abonnement Unibet Coolblue
pi_53702366
Het moest uiteindelijk knolselderij zijn gelukkig, de groenteboer begreep me nadat hij een aantal gerichte vragen stelde .

En aangezien het een recept van Ramsey is heb ik me tijdens het koken voorgesteld alsof er iemand me constant uit aan het schelden was.
Dat proef je er straks zeker in terug!
  donderdag 4 oktober 2007 @ 20:50:52 #252
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53702520
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 20:44 schreef Herodus het volgende:
Het moest uiteindelijk knolselderij zijn gelukkig, de groenteboer begreep me nadat hij een aantal gerichte vragen stelde .

En aangezien het een recept van Ramsey is heb ik me tijdens het koken voorgesteld alsof er iemand me constant uit aan het schelden was.
Dat proef je er straks zeker in terug!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53702657
You f***ing **sh***le, you id***t, your stew is still cold

groetjes,

  donderdag 4 oktober 2007 @ 21:01:51 #254
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53702815
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 20:55 schreef Bluezz het volgende:
You f***ing **sh***le, you id***t, your stew is still cold

groetjes,

[afbeelding]
Hij staat erbij alsof hij elk moment autopsie gaat verrichten op een ongehoorzaam personeelslid.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53709836
Even een kleine update: na 2,5 uur in de oven haalde ik de deksel ervan af maar die bleek vastgekoekt te zijn. Oeps. Ik verwachtte iets vreselijk aangebrands, maar het was nog net goed: alles was nog vochtig en mals, zonder dat er los vocht in de pan aanwezig was. Knap, want dat heb ik nog nooit gehad: meestal heb ik nog wel een wat vocht in de pan staan.
Ik prefereer persoonlijk wel wat extra vocht en weet niet hoe het bedoelt is. Ik neem aan dat het 'bloemen' van het vlees daar ook mee te maken heeft: dat vond ik al een vrij goede vondst om het vocht wat te binden.

Ik dacht eraan om het morgen nog een paar uur op te zetten maar dat is nu lijkt me niet echt meer nodig. Morgen warm maken, de pas gebakken paddo's erdoor gooien en de platte peterselie erover knippen.

Bluezz, en alle anderen die dat recept uitgeprobeert hebben, was het bij jullie ook zo, of heb ik te weinig vocht toegevoegd. En zou dat de bedoeling geweest zijn, of niet?
pi_53726416
Hier is ie:



Hij was lekker .
  vrijdag 5 oktober 2007 @ 22:12:01 #257
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53731908
Ziet er heerlijk uit! Complimenten
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 5 oktober 2007 @ 22:14:01 #258
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_53731966
Oeh, wat ziet dat er lekker uit.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 5 oktober 2007 @ 22:14:06 #259
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53731969
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 18:39 schreef Herodus het volgende:
Hier is ie:

[afbeelding]

Hij was lekker .
was het vlees zacht en draadjes-achtig. zo zacht dat elk draadje nog net aan je tanden plakte als je er op kauwde?

.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 5 oktober 2007 @ 22:16:13 #260
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_53732020
Maak me gek!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_53732078
@ herodus, ik had teveel bier op toegevoegd, dus bij mij was ie te dun.
Oh en ik heb nog nooit een stoofpot in de oven klaargemaakt, wat ik wel vind op het allerkleinste pitje van het gasfornuis, dat het nog net iets te hard gaat.
Dus oven of petroleumstelletje is wel een optie

[ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 05-10-2007 22:50:19 (schrijf ik het nog verkeerd :\')) ]
pi_53734654
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 22:14 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

was het vlees zacht en draadjes-achtig. zo zacht dat elk draadje nog net aan je tanden plakte als je er op kauwde?

.


Je kon het vlees met je tong tegen je verhemelte uit elkaar duwen.
pi_53734722
pi_53740747
Ik heb een vraag. Ik wil morgen dat recept van Duderinnetje maken. Ze zegt dat je 2 flesjes oud bruin erbij moet doen. Nu heb ik wel een grote fles McChouffe (bruin). Is dit ook goed?

En volgende vraag: hoeveel moet je erin doen? Moet het vlees net onder zitten of?
  zaterdag 6 oktober 2007 @ 19:24:39 #265
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53748123
quote:
Op zaterdag 6 oktober 2007 12:31 schreef iggy_in_the_house het volgende:
Ik heb een vraag. Ik wil morgen dat recept van Duderinnetje maken. Ze zegt dat je 2 flesjes oud bruin erbij moet doen. Nu heb ik wel een grote fles McChouffe (bruin). Is dit ook goed?

En volgende vraag: hoeveel moet je erin doen? Moet het vlees net onder zitten of?

Tuurlijk is dat goed!

En ik zet het spul altijd net niet onder. Gewoon eventueel wat bij doen indien nodig.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53754339
Net niet is genoeg, anders zoals in mijn geval, is het té nat.

Mmmmm stoofpot, hoelaat eten we
  zondag 7 oktober 2007 @ 14:25:58 #267
101884 PeRi
Allons-y!
pi_53763831
Ik ga volgend weekend weer aan de slag en oh mên, ik heb er nu al zo'n zin in .
Whatever I want.
pi_53783395
Even een klein verslag van mijn "Duderinnetje stoofpot": het was

Heb het gisteren 8 uur lang laten stoven en het vlees viel lekker uiteen. De McChouffe was inderdaad een goed idee, heerlijk lekkere zoete smaak gaf het. Het enig minpunt was dat de saus nog behoorlijk waterig was (misschien toch wat teveel bier gedaan) dus ik heb het nog een beetje gebonden. Erbij heb ik rode kool en aardappelkroketjes gegeten.

Bedankt Duderinnetje!!!
  maandag 8 oktober 2007 @ 11:39:41 #269
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53786903
Ik laat het altijd gewoon even pruttelen zonder deksel, als het iets te nat is.
Maar anders volgende keer gewoon wat minder bij doen.

Fijn dat het zo lekker was
Snobs have more fun!
KLIK!
  Moderator maandag 8 oktober 2007 @ 11:46:24 #270
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_53787078
Hé, ook toevallig, gisteren heb ik ook een bierstoofpotje gemaakt. Met Oud Bruin. En 5 uur stoven. Voor de smaak vind ik dat toch wel het minimum.

De laagste stand op het kleinste pitje is bij mij ook altijd net te hard. Ik zet er meestal zo'n warmhouder onder en af en toe zet ik hem dan een minuut of 5 uit. Behelpen dus.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  maandag 8 oktober 2007 @ 12:28:45 #271
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53788127
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 11:46 schreef UIO_AMS het volgende:
Hé, ook toevallig, gisteren heb ik ook een bierstoofpotje gemaakt. Met Oud Bruin. En 5 uur stoven. Voor de smaak vind ik dat toch wel het minimum.

De laagste stand op het kleinste pitje is bij mij ook altijd net te hard. Ik zet er meestal zo'n warmhouder onder en af en toe zet ik hem dan een minuut of 5 uit. Behelpen dus.
Heb je geen over UIO? Daar kun je de pan ook in zetten. En dan op een matig temperatuurtje.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53788322
Als het te dun is kun je er ook 1 of 2 plakken ontbijtkoek indoen het laatste half uur.
Gaat er bij mij vaak in en geeft een lekkere smaak.
pi_53790213
Misschien dat ik komend weekend eens tijd heb om mijn eerste stoofpot te maken!
Welk recept is het best om mee te beginnen?
Welke kan eigenlijk niet fout gaan?
  maandag 8 oktober 2007 @ 14:53:18 #274
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_53791342
damnn wat lekker allemaal...
zal strx mijn potje gebaseerd op duderinnetjes recept ff posten...
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
  maandag 8 oktober 2007 @ 15:10:05 #275
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53791725
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 14:06 schreef Koningin het volgende:
Misschien dat ik komend weekend eens tijd heb om mijn eerste stoofpot te maken!
Welk recept is het best om mee te beginnen?
Welke kan eigenlijk niet fout gaan?
Er kan niet zo veel misgaan aan stoofpot. Maar deze van arithaterhorst Het Grote Stoofpotten Topic was in elk geval makkelijk en lekker!
Snobs have more fun!
KLIK!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')