Zie net je edit pas.quote:Op donderdag 28 december 2006 13:39 schreef Duderinnetje het volgende:
O en voor een goed vegetarisch recept hou ik me wel aanbevolen hoor! Is weer eens wat anders
Ja, zo kan je het ook lezen.quote:Op donderdag 28 december 2006 14:00 schreef Oblivion het volgende:
[afbeelding]
Kijk eens goed naar wat er op het boekje staat?
Hartverwarmende gerechten voor op het fornuis OF in de oven.
Lijkt me dus dat je het prima op een kleine pit kan laten sudderen.
Ja toch?quote:Op donderdag 28 december 2006 14:05 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Ja, zo kan je het ook lezen.
Maar ik ga het wel proberen zonder oven.
quote:Op donderdag 28 december 2006 13:45 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Vort met de geit!
Veldsla-selderijsalade met fourme d'armbert:
5 stengels bleekselderij.
200 gr veldsla.
150 gr fourme d'armbert.
6 el klassieke vinaigrette. (komt ook een recept van.)
Zeezout en vers geraspte peper een handvol geplette, geroosterde walnoten. (naar wens)
Hak de selderij en doe hem in een grote slakom.
Haal de dikke uiteinde van de bundeltjes veldsla en voeg de blaadjes bij de selderij .
Verkruimel de helft van de kaas in de kom en bedruppel hem met 3-4 el vinaigrette.
Op aparte borden serveren, verkruimel rest van kaas over de borden.
Strooi dan wat voor extra beet een handje vol walnoten.
Daarna de vinaigrette.
Tip: Vervang de kaas als u deze niet kunt krijgen met Blue d'Auvergne of elke andere milde, kruimelige blauwschimmelkaas.
Is goed, alleen vervang ik die blauwgeaderde kaas ui het recept van Obli/Gordon wel door iets anders.quote:
waarom? nooit een echt mooie romige adertjeskaas gehad? je kan een kaasroute door frankrijk, italië en spanje maken. lekker een maand of 2 met een auto en tent onderweg. vergeet het grote kaasboek niet. de streek waar de beesten grazen en vaak ook kruiden kauwen is bepalend voor de smaak van de melk en daarmee kaas.quote:Op donderdag 28 december 2006 16:13 schreef golfer het volgende:
[..]
Is goed, alleen vervang ik die blauwgeaderde kaas ui het recept van Obli/Gordon wel door iets anders.
dan maak ik de route wel voor bluezz en mijn eigen vriendin. droppen de dames ons bij een wijnhuis, gaan zij kaasproeven. wij lekker wijnproevenquote:Op donderdag 28 december 2006 17:37 schreef golfer het volgende:
Ik ben in tegenstelling tot Bluezz absoluut geen kaasliefhebber, vandaar.
Dat gaat niet door vader.quote:Op donderdag 28 december 2006 17:39 schreef zoalshetis het volgende:
dan maak ik de route wel voor bluezz en mijn eigen vriendin. droppen de dames ons bij een wijnhuis, gaan zij kaasproeven. wij lekker wijnproeven
Laat even weten wat je er door doet, want ik ben ook niet van de kazen...quote:Op donderdag 28 december 2006 17:37 schreef golfer het volgende:
Ik ben in tegenstelling tot Bluezz absoluut geen kaasliefhebber, vandaar.
Had er net een flinke eetlepel witte basterdsuiker doorheen gegooid en dat lijkt te werken.quote:Op donderdag 28 december 2006 18:51 schreef Oblivion het volgende:
Hmmm, bitterheid...Misschien wat bruine suiker? Of gewone witte?
Mooi zo!quote:Op donderdag 28 december 2006 19:02 schreef UIO_AMS het volgende:
Had er net een flinke eetlepel witte basterdsuiker doorheen gegooid en dat lijkt te werken.
Alle ingrediënten in huis gehaald. Morgen lekker sudderen.quote:Op woensdag 27 december 2006 00:39 schreef Oblivion het volgende:
Ik doe nu eerst even de stoofpot overtypen...
6 Personen:
800 g stoofvlees.
3 el bloem.
zeezout en versgemalen peper.
Olijfolie om in te bakken.
200 g rookspek, in blokjes.
2 winterwortels, geschraapt.
1 kleine knolselderij van ca. 700 gram, geschild.
150 g zilveruitjes (of mini sjalotten), gepeld.
enkele takjes tijm.
2 laurierblaadjes.
250 kastanje champignons, schoongemaakt, grote exemplaren gehalveerd.
1 tl tomatenpuree.
500 ml rode wijn.
300 ml runderbouliion.
Handvol bladpeterselie.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Snij het vlees in blokjes. Breng de bloem op smaak met zout en peper en wentel het vlees erdoor.
Verhit wat olijfolie in een grote gietijzeren braadpan op middelhoog vuur.
Bak het rundvlees in 2 of 3 porties rondom bruin en leg het op een bord.
Doe de spekblokjes in de pan en bak ze op laag vuur goudbruin, voeg indien nodig exra olijfolie toe.
Snijd intussen de wortels en de knolselderij in blokjes van 2 cm.
Schep ze met de hele uien, de tijm en de laurierblaadjes in de pan en roerbak op middelhoog vuur 5 minuten, tot de groenten zacht worden.
Roer de paddestoelen en de tomatenpuree erdoor en bak ze 2-3 minuten.
Schenk de rode wijn erbij, schraap de bodem van de pan met een pollepel af om te deglaceren.
Voeg de bouillon toe en breng de vloeistof aan de kook, temper het vuur en laat alles enkele minuten sudderen.
Doe het vlees weer in de pan en roer tot al het vlees onder de vloeistof staat.
Doe het (?) deksel op de pan en zet hem 2 1/2 uur in de oven, of tot het vlees helemaal gaar is.
Proef even en strooi de gehakte peterselie over de stoofpot.
Ben zeer benieuwd wat jullie ervan vinden.quote:Op zaterdag 30 december 2006 17:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Alle ingrediënten in huis gehaald. Morgen lekker sudderen.
Oh, gewone? Of toch die met mosterd?quote:Op zondag 31 december 2006 15:44 schreef Bluezz het volgende:
Nee, aardappelpuree
Zelfgemaaktequote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |