Gepocheerde kievitsei met Korenwolf in een bedje van waterkers
Doe water in kookpot (hoeveelheid : tot een rauw kievitsei volledig onderstaat)
Giet er de azijn bij
Laat aan de kook komen
Breek elk kievitsei in een kopje (met oortje). (4 eieren, 4 kopjes) Uiteraard mag de dooier (hoe dooier hoe beter) niet breken
Als het water kookt, met een spatel in het water roeren tot er zich een draaikolk vormt. Stop een kopje met kievitsei tot in het kokende water en laat het kievitsei in het midden, in dat draaikolkje, glijden.
Geef weer een draaiende beweging aan het water en zo verder tot alle eieren in het water liggen.
Snel werken is wel de boodschap
Na ongeveer 2,5 tot 3 minuten is het kievitsei gaar genoeg. De dooier moet dus nog vloeibaar blijven. Schep met een schuimspaan de eieren nu voorzichtig over, in een kom met koud water.
Neem nu de eitjes één voor één uit de kom met koud water en snij met een bot tafelmes de overtollige sliertjes weg. Doe dit terwijl het kievitsei in de handpalm rust.
De eieren weer in een andere kom met koud water leggen.
Men neme de Korenwolf, ontdoe deze van de pezen in de liesstreek. Leg de Korenwolf in een bord met Zaanse Bloem. Deze is grover van korrel en hecht dus beter, waardoor de jus straks een donkerrode kleur krijgt.
Smelt 200 gram boter in de pan en laat deze goed warm worden
Leg de Korenwolf in de pan en bak deze goed bruin
Snij ondertussen sjalotje en knoflook fijn.
Als de Korenwolf bruin is, leg hem dan in de oven op 90 graden om door te garen
Fruit het sjalotje en knoflook aan.
Als groente pakken we een blik schorseneren, dit past goed bij de Port de Guimares, die we straks erbij serveren.
Warm de schorseneren op met een fond van paardenhoeven, strooi daarna een handvol kukumapoeder over.
Het bord dresseren:
Leg een bedje waterkers in het midden van het bord, daarop de Korelwolf. De jus sprenkelen over het bord, daarop komen de schorseneren en gepocheerde kievitsei. Geserveerd wordt deze met een Port de Guimares, maar kan ook heel goed met een Chateaux de Lille Grande vanaf 1987.
Smakelijk eten.
[ Bericht 0% gewijzigd door Votz op 13-12-2006 21:33:07 ]
Women fart just as much as men. It's just that most men take more pride in it than most women.
FART FAQ:
http://www.heptune.com/farts.html