abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 14 november 2006 @ 21:48:31 #1
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43558378

Hier alweer deel 38 in een succesvolle serie. Liefhebbers van de oude delen, komen hier aan hun trekken:

Wie heeft er mooie treinpics?
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 2.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 3
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 4
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 5
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 6
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 7.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+1
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+2
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 11
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje dozijn
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 13
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 14
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 15
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 16
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 17
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 18
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 19
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 20
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 21
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 22
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 23
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 24
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 25
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 26
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 27
Het treinpics, - nieuws en praattopic, deel 28
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 29
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 30
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 31
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 32
Het treinpics, -nieuws en -praattopic deel 33
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 34
Het treinentopic deel 35
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 36
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 37


Om maar meteen met de deur in huis te vallen, een introductie van het meest gebruikte reizigersmat in Nederland. Goederenzut is wat minder intresse in, maar stel gerust je vraag Voor meer informatie kan je ook terecht op de site van Rolandrail terecht.
Wat 'verdwenen' mat. soorten van enige tijd geleden als plan W, plan U of 1300-locs wordt ook niet op in gegaan, maar als iemand er wat meer van wil weten: de 'experts' lopen dit topic vaak genoeg tegen het lijf, dus vraag maar raak.

Dat 'de NS' niet meer overal rijdt, zal inmiddels wel bekend zijn. 'De NS' is inmiddels oa NS Reizigers en NS Internationaal. De andere reizigersvervoerders zijn Arriva, Connexxion, Syntus en vanaf 10 december Veolia. De enige treinen van NSR die nog in het noorden komen zijn de treinen Randstad-Amersfoort-Zwolle-Groningen/Leeuwarden en een extra stoptrein Zwolle-Groningen.

Voor het grensoverschrijdend verkeer rijden de volgende vervoerders:
Arriva rijdt op Nieuweschans-Leer, de NMBS rijdt op Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen.
DB Regionalbahn is te vinden op Heerlen-Aachen, Venlo-Hamm, en Enschede-Munster.
PEG deelt met DB Regio het stuk Enschede-Gronau, maar gaat vanuit daar naar Dortmund.
De andere twee grensovergangen wat het spoor betreft (Zevenaar-Emmerich en Oldenzaal-Bad Bentheim), wordt alleen overschreden door de ICE en een inmiddels gestopt Syntus-probeertraject, respectievelijk de internationale IC Berlijn-Schiphol. Verder rijden er via Roosendaal naast de stoptrein van de NMBS nog de internationale trein Amsterdam-Brussel en de Thalys naar Parijs.

Leuk en aardig allemaal natuurlijk, maar waarmee wordt dat allemaal gereden?


Laten we in het noorden beginnen met Arriva (Voorheen NoordNed, dochter van Arriva/NS). Arriva rijdt in het noorden de stoptreinen Leeuwarden-Stavoren, Leeuwarden-Harlingen, Leeuwarden-Groningen, Groningen-Roodeschool, Groningen-Delfzijl, Groningen-Nieuweschans-Leer en vanaf 10 december 2006 in de randstad op Dordrecht-Geldermalsen. Arriva voert de dienstregeling in het noorden momenteel uit met Wadlopers, Buffels en Spurts(GTW's). Voordat de concessie overging naar Arriva reed NoordNed op de noordelijke lijnen. Arriva huurt haar mat vooral van het Ierse bedrijf NS Financial services. De materieel inzet is als volgt: DM'90(Buffel) op Groningen-Leeuwarden, met Wadlopers (overige lijnen, alsmede Groningen-Leeuwarden) en Spurts, welke eerst ingezet worden op Groningen-Nieuweschans-Leer. De overige trajecten zullen volgen.


Links de Wadloper (DH2), dit is het enige groene stel van Arriva. Naast de (gele) tweedelige wadlopers, zijn er ook nog de één delige (DH1), waarvan sommige voorzien van extra ruimte voor fietsvervoer (de Wadfietser). Hiervoor werd in de zomer een deel van de stoelen verwijderd. Dit gebeurt echter sinds enkele jaren al niet meer.

Hierboven de oudste wadloper, de 3201. Voor de DM90-foto's: zie NS.


De Spurt(Stadler GTW) die sinds 5 november 2006 rijdt voor Arriva. De eerste treinen rijden tussen Groningen en Leer. De planning voor de invoering van de GTW's op de verschillende trajecten:
November/December: Groningen-Leer
December week 50: Leeuwarden-Harlingen
Mei 2007: Groningen-Roodeschool
Juli 2007: Leeuwarden-Stavoren
Augustus 2007: Groningen-Delfzijl
September 2007: Groningen-Leeuwarden

De serie van Arriva bestaat uit 2 verschillende type treinen.
- De GTW 2/6, 2 rijtuigen met motorwagen, nummers in de (10)2xx serie.
- De GTW 2/8, 3 rijtuigen met motorwagen, nummers in de (10)3xx serie.
Hieronder is een afbeelding te zien van het interieur van deze trein.




Syntus is actief in Twente en de Achterhoek op Arnhem-Wintersijk, Zutphen-Winterswijk, Zutphen-Oldenzaal en Arnhem-Tiel. Verder rijdt Syntus nog in naam van Connexxion op Almelo-Mariënberg in de spitsuren ter versterking. Syntus rijdt ook met DM90's gehuurd van NS, en met eigen spul: de lighttrain Lint's.



Twee gekoppelde Syntus Buffels, met daaronder een Lint van buiten en van binnen.


Bij velen bekend om het busvervoer, minder bekend als spoorbedrijf. Ze hebben ook maar één lijntje: Almelo-Marienberg. Rustig enkelspoors lijntje door de Twentse venen. Verder stelt het geen drol voor, vooral vanwege de dramatisch slechte aansluitingen in Mariënberg.
Connexxion heeft twee DH1-wadlopers omgedoopt tot Veenexpress en voert daarnee de diensten uit. In de spits worden beide veenexpressen bijgestaan door een Lint van Syntus. In januari 2007 worden er op Almelo-Mariënberg nieuwe linten ingezet. Vanaf 10 december 2006 gaat Connexxion ook een treindienst onderhouden op de valleilijn, welke ligt tussen Ede/Wageningen en Amersfoort. Vanaf september 2007 wordt op deze lijn nieuw materieel, de Protos, ingezet.

Interieur en exterieur.


Veolia is in Nederland wat betreft het gebruik van het spoor een nieuwkomer. Vanaf 10 december zal dit Franse bedrijf de treindienst gaan onderhouden tussen Nijmegen en Roermond en tussen Maastricht Randwijck en Kerkrade. Hiervoor zal in eerste instantie materieel gehuurd moeten worden, wat er op neerkomt dat er op beide trajecten met het huidige materieel gereden zal gaan worden, namelijk de DM'90, DH1/2 en Mat'64. Veolia is op dit moment in Nederland actief met haar dochterondernemingen BBA (busvervoer in oa. Noord-Brabant en op de Veluwe, alsmede enkele vaarverbindingen), Limex en SBM in Maastricht. Veolia heette voorheen Connex.
Vanaf december 2007 wil Veolia gaan rijden met de Stadler GTW, net zo als Arriva heeft Veolia de GTW 2/6 en de GTW 2/8 besteld bij Stadler. De trein moet er zo uit gaan zien:



Over RandstadRail wordt in dit topic niet ingegaan. Er is een speciaal topic voor RandstadRail.
RandstadRail

Voor meer info: kijk op http://www.randstadrail.nl
Op RandstadRail is het volgende materieel gaan rijden:




diesel
Bij NSR is de verscheidenheid weer wat groter.
Ook NSR exploiteert nog drie diesellijnen (Enschede-Zwolle, Zwolle-Kampen en Nijmegen-Roermond), en maakt daarvoor uitsluitend gebruikt van de tweedelige DM’90/Buffels. Wat moderner dan de wadlopers van Arriva en Connexxion, en wat stiller dan de nieuwere Lints van Syntus.

Wat betreft aanbestedingen heeft NS-Regio de aanbesteding gewonnen voor het traject Apeldoorn-Zutphen, waar met DM'90 op gereden wordt. Hiervoor is een aparte tak opgezet die "RegioNS" wordt genoemd. Een vast team rijdt en onderhoudt het materieel. Ter onderscheiding zijn de Buffels die hier rijden voorzien van speciale stickers.


Een Buffel van binnen en van buiten. Op de buitenfoto staat twee stellen gekoppeld.

Elektrisch
En omdat een groot deel van Nederland nu eenmaal geëlektrificeerd is, wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van elektrische treinstellen en locs omdat die over het algemeen wat goedkoper in het gebruik zijn.

De getrokken treinen worden aangedreven door een loc uit de 1700 of 1800 serie. Deze zijn vrijwel identiek, alleen is de 1700 ongeveer tien jaar nieuwer, en heeft wat meer mogelijkheden wat betreft multitractie (samenwerken met een andere 1700) en dubbeldeksmaterieel (alleen DD-AR, DDM-1 wordt met 1800'en gereden). Ook technisch gezien zijn er verschillen, maar daar zullen we jullie niet mee vermoeien.
Getrokken treinen zijn vooral te vinden op de langere intercity trajecten als Venlo-Den Haag (met ICK), Maastricht/Heerlen-Haarlem, en wat kortere (spits)routes daarbinnen als bijvoorbeeld Eindhoven-Utrecht.
De inzet in de treinserie 800/900 Haarlem-Amsterdam-Utrecht-Eindhoven-Heerlen/Maastricht zal vanaf december 2006 ten einde komen als hier IRM op ingezet gaat worden. Hiermee zal van/naar Alkmaar worden gereden. Ook wordt er niet meer alternerend naar Maastricht of Heerlen gereden, maar zal voortaal gesplitst worden in Sittard waardoor de IC’s elke halfuur naar deze plaatsen gaat rijden.

Achter de locs uiteraard de nodige voorzieningen voor het vervoer van reizigers, iets dat wat gemakkelijker gaat door het aanbrengen van deuren, waarin ter meerdere glorie van de reiziger nog banken staan ook.
Momenteel zijn er (ruwweg) drie series rijtuigen: ICR, ICRm en ICK. Afkortingen komen wel meer terug in dit topic dus een kleine uitleg: ICR = InterCityRijtuig (niet meer in dienst), ICRm = gemoderniseerde ICR (met oa airco en nieuwe bankjes) en de ICK zijn eigenlijk 2e hands Duitse rijtuigen voor de korte termijn (vandaar de 'K') die zijn gekocht (voor een miljoen per stuk) om wat extra zitplaatsen te verzorgen, wat destijds hard nodig was. Na een halfjaar rust, zijn recentelijk weer meer rituigen ICK in dienst gekomen, om via schuifacties met IRM een DD-AR de wegvallende stellen plan V op te kunnen vangen, die wegens verstreken onderhoudstermijnen aan de kant gingen. Ook een hoge defectenstand in IRM (gesmolten stuifsneeuw in electr. circuit) en ICM (nieuwe compressoren zijn storingsgevoelig). Met de ingang van dienstregeling 2007 zijn er zoveel extra treinen dat alle ICK weer in dienst zal komen. Niet in de laatste plaats omdat er 60 rijtuigen ICRm aan HSA worden verhuurd voor inzet op de HSL-Zuid.
ICR en ICRm werd door elkaar gebruikt tijdens de rivisie - die nu vrijwel afgerond is- op de trajecten Maastricht/Heerlen-Haarlem, waar ICK eigenlijk alleen maar tussen Eindhoven/Venlo-Den Haag rijdt. (Inmiddels zijn overigens, in augustus 2006, alle ICK-rijtuigen weer in dienst genomen en rijden zij ook weer in de 3500-serie tussen Eindhoven en Schiphol.)

Hoe eea er van binnen en van buiten uitziet, zie de fototjes.

Een 1700 loc met een sliert ICR en ICRm-rijtuigen en een ICRm tweede klas interieur.


Een ICR 1e klas interieur voor en na de verbouwing tot ICRm.


Het ICK van buiten, en een coupé en het gangpad van binnen.

Nu is zo'n loc aan één kant wat lastig als men op het eindpunt om moet draaien. Daarom worden sommige ICR-rijtuigen voorzien van een zgn. stuurstand type: BDs); een cabine vanwaaruit de loc bediend kan lopen die de trein dan niet trekt maar duwt. Zo kan op het eindpunt bijvoorbeeld in geval van vertraging sneller gekeerd worden. Deze stuurstanden worden vooralsnog alleen ingezet op Haarlem-Limburg.


Andere getrokken/geduwde treinen van NSR zijn de 'oude dubbeldekkers': DDM-1 en DD-AR. DDM-1 zijn lange DD-stammen met een 1800-loc, van binnen harde rode banken. De stuurstanden zijn voorzien van de afbeelding van een bedreigde diersoort. DDM-1 bakken zijn ook af en toe te vinden tussen Maastricht/Heerlen en Haarlem, waar 12 rijtuigen ICR blijkbaar te weinig zitplaatsen leveren. Dan lopen er één of twee DDM-1's in mee. Bij instroom van de stuurstand (BDs) in deze treinseries, zullen de dubbeldeks bakken gewoon in dienst blijven.
De huidige verwachting is dat alle DDM-rijtuigen worden gemoderniseerd zodat ze IC-waardig worden qua comfort.

DD-AR is wat korter (stammen van 4) en heeft groene en blauwe bankjes (2e respectievelijk 1e klas). DD-AR staat voor "DubbelDekker - Agglo-Regio". Om loc's vrij te maken om oude locseries (1100/1200/1300) te vervangen, is bij vijftig DD-AR stammen (een stam is een min of meer vaste combinatie van loc+rijtijgen) de 1700-loc vervangen door een half-dubbeldeks motorwagen waarbij je boven kan zitten en de benedenverdieping vol staat met de elektrische installatie.

Een maal geduwd mat, en een (smerige) motorwagen.

De Panda

2e en 1e klas interieur: de zelfde banken als in SGM3.


...en van binnen. De groene bankjes is de 2e klas, de blauwe 1e klas.

Buiten het getrokken mat, wordt er ook gebruikt gemaakt van treinstellen. Achtereenvolgens ICM, DD-IRM, plan V, plan T, SGM en tot december 2005 SM'90. Dit laatste type is buitendienst gesteld vanwege de grote storingsgevoeligheid en de hoge kosten die er aan die type, mede door de kleine serie, verbonden waren.

De treinstellen voor de lange afstand, is natuurlijk het ICM (ook: Koploper). Vooral te vinden in het noorden en oosten van het land. Door de doorloopkop (die om dubieuze redenen overigens buiten dienst gesteld is in 2005, en bij revisie dicht gelast zal worden) en snelle koppeling is het mogelijk om onderweg te combineren met een ander treindeel, als versterking of vanuit een andere plaats. Voor het ontkoppelen geldt hetzelfde.
De treinen combineren en splitsen op de volgende routes:
Amsterdam/Schiphol-Amerfoort (koppelen)-Enschede
Den Haag/Rotterdam-Utrecht(kop.)-Zwolle(ontkopp.)-Groningen/Leeuwarden.
Elk halfuur wisselen de bestemmingen zodat bijvoorbeeld vanuit Enschede eens per uur naar Amsterdam/Schiphol kan worden gereist, en een halfuur later naar Den Haag/Rotterdam. De treinseries (qua dienstregeling dus) zijn zo ontworpen dat altijd in Amersfoort een cross-platform overstap is op de andere trein.

Interieur van de ICM

Verder wordt het ICM ingezet als (luxe!) stoptrein op Zwolle-Groningen en Deventer-Almelo, als IC op Eindhoven-Utrecht. Met ingang van de dienstregeling 2007 komt er een eind aan de inzet van ICM op de stoptrein Zwolle-Groningen. Mat'64 zal deze dienst overnemen.
Foto's:

Een close-upje van de helaas ter ziele gegaane doorloopkop, en een frontshot met (uiteraard) gesloten kopdeuren.

De Koploper rijdt in twee varianten rond: drie en vier bakken. Het verschil is (behalve ruim 26 meter lengte) een extra setje motoren. De langste reizigerstreinen van het land bestaan uit 5 ICM3'tjes (403 meter!) en bieden aldus aan 935 personen een zitplaats. Verder rijden er nog een paar speciale koplopers rond. De eerste is ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Mendini en maakt reclame voor het eveneens door Mendini ontworpen Groninger museum. De 4444 is een vier baks ICM, maar heeft, itt een gewone ICM4, 2 bakken (de helft dus) aan 1e klas plaatsen, waar dat normaal slecht 1 bak (een kwart) is. Inmiddels is de eerste koploper gereviseerd. Het betreft de 4011.

Mendini-interieur, balkon en 1e klas.

Mendini van buiten (witte deuren), en de 4444 in de sigarettenrook.

Tijdens de boekenweek was er nog een kinderboeken stel, en door de sponsering van het NOC NSF door de NS, rijden er ook drie Olympische ICM’s en twee IRM’s rond.(4201,4240,4241,9525,9520) Vanwege de Olympische spelen in Turijn was er een Olympische Thalys. Deze heeft de wintersporters teruggebracht naar Nederland. Na deze rit is de Thalys echter meteen weer van haar bestickering ontdaan.

Olympische ICM IV

Het nieuwste spul van NSR is de DD-IRM; dubbeldeks interregio mat. Wordt gebruikt op allerhande IC en sneltreintrajecten, en soms als stoptrein. Nadat er oorspronkelijk alleen drietjes en viertjes waren (u raad het al, 3 respectievelijk 4 bakken lengte), werden deze in het kader van de zitplaatskansverhoging omgebouwd tot viertjes (de drietjes) en zesjes (de viertjes). Ook zijn er helemaal nieuwe viertjes en zesjes besteld. Waar de 'standaard' treinen met 12 bakken (de max lengte bij getrokken mat.) ICR nog niet genoeg zijn, wordt 2*IRM6 ingezet, met een capaciteit van bijna 1150 personen. De NS heeft echter momenteel zodanig veel IRM in dienst dat de treinen in vele series rijden, waar ze oorspronkelijk niet bedoeld waren om op ingezet te worden, bijvoorbeeld op Venlo-Den Haag. Op Heerlen/Maastricht-Haarlem rijden al twee setjes van twee zesjes gekoppeld om alle reizigers van de perrons in de trein te kunnen krijgen. Met de dienstregeling 2007 moet deze versnippering voorbij zijn. Echter zal aan de versnippering niet geheel een eind gemaakt worden, omdat met ingang van de DRGL 2007 de ambtenarentreinen 501 en 502 Groningen-Den Haag CS gereden gaan worden met 2xVIRM6. In het weekend zullen de vergelijkbare treinen ook door dit VIRM gereden gaan worden, waarbij ieder weekend een stel VIRM op zaterdag naar Leeuwarden gaat en op zondagavond weer terug naar Groningen.
En natuurlijk weer de foto's...

1e en 2e klas interieur, beide van de nieuwe stellen, danwel de nieuwe tussendelen van de verlengde stellen. Nu staan op één verdieping de stoelen ook achter elkaar (coach) omdat 'men' dit fijner zou vinden bij drukte.

verlengd IRM (VIRM6) van de buitenkant.

VIRM IV + VIRM VI

Een wat minder bekend treinstel was de SM'90, ofwel Railhopper. Qua technologie voorloper van de al besproken IRM en qua inrichting en uiterlijk voorloper van de DM’90. Is een experimenteel treinstel bedoeld om de (hierna volgende) stellen mat'64 te vervangen als stoptrein, alleen door de vele problemen (drie verschillende computersystemen, en er zit meer elektronica in een SM'90 dan in een TGV) zijn er nooit meer dan negen gekocht. Het gebeurde regelmatig dat alle negen treinstellen in Zwolle aan de kant stonden. Door alle technische problemen mocht er een tijd lang alleen maar met twee stellen worden gereden zodat het evt. defecte stel gesleept kon worden door het tweede stel. Door de zeer brede body van de trein, waren in den beginne enkele stellen in de tweede klas voorzien van 2+3 opstelling en mocht niet overal gereden worden vanwege de grotere breedte van de trein. De opstelling in de trein werd echter na een tijdje veranderd in een normale 2+2 opstelling. Als de treinen werkten, was het echter één van de fijnste treinen van het land.
Per december 2005 staan deze high-tech stellen echter terzijde in Onnen en zijn ze vervangen door mat'64.
Wederom fotootjes.

1e klas interieur (zo ruim dat je niet met je poten op de bank tegenover je kon zitten), en de rolstoellift.

En van de buitenkant zag het ding er in haar goede dagen zo uit.

Het mat dat door de Railhopper/SM’90 vervangen had moeten worden, is het mat'64, onder te verdelen in de tweedelige plan V en de vierdelige plan T. Recentelijk wordt aardig wat mat'64 aan de kant gezet dan wel gesloopt, omdat men anders geen diensten genoeg heeft voor de de nieuwe IRM-instroom, en omdat het spul na ruim 40 jaar technisch op is. Plan V rijdt rond in vele kleuren (qua interieur) en deelseries, dit komt door de grootte van de series (er zijn er bijna 250 gebouwd) en de dus niet gelijktijdige revisie. De oudste zijn 12 jaar ouder dan de nieuwste.
Plan T is wel één serie, en die zien er alle 30 ruwweg hetzelfde uit van buiten en binnen.
De belangrijkste overeenkomst is dat beiden gehaat worden voor hun krottigheid en harde bankjes. Bij drukte zit je met je knieën in je nek en in de nek van de persoon tegenover je. Plan V's zijn overigens wat nieuwer dan de T's, en zijn de laatste stellen die in Nederland (Werkspoor) gebouwd zijn, al zijn de nieuwere series al in het buitenland in elkaar gezet. Vanaf 2008 zal mat'64 geleidelijk aan vervangen worden door een nieuw type sprinter.

Een T en een V.

Ook een V'tje, maar in een ander kleurtje komt het toch sympatieker over. en het interieurtje van een Plan T 2de Klas

Tenslotte rijdt in de randstad nog wat SGM (stadsgewestelijk materieel) rond. Te zien in twee smaken: de tweebaks Citypendel (Banaan) en de gereviseerde driebaks Sprinter SGMm (Vlavlip).
De Citypendels waren eigenlijk alleen te vinden op de Zoetermeer Stadlijn: een spoorlus in de vorm van een krakeling met meer dan 10 haltes in Zoetermeer, bekend als aggressielijn. Ook waren de citypendels te vinden op de Hofpleinlijn. Nu aan deze inzet een einde is gekomen, worden de 2 delige stellen als versterking van sommige treinen in de randstad ingezet.
De Sprinters (drietjes) zijn in de zgn 'ruime randstad' te zien, op Utrecht-Rotterdam, Utrecht-Rhenen, Rotterdam-Hoek van Holland, en in de hoek Haarlem-Uitgeest-Amsterdam en nog zo wat trajecten in die hoek.
Door de vele deuren en het snelle optrekken (helaas max 125 km/uur), zijn ze uitermate geschikt voor drukke trajecten met veel stops. De ombouw van de Sprinters is bijna voltooid en met de nieuwe sprinters heeft NS Commercie het product 'Sprinter' ingevoerd, ipv gewone stoptrein. De indeling van binnen is wat opener, alleen het verschil tussen 1e en 2e klas is compleet verwenen.

SGM2 (citypendel) en SGM3 (sprinter)

SGMm van binnen en buiten.



Er zijn ook nog twee light-rail experimenten aan de gang: Gouda-Alphen a/d Rijn en Houten-Houten Castellum.
De tweede komt vooral doordat er geen tijd was om de huidige stoptreinen ook nog op Castellum te laten stoppen. Nu rijdt er een tram van de HTM (oorspronkelijk afkomstig uit Hannover), evenals op de Rijn-Gouwelijn, waar NS samenwerkt met de HTM. De laatste is zo'n succes dat inmiddels de helft van de reizigers aldaar een andere vorm van vervoer heeft gevonden.


Het trammetje op Houten-Houten Castellum (foto: Nico Spilt)


A32 tram op de Rijn-Gouwe-lijn.



NSI houdt zich (naast verlies lijden) vooral bezig met vier grensoverschrijdende verbindingen:
Amsterdam-Brussel (elk uur)
Amsterdam-Keulen (5x per dag)
Schiphol-Berlijn (4x per dag)
Amsterdam-Parijs (wisselend)

De verbinding naar België loopt goed en is altijd goed gevuld, net als de treinen naar Berlijn, al wil men graag laten geloven dat ze hier verlies op lijden. M.i.v. december 2003 is dus 1 van de 5 ritten geschrapt. M.i.v. december 2006 zal deze serie 140 gekoppeld worden aan het binnenlandse IC-net, met alle problemen van dien, als niet-koppelbaarheid met ICM (hoewel dat minder een probleem is doordat vanaf december 2006 Amersfoort-Amsterdam totaal los komt te liggen van de rest van de Noord-Oost IC’s) en het feit dat binnenlands treinen veel voller zitten dan deze Duitse 6 bakken (+3 Nederlandse versterkingsrijtuigen). Bovendien kunnen reizigers niet meer rechtstreeks van/naar Enschede.
De verbinding met Keulen wordt verzorgd door ICE's, wat vooralsnog geen doorslaand succes is, niet in de laatste plaats vanwege de prijs al is NSI tegenwoordig qua prijs met Ryanair/Easyjet aan het concurreren.


ICE, buitenkant en 1e klas int (met dvd/cd)


meerspannings BNL-loc (NMBS), en 2e klas interieur (idd ICRm van NS).
De loc kan in Nederland en België rijden (1500 en 3000V) en is eigendom van de NMBS. De rijtuigen zijn van NS en voorzien van een rode (NMBS kleur) raamband icm met het gele van NS. Regelmatig rijden er ook blauw-gele tussen, dat komt door de ombouwactie naar ICRm die ook voor het BNL-spul geldt.


Bij gebrek aan meerspanningslocs wordt de IC vanuit Berlijn in Bad Bentheim overgenomen door een Nederlandse loc.


Thalys.



Hier alleen maar wat foto's.

Op Enschede-Munster/Dortmund rijdt Bauheihe 643. Deze komt ook in Heerlen vanuit Aachen.
Tot 3 november reed op Nieuweschans - Leer deze duitse boemel treintjes

Deze zijn nu vervangen door rechtstreekse treinstellen van Arriva, de GTW's van Stadler.


Op Roosendaal-Antwerpen de varkenskop:



Maastricht-Luik:
Zo lang er nog geen rechtstreekse Intercity van Maastricht naar Brussel gaat rijden, doen deze oude barrels van de Belgische spoorwegen dienst op dit lijntje



Venlo-Hamm:


Deze trek-duwtreinen bestaan uit gereviseerde Duitse Silberlingen. Deze treinen rijden vanuit Venlo meteen de grens over en rijden onderweg onder andere langs grote steden als Mönchengladbach, Düsseldorf, Wuppertal en Hagen.


Als er zaken zijn die verder nog onduidelijk zijn, vraag maar raak in dit topic!!
deze OP is hier te vinden
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 21:49:37 #2
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43558434
Wat is de OP mooi geworden
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43558449
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 21:45 schreef MREn het volgende:

[..]

Jawel hoor.
Als je met 16 bakken ICM een ritje in de 3600 moet maken, schat ik de kans niet erg hoog in, dat de mcn de stellen mee neemt.

Afgelopen vrijdag reed de 763 ook in twee delen naar Zl omdat zowel het Gn- als het Lw-deel uit twee viertjes bestonden.
is dat trouwens niet sneller om om de stellen LOS te laten ipv te koppelen / ontkoppelen?
  dinsdag 14 november 2006 @ 21:51:31 #4
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43558516
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 21:49 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

is dat trouwens niet sneller om om de stellen LOS te laten ipv te koppelen / ontkoppelen?
Nee, maakt niet zo veel uit, je zit nog altijd met je blokafstand (in de praktijk ongeveer 3 minuten), terwijl ontkoppelen binnen een paar seconden kan.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 21:51:35 #5
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43558520
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 21:45 schreef MREn het volgende:

[..]

Jawel hoor.
Als je met 16 bakken ICM een ritje in de 3600 moet maken, schat ik de kans niet erg hoog in, dat de mcn de stellen mee neemt.

Afgelopen vrijdag reed de 763 ook in twee delen naar Zl omdat zowel het Gn- als het Lw-deel uit twee viertjes bestonden.
Nu is Zwolle ietsje aan de krappe kant voor 16 bakken, maar had een deel geen vertraging, waardoor ze los reden?
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43558524
Pay Tee Vee
PS4 online: micro_nl
pi_43558637
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 21:49 schreef Peterselieman het volgende:
Wat is de OP mooi geworden
Idd, hulde!
pi_43558653
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 21:51 schreef MREn het volgende:

[..]

Nee, maakt niet zo veel uit, je zit nog altijd met je blokafstand (in de praktijk ongeveer 3 minuten), terwijl ontkoppelen binnen een paar seconden kan.
hmm

maar koppelen kost ook tijd? en daar zit er toch ook 3+- min bloktijd tussen de stellen?


Tevens in de OP nog over Nijmegen - Roermond moet daar niet een subnote bij of weg ivm Veolia dat mag doen?
  dinsdag 14 november 2006 @ 21:54:44 #9
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43558672
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 21:51 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Nu is Zwolle ietsje aan de krappe kant voor 16 bakken, maar had een deel geen vertraging, waardoor ze los reden?
16 bakken past precies, het Lw-deel kwam ook gewoon achter het Gn-deel te staan. Er was wel vertraging, maar die was het zelfde voor beide delen (+25).

Ontzettende bagger dat actuele vertrektijden van Zl via i-mode om een of andere kutreden niet werkt, anders had ik natuurlijk de IC er na kunnen nemen, het was immers de stopintercity die met +25 aan kwam kakken.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 21:58:25 #10
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43558856
Dan wilden ze zeker het personeel even bezig houden
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43559470
Morgen weer met de Koploper.
  dinsdag 14 november 2006 @ 22:12:00 #12
86072 thatsme
and That's you!
pi_43559583
koppelen duurt wel iets langer dan een paar sec, het koppelen zelf niet maar de procedure wel. Na het koppelen wordt namelijk 3x een remproef uitgevoerd om er zeker van te zijn dat alle treinstellen mee remmen!
Overigens heb ik wel eens meegemaakt dat de koploper uit Zwolle wegreed met minimaal 16 bakken.
4 ICM's van onbekende lengte + een olympische (minimaal een 4tje).
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_43559718
Voor de mensen die het wat intresseerd: Afgelopen week stond er een artikel over het railvervoer in de toekomst enzo bla bla in de......staatskrant. Te vinden in de betere boekhandel/uni
pi_43559955
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 22:12 schreef thatsme het volgende:
koppelen duurt wel iets langer dan een paar sec, het koppelen zelf niet maar de procedure wel. Na het koppelen wordt namelijk 3x een remproef uitgevoerd om er zeker van te zijn dat alle treinstellen mee remmen!
Overigens heb ik wel eens meegemaakt dat de koploper uit Zwolle wegreed met minimaal 16 bakken.
4 ICM's van onbekende lengte + een olympische (minimaal een 4tje).
ook wel eens gezien ja, maar dat was omdat er 3x ICM-3 vanaf leeuwarden kwam,
en een 3+4 vanaf groningen..

1 ICM-3 vanaf lwd was in opzending echter dr ging schijnbaar ergens wat mis in de communucatie lijnen
pi_43560344
trein vind post
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 22:31:44 #16
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43560488
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 22:15 schreef Willy84 het volgende:
Voor de mensen die het wat intresseerd: Afgelopen week stond er een artikel over het railvervoer in de toekomst enzo bla bla in de......staatskrant. Te vinden in de betere boekhandel/uni
Dat stond in de staatscourant van afgelopen vrijdag. Artikel kan ik helaas niet googelen
Altijd onderweg naar het avontuur
  dinsdag 14 november 2006 @ 22:41:13 #17
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43560897
Mooie OP!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 23:04:46 #18
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43561905
Heb net wel weer een klein foutje uit de OP gehaald
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43563624
pi_43564057
Iedereen bedankt voor de complimenten

En hierbij een erg vuile TVP
pi_43564472
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 21:51 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Nu is Zwolle ietsje aan de krappe kant voor 16 bakken, maar had een deel geen vertraging, waardoor ze los reden?
Koning aan het elkaar koppelen was toch wel een keer op Utrecht CS , 6*Plan V dat was 12 bakken niet ruim kunenn zitten naar 'S Hertogenbosch. Dat vond ik toch wel een meesterlijk mooie combinatie .

Weet iemand hoe de NS het ooit gaat doen om op maandag de nieuwe dienstregeling met al dat materieel te doen? Want ik lees op sommige site dat treinseries ergens anders gaan rijden...
Maar hoe willen ze dat ooit in de nacht van Zondag op Maandag verwezenlijken?
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 15 november 2006 @ 00:40:24 #22
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43565045
6 maal plan V aan elkaar koppelen mag officiëel niet. 4 maal is het maximum. uiteraard gaan ze er wel eens overheen.

De dienstregeling gaat in op een zondag. Ik denk dat ze de week voorafgaand aan de nieuwe dienstregeling al wat met het materieel gaan schuiven om het bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling op de plaats van bestemming te hebben.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43565062
quote:
Op woensdag 15 november 2006 00:20 schreef Brembo het volgende:

[..]

Koning aan het elkaar koppelen was toch wel een keer op Utrecht CS , 6*Plan V dat was 12 bakken niet ruim kunenn zitten naar 'S Hertogenbosch. Dat vond ik toch wel een meesterlijk mooie combinatie .

Weet iemand hoe de NS het ooit gaat doen om op maandag de nieuwe dienstregeling met al dat materieel te doen? Want ik lees op sommige site dat treinseries ergens anders gaan rijden...
Maar hoe willen ze dat ooit in de nacht van Zondag op Maandag verwezenlijken?
6x Plan V kan toch niet?

das toch max 4x aan elkaar?
pi_43566162
quote:
Op woensdag 15 november 2006 00:40 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

6x Plan V kan toch niet?

das toch max 4x aan elkaar?
D'r zou wel meer niet kunnen...
bye
pi_43566984
Zitten er hier ook modelspoorders trouwens? Of zit ik dan in de verkeerde reeks?
hula
pi_43567810
Zo hopelijk weer met de GTW, maar die rijdt niet voor half 8 toch?
pi_43567816
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 18:13 schreef Peterselieman het volgende:
excuses dat ik jou informatie overneem zonder een bron te gebruiken
Hehe, geeft niet
Ik was echt verbaasd toen ik de 301 en de 231 zag binnen komen in Groningen
  woensdag 15 november 2006 @ 07:02:19 #28
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43567886
quote:
Op woensdag 15 november 2006 06:34 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Zo hopelijk weer met de GTW, maar die rijdt niet voor half 8 toch?
Hier de doorkomsten te Kw: http://home.student.utwente.nl/m.i.n.rorik/temp/PDFL50hkV.pdf

Treinen die volgens omloop van gisteren (dus niet zeker) met GTW rijden: 30424, 30413, 30432, 30421 (verder steeds vorige treinnummer +8)
Tijden van die treinnummers via pdf of somda, of opzoeken met treinplanner van ns.

Bron uiteraard www.somda.nl
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  woensdag 15 november 2006 @ 08:21:52 #29
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43568408
quote:
Op woensdag 15 november 2006 00:40 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

6x Plan V kan toch niet?

das toch max 4x aan elkaar?
Ik dacht maximaal vijf stellen, zie dat soms op Utrecht in de trein naar Den Bosch/Tiel.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43569003
quote:
Op woensdag 15 november 2006 02:34 schreef NikkelCobalt het volgende:
Zitten er hier ook modelspoorders trouwens? Of zit ik dan in de verkeerde reeks?
ja in dit topic zitten er zeker 2
pi_43569016
Tadaaaa

  woensdag 15 november 2006 @ 10:05:28 #32
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43570081
quote:
Op woensdag 15 november 2006 09:07 schreef Zug-Chef het volgende:
Tadaaaa

[afbeelding]
Ehm ja... Nu nog eentje met vijf keer V!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43571640
Vanmorgen ten zuiden van Leeuwarden:



Byzonder? Ja zeker, normaal gesproken rijdt deze trein met 125x + 670x
  woensdag 15 november 2006 @ 12:21:04 #34
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_43573370
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 22:12 schreef thatsme het volgende:
Overigens heb ik wel eens meegemaakt dat de koploper uit Zwolle wegreed met minimaal 16 bakken.
4 ICM's van onbekende lengte + een olympische (minimaal een 4tje).
Ik zie tussen Utrecht en Amersfoort regelmatig treinen van 14, 15 of 16 bakken langskomen, zo heel erg bijzonder is dat niet.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 15 november 2006 @ 12:23:01 #35
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43573416
Mooie plaat Zug-Chef

Kan de TT aangepast worden naar een titel die normaal is voor dit topic?
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43573682
quote:
Op woensdag 15 november 2006 10:05 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ehm ja... Nu nog eentje met vijf keer V!
idd wie bied meer dan 4x Plan V ? op gekoppeld op 1 foto in dienst
pi_43574324
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 21:49 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

is dat trouwens niet sneller om om de stellen LOS te laten ipv te koppelen / ontkoppelen?
Leg je het hele idee van vleugeltreinen en optimale benutting van de capaciteit lam....
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43574402
quote:
Op woensdag 15 november 2006 13:02 schreef vw_caddy het volgende:

[..]

Leg je het hele idee van vleugeltreinen en optimale benutting van de capaciteit lam....
is dat intussen niet achterhaalt? ivm de koplopers toch niet meer doorloopbaar zijn?
pi_43574485
quote:
Op woensdag 15 november 2006 13:05 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

is dat intussen niet achterhaalt? ivm de koplopers toch niet meer doorloopbaar zijn?
Dat heeft daar weinig tot niets mee te maken. Het verhaal van Mren over blokafstand heeft daar meer mee te maken. Twee losse treinen verbruiken meer capaciteit (blokafstand) dan als beiden gekoppeld zijn. De doorloopkop was een service voor de reizigers en voor kaartjesknippend nederland, maar heeft niets te maken met het vleugeltrein-principe.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 15 november 2006 @ 13:15:14 #40
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43574610
Het lijkt me meer te maken te hebben met de verbeterde bereikbaarheid van Noord en Oost Nederland door de gekoppelde treinen.
Altijd onderweg naar het avontuur
  woensdag 15 november 2006 @ 14:29:26 #41
86072 thatsme
and That's you!
pi_43576885
quote:
Op woensdag 15 november 2006 12:21 schreef ReisT het volgende:

[..]

Ik zie tussen Utrecht en Amersfoort regelmatig treinen van 14, 15 of 16 bakken langskomen, zo heel erg bijzonder is dat niet.
klopt, 14, 15 is niet bijzonder... 16 mag officieel niet
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_43582675
Nog 11 ICM nummers (eigenlijk 12, maar de 4011 kan nog even niet )

Deze moet ik nog fotograferen:
4012 4049 4061 4227
4026 4064 4230
4205 4239
4086 4206

pi_43583065
quote:
Op woensdag 15 november 2006 18:23 schreef Wadloper het volgende:
Nog 11 ICM nummers (eigenlijk 12, maar de 4011 kan nog even niet )

Deze moet ik nog fotograferen:
4012 4049 4061 4227
4026 4064 4230
4205 4239
4086 4206

de 4011 kan prima moet je wel ff naar wenen
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 15 november 2006 @ 18:37:18 #44
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43583155
En de 4012 is ook al tijdenlang niet meer in reizigersdienst gespot
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43583265
quote:
Op woensdag 15 november 2006 18:23 schreef Wadloper het volgende:
Nog 11 ICM nummers (eigenlijk 12, maar de 4011 kan nog even niet )

Deze moet ik nog fotograferen:
4012 4049 4061 4227
4026 4064 4230
4205 4239
4086 4206

Jij kunt dingen compleet maken qua fotograferen...

* Alexxxxx is jaloers....
pi_43583380
quote:
Op woensdag 15 november 2006 18:37 schreef Peterselieman het volgende:
En de 4012 is ook al tijdenlang niet meer in reizigersdienst gespot
Recentelijk is die toch nog wel gespot?
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 15 november 2006 @ 18:45:40 #47
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43583411
Ja, onder andere in Onnen en als locomotief voor de in twente op enkaar gebotste icm stellen.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 15 november 2006 @ 18:49:31 #48
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43583552
Mag ik deze voor in de OP nomineren, zolang de site van Nico Spilt down is, en nog lang daarna, om alles in eigen beheer te houden?


Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43583593
quote:
Op woensdag 15 november 2006 18:49 schreef Dr_Flash het volgende:
Mag ik deze voor in de OP nomineren, zolang de site van Nico Spilt down is, en nog lang daarna, om alles in eigen beheer te houden?


[afbeelding]
ik vind um mooi
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 15 november 2006 @ 18:58:59 #50
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43583858
Nominatie gehonoreerd. Moeten we nog een verkiezing uitschrijven?
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 15 november 2006 @ 19:00:53 #51
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43583929
coolness

Ikben bezig aan een documentje met de vorige delen, maar NU eerst visite
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43584056
quote:
Op woensdag 15 november 2006 18:40 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Jij kunt dingen compleet maken qua fotograferen...

* Alexxxxx is jaloers....
Hoe bedoel je dat?
pi_43584234
quote:
Op woensdag 15 november 2006 19:04 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Hoe bedoel je dat?
Ik zet alles op de foto.... En om nu als doel te hebben alles met wielen, wereldwijd, op de foto te zetten?
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 15 november 2006 @ 19:08:55 #54
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43584254
Dan denk ik dat je nog wel even bezig bent
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 15 november 2006 @ 19:11:50 #55
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43584394
Ik heb het trammetje maar even in de wiki van de OP gezet

Andere/Betere foto's zijn altijd welkom
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 15 november 2006 @ 19:21:46 #56
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43584793
Is dit wat?

Nee dus

Zo beter dan?

[ Bericht 29% gewijzigd door Dr_Flash op 15-11-2006 19:34:18 ]
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43586038
quote:
Op woensdag 15 november 2006 19:08 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Ik zet alles op de foto.... En om nu als doel te hebben alles met wielen, wereldwijd, op de foto te zetten?
Oh, ik doe alleen ICM nog denk ik, en daarna stop ik met nummers
Moet alleen nog even de 3101 en de 3102 nog, en dan heb ik de wadlopers ook compleet
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 15 november 2006 @ 19:56:39 #58
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43586166
quote:
Op woensdag 15 november 2006 19:21 schreef Dr_Flash het volgende:
Is dit wat?

Nee dus

Zo beter dan?
Stuk beter
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 15 november 2006 @ 20:53:24 #59
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43588294
quote:
Op woensdag 15 november 2006 19:56 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Stuk beter
Moet nog een geil bannertje boven eik he?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 15 november 2006 @ 21:17:06 #60
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43589460
Doe wat je niet laten kunt
Altijd onderweg naar het avontuur
  woensdag 15 november 2006 @ 21:58:53 #61
143462 Battlefan
Pardon? PARDON?!
pi_43591432
Het linkje van deel 28 is fout
Here you leave today and enter the world of yesterday, tomorrow and fantasy
- Walt Disney
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 15 november 2006 @ 23:30:45 #62
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43594331
quote:
Op woensdag 15 november 2006 21:58 schreef Battlefan het volgende:
Het linkje van deel 28 is fout
Cool, gefixt

Ik had er bij steekproef een paar getest en die waren allemaal okee
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43599715
Zaterdag lekker een dagje spotten. Thalys en Benelux rijdt via Utrecht, en ook veel Cargo gaat nu via Utrecht van/naar de Haven. En 's avonds ook nog een ACTS lok + Herik rijtuigen. Kortom.. Feest
  donderdag 16 november 2006 @ 09:45:17 #64
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43599842
quote:
Op donderdag 16 november 2006 09:39 schreef Zug-Chef het volgende:
Zaterdag lekker een dagje spotten. Thalys en Benelux rijdt via Utrecht, en ook veel Cargo gaat nu via Utrecht van/naar de Haven. En 's avonds ook nog een ACTS lok + Herik rijtuigen. Kortom.. Feest
En zondag? Ook zoiets?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43600115
Neh dan heb ik geen kruidvat kaartje meer
  donderdag 16 november 2006 @ 10:14:36 #66
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43600499
quote:
Op donderdag 16 november 2006 09:57 schreef Zug-Chef het volgende:
Neh dan heb ik geen kruidvat kaartje meer
Ik wel, daarom zit ik zondag ook in de trein
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 16 november 2006 @ 10:38:01 #67
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43601021
quote:
111 Teletekst do 16 nov
***************************************
NS evalueert nieuwe dienstregeling

***************************************
` De Nederlandse Spoorwegen nemen de
nieuwe dienstregeling op 10 december
meteen onder de loep.In de eerste week
worden alle treinen op alle trajecten
onderzocht op reizigersaantallen.

De NS wil daarvoor 700 mensen van een
énquêtebureau inzetten.Ook worden de
ervaringen van conducteurs meegenomen.
De uitkomst wordt gebruikt om snel
maatregelen te nemen,zoals de inzet van
langere treinen op drukke trajecten.

Vanaf 10 december gaan vooral in de
Randstad meer treinen rijden,en stoppen
de intercity's onderweg vaker.In ruim
dertig jaar is de dienstregeling niet
zo ingrijpend aangepast.
Ik hoop dat iedereen van Aml/Hgl/Es naar Zl via Dv gaat reizen zodat de meest zinloze verschuiving (huidige 7900-serie) die je maar kan verzinnen wordt teruggedraait.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_43601267
quote:
Op donderdag 16 november 2006 10:38 schreef MREn het volgende:

[..]

Ik hoop dat iedereen van Aml/Hgl/Es naar Zl via Dv gaat reizen zodat de meest zinloze verschuiving (huidige 7900-serie) die je maar kan verzinnen wordt teruggedraait.
Rechtstreeks vanaf Almelo naar Zwolle is idd vaak langzamer, hoe komt dat(11 minuten stilstaan bij wierde dacht ik te hebben gezien )?
  donderdag 16 november 2006 @ 10:52:42 #69
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43601408
Geen idee hoe het precies zit, maar alles wordt ongeveer een kwartier verschoven zodat je ipv een cross-platform overstap in Zwolle op de IC's naar Gn/Lw binnen 5 minuten nu netjes 28 minuten de tering mag gaan lopen krijgen.

En in de avonduren als de stadsdienst in bijv. Enschede maar 2x per uur rijd, blijft die natuurlijk aansluiten op de IC waardoor je ipv 10 minuten nu, ook 25-28 minuten mag gaan staan wachten.

Het enige voordeel dat er is, is dat reizigers van Esd, Bn en Amlr betere aansluiting hebben op de IC's, maar reizigers van Esd die de IC moeten hebben, pakken sowieso de bus naar Hgl.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 16 november 2006 @ 10:55:17 #70
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43601468
Stoptrein 7940 NS:
11:17 Enschede
11:22 Enschede Drienerlo
11:28 Hengelo
11:33 Borne
11:39 Almelo de Riet
11:42 Almelo
11:53 Wierden
12:01 Nijverdal
12:10 Raalte
12:16 Heino
12:27 Zwolle

10 minuten Aml-Wdn lijkt me inderdaad wat riant... echt, wat een drama...
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_43601696
Vanaf zaterdag verplichte literatuur te koop

Het spoorboekje 2007

Btw, Duvel, wat ga jij doen zaterdag
pi_43603096
quote:
Op donderdag 16 november 2006 10:55 schreef MREn het volgende:
Stoptrein 7940 NS:
11:17 Enschede
11:22 Enschede Drienerlo
11:28 Hengelo
11:33 Borne
11:39 Almelo de Riet
11:42 Almelo
11:53 Wierden
12:01 Nijverdal
12:10 Raalte
12:16 Heino
12:27 Zwolle

10 minuten Aml-Wdn lijkt me inderdaad wat riant... echt, wat een drama...
Ik denk dat hij daar wacht op de stoptrein naar Deventer, nu is dat andersom de Deventer stoptrein wacht op de stoptrein naar Zwolle.
  donderdag 16 november 2006 @ 11:46:12 #73
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43603114
quote:
Op donderdag 16 november 2006 11:02 schreef Zug-Chef het volgende:
Vanaf zaterdag verplichte literatuur te koop

Het spoorboekje 2007

Btw, Duvel, wat ga jij doen zaterdag
Niet zaterdag dus, maar zondag. En dan ga ik met een vriend van me een dag in de trein zitten. Geen specifiek doel.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43612815
is een SPURT 2/6 nou korter dan een DH-2? zo lijkt t iig wel?
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 16 november 2006 @ 16:49:31 #75
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43613120
DH2: lengte over de koppeling: 43450 mm
GTW: lengte over koppeling: 40890 mm

Ja dus
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 16 november 2006 @ 16:52:31 #76
86072 thatsme
and That's you!
pi_43613233
quote:
Op donderdag 16 november 2006 16:41 schreef Ou-Tannu het volgende:
is een SPURT 2/6 nou korter dan een DH-2? zo lijkt t iig wel?
DH2= 43,35m
GTW 2/6 = 40,89m
Dus ja hij is korter
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_43613273
quote:
Op donderdag 16 november 2006 16:49 schreef Peterselieman het volgende:
DH2: lengte over de koppeling: 43450 mm
GTW: lengte over koppeling: 40890 mm

Ja dus
en dan zit er nog een motorbak tussen ook

btw die groene (3222?) met zn gele baanschuiver ziet er niet uit

de afdekplaat zat zelfs op de koppeling, en gezien de enorme viezigheid en de smilie die iemand er in getekend had zit die er al een poosje op?
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 16 november 2006 @ 16:57:35 #78
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43613391
DM'90: Lengte over de koppelingen: 62340 mm
GTW 2/8: 55.937 mm

1 buffelstel is dus langer dan een GTW 2/8
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43613429
quote:
Op donderdag 16 november 2006 16:57 schreef Peterselieman het volgende:
DM'90: Lengte over de koppelingen: 62340 mm
GTW 2/8: 55.937 mm

1 buffelstel is dus langer dan een GTW 2/8
en gelijk of meer zitplaatsen?
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 16 november 2006 @ 16:58:50 #80
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43613440
Tussen Lw en Gn kunnen dan in de spits mooi 5 of 6 bakken rijden op de sneltrein
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43613476
quote:
Op donderdag 16 november 2006 16:58 schreef Peterselieman het volgende:
Tussen Lw en Gn kunnen dan in de spits mooi 5 of 6 bakken rijden op de sneltrein
whehe
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 16 november 2006 @ 17:06:49 #82
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43613717
Excuses

Er zijn enkele sites die zeggen dat een buffel 62 meter lang is. Dit kan natuurlijk niet. Het moet 52 meter zijn.

Aantal zitplaatsen GTW 2/8 is 172
DM'90 is 151
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43613744
quote:
Op donderdag 16 november 2006 17:06 schreef Peterselieman het volgende:
Excuses

Er zijn enkele sites die zeggen dat een buffel 62 meter lang is. Dit kan natuurlijk niet. Het moet 52 meter zijn.

Aantal zitplaatsen GTW 2/8 is 172
DM'90 is 151
oh das best te doen

en een 2/6 en DH-1/2 dan respectievelijk?
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 16 november 2006 @ 17:16:36 #84
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43614041
Jij houdt me wel bezig

GTW 2/6: 118
DH1: 48 of 61
DH2: 136 of 150
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 16 november 2006 @ 17:17:46 #85
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43614078
Bij de wadslopers is het afhankelijk of de treinen de stoelen in de Friese of Groningse configuratie hebben.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 16 november 2006 @ 17:24:33 #86
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43614323
quote:
Op donderdag 16 november 2006 16:58 schreef Peterselieman het volgende:
Tussen Lw en Gn kunnen dan in de spits mooi 5 of 6 bakken rijden op de sneltrein
6 bakken kan niet, omdat de perrons in Lw en Gn dit niet toelaten. Je komt enkele meters tekort om 6 bakken te halen.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43614767
quote:
Op donderdag 16 november 2006 17:24 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

6 bakken kan niet, omdat de perrons in Lw en Gn dit niet toelaten. Je komt enkele meters tekort om 6 bakken te halen.
Ach, als Prorail toch bezig is met perronsverhogingen (voor de Wadlers), laten ze dan ook nog ff paar meter erbij bouwen
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 16 november 2006 @ 17:40:05 #88
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43614809
Dan zit je in Lw perron 8 al bovenop de wissels, dus dat kan helaas niet
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43615676
quote:
Op donderdag 16 november 2006 17:40 schreef Peterselieman het volgende:
Dan zit je in Lw perron 8 al bovenop de wissels, dus dat kan helaas niet
Dan maar niet meer stoppen met lange treindaar?

gewoon op 5B (dacht ik) dan maar? die is lang zat
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 16 november 2006 @ 18:13:48 #90
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43615766
Je hebt perron 8 wel nodig om een trein te herbergen. Dat heb je met snel en stoptreinen.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43615892
Ze kunnen m ook via spoor 6 laten rijden en dan bij die wissels perron 5 weer op sturen
pi_43616000
quote:
Op donderdag 16 november 2006 18:13 schreef Peterselieman het volgende:
Je hebt perron 8 wel nodig om een trein te herbergen. Dat heb je met snel en stoptreinen.
dubbele 2/6 of enkele 2/8 op spoor 8?

en langere treinen op 5 laten stoppen, en indien er een stel niet mee terug hoeft kan je die toch weg rangeren?
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 16 november 2006 @ 18:22:43 #93
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43616011
is teveel gedoe, bovendien staat er soms nog een verdwaalde koploper op spoor 6
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43616188
quote:
Op donderdag 16 november 2006 18:22 schreef Peterselieman het volgende:
is teveel gedoe, bovendien staat er soms nog een verdwaalde koploper op spoor 6
dan een stuk perron opbreken en spoor 8 verlengen !
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 16 november 2006 @ 18:31:22 #95
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43616281
Bagagekluizen een eindje verplaatsen om zo het stootblok deels onder de overkapping te leggen, dan win je een 5 tal meters, waardoor 2 maal GTW 2/8 op perron 8 wel mogelijk wordt.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43616688
Da kan ook
pi_43618417
quote:
Op donderdag 16 november 2006 10:38 schreef MREn het volgende:

[..]

Ik hoop dat iedereen van Aml/Hgl/Es naar Zl via Dv gaat reizen zodat de meest zinloze verschuiving (huidige 7900-serie) die je maar kan verzinnen wordt teruggedraait.
Rechtstreeks van Aml/Hgl/Es via DV naar Zl is niet mogelijk omdat tussen Olst en Wijhe grote stukken enkel spoor zitten, Dit valt nooit te combineren met de 3600.
  donderdag 16 november 2006 @ 22:03:15 #98
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43622228
Ik bedoelde ook met de 3600, die komt op ongeveer dezelfde tijd aan in Zl als de 7900, alleen je moet in Es 7 minuten eerder weg (in Hgl 10, in Aml 15), maar je hebt in Dv nog 5 min de tijd om even bij de AH wat te halen

Grootste nadeel van deze verbinding is dat er vanaf december mat'64 komt de rijden in de 3700 (noordelijke deel van de huidige 3600), en dat momenteel de 3600 niet bepaald vertragingsloos is...
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 16 november 2006 @ 22:06:20 #99
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43622342
De huidige 3600 heeft dan ook een lang traject waarbij veel plaatsen aangedaan worden die momenteel met capaciteitsproblemen/andere soortige problemen kampen. Arnhem, Nijmegen, etc. tot Roosendaal toe geeft het problemen.
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 16 november 2006 @ 22:12:15 #100
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43622547
Het grootste probleem is gewoon dat de 3600 gewoon moet rijden in het tijdspad dat er ligt en krijg bij de kleinste vertraging al snel (veel) meer vertraging: in Bd achter de IC aan, Ht is sowieso een ramp als er één trein vertraging heeft, is de 3600 te laat, hangt ie achter de 4400 (? - stopper Ht-Nm) met tussendoor nog een enkelsporige brug bij Rvs, Nm-Ah zit ramvol... ten noorden van Ah kan dan een klein beetje worden goed gemaakt, mits de vertraging niet dusdanig is dat Zp bereikt wordt op het zelfde moment als de tegentrein want daar is maar één spoor beschikbaar voor de 3600. En als laatste feest het stukje dubbelspoor Dv-Ost waar niet veel later ook weer met een tegentrein moet worden gekruist...
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 16 november 2006 @ 22:34:03 #101
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43623245
hopelijk wordt het met DRGL 2007 iets beter met de 3600 en de nieuwe 3700. De splitsing van de 3600 zorgt straks wel voor meer treinverkeer tussen Arnhem en Nijmegen
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 16 november 2006 @ 22:39:22 #102
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43623375
Maar in ruil daarvoor ben je wel je doorgaande reizigers Dv/Zl-Ht kwijt die vrolijk via Ut gaan...
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 16 november 2006 @ 22:42:26 #103
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43623492
Sluiten de 3600 en 3700 dan zo slecht op elkaar aan?
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 16 november 2006 @ 22:46:13 #104
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43623595
Ja, je mag naar keuze ofwel in Ah acht ofwel in Nm een kwartier gaan wachten.
Gelukkig verschuift de 3500 ook wat, zodat je toch nog overstap hebt in Ht.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 16 november 2006 @ 22:53:30 #105
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43623833
Altijd gezellig
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43624178
quote:
Op donderdag 16 november 2006 19:33 schreef Brembo het volgende:

[..]

Rechtstreeks van Aml/Hgl/Es via DV naar Zl is niet mogelijk omdat tussen Olst en Wijhe grote stukken enkel spoor zitten, Dit valt nooit te combineren met de 3600.
tussen Deventer en Olst ligt enkel spoor.tussen olst en zwolle is bijna alle spoor de laatste tijd helemaal vernieuwd en de portalen en spoordijk tussen olst en deventer zijn breed genoeg voor dubbbel spoor, dus waarom dat niet verdubbeld wordt...
bye
pi_43625010
Wat is er toch mis met een lange overstaptijd? Het is geweldig op een treinstation.
pi_43625292
Op Ut een kwartier wachttijd hebben vindt niemand erg... Kan je rustig even wat te eten halen / drinken halen...
pi_43626187
quote:
Op donderdag 16 november 2006 23:27 schreef Socios het volgende:
Wat is er toch mis met een lange overstaptijd? Het is geweldig op een treinstation.
Tot dat je wacht op ongeveer ieder lokaal-boemelstation (mag ook in de van Dale ). Daar is eigenlijk geen ruk te doen, maar UT-C is toch altijd wel leuk om te kijken , bij voorkeur de Burger-King. Kan je lekker de treintjes kijken .

Maar over Zwolle - Roosendaal is eigenlijk na alles wat via Amersfoort gaat de enigste verbinding naar het noorden. Dat is eigenlijk idd vreemd dat er nooit dubbelspoor tussen Deventer en Zwolle is gekomen gezien het feit dat het de capaciteit aardig vergroot en bij problemen een opvang is voor Amersfoor - Zwolle.
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 17 november 2006 @ 00:39:15 #110
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43626607
Soms zijn ze in Nederland onnavolgbaar
Altijd onderweg naar het avontuur
  vrijdag 17 november 2006 @ 00:55:51 #111
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43626883
quote:
[b]Op [url=http://forum.fok.nl/topic/941016/1/151#43626187]vrijdag 17 november 2006 00:Maar over Zwolle - Roosendaal is eigenlijk na alles wat via Amersfoort gaat de enigste verbinding naar het noorden. Dat is eigenlijk idd vreemd dat er nooit dubbelspoor tussen Deventer en Zwolle is gekomen gezien het feit dat het de capaciteit aardig vergroot en bij problemen een opvang is voor Amersfoor - Zwolle.
Op zich is het niet zo'n probleem hoor, mits je treinen maar op tijd rijden. Het is regelmatig gebleken dat omleiden van de IC's naar Zl via Dv (daar kopmaken) mogelijk is.

Er zijn natuurlijk diverse alternatieven zoals Q/Hanze/interliners Lls-Zl en Amr-Lw en ietsje verder Aml-Zl en desnoods nog Aml-Mrb-Zl. En in uiterste nood kan je nog bij Vl de grens over en bij Es terug
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  vrijdag 17 november 2006 @ 00:56:40 #112
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_43626901
quote:
Op donderdag 16 november 2006 22:34 schreef Peterselieman het volgende: De splitsing van de 3600 zorgt straks wel voor meer treinverkeer tussen Arnhem en Nijmegen
Nee hoor, dat doet ie niet. De stoptrein wordt daar opgeheven, en in plaats daarvan gaat de 3600 tussen Arnhem en Nijmegen voor stoptrein spelen.
  vrijdag 17 november 2006 @ 00:59:26 #113
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43626948
quote:
Op donderdag 16 november 2006 23:38 schreef Zug-Chef het volgende:
Op Ut een kwartier wachttijd hebben vindt niemand erg... Kan je rustig even wat te eten halen / drinken halen...
Maar dat wil je ook niet elke keer. Ik stap regelmatig van/naar de NoordOost in de 800/900, en die 'aansluiting' ben je na een paar keer ook goed zat hoor. Daarom is het positief dat miv de DRGL'07 de 3500 zo'n beetje de hele dag gaat rijden, en ook in het weekend.

Mijn beste prestatie is nog altijd aankomen met de NoordOost, een compleet menu bestellen (en meenemen) bij de BK en daarna met de 3500 naar Ehv. Of in Amf uitstappen (uit Es), naar de BK (tyfuseind lopen voor de kenners) en daarna met de zelfde trein weer verder naar Ut...hoezo rijtijdoverschot? Uiteraard met alle treinen zonder vertraging.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_43627061
wat heeft iedereen het telkend over 3500, 3600, 3700, 800, 900. Ut, Ost, Dv, ZL, Amf, Ehv, Es etc?
een normaal mens kan het niet meer volgen, ik ook niet, die afkortingen is altijd maar gokken, de treinseries, ik ken de 3600 en 3700 omdat dat de lijn rosendaal-zwolle is, maar verder... is het nou echt zoveel moeite om de lijnen bij naam / traject te noemen?
bye
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 17 november 2006 @ 01:06:43 #115
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43627072
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 00:56 schreef ReisT het volgende:

[..]

Nee hoor, dat doet ie niet. De stoptrein wordt daar opgeheven, en in plaats daarvan gaat de 3600 tussen Arnhem en Nijmegen voor stoptrein spelen.
We zien wel wat de NS er van bakt met de invoering van de nieuwe dienstregeling. In ieder geval zal het de eerste dagen een kleinen chaos worden, maar zal het daarna wel beter gaan denk ik
Altijd onderweg naar het avontuur
  vrijdag 17 november 2006 @ 01:11:32 #116
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43627137
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 01:06 schreef Petre het volgende:
wat heeft iedereen het telkend over 3500, 3600, 3700, 800, 900. Ut, Ost, Dv, ZL, Amf, Ehv, Es etc?
een normaal mens kan het niet meer volgen, ik ook niet, die afkortingen is altijd maar gokken, de treinseries, ik ken de 3600 en 3700 omdat dat de lijn rosendaal-zwolle is, maar verder... is het nou echt zoveel moeite om de lijnen bij naam / traject te noemen?
Als je een heel verhaal aan het typen bent voor een publiek alhier wat vrij bekend is met de verkortingen, vind ik het zonde van mn tijd om alles uit te schrijven.

Maar goed:
800 IC Haarlem-Maastricht
900 IC Haarlem-Heerlen
3500 IC Schiphol-Eindhoven
3600 S Roosendaal-Zwolle
3600 nieuw S Arnhem-Roosendaal
3700 nieuw S Nijmegen-Zwolle

Ut = Utrecht
Ost = Olst
Zl = Zwolle
Amf = Amersfoort
Ehv = Eindhoven
Es = Enschede
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 17 november 2006 @ 01:16:06 #117
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43627183
Ht = Den Bosch
Altijd onderweg naar het avontuur
  vrijdag 17 november 2006 @ 01:19:43 #118
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43627217
Eigenlijk 's Hertogenbosch (dat maakt de verkorting wat eenvoudiger te snappen).

Andere instinkers:
Gv = Den Haag HS
Gvc = Den Haag CS
Aml = Almelo
Alm = Almere
Es = Enschede
Esd = Enschede Drienerlo
Mt = Maastricht
Mtr = Maastricht Randwyk
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 17 november 2006 @ 01:20:47 #119
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43627228
Klp = Veenendaal de Klomp
Adh = Leeuwarden Achter de Hoven
etc.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 17 november 2006 @ 01:22:06 #120
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43627237
De langste stationsnaam van nederland heeft als afkorting Lwc.
Altijd onderweg naar het avontuur
  vrijdag 17 november 2006 @ 01:23:07 #121
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43627255
Het gemakkelijkst om te onthouden is ook een station waar de plaatsnaam niet in de verkorting terugkomt: Rai
Kortste verkorting: O (Oss).
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_43627324
is het wellicht een idee om ook zo'n aparte pagina achter een linkje in de Op te zetten met een uitleg van de lijnen en stationsafkortingen / vaak gebruikte afkortingen?
bye
  vrijdag 17 november 2006 @ 01:29:28 #123
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43627350
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 01:27 schreef Petre het volgende:
is het wellicht een idee om ook zo'n aparte pagina achter een linkje in de Op te zetten met een uitleg van de lijnen en stationsafkortingen / vaak gebruikte afkortingen?
De treinnummers series staan in de treinnummerlijst van ProRail, verkortingen zijn via Somda snel terug te zoeken.

[ Bericht 9% gewijzigd door MREn op 17-11-2006 01:40:29 ]
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_43627401
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 01:29 schreef MREn het volgende:

[..]

De treinnummers series staan in de netverklaring van ProRail, verkortingen zijn via Somda snel terug te zoeken.
PDF alert!

maar niet iedreen die over FOK! struint en dit topic ziet weet dat te vinen ( ik zelf ook niet)..
bye
pi_43628464
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 01:06 schreef Petre het volgende:
wat heeft iedereen het telkend over 3500, 3600, 3700, 800, 900. Ut, Ost, Dv, ZL, Amf, Ehv, Es etc?
een normaal mens kan het niet meer volgen, ik ook niet, die afkortingen is altijd maar gokken, de treinseries, ik ken de 3600 en 3700 omdat dat de lijn rosendaal-zwolle is, maar verder... is het nou echt zoveel moeite om de lijnen bij naam / traject te noemen?
Ben het er wel mee eens , ik zit ook regelmatig te gokken welk station het weer zal zijn, en treinseries ken ik natuurlijk helemaal niet
  vrijdag 17 november 2006 @ 06:16:20 #126
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43628498
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 06:00 schreef Remzz het volgende:

[..]

Ben het er wel mee eens , ik zit ook regelmatig te gokken welk station het weer zal zijn, en treinseries ken ik natuurlijk helemaal niet
Gewoon vragen
Verkortingen van stations zijn redelijk logsch, het zijn vaak de eerste letters van elke lettergreep, en als je een beetje de stations van het land kent, moet je een heel eind komen.
Asd is bijvoorbeeld Amsterdam Centraal, dat is niet zo lastig. Voor andere stations in Amerdam komt er dan (meestal) gewoon een andere letter op het eind. Asa = Amserdam Amstel, Ass = Amserdam Sloterdijk, Asdl = Amsterdam Lelylaan, Asdz = Amsterdam Zuid/WTC enzovoort.

Als je het niet weet, kun je hier hier opzoeken. Voor nummerseries heb ik een paar posts eerder al een linkje gezet.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_43635746
Ah okee dat is al wat duidelijker ja, het is vooral bij biojvoorbeeld de afkorting Alm of het nu Almelo of Almere is dat soort dingen

Ze zijn trouwens na bijna 10 jaar ouwehoeren deze week begonnen met Almelo verdiept( ). Het noodspoor begint een beetje vorm te krijgen. Ik ben echt benieuwd hoe ze het willen gaan aanpakken het is haast niet te doen omdat aan beide kanten de huizen op 10 meter staan.
  vrijdag 17 november 2006 @ 14:45:33 #128
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43636940
Een van de sporen een beetje verleggen, damwanden rossen, ander spoor weg en ontgraven, beton storten, spoor in tunnel leggen, daarna noodspoor afbreken, afgraven en tweede helft tunnel graven.

Maar dat is maar een ideetje
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_43637483
Tof, de inmiddels opgeloste stroomstoring tussen Asd en Ut dringt ook door tot de NoordOost. Gistermiddag zaten we al tussen Hgv en Gn te boemelen achter een goederentrein, die middag daarvoor ook al. Te hopen dat de 751 vanmiddag eens op tijd rijdt.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43637744
Hmm, +5 bij Amf. Benieuwd hoeveel het is als ie bij Asn is.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43637749
Waarom zou je nog een kaartje voor de ICE kopen? Je kan natuurlijk ook gratis mee
Dit filmpje laat je zien hoe..
http://www.youtube.com/v/VZvm5H4F-aA

Wel een beetje een drama einde
En weer een dag eerder bij mijn dood!
  vrijdag 17 november 2006 @ 15:23:53 #132
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43637998
Netjes...ik doe 't hem niet na.

Lijkt me ook wel een vaag uitzicht als je net achter die glazen wand zit
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_43638358
Wat een gek.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  vrijdag 17 november 2006 @ 15:37:38 #134
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43638455
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 15:14 schreef maarten.toomcafe het volgende:
Waarom zou je nog een kaartje voor de ICE kopen? Je kan natuurlijk ook gratis mee
Dit filmpje laat je zien hoe..
http://www.youtube.com/v/VZvm5H4F-aA

Wel een beetje een drama einde
Ja, het einde is erg sneu...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43639829
HEERENVEEN - Arriva kampt opnieuw met een tekort aan treinstellen. Vooral op het traject van en naar Nieuweschans zijn de treinen in de ochtend- en avondspits bomvol.

Van de acht nieuwe treinstellen kunnen er momenteel nog maar vier rijden. Daarnaast zijn de overige treinen oude beestjes, die weinig meer kunnen hebben. Zo zijn van de 86 oude treinen maar liefst 14 kapot. Bovendien zou het onderhoud aan deze treinen onder de maat zijn. Ook het succes van de Spurt doet een duit in het zakje, volgens Arriva. Door de populaire trein zijn er meer reizigers bij gekomen.

Arriva erkent de problemen. Wanneer deze opgelost zijn, is nog niet duidelijk. Het vervoersbedrijf had eerder te kampen met een groot tekort aan materieel. Daarvoor kreeg Arriva al eens een boete opgelegd van de provincie.

Bron RTV Noord

ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
pi_43640227
quote:
Op donderdag 16 november 2006 09:39 schreef Zug-Chef het volgende:
Zaterdag lekker een dagje spotten. Thalys en Benelux rijdt via Utrecht, en ook veel Cargo gaat nu via Utrecht van/naar de Haven. En 's avonds ook nog een ACTS lok + Herik rijtuigen. Kortom.. Feest
Hey, ik ben morgen ook in Utrecht Camera paraat houden op het station dus. Ik ben er voor Logistica, een vakbeurs in de jaarbeurs, beetje heftrucks fotograferen
pi_43640492
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 17:09 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Hey, ik ben morgen ook in Utrecht Camera paraat houden op het station dus. Ik ben er voor Logistica, een vakbeurs in de jaarbeurs, beetje heftrucks fotograferen
Hoelaat pak je de trein uit Lw (als je met de trein gaat dan )
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 17 november 2006 @ 21:26:23 #138
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43643454
quote:
Op donderdag 16 november 2006 09:39 schreef Zug-Chef het volgende:
veel Cargo gaat nu via Utrecht [..] Kortom.. Feest
Nou, jottum
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 17 november 2006 @ 21:26:49 #139
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43643459
Hey ik ben morgen ook in Utrecht Meeten?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43643783
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 17:35 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Hoelaat pak je de trein uit Lw (als je met de trein gaat dan )
8:17. Ben te herkennen aan die lekkere vrouw aan mn zijde Na de beurs even sinterklaasinkopen doen
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 17 november 2006 @ 21:42:04 #141
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43643876
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 21:38 schreef Alexxxxx het volgende:
8:17. Ben te herkennen aan die lekkere vrouw aan mn zijde
Is het wel te hopen dat zij kort haar heeft
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43643949
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 21:42 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Is het wel te hopen dat zij kort haar heeft
Nee, ook lang haar.
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 17 november 2006 @ 21:49:28 #143
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43644047
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 21:45 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Nee, ook lang haar.
Ow dan wordt het lastig

Zug, jij de hele dag druk? Of zullen we nog ff meeten of zo?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43644143
8.17 hmm dan zit ik al bijna in Amf
pi_43644175
Ja meeten wel ff togg je weet **

Ben morgen van 8.42 tot 9.07 op Ut en daarna van 19.31 tot 20.22 weer (HERIK-rail op Ut)
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 17 november 2006 @ 21:55:01 #146
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43644214
tering

ik ga iig uitslapen, en ik ga zeker niet de hele dag van hot naar her kachelen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43644365
Heb genoeg gehad aan mn werkweek, weekend gewoon lekker rust.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43644609
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 15:14 schreef maarten.toomcafe het volgende:
Waarom zou je nog een kaartje voor de ICE kopen? Je kan natuurlijk ook gratis mee
Dit filmpje laat je zien hoe..
http://www.youtube.com/v/VZvm5H4F-aA

Wel een beetje een drama einde
Dacht eerst: wat een gek.. toen ik echter het einde zag kan ik alleen zeggen: hulde.. hij heeft z'n leven echt geleeft.. als je toch een adrenaline junk ben, en al weet dat je dood gaat, waarom dan niet eerst leven op the edge?
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 17 november 2006 @ 22:14:27 #149
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43644830
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 15:14 schreef maarten.toomcafe het volgende:
Waarom zou je nog een kaartje voor de ICE kopen? Je kan natuurlijk ook gratis mee
Dit filmpje laat je zien hoe..
http://www.youtube.com/v/VZvm5H4F-aA

Wel een beetje een drama einde
Tering, wel vet als je dat doet Idd als je toch al weet dat je eraan gaat...
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 18 november 2006 @ 10:26:45 #150
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43651118
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 01:35 schreef Petre het volgende:

[..]

PDF alert!

maar niet iedreen die over FOK! struint en dit topic ziet weet dat te vinen ( ik zelf ook niet)..
Ik moet er zelf af en toe ook maar een beetje naar gokken hoor Maar zijn zulke linkjes handig voor in de OP misschien?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43656895
Vandaag lekker de hele dag het nieuwe spoorboekje bestuderen!
pi_43657052
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 16:41 schreef verzameldirk het volgende:
HEERENVEEN - Arriva kampt opnieuw met een tekort aan treinstellen. Vooral op het traject van en naar Nieuweschans zijn de treinen in de ochtend- en avondspits bomvol.

Van de acht nieuwe treinstellen kunnen er momenteel nog maar vier rijden. Daarnaast zijn de overige treinen oude beestjes, die weinig meer kunnen hebben. Zo zijn van de 86 oude treinen maar liefst 14 kapot. Bovendien zou het onderhoud aan deze treinen onder de maat zijn. Ook het succes van de Spurt doet een duit in het zakje, volgens Arriva. Door de populaire trein zijn er meer reizigers bij gekomen.

Arriva erkent de problemen. Wanneer deze opgelost zijn, is nog niet duidelijk. Het vervoersbedrijf had eerder te kampen met een groot tekort aan materieel. Daarvoor kreeg Arriva al eens een boete opgelegd van de provincie.

Bron RTV Noord

verbaast me weinig dat de SPURT populair is
wie wil dr nou in een wadsloper als je een spurt kan krijgen
pi_43659456
Ik wil in de wadloper (zolang ze nog rijden), en geen probleem als ze een 1tje in mijn achtertuin zetten
pi_43659579
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 16:43 schreef Wadloper het volgende:
Ik wil in de wadloper (zolang ze nog rijden), en geen probleem als ze een 1tje in mijn achtertuin zetten
ik me zelf dr ook es lopen denken, zo`n DH-2 zou met wat aanpassingen zo als woning kunnen dienen xD
pi_43662129
Er waren vandaag veel treinenfappers medehobbyisten op Utrecht CS. Volgens mij ben ik herkend trouwens om kawrt over 10 bbij de broodjeszaak
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 18 november 2006 @ 18:31:27 #156
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43662736
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 18:10 schreef Alexxxxx het volgende:
Er waren vandaag veel treinenfappers medehobbyisten op Utrecht CS. Volgens mij ben ik herkend trouwens om kawrt over 10 bbij de broodjeszaak
Ddei waar zu oook bierrr verkopuh?

Ik ben ook ff naar het station geweest. Om het nieuwe spoorboekje aan te schaffen Verder geen gefap gezien, eigenlijk.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43662976
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 18:10 schreef Alexxxxx het volgende:
treinenfappers
pi_43662999
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 18:31 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ddei waar zu oook bierrr verkopuh?

Ik ben ook ff naar het station geweest. Om het nieuwe spoorboekje aan te schaffen Verder geen gefap gezien, eigenlijk.
heel veel vlassnorretjes met nvbs-tassen, en voor het eerst iemadn een treinnummer op zien schrijven toen we met de 4231 op Utrecht CS binnen liepen
pi_43663010
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 18:40 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Ik persoonlijk kijk natuuriijk neer op treinenfappers, als busrukker zijnde
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 18 november 2006 @ 18:44:11 #160
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43663060
Was er wat te doen dan? Apart van een paar Herik bakken of zo?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43663188
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 18:44 schreef Dr_Flash het volgende:
Was er wat te doen dan? Apart van een paar Herik bakken of zo?
ik persoonlijk heb 4 gottwald kranen op wagons van Volker Stevin op de foto gezet, en een weg-rail vrachtwagen van hetzelfde bedrijf, maar daar zullen de andere fapperts wel niet op af gekoemn zijn....
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 18 november 2006 @ 18:55:07 #162
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43663358
nee, ik kwam voor het spoorboekje
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43663427


Deze treinen waren idd er prettig. Ze reden tussen Zwolle-Emmen en v.v. Jammer dat ze er niet meer zijn. Nu die hondekoppen. Dat die nog niet op het kerkhof liggen.
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 18 november 2006 @ 18:58:07 #164
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43663448
Maar die stonden vandaag toch niet in Utrecht?!?! Zo'n trein heb ik nog NOOIT op de foto gehad
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43663463
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 18:57 schreef Crizzz_ het volgende:
[afbeelding]

Deze treinen waren idd er prettig. Ze reden tussen Zwolle-Emmen en v.v. Jammer dat ze er niet meer zijn. Nu die hondekoppen. Dat die nog niet op het kerkhof liggen.
Psssst, bronvermelding als je andermans foto post

in dit geval dus Alex Miedema
  zaterdag 18 november 2006 @ 19:28:13 #166
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43664365
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 18:58 schreef Dr_Flash het volgende:
Maar die stonden vandaag toch niet in Utrecht?!?! Zo'n trein heb ik nog NOOIT op de foto gehad
Daarvoor moest je dan ook naar Zwolle (of verder)
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  zaterdag 18 november 2006 @ 19:31:21 #167
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43664448
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 18:41 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

heel veel vlassnorretjes met nvbs-tassen
Leuk zeg!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43664589
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 19:31 schreef Duvel het volgende:

[..]

Leuk zeg!
heb jij ook een nog nooit geschoren bovenlip?
pi_43665128
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 18:42 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Ik persoonlijk kijk natuuriijk neer op treinenfappers, als busrukker zijnde
pi_43665160
Vanmorgen met een calamiteitenmanager van NSR gesproken. Ben nu nog meer gaan kotsen op ProRail.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43665427
En waarom dan?
pi_43665522
Die vertelde verhalen waar mijn broek echt vanaf zakt.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43665723
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 20:08 schreef vw_caddy het volgende:
Die vertelde verhalen waar mijn broek echt vanaf zakt.
Nou, begin maar hehe

Ik post zo wat foto's van 04-11-06
Eerst ff uploaden
pi_43665771
Lijkt me niet verstandig dat ik daar over ga uitwijden. het was in ieder geval een interessant gesprek.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43665859
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 20:15 schreef vw_caddy het volgende:
Lijkt me niet verstandig dat ik daar over ga uitwijden. het was in ieder geval een interessant gesprek.
Ah, je wou dus alleen maar even interessant doen?

En je mening op een verhaal van één persoon baseren? Hoor en wederhoor toch?
pi_43666161
hehe, oke

Foto's van 04-11-06
*Let op, zijn niet verkleind, klik voor de grotere versie*


DH1 3119 zijkant

DH1 3103

DH2 3227 en DH2 3220 staan samen onder het emmaviaduct in Groningen

DH2 3218 met een uitgeklapte spiegel (deze stond eerst Geen Dienst op spoor 1b, daarna werd hij naar het emplacement gereden)

GTW 305 'Ubbo Emmius'
pi_43666293
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 20:17 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Ah, je wou dus alleen maar even interessant doen?

En je mening op een verhaal van één persoon baseren? Hoor en wederhoor toch?
Dat is het probleem van ProRail: ondoordringbare bunker. Deze manager heeft 20 jaar op de bok gezeten, en is sinds '99 calamiteitenmanager. Die weet er wel wat vanaf.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43666326
Maar je mag toch wel wat erover zeggen? Als je de persoon zelf maar anoniem houdt, dan weet niemand dat hij het verteld heeft

Maar ik ga je niet dwingen om het te vertellen. Je mag het vertellen, maar het hoeft natuurlijk niet
pi_43666614
Hoofdonderwerp was de zware sneeuwval van vorig jaar, dat de communicatie alles behalve goed is. ProRail schuift de hele handel af op het IVW, rijden door een sts terwijl dat sein compleet was dichtgesneeuwd maar ProRail de mcn niet had gewaarschuwd. Schuld ligt bij ProRail, maar ProRail schuift het allemaal maar weer af op IVW. Mcn het bokje (aantekening) maar ProRail geeft niet thuis. In ieder geval verschrikkelijk.

Mijn sollicitatie gaat in ieder geval niet naar ProRail.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43666830
In het weekend staat Gn ook vol met wadlopers he.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 18 november 2006 @ 20:43:07 #181
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43666904
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 20:35 schreef vw_caddy het volgende:
Hoofdonderwerp was de zware sneeuwval van vorig jaar, dat de communicatie alles behalve goed is. ProRail schuift de hele handel af op het IVW, rijden door een sts terwijl dat sein compleet was dichtgesneeuwd maar ProRail de mcn niet had gewaarschuwd. Schuld ligt bij ProRail, maar ProRail schuift het allemaal maar weer af op IVW. Mcn het bokje (aantekening) maar ProRail geeft niet thuis. In ieder geval verschrikkelijk.

Mijn sollicitatie gaat in ieder geval niet naar ProRail.
ProRail is gewoon de wortel van alle kwaad, maar dat is niet nieuw
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43668428
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 20:41 schreef vw_caddy het volgende:
In het weekend staat Gn ook vol met wadlopers he.
Ja, vind ik niet erg
Alleen is het parkeerterrein gesloten dmv een nieuwe hek, waarmee je alleen dmv een kaart/sleutel in kan...
Dus geen foto's van de zijkant meer
Waarom moeten ze het nou weer verpesten
pi_43668732
Trein van Herik staat in de fik.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43668778
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 21:20 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Ja, vind ik niet erg
Alleen is het parkeerterrein gesloten dmv een nieuwe hek, waarmee je alleen dmv een kaart/sleutel in kan...
Dus geen foto's van de zijkant meer
Waarom moeten ze het nou weer verpesten
Ah, ja hekken Ben vandaag op Utrecht ook even om een heen gelopen. Gewoon doen alsof je bij het intereiur hoort, iedereen die je tegen komt binnen de hekken vriendelijk groeten, en zorg er voor dat je camera niet tegen harde objecten stuiterd bij het over het hek klimmen.
pi_43668801
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 21:27 schreef vw_caddy het volgende:
Trein van Herik staat in de fik.
bron?

En wat is trein van Herik? joreinvandenherik post hier toch al een paar dlen niet meer ?
pi_43668860
Vergeten: OVL
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43668938
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 18:58 schreef Dr_Flash het volgende:
Maar die stonden vandaag toch niet in Utrecht?!?! Zo'n trein heb ik nog NOOIT op de foto gehad
Mijn post was niet vanwege een beurs of iets dergelijks. Ik zag hem staan in de OP, heb het topic verder niet doorgelezen.
  zaterdag 18 november 2006 @ 22:39:03 #188
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43671354
300-grens? Wat is dat?
pi_43671489
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 22:39 schreef Erasmo het volgende:
300-grens? Wat is dat?
bij 300 posts gaat op fok een topic automatisch dicht. Als het aan mij lag was dit nog steeds deel 1 geweest, maar zo zit de forumsoftware nu eenmaal niet in elkaar
  zaterdag 18 november 2006 @ 22:45:28 #190
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43671595
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 22:42 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

bij 300 posts gaat op fok een topic automatisch dicht. Als het aan mij lag was dit nog steeds deel 1 geweest, maar zo zit de forumsoftware nu eenmaal niet in elkaar
Oh ik dacht dat het iets met treinen te maken had Vanwaar maar 300 posts dan?
pi_43671753
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 22:45 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Oh ik dacht dat het iets met treinen te maken had Vanwaar maar 300 posts dan?
Geen idee.
pi_43671976
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 21:28 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

bron?

En wat is trein van Herik? :o joreinvandenherik post hier toch al een paar dlen niet meer ? :?
1
2
3
4
5
6
7
8
20:51:23 18-11-06 20 G BRAN PRIO 1 OD101 VC901 CP901 LR901 IM901 Vroesenkade ROTTERDAM Tram-,trein-,metrobrand (Middel Brand: ja) (grip: 1) 
611182051231400999      1400999 BRW Rotterdam-Rijnmond ( Monitorcode ) 
611182051231400456      1400456 BRW Barendrecht ( Ondersteunend Piket VC ) 
611182051231400455      1400455 BRW Barendrecht ( Bemanning VC ) 
611182051231400406      1400406 BRW Rotterdam-Zuid ( Ondersteunend Piket VC ) 
611182051231400405      1400405 BRW Rotterdam-Zuid ( Bemanning VC ) 
611182051231400100      1400100 BRW Waterweg ( Officier van Dienst ) 
611182051231400100      1400100 BRW Waterweg ( Officier van Dienst ) 


1
2
3
Defecte trein Rotterdam Centraal - Rotterdam Noord
Tussen Rotterdam en Utrecht moeten reizigers rekening houden met een vertraging van 30 tot 60 minuten.
Door een defecte trein rijden er tussen Rotterdam en Rotterdam Alexander geen treinen.
I was built to be the best, the number one and nothing less!
pi_43672019
Ontruiming trein na brand in wagon
Een brand in een particuliere trein bij de Vroesenkade in Rotterdam-Blijdorp heeft zaterdagavond voor problemen gezorgd op het spoor.

De trein van Herik Rail met aan boord ruim honderd feestgangers moest worden ontruimd.
Het vuur begon in het dak van de voorste wagon. Op last van de brandweer werd de stroom van de leidingen gehaald. Daardoor ontstonden vertragingen tussen Rotterdam en Utrecht.
Ook een trein met onder meer Feyenoordsupporters kon niet meer verder. Alle reizigers zijn uit de treinen van het talud geleid. Van daar zijn ze met bussen naar het Centraal Station in Rotterdam gebracht.

Bron: www.rijnmond.nl
I was built to be the best, the number one and nothing less!
  zaterdag 18 november 2006 @ 23:20:07 #194
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43672589
Kreeg laatst een soort van kaartje op credit-card formaat waarop alle vertrektijden stonden op alle stations van de lijn Den Helder - Nijmegen, ideaal! Weet iemand of ze dat voor nog meer trajecten hebben?
pi_43672610
Een aantal foto´s van dit incident zijn te vinden op deze site

[ Bericht 23% gewijzigd door biertapper op 18-11-2006 23:28:53 ]
I was built to be the best, the number one and nothing less!
pi_43672734
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 23:20 schreef Erasmo het volgende:
Kreeg laatst een soort van kaartje op credit-card formaat waarop alle vertrektijden stonden op alle stations van de lijn Den Helder - Nijmegen, ideaal! Weet iemand of ze dat voor nog meer trajecten hebben?
Klik
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  zondag 19 november 2006 @ 08:41:11 #197
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43678130
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 19:36 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

heb jij ook een nog nooit geschoren bovenlip?
Ik ben 28, ik geloof dat ik dan een goede walrus-imitatie zou doen.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43679223
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 23:28 schreef vw_caddy het volgende:

[..]

Klik
en per station? hebben ze dat toevallig ook?
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_43679237
Alleen van de grote stations:

Klik

Op deze kaartjes staan ook een aantal andere kleinere stations die aansluiten op eindstation.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43679312
thanks
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_43679339
Ik heb overigens begrepen dat deze kaarten straks ook ruim worden verspreid op de stations.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  zondag 19 november 2006 @ 11:36:57 #202
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43679696
Zoals in Den Helder, echt ideaal die dingen
pi_43682556
Rond half 6 gaat de wekker. De weersvooruitzichten zijn redelijk gunstig, met af en toe een buitje.Nog een kruidvat kaartje was er over, zodoende besloten dat vandaag D-Day zou moeten worden.

Met als doel de omgeleide Benelux, Thalys en vele cargotreinen. Tevens zou ’s avonds een ACTS lok een stam Herik rijtuigen trekken. Een personeelsfeestje van Schiphol medewerkers.

De sporen zijn nogal glad in het noorden des lands, waardoor het remmen veel problemen geeft. We lopen wat vertraging op maar toch bereik ik Utrecht Centraal pünktlich.Aldaar gewacht op de Beneluxtrein. Het werd lok 1181.



Op Utrecht zijn de sporen 9 10 en 11 buiten gebruik vanwege spoorvernieuwing. Dat bleek in de avond nog een leuk foto-item.

Ik pak de Sprinter naar Vleuten om een aantal goederentreinen op te wachten en tevens nog een oranje verrassing te platen. De goederentreinen kwamen niet, de 4241 wel.



Ik vervolg de Sprinterreis naar Woerden, Gouda en Nieuwerkerk a/d IJssel. Ik begin de voettocht naar de eerste overweg richting het oosten. Daar blijkt ProRail al wat groene hekjes geplaatst te hebben, wat het fotograferen vermoeilijkt. Daarom loop ik door naar de bekende overweg ter hoogte van Moordrecht. Dat blijkt goud waard.








Tevens kregen we bezoek van een byzondere trein. Twee 6400en trokken een 25.5 NMBS lok, de 2551.



Eenmaal terug op het station Nieuwerkerk a/d IJssel neem ik de trein naar Rotterdam en haal daar het spoorboekje. Ziet er strak uit. Mooie cover.

Ik vervolg mijn weg naar Den Haag Holland Spoor waar ik de Herik-expres opwacht. Helaas is ie wat te laat, en rijdt daardoor meteen door. Dan maar in Utrecht dacht ik, dus ik pak snel de stopper terug naar Centraal en ren naar de IC naar Utrecht.

In Utrecht loop ik tgvfan tegen het lijf en met nog een aantal anderen schieten we maar wat overige byzondere treinen. De Beneluxtrein, Railpro zelflossertjes en een Unimatje. Helaas geen Thalys.





Helaas blijkt er brand ontstaan te zijn in een van de rijtuigen van Herik, dus die trein kwam niet meer. Gelukkig niet in de ACTS-lok…

Zo rond 21 uur loop ik maar eens rustig naar de IC richting Leeuwarden, maar deze blijkt +15 te hebben. Ik heb geen zin om daarop in de kou te wachten en pak de stopper naar Zwolle. Helaas gingen we bij de bekende uitwijkplek te Putten aan de kant, en de IC mocht er langs. Meteen drie kwartier aan je broek, zodat ik vertrok om 21.32 uit Utrecht vertrok, maar pas om 23.57 in Leeuwarden aankwam.

Meer foto’s vanavond op www.spoorvinder.tk

[ Bericht 3% gewijzigd door Zug-Chef op 19-11-2006 17:21:37 ]
pi_43682936



Merk en type: Renualt Premium 420
Eigenaar: VolkerRail
Land van herkomst: Nederland
Locatie: Utrecht CS
Datum: 18 november 2006
Fotograaf/Bron: Alex Miedema
Bijzonderheden: weg-rail voertuig
pi_43683012
Leuke picca's Alexxxx hoelaat heb je die geplaat ?
pi_43683284
quote:
Op zondag 19 november 2006 13:38 schreef Zug-Chef het volgende:
Zo rond 21 uur loop ik maar eens rustig naar de IC richting Leeuwarden, maar deze blijkt +15 te hebben. Ik heb geen zin om daarop in de kou te wachten en pak de stopper naar Zwolle. Helaas gingen we bij de bekende uitwijkplek te Putten aan de kant, en de IC mocht er langs. Meteen drie kwartier aan je broek, zodat ik vertrok om 21.32 uit Utrecht vertrok, maar pas om 23.57 in Leeuwarden aankwam.
Heel bekend. Die oplossing ook al eens geprobeerd, toen ook bij Putten aan de kant.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43683335
quote:
Op zondag 19 november 2006 13:52 schreef Zug-Chef het volgende:
Leuke picca's Alexxxx hoelaat heb je die geplaat ?
10:15 ongeveer. Ik heb er ook nog wat foto's van railkraantjes gemaakt, om 15:nogwat.
  zondag 19 november 2006 @ 14:35:32 #208
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43684260
quote:
Op zondag 19 november 2006 13:49 schreef Alexxxxx het volgende:
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
Merk en type: Renualt Premium 420
Eigenaar: VolkerRail
Land van herkomst: Nederland
Locatie: Utrecht CS
Datum: 18 november 2006
Fotograaf/Bron: Alex Miedema
Bijzonderheden: weg-rail voertuig
Ik vraag me altijd af, hoe komt zulk materieel op/van het spoor?
pi_43684734
quote:
Op zondag 19 november 2006 14:35 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ik vraag me altijd af, hoe komt zulk materieel op/van het spoor?
op een overweg (oid) de bocht om, spoorwieltjes naar beneden, de treinverlichtingknop en ATB knop even indrukken, en gaan met die banaan
  zondag 19 november 2006 @ 14:58:52 #210
148385 Wadloper
Noorderling
pi_43685058
Hebben die dingen ook ATB aan boord?
pi_43686625
quote:
Op zondag 19 november 2006 14:49 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

op een overweg (oid) de bocht om, spoorwieltjes naar beneden, de treinverlichtingknop en ATB knop even indrukken, en gaan met die banaan
wat is een renualt ? :-P
  zondag 19 november 2006 @ 15:47:46 #212
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43686651
quote:
Op zondag 19 november 2006 14:49 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

op een overweg (oid) de bocht om, spoorwieltjes naar beneden, de treinverlichtingknop en ATB knop even indrukken, en gaan met die banaan
Dat wil ik ook met m'n auto kunnen
pi_43686765
quote:
Op zondag 19 november 2006 15:47 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

wat is een renualt ? :-P
Dat is een tikfout
pi_43686799
quote:
Op zondag 19 november 2006 15:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Dat wil ik ook met m'n auto kunnen
Er bestaat een railvaardige uitvoering van de originel WO2 Jeep

  Heeft over alles een mening 2022 zondag 19 november 2006 @ 16:19:37 #215
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43687822
quote:
Op zondag 19 november 2006 14:49 schreef Alexxxxx het volgende:
op een overweg (oid) de bocht om, spoorwieltjes naar beneden, de treinverlichtingknop en ATB knop even indrukken, en gaan met die banaan
Het schijnt dat er in Utrecht een soort "in de weg doodlopend spoor" komt om zulke wagens te railen. Spoor 77, een aftaksel van spoor 19 geloof ik.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43687946
quote:
Op zondag 19 november 2006 16:19 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Het schijnt dat er in Utrecht een soort "in de weg doodlopend spoor" komt om zulke wagens te railen. Spoor 77, een aftaksel van spoor 19 geloof ik.
die heb je zo hhier en daar ook In Leeuwarden reden ze bijvoorbeeld het spoor op bij de containerterminal, waar het spoor ook in de weg verzonken is.
  zondag 19 november 2006 @ 16:36:10 #217
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_43688325
quote:
Op zondag 19 november 2006 16:19 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Het schijnt dat er in Utrecht een soort "in de weg doodlopend spoor" komt om zulke wagens te railen. Spoor 77, een aftaksel van spoor 19 geloof ik.
Komt? Nee, dat ligt er al.
pi_43688700
Voor als er geïnteresseerden zijn: Gottwald railkranen
pi_43688808
16:36 uur Dordrecht<->Geldermalsen Door een planningsfout rijden er tussen Gorinchem en Geldermalsen geen treinen. Vertraging: 30-60 minuten. Prognose: * Einde tussen 17.30 en 18.30 uur.

PLANNINGSFOUT
pi_43689094
quote:
Op zondag 19 november 2006 16:52 schreef Willy84 het volgende:
16:36 uur Dordrecht<->Geldermalsen Door een planningsfout rijden er tussen Gorinchem en Geldermalsen geen treinen. Vertraging: 30-60 minuten. Prognose: * Einde tussen 17.30 en 18.30 uur.

PLANNINGSFOUT
whehehe, welke stageloper heeft op een verkeerd knopje gedrukt?
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 19 november 2006 @ 17:09:17 #221
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43689297
quote:
Toelichting voorval: Een planningsfout LeerdamVanaf 16.20 uur wordt station Leerdam versperd door twee goederentreinen. Ze zijn beiden te lang voor de beschikbare spoorlengte aldaar. Een van de treinen moet teruggehaald worden naar Beesd. Dat zal waarschijnlijk een uur vergen.
Hoor ik van een StationsInformant hier

Hersenloze debielen daar af en toe, prorail
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43689473
Dat bedoel ik dus.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  zondag 19 november 2006 @ 17:29:41 #223
148385 Wadloper
Noorderling
pi_43689950
Prorail
pi_43690186
Teringlijers hebben gister ook al niet normaal veel debiele groene hekjes bij een mooie spotplek geplaatst, waardoor ik 3 km verder moest omlopen om bij een fatsoenlijkere plek te kunnen staan
pi_43690776
quote:
Op zondag 19 november 2006 17:36 schreef Zug-Chef het volgende:
Teringlijers hebben gister ook al niet normaal veel debiele groene hekjes bij een mooie spotplek geplaatst, waardoor ik 3 km verder moest omlopen om bij een fatsoenlijkere plek te kunnen staan
Kameel huren! kan je prima rondom je spotten
pi_43691341
Ga je mee ?
pi_43691446
quote:
Op zondag 19 november 2006 18:15 schreef Zug-Chef het volgende:
Ga je mee ?
als jij huurt wil ik wel mee hoor :>
  zondag 19 november 2006 @ 18:50:05 #228
148385 Wadloper
Noorderling
pi_43692345
In Groningen hebben ze dat parkeerterrein ook gesloten
Nu kan ik geen foto's meer van de zijkanten maken
(Vanaf andere plekken heb je niet zo goed zicht op de zijkant)
pi_43693815
quote:
Op zondag 19 november 2006 18:50 schreef Wadloper het volgende:
In Groningen hebben ze dat parkeerterrein ook gesloten
Nu kan ik geen foto's meer van de zijkanten maken
(Vanaf andere plekken heb je niet zo goed zicht op de zijkant)
Ik zou als ik jou was eens langs de baan gaan staan in plaats van op het station
pi_43694254
Wie kan er wat meer vertellen over de avmz rijtuigen, dat zijn dus de blauwe rijtuigen die ik wel vaker op de Dijkgracht heb zien staan. De laatste keer stonden er 5 stuks tegen 10 stuks daarvoor.
pi_43694364
NS heeft bij collega-vervoerder DB ruim 100 rijtuigen gehuurd. (hov-rn)
De aanschaf van een derde vervolgserie VIRM is zeker. Omdat de grote revisie en ombouw tot IC-materieel van DD-AR technisch nogal wat voeten in de aarde heeft en sowieso pas in 2011 en 2012 van start kan gaan, lijkt de aanschaf van extra VIRM goedkoper. Met DD-AR kan vervolgens de toe- en afname van reizigersgroei worden gereguleerd. Bombardier heeft ken-nelijk de mallen van VIRM nog niet vernietigd, want al begin 2008 kan het extra materieel instromen. De bestelling omvat 50 vierwagenstammen. (hov-rn)

Als ik het goed begrijp krijgen we er 300 bakken bij de komende jaren. Plus de nieuwe sprinters.
Zijn er misschien meer bronnen die bovenstaand nieuws bevestigen. Want bijvoorbeeld over de termin van indienststelling van de DB rijtuigen kan ik niks vinden
  zondag 19 november 2006 @ 20:01:36 #232
148385 Wadloper
Noorderling
pi_43694607
quote:
Op zondag 19 november 2006 19:32 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Ik zou als ik jou was eens langs de baan gaan staan in plaats van op het station
Ga ik ook binnenkort eens doen
Maar station vind ik ook wel leuk om te fotograferen
Kan je ook het interieur enzo fotograferen
pi_43694633
Ik hoop dat ze in de originele kleuren blijven, maar dat zal wel weer niet
pi_43695072
quote:
Op zondag 19 november 2006 19:52 schreef Willy84 het volgende:
NS heeft bij collega-vervoerder DB ruim 100 rijtuigen gehuurd. (hov-rn)
De aanschaf van een derde vervolgserie VIRM is zeker. Omdat de grote revisie en ombouw tot IC-materieel van DD-AR technisch nogal wat voeten in de aarde heeft en sowieso pas in 2011 en 2012 van start kan gaan, lijkt de aanschaf van extra VIRM goedkoper. Met DD-AR kan vervolgens de toe- en afname van reizigersgroei worden gereguleerd. Bombardier heeft ken-nelijk de mallen van VIRM nog niet vernietigd, want al begin 2008 kan het extra materieel instromen. De bestelling omvat 50 vierwagenstammen. (hov-rn)

Als ik het goed begrijp krijgen we er 300 bakken bij de komende jaren. Plus de nieuwe sprinters.
Zijn er misschien meer bronnen die bovenstaand nieuws bevestigen. Want bijvoorbeeld over de termin van indienststelling van de DB rijtuigen kan ik niks vinden
nice! kan dr veel Plan V / T naar de schroot
pi_43695169
quote:
Op zondag 19 november 2006 20:14 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

nice! kan dr veel Plan V / T naar de schroot
Ik denk het niet, die nieuwe sprinters gaan toch in de Randstad rijden, en wij krijgen hier in t oosten en noorden de ouwe zut, wedden
pi_43695360
quote:
Op zondag 19 november 2006 20:16 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Ik denk het niet, die nieuwe sprinters gaan toch in de Randstad rijden, en wij krijgen hier in t oosten en noorden de ouwe zut, wedden
als ze de ICM 3/4 maar op leeuwarden/groningen laten hobbelen,

extra stopdiensten ofzo dr BIJ met T / V is wel reeel natuurlijk
pi_43696131
Ach er gaat iig nu zeker DM90 rijden als stopper Gn - Zl
pi_43696590
Paar 500-diensten vanaf Gn gaan met IRM gereden worden.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43700407
quote:
Op zondag 19 november 2006 20:56 schreef vw_caddy het volgende:
Paar 500-diensten vanaf Gn gaan met IRM gereden worden.
ik heb t over de 9100 serie
  zondag 19 november 2006 @ 22:28:44 #240
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43700989
Wat een gave foto's bij Mda genomen! Ik zat de hele dag een beetje in de trein, mij ergerend aan het saaie regenachtige kloteweer vandaag. Helaas dus ook geen aansprekende foto's gemaakt...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43707983
Hier in Groningen was het gewoon een hele dag droog
Alleen ben geen foto's gaan maken
  maandag 20 november 2006 @ 08:07:49 #242
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43708318
quote:
Op maandag 20 november 2006 06:27 schreef Wadloper het volgende:
Hier in Groningen was het gewoon een hele dag droog
Alleen ben geen foto's gaan maken
Ik ben van Rtd naar Gvc gegaan via Randstadrail, en toen via Ut, Hrl, Mt, Rm, Nm, Zp, Apd terug naar Rtd, en het was overal bagger.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport maandag 20 november 2006 @ 10:37:23 #243
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43710703
quote:
Op zondag 19 november 2006 15:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Dat wil ik ook met m'n auto kunnen
Kijk maar hoe James Bond het doet
Was gisteravond nog op tv.

De werkzaamheden op Groningen Noord schieten ook op. Ze zijn bij mijn weten bijna klaat met het omzetten van een tijdelijk perron naar een definitief perron.
Altijd onderweg naar het avontuur
  maandag 20 november 2006 @ 10:40:02 #244
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43710771
Nieuws:

Op Rotterdam Centraal zijn twee treinen op elkaar gebotst. Het betreft een lege goederentrein en een lege reizigerstrein. Van en naar Rotterdam is geen treinverkeer mogelijk op dit moment.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43710848
Treinbotsing Rotterdam Centraal
Op Rotterdam Centraal zijn halverwege de ochtend twee treinen tegen elkaar gebotst. Niemand raakte gewond. Bij het ongeluk zijn een lege goederentrein en een lege passagierstrein betrokken.

uitgegeven: 10:11 20-11-2006 gewijzigd: 10:11 20-11-2006


Het treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal ondervindt vooralsnog geen hinder van het ongeluk.
---------------------------------------

Aanrijding rotterdam
Van en naar Rotterdam moeten reizigers rekening houden met een vertraging van meer dan 60 minuten.
Door een aanrijding rijden er van en naar Rotterdam geen treinen.
---------------------------------------

Was ik even blij dat ik de laatste trein uit die richting had
I was built to be the best, the number one and nothing less!
  Redactie Frontpage / Sport maandag 20 november 2006 @ 10:50:52 #246
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43711017
Is het weer eens zo ver
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43711276
Vertragingen op spoor door botsing
Er is geen treinverkeer mogelijk van en naar het Centraal Station in Rotterdam. Dat komt door een botsing tussen twee treinen net voor het station ter hoogte van de Statentunnel.

uitgegeven: 10:11 20-11-2006 gewijzigd: 10:11 20-11-2006


Niemand raakte gewond bij de aanrijding. Volgens de spoorwegpolitie gaat het om een lege goederentrein en een lege passagierstrein en is er wel flink wat materiële schade. Er zouden containers van de wagons af zijn gevallen.

Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van meer dan een uur.

bron: http://www.rijnmond.nl
I was built to be the best, the number one and nothing less!
  maandag 20 november 2006 @ 11:40:26 #248
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43712244
In een van de containers zou wat troep zitten.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43712387
Natriumboorhydride om precies te zijn
I was built to be the best, the number one and nothing less!
pi_43712965
Lekker zooitje

I was built to be the best, the number one and nothing less!
pi_43715254
quote:
Op maandag 20 november 2006 12:06 schreef biertapper het volgende:

Lekker zooitje

[afbeelding]
Check die sprinter daar achter ....

Wees echt blij dat daar geen mensen in zaten!
pi_43718783
Sowiezo chaos vandaag. Elke trein op Zwolle had vertraging vanochtend. En tussen Nijverdal en Raalte was er een trein kapot gegaan.
pi_43718832
die sprinter staat er ook niet zo happie bij nee :p
pi_43721455
Zeg welke Lok stond voor de goederentrein? Was het R4C, ERS of ACTS ?
pi_43721505
Rolandrail meldt dat het om de Veendam shuttle van ACTS gaat met waarschijnlijk de 581* als trekkracht
pi_43722782
de 5811 . Kijk hier voor meer foto's.

EDIT: Link werkt soms wel en soms niet (teveel bezoekers )
Groeten Maik
pi_43722812
Die site is dood volgens mij...
  Redactie Frontpage / Sport maandag 20 november 2006 @ 18:46:42 #258
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43723825
De Vlavlip ziet er niet best uit. Gelukkig waren er geen passagiers aan boord.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43724165
quote:
Op maandag 20 november 2006 18:46 schreef Peterselieman het volgende:
De Vlavlip ziet er niet best uit. Gelukkig waren er geen passagiers aan boord.
de vla is geflipt
  Redactie Frontpage / Sport maandag 20 november 2006 @ 19:02:52 #260
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43724362
Bijna wel ja
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43725023
Behalve dat was het spoor weer eens glad . Was weer goed geregeld bij de NS eerst zeggen dat iedereen vanuit Arnhem via de 3600 naar S'hertogenbosch moet die op +20 reed.
En na +15 werd er gezegd, oohj rijd wel een trein via Ede-W. Nogal erg wispelturig , maar ja beter dat ze het zeggen dan dat ze het niet doen. maar wat me dan verbaast is dat de ICE, doodleuk eff aan komt rijden, en er gewoon 2 goederen-treinen wel mogen
  Redactie Frontpage / Sport maandag 20 november 2006 @ 19:24:02 #262
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43725102
Met die goederentreinen heeft de NS niets te maken. Dat beslissen de vervoerders in overleg met prorail. De NS staat hier volledig buiten. Daardoor moeten treinen netjes op hun beurt wachten om bepaalde stations te mogen binnenrijden.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43726238
En daarom moeten goederentreinen gewoon altijd voorrang krijgen vind ik. Het is tevens economisch slecht als een goederentrein moet wachten op personentreinen. Goederentreinen zijn ook langer en daarom kan je die beter zo snel mogelijk doorsturen naar het volgende blok, dan laten wachten.
pi_43727332
quote:
Op maandag 20 november 2006 19:54 schreef Zug-Chef het volgende:
En daarom moeten goederentreinen gewoon altijd voorrang krijgen vind ik. Het is tevens economisch slecht als een goederentrein moet wachten op personentreinen. Goederentreinen zijn ook langer en daarom kan je die beter zo snel mogelijk doorsturen naar het volgende blok, dan laten wachten.
of waar mogelijk en waar de marges krap zijn iig zorgen voor een fatsoenlijk inhaalspoor @ voor bijde rijrichtingen,
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 20 november 2006 @ 20:34:13 #265
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43727627
quote:
Op maandag 20 november 2006 19:54 schreef Zug-Chef het volgende:
En daarom moeten goederentreinen gewoon altijd voorrang krijgen vind ik. Het is tevens economisch slecht als een goederentrein moet wachten op personentreinen. Goederentreinen zijn ook langer en daarom kan je die beter zo snel mogelijk doorsturen naar het volgende blok, dan laten wachten.
Als ik op tijd bij een sollicitatiegesprek moet zijn mag Al-Qaeda elke goederentrein opblazen die me daarvoor in de weg staat hoor
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport maandag 20 november 2006 @ 20:42:26 #266
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43727973
Dan heb je zeker binnenkort al een sollicitatiegesprek. Tenminste als ik af moet gaan op een bericht op de FP van enkele weken geleden over een mogelijke aanslag in Nederland
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 20 november 2006 @ 20:45:01 #267
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43728096
Welnee
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43732683
quote:
Op maandag 20 november 2006 19:54 schreef Zug-Chef het volgende:
En daarom moeten goederentreinen gewoon altijd voorrang krijgen vind ik. Het is tevens economisch slecht als een goederentrein moet wachten op personentreinen. Goederentreinen zijn ook langer en daarom kan je die beter zo snel mogelijk doorsturen naar het volgende blok, dan laten wachten.
Opzich is lengte niet zo'n ramp, af en toe wel . Maar voor de rest tuft het wel door, maar probleem is, het opgang krijgen van zo'n trein . Er gaan meestal wel enkele kilometers en minuten voorbij voordat het zaakje weer fatsoenlijk tuft .

Maar het ging mij er om, dat het me steeds vaker verbaast dat Pro-rail goederen voor passagierstrein gaat, en de goederentrein word onderweg weer ingehaald door de passagierstrein...
Dan kan je beter zeggen, goederen laten wachten, passagierstrein voor en dan goederen. Dan heb je toch veel betere doorstroming, goederen komt toch niet op de minuut nauwkeurig

Nou ja straks zit iedereen hopelijk op de betuwelijn .
  Redactie Frontpage / Sport maandag 20 november 2006 @ 23:08:11 #269
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43732853
zeker niet alle goederentreinen gaan via de betuwelijn. Denk maar eens aan de Lw en Veendam shutlle en de VAMtreinen.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43732889
Nou zeg je wel 2 dingen die dus tegenstrijdig zijn he Eerst dat de opgang zo traag is, en vervolgens dat het wel beter is om de goederen te laten wachten

En ik denk niet dat er nu zo denderend veel over de betuwelijn zal gaan, alleen het verkeer tussen de havens en Emmerich (en dat zijn er zo'n 60 per dag), de rest blijft op de plek waar het zit...
pi_43732920
quote:
Op maandag 20 november 2006 23:08 schreef Peterselieman het volgende:
zeker niet alle goederentreinen gaan via de betuwelijn. Denk maar eens aan de Lw en Veendam shutlle en de VAMtreinen.
Sterker nog, er gaan maar zo'n 60 goederentreinen daar langs, alle goederen die naar Essen, Venlo en Bad Bentheim moeten blijven gewoon op de plek rijden waar ze nu al rijden
  dinsdag 21 november 2006 @ 07:33:24 #272
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43738294
Ff een testje met de KPN hotspot op Utrecht Centraal... De groeten vanaf spoor 15...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43739273
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 07:33 schreef Duvel het volgende:
Ff een testje met de KPN hotspot op Utrecht Centraal... De groeten vanaf spoor 15...
Daar zat ik een half jaar geleden ook
  dinsdag 21 november 2006 @ 09:06:35 #274
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43739359
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 09:01 schreef Dichterbijer het volgende:

[..]

Daar zat ik een half jaar geleden ook
Het werkt, maar niet heel snel... En de accu van m'n laptop was gelijk leeg, maar dat kan ook komen door vijf dagen stand-by staan...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43740952
quote:
Op maandag 20 november 2006 19:24 schreef Peterselieman het volgende:
Met die goederentreinen heeft de NS niets te maken. Dat beslissen de vervoerders in overleg met prorail. De NS staat hier volledig buiten. Daardoor moeten treinen netjes op hun beurt wachten om bepaalde stations te mogen binnenrijden.
Als je een goederentrein naar een passeerspoor verplaatst om zo een IC te laten passeren, dan heeft de volgende trein ook weer last van die goederentrein. Zoals iemand hier al eerder zei duurt het een ontzettende lange tijd voordat een goederentrein van af 0 weer op zijn topsnelheid zit. In die tussentijd zit de volgende trein weer achter hem. Dan maar even dat die ene IC vertraging oploopt, maar dat de rest daarna weer gewoon door kan rijden.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43741434
Treinbotsing bij station Arnhem

Uitgegeven: 21 november 2006 10:22
Laatst gewijzigd: 21 november 2006 10:50

AMSTERDAM - Nabij station Arnhem zijn dinsdagochtend even na 10.00 een goederentrein en een passagierstrein op elkaar gebotst. In de passagierstrein zaten mensen. Volgens de politie zijn minstens vijf mensen gewond geraakt.

Volgens RTV Gelderland gaat het om de stoptrein Zutphen-Nijmegen. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Hulpdiensten zijn ter plaatse.

Van en naar Arnhem is sinds 10.15 geen treinverkeer mogelijk. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van een uur. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.
---------------------------------------------------------------------------------------

Goed bezig bij ns/prorail
I was built to be the best, the number one and nothing less!
  dinsdag 21 november 2006 @ 10:53:00 #277
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43741442
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 10:31 schreef vw_caddy het volgende:

[..]

Als je een goederentrein naar een passeerspoor verplaatst om zo een IC te laten passeren, dan heeft de volgende trein ook weer last van die goederentrein. Zoals iemand hier al eerder zei duurt het een ontzettende lange tijd voordat een goederentrein van af 0 weer op zijn topsnelheid zit. In die tussentijd zit de volgende trein weer achter hem. Dan maar even dat die ene IC vertraging oploopt, maar dat de rest daarna weer gewoon door kan rijden.
En bedenk dat die goederentrein eerst moet remmen voor ie het wissel naar het passerspoor kan pakken. Dan rijdt ie met de huidige beveiliging eerst zo'n anderhalve kilometer 40 km/h voordat ie dat spoor op rijdt, moet dan remmen. Al met al kun je 'm beter met 90 km/h laten doorsukkelen omdat het passeerspoor meer tijd kost. De oplossing is gewoon alles viersporig, dan kan er gewoon al rijden gepasseerd worden.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  dinsdag 21 november 2006 @ 10:53:28 #278
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43741447
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 10:52 schreef biertapper het volgende:

Goed bezig bij ns/prorail
Ik zag een fototje: weer een gekreukelde Plan V erbij...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43741517
I was built to be the best, the number one and nothing less!
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 10:58:20 #280
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43741560
Gaat lekker deze week zo.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43741674
I was built to be the best, the number one and nothing less!
pi_43741693
Zow dat is een flinke klap geweest denk ik
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 11:05:55 #283
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43741757
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 10:53 schreef Duvel het volgende:

[..]

En bedenk dat die goederentrein eerst moet remmen voor ie het wissel naar het passerspoor kan pakken. Dan rijdt ie met de huidige beveiliging eerst zo'n anderhalve kilometer 40 km/h voordat ie dat spoor op rijdt, moet dan remmen. Al met al kun je 'm beter met 90 km/h laten doorsukkelen omdat het passeerspoor meer tijd kost. De oplossing is gewoon alles viersporig, dan kan er gewoon al rijden gepasseerd worden.
Viersporigheid lost ook weer niet alles op. Een van de problemen zit m er ook in het bestaan van de automatische rijweginstelling. Deze stuurt een trein uit dezelfde treinserie ieder uur weer over hetzelfde stukje spoor. Bij een vertraging kan een intercity daardoor bijvoorbeeld achter een stoptrein terecht komen. Beter zou zijn om het systeem meer dynamisch te maken. Wat is de beste manier om de treinen over het spoor te leiden gegeven de beperkingen die er zijn, zoals verschillende snelheden, lengtes, vertragingen, etc. Daarbij moet het wel zo zijn dat een trein uit dezelfde serie wel zoveel mogelijk op hetzelfde perron stopt, tenzij het stoppen op het andere perron, waarbij de passagiers niet te ver hoeven te lopen, beter is voor de treinenloop.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 11:07:15 #284
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43741790
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 11:02 schreef biertapper het volgende:
[afbeelding]
Zit een beste knik in die bak. Dat moet een flinke klap zijn geweest
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43741925


vind het niet zo gek dat de machinist een van de gewonden was
I was built to be the best, the number one and nothing less!
pi_43741968
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 11:12 schreef biertapper het volgende:
[afbeelding]

vind het niet zo gek dat de machinist een van de gewonden was
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 11:15:18 #287
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43741996
Zo aan die foto te zien is er weer een Klaas van ACTS bij betrokken. Om welke gaat het deze keer?

Edit: Het gaat om de MRCE 513-9, een gehuurde klaas van ACTS. De goederentrein werd door de ERS gereden. De treinstellen van de personentrein zijn de 825+531. Een Plan V + Plan T. De V heeft de meeste schade opgelopen.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43742067
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 11:15 schreef Peterselieman het volgende:
Zo aan die foto te zien is er weer een Klaas van ACTS bij betrokken. Om welke gaat het deze keer?
quote:
Forum op RolandRail meld dat het om de 42377 gaat van ERS met als trekkracht de MRCE 513-9. Juist ja, de gehuurde Klaas van ACTS. OVL meld dat de 7632 (825+531) er bij betrokken is.
Bovenstaande quote komt van somda forum
I was built to be the best, the number one and nothing less!
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 11:20:42 #289
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43742151
ik heb het inmiddels in mn post gezet
Altijd onderweg naar het avontuur
  dinsdag 21 november 2006 @ 11:24:13 #290
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43742264
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 11:05 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Viersporigheid lost ook weer niet alles op. Een van de problemen zit m er ook in het bestaan van de automatische rijweginstelling. Deze stuurt een trein uit dezelfde treinserie ieder uur weer over hetzelfde stukje spoor. Bij een vertraging kan een intercity daardoor bijvoorbeeld achter een stoptrein terecht komen. Beter zou zijn om het systeem meer dynamisch te maken. Wat is de beste manier om de treinen over het spoor te leiden gegeven de beperkingen die er zijn, zoals verschillende snelheden, lengtes, vertragingen, etc. Daarbij moet het wel zo zijn dat een trein uit dezelfde serie wel zoveel mogelijk op hetzelfde perron stopt, tenzij het stoppen op het andere perron, waarbij de passagiers niet te ver hoeven te lopen, beter is voor de treinenloop.
ARI is sowieso de bron van vele kwaden, onder andere luie treindienstleiders die niet meer weten wat ze moeten doen als het een keer misgaat. Maar ook de oorzaak van deelrijwegen en daarmee mede schuldig aan een aantal aanrijdingen. (Ja, dat is een boude veronderstelling...)
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43742544
Je kunt nu haast alleen nog via Utrecht - Den Bosch naar het zuiden.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 11:52:21 #292
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43743088
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 11:24 schreef Duvel het volgende:

[..]

ARI is sowieso de bron van vele kwaden, onder andere luie treindienstleiders die niet meer weten wat ze moeten doen als het een keer misgaat. Maar ook de oorzaak van deelrijwegen en daarmee mede schuldig aan een aantal aanrijdingen. (Ja, dat is een boude veronderstelling...)
Het klopt wel ja. Treinen die dezelfde richting op gaan, mogen tegelijkertijd hetzelde station verlaten. Echter krijgt een van die treinen bij het verlaten van het station een rood sein, dat na enige tijd op oranje of groen springt. Door de lage snelheid grijpt de ATB niet in als het rode sein genegeerd wordt met aanrijdingen tot gevolg.

Zoiets dus:

Bron: Nico Spilt

ik was eigenlijk op zoek naar een plaatje van het ongeluk bij Dordrecht in 1999. Helaas kan ik het niet vinden. Het is namelijk een zeer goed voorbeeld van wat er mis kan gaan als een dwergsein genegeerd wordt.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43743373
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 11:12 schreef biertapper het volgende:
[afbeelding]

vind het niet zo gek dat de machinist een van de gewonden was
Zo, die mag van geluk spreken dat ie nog leeft.



[ Bericht 2% gewijzigd door vw_caddy op 21-11-2006 12:09:27 ]
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43743377
Gaat lekkkkkkkkkkkkkker!!

weer een Plan V naar de schroothoop?
pi_43743971

hoezo kreukelzone?
(foto's: sjoe538 )
bye
pi_43744004
inmiddels al 24 gewonden
8 naar et ziekenhuis
----&gt; Schumacher, je was een groot sportman! &lt;----
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 12:27:35 #297
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43744072
Het is niet Plan V 825, maar 826 die er bij betrokken was.

Die klaas heeft niet meer dan enkele krassen en misschien een deukje. Gelukkig dat de mcn van de passagierstrein op tijd is weggevlucht.

Edit:
quote:
Met de Class 66, ACTS/ERS (Melnik) MRCE 513-9 valt het allemaal mee, de loc heeft de Plan V 826 aan het spit geregen. De neus is totaal platgedrukt, alles is naar binnentoe platgedrukt. De treinen zijn niet 'recht' op elkaar gereden. Het voorste draaistel staat overdwars op het spoor. De middenbalg, of hoe je zoiets noemt is totaal weg en heeft zich in de tweede bak gedrukt.De twee draaistellen zijn hierbij tegen elkaar aangelopen, dus er zal iets door de klap onder weggescheurt zijn.De andere kant van de trein en de neus van Plan T 531 hebben schade opgelopen.
Bovenstaande stukje komt van Somda
Altijd onderweg naar het avontuur
  dinsdag 21 november 2006 @ 12:51:40 #298
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43744718
Hm slordig zo, die Plan V kun je afschrijven.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43745619
gaat lekker met de spoorwegen vandaag de dag...
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 13:29:37 #300
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43745812
Denk idd niet dat ze het V'tje op gaan lappen. Zal te duur worden en het V'tje zal de veel beschadigd zijn. Het is al het 2e stel dat compleet de vernieling in gaat na een botsing met een Klaas, na de botsing met de 3405.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 21 november 2006 @ 13:31:09 #301
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43745857
Vol
Altijd onderweg naar het avontuur
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')