Zo vreselijk-briljant-vingers-aflikkend-water-in-de-mond-pure-snoeperij-likkebaardend-lekker: schouderkarbonade in sinaasappelsap. Eerst stoven en daarna lekker afbakken zodat het carameliseert.
Men neme:
1 kilo schouderkarbonade in stukjes (2 bij 2 cm of zoiets)
zout
anderhalve eetlepel verse tijm
halve eetlepel marjolein (marjoraan)
3 laurierblaadjes (in stukjes)
3 tenen knoflook
Dat hussel je en laat je lekker een paar uurtjes tot een nacht staan.
Zet klaar: 300 gram ui, vier tenen knoflook, 2 sinaasappels en een derde pak sinaasappelsap.
Bereiding:
Pan met dikke bodem op het vuur. Klein beetje olie. Vlees er beetje bij beetje in bruinbakken. Dan vier tenen knoflook (gehakt of uit de pers) en 150 gram ui toevoegen. Even meebakken.
Schrob de sinaasappels schoon en voeg het sap én de schillen bij het vlees. Voeg ook het sap uit het pak toe. Zet het vuur laag en laat de boel 25 minuten stoven (niet langer! Dan eindig je met prut).
Haal de deksel van de pan en voeg de andere helft van de gesnipperde ui toe. Blijf roeren tot er nauwelijks meer vocht in de pan zit. Neem intussen de laurierblaadjes en de sinaasappelschillen uit de pan.
Laai het vuur nu even op en bak het vlees en de uien lekker bruin. Het begint nu heerlijk zoet te ruiken. Maak af met zout en verse peper naar smaak.
Nu alleen nog een paar wraps warm maken, de snoeperij daarin rollen en smullen maar
Met dank aan ons plaatselijke taco-restaurant.