abonnement Unibet Coolblue
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 13:31:15 #1
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43745862

Hier alweer deel 39 in een succesvolle serie. Liefhebbers van de oude delen, komen hier aan hun trekken:

Wie heeft er mooie treinpics?
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 2.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 3
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 4
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 5
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 6
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 7.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+1
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+2
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 11
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje dozijn
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 13
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 14
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 15
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 16
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 17
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 18
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 19
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 20
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 21
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 22
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 23
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 24
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 25
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 26
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 27
Het treinpics, - nieuws en praattopic, deel 28
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 29
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 30
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 31
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 32
Het treinpics, -nieuws en -praattopic deel 33
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 34
Het treinentopic deel 35
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 36
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 37
Het treinpics, -nieuws en praattopic dl.38 (klote 300-grens)

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, een introductie van het meest gebruikte reizigersmat in Nederland. Goederenzut is wat minder intresse in, maar stel gerust je vraag Voor meer informatie kun je ook op de site van Rolandrail terecht.
Wat 'verdwenen' mat. soorten van enige tijd geleden als plan W, plan U of 1300-locs wordt ook niet op in gegaan, maar als iemand er wat meer van wil weten: de 'experts' lopen dit topic vaak genoeg tegen het lijf, dus vraag maar raak.

Dat 'de NS' niet meer overal rijdt, zal inmiddels wel bekend zijn. 'De NS' is inmiddels oa NS Reizigers en NS Internationaal. De andere reizigersvervoerders zijn Arriva, Connexxion, Syntus en vanaf 10 december Veolia. De enige treinen van NSR die nog in het noorden komen zijn de treinen Randstad-Amersfoort-Zwolle-Groningen/Leeuwarden en een extra stoptrein Zwolle-Groningen.

Voor het grensoverschrijdend verkeer rijden de volgende vervoerders:
Arriva rijdt op Nieuweschans-Leer, de NMBS rijdt op Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen.
DB Regionalbahn is te vinden op Heerlen-Aachen, Venlo-Hamm, en Enschede-Munster.
PEG deelt met DB Regio het stuk Enschede-Gronau, maar gaat vanuit daar naar Dortmund.
De andere twee grensovergangen wat het spoor betreft (Zevenaar-Emmerich en Oldenzaal-Bad Bentheim), wordt alleen overschreden door de ICE en een inmiddels gestopt Syntus-probeertraject, respectievelijk de internationale IC Berlijn-Schiphol. Verder rijden er via Roosendaal naast de stoptrein van de NMBS nog de internationale trein Amsterdam-Brussel en de Thalys naar Parijs.

Leuk en aardig allemaal natuurlijk, maar waarmee wordt dat allemaal gereden?


Laten we in het noorden beginnen met Arriva (Voorheen NoordNed, dochter van Arriva/NS). Arriva rijdt in het noorden de stoptreinen Leeuwarden-Stavoren, Leeuwarden-Harlingen, Leeuwarden-Groningen, Groningen-Roodeschool, Groningen-Delfzijl, Groningen-Nieuweschans-Leer en vanaf 10 december 2006 in de randstad op Dordrecht-Geldermalsen. Arriva voert de dienstregeling in het noorden momenteel uit met Wadlopers, Buffels en Spurts(GTW's). Voordat de concessie overging naar Arriva reed NoordNed op de noordelijke lijnen. Arriva huurt haar mat vooral van het Ierse bedrijf NS Financial services. De materieel inzet is als volgt: DM'90(Buffel) op Groningen-Leeuwarden, met Wadlopers (overige lijnen, alsmede Groningen-Leeuwarden) en Spurts, welke eerst ingezet worden op Groningen-Nieuweschans-Leer. De overige trajecten zullen volgen.


Links de Wadloper (DH2), dit is het enige groene stel van Arriva. Naast de (gele) tweedelige wadlopers, zijn er ook nog de één delige (DH1), waarvan sommige voorzien van extra ruimte voor fietsvervoer (de Wadfietser). Hiervoor werd in de zomer een deel van de stoelen verwijderd. Dit gebeurt echter sinds enkele jaren al niet meer.

Hierboven de oudste wadloper, de 3201. Voor de DM90-foto's: zie NS.


De Spurt(Stadler GTW) die sinds 5 november 2006 rijdt voor Arriva. De eerste treinen rijden tussen Groningen en Leer. De planning voor de invoering van de GTW's op de verschillende trajecten:
November/December: Groningen-Leer
December week 50: Leeuwarden-Harlingen
Mei 2007: Groningen-Roodeschool
Juli 2007: Leeuwarden-Stavoren
Augustus 2007: Groningen-Delfzijl
September 2007: Groningen-Leeuwarden

De serie van Arriva bestaat uit 2 verschillende type treinen.
- De GTW 2/6, 2 rijtuigen met motorwagen, nummers in de (10)2xx serie.
- De GTW 2/8, 3 rijtuigen met motorwagen, nummers in de (10)3xx serie.
Hieronder is een afbeelding te zien van het interieur van deze trein.




Syntus is actief in Twente en de Achterhoek op Arnhem-Wintersijk, Zutphen-Winterswijk, Zutphen-Oldenzaal en Arnhem-Tiel. Verder rijdt Syntus nog in naam van Connexxion op Almelo-Mariënberg in de spitsuren ter versterking. Syntus rijdt ook met DM90's gehuurd van NS, en met eigen spul: de lighttrain Lint's.



Twee gekoppelde Syntus Buffels, met daaronder een Lint van buiten en van binnen.


Bij velen bekend om het busvervoer, minder bekend als spoorbedrijf. Ze hebben ook maar één lijntje: Almelo-Marienberg. Rustig enkelspoors lijntje door de Twentse venen. Verder stelt het geen drol voor, vooral vanwege de dramatisch slechte aansluitingen in Mariënberg.
Connexxion heeft twee DH1-wadlopers omgedoopt tot Veenexpress en voert daarnee de diensten uit. In de spits worden beide veenexpressen bijgestaan door een Lint van Syntus. In januari 2007 worden er op Almelo-Mariënberg nieuwe linten ingezet. Vanaf 10 december 2006 gaat Connexxion ook een treindienst onderhouden op de valleilijn, welke ligt tussen Ede/Wageningen en Amersfoort. Vanaf september 2007 wordt op deze lijn nieuw materieel, de Protos, ingezet.

Interieur en exterieur.


Veolia is in Nederland wat betreft het gebruik van het spoor een nieuwkomer. Vanaf 10 december zal dit Franse bedrijf de treindienst gaan onderhouden tussen Nijmegen en Roermond en tussen Maastricht Randwijck en Kerkrade. Hiervoor zal in eerste instantie materieel gehuurd moeten worden, wat er op neerkomt dat er op beide trajecten met het huidige materieel gereden zal gaan worden, namelijk de DM'90, DH1/2 en Mat'64. Veolia is op dit moment in Nederland actief met haar dochterondernemingen BBA (busvervoer in oa. Noord-Brabant en op de Veluwe, alsmede enkele vaarverbindingen), Limex en SBM in Maastricht. Veolia heette voorheen Connex.
Vanaf december 2007 wil Veolia gaan rijden met de Stadler GTW, net zo als Arriva heeft Veolia de GTW 2/6 en de GTW 2/8 besteld bij Stadler. De trein moet er zo uit gaan zien:



Over RandstadRail wordt in dit topic niet ingegaan. Er is een speciaal topic voor RandstadRail.
RandstadRail

Voor meer info: kijk op http://www.randstadrail.nl
Op RandstadRail is het volgende materieel gaan rijden:




diesel
Bij NSR is de verscheidenheid weer wat groter.
Ook NSR exploiteert nog drie diesellijnen (Enschede-Zwolle, Zwolle-Kampen en Nijmegen-Roermond), en maakt daarvoor uitsluitend gebruikt van de tweedelige DM’90/Buffels. Wat moderner dan de wadlopers van Arriva en Connexxion, en wat stiller dan de nieuwere Lints van Syntus.

Wat betreft aanbestedingen heeft NS-Regio de aanbesteding gewonnen voor het traject Apeldoorn-Zutphen, waar met DM'90 op gereden wordt. Hiervoor is een aparte tak opgezet die "RegioNS" wordt genoemd. Een vast team rijdt en onderhoudt het materieel. Ter onderscheiding zijn de Buffels die hier rijden voorzien van speciale stickers.


Een Buffel van binnen en van buiten. Op de buitenfoto staat twee stellen gekoppeld.

Elektrisch
En omdat een groot deel van Nederland nu eenmaal geëlektrificeerd is, wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van elektrische treinstellen en locs omdat die over het algemeen wat goedkoper in het gebruik zijn.

De getrokken treinen worden aangedreven door een loc uit de 1700 of 1800 serie. Deze zijn vrijwel identiek, alleen is de 1700 ongeveer tien jaar nieuwer, en heeft wat meer mogelijkheden wat betreft multitractie (samenwerken met een andere 1700) en dubbeldeksmaterieel (alleen DD-AR, DDM-1 wordt met 1800'en gereden). Ook technisch gezien zijn er verschillen, maar daar zullen we jullie niet mee vermoeien.
Getrokken treinen zijn vooral te vinden op de langere intercity trajecten als Venlo-Den Haag (met ICK), Maastricht/Heerlen-Haarlem, en wat kortere (spits)routes daarbinnen als bijvoorbeeld Eindhoven-Utrecht.
De inzet in de treinserie 800/900 Haarlem-Amsterdam-Utrecht-Eindhoven-Heerlen/Maastricht zal vanaf december 2006 ten einde komen als hier IRM op ingezet gaat worden. Hiermee zal van/naar Alkmaar worden gereden. Ook wordt er niet meer alternerend naar Maastricht of Heerlen gereden, maar zal voortaal gesplitst worden in Sittard waardoor de IC’s elke halfuur naar deze plaatsen gaat rijden.

Achter de locs uiteraard de nodige voorzieningen voor het vervoer van reizigers, iets dat wat gemakkelijker gaat door het aanbrengen van deuren, waarin ter meerdere glorie van de reiziger nog banken staan ook.
Momenteel zijn er (ruwweg) drie series rijtuigen: ICR, ICRm en ICK. Afkortingen komen wel meer terug in dit topic dus een kleine uitleg: ICR = InterCityRijtuig (niet meer in dienst), ICRm = gemoderniseerde ICR (met oa airco en nieuwe bankjes) en de ICK zijn eigenlijk 2e hands Duitse rijtuigen voor de korte termijn (vandaar de 'K') die zijn gekocht (voor een miljoen per stuk) om wat extra zitplaatsen te verzorgen, wat destijds hard nodig was. Na een halfjaar rust, zijn recentelijk weer meer rituigen ICK in dienst gekomen, om via schuifacties met IRM een DD-AR de wegvallende stellen plan V op te kunnen vangen, die wegens verstreken onderhoudstermijnen aan de kant gingen. Ook een hoge defectenstand in IRM (gesmolten stuifsneeuw in electr. circuit) en ICM (nieuwe compressoren zijn storingsgevoelig). Met de ingang van dienstregeling 2007 zijn er zoveel extra treinen dat alle ICK weer in dienst zal komen. Niet in de laatste plaats omdat er 60 rijtuigen ICRm aan HSA worden verhuurd voor inzet op de HSL-Zuid.
ICR en ICRm werd door elkaar gebruikt tijdens de rivisie - die nu vrijwel afgerond is- op de trajecten Maastricht/Heerlen-Haarlem, waar ICK eigenlijk alleen maar tussen Eindhoven/Venlo-Den Haag rijdt. (Inmiddels zijn overigens, in augustus 2006, alle ICK-rijtuigen weer in dienst genomen en rijden zij ook weer in de 3500-serie tussen Eindhoven en Schiphol.)

Hoe eea er van binnen en van buiten uitziet, zie de fototjes.

Een 1700 loc met een sliert ICR en ICRm-rijtuigen en een ICRm tweede klas interieur.


Een ICR 1e klas interieur voor en na de verbouwing tot ICRm.


Het ICK van buiten, en een coupé en het gangpad van binnen.

Nu is zo'n loc aan één kant wat lastig als men op het eindpunt om moet draaien. Daarom worden sommige ICR-rijtuigen voorzien van een zgn. stuurstand type: BDs); een cabine vanwaaruit de loc bediend kan lopen die de trein dan niet trekt maar duwt. Zo kan op het eindpunt bijvoorbeeld in geval van vertraging sneller gekeerd worden. Deze stuurstanden worden vooralsnog alleen ingezet op Haarlem-Limburg.


Andere getrokken/geduwde treinen van NSR zijn de 'oude dubbeldekkers': DDM-1 en DD-AR. DDM-1 zijn lange DD-stammen met een 1800-loc, van binnen harde rode banken. De stuurstanden zijn voorzien van de afbeelding van een bedreigde diersoort. DDM-1 bakken zijn ook af en toe te vinden tussen Maastricht/Heerlen en Haarlem, waar 12 rijtuigen ICR blijkbaar te weinig zitplaatsen leveren. Dan lopen er één of twee DDM-1's in mee. Bij instroom van de stuurstand (BDs) in deze treinseries, zullen de dubbeldeks bakken gewoon in dienst blijven.
De huidige verwachting is dat alle DDM-rijtuigen worden gemoderniseerd zodat ze IC-waardig worden qua comfort.

DD-AR is wat korter (stammen van 4) en heeft groene en blauwe bankjes (2e respectievelijk 1e klas). DD-AR staat voor "DubbelDekker - Agglo-Regio". Om loc's vrij te maken om oude locseries (1100/1200/1300) te vervangen, is bij vijftig DD-AR stammen (een stam is een min of meer vaste combinatie van loc+rijtijgen) de 1700-loc vervangen door een half-dubbeldeks motorwagen waarbij je boven kan zitten en de benedenverdieping vol staat met de elektrische installatie.

Een maal geduwd mat, en een (smerige) motorwagen.

De Panda

2e en 1e klas interieur: de zelfde banken als in SGM3.


...en van binnen. De groene bankjes is de 2e klas, de blauwe 1e klas.

Buiten het getrokken mat, wordt er ook gebruikt gemaakt van treinstellen. Achtereenvolgens ICM, DD-IRM, plan V, plan T, SGM en tot december 2005 SM'90. Dit laatste type is buitendienst gesteld vanwege de grote storingsgevoeligheid en de hoge kosten die er aan die type, mede door de kleine serie, verbonden waren.

De treinstellen voor de lange afstand, is natuurlijk het ICM (ook: Koploper). Vooral te vinden in het noorden en oosten van het land. Door de doorloopkop (die om dubieuze redenen overigens buiten dienst gesteld is in 2005, en bij revisie dicht gelast zal worden) en snelle koppeling is het mogelijk om onderweg te combineren met een ander treindeel, als versterking of vanuit een andere plaats. Voor het ontkoppelen geldt hetzelfde.
De treinen combineren en splitsen op de volgende routes:
Amsterdam/Schiphol-Amerfoort (koppelen)-Enschede
Den Haag/Rotterdam-Utrecht(kop.)-Zwolle(ontkopp.)-Groningen/Leeuwarden.
Elk halfuur wisselen de bestemmingen zodat bijvoorbeeld vanuit Enschede eens per uur naar Amsterdam/Schiphol kan worden gereist, en een halfuur later naar Den Haag/Rotterdam. De treinseries (qua dienstregeling dus) zijn zo ontworpen dat altijd in Amersfoort een cross-platform overstap is op de andere trein.

Interieur van de ICM

Verder wordt het ICM ingezet als (luxe!) stoptrein op Zwolle-Groningen en Deventer-Almelo, als IC op Eindhoven-Utrecht. Met ingang van de dienstregeling 2007 komt er een eind aan de inzet van ICM op de stoptrein Zwolle-Groningen. Mat'64 zal deze dienst overnemen.
Foto's:

Een close-upje van de helaas ter ziele gegaane doorloopkop, en een frontshot met (uiteraard) gesloten kopdeuren.

De Koploper rijdt in twee varianten rond: drie en vier bakken. Het verschil is (behalve ruim 26 meter lengte) een extra setje motoren. De langste reizigerstreinen van het land bestaan uit 5 ICM3'tjes (403 meter!) en bieden aldus aan 935 personen een zitplaats. Verder rijden er nog een paar speciale koplopers rond. De eerste is ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Mendini en maakt reclame voor het eveneens door Mendini ontworpen Groninger museum. De 4444 is een vier baks ICM, maar heeft, itt een gewone ICM4, 2 bakken (de helft dus) aan 1e klas plaatsen, waar dat normaal slecht 1 bak (een kwart) is. Inmiddels is de eerste koploper gereviseerd. Het betreft de 4011.

Mendini-interieur, balkon en 1e klas.

Mendini van buiten (witte deuren), en de 4444 in de sigarettenrook.

Tijdens de boekenweek was er nog een kinderboeken stel, en door de sponsering van het NOC NSF door de NS, rijden er ook drie Olympische ICM’s en twee IRM’s rond.(4201,4240,4241,9525,9520) Vanwege de Olympische spelen in Turijn was er een Olympische Thalys. Deze heeft de wintersporters teruggebracht naar Nederland. Na deze rit is de Thalys echter meteen weer van haar bestickering ontdaan.

Olympische ICM IV

Het nieuwste spul van NSR is de DD-IRM; dubbeldeks interregio mat. Wordt gebruikt op allerhande IC en sneltreintrajecten, en soms als stoptrein. Nadat er oorspronkelijk alleen drietjes en viertjes waren (u raad het al, 3 respectievelijk 4 bakken lengte), werden deze in het kader van de zitplaatskansverhoging omgebouwd tot viertjes (de drietjes) en zesjes (de viertjes). Ook zijn er helemaal nieuwe viertjes en zesjes besteld. Waar de 'standaard' treinen met 12 bakken (de max lengte bij getrokken mat.) ICR nog niet genoeg zijn, wordt 2*IRM6 ingezet, met een capaciteit van bijna 1150 personen. De NS heeft echter momenteel zodanig veel IRM in dienst dat de treinen in vele series rijden, waar ze oorspronkelijk niet bedoeld waren om op ingezet te worden, bijvoorbeeld op Venlo-Den Haag. Op Heerlen/Maastricht-Haarlem rijden al twee setjes van twee zesjes gekoppeld om alle reizigers van de perrons in de trein te kunnen krijgen. Met de dienstregeling 2007 moet deze versnippering voorbij zijn. Echter zal aan de versnippering niet geheel een eind gemaakt worden, omdat met ingang van de DRGL 2007 de ambtenarentreinen 501 en 502 Groningen-Den Haag CS gereden gaan worden met 2xVIRM6. In het weekend zullen de vergelijkbare treinen ook door dit VIRM gereden gaan worden, waarbij ieder weekend een stel VIRM op zaterdag naar Leeuwarden gaat en op zondagavond weer terug naar Groningen.
En natuurlijk weer de foto's...

1e en 2e klas interieur, beide van de nieuwe stellen, danwel de nieuwe tussendelen van de verlengde stellen. Nu staan op één verdieping de stoelen ook achter elkaar (coach) omdat 'men' dit fijner zou vinden bij drukte.

verlengd IRM (VIRM6) van de buitenkant.

VIRM IV + VIRM VI

Een wat minder bekend treinstel was de SM'90, ofwel Railhopper. Qua technologie voorloper van de al besproken IRM en qua inrichting en uiterlijk voorloper van de DM’90. Is een experimenteel treinstel bedoeld om de (hierna volgende) stellen mat'64 te vervangen als stoptrein, alleen door de vele problemen (drie verschillende computersystemen, en er zit meer elektronica in een SM'90 dan in een TGV) zijn er nooit meer dan negen gekocht. Het gebeurde regelmatig dat alle negen treinstellen in Zwolle aan de kant stonden. Door alle technische problemen mocht er een tijd lang alleen maar met twee stellen worden gereden zodat het evt. defecte stel gesleept kon worden door het tweede stel. Door de zeer brede body van de trein, waren in den beginne enkele stellen in de tweede klas voorzien van 2+3 opstelling en mocht niet overal gereden worden vanwege de grotere breedte van de trein. De opstelling in de trein werd echter na een tijdje veranderd in een normale 2+2 opstelling. Als de treinen werkten, was het echter één van de fijnste treinen van het land.
Per december 2005 staan deze high-tech stellen echter terzijde in Onnen en zijn ze vervangen door mat'64.
Wederom fotootjes.

1e klas interieur (zo ruim dat je niet met je poten op de bank tegenover je kon zitten), en de rolstoellift.

En van de buitenkant zag het ding er in haar goede dagen zo uit.

Het mat dat door de Railhopper/SM’90 vervangen had moeten worden, is het mat'64, onder te verdelen in de tweedelige plan V en de vierdelige plan T. Recentelijk wordt aardig wat mat'64 aan de kant gezet dan wel gesloopt, omdat men anders geen diensten genoeg heeft voor de de nieuwe IRM-instroom, en omdat het spul na ruim 40 jaar technisch op is. Plan V rijdt rond in vele kleuren (qua interieur) en deelseries, dit komt door de grootte van de series (er zijn er bijna 250 gebouwd) en de dus niet gelijktijdige revisie. De oudste zijn 12 jaar ouder dan de nieuwste.
Plan T is wel één serie, en die zien er alle 30 ruwweg hetzelfde uit van buiten en binnen.
De belangrijkste overeenkomst is dat beiden gehaat worden voor hun krottigheid en harde bankjes. Bij drukte zit je met je knieën in je nek en in de nek van de persoon tegenover je. Plan V's zijn overigens wat nieuwer dan de T's, en zijn de laatste stellen die in Nederland (Werkspoor) gebouwd zijn, al zijn de nieuwere series al in het buitenland in elkaar gezet. Vanaf 2008 zal mat'64 geleidelijk aan vervangen worden door een nieuw type sprinter.

Een T en een V.

Ook een V'tje, maar in een ander kleurtje komt het toch sympatieker over. en het interieurtje van een Plan T 2de Klas

Tenslotte rijdt in de randstad nog wat SGM (stadsgewestelijk materieel) rond. Te zien in twee smaken: de tweebaks Citypendel (Banaan) en de gereviseerde driebaks Sprinter SGMm (Vlavlip).
De Citypendels waren eigenlijk alleen te vinden op de Zoetermeer Stadlijn: een spoorlus in de vorm van een krakeling met meer dan 10 haltes in Zoetermeer, bekend als aggressielijn. Ook waren de citypendels te vinden op de Hofpleinlijn. Nu aan deze inzet een einde is gekomen, worden de 2 delige stellen als versterking van sommige treinen in de randstad ingezet.
De Sprinters (drietjes) zijn in de zgn 'ruime randstad' te zien, op Utrecht-Rotterdam, Utrecht-Rhenen, Rotterdam-Hoek van Holland, en in de hoek Haarlem-Uitgeest-Amsterdam en nog zo wat trajecten in die hoek.
Door de vele deuren en het snelle optrekken (helaas max 125 km/uur), zijn ze uitermate geschikt voor drukke trajecten met veel stops. De ombouw van de Sprinters is bijna voltooid en met de nieuwe sprinters heeft NS Commercie het product 'Sprinter' ingevoerd, ipv gewone stoptrein. De indeling van binnen is wat opener, alleen het verschil tussen 1e en 2e klas is compleet verwenen.

SGM2 (citypendel) en SGM3 (sprinter)

SGMm van binnen en buiten.



Er zijn ook nog twee light-rail experimenten aan de gang: Gouda-Alphen a/d Rijn en Houten-Houten Castellum.
De tweede komt vooral doordat er geen tijd was om de huidige stoptreinen ook nog op Castellum te laten stoppen. Nu rijdt er een tram van de HTM (oorspronkelijk afkomstig uit Hannover), evenals op de Rijn-Gouwelijn, waar NS samenwerkt met de HTM. De laatste is zo'n succes dat inmiddels de helft van de reizigers aldaar een andere vorm van vervoer heeft gevonden.


Het trammetje op Houten-Houten Castellum (foto: Dr_Flash)


A32 tram op de Rijn-Gouwe-lijn.



NSI houdt zich (naast verlies lijden) vooral bezig met vier grensoverschrijdende verbindingen:
Amsterdam-Brussel (elk uur)
Amsterdam-Keulen (5x per dag)
Schiphol-Berlijn (4x per dag)
Amsterdam-Parijs (wisselend)

De verbinding naar België loopt goed en is altijd goed gevuld, net als de treinen naar Berlijn, al wil men graag laten geloven dat ze hier verlies op lijden. M.i.v. december 2003 is dus 1 van de 5 ritten geschrapt. M.i.v. december 2006 zal deze serie 140 gekoppeld worden aan het binnenlandse IC-net, met alle problemen van dien, als niet-koppelbaarheid met ICM (hoewel dat minder een probleem is doordat vanaf december 2006 Amersfoort-Amsterdam totaal los komt te liggen van de rest van de Noord-Oost IC’s) en het feit dat binnenlands treinen veel voller zitten dan deze Duitse 6 bakken (+3 Nederlandse versterkingsrijtuigen). Bovendien kunnen reizigers niet meer rechtstreeks van/naar Enschede.
De verbinding met Keulen wordt verzorgd door ICE's, wat vooralsnog geen doorslaand succes is, niet in de laatste plaats vanwege de prijs al is NSI tegenwoordig qua prijs met Ryanair/Easyjet aan het concurreren.


ICE, buitenkant en 1e klas int (met dvd/cd)


meerspannings BNL-loc (NMBS), en 2e klas interieur (idd ICRm van NS).
De loc kan in Nederland en België rijden (1500 en 3000V) en is eigendom van de NMBS. De rijtuigen zijn van NS en voorzien van een rode (NMBS kleur) raamband icm met het gele van NS. Regelmatig rijden er ook blauw-gele tussen, dat komt door de ombouwactie naar ICRm die ook voor het BNL-spul geldt.


Bij gebrek aan meerspanningslocs wordt de IC vanuit Berlijn in Bad Bentheim overgenomen door een Nederlandse loc.


Thalys.



Hier alleen maar wat foto's.

Op Enschede-Munster/Dortmund rijdt Bauheihe 643. Deze komt ook in Heerlen vanuit Aachen.
Tot 3 november reed op Nieuweschans - Leer deze duitse boemel treintjes

Deze zijn nu vervangen door rechtstreekse treinstellen van Arriva, de GTW's van Stadler.


Op Roosendaal-Antwerpen de varkenskop:



Maastricht-Luik:
Zo lang er nog geen rechtstreekse Intercity van Maastricht naar Brussel gaat rijden, doen deze oude barrels van de Belgische spoorwegen dienst op dit lijntje



Venlo-Hamm:


Deze trek-duwtreinen bestaan uit gereviseerde Duitse Silberlingen. Deze treinen rijden vanuit Venlo meteen de grens over en rijden onderweg onder andere langs grote steden als Mönchengladbach, Düsseldorf, Wuppertal en Hagen.

Soms worden in deze topicserie verkortingen gebruikt voor stationsnamen, als je hier niet zo in thuis bent (over het algemeen zijn het gewoon de eerste letters van de lettergrepen), kun je ze hier opzoeken.
Ook wordt wel eens melding gemaakt van een treinserie, waarmee alle treinen op een bepaald traject worden bedoeld. Als men het heeft over 'de 3600' worden daar de sneltreinen tussen Roosendaal en Zwolle mee bedoeld. Alle treinen in het land hebben een eigen nummer om ze herkenbaar te houden voor personeel en verkeersleiding. Zo is de trein die die om 16:19 vanuit Zwolle naar Roosendaal vertrekt de 3663. De volgende trein is de 3665, die daarna de 3667 et cetera. De treinen in de tegengestelde richting hebben de even nummers. Een lijst (PDF) van alle treinnummers die in 2006 gebruikt worden, kun je hier vinden.


Als er zaken zijn die verder nog onduidelijk zijn, vraag maar raak in dit topic!!
deze OP is hier te vinden

[ Bericht 0% gewijzigd door Peterselieman op 21-11-2006 19:04:41 ]
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43746217
Ik scroll me kapot over die OP
bye
  dinsdag 21 november 2006 @ 13:49:45 #3
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43746424
Wat een OP! Wat een TVP!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43746698
Plaatjeskijken-tvp
PS4 online: micro_nl
  dinsdag 21 november 2006 @ 14:06:19 #5
86072 thatsme
and That's you!
pi_43746958
De machinist van de ACTS trein is aangehouden en wordt verhoord. Ik hoop voor de ACTS als ze schuldig zijn dat ze deze financiële klap er nog bij kunnen hebben!
edit: het schijnt een ERS trein te zijn...
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 14:11:10 #6
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43747110
De trein was gehuurd door ERS van MRCE en het betrof een ACTS loc. Het meest waarschijnlijke scenario is dat de goederentrein moest wachten voor het rode sein en dat de trein iets te ver is doorgereden, namelijk de wissel op. Terugrijden was vanwege de stand van de wissels geen optie meer. De passagierstrein moest voorlangs kruisen, wat dus door de iets te ver doorgereden goederentrein niet meer lukte. Daarom is de trein ook schuin van voren geraakt en recht op de kop.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 16:15:34 #7
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43751522
Hier nog een aantal foto's van de treinen.

http://www.vosoft.nl/ramptoerisme/index.cgi
Foto's Henk Raben

Klik op de 9 boven in beeld en er komen nog enkele foto's tevoorschijn

Edit: Nog maar wat plaatjes dan:
http://members.lycos.nl/simonbruggeling
Foto's Simon Bruggeling

Ik zie wel wat schade bij de Klaas, optisch dan. Ik denk zeker dat het voorste draaistel van de Klaas behoorlijk beschadigd is.

[ Bericht 27% gewijzigd door Peterselieman op 21-11-2006 17:17:42 ]
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43753902
wat heerlijk die spoorwegen

en nog even over het 4-spoorsgebeuren: daar is lang niet overal de ruimte voor of je moet zóveel grond opkopen dat het onbetaalbaar wordt.
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  dinsdag 21 november 2006 @ 18:11:43 #9
94492 freddygonzales
Tieten en kittelaars!
pi_43755386
Ik vind mat '64 prima spul. Begrijp niet dat die dingen gehaat worden.
Aan het einde van m'n geld houd ik altijd een stuk maand over.
pi_43755795
tering jantje, gaat snel met de delen.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  dinsdag 21 november 2006 @ 18:48:05 #11
86072 thatsme
and That's you!
pi_43756509
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 18:11 schreef freddygonzales het volgende:
Ik vind mat '64 prima spul. Begrijp niet dat die dingen gehaat worden.
Rammelen, schommelen, tocht en veel lawaai. Maar ze zitten redelijk! Er zijn veel moderne treinen die slechter zitten!
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 21 november 2006 @ 18:48:25 #12
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43756525
ja ho even

De foto van het castellumtrammetje is dus van ene Dr_Flash. En niet meer van Nico Spilt
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 21 november 2006 @ 18:51:46 #13
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43756642
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 17:23 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
wat heerlijk die spoorwegen

en nog even over het 4-spoorsgebeuren: daar is lang niet overal de ruimte voor of je moet zóveel grond opkopen dat het onbetaalbaar wordt.
Er is nooit te weinig grond natuurlijk, als je maar wilt!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 19:00:21 #14
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43756972
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 18:48 schreef Dr_Flash het volgende:
ja ho even

De foto van het castellumtrammetje is dus van ene Dr_Flash. En niet meer van Nico Spilt
Aangepast
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43757010
TVP...

Vandaag in de 9100 eerst een VIRM (8739), en daarna zag ik om half 5 de 475 en de 946 binnenkomen, ook in de 9100

Dus vandaag reed er VIRM, ICM en mat '64 in de 9100 naar Groningen
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 21 november 2006 @ 19:05:07 #16
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43757163
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 19:00 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Aangepast
Coolness
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43757189
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 18:11 schreef freddygonzales het volgende:
Ik vind mat '64 prima spul. Begrijp niet dat die dingen gehaat worden.
Simpel omdat de mat '54 gewoon perfect was. Het was stil, comfortabel en rete snel. Met als minpunten...lange remweg en traag met optrekken.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 19:05:59 #18
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43757211
Dan was er in Gn vandaag heel wat te zien dus. Weet je toevallig ook wat er met de 3447 is? Die miste namelijk in de spots van vanmiddag.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 21 november 2006 @ 19:06:42 #19
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43757235
Oh ja de 4400 van 17:07 uit Den Bosch reed vandaag met 1 Veetje, waar 1 Teetje gebruikelijk ( en al veel te weinig) is. Kwam dik te laat binnen, deed 5 minuten over de haltering, met +8 vertrokken uiteindelijk, mannetje of 20 achterlatend op Den Bosch Oost... Ben benieuwd hoe laat die trein in nijmegen was... moet tegen de +30 gelopen zijn....
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 21 november 2006 @ 19:07:29 #20
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43757269
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 19:05 schreef optifree het volgende:
Simpel omdat de mat '54 gewoon perfect was. Het was stil,
Nou, je kan van mat54 een hoop zeggen

Maar STIL? Nee, dat is echt iets HEEL anders
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43757437
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 19:07 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Nou, je kan van mat54 een hoop zeggen

Maar STIL? Nee, dat is echt iets HEEL anders
Noujah als er één langs kwam denderen dan waren ze vele malen stiller dan een mat '64
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 21 november 2006 @ 19:13:13 #22
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43757457
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 19:12 schreef optifree het volgende:

[..]

Noujah als er één langs kwam denderen dan waren ze vele malen stiller dan een mat '64
Oh, van binnen dacht ik dat je bedoelde
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 21 november 2006 @ 19:14:04 #23
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43757488
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 19:07 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Nou, je kan van mat54 een hoop zeggen

Maar STIL? Nee, dat is echt iets HEEL anders
Gelukkig niet! Jankende gelijkstroommotoren!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 21 november 2006 @ 19:17:08 #24
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43757621
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 19:14 schreef Duvel het volgende:

[..]

Gelukkig niet! Jankende gelijkstroommotoren!
Het is me met die donateursrit in juni idd opgevallen wat een godsgloeiende TERINGHERRIE die dingen maken zeg
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43758327
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 19:13 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Oh, van binnen dacht ik dat je bedoelde
Tuurlijk niet ....het is al zolang geleden dat ik dagelijks in die bakken zat...dat ik me dat niet meer kan heugen, maar twee jaar geleden kwam er nog wel eens één voorbij rijden .

Oh en met comfortable bedoel ik goed geveerd....niet dat stalen frame waar dat doek overgespannen was en bank werd genoemd
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 21 november 2006 @ 19:33:09 #26
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43758363
Comfortabel was het zeker
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 21 november 2006 @ 19:36:14 #27
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43758502
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 19:17 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Het is me met die donateursrit in juni idd opgevallen wat een godsgloeiende TERINGHERRIE die dingen maken zeg
Ja mooi hè! Elektro, machtig vak!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43758582
plan T en plan V Post
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 19:37:46 #29
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43758583
Zelfs de nieuwste treinen zijn niet stil van binnen, dus we zijn wel wat gewend
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43758990
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 19:05 schreef Peterselieman het volgende:
Dan was er in Gn vandaag heel wat te zien dus. Weet je toevallig ook wat er met de 3447 is? Die miste namelijk in de spots van vanmiddag.
3447 stond om half 5 nog achter het emplacement in Gn vandaag zag ik. Die was eerst s ochtends afgekoppeld van 1, en daarna naar achter op het emplacement gezet (waarvoor weet ik niet )
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 19:49:11 #31
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43759055
Zal wel onderhoud nodig zijn. Het stel is de laatste tijd wel vaker defect
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 21 november 2006 @ 19:50:45 #32
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43759122
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 19:37 schreef Ou-Tannu het volgende:
plan T en plan V motorPost
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43759533
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 19:49 schreef Peterselieman het volgende:
Zal wel onderhoud nodig zijn. Het stel is de laatste tijd wel vaker defect
Er zijn momenteel best veel stellen kapot, achterop het emplacement staan zeker al 3 bakken (1 DH1 en een DH2) al een aantal dagen stil (volgens mij zelfs sinds woensdag al )
DH2 3209 staat er volgens mij ook nog
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 20:01:38 #34
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43759614
Dat heb je als je niet teveel aan onderhoud wilt uitgeven
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43762566
Belachelijk eigenlijk, maar goed
pi_43763964
14 kapotte dh1/2tjes toch?
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 21:49:51 #37
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43764415
14 van de 86 treinen, oftewel ze bedoelen 14 bakken die defect zijn.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43764550
Toch even hier aankloppen

Wie durft er nog met de trein?
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 22:14:15 #39
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43764873
Ik. Vrijdag weer
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43765412
morgen weer.. maarre.. ik neem de 4 uur trein vanuit groningen niet meer.. tenzij ik een half uur van te voren er ben en in kan stappen.. vandaag was ik een kwartier voor vertrektijd er, en er kon geen kip meer bij (nee, letterlijk). Vragen aan amchinist of er ook een extra stel komt, antwoord nee. En dat is al 2 weken zo.. komt omdat van de GTW's nu 2 defect zijn, en er dus gewoon in de spits met 1 GTW gereden word.. Normaal staat er minstens 3 DH2-tjes... Heb m'n beklag daarover ook gedaan bij de machinist (bij gebrek aan beter). het is toch van den zotte dat je ruim op tijd bent, en toch niet mee kan.. en dat men gewoon niet doorheeft dat je niet met 3 bakken GTW op kan rijden op een tijdstip waar normaal met minimaal 6 bakken wadloper gereden word..
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  dinsdag 21 november 2006 @ 22:53:10 #41
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43766577
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 21:58 schreef Dichterbijer het volgende:
Toch even hier aankloppen

Wie durft er nog met de trein?
Morgenochtend, geen probleem.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 22:56:40 #42
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43766708
Dat heb je met een nieuwe generatie treinen. De defecten treden pas op als er mee gereden wordt. De kinderziekten moeten er eerst uitgehaald worden. Helaas is het traject naar Nieuweschans hier slachtoffer van geworden. Het zou me niet verbazen als Arriva misschien nog een vervolgorder voor nog enkele stellen plaatst, alleen al omdat ik denk dat 43 stellen misschien net een paar te weinig zijn, zeker in de spits.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43766841
Tvp.
pi_43766871
Ernstig dit natuurlijk

Gelukkig is de ACTS lok nog heel....
pi_43766924
Zie je meteen het feit "kreukelzone"

Die ACTS lok (in dienst van ERS) is pas 2 jaar oud, die plan V is al van 1964/1970...

Ook frappant: Die ERS trein was dus omgeleid omdat er werkzaamheden zijn in Duitsland, dus normaal gesproken had deze trein hier nooit gereden....
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 23:03:57 #46
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43766976
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 23:01 schreef Zug-Chef het volgende:
Gelukkig is de ACTS lok nog heel
Dat zal je nog zwaar tegenvallen. Optisch mag er misschien niet zoveel te zien zijn, maar onderhuids zal er toch veel schade zijn. Zo zal het hele voorste draaistel naar de galemiezen zijn. En nog enkele andere dingen uiteraard. De Plan V zal wel terplekke gesloopt worden. Het lijkt me niet dat die ooit nog de baan op komt.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43768411
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 23:03 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Dat zal je nog zwaar tegenvallen. Optisch mag er misschien niet zoveel te zien zijn, maar onderhuids zal er toch veel schade zijn. Zo zal het hele voorste draaistel naar de galemiezen zijn. En nog enkele andere dingen uiteraard. De Plan V zal wel terplekke gesloopt worden. Het lijkt me niet dat die ooit nog de baan op komt.
Op een dieplader naar de blik fabriek!

over 3 weken zitten ingeblikte groente dr in
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 23:57:43 #48
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43768846
Ik denk dat er daar te weinig groenten beschikbaar voor zijn

De stremming gaat tot donderdag duren in Arnhem. Die in Rotterdam tot vrijdag.

De goederentreinen zullen nu misschien via Venlo omrijden, net als de ICE?
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43768929
niet via deventer-hegelo-bad bentheim?
bye
pi_43768970
overbrengen naar haarlem en weer oplappen die v
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 22 november 2006 @ 00:02:28 #51
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43769007
Lijkt me een snellere optie, maar je weet het nooit met de NS en prutsrail
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43769036
denk dat de 826 niet meer redbaar is? of ze moeten nog een behoorlijke lading onderdelen / plaat materiaal hebben liggen van andere kapotte Vtjes ?
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 22 november 2006 @ 00:06:36 #53
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43769130
Haarlem heeft op dit moment toch niets te doen
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43769150
quote:
Op woensdag 22 november 2006 00:06 schreef Peterselieman het volgende:
Haarlem heeft op dit moment toch niets te doen?
laat ze dan maar lekker ICM-3tjes ombouwen
pi_43769205
quote:
Op woensdag 22 november 2006 00:06 schreef Peterselieman het volgende:
Haarlem heeft op dit moment toch niets te doen
die zijn zelf toch aan het verbouwen?
bye
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 22 november 2006 @ 00:09:43 #56
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43769208
Of de Plan V R6 en R7 revisie uitvoeren, ander defect materieel oplappen. De 826 krijgt gezien de schade echt geen voorrang. De makkelijk op te lappen stellen gaan voor.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43770831


Ik vind deze gedeukte versie ook wel mooi.

Valt wel op dat het machinistgedeelte volledig geplet is. Hopelijk is de beste man op tijd uit z'n cabine gesprongen.
Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 22 november 2006 @ 01:18:06 #58
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43770859
De machinist had enkele verwondingen, maar die vielen gelukkig nogal mee
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43771664
waarsch dus voornamelijk van rondvliegend glas, zal voor een groot deel van de gewonde reizigers ook gelden
pi_43772130
quote:
Op woensdag 22 november 2006 00:02 schreef Peterselieman het volgende:
Lijkt me een snellere optie, maar je weet het nooit met de NS en prutsrail
goederenverkeer (waaronder de ERS van gister) moest omrijden via Arnhem vanwege werkzaamheden bij Bentheim. Daarom gaan ze denk ik net als de ICE om via Venlo.


Ik ga vandaag spotten te Helmond, Venlo en Horst Sevenum, hopen op veel extra cargo en ICE
  woensdag 22 november 2006 @ 07:56:38 #61
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43772394
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 23:03 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Dat zal je nog zwaar tegenvallen. Optisch mag er misschien niet zoveel te zien zijn, maar onderhuids zal er toch veel schade zijn. Zo zal het hele voorste draaistel naar de galemiezen zijn. En nog enkele andere dingen uiteraard. De Plan V zal wel terplekke gesloopt worden. Het lijkt me niet dat die ooit nog de baan op komt.
De Klaas lijkt op een foto langs de zijkant enigszins krom. Sowieso: alle troep onder die huif staat nu voorin de loc.

De 826 heeft schade aan alle vier de einden. Als je de rotte stukken er af zaagt en wat je overhoudt weer aan elkaar last, hou je een soort Plan W over.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43774140
Mag ik hier even kotsen op Arriva. Plezier om met Arriva te treinreizen is nu echt volledig verdwenen. Vanmorgen voor de 3e keer drie dagen tijd een vertraging van +20 waardoor ik mijn aansluiting heb gemist. Arriva
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43774215
Zucht.. twas vanmorgen weer zover.. een uur geen treinen vertrokken vanuit winschoten.. (althans, heb ik van horen zeggen). Ik kom aan op station om 9 uur, staat er een (al redelijk volle) GTW op perron 1 (normaal gesproken komt die op perron 2) Vervolgens een nieuw welkomst bericht gehoord ("welkom op de stoptrein tussen nieuweschans en groningen, deze trein stopt bij (lijstje van alle stations)" Vervolgens kon er al vanaf sappemeer geen mens meer bij.. wel leuk, zo in de spits..

Trouwens ook een nieuw eindspeech gehoord.. "dames en heren, de volgende station is Groningen Europapark, tevens eindpunt van deze trein" Dit station bestaat nog niet eens... moet nog gebouwd worden
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  woensdag 22 november 2006 @ 10:14:24 #64
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43774394
Zegt het bandje echt "de volgende station"?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43774910
Nee, het is 'het'.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 22 november 2006 @ 11:04:50 #66
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43775549
quote:
Op woensdag 22 november 2006 07:56 schreef Duvel het volgende:

[..]

De Klaas lijkt op een foto langs de zijkant enigszins krom.
Dat viel me gister ook al op, op de foto's.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43777200
quote:
Op woensdag 22 november 2006 10:14 schreef Duvel het volgende:
Zegt het bandje echt "de volgende station"?
he, foutje, bedankt
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
pi_43777340
quote:
Op woensdag 22 november 2006 07:56 schreef Duvel het volgende:

[..]

De Klaas lijkt op een foto langs de zijkant enigszins krom. Sowieso: alle troep onder die huif staat nu voorin de loc.

De 826 heeft schade aan alle vier de einden. Als je de rotte stukken er af zaagt en wat je overhoudt weer aan elkaar last, hou je een soort Plan W over.
plan w?

leuker voor in de spits
pi_43779840
Even dom vraagje, waarom koppelen ze die koplopers niet meer aan elkaar?

(in de zin van het ene treindeel aan het andere )
Op vrijdag 22 juli 2011 00:30 schreef yvonne het volgende:
Ja DE Ik houd nog heel veel van je
pi_43779933
quote:
Op woensdag 22 november 2006 13:33 schreef DutchErrorist het volgende:
Even dom vraagje, waarom koppelen ze die koplopers niet meer aan elkaar?

(in de zin van het ene treindeel aan het andere )
ze koppelen wel, alleen de deuren houden ze dicht. Zou teveel storingen opleveren en ze vinden het bij de NS niet noodzakelijk om ze open te doen.. Dan kiezen ze liever voor gesloten deuren. Ze worden bij de revisie ook vervangen door 1 paneel.. ( nu al dichtgelast).
bye
pi_43785443
4011 (de eerste die gereviseerd is) staat nog steeds in Wenen overigens
pi_43787258
quote:
Op woensdag 22 november 2006 16:14 schreef Wadloper het volgende:
4011 (de eerste die gereviseerd is) staat nog steeds in Wenen overigens
waarom is er geen 4000 - 4010 dan? of waren dat die 2 delige ICM stelletjes?
  woensdag 22 november 2006 @ 17:07:10 #73
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_43787670
Tweedelige ICM? Die hebben nooit bestaan.

De 4001-4010 was de protoserie drietjes, die week af van de rest en is inmiddels gesloopt. De 4011 is dus de eerste 'gewone' ICM.
pi_43788073
Klopt, de 4001-4010 waren de protoseries van de ICM, hadden ook een trap (van de cabine) rechtdoor, ipv links.
Ook hadden deze een koersrol die anders zat (op een andere plaats dan de 4011 en verder), en hadden ze 2 dingen op de doorloopkop deuren.

Deze voldeden niet (meer) aan de eisen die NS stelden, en de ICM III 4011 was de eerste die aangepast en wel (naar de eisen van NS) op het spoor reed. De rest werd later afgevoerd en (grotendeels) gesloopt. Er is volgens mij in Amf Bokkeduinen nog een ICM-0 serie (dus 1 van de 4001-4010)
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 22 november 2006 @ 17:17:15 #75
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43788091
Het betrof de 4001-4007. De 4008-4010 hebben nooit bestaan in ICM vorm
Altijd onderweg naar het avontuur
  woensdag 22 november 2006 @ 17:35:47 #77
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43788789
quote:
Op woensdag 22 november 2006 17:16 schreef Wadloper het volgende:
Klopt, de 4001-4010 waren de protoseries van de ICM, hadden ook een trap (van de cabine) rechtdoor, ipv links.
Ook hadden deze een koersrol die anders zat (op een andere plaats dan de 4011 en verder), en hadden ze 2 dingen op de doorloopkop deuren.
Die puisten op de kop waren al een tijdje weg hoor Dat was ergens in het proefstadium. Naast deze verschillen kon je ze ook herkennen aan een andere bakindeling, de cabine was anders (van binnen en buiten), de weg naar de doorloopkop was anders, de binnendeuren, de draaistellen, et cetera. Er zat acht jaar tussen de levering van de proto's en de serielevering. Vandaar dat de proto's op een gegeven momen buiten dienst gegaan zijn: ze zaten tegen revisiedatum aan maar revisie werd niet lonend geacht in verband met het grote aantal afwijkingen.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43788853
quote:
Op woensdag 22 november 2006 17:17 schreef Peterselieman het volgende:
Het betrof de 4001-4007. De 4008-4010 hebben nooit bestaan in ICM vorm
Kan ook
Dacht dat het er 10 waren, maar goed
pi_43802660
Hoogtepunten dagje Horst-Sevenum en Helmond:















De rest is ge-update op http://www.spoorvinder.tk

pi_43802977
! wrom wassie blokkendoos daar?
pi_43803315
Geloof dat bij Arnhem alweer was sporen toegangelijk zijn naar Arnhem-Velperpoort. Want er was weer V-IRM + SM90 naar Zwolle onderweg . Beetje frapant terwijl er nog steeds bussen rijden .
pi_43803682
quote:
Op woensdag 22 november 2006 22:57 schreef Ou-Tannu het volgende:
! wrom wassie blokkendoos daar?
mini rondritje van Ut via Hvs nar Amf, dan weer terug naar Ut, en via Bhv weer naar Maliebaan
pi_43804823
quote:
Op woensdag 22 november 2006 23:03 schreef Brembo het volgende:
Geloof dat bij Arnhem alweer was sporen toegangelijk zijn naar Arnhem-Velperpoort. Want er was weer V-IRM + SM90 naar Zwolle onderweg . Beetje frapant terwijl er nog steeds bussen rijden .
sm90:?
pi_43810890
Misschien dat hij DM'90 bedoeld, de d en de s zitten naast elkaar
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 23 november 2006 @ 08:27:59 #85
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43811405
Het kan alleen maar DM'90 zijn. VIRM wordt namelijk gebruikt om zo nu en dan een stel naar Zwolle voor onderhoud of andere zaken.
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 23 november 2006 @ 08:55:16 #86
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43811673
D'r kon ook weer eens een SM90 voor een oefening gebruikt zijn...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43814129
Kan je nagaan hoelang perron 18/19 is geworden. De reistijd van Utrecht naar Houten is teruggebracht tot 5 minuten (zonder stop op lunetten). Ze hebben uitvoorzorg wel rekening gehouden met het pokkeeind lopen dat het is naar 19b de overstaptijd is 15 minuten vanuit Den Haag. Al is het sneller om vanuit den haag met de stoptrein naar gouda te gaan en daar over te stappen op de IC maar dan heb je maar 5 minuten om naar 19b te rennen.
  donderdag 23 november 2006 @ 11:25:08 #88
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43814394
quote:
Op donderdag 23 november 2006 11:13 schreef Fixers het volgende:
Kan je nagaan hoelang perron 18/19 is geworden. De reistijd van Utrecht naar Houten is teruggebracht tot 5 minuten (zonder stop op lunetten). Ze hebben uitvoorzorg wel rekening gehouden met het pokkeeind lopen dat het is naar 19b de overstaptijd is 15 minuten vanuit Den Haag. Al is het sneller om vanuit den haag met de stoptrein naar gouda te gaan en daar over te stappen op de IC maar dan heb je maar 5 minuten om naar 19b te rennen.
Als de reistijd al zoveel korter is door een nieuw perron, dan vooral door de nieuwe uitrijsporen die zijn aangelegd. Gaat van 't weekend in dienst als het goed is.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43814504
quote:
Op donderdag 23 november 2006 11:25 schreef Duvel het volgende:

[..]

Als de reistijd al zoveel korter is door een nieuw perron, dan vooral door de nieuwe uitrijsporen die zijn aangelegd. Gaat van 't weekend in dienst als het goed is.
Nieuwe oplossing voor capaciteitsproblemen en vertragingen... we laten de reizigers gewoon vast een flinkstuk van de reis lopen

Ik hoop alleen niet dat ze met 18b/19b ook helemaal op het uiteinde gaan staan. Ik vind 15b al zo'n takkeeind lopen als je van 12b moet komen. Een derdere tunnel of een nieuwe traverse aan de zuidzijde van de stationshal op utrecht lijkt me heel geen overbodige luxe.
pi_43823445
quote:
Op donderdag 23 november 2006 11:29 schreef Fixers het volgende:

[..]

Nieuwe oplossing voor capaciteitsproblemen en vertragingen... we laten de reizigers gewoon vast een flinkstuk van de reis lopen

Ik hoop alleen niet dat ze met 18b/19b ook helemaal op het uiteinde gaan staan. Ik vind 15b al zo'n takkeeind lopen als je van 12b moet komen. Een derdere tunnel of een nieuwe traverse aan de zuidzijde van de stationshal op utrecht lijkt me heel geen overbodige luxe.
Utrecht gaat toch al in z'n geheel plat, dus dat moet lukken, als je maar tijdig je mond bij de NS en gemeente utrecht opentrekt
pi_43823611
Kan iemand hier nog wat met een kraskaart voor draadloos internet op het station?
Sinds ik dat ding heb gekocht is er gewoon gratis draadloos internet in Leeuwarden van een of ander bedrijf. Dus ik gebruik hem niet meer maar hij moet wel voor 30 november op Dus degene die me als eerst mailt, mail ik de codes wel door. Er staat nog tussen de 20 en 30 minuten op denk ik.
  donderdag 23 november 2006 @ 16:20:17 #92
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_43823624
Wat een klote zooi zaterdag, kut ns. Wat zijn ze allemaal aan het doen

Moet om half 9 zijn


pi_43824180
Gewoon, herstelwerkzaamheden bij Rotterdam C (vanwege maandag), en gewone werkzaamheden tussen Gouda en Woerden
pi_43824382
das wel de grootste OP die ik heb gezien tot nu toe tvp
Zo niet.. dan toch!
pi_43824421
Nu we toch aan het plennen zijn, ik heb zaterdag een feestje in Cuijk. De werkzaamheden geven me volgens de planning een 20 minuten meer reistijd, maar schrappen een overstap. Dat mag toch wel bijzonder heten dat de intercity naar Nijmegen gewoon stopt op Houten.

Het bewijs:
  donderdag 23 november 2006 @ 16:51:45 #96
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_43824528
quote:
Op donderdag 23 november 2006 16:47 schreef Fixers het volgende:
Nu we toch aan het plennen zijn, ik heb zaterdag een feestje in Cuijk. De werkzaamheden geven me volgens de planning een 20 minuten meer reistijd, maar schrappen een overstap. Dat mag toch wel bijzonder heten dat de intercity naar Nijmegen gewoon stopt op Houten.

Het bewijs:
[afbeelding]
ik hoop dat die site gewoon in de war is
pi_43824745
quote:
Op donderdag 23 november 2006 16:51 schreef jorienvdherik het volgende:

[..]

ik hoop dat die site gewoon in de war is
Nee, er rijden komend weekend geen rechtstreekse treinen tussen Arnhem en Utrecht, vanwege werkzaamheden. De Intercity's Nijmegen - Den Helder rijden om via 's Hertogenbosch
pi_43825236
quote:
Op donderdag 23 november 2006 16:59 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]
De Intercity's Nijmegen - Den Helder rijden om via 's Hertogenbosch
Dat is ook niet een beetje om
  donderdag 23 november 2006 @ 18:12:16 #99
143462 Battlefan
Pardon? PARDON?!
pi_43826792
quote:
Op donderdag 23 november 2006 16:59 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Nee, er rijden komend weekend geen rechtstreekse treinen tussen Arnhem en Utrecht, vanwege werkzaamheden. De Intercity's Nijmegen - Den Helder rijden om via 's Hertogenbosch
En daarom stoppen ze ook maar in Utrecht Lunetten?

EDIT: Zo te zien neemt de IC Nijmegen - Den Helder de stoptrein Utrecht - Den Bosch over

[ Bericht 9% gewijzigd door Battlefan op 23-11-2006 19:16:05 ]
Here you leave today and enter the world of yesterday, tomorrow and fantasy
- Walt Disney
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 23 november 2006 @ 19:30:47 #100
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43829147
quote:
Op woensdag 22 november 2006 23:10 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

mini rondritje van Ut via Hvs nar Amf, dan weer terug naar Ut, en via Bhv weer naar Maliebaan
Vet Ook gemist

Blokkendoosjes zijn altijd gaaf
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 23 november 2006 @ 19:32:32 #101
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43829204
quote:
Op donderdag 23 november 2006 16:51 schreef jorienvdherik het volgende:

[..]

ik hoop dat die site gewoon in de war is
Ziet er raar uit, maar ik denk wel dat het klopt hoor. Dat treinnummer is een bijsturingsnummer (69) van wat oorspronkelijk de 3000 was (Nijmegen - Den helder).
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43829646
quote:
Op donderdag 23 november 2006 19:30 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Vet Ook gemist

Blokkendoosjes zijn altijd gaaf
Hij kwam onder ander zeker 10 minuten stil te staan op Ut tussen 18.15 en 18.25. Ik reed naar Lw met de IC die +10 had (v 18.17)
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 23 november 2006 @ 19:47:40 #103
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43829685
ow lomp dan Ik was net rond 18.00 in Ut
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43830006
Hmm dat is bagger dan, voortaan elke dag maar even op somda kijken
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 23 november 2006 @ 20:01:46 #105
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43830166
Mwoa nee hoor, zo belangrijk vind ik het ook niet
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43830232
Je wilt gewoon niet kijken op die site omdat je dan vindt dat je je verlaagd naar het opeenshadikhet/somda/treinspotter-nerd-nivo
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 23 november 2006 @ 20:03:56 #107
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43830252
Geef het een naam
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43835197
met uitzondering kijk ik op somda
pi_43835971
quote:
Op woensdag 22 november 2006 23:30 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

sm90:?
Bedoel natuurlijk DM'90 .
Beetje erg dom van mezelf, maar zo te zien is alles weer hersteld .

Zag de Plan T (achterste treinstel) op Ah staan, maar het voorste treinstel Plan V(die de botsing kreeg ). Zag ik niet, of hadden ze stiekem achter een V-IRM gestopt.
  donderdag 23 november 2006 @ 22:40:53 #110
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_43836098
Vraagje, komt die Class66? van ACTS die in Arnhem op die Sprinter is gebotst bij Mitsui vandaan?
  vrijdag 24 november 2006 @ 07:47:07 #111
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43842204
quote:
Op donderdag 23 november 2006 22:40 schreef bleiblei het volgende:
Vraagje, komt die Class66? van ACTS die in Arnhem op die Sprinter is gebotst bij Mitsui vandaan?
Volgens mij wel, gezien het locnummer.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 24 november 2006 @ 07:56:50 #112
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43842266
quote:
Op donderdag 23 november 2006 22:37 schreef Brembo het volgende:

[..]

Bedoel natuurlijk DM'90 .
Beetje erg dom van mezelf, maar zo te zien is alles weer hersteld .

Zag de Plan T (achterste treinstel) op Ah staan, maar het voorste treinstel Plan V(die de botsing kreeg ). Zag ik niet, of hadden ze stiekem achter een V-IRM gestopt.
Bij mijn weten staat het stel helemaal achteraan op een dieselspoor.
Altijd onderweg naar het avontuur
  vrijdag 24 november 2006 @ 08:00:01 #113
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43842289
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 07:56 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Bij mijn weten staat het stel helemaal achteraan op een dieselspoor.
Maakt niet uit, elektrisch rijden gaat ie toch niet meer. Op andere wijze ook niet vermoed ik...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43842891
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 08:00 schreef Duvel het volgende:

[..]

Maakt niet uit, elektrisch rijden gaat ie toch niet meer. Op andere wijze ook niet vermoed ik...
issie nog niet tot conservenblikken geperst dan?
  vrijdag 24 november 2006 @ 09:06:38 #115
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_43842895
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 07:47 schreef Duvel het volgende:

[..]

Volgens mij wel, gezien het locnummer.
Ow wacht MRCE is natuurlijk Mitsui .
pi_43843673
Voor degene die tussen 10 en 18 dec. minimaal 4 dagen gratis willen reizen en nog 70¤ per dag willen verdienen.. http://www.tellenindetrein.nl/ ( tis dat ik al werk heb..)
bye
pi_43844291
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 09:06 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

issie nog niet tot conservenblikken geperst dan?
Jij met je conservenblikken... lijkt me beter om er eens mensen naar te laten kijken en dat ze schikken van hoe deze bakken gevaarlijk zijn voor de machinisten!
pi_43846230
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 09:58 schreef Petre het volgende:
Voor degene die tussen 10 en 18 dec. minimaal 4 dagen gratis willen reizen en nog 70¤ per dag willen verdienen.. http://www.tellenindetrein.nl/ ( tis dat ik al werk heb..)
Ik heb me al aangemeld... nu nog wachten op respons...
pi_43846757
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 09:58 schreef Petre het volgende:
Voor degene die tussen 10 en 18 dec. minimaal 4 dagen gratis willen reizen en nog 70¤ per dag willen verdienen.. http://www.tellenindetrein.nl/ ( tis dat ik al werk heb..)
Zie de site maar is het alleen maar door de trein heen en weer lopen en aankruisen hoe druk het is . Dat is idd niet verkeerd .
  vrijdag 24 november 2006 @ 12:03:16 #120
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43846769
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 09:06 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Ow wacht MRCE is natuurlijk Mitsui .
Het betekent geloof ik iets van "Mitsui Rail Capital Europe".
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  vrijdag 24 november 2006 @ 12:45:04 #121
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_43847914
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 09:58 schreef Petre het volgende:
Voor degene die tussen 10 en 18 dec. minimaal 4 dagen gratis willen reizen en nog 70¤ per dag willen verdienen.. http://www.tellenindetrein.nl/ ( tis dat ik al werk heb..)
jammer dat ik naar school moet
  vrijdag 24 november 2006 @ 12:46:24 #122
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_43847946
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 12:03 schreef Duvel het volgende:

[..]

Het betekent geloof ik iets van "Mitsui Rail Capital Europe".
Jup, klopt.
Ik dacht alleen dat Mitsui fabrikant was van die dingen. Maar ze verleasen railmateriaal .
  vrijdag 24 november 2006 @ 12:50:50 #123
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_43848055
Trouwens, vraag me al een tijd af. Waar staan de meeste treinen snachts
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 24 november 2006 @ 14:51:49 #124
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43851501
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 12:50 schreef jorienvdherik het volgende:
Trouwens, vraag me al een tijd af. Waar staan de meeste treinen snachts
De meeste treinen staan 's nachts op het rangeerterrein. Vandaar uit worden ze door rangeerders aan het begin van de ochtend langs het perron gezet om de dienst daar aan te vangen.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43853202
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 12:45 schreef jorienvdherik het volgende:

[..]

jammer dat ik naar school moet
same here :/


mischien een vakantie week opvragen xD!
  vrijdag 24 november 2006 @ 17:16:23 #126
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43856317
Op spoor 15 op Rotterdam Centraal stond een Sprinter met lichte lakschade:


Twee Sprinters waarvan de voorste in onzachte aanraking is gekomen met een containertrein.


De kop en de zijwand van het treinstel verdienen wat aandacht van de werkplaats.


Ook de tweede bak heeft een nare kras opgelopen.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43856684
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 17:16 schreef Duvel het volgende:
Op spoor 15 op Rotterdam Centraal stond een Sprinter met lichte lakschade:

[afbeelding]
Twee Sprinters waarvan de voorste in onzachte aanraking is gekomen met een containertrein.

[afbeelding]
De kop en de zijwand van het treinstel verdienen wat aandacht van de werkplaats.

[afbeelding]
Ook de tweede bak heeft een nare kras opgelopen.
hehe, oeps
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
pi_43857348
Maar hij rijdt dus nog wel neem ik aan
  vrijdag 24 november 2006 @ 18:22:24 #129
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43858095
Rijden is een groot woord... Zeker niet op eigen kracht, gezien de staat van de installaties onder de bak:

Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43859473

Ach, kleine krasjes
pi_43859513
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 10:28 schreef Dichterbijer het volgende:

[..]

lijkt me beter om er eens mensen naar te laten kijken en dat ze schikken van hoe deze bakken gevaarlijk zijn voor de machinisten!
In de jaren 60 waren ze anders veilig genoeg volgens IVW... En ach, nog +- 5 jaar, zijn ze weg
pi_43859540
Is die Plan-V(toch?) die bij Arnhem bovenop die goederenwagen knalde nog ergens te zien?
  vrijdag 24 november 2006 @ 19:17:17 #133
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43859640
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 10:28 schreef Dichterbijer het volgende:

[..]

Jij met je conservenblikken... lijkt me beter om er eens mensen naar te laten kijken en dat ze schikken van hoe deze bakken gevaarlijk zijn voor de machinisten!
Heb je gezien hoe die IRM uit die botsing met die zandwagen kwam bij Wijhe vorig jaar? Juist: de modernste trein toch plat. Er is geen werkbare remedie tegen vervorming bij een aanrijding.

Overigens wel eens naar Mat '46 of de Blauwe Engel gekeken? Dàt is pas een onvoordelige positie!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43861396
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 14:51 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

De meeste treinen staan 's nachts op het rangeerterrein. Vandaar uit worden ze door rangeerders aan het begin van de ochtend langs het perron gezet om de dienst daar aan te vangen.
Op grote station's in het oosten, gaat het station op slot maar blijven de treinen gewoon aanstaan . Daarbij word de dienstregeling meestal rond 12 of 1 uur stil gezet en s'ochtends gewoon weer van het perron gestart...

Heb wel is na het uitgaan een uur lang in een V-irm gezeten voor dat ie vertrekt, je kon ook in het NS hokje ergens midden-in .
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 24 november 2006 @ 20:28:34 #135
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43861663
Ik heb inmiddels een gedetailleerd doorkomsten-schema opgesteld van mijn retourtje Roemenië

De heenweg is niet 2368 maar 2515 km
de terugweg is niet 2220 maar 2298 km

samen dus niet 4588 maar 4813 km

Met flink wat mazzel maak ik nog ff een slagje Oekraïne in, en hoppa, 5000 km binnen 10 dagen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43866592
Wat een drama weer vandaag. Ben om 17:45 vanuit Schiphol vertrokken om via Utrecht naar Groningen te reizen. Dacht ik.... Iets eerder dacht bij Utrecht Overvecht een fietser het nog van een trein te kunnen winnen. Nee dus... Resultaat, 4:45 uur onderweg geweest met een uitstapje/omleiding Utrecht - Ede-Wageningen - Amersfoort (alleen al 1,5 uur... ) Treinen op Amersfoort propvol en geen trein die op tijd reed, volgens mij.

Bah...
Bananenyoghurt...
pi_43866720
is dr morgen nog interesant spul te vinden op lwd - utrecht?
pi_43867149
Tweemaal ACTS vanuit Leeuwarden. ACTS naar Veendam, ACTS naar Coevorden ?? Alle oranje ICM's hebben morgen iig GDST.
pi_43867217
Zojuist op Leeuwarden misschien / waarschijnlijk een van de laatste vrijdagavondritten van trein 10786 met Plan V





Volgende week meer Plan V in Leeuwarden ter afscheid
pi_43867917
Nou jaaaaaaaaaaaa zeg! Ik heb die trein binnen zien koemn rijden, om 17:00 ongeveer........ Maar jou niet gezien. Ik was dan ook op het busrondje, samen met mn rij-instructrice
pi_43867945
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 23:16 schreef Zug-Chef het volgende:
Tweemaal ACTS vanuit Leeuwarden. ACTS naar Veendam, ACTS naar Coevorden ?? Alle oranje ICM's hebben morgen iig GDST.
OPh, er zijn dus toch og wel ACTS treinen die NIET in de poeier liggen?
pi_43868405
Naja ik heb de trein van 22.35 op de plaat gezet. Ik was er niet om 17.00. Plus die trein die om 17.02 vertrekt (die jij waarschijnlijk gezien hebt) bestaat maar uit 1 Plan V.

Wat betreft ACTS, ach t valt wel mee hoor. De 5811 van het ongeluk bij Rotterdam was zelf niet betrokken daarbij, want de containertrein werd aan de achterkant geraakt. De MCRE lok 513-9 van ACTS is verhuurd aan ERS, dus die wordt ook niet in het ACTS verkeer gebruikt. Oja dan hebben we ook nog de 1251die zaterdag dat brandje had, maar dat was dus het rijtuig wat er achter hing.

Dus het is eigenlijk alleen negatieve reclame voor ACTS, maar het valt dus wel mee
pi_43868667
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 23:55 schreef Zug-Chef het volgende:
Naja ik heb de trein van 22.35 op de plaat gezet. Ik was er niet om 17.00. Plus die trein die om 17.02 vertrekt (die jij waarschijnlijk gezien hebt) bestaat maar uit 1 Plan V.

Wat betreft ACTS, ach t valt wel mee hoor. De 5811 van het ongeluk bij Rotterdam was zelf niet betrokken daarbij, want de containertrein werd aan de achterkant geraakt. De MCRE lok 513-9 van ACTS is verhuurd aan ERS, dus die wordt ook niet in het ACTS verkeer gebruikt. Oja dan hebben we ook nog de 1251die zaterdag dat brandje had, maar dat was dus het rijtuig wat er achter hing.

Dus het is eigenlijk alleen negatieve reclame voor ACTS, maar het valt dus wel mee
Algemene Crash Trein Services? :p
pi_43870241
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 23:18 schreef Zug-Chef het volgende:
Zojuist op Leeuwarden misschien / waarschijnlijk een van de laatste vrijdagavondritten van trein 10786 met Plan V

[afbeelding]

[afbeelding]

Volgende week meer Plan V in Leeuwarden ter afscheid
Vanwaaar die laatste, de nieuwe dienstregeling gaat op 10 december in is pas over twee weekn ?
pi_43873583
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 00:03 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Algemene Crash Trein Services? :p
Moet jij je avatar niet aanpassen naar een acts die tegen een andere trein rijdt?
pi_43874965
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 00:56 schreef Brembo het volgende:

[..]

Vanwaaar die laatste, de nieuwe dienstregeling gaat op 10 december in is pas over twee weekn ?
Ik zeg ook: 'een van de laatste ritten' en daarachter aan dat ik de komende 2 vrijdagen nog wat picca's ga maken
pi_43875358
Wat voor materieel gaat er straks rijden als Intercity tussen (Den Helder) - Alkmaar - Amsterdam - Sittard - Maastricht/ Heerlen? De huidige rijtuigen kunnen niet gesplitst worden te Sittard dacht ik zo.
pi_43876082
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 11:57 schreef Socios het volgende:
Wat voor materieel gaat er straks rijden als Intercity tussen (Den Helder) - Alkmaar - Amsterdam - Sittard - Maastricht/ Heerlen? De huidige rijtuigen kunnen niet gesplitst worden te Sittard dacht ik zo.
VIRM
pi_43876107
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 12:34 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

VIRM
echt niet! DAAR gaan de wadlopers naartoe
  zaterdag 25 november 2006 @ 12:56:12 #150
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43876516
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 11:57 schreef Socios het volgende:
Wat voor materieel gaat er straks rijden als Intercity tussen (Den Helder) - Alkmaar - Amsterdam - Sittard - Maastricht/ Heerlen? De huidige rijtuigen kunnen niet gesplitst worden te Sittard dacht ik zo.
Huh maar van Den Helder gaat hij toch maar tot aan Nijmegen? Of loop ik nu weer achter?
  zaterdag 25 november 2006 @ 12:57:10 #151
106942 Eix
Stranded here on planet earth
pi_43876538
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 12:35 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

echt niet! DAAR gaan de wadlopers naartoe
Grapjas.

Het idee alleen al, vanaf Sittard naar Amsterdam met een wadloper.
Most people keep their brains
Between their legs
(Don't you find ?)
pi_43876556
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 12:57 schreef Eix het volgende:

[..]

Grapjas.

Het idee alleen al, vanaf Sittard naar Amsterdam met een wadloper.
Dat redden ze niet eens zonder kapot te gaan denk ik
  zaterdag 25 november 2006 @ 12:59:24 #153
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43876593
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 12:56 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Huh maar van Den Helder gaat hij toch maar tot aan Nijmegen? Of loop ik nu weer achter?
Je loopt inderdaad achter!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  zaterdag 25 november 2006 @ 13:25:04 #154
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_43877053
Hij loopt helemaal niet achter, het wordt (Schagen) - Alkmaar - Amsterdam - Sittard - Maastricht/ Heerlen. (Schagen dus alleen in de spits, ter vervanging van de spitsritten van de sneltrein naar Amersfoort).

Vanuit Den Helder blijft natuurlijk gewoon de trein naar Nijmegen.

[ Bericht 13% gewijzigd door ReisT op 25-11-2006 13:30:21 ]
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 25 november 2006 @ 13:40:30 #155
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43877339
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 13:25 schreef ReisT het volgende:
Hij loopt helemaal niet achter, het wordt (Schagen) - Alkmaar - Amsterdam - Sittard - Maastricht/ Heerlen.
Wauw! Nog even en we hebben weer een echte Intercity-verbinding in Nederland met een fatsoenlijke lengte Ik vond Vlissingen-Zwolle altijd wel cool En in de ochtendspits had je ooit ook ritten Maastricht - Leeuwarden
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43877508
In de spits gaat ook een aantal treinen van Den Helder naar Maastricht! Het langste intercitytraject, hetgeen nu nog Groningen - Den Haag is, van de nieuwe dienstregeling.
pi_43877547
Ik vind aan de nieuwe drgl van NS dit cool:

Doorgaands elk half uur IC Leeuwarden - Utrecht - Rotterdam, in plaats van om en om Rotterdam en Amsterdam.

Eerste trein vertrek uit Leeuwarden richting Zwolle is 5.02 (ma - vr). Aankomst laatste trein in Leeuwarden vanuit Zwolle is nu dagelijks om 2.02
pi_43877721
Dat er straks iedere dag een trein om 5.02uur gaat vind ik ook cool. Dat de rechtstreekse verbinding met Amsterdam verdwijnt, vind ik wel jammer. Daarentegen vind ik het wel weer leuk dat de eerste trein van Leeuwarden naar Harlingen al voor 5 uur vertrekt, om 4.59uur. Gisteren nog in de 5.08uur gezeten.

Volgens het spoorboekje kan men straks alleen nog maar op vrijdag en zaterdag aankomen in Leeuwarden om 2.00uur. Vorige week vrijdag nog lekker na tweeën aangekomen in Leeuwarden.
pi_43877756
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 14:01 schreef Socios het volgende:
Volgens het spoorboekje kan men straks alleen nog maar op vrijdag en zaterdag aankomen in Leeuwarden om 2.00uur. Vorige week vrijdag nog lekker na tweeën aangekomen in Leeuwarden.
Hmm damn je hebt gelijk, vreemd, heb ik er zeker verkeerd gekeken Er verandert dus niks wat dat betreft...
pi_43877795
Behalve voor de mensen die nu nog zondags die laatste trein (willen) nemen.
pi_43877817
nacht van zaterdag op zondag bedoel je daarmee neem ik aan
pi_43877870
Nee, de nacht van zondag op maandag. Volgend weekend helaas (voorlopig) voor het laatst.
pi_43877971
Pff tja nu zie ik het ook, ik wist niet dat er in de nacht van zondag op maandag ook nog een late IC naar Leeuwarden reed met aankomst 2.00
pi_43878006
Logica is ver te zoeken zo te zien, ene moment elk half uur Leeuwarden - Rotterdam, dan weer wel om en om naar Schiphol. Andere kant op zoiezo altijd om en om, behalve weer in de spits, dan weer wel Rotterdam - Leeuwarden standaard....
  zaterdag 25 november 2006 @ 14:35:37 #165
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_43878357
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 13:50 schreef Socios het volgende:
In de spits gaat ook een aantal treinen van Den Helder naar Maastricht!
Inderdaad, nu zie ik het ook, twee treinen per dag in de ochtendspits. Dat is toch heel wat spectaculairder dan wat ze nu nog doen (sneltrein Den Helder-Amersfoort). Wel opmerkelijk dat het maar in één richting is, er is geen tegentrein in de avondspits die dit de andere kant uit (richting Den Helder dus) doet.
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 25 november 2006 @ 15:01:16 #166
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43878885
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 13:50 schreef Socios het volgende:
In de spits gaat ook een aantal treinen van Den Helder naar Maastricht! Het langste intercitytraject, hetgeen nu nog Groningen - Den Haag is, van de nieuwe dienstregeling.
Tof! 298 "tariefeenheden" (Gn-Gvc is 253)
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43881973
Vanmorgen 3x ICM3 vanaf lwd - ut zonder te koppelen met gn - ut omdat die laatste +5 reed en het zaakje op utrecht toch niet verder zou rijden

op amf wij op tijd en iedereen verbaast dat er +5 op het bord stond en mekkeren dat de trein niet door zou rijden naar rotterdam
pi_43886555
Dat heeft NS toch gewoon gemeld, dat het niet verder reed dan Utrecht?

Tja, sommige mensen kijken nooit of er nog dingen aan de hand zijn op het spoor, dat misschien tot vertraging/uitval kan leiden enzo...
pi_43888230
Iik ga me er niet eens meer druk om maken, Hollanders zijn over het algemeen echt te dom volk
pi_43888613
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 20:55 schreef Zug-Chef het volgende:
Iik ga me er niet eens meer druk om maken, Hollanders zijn over het algemeen echt te dom volk
Eens. Fryslân boppe!
pi_43888696
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 21:06 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Eens. Fryslân boppe!
En daar ben ik het zelfs mee eens!
pi_43888820
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 21:06 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Eens. Fryslân boppe!
Friesland
Groningen
pi_43889006
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 21:12 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Friesland
Groningen
Friesland
Fryslân
pi_43889031
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 21:12 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Friesland
Groningen
kinderachtige reactie hoor
pi_43889848
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 21:12 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Friesland
Groningen
met jou kan ik praten
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
pi_43890835
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 20:12 schreef Wadloper het volgende:
Dat heeft NS toch gewoon gemeld, dat het niet verder reed dan Utrecht?

Tja, sommige mensen kijken nooit of er nog dingen aan de hand zijn op het spoor, dat misschien tot vertraging/uitval kan leiden enzo...
Klopt, alleen op de CTA's bij amersfoort stond pas vermeld dat er gedeeltelijk BUSVERVOER in zat, echter
op utrecht CS zo geen BUS gezien richting rotterdam / den haag
pi_43890899
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 21:18 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

kinderachtige reactie hoor
Ach wat maakt het uit

Ben momenteel bezig wat foto's aan het uitzoeken, die ik gemaakt heb. Ik post morgen wel wat
pi_43891024
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 22:27 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Ach wat maakt het uit

Ben momenteel bezig wat foto's aan het uitzoeken, die ik gemaakt heb. Ik post morgen wel wat
van die graflopers?
  zaterdag 25 november 2006 @ 22:38:53 #179
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43891149
Morgen weer Deventer-Den Helder, kijken of ik dan weer alleen maar in oranje treinen zit
pi_43891189
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 22:33 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

van die graflopers?
Onder andere, maar ook ander materieel
pi_43891321
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 22:38 schreef Erasmo het volgende:
Morgen weer Deventer-Den Helder, kijken of ik dan weer alleen maar in oranje treinen zit
vandaag ging dr een oranje ICM IV naar GN :p
  zondag 26 november 2006 @ 11:40:55 #182
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43899490
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 22:25 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Klopt, alleen op de CTA's bij amersfoort stond pas vermeld dat er gedeeltelijk BUSVERVOER in zat, echter
op utrecht CS zo geen BUS gezien richting rotterdam / den haag
Neem dan vanaf Amf gewoon de trein naar Shl, en van daar naar Rtd, ben je van al het gezeur af.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43907728
Jammer dat ik mijn camera niet bij me had dit weekend. OP de terugreis van Cuijk naar Houten kwam ik daarstraks wat werkmateriaal tegen dat bij Geldermalsen stond. Ik neem aan nog van de werkzaamheden richting Tiel.

Ik weet niet wat er allemaal stond, ik herkende het niet allemaal. In iedergeval zo'n trein met wat volgens mij ballastgrind-stofzuigers zijn. Met van die transport banden naar iedere wagon. Ik zag ook wat platte wagons met oude stukken spoor. En ook nog iets wat ik totaal niet herkende. Hoog en er staken een heleboel "pootjes" onderuit.
  zondag 26 november 2006 @ 16:39:50 #184
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43908093
Ik denk dat die laatste een stopmachine is. Die trilt het ballastbed aan, zodat het spoor goed vastligt.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43908665
quote:
Op zondag 26 november 2006 16:39 schreef Duvel het volgende:
Ik denk dat die laatste een stopmachine is. Die trilt het ballastbed aan, zodat het spoor goed vastligt.
Ik zag 'm niet erg goed. Maar dat ding leek een stuk 'opener' dan de stopmachines die ik ken.
pi_43908709
quote:
Op zaterdag 25 november 2006 20:12 schreef Wadloper het volgende:
Dat heeft NS toch gewoon gemeld, dat het niet verder reed dan Utrecht?

Tja, sommige mensen kijken nooit of er nog dingen aan de hand zijn op het spoor, dat misschien tot vertraging/uitval kan leiden enzo...
Ik vond gisteren de aankondiging in de trein trouwens enorm tekort schieten...
Ik was onderweg van Enschede naar Utrecht, zat in de trein richting Amsterdam Centraal en Schiphol.
Er zijn dus werkzaamheden bij Duivendrecht, en tussen Gouda en Woerden.
Omgeroepen bericht vlak voor binnenrijden station Amersfoort: "Deze trein wordt niet gesplitst, maar rijdt in z'n geheel door naar Amsterdam Centraal en vervolgens richting Schiphol. Dit in verband met werkzaamheden. Reizigers richting Den Haag Centraal of Rotterdam Centraal kunnen eventueel mee reizen tot Amsterdam

Eventueel mee naar Amsterdam!? Ten eerste, vertel er even bij dat er geen intercity rijdt tussen ut en rtd/gvc, ten tweede, zowiezo meerijden met die trein lijkt me handig, ten derde, is meerijden tot Schiphol niet nog veel handiger?

Naja, ik moest gewoon naar Utrecht, dus het boeide mij allemaal niet zo...
Ieder verhaal eindigt gelukkig, als je er maar vroeg genoeg mee stopt. - Annie M.G. Schmidt -
pi_43909964
quote:
Op zondag 26 november 2006 16:57 schreef Fixers het volgende:

[..]

Ik zag 'm niet erg goed. Maar dat ding leek een stuk 'opener' dan de stopmachines die ik ken.
Volgens mij is het op het ballastgrind opnieuw te leggen, dat is ook gebeurd tussen Ah - Zp. Daar is eerst het spoor vervangen en toen werd er opgereden en later is het ballastgrind weer verschoond.
pi_43911695
quote:
Op zondag 26 november 2006 16:58 schreef Vloris het volgende:

[..]

Ik vond gisteren de aankondiging in de trein trouwens enorm tekort schieten...
Ik was onderweg van Enschede naar Utrecht, zat in de trein richting Amsterdam Centraal en Schiphol.
Er zijn dus werkzaamheden bij Duivendrecht, en tussen Gouda en Woerden.
Omgeroepen bericht vlak voor binnenrijden station Amersfoort: "Deze trein wordt niet gesplitst, maar rijdt in z'n geheel door naar Amsterdam Centraal en vervolgens richting Schiphol. Dit in verband met werkzaamheden. Reizigers richting Den Haag Centraal of Rotterdam Centraal kunnen eventueel mee reizen tot Amsterdam

Eventueel mee naar Amsterdam!? Ten eerste, vertel er even bij dat er geen intercity rijdt tussen ut en rtd/gvc, ten tweede, zowiezo meerijden met die trein lijkt me handig, ten derde, is meerijden tot Schiphol niet nog veel handiger?

Naja, ik moest gewoon naar Utrecht, dus het boeide mij allemaal niet zo...
ja lekker krom
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 26 november 2006 @ 19:29:19 #189
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43912951
quote:
Op zondag 26 november 2006 16:58 schreef Vloris het volgende:
Eventueel mee naar Amsterdam!? Ten eerste, vertel er even bij dat er geen intercity rijdt tussen ut en rtd/gvc, ten tweede, zowiezo meerijden met die trein lijkt me handig, ten derde, is meerijden tot Schiphol niet nog veel handiger?
Hij moest het zeggen, maar hij bedoelde "eigenlijk hebben we liever dat jullie hier in Amersfoort allemaal oprotten en in je eigen sop gaarstinken. Het zal me de bliksem wezen hoe jullie in Rotterdam of Den Haag komen. Lekker Puh "
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43913077
quote:
Op zondag 26 november 2006 19:29 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Hij moest het zeggen, maar hij bedoelde "eigenlijk hebben we liever dat jullie hier in Amersfoort allemaal oprotten en in je eigen sop gaarstinken. Het zal me de bliksem wezen hoe jullie in Rotterdam of Den Haag komen. Lekker Puh "
Gnanananana!
pi_43913132
Wat dat betreft is de omroep in treinen in Duitsland echt precies 19,39 x zo goed...
pi_43913192
quote:
Op zondag 26 november 2006 19:34 schreef Zug-Chef het volgende:
Wat dat betreft is de omroep in treinen in Duitsland echt precies 19,39 x zo goed...
nou, daar verschillen de meningen over. Ik heb ook al eens iemand horen zeggen dat ze maar 19,37 x beter waren.....
  zondag 26 november 2006 @ 19:53:26 #193
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_43913669
Dolle pret, we krijgen Wadlopers op de Maaslijn

http://mgl.digi-dition.nl(...)_20061125_66_226.php
quote:
Het meest beducht is hij nog wel voor het feit dat er op 10 december niet genoeg treinen voorhanden blijken te zijn op de Maaslijn tussen Venlo en Roermond en op het traject tussen Heerlen en Maastricht.

Dat risico zit erin omdat met de NS nog altijd geen overeenstemming is bereikt over zes treinen. „Ja, daar slaap ik niet goed van.” De treinen vormen toch al een wat zwakke schakel in het hele verhaal. Veolia heeft spiksplinternieuwe treinen besteld, maar die arriveren pas over een jaar. Tot die tijd moet het bedrijf zich in Limburg behelpen met onder meer zogeheten Wadlopers, treinen die gehuurd worden van Arriva dat deze in het noorden van het land heeft gebruikt. „Redelijk klassieke treinen, die we echt niet langer dan een jaar willen gebruiken”, zegt De Beer. Helemaal gerust is hij er in elk geval niet op, want Veolia houdt bussen achter de hand voor het geval er met die treinen iets misgaat.
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_43913870
Whehehehehehe

Ik lach limburg uit!
pi_43913961
quote:
Op zondag 26 november 2006 20:00 schreef Alexxxxx het volgende:
Whehehehehehe

Ik lach limburg uit!
Dan kan WADLOPER verhuizen :p als die zn wadlopers nog wil fotograveren
pi_43914002
quote:
Op zondag 26 november 2006 20:03 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Dan kan WADLOPER verhuizen :p als die zn wadlopers nog wil fotograveren
Weer een Groninger minder
  zondag 26 november 2006 @ 20:30:51 #197
148385 Wadloper
Noorderling
pi_43914529
quote:
Op zondag 26 november 2006 20:03 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Dan kan WADLOPER verhuizen :p als die zn wadlopers nog wil fotograveren
Hehe, nee, ik heb genoeg wadloper foto's
Ik blijf ze fotograferen tot dat ze hier definitief weg zijn, en dan ga ik over op de Wadlers ]

Maaruh, Arriva heeft ze zelf ook nog nodig, want er rijden maar 2 setjes wadlers op Gn-Nsch, en de rest (de 3 anderen) met 2x DH2 in de spits...

Voor 10 dec kan er niet eens een wadloper naar Limburg gaan
pi_43914893
quote:
Op zondag 26 november 2006 20:30 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Hehe, nee, ik heb genoeg wadloper foto's
Ik blijf ze fotograferen tot dat ze hier definitief weg zijn, en dan ga ik over op de Wadlers ]

Maaruh, Arriva heeft ze zelf ook nog nodig, want er rijden maar 2 setjes wadlers op Gn-Nsch, en de rest (de 3 anderen) met 2x DH2 in de spits...

Voor 10 dec kan er niet eens een wadloper naar Limburg gaan
trekken ze de PLAN U maar van stal
  zondag 26 november 2006 @ 20:59:12 #199
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_43914940
quote:
Op zondag 26 november 2006 20:00 schreef Alexxxxx het volgende:
Whehehehehehe

Ik lach limburg uit!
't is gelukkig maar voor een jaartje, daarna komt er mooi nieuw materiaal
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  zondag 26 november 2006 @ 21:07:55 #200
148385 Wadloper
Noorderling
pi_43915067
quote:
Op zondag 26 november 2006 20:56 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

trekken ze de PLAN U maar van stal
Ze kunnen er 3 krijgen las ik, de rest heeft geen ATB-NG dacht ik
  maandag 27 november 2006 @ 08:14:07 #201
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43920701
quote:
Op zondag 26 november 2006 21:07 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Ze kunnen er 3 krijgen las ik, de rest heeft geen ATB-NG dacht ik
Alle Wadlopers hebben toch ATB-NG tegenwoordig? Alle noordelijke lijnen zijn er in elk geval mee uitgerust, dus de treinen ook denk ik dan.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43921110
quote:
Op maandag 27 november 2006 08:14 schreef Duvel het volgende:

[..]

Alle Wadlopers hebben toch ATB-NG tegenwoordig? Alle noordelijke lijnen zijn er in elk geval mee uitgerust, dus de treinen ook denk ik dan.
Ik denk dat dit een reactie was op de Plan U
  Redactie Frontpage / Sport maandag 27 november 2006 @ 11:19:57 #203
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43923822
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 23:40 schreef Alexxxxx het volgende:
Nou jaaaaaaaaaaaa zeg! Ik heb die trein binnen zien koemn rijden, om 17:00 ongeveer........ Maar jou niet gezien. Ik was dan ook op het busrondje, samen met mn rij-instructrice
Dat plannetje V heb ik ook zien binnenkomen in Lw. Stelletje had bij het ledig materieelritje een vertraging van ongeveer 25 minuten, daar het stel achter de stoptrein naar Lw zat. Stond op dat moment op het busstation.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport maandag 27 november 2006 @ 11:24:38 #204
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43923922
quote:
Op zondag 26 november 2006 19:53 schreef Klonk het volgende:
Dolle pret, we krijgen Wadlopers op de Maaslijn

http://mgl.digi-dition.nl(...)_20061125_66_226.php
[..]
Tot maart rijden er zelfs bussen die een deel van de treinreizigers vervoeren, omdat Veolia geen treinen heeft
quote:
Op maandag 27 november 2006 08:14 schreef Duvel het volgende:
[..]
Alle Wadlopers hebben toch ATB-NG tegenwoordig? Alle noordelijke lijnen zijn er in elk geval mee uitgerust, dus de treinen ook denk ik dan.
Alle wadjes zijn al sinds eind jaren 90 uitgerust met ATB-NG. Ze moesten wel, omdat bij de gedeeltelijke verdubbeling van Lw-Gn ATB-NG gebruikt is ipv ATB-EG.
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 19:13 schreef Remzz het volgende:
Is die Plan-V(toch?) die bij Arnhem bovenop die goederenwagen knalde nog ergens te zien?
De bakken staan nu weer in de goede volgorde, zo te zien op foto's. Het stel staat ergens helemaal achteraan op het emplacement op een dieselspoortje bij Arnhem.

Hier de foto's van Niels Karsdorp
http://www.diesel-trein.nl/ahb826/ahb826.php

[ Bericht 45% gewijzigd door Peterselieman op 27-11-2006 11:31:07 ]
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport maandag 27 november 2006 @ 11:54:52 #205
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43924593
Nachttreinen taboe tussen Groningen-Leeuwarden

Zuidhorn/grijpskerk - Staatssecretaris Pieter van Geel van Vrom heeft het bedrijf ProRail gesommeerd snel een einde te maken aan de nachtelijke goederentreinen op de lijn Groningen-Leeuwarden. Dit op straffe van een dwangsom.

Dat blijkt uit een brief van de bewindsman aan ProRail, waarvan een afschrift is gestuurd naar de gemeente Zuidhorn. Van Geel kwam in actie na een schriftelijke klacht deze zomer van B en W van die gemeente. Op zijn beurt kwam het gemeentebestuur in actie na protesten van individuele inwoners van Zuidhorn en Grijpskerk die door de treinen wakker worden ge houden.

Ook de gemeente Tietjerksteradeel tekende bezwaar aan. Uit onderzoek is staatssecretaris Van Geel gebleken dat ProRail aanzienlijk meer nachttreinen laat rijden op het baanvak Groningen?Leeuwarden dan is toegestaan. In 2005 reed er wekelijks één goederentrein met gemiddeld 29 bakken. Dat was een toename van meer dan 45 procent ten opzichte van de jaren daarvoor.

Dit jaar rijden er wekelijks wel drie nachttreinen.

Bron: Dagblad van het Noorden
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43926479
quote:
Op zondag 26 november 2006 21:07 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Ze kunnen er 3 krijgen las ik, de rest heeft geen ATB-NG dacht ik
hangen ze dr een DH-1 kwakloper voor voor de ATB-EG/NG moeten ze alleen de Plan U zo gek krijgen dat de taal van de kwakloper snapt
  maandag 27 november 2006 @ 13:10:07 #207
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43926564
quote:
Op maandag 27 november 2006 08:58 schreef Dichterbijer het volgende:

[..]

Ik denk dat dit een reactie was op de Plan U
Oh ja ik zie het, sorry!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43930369
quote:
Op maandag 27 november 2006 13:06 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

hangen ze dr een DH-1 kwakloper voor voor de ATB-EG/NG moeten ze alleen de Plan U zo gek krijgen dat de taal van de kwakloper snapt
Is al het Plan U al niet lang en breed gesloopt
Denk zelf dat dit nog leuk gaat worden voor regio Nijmegen, maar waar gaan de NS-stellen heen dan Gezien het feit dat deze ook weer ergens ingezet moeten worden
  maandag 27 november 2006 @ 15:28:22 #209
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_43930407
ik denk dat de buffels oud materiaal elders in het land gaan vervangen
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  Redactie Frontpage / Sport maandag 27 november 2006 @ 15:33:07 #210
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43930547
quote:
Op maandag 27 november 2006 15:28 schreef Klonk het volgende:
ik denk dat de buffels oud materiaal elders in het land gaan vervangen
Volgens een NS medewerker gaan er buffels rijden in de 9100, de stopper Groningen-Zwolle. Ook verschijnen er in deze serie een aantal Victors.

En zo te lezen op Somda heeft Veolia nog steeds niets geregeld voor de Maaslijn. Ze hopen dat Arriva zo spoedig mogelijk wadjes beschikbaar heeft. Arriva kennende leveren ze die in iets mindere staat en te laat af.
Altijd onderweg naar het avontuur
  maandag 27 november 2006 @ 15:34:06 #211
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_43930579
er is een tijdelijk oplossing, ze gaan stukken met de bus (iets van een maand of 2) en daarna iets huren en dan in de loop tot eind 2007 komt hun nieuwe materiaal binnen.
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_43930668
"een aantal Victors" dat zijn...?
bye
  Redactie Frontpage / Sport maandag 27 november 2006 @ 15:41:07 #213
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43930797
Op de maaslijn gaan ze zeker tot Maart reizigers met bussen vervoeren. Daarna moeten er voldoende wadlopers beschikbaar komen. De GTW's hier in het noorden stromen niet zo snel in, dus dat zal dan nog krap worden.

Een Victor is een Plan V. Zie voor meer info de OP.
Altijd onderweg naar het avontuur
  maandag 27 november 2006 @ 15:42:45 #214
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_43930855
weet iemand eigenlijk wat voor materiaal Veolia heeft gekocht en bij wie ?
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_43930895
quote:
Op maandag 27 november 2006 15:42 schreef Klonk het volgende:
weet iemand eigenlijk wat voor materiaal Veolia heeft gekocht en bij wie ?
Stadler GTW's

echter die worden pas eind 2007 geleverd, tot die tijd Wadlopers / bussen
  maandag 27 november 2006 @ 15:46:47 #216
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_43930965
bedankt
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_43931632
Oftewel kort samengevat:

Er is behalve bij Ariva overal een materieeltekort!
  maandag 27 november 2006 @ 16:10:58 #218
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_43931703
quote:
Op maandag 27 november 2006 16:08 schreef Brembo het volgende:
Oftewel kort samengevat:

Er is behalve bij Ariva overal een materieeltekort!
ja, maar ik denk/hoop dat Veolia de boel komend jaar goed voor elkaar heeft, dus dat is tijdelijk.
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  Redactie Frontpage / Sport maandag 27 november 2006 @ 16:19:13 #219
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43931971
quote:
Op maandag 27 november 2006 16:08 schreef Brembo het volgende:
Oftewel kort samengevat:

Er is behalve bij Ariva overal een materieeltekort!
Roep dat niet te snel. Er staan redelijk wat wadslopers aan de kant met technische mankementen. Laatst ging het om 14 bakken. Dit is zelfs met de instroom van de GTW's in de spits wel te merken. En soms zijn treinen die eerst 4 bakken waren opeens 5 of 6 bakken in de spits, iets wat al eerder had gemoeten, maar daarmee kun je wel materieeltekort in andere treinen creëren
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43932094
quote:
Op maandag 27 november 2006 16:10 schreef Klonk het volgende:

[..]

ja, maar ik denk/hoop dat Veolia de boel komend jaar goed voor elkaar heeft, dus dat is tijdelijk.
als Veolia ook instroom van GTWs krijgt gaat het wel beter ja
  Redactie Frontpage / Sport maandag 27 november 2006 @ 16:29:22 #221
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43932304
Arriva zorgt ervoor dat de kinderziektes uit de nieuwe serie GTW's gehaald worden. Daar profiteert o.a. Veolia van
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43932823
quote:
Op maandag 27 november 2006 16:29 schreef Peterselieman het volgende:
Arriva zorgt ervoor dat de kinderziektes uit de nieuwe serie GTW's gehaald worden. Daar profiteert o.a. Veolia van
Dat hopen ze maar

gn - leer (D) is natuurlijk ook de meest lastige testlijn? ivm je je met 2 treinbewakings systemen moet werken?
  maandag 27 november 2006 @ 16:48:52 #223
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_43932855
quote:
Op maandag 27 november 2006 16:29 schreef Peterselieman het volgende:
Arriva zorgt ervoor dat de kinderziektes uit de nieuwe serie GTW's gehaald worden. Daar profiteert o.a. Veolia van
De fabrikant van die dingen produceert ze toch al een tijd?
Zou je denken dat vrijwel alle ziektes eruit zijn.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 27 november 2006 @ 16:56:02 #224
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43933102
Er is een nieuwe generatie GTW's. Arriva heeft de eerste generatie van dit type. Verder moet alles aan Nederlandse regels aangepast worden. Hierbij kunnen kinderziektes optreden. Tenslotte zijn er nog 8 stellen die ook uitgerust zijn met een Duitsland pakket. Deze treinen hebben 2 treinbewakingssystemen. Ook dit zorgt voor kinderziektes. Je kunt hieruit concluderen dat er hier en daar nog wat werk te doen is om de treinstellen helemaal naar wens van de klant te krijgen.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43933200
Treinbewaking is helaas landelijk nog.. dat zouden ze in de EU eens gelijk moeten trekken
  Redactie Frontpage / Sport maandag 27 november 2006 @ 17:02:34 #226
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43933276
Mee eens

ERTMS is zo'n systeem, maar het staat nog in de kinderschoenen. Ook mogen ze wat mij betreft de spanningen op de bovenleidingen meer gelijk trekken. Dan is grensoverschrijdend verkeer iets gemakkelijker. Al besef ik me wel dat er dan heel wat treinstellen aangepast moeten worden
Altijd onderweg naar het avontuur
  maandag 27 november 2006 @ 17:37:13 #227
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_43934351
fijn dat de reisplanner van ns internationaal niet werkt
www.nsinternationaal.nl
  Redactie Frontpage / Sport maandag 27 november 2006 @ 17:40:53 #228
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43934481
Vreemd. Het systeem kent lang alle plaatsen die een station hebben ook niet. Het Zwitserse Bussnang kent ie bijvoorbeeld niet.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43934787
De planner van de NS kent zwitserland überhaupt niet.

En het hele internetsysteem werkt zo vreselijk klote dat zelfs de NS international medewerkers er geen flikker van begrijpen. Laat staan dat je als leek er wat mee kan.
pi_43935270
quote:
Op maandag 27 november 2006 17:02 schreef Peterselieman het volgende:
Mee eens

ERTMS is zo'n systeem, maar het staat nog in de kinderschoenen. Ook mogen ze wat mij betreft de spanningen op de bovenleidingen meer gelijk trekken. Dan is grensoverschrijdend verkeer iets gemakkelijker. Al besef ik me wel dat er dan heel wat treinstellen aangepast moeten worden
De vraag is wacht Prorail op ERMTS 3 of gaan we het doen met ERMTS 2. ERMTS 2 is al gereed alleen er zijn dan nog assentellers nodig, bij niveau 3 word alles in de treingeregeld. Maar daarbij zijn dus de assentellerfabrikanten niet echt mee eens .
Maar opzich is niveau 2 al ruim voldoende tenopzichte van de huidige staat.

Maar het upgraden van de bovenleiding zal waarschijnlijk gigantisch ingrijpend worden. Dit betekend namelijk van 1,5 Kv = naar 25 kv 50 hz (wisselspanning). Voordelen zijn; veel hogere effiecentie (weerstand), minder stroomhuisjes nodig, europese standaard. Kabels hoef je niet te vervangen omdat je voor 1,5 Kv toch al dikkere kabels nodig hebt . Maar als dat allemaal voor 2020 gebeurt is mag je blij zijn :p.
pi_43935485
quote:
Op maandag 27 november 2006 17:02 schreef Peterselieman het volgende:
Mee eens

ERTMS is zo'n systeem, maar het staat nog in de kinderschoenen. Ook mogen ze wat mij betreft de spanningen op de bovenleidingen meer gelijk trekken. Dan is grensoverschrijdend verkeer iets gemakkelijker. Al besef ik me wel dat er dan heel wat treinstellen aangepast moeten worden
als ze dan eens verplichten dat elke spoor beheerder bij renovatie het nieuwe systeem uitrolt,
en dat de VERVOERDER zorgt dat ze met het systeem overweg kunnen?

krijg je een langzame overgang van ATB(EG/NG) naar ERTMS
quote:
Op maandag 27 november 2006 18:09 schreef Brembo het volgende:

[..]

De vraag is wacht Prorail op ERMTS 3 of gaan we het doen met ERMTS 2. ERMTS 2 is al gereed alleen er zijn dan nog assentellers nodig, bij niveau 3 word alles in de treingeregeld. Maar daarbij zijn dus de assentellerfabrikanten niet echt mee eens .
Maar opzich is niveau 2 al ruim voldoende tenopzichte van de huidige staat.

Maar het upgraden van de bovenleiding zal waarschijnlijk gigantisch ingrijpend worden. Dit betekend namelijk van 1,5 Kv = naar 25 kv 50 hz (wisselspanning). Voordelen zijn; veel hogere effiecentie (weerstand), minder stroomhuisjes nodig, europese standaard. Kabels hoef je niet te vervangen omdat je voor 1,5 Kv toch al dikkere kabels nodig hebt . Maar als dat allemaal voor 2020 gebeurt is mag je blij zijn :p.
Mja in 1x overstappen naar 25kV wissel is niet te doen,

dan zou je bepaalde segmenten moeten doen, en de treinstellen die daar rijden zowel eerst voor 1500VDC en 25kV AC geschikt moeten zijn..


en je zou de lokatie van een trein grof kunnen bepalen door GPS?
in elke KOP een gps locator zou precies genoeg kunnen zijn om de positie tov een baanvak te bepalen

hoewel bij kleine treinstellen wordt het mischien lastiger
  Redactie Frontpage / Sport maandag 27 november 2006 @ 18:47:05 #232
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43936281
Als ze nu van kleine voorwerpen al vrij nauwkeurig de plaats kunnen bepalen, dan mag het voor treinen geen probleem zijn.

Dat overschakelen op 25kV AC is natuurlijk voorlopig een utopie, maar wie weet komt het er nog eens van. Net zoals de gehele invoering van ERTMS.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43937814
quote:
Op maandag 27 november 2006 18:18 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

als ze dan eens verplichten dat elke spoor beheerder bij renovatie het nieuwe systeem uitrolt,
en dat de VERVOERDER zorgt dat ze met het systeem overweg kunnen?

krijg je een langzame overgang van ATB(EG/NG) naar ERTMS
[..]

Mja in 1x overstappen naar 25kV wissel is niet te doen,

dan zou je bepaalde segmenten moeten doen, en de treinstellen die daar rijden zowel eerst voor 1500VDC en 25kV AC geschikt moeten zijn..


en je zou de lokatie van een trein grof kunnen bepalen door GPS?
in elke KOP een gps locator zou precies genoeg kunnen zijn om de positie tov een baanvak te bepalen

hoewel bij kleine treinstellen wordt het mischien lastiger
In 1x is onmogelijk! Maar geleidelijk fases van lijnen en materieel, bijvoorbeeld V-IRM uitrusten met 25 kV voor de stellen tussen bijv Nijmegen en Den Helder. Dan heb je wat, dan kan ej dat langzaam voor alle lijnen doen.

GPS is nauwkeurig op geloof 10 cm, dus daar kan je een Wadloper nog mee onderscheiden! Dus opzich GPS icm ERMTS zou wel geinig zijn .
pi_43938348
quote:
Op maandag 27 november 2006 19:28 schreef Brembo het volgende:

[..]

In 1x is onmogelijk! Maar geleidelijk fases van lijnen en materieel, bijvoorbeeld V-IRM uitrusten met 25 kV voor de stellen tussen bijv Nijmegen en Den Helder. Dan heb je wat, dan kan ej dat langzaam voor alle lijnen doen.

GPS is nauwkeurig op geloof 10 cm, dus daar kan je een Wadloper nog mee onderscheiden! Dus opzich GPS icm ERMTS zou wel geinig zijn .
bepaalde eisen gaan stellen voor bepaalde treinstellen

V-IRM is toch 25KV voorbereid? dus dat zou geen probleem zijn, mooier is natuurlijk dat je gewoon door kan scheuren zonder handelingen van 1.5 naar 25kv en omgekeerd
  Redactie Frontpage / Sport maandag 27 november 2006 @ 19:48:26 #235
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43938654
Vergeet niet dat de NS nogal op de kleintjes let. Zo hebben ze het inklapmechanisme voor een defecte stroomafnemer ook al niet op de VIRM gezet. Met als gevolg enkele vernielde bovenleidingen door loszittende stroomafnemers. Bovendien zal de inbouw van 25 kv apparatuur ook weer enkele problemen met zich meebrengen.

Hebben ze in Onnen weer wat meer werk
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43939412
quote:
Op maandag 27 november 2006 19:48 schreef Peterselieman het volgende:
Vergeet niet dat de NS nogal op de kleintjes let. Zo hebben ze het inklapmechanisme voor een defecte stroomafnemer ook al niet op de VIRM gezet. Met als gevolg enkele vernielde bovenleidingen door loszittende stroomafnemers. Bovendien zal de inbouw van 25 kv apparatuur ook weer enkele problemen met zich meebrengen.

Hebben ze in Onnen weer wat meer werk
houd ze in onnen ook aan het werk
  maandag 27 november 2006 @ 20:14:53 #237
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43939748
quote:
Op maandag 27 november 2006 18:09 schreef Brembo het volgende:

[..]

De vraag is wacht Prorail op ERMTS 3 of gaan we het doen met ERMTS 2. ERMTS 2 is al gereed alleen er zijn dan nog assentellers nodig, bij niveau 3 word alles in de treingeregeld. Maar daarbij zijn dus de assentellerfabrikanten niet echt mee eens .
Maar opzich is niveau 2 al ruim voldoende tenopzichte van de huidige staat.
ERTMS Level 2 werkt nog steeds met vaste blokken. Dat kàn dus met assentellers, maar het kan ook met de reguliere treindetectie (zoals op Amsterdam - Utrecht). ERTMS Level 3 is nog niet klaar, maar Level 2 zit op de Betuweroute en Amsterdam - Utrecht (misschien ook wel HSL, weet ik even niet).
quote:
Maar het upgraden van de bovenleiding zal waarschijnlijk gigantisch ingrijpend worden. Dit betekend namelijk van 1,5 Kv = naar 25 kv 50 hz (wisselspanning). Voordelen zijn; veel hogere effiecentie (weerstand), minder stroomhuisjes nodig, europese standaard. Kabels hoef je niet te vervangen omdat je voor 1,5 Kv toch al dikkere kabels nodig hebt . Maar als dat allemaal voor 2020 gebeurt is mag je blij zijn :p.
Hier sla je de plank toch mis. De kabels die nu naar de bovenleiding gaan zijn misschien geschikt voor de stromen die bij 25kV-bedrijf gaan lopen, voor de spanning allerminst! Dus alle kabels moeten vervangen worden, en op de meeste plaatsen is de bovenleiding niet geschikt voor 25kV.

Je hebt voor 25kV inderdaad minder onderstations nodig, maar als je kijkt naar de Havenspoorlijn, dan staan daar weer meer autotrafostations. Ik zal niet verder op de techniek ingaan, als je meer wilt weten dan gebruik je de PM.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43940003
quote:
Op maandag 27 november 2006 20:14 schreef Duvel het volgende:

[..]

ERTMS Level 2 werkt nog steeds met vaste blokken. Dat kàn dus met assentellers, maar het kan ook met de reguliere treindetectie (zoals op Amsterdam - Utrecht). ERTMS Level 3 is nog niet klaar, maar Level 2 zit op de Betuweroute en Amsterdam - Utrecht (misschien ook wel HSL, weet ik even niet).
[..]

Hier sla je de plank toch mis. De kabels die nu naar de bovenleiding gaan zijn misschien geschikt voor de stromen die bij 25kV-bedrijf gaan lopen, voor de spanning allerminst! Dus alle kabels moeten vervangen worden, en op de meeste plaatsen is de bovenleiding niet geschikt voor 25kV.

Je hebt voor 25kV inderdaad minder onderstations nodig, maar als je kijkt naar de Havenspoorlijn, dan staan daar weer meer autotrafostations. Ik zal niet verder op de techniek ingaan, als je meer wilt weten dan gebruik je de PM.
de grootste problemen krijg je met de isolatie bij de portalen, en de schakelaars op de portalen als mede de aanvoer vanuit de transformator huisjes via de grond naar de bovenleiding
  maandag 27 november 2006 @ 20:21:24 #239
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43940053
quote:
Op maandag 27 november 2006 19:48 schreef Peterselieman het volgende:
Vergeet niet dat de NS nogal op de kleintjes let. Zo hebben ze het inklapmechanisme voor een defecte stroomafnemer ook al niet op de VIRM gezet. Met als gevolg enkele vernielde bovenleidingen door loszittende stroomafnemers. Bovendien zal de inbouw van 25 kv apparatuur ook weer enkele problemen met zich meebrengen.

Hebben ze in Onnen weer wat meer werk
Toch kunnen ook de Koplopers er wat van. Onderstaande stroomafnemer heeft vanmiddag op emplacement Rotterdam Centraal de bovenleiding beschadigd, zodat een uur of wat geen treinen reden tussen Centraal en Alexander.

Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43940061
Ik heb begrepen dat V-IRM n zoverre is voorbereid op een hoger voltage dat er ruimte is voor nieuwe electrische installaties. Maar dat de daadwerkelijke regelapparatuur en transformatorspul niet is geplaatst. (lees: er zijn lege kastjes aan boord).

GPS heeft wel als nadeel dat je afhankelijk bent van een stel amerikanen. Het is nog steeds een militair systeem en wanneer dat wordt gewenst wordt het signaal verstoord. De plaatsbepaling moet dan dus wel redundant worden uitgevoerd. Wellicht beter wachten op het europese Gallileo systeem als je sattelietlocatie gebruikt. Op stations en rangeerterreinen zal je zowiezo een exacter systeem erbij moeten hebben met een kleinre foutmarge. (omdat treinen en sporen dicht bij elkaar komen).

Buiten wat practische problemen, die ongetwijfeld prima te ondervangen zijn heeft sattelietnavigatie/localisatie wel voordelen. Het kan namelijk een prima manier zijn om de blokken flink te verkleinen en de capaciteit van het spoort e verhogen. Of combineren met anti-collision systemen die nu voor de luchtvaart worden ontwikkeld. Dat de trein zelf kijkt of een andere trein te dicht bij komt en dan zonnodig remt.
  maandag 27 november 2006 @ 20:23:30 #241
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43940151
quote:
Op maandag 27 november 2006 20:20 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

de grootste problemen krijg je met de isolatie bij de portalen, en de schakelaars op de portalen als mede de aanvoer vanuit de transformator huisjes via de grond naar de bovenleiding
Klopt, daarom wordt nu ook bijna alle nieuwbouw 25kV-voorbereid gedaan. De oude onderstations kun je trouwens allemaal slopen als je overgaat op 25kV, daar heb je niets meer aan. Aangezien er momenteel een groot verzwaringsprogramma loopt op het gebied van 1500V, denk ik niet dat wel snel op 25kV overgaan. Sowieso heeft het voor lijnen buiten het kernnet niet veel zin, omdat daar de noodzaak voor 25kV niet aanwezig is.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport maandag 27 november 2006 @ 20:25:11 #242
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43940240
@Fixers: Wat je zegt klopt allemaal. GPS en Gallilieo kunnen als het goed is tot 2 cm nauwkeurig de positie bepalen, dus nauwkeuriger apparatuur heb je niet nodig.

Echter is er 1 probleem. Op plaatsen waar treinen dicht bijelkaar komen, stations dus, daar zal het systeem ook goed moeten werken en dat kan nog wel wat problemen opleveren, die overigens wel oplosbaar zijn.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43940355
de V-IRM is zover ik ook begrepen had voorzien van ruimtes voor een 25KV installatie,

echter de vraag rijst dan kan je in de V-IRM 25KV en 1.5kV combineren? zodat deze onder bijde spanningen kan rijden?

in de ICM stellen komt ook voldoende ruimte vrij in de koppen om evt een 25kV installatie te herbergen?

en Galileo gaat toch ook binnen een x aantal jaar operationeel? NS / Prorail / nedtrain kennende duurt de ombouw dan ook nog net zo lang

als de trein zn eigen positie kan bepalen, en door middel van een radio signaal met in de buurt zijnde treinen kan communuceren, zou je idd de baanvakken kleiner kunnen maken, en als ze te dicht bij elkaar komen, ( automatische berekeningen van de remweg bij de huidige snelheid en daarop je afstand baseren en x% marge )
  maandag 27 november 2006 @ 20:33:05 #244
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43940601
quote:
Op maandag 27 november 2006 20:27 schreef Ou-Tannu het volgende:
echter de vraag rijst dan kan je in de V-IRM 25KV en 1.5kV combineren? zodat deze onder bijde spanningen kan rijden?
Er bestaat al jaren meersysteemmaterieel in het buitenland, dus ja, dat kan. Als je het maar maakt.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43940690
quote:
Op maandag 27 november 2006 20:33 schreef Duvel het volgende:

[..]

Er bestaat al jaren meersysteemmaterieel in het buitenland, dus ja, dat kan. Als je het maar maakt.
nou vind in de stellen uit belgie niet mee tellen
die crossen gewoon op half vermogen door
  maandag 27 november 2006 @ 20:37:24 #246
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43940800
quote:
Op maandag 27 november 2006 20:35 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

nou vind in de stellen uit belgie niet mee tellen
die crossen gewoon op half vermogen door
Lees je eens in.

TGV's (m.n. Thalys) rijden al jaren op normaal vermogen door Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, daarbij gebruik makend van 1500V, 3000V, 25kV en 15kV.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43941135
quote:
Op maandag 27 november 2006 20:37 schreef Duvel het volgende:

[..]

Lees je eens in.

TGV's (m.n. Thalys) rijden al jaren op normaal vermogen door Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, daarbij gebruik makend van 1500V, 3000V, 25kV en 15kV.
mja die wel

strax rijd de thalys hier ook alleen nog onder 25kV draad toch?
pi_43941336
quote:
Op maandag 27 november 2006 20:43 schreef Ou-Tannu het volgende:
[..]
mja die wel
strax rijd de thalys hier ook alleen nog onder 25kV draad toch?
Amsterdam-Hoofddorp gewoon op 1500V.
  maandag 27 november 2006 @ 20:48:23 #249
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43941398
quote:
Op maandag 27 november 2006 20:43 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

mja die wel
En nog vele andere. Vooral meersysteemlocs zijn populair omdat ze naast reizigerstreinen, ook goederen kunnen vervoeren.
quote:
strax rijd de thalys hier ook alleen nog onder 25kV draad toch?
Van Hoofddorp tot Rotterdam, van Barendrecht tot Antwerpen, et cetera.

Zelfde geldt voor de Betuweroute: van Maasvlakte tot Kijfhoek 25kV, van Sophiatunnel tot Zevenaar opnieuw 25kV. En allemaal spanningssluizen op de aansluitbogen.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43941401
quote:
Op maandag 27 november 2006 20:47 schreef Fixers het volgende:

[..]

Amsterdam-Hoofddorp gewoon op 1500V.
tsk das wel weer jammer de rest is wel 25kV strax toch?
  Redactie Frontpage / Sport maandag 27 november 2006 @ 21:15:33 #251
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43942854
Op het stuk bij Rotterdam na wel ja.

Als het spoor naar 25 kv gaat, dan kunnen museumtreinen ook niet meer over het spoor rijden, tenzij die ook omgebouwd worden, maar dit gaat wel tenkoste van de authenticiteit van de treinen.
Altijd onderweg naar het avontuur
  maandag 27 november 2006 @ 21:17:23 #252
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43942955
quote:
Op maandag 27 november 2006 21:15 schreef Peterselieman het volgende:
Op het stuk bij Rotterdam na wel ja.

Als het spoor naar 25 kv gaat, dan kunnen museumtreinen ook niet meer over het spoor rijden, tenzij die ook omgebouwd worden, maar dit gaat wel tenkoste van de authenticiteit van de treinen.
Dat klopt, al denk ik niet dat je een Blokkendoos zomaar ombouwt...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport maandag 27 november 2006 @ 21:17:44 #253
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43942974
Zie net op Somda dat er in Onnen maar liefst 11 stellen VIRM stonden vandaag, alsmede 11 stellen ICM
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43943033
quote:
Op maandag 27 november 2006 21:15 schreef Peterselieman het volgende:
Op het stuk bij Rotterdam na wel ja.

Als het spoor naar 25 kv gaat, dan kunnen museumtreinen ook niet meer over het spoor rijden, tenzij die ook omgebouwd worden, maar dit gaat wel tenkoste van de authenticiteit van de treinen.
hmm das wel minder ja, tenzij je een relatief kleine oplossing kan maken om de 25kV om te zetten naar 1.5kV
  maandag 27 november 2006 @ 21:21:45 #255
86072 thatsme
and That's you!
pi_43943174
Er zal zowieso mee gewacht worden met de overstap tot alle huidige treinen (behalve de VIRM) naar de sloop zijn. Ze gaan deze echt niet meer ombouwen.
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  maandag 27 november 2006 @ 21:25:56 #256
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43943375
Weet iemand hoe hoog de kop van de Koploper eigenlijk is? M.a.w.: als de rijdraad op 5,50m hangt, hoeveel ruimte zit er dan tussen kop en bovenleiding?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43944180
Volgens mij is dat niet veel, 20~30 cm schat ik
  maandag 27 november 2006 @ 21:48:04 #258
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_43944549
quote:
Op maandag 27 november 2006 20:35 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

nou vind in de stellen uit belgie niet mee tellen
die crossen gewoon op half vermogen door
Dat is dan ook helemaal geen meersysteemsmaterieel, maar toevallig lijken de systemen in NL en B zoveel op elkaar dat Belgische treintjes inderdaad gewoon op halve kracht naar NL kunnen. Maar dat doen ze alleen voor klein stukjes.

Voor de Belgische treinen die verder Nederland ingaan hebben ze échte meersysteemslocs, die hier wel gewoon op volle kracht kunnen (de 1180- en 2500-series).
  maandag 27 november 2006 @ 22:02:28 #259
86072 thatsme
and That's you!
pi_43945319
quote:
Op maandag 27 november 2006 21:48 schreef ReisT het volgende:

[..]

Dat is dan ook helemaal geen meersysteemsmaterieel, maar toevallig lijken de systemen in NL en B zoveel op elkaar dat Belgische treintjes inderdaad gewoon op halve kracht naar NL kunnen. Maar dat doen ze alleen voor klein stukjes.

Voor de Belgische treinen die verder Nederland ingaan hebben ze échte meersysteemslocs, die hier wel gewoon op volle kracht kunnen (de 1180- en 2500-series).
Ik weet niet precies welke treinen achter die series zitten.. Maar de Benelux rijdt gewoon op halve kracht in nederland
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_43945366
quote:
Op maandag 27 november 2006 22:02 schreef thatsme het volgende:

[..]

Ik weet niet precies welke treinen achter die series zitten.. Maar de Benelux rijdt gewoon op halve kracht in nederland
Dat meende ik ook ja ?
pi_43946442
quote:
Op maandag 27 november 2006 20:14 schreef Duvel het volgende:

[..]
[..]

Hier sla je de plank toch mis. De kabels die nu naar de bovenleiding gaan zijn misschien geschikt voor de stromen die bij 25kV-bedrijf gaan lopen, voor de spanning allerminst! Dus alle kabels moeten vervangen worden, en op de meeste plaatsen is de bovenleiding niet geschikt voor 25kV.

Je hebt voor 25kV inderdaad minder onderstations nodig, maar als je kijkt naar de Havenspoorlijn, dan staan daar weer meer autotrafostations. Ik zal niet verder op de techniek ingaan, als je meer wilt weten dan gebruik je de PM.
Ik ben er van uit gegaan dat de weerstand van de draad er alleen invloed op heeft, maar blijkbaar moet je dus een derde draad bij moeten trekken die in tegenfase hangt om de EMC. En blijkbaar worden er al stukken uitgerust met dit soort constructies, bij Amsterdam en Boxtel.
pi_43947311
quote:
Op maandag 27 november 2006 22:22 schreef Brembo het volgende:

[..]

Ik ben er van uit gegaan dat de weerstand van de draad er alleen invloed op heeft, maar blijkbaar moet je dus een derde draad bij moeten trekken die in tegenfase hangt om de EMC. En blijkbaar worden er al stukken uitgerust met dit soort constructies, bij Amsterdam en Boxtel.
EMC

en t bij vervaning / renovatie van stukkenspoor kan je prima voorbereidingen treffen voor zulke constructies
pi_43948029
quote:
Op maandag 27 november 2006 22:42 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

EMC

en t bij vervaning / renovatie van stukkenspoor kan je prima voorbereidingen treffen voor zulke constructies
http://nl.wikipedia.org/wiki/Elektromagnetische_compatibiliteit
Bij 1,5 kV gelijkstroom houd je de EMC zeer beperkt omdat je geen last hebt van wisselende velden. Maar bij 25 kV 50 Hz is het al stukken erger.

[ Bericht 7% gewijzigd door Brembo op 27-11-2006 23:32:50 ]
pi_43948147
quote:
Op maandag 27 november 2006 22:58 schreef Brembo het volgende:

[..]

[link]http://nl.wikipedia.org/wiki/Elektromagnetische_compatibiliteit[/link]
Bij 1,5 kV gelijkstroom houd je de EMC zeer beperkt omdat je geen last hebt van wisselende velden. Maar bij 25 kV 50 Hz is het al stukken erger.
aah ja gelijkstroom heeft een constand veld

wissel heeft een 50x per seconde wisselend veld ( bij 50hz ) dus das logish
  dinsdag 28 november 2006 @ 09:04:44 #265
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43953304
quote:
Op maandag 27 november 2006 22:02 schreef thatsme het volgende:

[..]

Ik weet niet precies welke treinen achter die series zitten.. Maar de Benelux rijdt gewoon op halve kracht in nederland
De Benelux rijdt gewoon op volle kracht. De loc kan omschakelen tussen 1500V of 3000V-bedrijf. Anders zou je niet genoeg vermogen hebben om de dienstregeling te rijden. Aan de grenzen willen ze nog wel wat Belgische treinen door laten rijden onder lage spanning, maar voor het hele eind naar Amsterdam lijkt me dat niet handig.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  dinsdag 28 november 2006 @ 09:09:51 #266
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43953380
quote:
Op maandag 27 november 2006 22:22 schreef Brembo het volgende:

[..]

Ik ben er van uit gegaan dat de weerstand van de draad er alleen invloed op heeft, maar blijkbaar moet je dus een derde draad bij moeten trekken die in tegenfase hangt om de EMC. En blijkbaar worden er al stukken uitgerust met dit soort constructies, bij Amsterdam en Boxtel.
Met de kabels bedoelde ik de kabels die door de grond naar de bovenleiding lopen, sorry! De bovenleiding is, mits met de goede isolatoren, prima geschikt voor 25kV. De extra leiding die jij noemt wordt inderdaad al opgehangen. Momenteel wordt ie als versterkingsleiding gebruikt, dus verbonden met de rest van het net, zodat je een grote koperdoorsnede hebt die nodig is voor de stromen die in Nederland lopen. Als wordt overgegaan op 25kV moeten deze verbindingen weer worden weggehaald, zodat deze leiding geheel gescheiden van de rest is. De extra leiding is dan geen versterkingsleiding meer, maar "negative feeder" zoals dat heet. De toepassing van de NF heeft inderdaad te maken met EMC-problematiek. De stromen lopen in een korter deel van de baan, zodat er kleinere lussen zijn en minder beïnvloeding.

Overigens is er bij gelijkstroom ook sprake van EMC, bijvoorbeeld als in de stad een voedingskabel van de tram dicht langs huizen loopt. Dan kan het beeld vlekken vertonen door de magnetische velden. Ook zwerfstromen en de gevolgen daarvan vallen trouwens onder EMC.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43956274
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 09:09 schreef Duvel het volgende:

[..]


Overigens is er bij gelijkstroom ook sprake van EMC, bijvoorbeeld als in de stad een voedingskabel van de tram dicht langs huizen loopt. Dan kan het beeld vlekken vertonen door de magnetische velden. Ook zwerfstromen en de gevolgen daarvan vallen trouwens onder EMC.
bij gelijkstroom heb je wel een constanter veld, geloof wel dat je veld sterker is bij gelijke spanningen
  dinsdag 28 november 2006 @ 12:21:13 #268
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43957386
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 11:27 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

bij gelijkstroom heb je wel een constanter veld, geloof wel dat je veld sterker is bij gelijke spanningen
Je hebt twee velden: elektrisch en magnetisch. Elektrisch wordt veroorzaakt door spanning, magnetisch door stroom. Bikj 1500V gelijkspanning heb je nogal grote stromen, dus een groot magnetisch veld, dat varieert met de stroom.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  dinsdag 28 november 2006 @ 15:56:34 #269
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43963663
quote:
Op maandag 27 november 2006 22:02 schreef thatsme het volgende:

[..]

Ik weet niet precies welke treinen achter die series zitten.. Maar de Benelux rijdt gewoon op halve kracht in nederland
11.8 serie schakelt gewoon tussen 3 en 1,5kV aan de grens. De NMBS-stoppers naar Mt en Rsd rijden wel op half vermogen.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_43967363
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 12:21 schreef Duvel het volgende:

[..]

Je hebt twee velden: elektrisch en magnetisch. Elektrisch wordt veroorzaakt door spanning, magnetisch door stroom. Bikj 1500V gelijkspanning heb je nogal grote stromen, dus een groot magnetisch veld, dat varieert met de stroom.
ja maar das een constand veld ? mn TV vind het fijner als ik er een gelijkstroom magnetish veld bij leg dan een wisselstroom veld
pi_43968402
quote:
Op maandag 27 november 2006 21:25 schreef Duvel het volgende:
Weet iemand hoe hoog de kop van de Koploper eigenlijk is? M.a.w.: als de rijdraad op 5,50m hangt, hoeveel ruimte zit er dan tussen kop en bovenleiding?
De machinist zit rond de 4 meter boven het spoor zei een monteur eens tegen me
pi_43968637
In frankrijk hebben ze het ook niet het hele net 25 kV 50 Hz las ik ergens. Alleen de TGV lijnen tot aan de stad, als het in de stad komt word het 1,5 KV gelijkstroom, omdat het anders te veel overlast gaf voor de omwonenden .
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 28 november 2006 @ 19:10:05 #273
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43969942
Onderstaande bericht komt van Nu.nl:
quote:
Arriva sluit contract met Zwitserse treinfabrikant

Uitgegeven: 28 november 2006 18:07
Laatst gewijzigd: 28 november 2006 18:36
SLIEDRECHT - De Zwitserse treinfabrikant Stadler gaat openbaarvervoerbedrijf Arriva zeven treinen leveren voor de Merwede-Lingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen. Beide ondernemingen hebben dinsdagmiddag in Sliedrecht daarvoor een contract getekend.

Stadler en Arriva werken al samen in Friesland en Groningen waar 43 treinen van hetzelfde type rijden, zij het op diesel. In Zuid-Holland gaat het om elektrisch aangedreven treinstellen.

Arriva neemt per 10 december de exploitatie van de spoorlijn Dordrecht-Geldermalsen over van de Nederlandse Spoorwegen. De nieuwe treinen gaan eind 2008 op de lijn rijden.

Spoorverdubbeling

Tot die tijd gebruikt Arriva de oude NS-treinen. Met de order aan Stadler is 30 miljoen euro gemoeid. Als op het traject de gewenste spoorverdubbeling is uitgevoerd, wil Arriva nog drie treinen kopen.

Het type trein waarmee Arriva op de Merwede-Lingelijn gaat rijden is de Spurt. Het bedrijf laat het aan de reizigers over welke kleur de trein krijgt. Ze kunnen kiezen tussen de groene huiskleur van de Britse onderneming of rood. Ook komt er een prijsvraag welke namen de zeven treinen krijgen.

Airconditioning

De Spurt wordt voorzien van camera's, gelijkvloerse instap, airconditioning, werkcoupés en een digitaal informatiesysteem. Arriva gaat rijden met zogenoemde3-treinstellen en 2-treinstellen, die respectievelijk plaats bieden aan 178 en 115 passagiers.

Volgens directeur Anne Hettinga van Arriva komen er op de lijn vijf stations bij en worden de bestaande stations opgeknapt. Hettinga gaat er vanuit dat de spoorverdubbeling, die op twee locaties is voorzien, in 2009 een feit is.

Een gezonde exploitatie van de lijn is onder meer afhankelijk van die spoorverdubbeling, zei hij. Ook verwacht Arriva dat ProRail de perrons gaat verlagen om de in- en uitstap te vergemakkelijken. Het bedrijf heeft tot 2020 een concessie voor het OV in de regio Zuid-Holland-Zuid.
Ik zag op Somda dat van de diesels er nu 6 in actieve dienst zitten. Verder is er een vandaag is aangekomen en 2 moeten nog defect zijn.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43970355
In de Spits/Metro staat een keer in de week z'n stukje van de NS zelf over nieuws, werkzaamheden enzz.. Daar staan de laatste weken ook grafiekjes bij met bijvoorbeeld de drukste uitstapstaions en de drukste treintrajecten. Maar zijn die cijfers eigenlijk ook op de site van de NS te zien? Ik heb gezocht maar niets gevonden, lijkt me wel leuk om te weten
pi_43970537
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 19:10 schreef Peterselieman het volgende:
Onderstaande bericht komt van Nu.nl:
[..]

Ik zag op Somda dat van de diesels er nu 6 in actieve dienst zitten. Verder is er een vandaag is aangekomen en 2 moeten nog defect zijn.
Elektrisch Spurten

als de laatste 2 spurten ook op gn - leer zitten zouden er al wadjes weg kunnen naar Veolia?
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 28 november 2006 @ 19:29:46 #276
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43970645
Ik las net op Somda dat er voor Nijmegen-Roermond 23 bakken DH komen. Sterkte daar met het sardientjes vervoer.

Dan hebben we hier in het noorden dus ook sardientjes vervoer

Tenzij de NS tijdelijk enkele buffels aan Arriva verhuurd, maar dit zal wel een utopie zijn
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43970683
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 19:29 schreef Peterselieman het volgende:
Ik las net op Somda dat er voor Nijmegen-Roermond 23 bakken DH komen. Sterkte daar met het sardientjes vervoer.

Dan hebben we hier in het noorden dus ook sardientjes vervoer

Tenzij de NS tijdelijk enkele buffels aan Arriva verhuurd, maar dit zal wel een utopie zijn
de NS zal dan sneller een Plan (st)U(k) sturen?
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 28 november 2006 @ 19:34:12 #278
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43970799
Lijkt me niet, omdat die of niet rijvaardig zijn of al aan Slowakijke zijn verkocht en er nog een aantal museumstellen zijn.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43970829
wat ik me afvraag, wrom niet dordrecht - tiel?

of is dat spoorlogisch niet haalbaar? Gezien de trein naar tiel nu vanaf utrecht op geldermalsen wordt gesplitst en gekoppeld, haal Ut - tiel dr uit en laat arriva lekker door hobbelen naar tiel ?
pi_43970853
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 19:34 schreef Peterselieman het volgende:
Lijkt me niet, omdat die of niet rijvaardig zijn of al aan Slowakijke zijn verkocht en er nog een aantal museumstellen zijn.
whehe! De-1 41 en DE-2 186 dan maar huren? B)
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 28 november 2006 @ 19:41:05 #281
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43971037
Denk niet dat die stichtingen dat willen.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43971107
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 19:41 schreef Peterselieman het volgende:
Denk niet dat die stichtingen dat willen.
hehe was ook maar n spinsel

Denk dat het veevervoer wordt,

hopelijk rollen de GTWs lekker bij stadler weg, en gaan ze zonder al te veel storing de diensten vervullen


en Arriva kan dus wel 14 wadjes missen omdat deze al stuk aan de kant staan ?
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 28 november 2006 @ 19:48:09 #283
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43971237
Er stonden vorige week 14 bakken aan de kant. Er gaan 23 bakken naar het zuiden. Een simpele rekensom luidt dan dat er 11 bakken uit dienst moeten worden gehaald.

Waarom 11? Stel 3209 staat namelijk al een behoorlijke tijd met motorschade langs de kant en dat zie ik niet zomaar opgelost worden.

Leve het sardientjesvervoer
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43971348
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 19:48 schreef Peterselieman het volgende:
Er stonden vorige week 14 bakken aan de kant. Er gaan 23 bakken naar het zuiden. Een simpele rekensom luidt dan dat er 11 bakken uit dienst moeten worden gehaald.

Waarom 11? Stel 3209 staat namelijk al een behoorlijke tijd met motorschade langs de kant en dat zie ik niet zomaar opgelost worden.

Leve het sardientjesvervoer
Gelukkig reis ik op een andere manier

iets met banden en das ook af en toe sardientjes vervoer.. hopen dat xx het beter doet
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 28 november 2006 @ 20:04:20 #285
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43971726
Als alle nu in Nederland aanwezige GTW's rijvaardig zijn op 10 december, dan kan Arriva best die 23 bakken missen. Die 9 aanwezige GTW's hebben samen namelijk 22 bakken, dat is dus een bak minder, maar in de spits rijden nu ook niet alle wadslopers, dus het kan wel.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43971936
daar zeg je wel wat ja! dan is het alleen de keuze wat voor sardienblikkies gaan ze naar veolia sturen

zijn er 23 DH-1 stelletjes?
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 28 november 2006 @ 20:12:45 #287
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43972028
Nope. Arriva heeft er 17 (officiëel 16, want de 3103 is nog van de NS) en xx heeft er 2. 19 in totaal dus. Daarmee moeten er dus minimaal 3 DH2'tjes naar het zuiden toe, als xx de wadjes nog in blijft zetten op Almelo-Mariënberg.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43972207
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 20:12 schreef Peterselieman het volgende:
Nope. Arriva heeft er 17 (officiëel 16, want de 3103 is nog van de NS) en xx heeft er 2. 19 in totaal dus. Daarmee moeten er dus minimaal 3 DH2'tjes naar het zuiden toe, als xx de wadjes nog in blijft zetten op Almelo-Mariënberg.
xx rijd toch ook tot medio zomer 2007 met de wadjes daarna kwamen er toch linten
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 28 november 2006 @ 20:18:26 #289
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43972254
Zoiets ja, maar ik heb er niets meer over gehoord, dus het blijft even afwachten.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43972430
zelfde voor de valleilijn waneer wordt dat spul afgeleverd?
pi_43972557
De korste ICR ooit (stond vanochtend voor de derde dag op Amersfoort CS)

  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 28 november 2006 @ 20:27:31 #292
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43972606
De inzet is vanaf september 2007 volgens xx
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 28 november 2006 @ 20:28:52 #293
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43972654
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 20:26 schreef Dichterbijer het volgende:
De korste ICR ooit (stond vanochtend voor de derde dag op Amersfoort CS)

[afbeelding]
Daar kun je behoorlijk wat reizigers mee vervoeren
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43973069
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 20:26 schreef Dichterbijer het volgende:
De korste ICR ooit (stond vanochtend voor de derde dag op Amersfoort CS)

[afbeelding]
Ik zag vanmiddag exact zo'n combinatie op de Binkhorst in Den Haag zien staan. Dezelfde mischien? 'k zag 'm wel van de andere kant de stuurstand wees richting centraal/HS.
pi_43973360
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 19:48 schreef Peterselieman het volgende:
Waarom 11? Stel 3209 staat namelijk al een behoorlijke tijd met motorschade langs de kant en dat zie ik niet zomaar opgelost worden.
Motorschade?
De 3209 heeft aan 1 kant geen koppeling, maar motorschade weet ik niets van eigenlijk
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 28 november 2006 @ 21:19:47 #296
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43974287
Dat dacht ik tenminste of is het alweer gerepareerd? Het stel heeft wel een behoorlijke periode als schadebakken in Haarlem gestaan en moest naar het noorden worden gesleept door ik meen de 3217.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43974822
quote:
Op dinsdag 28 november 2006 20:28 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Daar kun je behoorlijk wat reizigers mee vervoeren
Veevervoer

hoehard zou die dan optrekken?
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 28 november 2006 @ 21:35:06 #298
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43974940
Ik denk behoorlijk hard. Er hoeft niet zoveel gewicht meegesleept te worden en die locs kunnen aardig trekken. Ik zou wel eens met zo'n combinatie willen reizen om het te ervaren.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43975177
dan eigenlijks wel op een stuk spoor waar je 180 kan.. zohard kan die loc toch?
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 28 november 2006 @ 21:41:12 #300
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43975209
geen idee, maar als jij dat zegt dan zal het wel zo zijn.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43975273
180km/h max ja :p
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')