abonnement Unibet Coolblue
pi_44107402
quote:
Op zondag 3 december 2006 15:39 schreef Bluezz het volgende:
In de tuin Het regent hier al de hele dag

Jammer dat het geen geurinternet is, het pruttelt en geurt al heerlijk
klik hier.
Ik heb serieus een huis in de tuin Maargoed, ik weet niet of mijn stoofpot zo'n succes wordt, misschien ligt het aan de gerookte paprikapoeder. Weet iemand waar je dat in godsnaam moet halen?
  zondag 3 december 2006 @ 17:00:19 #177
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44107494
quote:
Op zondag 3 december 2006 16:56 schreef K-mail het volgende:

[..]

Ik heb serieus een huis in de tuin Maargoed, ik weet niet of mijn stoofpot zo'n succes wordt, misschien ligt het aan de gerookte paprikapoeder. Weet iemand waar je dat in godsnaam moet halen?
Bij een winkeltje dat Spaanse/ mediterrane producten verkoopt.
Of hier: http://www.finetaste.nl/
Zoeken op 'paprika'.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44110074
stoofpotvp
pi_44110506
Nou, het was lekker! Maar niet heel erg bijzonder vond ik...
  zondag 3 december 2006 @ 19:11:25 #180
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44110764
quote:
Op zondag 3 december 2006 18:59 schreef K-mail het volgende:
Nou, het was lekker! Maar niet heel erg bijzonder vond ik...
Hè wat jammer nou
Wat ontbrak eraan?

Enig idee of en hoe je het de volgende keer anders zou kunnen doen?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44110996
quote:
Op zondag 3 december 2006 19:11 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Hè wat jammer nou
Wat ontbrak eraan?

Enig idee of en hoe je het de volgende keer anders zou kunnen doen?
Niet echt, ik denk dat ik in ieder geval die gerookte troep erin had moeten doen. En geen chilies de volgende keer, dat vind ik wel lekker, maar twas net wat te overheersend.
  zondag 3 december 2006 @ 19:46:51 #183
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_44111649
Mjumiie

Hee golfer, eet je bord eens leeg
Confidence through competence
  zondag 3 december 2006 @ 19:51:50 #184
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_44111786
Varkensstoof


600 gram varkenspoulet
2 zoete uien
2 teentjes knoflook
1groene paprika en 1 rode paprika
250 gram champignons
1,5 eetl. bloem
3 eetl. olijfolie
1,5 eetl. bloem
150 pilsener bier
500 gram pomodori-tomaten
2 laurierbladen
4 kruidnagels
zout
peper

Pel de uien en snijd ze in ringen.
Pel de knoflook en snijd in plakjes.
Maak de paprika schoon en snijd ze in grove stukken.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Bestrooi het vlees met de bloem en peper.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin.
Bak de uien en de knoflook 3 minuten mee.
Schep de paprika en de champignons erdoor en bak alles 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de tomaten toe en breng alles aan de kook.
Schenk het bier voorzichtig langs de kant van de pan bij het vlees en voeg de kruidnagels, de laurierbladen en zout en peper toe.
Stoof het vlees op laag vuur in 1 uur en 15 minuten helemaal gaar.


“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 3 december 2006 @ 20:08:43 #185
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44112207
quote:
Op zondag 3 december 2006 19:46 schreef Stereotomy het volgende:
Mjumiie

Hee golfer, eet je bord eens leeg
dat was het bordje van Bluezz.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_44120038
Hier ook een:

Runderlappen in blokjes
500 gr. tutti frutti
500cl. sterke koffie
150 gr. bruine basterd suiker

Runderblokjes aan braden
de koffie erbij doen met de bruine suiker en aanvullen met een klein beetje water. (hier gaat het een beetje op gevoel)
ondertussen de tutti fruttie wellen in water.
Op de helft van de stooftijd de gewelde tutti frutti erbij doen. (met het resterende vocht)

Serveren met rijst en een komkommersalade.
Inspiratieloos!
pi_44122271
of deze..

Lamsstoofschotel voor ca. 6 personen

- 1 kg grove stukken van de lamsschouder, de -nek of de –bout
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 winterwortel
- 2 paprika’s
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- 50 g boter
- 2 potten kalfsfond
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 6 vastkokende aardappels
- bosje peterselie
- ½ bosje bieslook

Snijd het vlees in grove stukken. Maak de groente schoon; snijd de lenteuitjes in stukken, de wortel in plakken en de parika’s in repen of vierkantjes. Pel de tenen knoflook en pers ze uit of snijd ze in ragfijne plakjes.
Verhit in een pan met dikke bodem een flinke scheut olijfolie en voeg de boter toe. Schroei hierin het vlees rondom dicht. Blus af met één pot fond. Fruit in een tweede pan de groente aan in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat al omscheppend 1-2 minuten meefruiten (ontzuren). Blus af met de andere pot fond en voeg dit alles bij het vlees. Laat de stoofschotel ca. 1 – 2 ½ uur stoven. Voeg een half uur voor het einde van de stooftijd de in stukken gesneden aardappel toe. Hak de kruiden fijn en strooi die vlak voor het serveren over het vlees

Tip: Hoe langer het vlees stooft hoe zachter het wordt. Vaak kun je het al na een uur eten, maar wordt het nóg lekkerder wanneer je het nog even langer door laat sudderen.

Lekker hierbij is een Urtyp Pilsner met een krachtige karakter en een typerende oersmaak. Dit goudblonde pils, gebrouwen volgens het recept ontdekt rond 1840 in de stad Pilsen in Tsjechië heeft een droge afdronk die prima past bij het zachte lamsvlees.
De Puta Madre
pi_44122864
Ik vraag mij soms af waarom ik 's nachts in dit topic kijk als ik honger heb...
pi_44124775
Ik mis nog een lekker coq au vin-recept hier.
Iemand?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_44124844
quote:
Op maandag 4 december 2006 10:03 schreef shmoopy het volgende:
Ik mis nog een lekker coq au vin-recept hier.
Iemand?
De penis ongeveer 8 uur laten garen
pi_44124939
quote:
Op maandag 4 december 2006 10:06 schreef SCH het volgende:

[..]

De penis ongeveer 8 uur laten garen
Hm, ik ben niet zo'n fan van een lang voorspel eigenlijk.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_44124980
Het kan korter, maar dan is nog wat rood van binnen.
  maandag 4 december 2006 @ 11:01:32 #193
2873 No Nick
Unieker dan uniek
pi_44125905
quote:
Op zondag 3 december 2006 19:40 schreef Bluezz het volgende:




Eeeeeeeeeeen wat snap je niet aan FRIETEN?? Huh?

Ok, ik geef toe de eerste keer had ik er gewoon gekookte aardappelen bij en de tweede keer pas patat... rijst kan natuurlijk ook
Maar jullie vonden het wel wat dus?

Shit, nu krijg ik trek
Fok!hokker... en NietKlieker.
pi_44130059
We hadden nog heeeeeeeeel veel nasi staan, vandaar dat we dat erbij aten
En het smaakt echt heeeeerlijk
Vandaag nog een keer
pi_44130452
Okee, help me even.

In huis:
runderlappen, champignons, sjalotjes, peen, krieltjes, ontbijtkoek, kruidnagel, laurier, de hele bliksemse boel.
Maar dus ook bokbier en rode wijn (standaard ), en nu kan ik niet kiezen tussen die 2.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  maandag 4 december 2006 @ 13:51:08 #196
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44130573
quote:
Op maandag 4 december 2006 13:46 schreef shmoopy het volgende:
Okee, help me even.

In huis:
runderlappen, champignons, sjalotjes, peen, krieltjes, ontbijtkoek, kruidnagel, laurier, de hele bliksemse boel.
Maar dus ook bokbier en rode wijn (standaard ), en nu kan ik niet kiezen tussen die 2.
Ik zou voor het bier gaan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 4 december 2006 @ 13:51:10 #197
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44130574
quote:
Op maandag 4 december 2006 13:46 schreef shmoopy het volgende:
Okee, help me even.

In huis:
runderlappen, champignons, sjalotjes, peen, krieltjes, ontbijtkoek, kruidnagel, laurier, de hele bliksemse boel.
Maar dus ook bokbier en rode wijn (standaard ), en nu kan ik niet kiezen tussen die 2.
Dan drink je het één, en gooi je het ander door de stoofpot
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44130759
quote:
Op maandag 4 december 2006 13:51 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Dan drink je het één, en gooi je het ander door de stoofpot
Dat sowieso.

Maar ik denk dat ik idd voor het bier ga, klinkt zo lekker, maar zal ik die ontbijtkoek er dan toch nog wel bijgooien?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_44131008
Ontbijtkoek kom ik vaker tegen, ik vind het spannend
Doen dus
pi_44131532
Ja, dan mag ik proefkonijntje spelen, zeker?

Maar ik doe het er idd bij, heb nu het vlees met het bier, de aangefruite sjalotjes, peperkorrels en laurier in de pan, en het ruikt al heerlijk.
Kon alleen nergens jeneverbessen vinden, ik had echt hele oude van tig jaar terug liggen, zal toch geen ramp zijn verder, hoe smaken die dingen eigenlijk?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')