abonnement Unibet Coolblue
pi_43518529
Het is ook erg lekker om zilveruitjes te gebruiken in een stoofpot. Ik bedoel niet de zure uit een potje maar gewoon de kleine uitjes. Je kunt ze heel laten tijdens het stoven, erg lekker.

Nog twee variaties op stoofpotten met bier:
- voeg aan het eind van de kooktijd wat plakjes ontbijkoek toe. Deze lossen helemaal op en en maken de saus een beetje dikker een een klein beetje kruidiger. Van de ontbijtkoek zelf vind je echt helemaal niets meer terug.
- gebruik kriek in plaats van gewoon bier en voeg aan het eind een halve pot kersen toe. Heerlijk fris-zoet.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  maandag 13 november 2006 @ 19:58:11 #27
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43518784
Waar koop je ' verse' zilveruitjes lemonlime?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_43518916
Gewoon in de supermarkt. Ik koop ze bij de plusmarkt maar ergens anders zullen ze vast ook wel zijn. En anders kun je het altijd op de markt proberen.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  maandag 13 november 2006 @ 20:04:26 #29
74196 doemaardrie
of toch vier???
pi_43519009
Ik begin te kwijlen van dit topic.
  maandag 13 november 2006 @ 20:18:33 #30
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_43519558
Er staan wel een paar erg lekkere recepten hier in dit topic.

Binnenkort ga ik dus maar weer eens houthakken zodat Bluezz haar tieten in een bloemetjesjurk kan proppen gaan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 13 november 2006 @ 20:51:56 #31
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_43520955
gestoofd rundvlees met krielaardappeltjes


500 gram mager gesneden rundvlees; olijfolie; 6 sjalotjes; 1 teentje knoflook; 1 el bloem; 1 tl paprikapoeder; 0,5 liter kippenboullion; 1 blik gepelde tomaten met vocht, 1 dl rode wijn, 1 blaadje laurier; 1 takje marjolein( of potje), 350 gram krielaardappeltjes( voorgekookt Celavita/AH), 250 gram paksoi. zout en peper.

Bak de stukjes rundvlees aan in de olijfolie, bak de sjalotjes en de knoflook even mee. Strooi er de bloem en de paprikapoeder over. Voeg de kippenboullion, de gepelde tomaten met vocht, de rode wijn, laurier en de marjolein toe. Breng het mengsel aan de kook en laat afgedekt 1,5 a 2 uur zachtjes stoven. Voeg de krielaardappeltjes toe en laat het gerecht nog 20 min. zachtjes sudderen in een open pan. Voeg dan de paksoi toe en verwarm deze circa 5 minuten mee, breng op smaak met peper en zout. Vergeet het laurierblaadje niet te verwijderen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 13 november 2006 @ 20:57:30 #32
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43521215
Ik heb mijn chocoladerecept weer gevonden!





Ingrediënten
3-4 eetlepels olie

4 kippenbouten

1 ui, fijngesneden

1 zakje amandelschaafsel (55 g)

2 teentjes knoflook, fijngesneden

2 rode pepers, fijjngesneden

1 eetlepel sesamzaad

1 mespunt kruidnagelpoeder

1 mespunt kaneelpoeder

1 blik tomatenblokjes (400 ml)

30 g bittere chocolade, in blokjes

Materialen
staafmixer of keukenmachine


Bereiden
In braadpan olie verhitten en kip in 2 porties aanbraden. Kip uit pan nemen. Ui in achtergebleven bakvet zachtjes glazig bakken. Ui uit pan nemen. Zo nodig extra olie toevoegen en amandelen lichtbruin bakken. Knoflook, peper, sesamzaad, kruidnagel en kaneel toevoegen en even zachtjes meebakken (amandelen mogen niet te donker worden). Ui, amandelmengsel en deel van tomatenblokjes met staafmixer of in keukenmachine tot pulp draaien. Pulp terug in pan scheppen, rest van tomatenblokjes en chocolade toevoegen. Roeren tot chocolade gesmolten is. Saus op smaak brengen met zout. Kip in saus leggen en afgedekt op heel laag vuur (op vlamverdeler) in ca. 45 min. gaar laten stoven. Eventueel wat kokend water toevoegen om saus juiste dikte te geven: iets dunner dan appelmoes.


Wijnadvies
Volle, ronde, vaak wat kruidige rode wijnen

Uit de Allerhande
Snobs have more fun!
KLIK!
  maandag 13 november 2006 @ 21:55:19 #33
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43523906
quote:
Op maandag 13 november 2006 20:01 schreef lemonlime het volgende:
Gewoon in de supermarkt. Ik koop ze bij de plusmarkt maar ergens anders zullen ze vast ook wel zijn. En anders kun je het altijd op de markt proberen.
Kun je daar ook sjarlotjes voor gebruiken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_43524145
quote:
Op maandag 13 november 2006 21:55 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Kun je daar ook sjarlotjes voor gebruiken?
Tuurlijk, die zijn alleen iets sterker van smaak, vaak een beetje scherper. Het is sowieso lekker om kleine uien heel te laten, ze smaken dan zoeter en sappiger
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  maandag 13 november 2006 @ 22:12:37 #35
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_43524581
Oe zucht.. zwijmel ...I loveeeee stoofpotjes

Ik heb zo'n ouderwets peutroleum stel om het lekker te laten pruttelen.. heerlijk!
En dan lekker binden met wat ontbijt koek.. krijg je net ff dat zoetje ( niet te dus) wat erin hoort vind ik
Enne bv. spekjes bij het aanbraden is ook al zo mjammie.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  dinsdag 14 november 2006 @ 01:17:18 #36
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_43531336
quote:
Op maandag 13 november 2006 22:12 schreef MissHobje het volgende:
Oe zucht.. zwijmel ...I loveeeee stoofpotjes

Ik heb zo'n ouderwets peutroleum stel om het lekker te laten pruttelen.. heerlijk!
En dan lekker binden met wat ontbijt koek.. krijg je net ff dat zoetje ( niet te dus) wat erin hoort vind ik
Enne bv. spekjes bij het aanbraden is ook al zo mjammie.
vroeg me al af waarom niemand er nog over begonnen was.
ontbijtkoek in stoofpotten
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  dinsdag 14 november 2006 @ 16:05:47 #37
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_43545984
lekker
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  dinsdag 14 november 2006 @ 17:14:33 #38
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43548482
quote:
Op maandag 13 november 2006 22:12 schreef MissHobje het volgende:
Oe zucht.. zwijmel ...I loveeeee stoofpotjes

Ik heb zo'n ouderwets peutroleum stel om het lekker te laten pruttelen.. heerlijk!
En dan lekker binden met wat ontbijt koek.. krijg je net ff dat zoetje ( niet te dus) wat erin hoort vind ik
Enne bv. spekjes bij het aanbraden is ook al zo mjammie.
Vanillepijpje en een klein beetje kaneel erdoor doet hetzelfde, als de saus al dik genoeg is!
be nice or go away
  dinsdag 14 november 2006 @ 17:15:56 #39
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_43548535
quote:
Op maandag 13 november 2006 18:09 schreef DarkElf het volgende:

[..]

oh dat zal wel lekker zijn zeg!

(ik had eigenlijk bedacht om tweede kerstdag zoiets te eten )
Ik ook, ik twijfel nog welke, stoofpotje met lamsvlees is ook errug lekker.....
be nice or go away
pi_43659870
tvp. Hier op mijn kamer ga ik het niet maken, maar als ik een keer voor mijn ouders ga koken zal ik hier eens aan denken!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pi_43660751
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:47 schreef Duderinnetje het volgende:
Duderinnetje, ik heb genoten van je op
ik weet zo wat je bedoelt! Ook al ben ik man maar dat is m'n zorgzame kant dan
Als je schrijfster wordt koop ik je boek.

groeten brrrrrrt

[ Bericht 3% gewijzigd door brrrrrrt op 19-11-2006 02:37:19 ]
pi_43661183
Heel lekker, maar ik heb altijd het idee dat het minder handig is voor eenpersoons huishoudens, tenzij je de hele week hetzelfde wilt eten. Wat is dan handig, invriezen of gewoon vrienden uitnodigen?
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  zaterdag 18 november 2006 @ 17:42:00 #43
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_43661276
Oosters stoof potje


Ingredienten
Zie bereiding


Bereiding
70 gr. runderfilet in reepjes, 200 gr. champignons in vieren en 1 lente-uitje in stukjes van 2 cm. snijden. In weinig olie in een anti-aanbakpan omscheppend rondom bruin bakken. Er 1/4 1. groentebouillon bij schenken, 15 gr. dikke vermicelli toevoegen en samen met 3 el. ketjap manis, elk 1 el. appelazijn en limoensap en cayennepeper nog 6 min. zachtjes laten koken. 100 gr. Chinese kool in luci~ ferdunne reepjes snijden en 2 min. meewarmen. Met geraspte limoenschil bestrooien.
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
  zaterdag 18 november 2006 @ 18:20:49 #44
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_43662441
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 17:39 schreef Lucille het volgende:
Heel lekker, maar ik heb altijd het idee dat het minder handig is voor eenpersoons huishoudens, tenzij je de hele week hetzelfde wilt eten. Wat is dan handig, invriezen of gewoon vrienden uitnodigen?
Invriezen kan prima heb je altijd wat lekkers als je ff weinig tijd hebt om te koken.
Maar die optie van vrienden is natuurlijk ook erg gezellig.
Lekker wijntje erbij dan kom je de avond wel door.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zaterdag 18 november 2006 @ 18:22:25 #45
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_43662482
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 18:20 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Invriezen kan prima heb je altijd wat lekkers als je ff weinig tijd hebt om te koken.
Maar die optie van vrienden is natuurlijk ook erg gezellig.
Lekker wijntje erbij dan kom je de avond wel door.
zeker te weten.
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
  zaterdag 18 november 2006 @ 21:53:21 #46
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43669632
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 17:39 schreef Lucille het volgende:
Heel lekker, maar ik heb altijd het idee dat het minder handig is voor eenpersoons huishoudens, tenzij je de hele week hetzelfde wilt eten. Wat is dan handig, invriezen of gewoon vrienden uitnodigen?
Twee keer van eten
Met een dag ertussen. Wordt het stoofpotje nóg lekkerder van, als je hem een dagje laat staan
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_43672022
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 21:53 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Twee keer van eten
Met een dag ertussen. Wordt het stoofpotje nóg lekkerder van, als je hem een dagje laat staan
Ik krijg honger.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  zaterdag 18 november 2006 @ 23:19:55 #48
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_43672583
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 22:58 schreef Lucille het volgende:

[..]

Ik krijg honger.
Hup! Laat je baard staan en hak een boom om! Dan pak ik de gietijzeren ketel en stook het vuur wat op
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_43672689
quote:
Op zaterdag 18 november 2006 23:19 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Hup! Laat je baard staan en hak een boom om! Dan pak ik de gietijzeren ketel en stook het vuur wat op
*bijl pakt en naar het plantsoentje loopt*

Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_43685602
goeie tips allemaal! ga as weekend koken voor mijn ouders, voor- en nagerecht had ik al, en nu dus ook een hoofdgerecht! hmmmm.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')