abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 13 januari 2007 @ 19:50:32 #251
49091 MasterMido
ja das lekker
pi_45323118
nee ik ben er ook niet zo'n fan van. Maar vind ook dat er nu niet betere spelers bij Heerenveen zijn voorzijn plek.

Kaarten Grün uit binne
  zondag 14 januari 2007 @ 13:20:16 #252
89850 Proud2beDiepfries
Fryslân Boppe!!!
pi_45340310
quote:
Op zaterdag 13 januari 2007 19:50 schreef MasterMido het volgende:
nee ik ben er ook niet zo'n fan van. Maar vind ook dat er nu niet betere spelers bij Heerenveen zijn voorzijn plek.

Kaarten Grün uit binne
hier ook

Jammer van de (oefen-)nederlaag.., maar op zich wel een goede les voor GJV.. Dat 'niet kunnen creëren van kansen' (waarmee je dus uiteindelijk de wedstrijd verliest) zit al heel lang (zo ongeveer het hele seizoen..) in de ploeg. Het zijn, imho, vooral de individuele acties/bevliegingen van Pranjic, Nilsson en Alves waarmee kansen geschapen worden, zonder die 3 is de ploeg aanvallend machteloos Misschien dat Verbeek nu ook eindelijk zelf eens ziet dat het niet zo geweldig is zoals hij deze selectie laat voetballen, die onzekerheid die de ploeg uitstraalt, die onnauwkeurigheid in balaanname en passing, die machteloosheid die je op de tribune ervaart...

Maar afijn, we geven de hoop niet op... nog een weekje en dan 3 punten pakken in Eindhoven
I'm a shooting star leaping through the sky like a tiger defying the laws of gravity
Farookh Bulsara (Freddie Mercury) 05/09/1946-24/11/1991
Hattrick: SC diepFries (1295088)
  dinsdag 16 januari 2007 @ 12:10:00 #253
89850 Proud2beDiepfries
Fryslân Boppe!!!
pi_45401638
quote:
Heerenveen begint 2007 met zege op Groningen
16 januari 2007
Het beloftenteam van Heerenveen is het voetbaljaar 2007 goed begonnen. Heerenveen won gisteravond met 3-1 van FC Groningen. De basis voor de zege werd gelegd in de eerste helft. Heerenveen was het eerste halve uur heer en meester en nam een 3-0 voorsprong. Groningen deed op slag van rust iets tegen, maar de overwinning kwam in de tweede helft geen moment in gevaar.

Het duel tussen Heerenveen en Groningen was een met twee gezichten. Heerenveen was voor rust oppermachtig en liep in een tijdsbestek van een half uur uit naar een 3-0 voorsprong. In de slotfase van de eerste helft kwam Groningen wat beter in de wedstrijd en dat resulteerde in de 3-1. Na de pauze viel er helaas weinig meer te genieten op sportpark Skoatterwâld. Beide ploegen werkten hard, maar leden veel balverlies en creëerden amper kansen.
Omdat Calvin Jong A Pin de stap naar het eerste elftal heeft gemaakt en Timmi Johansen niet fit is, moest trainer Henk Herder een aantal wijzigingen doorvoeren. Pim Balkestein begon als linksachter en Oguzhan Türk, normaliter middenvelder, vormde samen met Robbert Maruanaya het centrum van de verdediging. Voorin speelde Heerenveen met twee spitsen, Tarvajärvi en Ghoochannejhad, in plaats van de gebruikelijke drie.



Gonzalo Garcia Garcia, op de foto in actie tegen PSV, scoorde gisteravond op fraaie wijze de 2-0.
Groningen begon iets beter aan de wedstrijd, maar Heerenveen nam het initiatief al snel over en dat resulteerde al na zeven minuten in de openingstreffer. Een afgeslagen corner werd door Reza Ghoochannejhad weer opgepikt. Hij bereikte de mee ingeschoven Türk en die zette Storm met een fraaie pass vrij voor doelman Koopmans. De aanvaller liet de bal beheerst in de hoek verdwijnen, 1-0.

Nadat Reza Ghoochannejhad een fraaie kans op de 2-0 had laten liggen, was het in de 18e minuut opnieuw raak. Gonzalo Garcia Garcia kreeg de bal op het middenveld, speelde zich knap vrij en verraste Koopmans met een poging die het midden hield tussen een schot en een stift. De bal verdween van ongeveer twintig meter via de onderkant van de lat in het doel, 2-0.

Binnen het halve uur was de wedstrijd gelopen. De treffer werd ingeluid door rechtsback Tom Siwe. Hij bereikte Reza Ghoochannejhad die alleen voor Koopmans geen fout maakte, 3-0. Groningen kwam in de slotfase van de eerste helft iets terug en kwam via Krohne, die eerder al het zijnet had geraakt, in de 42ste minuut op 3-1. De spits profiteerde van een dekkingsfout van de Friese defensie.

Na rust gebeurde er weinig meer. Heerenveen haalde het hoge niveau van het eerste half uur niet meer en Groningen wilde wel, maar kon de thuisclub niet echt in verlegenheid brengen. Heerenveen kreeg via Garcia Garcia (te zwak ingeschoten) nog een goede kans. De gasten waren via Seedorf en invaller Kieft dicht bij een treffer, maar gescoord werd er niet meer.

Trainer Henk Herder was na afloop tevreden over de eerste helft, maar minder over het optreden na rust. ,,We wilden goed starten en dat gebeurde. We hadden het initiatief en maakten een paar schitterende doelpunten. Na rust waren we te gemakkelijk en werd er onnauwkeurig gespeeld. Het verschil was te groot. Dat mag eigenlijk niet.’’

Over het experiment met Oguzhan Türk was Herder niet ontevreden. ,,Voor rust deed hij het prima. Na rust kwam hij een paar keer in de problemen, maar eigenlijk gold dat voor de hele ploeg. Ik ben blij met de overwinning. Zo’n eerste wedstrijd na de winterstop is altijd lastig. We hebben drie punten en weten waar we aan moeten werken.’’

De beloften komen donderdagavond alweer in actie. Dan is Sparta Rotterdam te gast. Het duel met de Rotterdammers ging eind vorig jaar niet door omdat het arbitrale trio niet op kwam dagen. Volgende week maandag gaat Heerenveen bij Sparta op bezoek en drie dagen later staat het uitduel tegen Vitesse op het programma.

Heerenveen blijft door de zege koploper in de beloftendivisie. FC Utrecht volgt op vier punten, maar heeft en wedstrijd meer gespeeld. Bij een zege op Sparta is Heerenveen zeven punten los. FC Twente, dat gisteravond de subtopper tegen FC Utrecht verloor,komt bij een zege op Sparta op tien punten achterstand.

Opstelling Heerenveen: Doel: Waterman. Defensie: Siwe, Maruanaya, Türk, Balkestein. Middenveld: Storm (Boersma 75), Bradley, Garcia Garcia, Johnson. Voorhoede: Tarvajärvi, Ghoochannejhad.

Een goed begin...
I'm a shooting star leaping through the sky like a tiger defying the laws of gravity
Farookh Bulsara (Freddie Mercury) 05/09/1946-24/11/1991
Hattrick: SC diepFries (1295088)
  dinsdag 16 januari 2007 @ 16:28:04 #254
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_45409168
Reza
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  vrijdag 19 januari 2007 @ 16:20:32 #255
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_45508603
quote:
Zoals eigenlijk wel verwacht is Jakob Poulsen zaterdag tegen PSV op rechtsback de vervanger van Gianni Zuiverloon. Daardoor is er op het middenveld ruimte voor Paul Bosvelt. PSV heeft aanmerkelijk meer personele problemen.

Zuiverloon kreeg tegen FC Utrecht zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor geschorst. Poulsen speelde de laatste weken voor de winterstop op het middenveld, maar schuift nu een linie naar achteren. Paul Bosvelt is weer fit en krijgt zijn plaats op het middenveld terug. Petter Hansson en Ugur Yildirim zijn nog niet genoeg hersteld om mee te kunnen doen tegen PSV. Hansson is er volgende week tegen Heracles Almelo waarschijnlijk wel weer bij, het herstel van Yildirim zal iets langer duren. Aardig: Gonzalo Garcia-Garcia zit voor het eerst op de bank en zou zijn officiële debuut in de hoofdmacht kunnen maken.

Bij PSV doet Michael Reiziger niet mee. Hij raakte deze week tijdens een training geblesseerd aan een buikspier. Ibrahim Afellay is geblesseerd aan de lies en speelt ook niet. De Braziliaanse aanwinst Alcides is momenteel in Portugal om een werk- en verblijfsvergunning aan te vragen in dat land. Hij mist daardoor in ieder geval de wedstrijd tegen Heerenveen. Dat Mika Väyrynen, John de Jong (allebei ex-Heerenveen) en Edison Mendez niet inzetbaar zijn, was eerder deze week al bekend.

PSV-trainer Ronald Koeman houdt rekening met een lastige wedstrijd: ,,Het is altijd afwachten hoe uit de winterstop komt, dat is puur een gevoel. Als de kop eraf is, weet je weer waar je staat en waar je aan moet werken. Heerenveen is een ploeg die al jarenlang in de buurt van Europees voetbal speelt, we zijn voorbereid op een moeilijke wedstrijd. Zij missen een of twee jongens, maar wij ook.''

De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde dit seizoen in 0-0. Het was de laatste wedstrijd van Riemer van der Velde als voorzitter van sc Heerenveen. Afonso Alves jaagt in Eindhoven verder op een bijna tien jaar oud clubrecord. De Braziliaan maakte tot nu toe achttien (competitie)doelpunten en dat is precies het aantal waarmee Jon Dahl Tomasson (1996-1997) en Anthony Lurling (1999-2000) een seizoen eindigden.

opstelling sc Heerenveen: Brian Vandenbussche; Jakob Poulsen, Michael Dingsdag, Michel Breuer, Calvin Jong-A-Pin; André Hanssen, Paul Bosvelt, Thomas Prager, Danijel Pranjic; Afonso Alves, Lasse Nilsson
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  vrijdag 19 januari 2007 @ 16:21:06 #256
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_45508616
De Friese bank wordt bezet door Waterman, Friend, Johnson, Maruanaya, Garcia Garcia, Tarvajärvi en Bradley.
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_45514477
Maruanaya? Nieuw talent?

Waar komt die vandaan officieel?
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_45514905
Robbert Maruanaya speelt normaliter in het beloften elftal. Verdediger.
Sinds afgelopen zomer een contract, daarvoor al 5 jaar als jeugdspeler bij SCH.
  vrijdag 19 januari 2007 @ 19:53:55 #259
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_45514915
speelt er de hele jeugd al dacht ik. Dat zoeken we op
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_45515018
Marihuana?
  vrijdag 19 januari 2007 @ 19:56:23 #261
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_45515030
quote:
22/06 (20:27) Robbert Maruanaya heeft donderdag een contract getekend dat hem voor nog een jaar aan sc Heerenveen bindt. De speler gaat er vanuit dat hij komend seizoen een plaats bij de eerste achttien verovert.

Maruanaya speelt al sinds zijn vijftiende bij sc Heerenveen. De club sloot een overeenkomst met de verdediger voor een jaar, met een optie voor nog een jaar. Op de officiële site van de club spreekt de speler zijn ambitie uit: ,,Een plaats bij de selectie van achttien spelers moet ik toch wel kunnen veroveren, daar heb ik wel vertrouwen in. Van daaruit zien we wel verder.''

Rechtsbenige verdedigers zijn meer dan welkom op dit moment. sc Heerenveen contracteerde weliswaar Gianni Zuiverloon voor de positie van rechtsback, maar de spoeling is wel dun. Afgelopen seizoen speelde Jakob Poulsen regelmatig als rechtsachter, terwijl diens kwaliteiten duidelijk meer op het middenveld liggen. Met het vertrek van Marcel Seip en Saïd Bakkati is een verdediger die met rechts een bal kan trappen geen overbodige luxe.
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_45515063
quote:
De 20-jarige Maruanaya is al lang geen onbekende meer bij sc Heerenveen. Sinds zijn vijftiende speelt de bij AFC ’34 begonnen rechtsbenige verdediger bij Heerenveen. Het vertrouwen dat de club in Maruanaya heeft is tot uitdrukking gebracht in een contract voor een jaar met de optie voor nog een jaar.
De kersverse contractspeler is positief over zijn kansen bij Heerenveen: “Een plaats bij de selectie van achttien spelers moet ik toch wel kunnen veroveren, daar heb ik wel vertrouwen in. Van daaruit zien we wel verder.”
pi_45515549
Ah, AFC '34. Leuke club.

Zou leuk zijn als er weer een jeugdspeler door kan breken.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_45515598
We gaan winnen, ik voel het
  vrijdag 19 januari 2007 @ 20:42:20 #265
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_45516649
ik voel het ook een beetje . . .
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  zaterdag 20 januari 2007 @ 20:34:18 #266
49091 MasterMido
ja das lekker
pi_45542919
huilie nu al 2 penals tegen
pi_45542944
Niks aan de hand. 2e helft is voor ons
  zaterdag 20 januari 2007 @ 21:17:10 #268
61447 Douwe
Ik heb gelijk
pi_45544278
Was dat maar zo

Wel weer Alfonso
pi_45546649
quote:
Op zaterdag 20 januari 2007 20:34 schreef MasterMido het volgende:
huilie nu al 2 penals tegen
Is er niet ergens een lijstje te vinden met hoeveel penalties de profclubs tegen hebben gekregen?
  zaterdag 20 januari 2007 @ 22:56:40 #270
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_45546934
wij zitten al op 9 penals tegen dacht ik . . .
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_45548259
10
  zondag 21 januari 2007 @ 02:09:30 #272
61447 Douwe
Ik heb gelijk
pi_45550844
En al 3x Dingsdag
pi_45554359
Aan die schwalbe van Farfan kon Dingsdag niets doen. Bah. Daarbij heb je als centrale verdediger natuurlijk een iets grotere kans om bij penalties betrokken te zijn dan pakweg Alves of Nilsson.
pi_45554810
Sneu voor die Ping Pong trouwens, stond toch aardig te ballen en kan het nu even niet doorzetten.
pi_45570550
Patrick Lip wordt wellicht de volgende versterking van Veendam. Creatieve middenvelder, geboren in Lemmer schijnt. Zou leuk zijn.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')