en het recept op de computer bewaard.quote:Op zondag 30 december 2007 12:43 schreef Crazy Harry het volgende:
[..]
En waar heb je dat recept vandaan? Wat ik steeds tegenkom als het recept van Steevens is het volgende:
De suiker komt van de grotere hoeveelheid rozijnen en appels. Ik heb het recept vandaag gemaakt en ze zijn erg goed gelukt. Hoewel ik morgen (nog een batch) denk ik toch een deel melk en een deel water neem omdat ze dan iets bruiner worden.quote:[..]
Al vind ik dat recept van jouw wel plausiber klinken omdat het er wat professioneler uitziet.
Maar dan mis ik toch weer de suiker...
gewoon doen als het meel nog niet is aangevreten door insecten.quote:Op zondag 30 december 2007 23:20 schreef Chav het volgende:
Ik heb hier nog een ongeopend pak van 2005 staan, gaat me niet lukken zeker
neem vers meel. altijd.quote:Op zondag 30 december 2007 23:30 schreef Chav het volgende:
Ik heb nog geen beestje gezien, maar rijst het dan nog wel of worden het bakstenen? Dan bespaar ik me de moeite en loop ff naar de supermarkt.
Ik neem aan dat je gist bedoeld? Aangezien in alle recepten heel duidelijk gist gebruikt wordt die ongeopend en niet over de datum is, en met mijn ervaring met niet-verse (vers niet te letterlijk nemen, uiteraard was het sowieso geen verse gist) geef ik het dringend advies om naar de supermarkt te gaan en een nieuw pak te halenquote:Op zondag 30 december 2007 23:30 schreef Chav het volgende:
Ik heb nog geen beestje gezien, maar rijst het dan nog wel of worden het bakstenen? Dan bespaar ik me de moeite en loop ff naar de supermarkt.
Nou, ze zijn uitstekend gelukt en inderdaad niet (te) vet! Ook nog appelbeignets gemaakt volgens AH receptjequote:Op zondag 30 december 2007 20:47 schreef Tinkepink het volgende:
Zout heeft overigens wel invloed op het rijsvermogen van deeg. Ik roer dat er dan ook wat later doorheen. Suiker en honing zorgen er juist voor dat het deeg sneller rijst. Aanmaken met lauw water of lauwe melk helpt ook.
Hier de eerste 2 oliebollen al op, hmmm, erg goed gelukt.quote:Op maandag 31 december 2007 17:51 schreef BBQ-kip het volgende:
Vriendlief is NU de eerste batch aan het bakken
Dat wordt zo lekker de eerste bol van dit jaar happen
Veel plezier vanavond en kijk uit met kokend vet, van je retteketet!
en anders houd ik me aanbevolen voor de revalidatie
dank, maar ik ben niet geheel debiel dus het is dan ook prima geluktquote:Op maandag 31 december 2007 17:29 schreef zoalshetis het volgende:
kijk uit met die open pan bloempje. en alsvast een heel gelukkig 2008!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |