abonnement Unibet Coolblue
pi_44302548
Door een ongelukje heeft er deze week een plas water op mijn laminaatvloer gestaan. Als gevolg hiervan zijn op een paar plekker de naden opgetrokken waardoor er een soort zwellingen zijn ontstaan. Heeft iemand de gouden tip hoe dat gefixed kan worden? Ik heb wel zitten denken aan een strijkijzer maar ik denk dat dat het alleen maar erger maakt. Help?
Jesus saves but death prevails.
pi_44302671
Heb je niet een paar laminaatdelen over. Opwippen eruit trekken en nieuwe delen plaatsen. Als deze droog is dan.
Mocht de vloer verlijmd zijn hopen dat deze weer vanzelf vlakker wordt. : (
Banzai
Ben er zo blij mee echt waar, eerlijk, ben er zo blij mee ....(BertVisscher)
pi_44302964
Nee, het laminaat lag er al toen ik het huis kocht, dus geen losse delen meer over. Bovendien is het inderdaad verlijmd. Ik heb ook zitten denken om het omnieuw vochtig te maken en dan te strijken, maar dan kan het net zo goed veel erger worden.
Jesus saves but death prevails.
pi_44302974
Verwarming hoog opzetten en duimen maar, zou ik zeggen.
Ik heb het ook gehad, maar dat was bij de verwarming en dat trok vrij snel recht.
Je bleef het alleen wel zien
pi_44303499
Vaak zijn de naden onherstelbaar beschadigd, de toplaag krult ook mee.

Bij een verbouwing (schoorsteen weghalen) kwamen er plekken vrij. De keuze was het geheel (40 m2) opnieuw met vloerbedekking te doen of deze plekken met delen laminaat op te vullen. In de verschillende bouwmarkten e.d. was deze soort niet meer te vinden. (meer dan 5 jaar oud)
Ik bedacht toen de oplossing, om datgene wat nodig is, onder het karpetkleed vandaan te halen (dmv cirkelzaag met diepteinstelling) en dat te plaatsen. Het deel onder het kleed is met een zoveel mogelijk gelijkend deel vervangen en zou evt nog bij te kleuren zijn met een kleurvernis.

Maar kijk anders eerst even in dergelijke zaken die het verkopen (Parketland, bouwmarkten)
pi_44303734
Repareren van de vochtschade is iig niet te doen. Je zult aan vervangen moeten denken. En zoals Heberg schrijft, ga bij verschillende zaken langs om hetzelfde te vinden.

Er bestaan methodes om het uitgezaagde deel te vervangen, maar je zult het blijven zien. Hoeveel je het blijft zien is afhankelijk van de netheid van werken.

Je kunt het ook anders doen.

De plek uitzagen en dan iets heel anders daar neerleggen, een stuk tapiijt, een vloerkleed, of bijvoorbeeld plavuizen.
pi_44304093
Tja, de plek is middenin de woonkamer, dus ik wil daar geen enkel risico mee lopen. Het is niet superopvallend, maar als je er op let zie je het wel. Ik denk dat ik dan maar de verwarming een nachtje hoog aan zet en hoop dat dat nog wat doet. Helaas.
Jesus saves but death prevails.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')