abonnement Unibet Coolblue
pi_44109226
Kind (8 jr) vermoord op Brabantse basisschool (Hoogerheide) #09


Jesse Dingemans


CONDOLEANCE

Voor degenen die behoefte hebben voor een oprechte deelneming kunnen terecht op het condoleance register voor Jesse op de website van basisschool De Klim-op via onderstaande link....:



Website basisschool Klim-op te Hoogeheide




Condoleance register BNDESTEM
quote:
Drama op basisschool: jongetje gedood
Op een basisschool in het Brabantse Hoogerheide is een jongetje uit groep vier om het leven gebracht. Na een klopjacht is een 22-jarige verdachte aangehouden. Hij wordt verhoord.




Jongetje gedood op school
Verslaggeefster over drama

Klaslokaal
Een jongetje van acht jaar is door een man om het leven gebracht. Het drama vond vrijdagmorgen plaats in een leeg klaslokaal van de Klim-Op-school. De jongen, Jesse Dingemans, was net klaar met knutselen. De rest van de klas was daar nog in de aula mee bezig. De kinderen hebben dus niets gezien.


Geen familie
De dader zou de school binnen zijn gegaan en de jongen met een mes hebben gedood. De jongen had verwondingen in de halsstreek. De exacte toedracht en het motief worden onderzocht. Er is geen familierelatie tussen verdachte en het jongetje. Het slachtoffer is de zoon van de directeur van de Rabobank in het nabijgelegen Halsteren. De school is direct ontruimd en de leerlingen zijn opgevangen.

Team
De politie doet uitvoerig sporenonderzoek. De verdachte wordt verhoord. Er is een groot team vrijgemaakt om het misdrijf te onderzoeken. De politie heeft nog geen wapen aangetroffen. Volgens officier van justitie Donker wordt de 22-jarige man maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze onderzoeksrechter bekijkt of de verdachte langer in voorarrest mag worden gehouden.

Reacties
Burgemeester Fränzel van de gemeente Woensdrecht, waar Hoogerheide onder valt, sprak van een 'verschrikkelijk bericht'. Hij betuigde zijn medeleven aan de ouders en de medeleerlingen van het slachtoffer. Minister van Onderwijs Van der Hoeven heeft geschokt gereageerd op het nieuws. "Het is vreselijk wat er is gebeurd", aldus Van der Hoeven na afloop van de ministerraad. Na afloop van is ze direct naar haar ministerie gegaan om te horen wat er precies is gebeurd.

bron
quote:
Jesse was zo'n lekker joch'
Door ANNELIEKE DIJKSTRA en AXEL VELDHUIJZEN

HOOGERHEIDE - ’Jesse was zo’n lekker joch. Gewoon een fijn jong, uit een goed gezin,’’ zeggen de buren van de 8-jarige...





Links: Jesse op een schoolfoto (2005). Rechts: Politie doet onderzoek in het klaslokaal. FOTO COR DE KOCK

... Jesse Dingemans uit het Brabantse Hoogerheide. Het blonde, vrolijke jongetje werd vrijdagmorgen gruwelijk vermoord in zijn klaslokaal van basisschool De Klim-Op.

Jesse had gisteren geen schijn van kans, toen hij in school vermoedelijk stuitte op een 22-jarige man in een lange jas met capuchon. Hij werd waarschijnlijk met een mes aangevallen en overleed ter plaatse. De verdachte is aangehouden. Hij komt uit het dorp, heeft de politie bevestigd. Zijn motief is onbekend. Hij is geen familie van het slachtoffer.

Jesse Dingemans, zoon van een bankdirecteur, ging gisteren vlak voor de lunchpauze even naar zijn klaslokaal om iets op te halen. De rest van groep 5 zat op dat moment met juf Ilona in de aula. Omdat Jesse wat lang wegbleef en klein van stuk is, dacht de juf dat hij misschien moeite had iets uit de kast te pakken. Ze ging naar hem op zoek en trof hem dood aan.

Volgens de politie had Jesse ‘ernstige verwondingen in de halsstreek’. Schooldirecteur Michel Brouwer zag de levenloze leerling vrijwel gelijktijdig met de juf. ,,We hebben direct alles afgesloten, zodat geen van de andere kinderen Jesse hebben gezien. Daarna heb ik de moeder van Jesse gebeld dat ze naar school moest komen.’’

De zwaar aangeslagen ‘meester Michel’ ontving de moeder van de jongen, maar zij mocht wegens het technisch onderzoek niet naar haar zoon toe. De vader en de 12-jarige zus van Jesse kwamen enige tijd later op school aan. Brouwer: ,,Dan zit je daar met zijn allen bij een bak koffie en denk je op een gegeven moment wakker te worden uit een nare droom. Dan hoop je dat Jesse de klas komt uitlopen om zijn boterhammetjes te eten. Langzaam dringt dan tot je door dat dat niet zal gebeuren.’’

Jesse was de middelste van drie kinderen van het gezin Dingemans. Zijn oudere zus Annick zit net op de middelbare school. Zijn andere zus heet Sylvie. Volgens bekenden is het een liefdevol en hecht gezin

bron http://www.ad.nl/binnenland/article867269.ece
quote:
Verdachte is 'broer' beste vriendje Jesse
Door PETER DE KNEGT / AXEL VELDHUIJZEN

HOOGERHEIDE - De 22-jarige Julien C. wordt verdacht van de schoolmoord op de achtjarige Jesse Dingemans.





De Antilliaans/Surinaamse Julien is de halfbroer van Jesse's beste vriendje: Yuri. Dit jongetje zit in dezelfde groep als Jesse.

De ouders van Yuri reageerden gisteren tegenover het AD geschokt op de gebeurtenissen en de verdenkingen tegen Julien. Niemand in het dorp Hoogerheide heeft het flauwste vermoeden over de motieven van Julien. Julien is de afgelopen jaren meerdere malen met justitie in aanraking geweest en woonde afwisselend in Den Haag, Bergen op Zoom en bij zijn moeder Lilian en stiefvader Gosse in Hoogerheide.

Direct na de moord op Jesse, vrijdagochtend, leidde het spoor al richting de woning van de familie van Julien. Buren spreken van een gezin dat 'op zichzelf leefde' . De 22-jarige Julien werd af en toe gezien bij de familie. Vader Gosse, die zwaar is aangeslagen door de gebeurtenissen, ontkent met klem dat het mogelijke motief van de dader was dat hij namens zijn halfbroer Yuri wraak wilde nemen op pestende medeleerlingen. Gosse tegen het AD:,,Yuri was het beste vriendje van Jesse en werd absoluut niet gepest op school.''

De moeder van Julien, van Surinaamse afkomst, is net als zijn stiefvader een internationaal bekend karate-fenomeen. Het echtpaar leidt ook een karateschool in Bergen op Zoom. De site van die karateschool ging gisteren op zwart met de tekst ,,JESSE...een stenen vuist omklemt ons hart...''

Volgens de politie was Julien 'rustig' bij zijn aanhouding. Zijn advocaat mr. H. van Asselt bevestigt dat.

Honderden mensen betuigden gisteren bij de school hun medeleven met Jesseen zijn familie. De haag voor de school puilde uit met boeketten bloemen en knuffels. De condoleance-registers in het gemeentehuis in Hoogerheide en op internet werden overladen met steunbetuigingen en onberip over de zinloze daad. Vanochtend is in de kerk in Hoogerheide een herdenkingsdienst. In de kerk is ruimte voor 400 mensen. In een nabijgelegen sporthal komt een scherm te staan. In de hal is plaats voor nog eens 800 mensen.

[url= http://www.ad.nl/binnenland/article870222.ece /]bron[/url]
quote:
Hoogerheide huilt
Door PETER DE KNEGT / AXEL VELDHUIJZEN

HOOGERHEIDE Hoogerheide is ziek van verdriet. De rauwe pijn was zondag af te lezen van de gezichten van de duizenden...



FOTO REUTERS

... dorpsgenoten die in een gierende storm deelnamen aan de stille tocht voor de vrijdag vermoorde Jesse Dingemans. De tocht voerde door de dorpskern en langs de basisschool De Klim-Op waar het jongetje werd afgeslacht. Voor veel inwoners was de aanblik van het schoolgebouw niet te verdragen. Sinds vrijdag opgekropte emoties kwamen daar los. Volwassen mannen, kinderen en jonge moeders met babys in de kinderwagens lieten daar hun tranen de vrije loop.

Voor de tocht was er een herdenkinsplechtigheid in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk van het West-Brabantse dorp. Pastoor J. Staps probeerde het verdriet van de familie en alle andere inwoners onder woorden te brengen. Hij sprak over het ongeloof en de verbijstering waar de dorpsbewoners mee worstelen. ,,Dit kan niet en dit mag niet. Zijn we dan nergens veilig? Niet in ons dorp, op ons werk en onze school?” Ook maande hij alle ouders op om ondanks het drama het gewone leven weer op te pakken. ,,We hebben geen keus, omwille van onze kinderen.”

Burgemeester Fränzel noemde Jesse tijdens de plechtigheid een ‘sterretje’dat van de aarde is geplukt, zonder dat hij iemand gedag heeft kunnen zeggen. ,,We zouden nu wel met ons allen, met het hele dorp, om de familie van Jesse heen willen staan,” zei Fränzel. ,,Om te laten zien dat we er voor ze zijn en dat we meeleven.” De vader ouders van het vermoorde jongetje was in de kerk aanwezig.

Zaterdag was er in een bijgebouw van de school ook een drukbezochte bijeenkomst voor ouders en kinderen. Vrijwel alle schoolgenootjes van Jesse waren daarbij aanwezig. Een moeder zei bij het binnengaan dat haar kinderen vanwege de moord slecht hebben geslapen. ,,M’n oudste wilde opeens niet meer alleen slapen. Ze was bang. Daarom heb ik haar maar bij mijn in bed gestopt.” Het straatbeeld in de Raadhuisstraat, de winkelstraat van Hoogerheide, was zaterdag nog heel verwarrend. Terwijl mensen gehaast hun laatste Sinterklaasinkopen deden, spraken ze elkaar alleen maar aan over de verschrikking van de vorige dag. De kranten met foto’s van hun eigen dorpsschool op de voorpagina’s werden grif verkocht. ,,Raar he. Je eigen dorp als wereldnieuws,’’ aldus een man bij de Primera krantenwinkel.

bron
quote:
Julien C. heeft ‘bizar alibi’
Door PETER DE KNEGT AXEL VELDHUIJZEN

HOOGERHEIDE

De man die is opgepakt voor de moord op de 8-jarige scholier Jesse Dingemans uit Hoogerheide is 22-jarige Julien C. uit Den Haag. De Antilliaans-Surinaamse man is de halfbroer van het beste vriendje van de vermoorde Jesse: Yuri. Zijn broertje zit in dezelfde groep als Jesse op basisschool De Klim-Op.

Niemand in Hoogerheide heeft het flauwste vermoeden over de motieven van C. ,,Hij ontkent de moord,’’ zegt zijn advocaat H. van Asselt. ,,Maar hij komt wel met een bizar alibi.’’

De ouders van Yuri reageerden zaterdag tegenover het AD geschokt op de gebeurtenissen en de verdenkingen tegen hun (stief)zoon Julien. ,,Officieel weten wij nog van niks over de betrokkenheid van Julien,’’ zei stiefvader Gosse. Hij werd volgens Julien C.’s advocaat Van Asselt pas gisteren ingelicht door de politie.

Ook de biologische vader kreeg dit weekeinde te horen dat zijn zoon wordt verdacht van de moord: ,,Het heeft me helemaal overvallen,’’ aldus Eric C. uit Rotterdam. De afgelopen jaren zag hij zijn zoon sporadisch. ,,Van de moeder Lilian mocht ik hem niet zien.’’ Vorig jaar bezocht vader Eric zijn zoon in de gevangenis in Bergen op Zoom waar Julien C. vast zat na een winkeloverval.

Ruim 1500 mensen trotseerden gisteren regen en wind tijdens een stille tocht ter nagedachtenis van Jesse. De tocht begon bij de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk, waar ’s ochtends een herdenkingsbijeenkomst was. Daarna liep de stoet naar de school waar het drama zich vrijdag afspeelde. Tot nu toe tekenden ruim 20.000 mensen het condoleanceregister op internet.

bron
quote:
Al eerder alarm over Julien C.

Door Marc Molenaars en Cyril Rosman

Maandag 4 december 2006 - HOOGERHEIDE – ‘Zonder behandeling in een kliniek zou de verdachte opnieuw goed in de fout kunnen gaan.’ Die waarschuwing gaven reclassering en een psycholoog drie jaar geleden in een rechtszaak tegen Julien C., die nu wordt verdacht van de moord op Jesse Dingemans (8) in Hoogerheide.

Zeker 2000 mensen trokken gisteren in een stille tocht door Hoogerheide en langs basisschool Klim-Op. De heg voor die school is veranderd in een bloemenzee. FOTO PETER ROEK
Julien C. werd in 2004 veroordeeld tot twee jaar cel (waarvan zes maanden voorwaardelijk) voor een gewapende overval op een supermarkt in de wijk Belcrum in Breda. C. bedreigde twee caissières met een namaakwapen en ging aan de haal met 3500 euro kasgeld. Maar niet nadat hij nog netjes ‘dankjewel’ had gezegd.

Deskundigen bestempelden de koele houding van C., die in de rechtszaal geen greintje berouw toonde, als ‘zorgelijk’. Volgens hen was er het nodige mis met de toen 19-jarige Hoogerheidenaar, een bovengemiddeld intelligente student. Hij zou lijden aan ‘zelfoverschatting’ en ‘zwak normbesef’ en zou opvallend geïnteresseerd zijn in wapens en criminaliteit.

De Bredase rechtbank veroordeelde C. niet alleen tot celstraf, hij moest zich ook laten behandelen in een speciale kliniek. Of dat ook is gebeurd, is niet bekend.

Julien C. maakte vrijdagmiddag bij zijn arrestatie in Hoogerheide eveneens een opmerkelijk koele indruk. Advocaat Henk van Asselt, die kort na de aanhouding met C. sprak, zegt dat hij ‘een heel rustige, zelfs wat lacherige indruk’ maakte. „Niet de houding die je verwacht van iemand die verdacht wordt van zo’n vreselijk misdrijf. Óf hij heeft het niet gedaan óf er is iets helemaal mis met hem“, meent de raadsman.

Het wapen dat Julien C. drie jaar geleden bij de overval in Breda gebruikte, is nooit teruggevonden. Of het wapen van de moord op Jesse Dingemans terecht is, mag politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk niet zeggen.

C. ontkent de moord op de scholier. Voor zover bekend zijn er geen getuigen van het misdrijf.

Evenmin is duidelijk of er op de kleding van de verdachte (bloed)sporen zijn aangetroffen. Politie en Openbaar Ministerie zwijgen over toedracht en motief. De politie is er wel van overtuigd dat ze met Julien C. de juiste man te pakken heeft.

„Ik ben er zeker van dat we de man hebben die we moeten hebben“, meldde politiechef Fred Stegman de ouders van de kinderen van de Klim-Op-basisschool, waar het drama zich afspeelde.

Het onderzoek richt zich (vooralsnog) volledig op de 22-jarige verdachte. ,,Het ziet er niet naar uit dat we op korte termijn nog meer arrestaties zullen doen“, zegt woordvoerder Willem van Hooijdonk van de politie, die dertig rechercheurs op de zaak heeft gezet.

Julien C. verbleef de laatste tijd in Hoogerheide, in de woning van zijn stiefvader en zijn moeder aan de Schapendreef. C. is de zoon van de befaamde karateka Eric C., die een sportschool heeft in Capelle a/d IJssel: Tamashii Dojo. Julien C. had na de scheiding van zijn ouders (Antilliaanse vader, Surinaamse moeder) lange tijd geen contact met zijn vader. Vorig jaar zagen ze elkaar voor het laatst: in de gevangenis.

Vader Eric C. maakte gisteren een totaal ontredderde indruk: „Ik weet het niet, ik weet het niet. Ik kan me niet voorstellen dat hij zoiets heeft gedaan, ik wil het er niet over hebben.“

De stiefvader van Julien C. komt, net als zijn biologische vader en zijn moeder Lilian, uit de karatewereld. Ze zijn alle drie gerenommeerde (full-contact) karateka’s en vechtsportleraren. Stiefvader Gosse geeft karateles op het Politie-Instituut Openbare Orde en Gevaarsbeheersing in Ossendrecht. Tevens is hij verbonden aan karateschool Hikari, waarvan naast zijn eigen zoontje Yuri (8) ook Jesse Dingemans lid was.

Beide kinderen speelden samen bij de welpen van Scouting Hoogerheide en zaten ook nog eens bij elkaar op school, in het klasje van juf Ilona die de moord ontdekte.

Julien C. verklaarde zijn aanwezigheid in en om de school met de opmerking dat hij op zoek was naar zijn halfbroertje.

Vandaag wordt Julien C. voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of er voldoende aanwijzingen zijn om hem langer achter de tralies te houden.

bron
quote:
Verdachte is ‘koel’ met ‘zwak normbesef’
Door onze verslaggevers


Maandag, 4 december 2006 - HOOGERHEIDE - ‘Zonder behandeling kan de verdachte opnieuw in de fout gaan’. Die waarschuwing gaf een psycholoog in 2003 tijdens een rechtszaak.
De toen voor een overval veroordeelde man wordt nu verdacht van de moord op de achtjarige Jesse Dingemans in Hoogerheide. De man ontkent. Voor zover bekend, zijn er geen getuigen van het misdrijf. Evenmin is duidelijk of er op de kleding van de verdachte (bloed)sporen zijn aangetroffen. Politie en openbaar ministerie zwijgen over toedracht en motief. Vandaag wordt de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of er voldoende aanwijzingen zijn om hem langer achter de tralies te houden.

De man werd in 2004 veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf (waarvan zes maanden voorwaardelijk) voor een gewapende overval op een supermarkt in de wijk Belcrum in Breda. Hij bedreigde twee caissières met een namaakwapen en ging aan de haal met 3500 euro kasgeld. Maar niet nadat hij nog netjes ‘dankjewel’ had gezegd.

De koele houding van de man, die in de rechtbank geen greintje berouw toonde, werd door deskundigen als ‘zorgelijk’ bestempeld. Volgens hen was er het nodige mis met de toen negentienjarige, een bovengemiddeld intelligente student.

Hij zou lijden aan ‘zelfoverschatting’, een ‘zwak normbesef’ en zou opvallend geïnteresseerd zijn in wapens en criminaliteit. De Bredase rechtbank veroordeelde hem niet alleen tot een celstraf, hij moest zich ook laten behandelen in een speciale kliniek. Of dat ook is gebeurd, is niet bekend.


Wel duidelijk is dat de man vrijdagmiddag bij zijn arrestatie in Hoogerheide eveneens een opmerkelijk koele indruk maakte. Advocaat Henk van Asselt, die kort na zijn aanhouding met de verdachte sprak, merkt op dat hij een ‘heel rustige, zelfs wat lacherige indruk’ maakte. „In elk geval niet de houding die je verwacht van iemand die verdacht wordt van zo’n misdrijf. Of hij heeft het niet gedaan of er is iets echt helemaal mis met hem“, meent de raadsman

bron
Verdachte zou destijds lijden aan een Anti-Sociale Persoonlijkheidsstoornis (ASPS), hetgeen erop kan duiden dat betrokkenne vanuit psychodynamisch oogpunt beschikt over een laag superego en impulsief gedrag laat zien...Bij een evt veroordeling zal dat bleangrijke informaite zijn. Niet bekend is if hij destijds daarvooor behandeld is:
quote:
Verdachte eerder verplicht tot behandeling

BREDA - De rechtbank in Breda heeft de 22-jarige verdachte van de moord op basisschoolleerling Jesse Dingemans (8) uit Hoogerheide twee jaar geleden nog verplicht tot behandeling in een forensisch therapeutische kliniek.

De stille tocht in Hoogerheide. FOTO AP
Deze voorwaarde werd opgelegd naast een celstraf van twee jaar voor een gewapende overval op een supermarkt in 2003, blijkt uit het oude vonnis.
Een psycholoog schreef de jongeman destijds een zwak normbesef, gebrek aan angst, impulsiviteit en zelfoverschatting toe. Zijn persoonlijkheid vertoonde antisociale en narcistische aspecten, aldus zijn rapport. De deskundige beoordeelde de verdachte toen als verminderd toerekeningsvatbaar.
Behandeling?
Het is niet bekend of hij de behandeling ooit heeft ondergaan. Zijn toenmalige en zijn huidige advocaat weten het niet. Het Openbaar Ministerie dat toeziet op de executie van vonnissen wil er niets over zeggen. ,,Dat doen we nooit'', verklaarde een justitiewoordvoerster.
De rechtbank achtte destijds bewezen dat de verdachte zich op 19-jarige leeftijd in Breda had schuldig gemaakt aan een gewapende overval op een supermarkt. Hij bedreigde twee kassamedewerkers met een imitatiewapen en eiste dat ze hem het geld uit de kassa gaven. Bij een van hen werd dat tegen de slaap gehouden, bij de ander werd het in de zij gedrukt. Volgens justitie maakte hij bij de overval ongeveer 3500 euro buit

bron
quote:
Verdachte moord Jesse Dingemans langer vast

Uitgegeven: 4 december 2006 16:17
BREDA - De 22-jarige verdachte van de moord op de 8-jarige basisschoolleerling Jesse Dingemans uit Hoogerheide zit voorlopig vast.

De rechter-commissaris heeft zijn hechtenis maandagmiddag verlengd met veertien dagen, aldus een woordvoerder van de rechtbank.

bron
quote:
Vorige delen:
Kind (8 jr) vermoord op Brabantse basisschool (Hoogerheide) #01
Kind (8 jr) vermoord op Brabantse basisschool (Hoogerheide) #02
Kind (8 jr) vermoord op Brabantse basisschool (Hoogerheide) #03
Kind (8 jr) vermoord op Brabantse basisschool (Hoogerheide) #04
Kind (8 jr) vermoord op Brabantse basisschool (Hoogerheide) #05
Kind (8 jr) vermoord op Brabantse basisschool (Hoogerheide) #6
Kind (8 jr) vermoord op Brabantse basisschool (Hoogerheide) #7
Kind (8 jr) vermoord op Brabantse basisschool (Hoogerheide) #8

Buitenlandse media:
CNN
SkyNews
BBC News
HetLaatsteNieuws
Ireland On-line




[ Bericht 1% gewijzigd door EchtGaaf op 04-12-2006 16:30:34 ]
pi_44109380
quote:
Op zondag 3 december 2006 18:10 schreef MrSASO het volgende:
Dat is voor mij bewijs genoeg om te zeggen dat hij niet helemaal bij kennis was op het moment dat hij deze moord pleegde.
Maakt dat het aanvaardbaar ofzo?
  zondag 3 december 2006 @ 18:16:07 #3
20211 Da_Ripper
Follow your bliss
pi_44109411
tvp 9
Wat je vindt, ...
pi_44109417
quote:
Op zondag 3 december 2006 18:10 schreef MrSASO het volgende:

[..]

Nee, want die overval had hij gepleegd met een speelgoedwapen.
Hij zou toen echt niet in staat zijn geweest om iemand om te brengen, de laatste keer dat ik hem zag was hij verstrooid en lulde hij een hoop wartaal.
Dus toen was het mij duidelijk dat hij psychisch niet helemaal meer bij was, en de dag daarna pleegt hij deze verschrikkelijke moord.
Dat is voor mij bewijs genoeg om te zeggen dat hij niet helemaal bij kennis was op het moment dat hij deze moord pleegde.
mr. Saso, je vriend was een dief, en 1 die bereid was om mensen doodsangst aan te jagen omdat hij geen zin heeft zelf verdiend geld te betalen voor zijn spulletjes.
ik snap werkelijk jouw logica niet, compleet van de pot gerukt, echt.
[i]"you left me standing here, a long long time ago"[/i]
pi_44109472
bovendien, veel kleine criminelen, en ik vind een quasi gewapende overval geen kleine criminaliteit, gaan steeds een stap verder.

dus zeggen , hij deed dat eerst noooooooooooooit, nee, fucking duh, hij deed eerst ook nooooooooit winkelovervallen.

djezus
[i]"you left me standing here, a long long time ago"[/i]
  Boks-Chick zondag 3 december 2006 @ 18:19:44 #6
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_44109486
lees net de tekst van het SkyNews bericht. Die moeten ook een lesje journalistiek nemen zeg.
lolwut
  zondag 3 december 2006 @ 18:20:52 #7
20211 Da_Ripper
Follow your bliss
pi_44109508
quote:
Op zondag 3 december 2006 18:16 schreef milagro het volgende:

[..]

mr. Saso, je vriend was een dief, en 1 die bereid was om mensen doodsangst aan te jagen omdat hij geen zin heeft zelf verdiend geld te betalen voor zijn spulletjes.
ik snap werkelijk jouw logica niet, compleet van de pot gerukt, echt.
Nou, Milagro zo erg is hij nu ook weer niet van de figuurlijke pot gerukt. MrSosaSASO verteld gewoon zijn -nog redelijke- objectieve mening


edit- Mr Sosa was iemand anders
Wat je vindt, ...
pi_44109533
quote:
Op zondag 3 december 2006 18:16 schreef milagro het volgende:

[..]

mr. Saso, je vriend was een dief, en 1 die bereid was om mensen doodsangst aan te jagen omdat hij geen zin heeft zelf verdiend geld te betalen voor zijn spulletjes.
ik snap werkelijk jouw logica niet, compleet van de pot gerukt, echt.
Wat is er zo verschrikkelijk aan het geen wat ik heb gepost?
Het zijn pure feiten, dat je er niet bij kan komen heeft niets met mij te maken hoor.
Nogmaals ik probeer de dingen die hij deed niet goed te praten.
pi_44109650
Ben jij wel helemaal lekker Saso?
pi_44109882
quote:
Op zondag 3 december 2006 18:16 schreef milagro het volgende:
ik snap werkelijk jouw logica niet, compleet van de pot gerukt, echt.
Net als de meesten JD's logica niet snapten in #8.

Mr Saso legt alleen maar puur rationeel het verschil tussen een (gelegenheids)dief en een (gewapende) overvaller uit en betuigt nergens sympathie voor een van beide.
pi_44110084
@ moderator

Kind (8 jr) vermoord op Brabantse basisschool (Hoogerheide)8

gaarne # voor de 8 zetten.

graag ook voor dit deel 9 (past er bij mij steeds niet op, bij jullie wel kennelijk , vandaar)


Bij voorbaat dank
pi_44110120
quote:
Op zondag 3 december 2006 18:34 schreef r_one het volgende:

[..]

Net als de meesten JD's logica niet snapten in #8.

Mr Saso legt alleen maar puur rationeel het verschil tussen een (gelegenheids)dief en een (gewapende) overvaller uit en betuigt nergens sympathie voor een van beide.
hij noemt de gewone dief 'sneaky' en zegt dat zijn vriend tenminste het openlijk doet. met een (fake?) wapen in iemands gezicht namelijk.

wat is dat nu voor een argument?
'mijn vriend is geen dief, hij had een hekel aan dieven"

nou idd

en al zou ik de rationele vergelijking missen, dan nog, het zegt toch geen ene ruk.
voor dat hij die eerste overval deed, had niemand dat ws ook gedacht en verwacht.

ergo, hij deed dat eerst niet, is een kulargument, en een gewone winkeldief sneaky noemen om een vergelijking te maken met gewapende overval is hoe dan ook van de pot gerukt.
als een rolletje drop stelen sneaky is, wat is een wapen trekken dan?
juist , levensgevaarlijk, of in het geval van een vermeend fake wapen, ziekelijk asociaal .

doe mij dan maar sneaky
[i]"you left me standing here, a long long time ago"[/i]
  † In Memoriam † zondag 3 december 2006 @ 18:48:24 #13
21290 NorthernStar
Insurgent
pi_44110219
quote:
Op zondag 3 december 2006 18:42 schreef EchtGaaf het volgende:
@ moderator

Kind (8 jr) vermoord op Brabantse basisschool (Hoogerheide) #8

gaarne # voor de 8 zetten.

graag ook voor dit deel 9 (past er bij mij steeds niet op, bij jullie wel kennelijk , vandaar)


Bij voorbaat dank
Beide even gedaan.


Ik heb een beetje meegelezen maar zou nog niet weten wat over deze zaak te zeggen. Heel triest.
pi_44110227
quote:
Op zondag 3 december 2006 18:22 schreef MrSASO het volgende:

[..]

Wat is er zo verschrikkelijk aan het geen wat ik heb gepost?
Het zijn pure feiten, dat je er niet bij kan komen heeft niets met mij te maken hoor.
Nogmaals ik probeer de dingen die hij deed niet goed te praten.
nogmaals dan voor jou speciaal

ik zeg , dat het feit dat hij iets nooit eerder gedaan heeft niets zegt over wat hij nu ms gedaan heeft, of nog zou gaan doen.
ik zeg, dat familie wel vaker stomverbaasd is over misdadig gedrag van zoonlief , dat ze hem zo niet kennen, betekent niets vaak.

dan kom jij met "ja maar hij had een hekel aan dieven, die vond hij sneaky, hij heeft ms een winkel overvallen, maar deed dat tenminste open en bloot, en dus niet sneaky"

ja , dat zal wel, maar het blijft een dief, het blijft een crimineel en het zegt niets over toekomstig gedrag, ook winkeldieven gaan soms een stap verder bij een volgende geldnood.

en geef toe, zeggen dat iemand een winkeldief sneaky vindt, en er daarom een hekel aan heeft, is lachwekkend gewoon als je weet dat die knul dus wel (quasi) gewapende overvallen okay vindt.

ik snap heus wel wat je zegt, maar het is een volkome misplaatste logica in deze.
[i]"you left me standing here, a long long time ago"[/i]
pi_44110332
quote:
Op zondag 3 december 2006 18:43 schreef milagro het volgende:
hij noemt de gewone dief 'sneaky' en zegt dat zijn vriend tenminste het openlijk doet.
quote:
Op zondag 3 december 2006 18:48 schreef milagro het volgende:
hij heeft ms een winkel overvallen, maar deed dat tenminste open en bloot, en dus niet sneaky"
Lees even terug: het woordje "tenminste" heeft hij nooit gezegd. Dit impliceert een waardeoordeel maar die geef jij eraan.
pi_44110357
quote:
Op zondag 3 december 2006 18:48 schreef NorthernStar het volgende:

[..]

Beide even gedaan.


Ik heb een beetje meegelezen maar zou nog niet weten wat over deze zaak te zeggen. Heel triest.
Bedankt

Tja, het blijft een bizarre zaak.....zeer triest....

Ik ben benieuwd wat er straks naar buiten komt over de verdachte.....
pi_44110525
quote:
Op zondag 3 december 2006 18:53 schreef r_one het volgende:

[..]


[..]

Lees eve terug: het woordje "tenminste" heeft hij nooit gezegd. Dit impliceert een waardeoordeel maar die geef jij eraan.
ik zeg niet dat hij het goed praat, ik zeg dat het geen argument is, dat het feit dat die vriend dat dus wél goed praat, absurd is, en nu zeg ik erbij dat dat dus wel iets zegt over die vriend, toen al, een hele aparte rechtvaardiging/bagatellisering ergens van zijn eigen foute gedrag.

mrSaso zegt niet dat een winkeloverval okay is, hij zegt dat die knul zo redeneert.
Verder zegt mr. Saso dat dit (zo ken ik hem niet, hij had juist een hekel aan dieven, hij was de dag ervoor verward in mijn beleving) voldoende bewijs is om te geloven dat hij niet bewust die school ingegaan is, maar last had van een psychose ws.

en dus zeg ik , dat het feit dat familie en bekenden die knul "zo niet kenden" niets zegt.

ik begrijp wat mrSaso wil zeggen , ik vind alleen het een kulargument, en ook misplaatst.
tegelijkertijd begrijp ik ook weer dat je dergelijk gedrag van een bekende of familielid niet kan of wil begrijpen.

dat wilden de ouders van Richard Harteveld toch ook niet, en konden ze ook niet, maar het was toch echt zo dat hun zoon, die nooit eerder eng gedrag vertoond had, een notoire vreemdganger was, die uit puur eigen belang zijn eigen kinderen, hun kleinkinderen en schoondochter de hersens in heeft geslagen cq gewurgd.
[i]"you left me standing here, a long long time ago"[/i]
pi_44110750
Echt te triest voor woorden zeg
  zondag 3 december 2006 @ 19:12:15 #19
51513 Foo_niks
'Weg weezze ! '
pi_44110783
Koffie? TVP
Klaar?
Ik niet!
pi_44110817
quote:
Op zondag 3 december 2006 18:10 schreef MrSASO het volgende:

[..]

Nee, want die overval had hij gepleegd met een speelgoedwapen.
Hij zou toen echt niet in staat zijn geweest om iemand om te brengen, de laatste keer dat ik hem zag was hij verstrooid en lulde hij een hoop wartaal.
Dus toen was het mij duidelijk dat hij psychisch niet helemaal meer bij was, en de dag daarna pleegt hij deze verschrikkelijke moord.
Dat is voor mij bewijs genoeg om te zeggen dat hij niet helemaal bij kennis was op het moment dat hij deze moord pleegde.
dus dat.
maarja wie zegt dat hij het heeft gedaan.
hij bekent nix en er zijn geen directe bewijzen voor zover ik alles gelezen heb.
pi_44110852
quote:
Op zondag 3 december 2006 19:00 schreef milagro het volgende:
Verder zegt mr. Saso dat dit (zo ken ik hem niet, hij had juist een hekel aan dieven, hij was de dag ervoor verward in mijn beleving) voldoende bewijs is om te geloven dat hij niet bewust die school ingegaan is, maar last had van een psychose ws.

ik begrijp wat mrSaso wil zeggen , ik vind alleen het een kulargument, en ook misplaatst.
En ook dat is jouw interpretatie van zijn post. Hij zegt niet meer of minder dan dat Julien bekend stond als overvaller en niet als gelegenheidsdief.

Ik begreep ook heel goed wat JD wilde zeggen en vond dat een veel groter kulargument, en ook veel misplaatster.
pi_44110896
Ik bespeur hier 'Moussy-gedrag'.
pi_44110931
quote:
Op zondag 3 december 2006 19:12 schreef Foo_niks het volgende:
Koffie? TVP
Lekkâh.
pi_44111459
Meneer heeft een hekel aan dieven? Hij heeft een kind gestolen van zijn ouders en zusjes
pi_44111539
Het zou me overigens niets verbazen als meneer voorheen niet in een gevangenis in Bergen op Zoom heeft gezeten( is er ook niet), maar in het dorp ernaast, Halsteren.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')