abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 13 december 2006 @ 16:56:54 #1
163407 vero-legata
mensenrechten.org
pi_44397120
Elke econoom weet dat wat schaars is duur wordt,

Bedreigde diersoorten zijn daarom ideaal om hoogstaande en dure maaltijden van te maken. Wie komt met de Recepten. HIerbij de eerste.

Koala koteletjes gemarineerd in bijenhoning, voor 2 personen

1 jonge malse koala. 300 gram
Celevita Aardappelpartjes met zeezout en rosemarijn. 425 gram
Verse snijboontjes met nootmuskaat 300 gram

Bak de Koala Koteletten kort bruin in hete olie,
Laat daarna rustig garen.
Bak de aardappeltjes en verwarm de snijbonen. kruiden toevoegen naar smaak.
Bij het serveren is een scheutje bijenhoning over de koala erg lekker.
En smullen maar!!

Serveertip: Serveer met eucalyptus thee voor een added sarcastisch effect.
Nederlandse Eetbare Planten & Paddenstoelen Database @ www.permacultuurnederland.org
pi_44397564
Sumatraanse Tijgerstaart Sate.

Hak de staart van een Sumatraanse Tijger ( liefst een dode, anders worden de rollen omgedraaid) in blokjes.
Werp de rest van het zeldzame bedreigde dier in de biobak om de verspilling optimaal te laten zijn.

Marineer deze blokjes Tijgerstaart in:

2 eetlepels olie
1 eetlepel sambal badjak
2 eetlepels rode wijnazijn
1 blikje tomatenpuree
wat gemalen witte peper.

Laat dit minstens een half uur marineren.

Rijg de gemarineerde Tijgerstaart blokjes aan spiezen ( liefst van regenwoudhout ) en leg ze op de grill.

Lekker met een Ketjapsausje of pindasaus.

Als bijgerecht een salade van Veldsla met gegrilde kolibriereepjes.

Eet smakelijk.
Zwaar werk is lekker, hoef ik niet meer naar de sportschool.
pi_44397840
Xbox Live: koenpijl
pi_44397874
  woensdag 13 december 2006 @ 19:16:46 #5
163407 vero-legata
mensenrechten.org
pi_44401393
Panda Pathe

Men doodde een der laatste chinese panda`s, een shotgun kan erg handig zijn maar verwijder dan goed de hagel.

Men slachte de panda in ferme lappen vlees en haalt alle ingewanden eruit.
Van alle vlees en organen wordt een mooie mix gemaakt met behulp van de keukenmachine
De pathe die hieruit komt is erg goed met verse bamboe.
Of lekker voor op de boterham!

Tip bewaar het velletje, via ebay kan dit heel wat opleveren of kijk eens of het WNF nog een bijpassend openhaart kleed nodig hebben.
Nederlandse Eetbare Planten & Paddenstoelen Database @ www.permacultuurnederland.org
  woensdag 13 december 2006 @ 20:09:38 #6
122102 blonchi
Blauwgilborgel
pi_44403094
gorillamedallions

Men tikke op de zwarte markt een gepekelde gorillarug op de kop. Let hierbij goed op het echtheidscertificaat. Dit heeft drie redenen:
1. Vanwege eventuele ebolabesmetting
2. Wellicht is het een andere aap (mandril of gibbon; die zijn, mits ze voor het slachten tijdig zonder verdoving zijn gecastreerd, niet te eten. )
3. Het kan een Hutu of Tutsi zijn.

Met een vlijmscherp (liefst Solingenstaal) mes fileer je met veel finesse de het malse zijruggedeelte.
Gooi de wervels niet weg. Ook hier kun je medallions van maken, zij het in dit geval als sieraad.

In een koperen pan met goed voorverhitte Aragonese olijfolie worden nu voorzichtig de medallions gelegd. Als de poriën zijn dichtgeschroeid, licht zouten en voorzien van een bescheiden snufje cayennepeper.
Na een half minuutje ook wat thijm en dille toevoegen, wat het geheel een buitengewoon apart cachet verschaft.
Afblussen met een rode Baden-Württembergische 'Rüpelsteiner Nierentritt'.

Binden met de fijnste, door kinderhandjes fijngemalen, Hondurese maizena.

De medaillons worden doorgaans culinair bijgestaan door gepureerde lever van de West-Britse boommarter.

Natuurlijk wordt dit alles opgesmukt met een half dozijn aardappelkroketjes en zes doperwtjes.

Wijnadvies: de Zuid-Italiaanse Chianti di Yarré. Liefst de rode.
Want de etiquette luidt: Bij zeldzame dieren hoort de kleur van donkerrood geronnen bloed.

Bon apetit!
Ik moet helaas vernechten dat dit plochterig gerinf uiterst vlamelig en imprumptueel verjuind is.
Bovendien jiften de druimels me teveel in de luimtenissen van kwappipappi.
pi_44404805
Gepocheerde kievitsei met Korenwolf in een bedje van waterkers

Doe water in kookpot (hoeveelheid : tot een rauw kievitsei volledig onderstaat)
Giet er de azijn bij
Laat aan de kook komen
Breek elk kievitsei in een kopje (met oortje). (4 eieren, 4 kopjes) Uiteraard mag de dooier (hoe dooier hoe beter) niet breken
Als het water kookt, met een spatel in het water roeren tot er zich een draaikolk vormt. Stop een kopje met kievitsei tot in het kokende water en laat het kievitsei in het midden, in dat draaikolkje, glijden.
Geef weer een draaiende beweging aan het water en zo verder tot alle eieren in het water liggen.
Snel werken is wel de boodschap
Na ongeveer 2,5 tot 3 minuten is het kievitsei gaar genoeg. De dooier moet dus nog vloeibaar blijven. Schep met een schuimspaan de eieren nu voorzichtig over, in een kom met koud water.
Neem nu de eitjes één voor één uit de kom met koud water en snij met een bot tafelmes de overtollige sliertjes weg. Doe dit terwijl het kievitsei in de handpalm rust.
De eieren weer in een andere kom met koud water leggen.

Men neme de Korenwolf, ontdoe deze van de pezen in de liesstreek. Leg de Korenwolf in een bord met Zaanse Bloem. Deze is grover van korrel en hecht dus beter, waardoor de jus straks een donkerrode kleur krijgt.
Smelt 200 gram boter in de pan en laat deze goed warm worden
Leg de Korenwolf in de pan en bak deze goed bruin
Snij ondertussen sjalotje en knoflook fijn.
Als de Korenwolf bruin is, leg hem dan in de oven op 90 graden om door te garen
Fruit het sjalotje en knoflook aan.
Als groente pakken we een blik schorseneren, dit past goed bij de Port de Guimares, die we straks erbij serveren.
Warm de schorseneren op met een fond van paardenhoeven, strooi daarna een handvol kukumapoeder over.

Het bord dresseren:
Leg een bedje waterkers in het midden van het bord, daarop de Korelwolf. De jus sprenkelen over het bord, daarop komen de schorseneren en gepocheerde kievitsei. Geserveerd wordt deze met een Port de Guimares, maar kan ook heel goed met een Chateaux de Lille Grande vanaf 1987.

Smakelijk eten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Votz op 13-12-2006 21:33:07 ]
Women fart just as much as men. It's just that most men take more pride in it than most women.
FART FAQ:
http://www.heptune.com/farts.html
  woensdag 13 december 2006 @ 21:11:22 #8
121217 Soli
Still I am...
pi_44405438
Vinvis-rolletjes... Leuk voor de feestdagen!

Benodigdheden (voor 2 personen):
- 2 ons vinvis (de overige 5000 kilo diene men weg te gooien)
- plakjes gerookte zalm
- garnering naar keuze

Men rolle de zalm rond de vinvis. Garneren... en klaar! Ja, heel makkelijk, het vinden van de vinvis zal het moeilijkste zijn want er zijn er nog maar zo'n 20 van in de hele wereld! Erg exclusief dus, het zal u in aanzien doen stijgen bij uw zakenrelaties e.d.

Smakelijk eten!
Though I\'ve reached a signpost, It\'s really not the end.
Like Old Sol behind the mountain I\'ll be coming up again.
Mijn Last.fm
pi_44405693
!
0 topics op naam. 14.gif
pi_44405747
walvissensteaks

10-20 minuten

Ingredienten: 500 g walvissen vlees, in plakken gesneden van ca 1.5 cm dikte zout en vers gemalen peper 1 grote ui gesneden in ringen 2el fijn gesnipperde groene of rode paprika 1 el fijn gesneden peterselie 1 el fijn gesnipperde augurk beetje boter of margarine

Hulpmiddelen: koekepan. snijplank en scherp mes

Voorbereiding: was en snijd de paprika snij de uien in ringen snipper de augurk en de peterselie

Bereidingswijze: sla met de palm van je hand het vlees een beetje plat. vorm het daarna in een mooie plak. verhit de boter in de koekepan. doe de walvis steak er in en bak deze kant voor ca 5 minuten. keer hem om, doe zout en peper er op. en bak de 2de kant voor ca 4 minuten de steak kan medium geserveerd worden, maar moet goed warm zijn van binnen. mag hem niet rauw eten.

Serveertips: Leg de steak op een mooie schaal en garneer met de uienringen, de paprika en de peterselie. geef er een schijfje citroen bij
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_44405800
Rendiersteak Met Krieken

Bereidingstijd: 0-10 minuten

Ingredienten: 4 rendiersteaks ( 150 gr stuk) 2 wortels 200 gr uitgelekte krieken in siroop 150 gr gezouten spekblokjes 150 gr kleine uitjes 120 gr boter 20 gr bloem peper en zout voor de marinade: ? fles rode wijn 1 wortel 1 teentje look 1 kruidnagel 6 peperbollen 1 zakje kruidentuiltje 0,4 dl cognac

Voorbereiding: De avond te voor meng alle ingredienten voor de marinade in een schotel ( ui, look en wortel gehakt). Leg er de rendiersteak in, dek ze af en zet ze op een koele plek. Draai het vlees af en toe om.

Bereidingswijze: Neem de rendiersteak uit de marinade en druk ze op huishoudpapier. Filter de marinade haal er de groenten uit en stoof deze zachtjes in een steelpan met 20 gr bloem. Leng ze daarna aan met de wijn van de marinade en breng aan de kook. Laat dit tot de helft inkoken en giet dan alles door een zeef. Meng 20 gr boter met 20 gr bloem en voeg dit mengsel beetje bij beetje bij de saus terwijl u goed klopt. Zet dit dan even opzij. Reinig en krab de wortel schoon en snij ze tot fijne staafjes. Schil de uitjes, Stoof deze beide groenten op een zacht vuurtje in een pan met 20 gr boter. Fruit de spekblokjes zonder vetstof in een pan met anty-kleeflaag. Braad de rendiersteak in de pan met 40 gr boter. Strooi peper en zout en braad ze tot ze binnenin mooi roze zijn. Warm de saus op, voeg er de krieken bij en breng nog even op smaak (opgelet ze mag niet koken) .

Serveertips: Giet de saus over de warme borden, schik de steak in het midden van de borden en leg er de wortels, uitjes en spekjes omheen. Als nevengerecht kan u ook nog "gratin douphinois" of "duchesse" aardappeltjes opdienen Begeleidende wijnen een Zuidafrikaanse rode wijn
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  woensdag 13 december 2006 @ 21:22:02 #12
3936 ThE_ED
engu twiekur
pi_44405901
Rendieren zijn niet echt bedreigd heh, en kun je zo eten in bijv Finland.
[KNE]-Mod
  donderdag 14 december 2006 @ 10:55:31 #13
163407 vero-legata
mensenrechten.org
pi_44418996
HONGER, HONGER
Nederlandse Eetbare Planten & Paddenstoelen Database @ www.permacultuurnederland.org
pi_44422436
De Tasmaanse Ruft (traditioneel gerecht)

Benodigheden:
1 Tasmaanse Duivel
2 Prei
1 Blik Kidney Bonen
100 ML Runderbouillon

Dit gerecht heeft zijn tijd nodig, dus tref de voorbereidingen minstens 2 dagen van te voren.
Leg de gefileerde Tasmaanse Duivel voor 2 dagen in gepekeld water, omdat het vlees erg sterk van smaak is. Daarna is het aan te bevelen om de Tasmaanse Duivel nog voor een dag in het azijn te leggen met kruiden als kruidnagel, laurierblad, peperkorrels en steranijs.

Zet de pan op hoog vuur en smelt een flinke klont boter, totdat het heet genoeg is om de Tasmaanse Duivel in de pan te leggen. Het vlees moet meteen dichtschroeien. Voor de zekerheid is een monddoekje aan te bevelen, vanwege de sterke geur.
In een andere pan brengen we olijfolie op een hoge temperatuur om de prei aan te fruiten. Daarna gaan de kidneybonen erin en laat dit zachtjes doorpruttelen.
Ondertussen is de Tasmaanse Duivel goed dichtgeschroeid en gieten we de runderbouillon erbij. Ontwijk de stoom.
Laat dit geheel een goede 45 minuten stoven.

We serveren dit gerecht in een diep bord. Eerst komt een flinke schep kidneybonen met prei in het midden, daarop de Tasmaanse Duivel met een schepje jus.
Daarbij schenken we de rode Australische tafelwijn Billabong Grand Cru uit 1993 van de wijngaarden van Abe Ory & Jane Ell.

Cheers mate.

N.b. na dit gerecht is het aan te bevelen om de mensenmassa voor ca. 3 dagen te mijden.

[ Bericht 0% gewijzigd door Votz op 14-12-2006 15:53:19 ]
Women fart just as much as men. It's just that most men take more pride in it than most women.
FART FAQ:
http://www.heptune.com/farts.html
  donderdag 14 december 2006 @ 16:59:51 #15
88900 jvnkie
Old Skool Rocker
pi_44430104
Mwah... wij houden het simpel. Gewoon Witkop-zeearendborstfilet met Edelweiss-salade, uit blik!
Women.. I just can't seem to trust any creature that can bleed for a whole week every month(!!) and still doesn't f*ckin' die!
  donderdag 14 december 2006 @ 19:03:32 #16
122102 blonchi
Blauwgilborgel
pi_44433692
quote:
Op woensdag 13 december 2006 21:22 schreef ThE_ED het volgende:
Rendieren zijn niet echt bedreigd heh, en kun je zo eten in bijv Finland.
Die Finnen denken ook dat ze alles mogen
Ik moet helaas vernechten dat dit plochterig gerinf uiterst vlamelig en imprumptueel verjuind is.
Bovendien jiften de druimels me teveel in de luimtenissen van kwappipappi.
pi_44433756
quote:
Op woensdag 13 december 2006 21:16 schreef Broekpaling het volgende:
!
Erg zinnige post weer
pi_44433866
Puik topic.
Op maandag 4 juni 2007 00:56 schreef ikwilookwatzeggen het volgende:
Ik noemde mijn vriendin per ongeluk SiemeN tijdens de seks. Ze kon het begrijpen.
pi_44433889
quote:
Op donderdag 14 december 2006 19:09 schreef SiemeN het volgende:
Puik topic.
Ik wil mededelen dat ik het daar mee eensch ben!
Voor een communistisch Fok!
In communisme is iedereen gelijk. Alleen is de een wat meer gelijk dan een ander.
pi_44439592
quote:
Op woensdag 13 december 2006 21:22 schreef ThE_ED het volgende:
Rendieren zijn niet echt bedreigd heh, en kun je zo eten in bijv Finland.
Ze zijn hier hartstikke bedreigd, zie ze bijna nooit
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  donderdag 14 december 2006 @ 21:54:43 #21
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_44439660
Haggis van de Potvis.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 14 december 2006 @ 23:39:00 #22
122102 blonchi
Blauwgilborgel
pi_44443484
Nachtegaalnuggets

Benodigdheden voor 4 personen:

36 volwassen nachtegalen (bij voorkeur het vrouwtje)

Omdat het doe-het-zelf stropen en plukken, net als deze vogel, bijna is verdwenen, is het raadzaam om de nachtegaal bij een gediplomeerd poelier te laten plukken, koken en vervolgens te laten fileren.

Vraag de poelier het kookvocht niet weg te gooien omdat hier een overheerlijk bouillonnetje van gemaakt kan worden. De Chinezen ontlenen hieraan zelfs een kracht die de stembanden sterk maakt. Ideaal dus voor zangers van het Death Metal genre.

Snijd de delicate filets in acceptabele stukjes (plusminus 16 vierkante centimeter).

Niet te royaal zouten.
Voeg witte peper toe.

Doop de gesneden filetjes in een mengsel van om en nabij een dozijn roerdompeieren.

Als u ze zelf wilt zoeken let u dan op dat deze vogel zich fel verdedigt en het steeds op uw ogen heeft gemunt, een veiligheidsbril strekt derhalve tot de aanbeveling

Vervolgens doopt u het filetje in paneermeel.

Heeft u er genoeg gemaakt, kunt u ze per 10 frituren bij een temperatuur van 170 graden.

Zijn ze mooi goudgeel dan haalt u ze eruit en laat ze even uitlekken.

Herhaal dit proces totdat u de gewenste hoeveelheid heeft bereikt.

Serveertip:

Probeer de nachtegaalnuggets eens met gepaneerde Camembert (eveneens gefrituurd), bijgestaan door een ouderwetse dode huismousse.

Natuurlijk mogen de Franse frietjes niet ontbreken.

Eet u vooral smakelijk!
Ik moet helaas vernechten dat dit plochterig gerinf uiterst vlamelig en imprumptueel verjuind is.
Bovendien jiften de druimels me teveel in de luimtenissen van kwappipappi.
  vrijdag 15 december 2006 @ 12:23:29 #23
163407 vero-legata
mensenrechten.org
pi_44452913
BaajGuardian Biefstuk

Men neme eens stevige 4 wheel drive met kangoeroebumper en men wachtte op het moment dat BaajGuardian oversteekt. Een flinke dot gas zal deze evolutionare lus voorgoed sluiten. Als men wille kan er biefstuk uit gehaald worden en met een beetje peterselie opgevoerd worden aan een ander persoon die u graag het leven zou willen ontnemen.

Tip bij dit recept, neem veel en lekker desert na!
Nederlandse Eetbare Planten & Paddenstoelen Database @ www.permacultuurnederland.org
  Forum Admin vrijdag 15 december 2006 @ 12:24:38 #24
58651 crew  murp
murp
  vrijdag 15 december 2006 @ 12:58:19 #25
163407 vero-legata
mensenrechten.org
pi_44453913
Dolfijn vinnen Soep

Benodigheden voor 3000 personen:

1000 liter water
300 kilo tomaten
250 kilo wokgroenten
500 kilo fermicelli
3 dolfijnen a 2 vinnen per stuk

Breng de duizend liter water met de 3 dolfijnen aan de kook, rond een graad of 60 zullen de dolfijnen het loodje wel leggen. Zodra het water kookt gooi de tomaten en de groenten erbij. Laat een halve dag zachtjes doorkoken. Gooi 5 minuten voor het serveren de fermicelli door het geheel. Dit is ook heb moment om de vinnen los te snijen van de dolfijn. Het restmateriaal van de dolfijnen kunt u verdelen onder de lokale zwerfkatten.

Tip voor een extra dramatisch effect, het nuttigen van dolfijn vinnen soep onder een aflevering Flipper verhoogd de zuurte graad aanzienlijk.
Nederlandse Eetbare Planten & Paddenstoelen Database @ www.permacultuurnederland.org
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')