abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 4 december 2006 @ 13:53:00 #1
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_44130631
Ja, er bestaat volgens mij een topic over, maar de seach geeft niet thuis...

Wie kan mij meer vertellen over reizen in Centraal AziŽ? Ik weet er zo goed als niets vanaf, behalve een paar foto's van schitterende moskeeŽn en adembenemende landschappen... en het feit dat er weinig charters heengaan

Waar ik benieuwd naar ben is:
 • De bereisbaarheid: hoe zit het met het openbaar vervoer ter plaatse? Is dat een beetje te doen? Heel langzaam en niet te volgen als je de taal niet spreekt?
 • De financiŽn: wat kun je verwachten qua kosten voor verblijf en eten? En hoe kům je aan je geld: valt er te pinnen daar? Credit cards?
 • Wat zijn de verschillen tussen Oezbekistan, Tajikistan, Kyrgizistan en Turkmenistan eigenlijk (ja, ik weet er ťcht weinig van!) als je kijkt naar culturen, landschappen, de moeite van het reizen waard?
 • Wat moet ik me voorstellen bij de cultuur/culturen: kun je je er verstaanbaar maken? Staan mensen open tegenover buitenlanders?
 • Wat kun je er (verder) doen behalve genieten van het landschap en moskeeŽn bekijken?

 • Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  pi_44131796
  Koning Aap reist er heen, zover ik weet.
    maandag 4 december 2006 @ 15:05:10 #3
  407 Hik
  La vida es un carnaval
  pi_44132798
  Ik wil niet georganiseerd. Sorry, dat had ik er even bij moeten zeggen...
  Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
    dinsdag 5 december 2006 @ 13:46:11 #4
  128950 sturky100
  bijten bijten!
  pi_44161307
  hoi Hik,
  Ik voelde me aangesproken tot de titel van het topic. wat wil ik graag naar die landen toe! Ik durf echter niet zo goed alleen. Ik zal dan ook waarschijnlijk georganiseerd gaan, planning over 3 jaar, kadootje voor aan mijzelf (Koning aap, 60 dagen, zijderoute, van damascus naar bejing)

  Naar mijn idee zal het moeilijk zijn om te communiceren met de mensen. De mensen zullen niet zo vriednelijk en gastvrij zijn als in bv turkije en iran. Ik heb zelf ervaring met turkije en daar heb ik 6 jaar geleden mijn cultuurshock ondergaan. Wat zijn de mensen daatr vriendelijk en gastvrij! (buiten de toeristisch gebaande wegen, zelfs buiten de hoofdstraten van istanbul).

  Ik ben echter ook een keer in roemenie geweest en dat vond ik verschrikkelijk(2002), vooral boekarest. Ik voelde mij niet echt veilig in dat land. Ik kwam ook niet echt voor de gezelligheid maar om een glimp op te vangen van het comunisme. Ik moet zeggen dat ik in dat opzicht aan mijn trekken ben gekomen.

  Ik verwacht dat je, gezien hun recente verleden, in die -stan landen een soortgelijke atmosfeer zal aantreffent. Misschen kun je een een boek van robert kaplan lezen, ik geloof dat het bewuste boek ''Reis naar de einden der aarde'' heet.

  maar jij hebt al ervaring in afrika, latijns- en zuid amerika dus.....

  [ Bericht 12% gewijzigd door sturky100 op 06-12-2006 16:07:10 ]
  god bless america!
  abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Forum Opties
  Forumhop:
  Hop naar:
  (afkorting, bv 'KLB')