abonnement Unibet Coolblue
pi_44503209
hartstikke goed Ingrid!
Er wordt bij de schuldhulpverlening vaak ook heel veel rekening met kinderen gehouden. Ook qua duur van betalingsregelingen heb ik me laten vertellen.
Succes!
  zondag 17 december 2006 @ 13:40:07 #27
593 sjak
Juffie Bloem
pi_44505152
quote:
Op zaterdag 16 december 2006 23:19 schreef Ingrid19 het volgende:
Het gesprek ging wel. We hebben geen keus en moeten wel naar gkb. (www.gkb-drenthe.nl) Zo komen we er niet uit. Dat vinden we wel heel eng. Want het wordt niet makkelijk. Eerder zeer moeilijk.
En ik vraag me wel of hoe het dan zit met kleertjes voor Kim, etc. Want de kinderbijslag krijg je dan zelf niet. Maar die vragen kunnen we dan wel stellen. Maandag ga ik na mw, gkb bellen voor een afspraak zsm.
Hoi Ingrid, Ik denk ook dat dat het beste is voor je. Iemand van buitenaf die jullie kan helpen met die schulsanering in plaats van een nieuwe "schuld" aan te gaan bij familie. Wel is het veel enger, maar bedenk maar eens dat zij echt al heel veel problemen hebben gezien bij het gkb en ervaring hebben met het oplossen ervan. Ze weten precies wat je wel en niet kunt uitgeven en laten je echt niet op een droge boterham bijten. Wat je niet moet vergeten is dat je ook aan je eigen problemen moet gaan werken. Dapper hoor dat jullie dit doen, jullie gaan er uit komen, het wordt een paar jaar rot maar daarna kun je je lieve meisje lekker gewoon opvoeden zonder telkens angst te hebben voor de post of wie er aanbelt!
Lekker douchen!
  zondag 17 december 2006 @ 13:46:00 #28
593 sjak
Juffie Bloem
pi_44505416
Sjoegie Ik probeer te bedenken wat ze wil bereiken met haar reactie, het lijkt wel iets van schoktherapie, niet te begrijpen vanuit mijn oogpunt. Ik vind het mailtje wat je gestuurd hebt erg netjes en helemaal niet slachtofferig. Het is toch "normaal" dat je zo twijfelt over alles als je je niet lekker in je vel voelt zitten. Zelfs als ze "alleen maar" ervaringsdeskundige is zou ze dit toch moeten weten. Dat maakt ook dat een depressie zo enorm verwarrend is. Alleen al de vraag of je koffie of thee wilt kan je volledig van slag brengen. En dan heb jij het over vragen of je je kinderen thuis wilt hebben of even wilt "uitlenen"

Ik vind het dus onzorgvuldig van haar, net als eigenlijk iedereen hierboven. Misschien kun je haar nog mailen met de vraag waarom zij haar hulp zo doet als zij doet. Ik denk dat ze onderschat wat er bij jou speelt. Maar dat zijn alleen mijn gedachten. Als je daar eens verder over wilt praten weet je me te vinden
Lekker douchen!
pi_44506870
Tnx iedereen. Ik zie het nu positiever in. Heb de mail naar mw gestuurd, met link van fok.
Ik hoop dat we snel bij het gkb terecht kunnen. En dat ik snel word doorverwezen naar ggz.

We hebben de schuld bij de bank en bij Wehkamp. Wehkamp word ws januari/februari afgelost.
En dan maar hopen dat de bank mee wil werken. Gelukkig hebben we geen deurwaarders etc op de stoep gehad. Maar vorige maand konden we amper de huur betalen en werd het water bijna afgesloten. Dankzij mijn vader is de waterrekening betaald. Mede daarom hebben we toen de auto verkocht.

We zien nu in dat we zelf zo niet verder komen.

Volgens schoonmoe moet ik vaker de frisse lucht in en geen medicijnen, das niet nodig. Ik heb maar besloten om niet naar haar te luisteren. Pfff, zal morgen vast een zwaar gesprek worden bij mw.
pi_44506962
quote:
Op zondag 17 december 2006 12:12 schreef melonovy het volgende:
Ingrid, er zijn hier ook vast wel mensen die willen helpen, ik iig wel, welke maat heeft Kim? Wat heb je nodig?
Dat vind ik echt superlief!
Kim zit nu sinds ca 2 weken ik maat 74. In maat 80 hebben we maar 2 dingen. 1 trui en 1 pakje die ze op haar verjaardag heeft gehad. Ohja, we hebben ook genoeg pyama's in maat 80.

Ik vind het een goed idee om tzt in het vraag en aanbod topic te plaatsen als wij kleertjes zoeken. Marktplaats zijn we bekend mee. Hebben we het meeste wat ze nu draagt vandaan gehaald.
  Redactie Frontpage zondag 17 december 2006 @ 14:29:04 #31
3926 crew  Djeez
Orde van de Paarsgepunte Lans
pi_44506982
ik post ook maar ff hier, zodat ik sowieso een tvp heb.

Ik vond het eerst wel eng om naar mijn vader te gaan. Ik heb mijn vader altijd gezien als een charismatisch en dominant persoon, die er vroeger altijd al op hamerde geen schulden te maken, zuinig met je geld om te gaan, een goeie baan te krijgen en een huis te kopen. Mijn vader en stiefmoeder hadden zich al ingelezen, we hadden een link naar het vorige topic meegesturd in de mail met de vraag of we konden kangskomen.

Gelukkig viel mijn vader ons niet aan. Hij vindt het wel jammer dat we het geld zo over de balk hebben gesmeten, maar hij zei erachteraan dat we het verleden moeten laten rusten en naar de toekomst moeten kijken. Hij wil niet de lening overnemen, ondanks dat hij het financieel wel kan. Maar als we naar het GKB gaan, leren we er wel veel meer van. En idd, ze hebben wel gelijk. Gelukkig willen ze wel helpen door af en toe wat mee te nemen voor ons of voor Kim.

We hopen dit jaar nog bij het GKB terecht te kunnen. Ik zie nu wel in dat dit de enige uitweg is. Het schijnt dat je iets onder het bijstandsniveau krijgt. Is dat niet iets van 800 Euro ? Daar is wel mee te leven, maar ik weet niet of je daar nog alle vaste lasten van moet betalen. Ach, dat overleven we dan ook wel weer. Het zullen drie loodzware jaren worden, maar we worden hier samen sterk van, daar ben ik van overtuigd! Het is ook geen schande, want er zijn nog veel meer mensen met grote schulden!
Op woensdag 10 juli 2013 01:46 schreef Littlerabbit het volgende:
Djeez is een literaire grootheid. Hij weet op een poëtische wijze zelfs de schoonheid in een kinderverkrachting bloot te leggen. Tuinbeeld kopen?
pi_44507127
jullie krijgen begeleiding enzo hoor... echt serieus het is te doen, en eerlijk is eerlijk ik vond het wel fijn dat hun een heleboel dingen uit handen namen.
En je word echt een stuk bewuster van geld en hoe er mee om te gaan.
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
  † In Memoriam † zondag 17 december 2006 @ 14:38:00 #33
43556 miss_dynastie
pi_44507232
quote:
Op zondag 17 december 2006 14:29 schreef Djeez het volgende:
Hij wil niet de lening overnemen, ondanks dat hij het financieel wel kan. Maar als we naar het GKB gaan, leren we er wel veel meer van. En idd, ze hebben wel gelijk.
En buiten dat, voorzover ik heb begrepen regelt het GKB ook wat met je schuldeisers en dat kan je vader niet. Na drie jaar ben je ervan af als je je aan de regels houdt.
quote:
Daar is wel mee te leven, maar ik weet niet of je daar nog alle vaste lasten van moet betalen. Ach, dat overleven we dan ook wel weer. Het zullen drie loodzware jaren worden, maar we worden hier samen sterk van, daar ben ik van overtuigd! Het is ook geen schande, want er zijn nog veel meer mensen met grote schulden!
Voorzover ik heb begrepen van anderen worden je vaste lasten voldaan en krijg je zelf een soort leefgeld. Dat is beslist niet veel, maar ook niet ondoenlijk. Na drie jaar ben je dan wel overal vanaf en kan je met een schone lei beginnen.
pi_44507305
Djeez het is zeker geen schande, er zijn erg veel mensen met schulden die er zelf niet uitkomen. Ik kan daarom ook soms zo pissig worden op al die reclames van lenen.nl en dergelijke instellingen.

Het is wel goed denk ik dat je vader jullie niet op die manier helpt, want daar zouden jullie niets van leren idd. Het is belangrijk dat je in de toekomst niet dezelfde fouten leert maken.

hier http://home.szw.nl/navigatie/rubriek/dsp_rubriek.cfm?rubriek_id=4&subrubriek_id=401&link_id=83005
kan je zien hoe hoog een bijstandsuitkering ongeveer zou zijn. Dus van die 800 euro zal je waarschijnlijk ook je vaste lasten moeten betalen.
-If I know I'm going crazy, I must not be insane-!
pi_44507382
quote:
Op zondag 17 december 2006 14:38 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

En buiten dat, voorzover ik heb begrepen regelt het GKB ook wat met je schuldeisers en dat kan je vader niet. Na drie jaar ben je ervan af als je je aan de regels houdt.
[..]

Voorzover ik heb begrepen van anderen worden je vaste lasten voldaan en krijg je zelf een soort leefgeld. Dat is beslist niet veel, maar ook niet ondoenlijk. Na drie jaar ben je dan wel overal vanaf en kan je met een schone lei beginnen.
Klopt. Die constructie willen wij het liefste. Dat hun alles overmaken en dat wij dan weekgeld krijgen. Dat heet dacht ik minnelijk. Hopelijk lukt het bij de abn. Als die niet wil meewerken, komen we in de wsnp terecht. Dat gaat via de rechter, dan moet de abn meewerken. En dan mogen ze in huis komen en eventueel dingen gaan verkopen.
  zondag 17 december 2006 @ 14:45:09 #36
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_44507474
Psssst, is het een idee om dit verhaal in een apart topic te gooien (in WGR)? Dan kan het hier 'gewoon' weer over depressies door hormonen gaan.
***
  zondag 17 december 2006 @ 14:45:53 #37
3142 m@x
Do, a deer, a female deer
pi_44507502
Vaak werken schuldeisers wel met die regelingen mee hoor. Het is voor hun kiezen of delen. Of een deel van de schuld wordt afgelost via een regeling met het GKB of ze kunnen fluiten naar hun centen omdat mensen de schuld gewoon niet kunnen/willen betalen. Overigens is de bijstandsnorm voor een gezin volgens mij wel hoger dan 800 euro hoor. Volgens mij was het iets van 1100 euro. Maar dan gaan daar inderdaad wel de vaste lasten af.
Oops! Did I just roll my eyes out loud?
♥ Huisje, boompje, fietstas ♥
♥ There is no way to happiness, happiness is the way ♥
pi_44507610
Djeez en Ingrid, hele goede stap! Dit is echt het begin van de oplossing, heel dapper van jullie om dit eindelijk te durven doen. Kim zal jullie er later dankbaar om zijn.

Sugar, nee jij bent niet gek, ze reageert echt belachelijk en zeer onprofessioneel. Lekker om een depressief iemand de grond in te trappen en om de oren te slaan met de symptomen van een depressie. Daarom ben je nu juist toch onder behandeling, omdat alles zo voelt? Gelukkig maar dat je daar weg bent. (Max merkte ook nog op dat ze het medium e-mail wel erg slecht begrijpt als ze niet ziet hoe lullig zoiets over komt)
mooi he, alles
pi_44507636
De huur is 440,- electriciteit etc is 130.- water 80.- zorgverzekering samen is 205,-
Dan moeten de huur en zorgtoeslag wel goed gaan. En waterheffingen komen te vervallen.
Maar ik neem aan dat ze dat allemaal wel weten daar.
pi_44507789
Sorry, we zijn idd erg offtopic zo.
iig een beetje. Mijn depressie heeft wel iets met geldproblemen te maken. Maar volgens mij niet alles.
Ik vraag me nu wel af of de medicijnen wel goed werken. Zal het morgen zeker aan mw en de ha voorleggen.
  † In Memoriam † zondag 17 december 2006 @ 14:54:43 #41
43556 miss_dynastie
pi_44507798
quote:
Op zondag 17 december 2006 14:50 schreef Ingrid19 het volgende:
De huur is 440,- electriciteit etc is 130.- water 80.- zorgverzekering samen is 205,-
Dan moeten de huur en zorgtoeslag wel goed gaan. En waterheffingen komen te vervallen.
Maar ik neem aan dat ze dat allemaal wel weten daar.
Ingrid, ga nu even niet teveel rekenen, echt. Dat doen zij wel voor je. Op een ander forum waar ik kom zitten mensen in deze schuldregeling en die ontvangen met hun gezin van vier personen 75 euro boodschappengeld + kinderbijslag. Ik zeg niet dat jullie dat ook krijgen, maar goed. Ik denk wel dat het echt enorm in jullie voordeel werkt dat Kimmetje nog zo klein is. Als het allemaal een beetje lukt zijn jullie ervanaf zodra ze naar school gaat. Da's een veel mooiere periode om krap te zitten (ja, voorzover je over mooi kunt spreken) dan wanneer je kinderen op de middelbare school hebt, echt. Nu vragen ze niet veel, nemen genoegen met tweedehands, etc. Het zal niet makkelijk zijn, maar jullie redden het echt wel. En dan weer beginnen met een schone lei, wat moet dat heerlijk zijn!
quote:
Op zondag 17 december 2006 14:54 schreef Ingrid19 het volgende:
Sorry, we zijn idd erg offtopic zo.
iig een beetje. Mijn depressie heeft wel iets met geldproblemen te maken. Maar volgens mij niet alles.
Ik vraag me nu wel af of de medicijnen wel goed werken. Zal het morgen zeker aan mw en de ha voorleggen.
Ik denk idd dat je depressie (zo goed als) niets met hormonen te maken heeft, en dat is wel waar het eigenlijk om gaat. Of de medicijnen goed werken weet ik niet, maar ik denk dat aanpakken van de omgeving en dus de uitzichtloze situatie al best een hele hoop kan helpen. En dat gaan jullie doen!
pi_44508011
quote:
Op zondag 17 december 2006 14:54 schreef Ingrid19 het volgende:
Sorry, we zijn idd erg offtopic zo.
iig een beetje. Mijn depressie heeft wel iets met geldproblemen te maken. Maar volgens mij niet alles.
Ik vraag me nu wel af of de medicijnen wel goed werken. Zal het morgen zeker aan mw en de ha voorleggen.
Depressie kan door alles veroorzaakt raken, daar zijn helaas geen regeltjes en richtlijnen aan verbonden, het overkomt je zeg ik altijd maar.
En heel vaak kom je er zonder goede begeleidende hulp allen niet uit.
Gelukkig zijn daar ook weer oplossingen voor, onze psychologen enz enz die zijn er om naar je te luisteren en je te helpen om dingen te verwerken en beter te begrijpen
En helpen bij een goed plan om uit de depressie te komen.
Ad worden niet altijd voorgeschreven, maar kunnen idd verlichting bieden mits ze je op een goede mannier slikt incl de begeleiding die je ernaast krijgt.
En als je zo een typetje bent als mij dan helpen ze je totaal niet Maar daar kom je vanzelf achter als al een paar verschillende ad hebt geprobeerd
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
pi_44508227
quote:
Op zondag 17 december 2006 15:00 schreef Bar_en_Mar het volgende:

[..]

Depressie kan door alles veroorzaakt raken, daar zijn helaas geen regeltjes en richtlijnen aan verbonden, het overkomt je zeg ik altijd maar.
En heel vaak kom je er zonder goede begeleidende hulp allen niet uit.
Gelukkig zijn daar ook weer oplossingen voor, onze psychologen enz enz die zijn er om naar je te luisteren en je te helpen om dingen te verwerken en beter te begrijpen
En helpen bij een goed plan om uit de depressie te komen.
Ad worden niet altijd voorgeschreven, maar kunnen idd verlichting bieden mits ze je op een goede mannier slikt incl de begeleiding die je ernaast krijgt.
En als je zo een typetje bent als mij dan helpen ze je totaal niet Maar daar kom je vanzelf achter als al een paar verschillende ad hebt geprobeerd
Hoe bedoel je dat?
pi_44508364
ad kunnen/zijn in sommige hoeveelheden verslavend, het is daarom altijd heel verstandig om nooit zomaar op eigen houtje te gaan spelen met de ad (uit ervaring spreek ik nu)
Als je je aan de afgesproken hoeveelheden slikt, is er niet veel aan de hand.
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
pi_44513251
quote:
Op zondag 17 december 2006 15:11 schreef Bar_en_Mar het volgende:
ad kunnen/zijn in sommige hoeveelheden verslavend, het is daarom altijd heel verstandig om nooit zomaar op eigen houtje te gaan spelen met de ad (uit ervaring spreek ik nu)
Als je je aan de afgesproken hoeveelheden slikt, is er niet veel aan de hand.
Ah zo. Er is mij verteld dat het niet verslavend is trouwens. Ik neem elke dag 1 pil, dus dat is goed.
  † In Memoriam † zondag 17 december 2006 @ 18:10:51 #46
37843 lady-wrb
kortaf
pi_44513609
dat is absoluut waar ingrid. en het is verdomd moeilijk om er weer vanaf te komen.
en toch... dat advies van je (schoon?)moeder is zo gek niet.
even uitwaaien kan zo lekker zijn
pi_44516479
Of AD's verslavend zijn daar verschillen de meningen volgens mij nogal over. Ik heb eerder geen moeite gehad met het afbouwen en stoppen van mn AD. Alleen laatst met de prozac werd mn stemming wel weer veel minder toen ik aan het afbouwen was en daarom ook maar weer opgehoogd...

Uitwaaien is sowieso goed .
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_44516964
Een schuld kan natuurlijk nooit een depressie veroorzaken, je kunt je er hooguit somber (in de volksmond: depressief) door gaan voelen. Andersom kan een depressie wel maken dat je veel moeilijker met problemen (zoals bijvoorbeeld een hoge schuld) kunt omgaan, en dat je jezelf ook niet genoeg bij elkaar kunt rapen om het te gaan oplossen.

AD is overigens niet verslavend. De meeste tranquilizers (oxazepam, diazepam, alprazolam, lorazepam, temazepam) die door huisartens ook weleens worden gegeven bij acute symptomen zijn dat weer wél. Dat het moeilijk is om van een AD af te komen, is omdat het moeilijk is om weer terug te gaan naar je depressieve zelf. Ik weet uit ervaring dat als je serotoninepeil zichzelf wél weer goed in balans kan houden, je niets merkt van het afbouwen/stoppen. Zolang je nog een fysiek probleem hebt met die balans, merk je dat wel.
mooi he, alles
  maandag 18 december 2006 @ 10:44:19 #49
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_44530976
Sugar, hoe is het nu met je?
Hopelijk heb je dat mailtje van die Eileen heel snel van je af laten glijden.
***
  maandag 18 december 2006 @ 12:13:24 #50
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_44533059
BE
Ik vind het wel lastig dat het zo is gegaan. Maar verder gaat het wisselend. Ik was vandaag heel trots op mezelf, om hoe ik het deed met de kindjes, maar had straks toch weer een uitbarsting. Ik wil dat echt niet meer hebben. Ik word dan ineens opgefokt en te boos op Maria, niet leuk.

En ik blijf erg met dat eten zitten. Ik kom niet uit verstand en gevoel, zeg maar. Probeer elke dag zo min mogelijk te eten, maar ik wéét dat ik toch straks weer moet eten ooit. Dus waarom dan nu dit doen? Elke dag die lukt is meegenomen, is een beetje dichter bij dun zijn en bij mezelf accepteren. Het lukt me gewoon niet om met dit lijf van dingen te genieten, blij te zijn om dingen en gewoon een kerstkransje te nemen. Zodra ik dat zou doen, lachen, blij zijn, genieten, sta ik mezelf dus toe zo te zijn als ik nu ben. Dat wil ik niet.

Maar het is een geworstel, want als ik alleen ben, of met de kindjes, dan kan ik soms wél oprecht lachen om iets, of blij zijn met iets. Maar dat sta ik mezelf niet toe met anderen erbij, daarvoor voel ik me veel te onzeker over mezelf, mijn lijf. Stom en sneu, vind ik. Echt waar.
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')