abonnement Unibet Coolblue
pi_43404364

Hier alweer deel 37 in een succesvolle serie. Liefhebbers van de oude delen, komen hier aan hun trekken:

Wie heeft er mooie treinpics?
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 2.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 3
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 4
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 5
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 6
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 7.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+1
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+2
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 11
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje dozijn
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 13
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 14
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 15
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 16
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 17
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 18
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 19
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 20
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 21
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 22
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 23
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 24
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 25
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 26
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 27
Het treinpics, - nieuws en praattopic, deel 28
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 29
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 30
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 31
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 32
Het treinpics, -nieuws en -praattopic deel 33
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 34
Het treinentopic deel 35
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 36
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 37

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, een introductie van het meest gebruikte reizigersmat in Nederland. Goederenzut is wat minder intresse in, maar stel gerust je vraag Voor meer informatie kan je ook terecht op de site van Rolandrail terecht.
Wat 'verdwenen' mat. soorten van enige tijd geleden als plan W, plan U of 1300-locs wordt ook niet op in gegaan, maar als iemand er wat meer van wil weten: de 'experts' lopen dit topic vaak genoeg tegen het lijf, dus vraag maar raak.

Dat 'de NS' niet meer overal rijdt, zal inmiddels wel bekend zijn. 'De NS' is inmiddels oa NS Reizigers en NS Internationaal. De andere reizigersvervoerders zijn Arriva, Connexxion, Syntus en vanaf 10 december Veolia, en voor het grensoverschrijdend verkeer nog de NMBS (Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen), Arriva (Leer-Nieuweschans), DB (Enschede-Munster en Heerlen-Aken), Prignitzer Eisenbahn Gesellschaft (Enschede-Dortmund) en de alweer gestopte proef van Syntus met enkele ritten Arnhem-Emmerich in het weekend.

Arriva rijdt in het noorden de stoptreinen Leeuwarden-Stavoren, Leeuwarden-Harlingen, Leeuwarden-Groningen, Groningen-Roodeschool, Groningen-Delfzijl, Groningen-Nieuweschans-Leer en vanaf 10 december 2006 in de randstad op Dordrecht-Geldermalsen. Arriva voert de dienstregeling in het noorden momenteel uit met Wadlopers, Buffels en Spurts(GTW's). Voordat de concessie overging naar Arriva reed NoordNed op de noordelijke lijnen. De enige treinen van NSR die nog in het noorden komen zijn de treinen Randstad-Amersfoort-Zwolle-Groningen/Leeuwarden en een extra stoptrein Zwolle-Groningen.

Syntus is actief in Twente en de Achterhoek op Arnhem-Wintersijk, Zutphen-Winterswijk, Zutphen-Oldenzaal en Arnhem-Tiel.

Verder rijdt Syntus nog in naam van Connexxion op Almelo-Mariënberg in de spitsuren ter versterking.

De NMBS rijdt op Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen.
DB Regionalbahn is te vinden op Heerlen-Aachen, Venlo-Hamm, Enschede-Munster en Nieuweschans-Leer.
PEG deelt met DB Regio het stuk Enschede-Gronau, maar gaat vanuit daar naar Dortmund.
De andere twee grensovergangen wat het spoor betreft (Zevenaar-Emmerich en Oldenzaal-Bad Bentheim), wordt alleen overschreden door de ICE en een inmiddels gestopt Syntus-probeertraject, respectievelijk de internationale IC Berlijn-Schiphol Verder rijden er via Roosendaal naast de stoptrein van de NMBS nog de internationale trein Amsterdam-Brussel en de Thalys naar Parijs.


Leuk en aardig allemaal natuurlijk, maar waarmee wordt dat allemaal gereden?


Laten we in het noorden beginnen met Arriva (Voorheen NoordNed, dochter van Arriva/NS)Dit bedrijf huurt haar mat vooral van het Ierse bedrijf NS Financial services. Er wordt gereden met DM90(Buffel) op Groningen-Leeuwarden, met Wadlopers (overige lijnen, alsmede Groningen-Leeuwarden) en Spurts, welke eerst ingezet worden op Groningen-Nieuweschans-Leer. De overige trajecten zullen volgen.

Links de Wadloper (DH2), dit is het enige groene stel van Arriva. Naast de (gele) tweedelige wadlopers, zijn er ook nog de één delige (DH1), waarvan sommige voorzien van extra ruimte voor fietsvervoer (de Wadfietser). Hiervoor werd in de zomer een deel van de stoelen verwijderd. Dit gebeurt echter sinds enkele jaren al niet meer.

Hierboven de oudste wadloper, de 3201. Voor de DM90-foto's: zie NS.


De Spurt(Stadler GTW) die sinds 5 november 2006 rijdt voor Arriva. De eerste treinen rijden tussen Groningen en Leer. De planning voor de invoering van de GTW's op de verschillende trajecten:
November/December: Groningen-Leer
December week 50: Leeuwarden-Harlingen
Mei 2007: Groningen-Roodeschool
Juli 2007: Leeuwarden-Stavoren
Augustus 2007: Groningen-Delfzijl
September 2007: Groningen-Leeuwarden

De serie van Arriva bestaat uit 2 verschillende type treinen.
- De GTW 2/6, 2 rijtuigen met motorwagen, nummers in de (10)2xx serie.
- De GTW 2/8, 3 rijtuigen met motorwagen, nummers in de (10)3xx serie.
Hieronder is een afbeelding te zien van het interieur van deze trein.




Syntus rijdt ook met DM90's gehuurd van NS, en met eigen spul: de lighttrain Lint's.



Twee gekoppelde Syntus Buffels, met daaronder een Lint van buiten en van binnen.


Bij velen bekend om het busvervoer, minder bekend als spoorbedrijf. Ze hebben ook maar één lijntje: Almelo-Marienberg. Rustig enkelspoors lijntje door de Twentse venen. Verder stelt het geen drol voor, vooral vanwege de dramatisch slechte aansluitingen in Mariënberg.
Connexxion heeft twee DH1-wadlopers omgedoopt tot Veenexpress en voert daarnee de diensten uit. In de spits worden beide veenexpressen bijgestaan door een Lint van Syntus. In januari 2007 worden er op Almelo-Mariënberg nieuwe linten ingezet. Vanaf 10 december 2006 gaat Connexxion ook een treindienst onderhouden op de valleilijn, welke ligt tussen Ede/Wageningen en Amersfoort. Vanaf september 2007 wordt op deze lijn nieuw materieel, de Protos, ingezet.

Interieur en exterieur.


Veolia is in Nederland wat betreft het gebruik van het spoor een nieuwkomer. Vanaf 10 december zal dit Franse bedrijf de treindienst gaan onderhouden tussen Nijmegen en Roermond en tussen Maastricht Randwijck en Kerkrade. Hiervoor zal in eerste instantie materieel gehuurd moeten worden, wat er op neerkomt dat er op beide trajecten met het huidige materieel gereden zal gaan worden, namelijk de DM'90, DH1/2 en Mat'64. Veolia is op dit moment in Nederland actief met haar dochterondernemingen BBA (busvervoer in oa. Noord-Brabant en op de Veluwe, alsmede enkele vaarverbindingen), Limex en SBM in Maastricht. Veolia heette voorheen Connex.
Vanaf december 2007 wil Veolia gaan rijden met de Stadler GTW, net zo als Arriva heeft Veolia de GTW 2/6 en de GTW 2/8 besteld bij Stadler. De trein moet er zo uit gaan zien:



Over RandstadRail wordt in dit topic niet ingegaan. Er is een speciaal topic voor RandstadRail.
RandstadRail

Voor meer info: kijk op http://www.randstadrail.nl
Op RandstadRail is het volgende materieel gaan rijden:




diesel
Bij NSR is de verscheidenheid weer wat groter.
Ook NSR exploiteert nog drie diesellijnen (Enschede-Zwolle, Zwolle-Kampen en Nijmegen-Roermond), en maakt daarvoor uitsluitend gebruikt van de tweedelige DM’90/Buffels. Wat moderner dan de wadlopers van Arriva en Connexxion, en wat stiller dan de nieuwere Lints van Syntus.

Wat betreft aanbestedingen heeft NS-Regio de aanbesteding gewonnen voor het traject Apeldoorn-Zutphen, waar met DM'90 op gereden wordt. Hiervoor is een aparte tak opgezet die "RegioNS" wordt genoemd. Een vast team rijdt en onderhoudt het materieel. Ter onderscheiding zijn de Buffels die hier rijden voorzien van speciale stickers.


Een Buffel van binnen en van buiten. Op de buitenfoto staat twee stellen gekoppeld.

Elektrisch
En omdat een groot deel van Nederland nu eenmaal geëlektrificeerd is, wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van elektrische treinstellen en locs omdat die over het algemeen wat goedkoper in het gebruik zijn.

De getrokken treinen worden aangedreven door een loc uit de 1700 of 1800 serie. Deze zijn vrijwel identiek, alleen is de 1700 ongeveer tien jaar nieuwer, en heeft wat meer mogelijkheden wat betreft multitractie (samenwerken met een andere 1700) en dubbeldeksmaterieel (alleen DD-AR, DDM-1 wordt met 1800'en gereden). Ook technisch gezien zijn er verschillen, maar daar zullen we jullie niet mee vermoeien.
Getrokken treinen zijn vooral te vinden op de langere intercity trajecten als Venlo-Den Haag (met ICK), Maastricht/Heerlen-Haarlem, en wat kortere (spits)routes daarbinnen als bijvoorbeeld Eindhoven-Utrecht.
De inzet in de treinserie 800/900 Haarlem-Amsterdam-Utrecht-Eindhoven-Heerlen/Maastricht zal vanaf december 2006 ten einde komen als hier IRM op ingezet gaat worden. Hiermee zal van/naar Alkmaar worden gereden. Ook wordt er niet meer alternerend naar Maastricht of Heerlen gereden, maar zal voortaal gesplitst worden in Sittard waardoor de IC’s elke halfuur naar deze plaatsen gaat rijden.

Achter de locs uiteraard de nodige voorzieningen voor het vervoer van reizigers, iets dat wat gemakkelijker gaat door het aanbrengen van deuren, waarin ter meerdere glorie van de reiziger nog banken staan ook.
Momenteel zijn er (ruwweg) drie series rijtuigen: ICR, ICRm en ICK. Afkortingen komen wel meer terug in dit topic dus een kleine uitleg: ICR = InterCityRijtuig (niet meer in dienst), ICRm = gemoderniseerde ICR (met oa airco en nieuwe bankjes) en de ICK zijn eigenlijk 2e hands Duitse rijtuigen voor de korte termijn (vandaar de 'K') die zijn gekocht (voor een miljoen per stuk) om wat extra zitplaatsen te verzorgen, wat destijds hard nodig was. Na een halfjaar rust, zijn recentelijk weer meer rituigen ICK in dienst gekomen, om via schuifacties met IRM een DD-AR de wegvallende stellen plan V op te kunnen vangen, die wegens verstreken onderhoudstermijnen aan de kant gingen. Ook een hoge defectenstand in IRM (gesmolten stuifsneeuw in electr. circuit) en ICM (nieuwe compressoren zijn storingsgevoelig). Met de ingang van dienstregeling 2007 zijn er zoveel extra treinen dat alle ICK weer in dienst zal komen. Niet in de laatste plaats omdat er 60 rijtuigen ICRm aan HSA worden verhuurd voor inzet op de HSL-Zuid.
ICR en ICRm werd door elkaar gebruikt tijdens de rivisie - die nu vrijwel afgerond is- op de trajecten Maastricht/Heerlen-Haarlem, waar ICK eigenlijk alleen maar tussen Eindhoven/Venlo-Den Haag rijdt. (Inmiddels zijn overigens, in augustus 2006, alle ICK-rijtuigen weer in dienst genomen en rijden zij ook weer in de 3500-serie tussen Eindhoven en Schiphol.)

Hoe eea er van binnen en van buiten uitziet, zie de fototjes.

Een 1700 loc met een sliert ICR en ICRm-rijtuigen en een ICRm tweede klas interieur.


Een ICR 1e klas interieur voor en na de verbouwing tot ICRm.


Het ICK van buiten, en een coupé en het gangpad van binnen.

Nu is zo'n loc aan één kant wat lastig als men op het eindpunt om moet draaien. Daarom worden sommige ICR-rijtuigen voorzien van een zgn. stuurstand type: BDs); een cabine vanwaaruit de loc bediend kan lopen die de trein dan niet trekt maar duwt. Zo kan op het eindpunt bijvoorbeeld in geval van vertraging sneller gekeerd worden. Deze stuurstanden worden vooralsnog alleen ingezet op Haarlem-Limburg.


Andere getrokken/geduwde treinen van NSR zijn de 'oude dubbeldekkers': DDM-1 en DD-AR. DDM-1 zijn lange DD-stammen met een 1800-loc, van binnen harde rode banken. De stuurstanden zijn voorzien van de afbeelding van een bedreigde diersoort. DDM-1 bakken zijn ook af en toe te vinden tussen Maastricht/Heerlen en Haarlem, waar 12 rijtuigen ICR blijkbaar te weinig zitplaatsen leveren. Dan lopen er één of twee DDM-1's in mee. Bij instroom van de stuurstand (BDs) in deze treinseries, zullen de dubbeldeks bakken gewoon in dienst blijven.
De huidige verwachting is dat alle DDM-rijtuigen worden gemoderniseerd zodat ze IC-waardig worden qua comfort.

DD-AR is wat korter (stammen van 4) en heeft groene en blauwe bankjes (2e respectievelijk 1e klas). DD-AR staat voor "DubbelDekker - Agglo-Regio". Om loc's vrij te maken om oude locseries (1100/1200/1300) te vervangen, is bij vijftig DD-AR stammen (een stam is een min of meer vaste combinatie van loc+rijtijgen) de 1700-loc vervangen door een half-dubbeldeks motorwagen waarbij je boven kan zitten en de benedenverdieping vol staat met de elektrische installatie.

Een maal geduwd mat, en een (smerige) motorwagen.

De Panda

2e en 1e klas interieur: de zelfde banken als in SGM3.


...en van binnen. De groene bankjes is de 2e klas, de blauwe 1e klas.

Buiten het getrokken mat, wordt er ook gebruikt gemaakt van treinstellen. Achtereenvolgens ICM, DD-IRM, plan V, plan T, SGM en tot december 2005 SM'90. Dit laatste type is buitendienst gesteld vanwege de grote storingsgevoeligheid en de hoge kosten die er aan die type, mede door de kleine serie, verbonden waren.

De treinstellen voor de lange afstand, is natuurlijk het ICM (ook: Koploper). Vooral te vinden in het noorden en oosten van het land. Door de doorloopkop (die om dubieuze redenen overigens buiten dienst gesteld is in 2005, en bij revisie dicht gelast zal worden) en snelle koppeling is het mogelijk om onderweg te combineren met een ander treindeel, als versterking of vanuit een andere plaats. Voor het ontkoppelen geldt hetzelfde.
De treinen combineren en splitsen op de volgende routes:
Amsterdam/Schiphol-Amerfoort (koppelen)-Enschede
Den Haag/Rotterdam-Utrecht(kop.)-Zwolle(ontkopp.)-Groningen/Leeuwarden.
Elk halfuur wisselen de bestemmingen zodat bijvoorbeeld vanuit Enschede eens per uur naar Amsterdam/Schiphol kan worden gereist, en een halfuur later naar Den Haag/Rotterdam. De treinseries (qua dienstregeling dus) zijn zo ontworpen dat altijd in Amersfoort een cross-platform overstap is op de andere trein.

Interieur van de ICM

Verder wordt het ICM ingezet als (luxe!) stoptrein op Zwolle-Groningen en Deventer-Almelo, als IC op Eindhoven-Utrecht. Met ingang van de dienstregeling 2007 komt er een eind aan de inzet van ICM op de stoptrein Zwolle-Groningen. Mat'64 zal deze dienst overnemen.
Foto's:

Een close-upje van de helaas ter ziele gegaane doorloopkop, en een frontshot met (uiteraard) gesloten kopdeuren.

De Koploper rijdt in twee varianten rond: drie en vier bakken. Het verschil is (behalve ruim 26 meter lengte) een extra setje motoren. De langste reizigerstreinen van het land bestaan uit 5 ICM3'tjes (403 meter!) en bieden aldus aan 935 personen een zitplaats. Verder rijden er nog een paar speciale koplopers rond. De eerste is ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Mendini en maakt reclame voor het eveneens door Mendini ontworpen Groninger museum. De 4444 is een vier baks ICM, maar heeft, itt een gewone ICM4, 2 bakken (de helft dus) aan 1e klas plaatsen, waar dat normaal slecht 1 bak (een kwart) is. Inmiddels is de eerste koploper gereviseerd. Het betreft de 4011.

Mendini-interieur, balkon en 1e klas.

Mendini van buiten (witte deuren), en de 4444 in de sigarettenrook.

Tijdens de boekenweek was er nog een kinderboeken stel, en door de sponsering van het NOC NSF door de NS, rijden er ook drie Olympische ICM’s en twee IRM’s rond.(4201,4240,4241,9525,9520) Vanwege de Olympische spelen in Turijn was er een Olympische Thalys. Deze heeft de wintersporters teruggebracht naar Nederland. Na deze rit is de Thalys echter meteen weer van haar bestickering ontdaan.

Olympische ICM IV

Het nieuwste spul van NSR is de DD-IRM; dubbeldeks interregio mat. Wordt gebruikt op allerhande IC en sneltreintrajecten, en soms als stoptrein. Nadat er oorspronkelijk alleen drietjes en viertjes waren (u raad het al, 3 respectievelijk 4 bakken lengte), werden deze in het kader van de zitplaatskansverhoging omgebouwd tot viertjes (de drietjes) en zesjes (de viertjes). Ook zijn er helemaal nieuwe viertjes en zesjes besteld. Waar de 'standaard' treinen met 12 bakken (de max lengte bij getrokken mat.) ICR nog niet genoeg zijn, wordt 2*IRM6 ingezet, met een capaciteit van bijna 1150 personen. De NS heeft echter momenteel zodanig veel IRM in dienst dat de treinen in vele series rijden, waar ze oorspronkelijk niet bedoeld waren om op ingezet te worden, bijvoorbeeld op Venlo-Den Haag. Op Heerlen/Maastricht-Haarlem rijden al twee setjes van twee zesjes gekoppeld om alle reizigers van de perrons in de trein te kunnen krijgen. Met de dienstregeling 2007 moet deze versnippering voorbij zijn. Echter zal aan de versnippering niet geheel een eind gemaakt worden, omdat met ingang van de DRGL 2007 de ambtenarentreinen 501 en 502 Groningen-Den Haag CS gereden gaan worden met 2xVIRM6. In het weekend zullen de vergelijkbare treinen ook door dit VIRM gereden gaan worden, waarbij ieder weekend een stel VIRM op zaterdag naar Leeuwarden gaat en op zondagavond weer terug naar Groningen.
En natuurlijk weer de foto's...

1e en 2e klas interieur, beide van de nieuwe stellen, danwel de nieuwe tussendelen van de verlengde stellen. Nu staan op één verdieping de stoelen ook achter elkaar (coach) omdat 'men' dit fijner zou vinden bij drukte.

verlengd IRM (VIRM6) van de buitenkant.

VIRM IV + VIRM VI

Een wat minder bekend treinstel was de SM'90, ofwel Railhopper. Qua technologie voorloper van de al besproken IRM en qua inrichting en uiterlijk voorloper van de DM’90. Is een experimenteel treinstel bedoeld om de (hierna volgende) stellen mat'64 te vervangen als stoptrein, alleen door de vele problemen (drie verschillende computersystemen, en er zit meer elektronica in een SM'90 dan in een TGV) zijn er nooit meer dan negen gekocht. Het gebeurde regelmatig dat alle negen treinstellen in Zwolle aan de kant stonden. Door alle technische problemen mocht er een tijd lang alleen maar met twee stellen worden gereden zodat het evt. defecte stel gesleept kon worden door het tweede stel. Door de zeer brede body van de trein, waren in den beginne enkele stellen in de tweede klas voorzien van 2+3 opstelling en mocht niet overal gereden worden vanwege de grotere breedte van de trein. De opstelling in de trein werd echter na een tijdje veranderd in een normale 2+2 opstelling. Als de treinen werkten, was het echter één van de fijnste treinen van het land.
Per december 2005 staan deze high-tech stellen echter terzijde in Onnen en zijn ze vervangen door mat'64.
Wederom fotootjes.

1e klas interieur (zo ruim dat je niet met je poten op de bank tegenover je kon zitten), en de rolstoellift.

En van de buitenkant zag het ding er in haar goede dagen zo uit.

Het mat dat door de Railhopper/SM’90 vervangen had moeten worden, is het mat'64, onder te verdelen in de tweedelige plan V en de vierdelige plan T. Recentelijk wordt aardig wat mat'64 aan de kant gezet dan wel gesloopt, omdat men anders geen diensten genoeg heeft voor de de nieuwe IRM-instroom, en omdat het spul na ruim 40 jaar technisch op is. Plan V rijdt rond in vele kleuren (qua interieur) en deelseries, dit komt door de grootte van de series (er zijn er bijna 250 gebouwd) en de dus niet gelijktijdige revisie. De oudste zijn 12 jaar ouder dan de nieuwste.
Plan T is wel één serie, en die zien er alle 30 ruwweg hetzelfde uit van buiten en binnen.
De belangrijkste overeenkomst is dat beiden gehaat worden voor hun krottigheid en harde bankjes. Bij drukte zit je met je knieën in je nek en in de nek van de persoon tegenover je. Plan V's zijn overigens wat nieuwer dan de T's, en zijn de laatste stellen die in Nederland (Werkspoor) gebouwd zijn, al zijn de nieuwere series al in het buitenland in elkaar gezet. Vanaf 2008 zal mat'64 geleidelijk aan vervangen worden door een nieuw type sprinter.

Een T en een V.

Ook een V'tje, maar in een ander kleurtje komt het toch sympatieker over. en het interieurtje van een Plan T 2de Klas

Tenslotte rijdt in de randstad nog wat SGM (stadsgewestelijk materieel) rond. Te zien in twee smaken: de tweebaks Citypendel (Banaan) en de gereviseerde driebaks Sprinter SGMm (Vlavlip).
De Citypendels waren eigenlijk alleen te vinden op de Zoetermeer Stadlijn: een spoorlus in de vorm van een krakeling met meer dan 10 haltes in Zoetermeer, bekend als aggressielijn. Ook waren de citypendels te vinden op de Hofpleinlijn. Nu aan deze inzet een einde is gekomen, worden de 2 delige stellen als versterking van sommige treinen in de randstad ingezet.
De Sprinters (drietjes) zijn in de zgn 'ruime randstad' te zien, op Utrecht-Rotterdam, Utrecht-Rhenen, Rotterdam-Hoek van Holland, en in de hoek Haarlem-Uitgeest-Amsterdam en nog zo wat trajecten in die hoek.
Door de vele deuren en het snelle optrekken (helaas max 125 km/uur), zijn ze uitermate geschikt voor drukke trajecten met veel stops. De ombouw van de Sprinters is bijna voltooid en met de nieuwe sprinters heeft NS Commercie het product 'Sprinter' ingevoerd, ipv gewone stoptrein. De indeling van binnen is wat opener, alleen het verschil tussen 1e en 2e klas is compleet verwenen.

SGM2 (citypendel) en SGM3 (sprinter)

SGMm van binnen en buiten.



Er zijn ook nog twee light-rail experimenten aan de gang: Gouda-Alphen a/d Rijn en Houten-Houten Castellum.
De tweede komt vooral doordat er geen tijd was om de huidige stoptreinen ook nog op Castellum te laten stoppen. Nu rijdt er een tram van de HTM (oorspronkelijk afkomstig uit Hannover), evenals op de Rijn-Gouwelijn, waar NS samenwerkt met de HTM. De laatste is zo'n succes dat inmiddels de helft van de reizigers aldaar een andere vorm van vervoer heeft gevonden.


Het trammetje op Houten-Houten Castellum (foto: Nico Spilt)


A32 tram op de Rijn-Gouwe-lijn.



NSI houdt zich (naast verlies lijden) vooral bezig met vier grensoverschrijdende verbindingen:
Amsterdam-Brussel (elk uur)
Amsterdam-Keulen (5x per dag)
Schiphol-Berlijn (4x per dag)
Amsterdam-Parijs (wisselend)

De verbinding naar België loopt goed en is altijd goed gevuld, net als de treinen naar Berlijn, al wil men graag laten geloven dat ze hier verlies op lijden. M.i.v. december 2003 is dus 1 van de 5 ritten geschrapt. M.i.v. december 2006 zal deze serie 140 gekoppeld worden aan het binnenlandse IC-net, net alle problemen van dien, als niet-koppelbaarheid met ICM (hoewel dat minder een probleem is doordat vanaf december 2006 Amersfoort-Amsterdam totaal los komt te liggen van de rest van de Noord-Oost IC’s) en het feit dat binnenlands treinen veel voller zitten dan deze Duitse 6 bakken (+3 Nederlandse versterkingsrijtuigen). Bovendien kunnen reizigers niet meer rechtstreeks van/naar Enschede.
De verbinding met Keulen wordt verzorgd door ICE's, wat vooralsnog geen doorslaand succes is, niet in de laatste plaats vanwege de prijs al is NSI tegenwoordig qua prijs met Ryanair/Easyjet aan het concurreren.


ICE, buitenkant en 1e klas int (met dvd/cd)


meerspannings BNL-loc (NMBS), en 2e klas interieur (idd ICRm van NS).
De loc kan in Nederland en België rijden (1500 en 3000V) en is eigendom van de NMBS. De rijtuigen zijn van NS en voorzien van een rode (NMBS kleur) raamband icm met het gele van NS. Regelmatig rijden er ook blauw-gele tussen, dat komt door de ombouwactie naar ICRm die ook voor het BNL-spul geldt.


Bij gebrek aan meerspanningslocs wordt de IC vanuit Berlijn in Bad Bentheim overgenomen door een Nederlandse loc.


Thalys.


Hier alleen maar wat foto's.

Op Enschede-Munster/Dortmund rijdt Bauheihe 643. Deze komt ook in Heerlen vanuit Aachen.
Tot 3 november reed op Nieuweschans - Leer deze duitse boemel treintjes

Deze zijn nu vervangen door rechtstreekse treinstellen van Arriva, de GTW's van Stadler.


Op Roosendaal-Antwerpen de varkenskop:



Maastricht-Luik:
Zo lang er nog geen rechtstreekse Intercity van Maastricht naar Brussel gaat rijden, doen deze oude barrels van de Belgische spoorwegen dienst op dit lijntje



Venlo-Hamm:


Deze trek-duwtreinen bestaan uit gereviseerde Duitse Silberlingen. Deze treinen rijden vanuit Venlo meteen de grens over en rijden onderweg onder andere langs grote steden als Mönchengladbach, Düsseldorf, Wuppertal en Hagen.


Als er zaken zijn die verder nog onduidelijk zijn, vraag maar raak in dit topic!!
deze OP is hier te vinden

[ Bericht 0% gewijzigd door Zug-Chef op 11-11-2006 00:46:06 ]
pi_43404392
Omdat ik zo'n medelijden had met de mensen in de overvolle ICM vanmiddag, heb ik maar weer eens 1e klas gereisd zodat iemand anders mijn staanplaats kon gebruiken. Wat een rust.

Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 9 november 2006 @ 19:03:06 #3
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43404402
De TT had wel uitgebreid kunnen worden met: de Wadler laat het afweten

Tevens TVP
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43404471
Wat een ontieglijk slechte foto van de Nieuwecshans trein in de op trouwens
pi_43404536
Leuke OP
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 9 november 2006 @ 19:06:33 #6
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43404545
Als je een betere hebt, zet m maar in de OP.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43404560
Trein Vind Post
  donderdag 9 november 2006 @ 19:20:10 #8
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43405055
Trost Vein Pind!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43405134
Tvp.
pi_43405226
OP beetje aangepast
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 9 november 2006 @ 19:25:18 #11
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43405285
Wil iemand nog een dagkaart voor de GTW/Wadler?

http://www.arriva.nl/page.php?id=990
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43405428
OP tevens aangepast bij Maastricht Luik, daar rijdt die duikbril namelijk niet
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 9 november 2006 @ 19:30:45 #13
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43405495
quote:
Op donderdag 9 november 2006 19:02 schreef Zug-Chef het volgende:

Maastricht-Luik:
Zo lang er nog geen rechtstreekse Intercity van Maastricht naar Brussel gaat rijden, doen deze oude barrels van de Belgische spoorwegen dienst op dit lijntje
[afbeelding]
Oude Barrels

Goed gezegd
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43405623
ghehe

Tevens doet die duikbril trein helemaal geen dienst (meer?) op Roosendaal - Antwerpen, dit zijn de zogenaamde varkenskoptreinen geworden Ook ff aangepast
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 9 november 2006 @ 19:35:12 #15
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43405689
Qua uiterlijk geen verbetering ten opzichte van de duikbrillen.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43405902
Prachtige op Leuke foto's
Edgar Davids over Danny Buijs na Ajax-Feyenoord (4-1, 4/2/07): Luister eens, het is niet de eerste keer dat jongetjes zich willen bewijzen en zeker ook niet de laatste keer.
pi_43405932
quote:
Op donderdag 9 november 2006 19:25 schreef Peterselieman het volgende:
Wil iemand nog een dagkaart voor de GTW/Wadler?

http://www.arriva.nl/page.php?id=990
Ik wil er nog wel eentje
Maar is maar 1 per adres
pi_43406024
Tegen Vertraging Post
pi_43406134
Een IRMetje en een oranje Koploper aan de OP toegevoegd
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 9 november 2006 @ 19:49:02 #20
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43406205
Goed bezig Zug-Chef

Ik zag op je foto's dat je ook wel eens bij Wirdum spot. Is dat spotten in de buurt van Barrahuis/Werpsterhoek?
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43406231
Ja dat is zelfs die plek Werpsterhoek, alleen heb ik t altijd Wirdum genoemd

Tevens het stukje over goederentreinen aangepast, aantal hier hebben er wel interresse in dus vragen stellen mag ook
  donderdag 9 november 2006 @ 19:50:11 #22
86072 thatsme
and That's you!
pi_43406235
Tegen Vertragingen Post!
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 9 november 2006 @ 19:53:20 #23
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43406345
quote:
Op donderdag 9 november 2006 19:50 schreef Zug-Chef het volgende:
Ja dat is zelfs die plek Werpsterhoek, alleen heb ik t altijd Wirdum genoemd

Tevens het stukje over goederentreinen aangepast, aantal hier hebben er wel interresse in dus vragen stellen mag ook
Het valt onder Wirdum, dus dan mag het ook. Barrahuis ligt zelfs nog iets noordelijker dan de werpsterhoek. Daar bevindt zich ook een spoorwegovergang en is naast de boerderijen nog een autosloperij te vinden.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43406602
TVP
pi_43407020
Hoe kan ik trouwens foto's toevoegen in de OP?
Heb er 4 om toe te voegen
pi_43407151
In de huidige OP kan alleen een TS/modje/Admin dit wijzigen. Voor het volgende topic moet je het wijzigen in de wiki.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43407194
quote:
Op donderdag 9 november 2006 20:10 schreef Wadloper het volgende:
Hoe kan ik trouwens foto's toevoegen in de OP?
Heb er 4 om toe te voegen
add me maar ff op hotmail dan zet ik ze er bij

bjornon apehoer hotmeel

Tevens Hamm-Venlo aangepast
pi_43407304
Heb ze al gestuurd naar Zug-Chef
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 9 november 2006 @ 20:35:50 #29
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43408059
Ik zie nog ## staan in de OP
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43408061
Nog wat fotootjes die ik vorig jaar heb gemaakt (en 1 in 2004).










Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43408204
Wat uik me af vraag: is de confoguratie van de GTW's nog aanpasbaar? Ik zie op de foto een trein met 2 passagiersgedeelten en een motorcompartiment. Zelf heb ik al in 1 gereden met motorcompartiment, en 3 passagiersgedeelten.. kunnen ze die gedeeltes ook loskoppelen?
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 9 november 2006 @ 20:43:20 #32
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43408376
Na het overweldigende succes van Rondje Nederland staat er weer een spoorprojectje op stapel. En een niet alledaags ritje, mag ik wel zeggen. Ik ga met wat vrienden de jaarwisseling vieren in een onooglijk klein dorpje in Noord-Roemenië, en ik ga zo veel mogelijk per spoor reizen.

De heenreis zal gaan in 4 etappes, te weten:

Utrecht - München: 858 km in 10:14
München - Budapest: 675 km in 7:20
Budapest - Timisoara: 310 km in 5:58
Timisoara - Viseu de Jos: 525 km in 10:45

De terugweg zal gaan in 5 etappes, te weten:

Viseu de Jos - Teius: 277 km in 5:58
Teius - Budapest: 484 km in 6:10
Budapest - Wien: 254 km in 2:59
Wien - Würzburg: 621 km in 5:58
Würzburg - Utrecht: 584 km in 4:51

Samen 4588 km in 60:13.

Uiteraard zullen er uitgebreid veel foto's en filmpjes gemaakt worden, en een vet verslag zal volgen. Erg typisch dat er DRIE etappes zijn die allemaal precies even lang duren Oh ja, gedurende mijn verblijf aldaar staat er OOK nog een smalspoor-stoomlijntje bij volle maan op het programma, op oudjaarsavond
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43408441
Die wadloper staat niet zo goed op de rails
pi_43408495
quote:
Op donderdag 9 november 2006 20:44 schreef Wadloper het volgende:
Die wadloper staat niet zo goed op de rails
Nee, die was lichtelijk ontspoord. Maar nog nooit zo'n leuke ochtend gehad.

Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  donderdag 9 november 2006 @ 20:58:09 #35
86072 thatsme
and That's you!
pi_43409020
quote:
Op donderdag 9 november 2006 20:39 schreef Bensel het volgende:
Wat uik me af vraag: is de confoguratie van de GTW's nog aanpasbaar? Ik zie op de foto een trein met 2 passagiersgedeelten en een motorcompartiment. Zelf heb ik al in 1 gereden met motorcompartiment, en 3 passagiersgedeelten.. kunnen ze die gedeeltes ook loskoppelen?
nee het zijn vaste combinaties. Ze hebben van beide soorten een aantal besteld. Daarnaast is het erg lastig 1 z'n wagon ff ergens weg te zetten. Ze missen dan een onderstel
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 9 november 2006 @ 20:59:58 #37
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43409101
quote:
Märklin

Nou Zug-Chef, hoeveel weddenschappen heb je gewonnen?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 9 november 2006 @ 21:04:25 #38
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43409266
quote:
Op donderdag 9 november 2006 20:58 schreef thatsme het volgende:

[..]

nee het zijn vaste combinaties. Ze hebben van beide soorten een aantal besteld. Daarnaast is het erg lastig 1 z'n wagon ff ergens weg te zetten. Ze missen dan een onderstel
En ook een motorwagentje wisselen doen ze niet zomaar. Ik heb het gevraagd aan een medewerker van Voith.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43409733
quote:
Op donderdag 9 november 2006 21:04 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

En ook een motorwagentje wisselen doen ze niet zomaar. Ik heb het gevraagd aan een medewerker van Voith.
mischien in uitzonderlijke situaties
pi_43412153
Ik wist niet dat connexxion ook echt ging rijden..


gelderland, valleilijn /kippenlijn
bye
pi_43412288
Sterker nog: Connexxion-mcn's rijden nu al hun rondjes op de Kippenlijn, niet zelfstandig maar toch.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  donderdag 9 november 2006 @ 22:15:38 #42
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43412345
Wij wel

Trouwens volgens de Gelderlander (dat is een krant voor de onwetenden) is dit de planning met Veolia:
Een artikel in dagblad De Gelderlander van vandaag:
http://www.gelderlander.nl/maasland/article812756.ece

Samenvattend
DEC 06 - MRT 07: Buffels op Maaslijn (als het aan Veolia ligt, NS ligt nog dwars, maar veel andere oplossingen zijn er niet)
MRT 07 - EIND 07: Wadlopers op Maaslijn
EIND 07: Nieuwe GTW's in gebruik

(ff schaamteloos van Somdaforum ge-cp't)
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_43412403
Dus geen Plan U's
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 9 november 2006 @ 22:19:57 #44
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43412496
quote:
Op donderdag 9 november 2006 22:17 schreef Zug-Chef het volgende:
Dus geen Plan U's


Nee, en ook geen mat 24

Nadenken
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 9 november 2006 @ 22:22:31 #45
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43412583
quote:
Op donderdag 9 november 2006 22:14 schreef vw_caddy het volgende:
Sterker nog: Connexxion-mcn's rijden nu al hun rondjes op de Kippenlijn, niet zelfstandig maar toch.
Sommige ritten toch wel, om aan hun uren te komen?
NSR machinist rijdt de trein Ut-Amf en dan stapt er een Cxx mcn op, en heeft de NSR machinist pauze tot de trein weer terug is. Bij geen Cxx mcn aanwezig rijdt de NSR'er zelf de hele slag.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_43412758
quote:
Op donderdag 9 november 2006 20:58 schreef thatsme het volgende:

[..]

nee het zijn vaste combinaties. Ze hebben van beide soorten een aantal besteld. Daarnaast is het erg lastig 1 z'n wagon ff ergens weg te zetten. Ze missen dan een onderstel
Mja, ik weet niet hoe de configuratie is van de wielen van de stellen...
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
pi_43412937
quote:
Op donderdag 9 november 2006 22:19 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]



Nee, en ook geen mat 24

Nadenken
jonge lees nu eerst ns verder op somda voordat je met je conclusie komt Die weten daar namelijk meer dan jij
pi_43412967
quote:
Dienstgroep - omschrijving - plangroep - materieelsoort - aanduiding
VEG DH 2 MAT ODM3 DH 2
VEH DH 1 MAT ODM3 DH 1
VEK DE 3 MAT ODM3 DE 3
VEO DM90 VEOLIA ODM3 DM90 2
VEP MAT64 VEOLIA ODM3 MAT'64 2

De dienstgroep VEK kan idd op plan U duiden: DE 3
  donderdag 9 november 2006 @ 22:33:52 #49
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43413018
Ja, in theorie kan het nog.

Mooiste plaatst vond ik trouwen de motorbak met je rug tegen de machineruimte en dan maar brullen met die dingen, heerlijk! Andere voordelen van plan U: groter dan een Lint, 4 wc's met heerlijk warm water, en nooit koud in de winter
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 9 november 2006 @ 22:37:04 #50
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43413146
Alleen trek is volgens iemand op somda op als een slak in behangplaksel.
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 9 november 2006 @ 22:40:33 #51
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43413283
Nou en? Het is nog een echte trein
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 9 november 2006 @ 22:42:18 #52
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43413356
Dat is zeker waar.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43413412
En ik heb er nog geen foto's van... Dus moet ie terugkomen
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 9 november 2006 @ 22:45:52 #54
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43413501
In zwolle staan er geloof ik nog wel een aantal, alleen zal de staat ervan niet al te best zijn, lijkt me
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43413703
Mja die heb ik in juni al eens op de foto gezet... Maar ik wil ze weer terug in t landschap zien
pi_43414316
In Blerick zag ik er stuk of 5 staan plan U. Ze waren aardig versierd enzo
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 9 november 2006 @ 23:28:42 #57
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43414975
Vroeger bewaarde de NS nog wel eens wat. Zo stonden er tijdenlang behoorlijk veel treinstellen op het kerkhof in Zwolle. Deze zomer zag ik dat het kerkhof deels overwoekerd was en dat er alleen nog wat grindwagons van RailPro stonden.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43415815
Hierbij mijn idee voor een nieuwe 'vormgeving' van de OP... uw mening telt


Hier alweer deel ## in een succesvolle serie. Liefhebbers van de oude delen, komen hier aan hun trekken:

[ knip ]

Leuk en aardig allemaal natuurlijk, maar waarmee wordt dat allemaal gereden?


Laten we in het noorden beginnen met Arriva (Voorheen NoordNed, dochter van Arriva/NS)Dit bedrijf huurt haar mat vooral van het Ierse bedrijf NS Financial services. Er wordt gereden met DM90(Buffel) op Groningen-Leeuwarden, met Wadlopers (overige lijnen, alsmede Groningen-Leeuwarden) en Spurts, welke eerst ingezet worden op Groningen-Nieuweschans-Leer.

[ knip ]


Syntus rijdt ook met DM90's gehuurd van NS, en met eigen spul: de lighttrain Lint's.
[knip]


Bij velen bekend om het busvervoer, minder bekend als spoorbedrijf. Ze hebben ook maar één lijntje: Almelo-Marienberg. Rustig enkelspoors lijntje door de Twentse venen. Verder stelt het geen drol voor, vooral vanwege de dramatisch slechte aansluitingen in Mariënberg.

[knip]


Veolia is in Nederland wat betreft het gebruik van het spoor een nieuwkomer. Vanaf 10 december zal dit Franse bedrijf de treindienst gaan onderhouden tussen Nijmegen en Roermond en tussen Maastricht [knip]


Over RandstadRail wordt in dit topic niet ingegaan. Er is een speciaal topic voor RandstadRail.
RandstadRail

Voor meer info: kijk op http://www.randstadrail.nl
Op RandstadRail gaat het volgende materieel rijden:
[knip]


diesel
Bij NSR is de verscheidenheid weer wat groter.
Ook NSR exploiteert nog drie diesellijnen (Enschede-Zwolle, Zwolle-Kampen en Nijmegen-Roermond), en maakt daarvoor uitsluitend gebruikt van de tweedelige DM’90/Buffels. Wat moderner dan de wadlopers van Arriva en Connexxion, en wat stiller dan de nieuwere Lints van Syntus.
[knip]


NSI houdt zich (naast verlies lijden) vooral bezig met vier grensoverschrijdende verbindingen:
Amsterdam-Brussel (elk uur)
Amsterdam-Keulen (5x per dag)
Schiphol-Berlijn (4x per dag)
Amsterdam-Parijs (wisselend)
[knip]


Hier alleen maar wat foto's.
Op Enschede-Munster/Dortmund rijdt Bauheihe 643. Deze komt ook in Heerlen vanuit Aachen.
[knip]


Er zijn ook nog twee light-rail experimenten aan de gang: Gouda-Alphen a/d Rijn en Houten-Houten Castellum.
[knip]
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 10 november 2006 @ 00:01:52 #59
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43415983
Ziet er cool uit
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43416156
alleen dezelfde 1700 of 1800 bij elke maatschappij...
bye
pi_43416250
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 00:08 schreef Petre het volgende:
alleen dezelfde 1700 of 1800 bij elke maatschappij...


Vind je dit beter/mooier?
pi_43416375
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 00:12 schreef Dichterbijer het volgende:

[..]

[afbeelding]
[afbeelding]
Vind je dit beter/mooier?
uhuh, zeker!
bye
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 10 november 2006 @ 00:24:46 #63
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43416589
Dit lijkt nog veel mooier
Nu nog die andere plaatjes iets aanpassen, dan is het helemaal goed

Heeft dit topic veruit de mooiste OP van het FOK!Forum
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43416760
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 00:24 schreef Peterselieman het volgende:
Dit lijkt nog veel mooier
Nu nog die andere plaatjes iets aanpassen, dan is het helemaal goed

Heeft dit topic veruit de mooiste OP van het FOK!Forum

Hier alweer deel ## in een succesvolle serie. Liefhebbers van de oude delen, komen hier aan hun trekken:

[ knip ]

Leuk en aardig allemaal natuurlijk, maar waarmee wordt dat allemaal gereden?


Laten we in het noorden beginnen met Arriva (Voorheen NoordNed, dochter van Arriva/NS)Dit bedrijf huurt haar mat vooral van het Ierse bedrijf NS Financial services. Er wordt gereden met DM90(Buffel) op Groningen-Leeuwarden, met Wadlopers (overige lijnen, alsmede Groningen-Leeuwarden) en Spurts, welke eerst ingezet worden op Groningen-Nieuweschans-Leer.

[ knip ]


Syntus rijdt ook met DM90's gehuurd van NS, en met eigen spul: de lighttrain Lint's.
[knip]


Bij velen bekend om het busvervoer, minder bekend als spoorbedrijf. Ze hebben ook maar één lijntje: Almelo-Marienberg. Rustig enkelspoors lijntje door de Twentse venen. Verder stelt het geen drol voor, vooral vanwege de dramatisch slechte aansluitingen in Mariënberg.

[knip]


Veolia is in Nederland wat betreft het gebruik van het spoor een nieuwkomer. Vanaf 10 december zal dit Franse bedrijf de treindienst gaan onderhouden tussen Nijmegen en Roermond en tussen Maastricht [knip]


Over RandstadRail wordt in dit topic niet ingegaan. Er is een speciaal topic voor RandstadRail.
RandstadRail

Voor meer info: kijk op http://www.randstadrail.nl
Op RandstadRail gaat het volgende materieel rijden:
[knip]


diesel
Bij NSR is de verscheidenheid weer wat groter.
Ook NSR exploiteert nog drie diesellijnen (Enschede-Zwolle, Zwolle-Kampen en Nijmegen-Roermond), en maakt daarvoor uitsluitend gebruikt van de tweedelige DM’90/Buffels. Wat moderner dan de wadlopers van Arriva en Connexxion, en wat stiller dan de nieuwere Lints van Syntus.
[knip]


NSI houdt zich (naast verlies lijden) vooral bezig met vier grensoverschrijdende verbindingen:
Amsterdam-Brussel (elk uur)
Amsterdam-Keulen (5x per dag)
Schiphol-Berlijn (4x per dag)
Amsterdam-Parijs (wisselend)
[knip]


Hier alleen maar wat foto's.
Op Enschede-Munster/Dortmund rijdt Bauheihe 643. Deze komt ook in Heerlen vanuit Aachen.
[knip]


Er zijn ook nog twee light-rail experimenten aan de gang: Gouda-Alphen a/d Rijn en Houten-Houten Castellum.
[knip]
pi_43416858
klasse!
bye
pi_43416873
Als iemand de OP in de Wiki wil aanpassen met deze foto's: graag want ik ga nu maffen
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 10 november 2006 @ 00:50:03 #67
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43417039
Ik ga mn best wel even doen
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43417130
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 00:50 schreef Peterselieman het volgende:
Ik ga mn best wel even doen
Als de foto's op de fokserver moeten, dan geef je maar een gil
bye
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 10 november 2006 @ 01:06:21 #69
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43417335
Als de serverruimte van Dichterbijer het toelaat, dan kan het daar blijven staan, anders kan het idd wel op de serverruimte staan. Het is aan dichterbijer om dat aan te geven.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 10 november 2006 @ 01:24:56 #70
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43417688
De OP is bijgewerkt.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43418312
Mij maakt het niet zoveel uit waar het gehost staat, maar als ik iets wil aanpassen kan ik dat snel doen als het op mijn webserver staat. Heb wel een beetje bandbreedte ervoor over
pi_43419499
Misschien die van Connexxion nog aanpassen met die nieuwe trein waarmee ze gaan rijden Verder ziet het er echt TE vet uit
pi_43420111
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 10:19 schreef Zug-Chef het volgende:
Misschien die van Connexxion nog aanpassen met die nieuwe trein waarmee ze gaan rijden Verder ziet het er echt TE vet uit
En als jij nog even de OP van deze topic wijzigd?

[Edit]
Connexxion aangepast

[ Bericht 9% gewijzigd door Dichterbijer op 10-11-2006 10:54:06 ]
  vrijdag 10 november 2006 @ 11:10:38 #74
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43420786
Mooie tussenkopjes!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 10 november 2006 @ 12:01:46 #75
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43422193
Dan maar even dit topic volmaken, dan kunnen vanaf het volgende topic genieten van de veel mooiere OP
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43422811
quote:
Op donderdag 9 november 2006 22:50 schreef Zug-Chef het volgende:
Mja die heb ik in juni al eens op de foto gezet... Maar ik wil ze weer terug in t landschap zien
ik heb dr nog niet mee gereden

lijkt me best tof!
pi_43424543
Plan U heeft hier een tijdje gereden op Gn-Rd, geweldige tijd toen.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 10 november 2006 @ 13:28:51 #78
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43424687
zelfs nog in NN tijd, omdat er toen veel wadslopers langs de kant stonden
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43425464
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 13:28 schreef Peterselieman het volgende:
zelfs nog in NN tijd, omdat er toen veel wadslopers langs de kant stonden
ja toen was ik nog een ukkie :w
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 10 november 2006 @ 13:57:01 #80
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43425662
Dat was in 2001
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43425683
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 13:57 schreef Peterselieman het volgende:
Dat was in 2001
Toen was ie idd nog een ukkie +)
pi_43425739
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 13:57 schreef Peterselieman het volgende:
Dat was in 2001
toen speelde ik nog met mn modelbaan


2001 klinkt zo ver weg

en toen ik in sneek op school zat heb ik daar alleen kwaklopers gezien?
  vrijdag 10 november 2006 @ 14:11:47 #83
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43426122
Ik kan me nog Plan U herinneren van Arnhem naar Winterswijk, of Tussen Arnhem (!) en Roermond, op Almelo - Mariënberg. Of Blauwe Engelen van Heerlen naar Aken, Zwolle - Kampen, Apeldoorn - Zutphen.

Zucht... die goede oude tijd!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43426321
2001.... 5 jaar later rijden er gewoon Sputters rond op het spoor...
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 10 november 2006 @ 14:37:42 #85
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43426980
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 13:59 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

toen speelde ik nog met mn modelbaan


2001 klinkt zo ver weg

en toen ik in sneek op school zat heb ik daar alleen kwaklopers gezien?
Ze reden dan ook op de Groninger trajecten
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 10 november 2006 @ 15:23:23 #86
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43428392
Ik ben ook pro die nieuwe OP

EN misschien kunnen we de foto van de CastellumTurboExpress ook vervangen door iets van eigen makelij
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 10 november 2006 @ 15:39:48 #87
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43428907
Wat misschien ook wel een goed idee begint te worden is ergens een HTML hosten met alle oude delen. Begint wel een behoorlijk lange lijst te worden, en zo vaak wordt het toch niet gebruikt. Maar uit archief-oogpunt moet het wel vrij snel te bereiken zijn natuurlijk

EN dan met zo'n banner in dezelfde stijl erboven, maar dan met een stoomlocje of zo
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 10 november 2006 @ 15:48:57 #88
86072 thatsme
and That's you!
pi_43429181
quote:
Op donderdag 9 november 2006 22:33 schreef MREn het volgende:
Ja, in theorie kan het nog.

Mooiste plaatst vond ik trouwen de motorbak met je rug tegen de machineruimte en dan maar brullen met die dingen, heerlijk! Andere voordelen van plan U: groter dan een Lint, 4 wc's met heerlijk warm water, en nooit koud in de winter
ik heb regelmatig in de diesel 3 gezeten tussen meppel en hoogeveen een paar jaar geleden in de winter dat het binnen kouder was dan buiten... dat in een bak de kachel het weer eens niet deed. Nee echt ideaal waren ze niet!


(C) Nico Spilt

[ Bericht 6% gewijzigd door thatsme op 10-11-2006 16:14:01 ]
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_43429253
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 15:39 schreef Dr_Flash het volgende:
Wat misschien ook wel een goed idee begint te worden is ergens een HTML hosten met alle oude delen. Begint wel een behoorlijk lange lijst te worden, en zo vaak wordt het toch niet gebruikt. Maar uit archief-oogpunt moet het wel vrij snel te bereiken zijn natuurlijk

EN dan met zo'n banner in dezelfde stijl erboven, maar dan met een stoomlocje of zo
Wat houd je tegen?
pi_43431711
quote:
Op donderdag 9 november 2006 18:03 schreef Socios het volgende:
Net stond er een GTW op spoor 1 in Leeuwarden. Sommigen wilden al instappen, maar men kon mooi met de wadloper van 17.22uur die later wat verderop kwam te staan.
Ik zag m ook staan daar ja, had rijles daar.
pi_43433134
WOEI die GTW rijdt VET en zo heerlijk

Eerst ff naar Lw rijden en dan komen later de picca's
pi_43434694
Hoeveel bagage mag je eigenlijk meenmen in een trein? Ik wil een lattenbodem van een bed vervoeren , maar kan dat zomaar. Ik heb geen auto enzo.
  vrijdag 10 november 2006 @ 19:12:16 #93
86072 thatsme
and That's you!
pi_43434821
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 19:07 schreef Willy84 het volgende:
Hoeveel bagage mag je eigenlijk meenmen in een trein? Ik wil een lattenbodem van een bed vervoeren , maar kan dat zomaar. Ik heb geen auto enzo.
ik kan me voorstellen dat ze door de afmetingen wat moeilijk gaan doen
quote:
Artikel 9 - Handbagage
artikel 9.1
Een Reiziger mag Handbagage kosteloos in een Vervoermiddel meenemen. Vervoer van Handbagage geschiedt op de daarvoor aangewezen plaats, doch alleen voor zover er naar oordeel van Vervoerder voldoende plaatsruimte is. Het vervoer van Handbagage geschiedt volgens de door de Vervoerder gegeven aanwijzingen.
artikel 9.2
Handbagage mag slechts zodanig worden geplaatst dat deze de nooduitgangen niet verspert, het in- en uitstappen van Reizigers of personeel niet belemmert en hen naar het oordeel van de Vervoerder ook
overigens niet hindert. Evenmin mag Handbagage op een Station, Halte of in het Vervoermiddel een zitplaats innemen voor zover een medeReiziger daarop aanspraak maakt.
artikel 9.3
De Reiziger zorgt zelf en is zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor het in- en uitladen van zijn
Handbagage en de bewaking daarvan.
artikel 9.4
De Vervoerder kan de Reiziger de toegang tot het Vervoermiddel weigeren dan wel hem noodzaken het Vervoermiddel te verlaten, indien naar zijn oordeel de Handbagage van de Reiziger gevaar, verontreiniging of hinder kan veroorzaken.
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_43435468
Die kun je mooi plaatsen in het fietsgedeelte in de restauratiewagen aan de voorkant van de trein.
pi_43437608
En dan bij deze mijn verslag van een middagje Wadlopertjes en vooral GTWtjes op Groningen - Nieuweschans en tevens de eerste rit met de nieuwe trein.

's Ochtends eerst nog naar 2 colleges, maar die waren net op tijd afgelopen om de sneltrein naar Groningen te halen. Klaarblijkelijk heeft de machinist nogal haast, want het tempo ligt hoog en om kwart voor 1 reden we Groningen al binnen.

Omdat de wadlopertjes richting Winschoten om dit tijdstip altijd al gigantisch vol zitten, besluit ik zonder drinken te halen meteen naar spoor 1a te lopen. Maar liefst twee DH-II'tjes stonden op mij te wachten. De achterste helemaal propvol, de voorste bijna leeg (en dat snap ik nou nooit).

Afijn, we rijden en bij de aansluiting van het goederenlijntje uit Onnen staat de dagelijkse goederentrein naar Leer al te wachten, wij mochten eerst. Kortom, eerste doel van de dag bereikt. Nu nog een plekje zoeken om deze vrij korte trein op de foto te zetten.

Ik besluit al uit te stappen in op station Hoogezand-Sappemeer, omdat ik wel eens op 'die' heuvel wil staan. Nog geen 5 minuten na aankomst knalt de Railion 6412 langs.



Ik loop verder en na een overweg kom ik dus aan de andere kant van het spoor. De weg naar de heuvel is niet afgesloten en ook geen bordje te zien dat je er niet heen mag. Appeltje eitje dus.

Eenmaal boven komt de volgende trein richting Nieuweschans al weer langs.



Ik loop nog wat verder naar het oosten langs het station, al vrij snel komt er een 2 delige GTW aan, zonder bestemming. Ook vandaag werd er nog getest dus. Het betrof hier GTW 2/6 228.



De grond op het heuveltje bleek niet te nat, dus ik ging er maar even bij zitten, aangezien het nog wel een kwartiertje zou duren voor de volgende trein langs zou moeten komen. Wederom een GTW, deze keer kwam hij uit Leer en reed door naar Groningen. Treinstel 2/6 230.



Een goed half uur later komt dezelfde trein weer langs.



Vlak daarna komt de uit 2 DH-II'tjes bestaande stoptrein uit Winschoten terug. Toch wel een plaatje. Vooraan geniet 3213 van het uitzicht en achteraan 'rust' 3218 een beetje uit.



Ik loop wat verder van het heuveltje af en vervolg het fietspad. Daar maken we nog een plaat van wadloper 3226.



Al snel zie ik het volgende station, Sappemeer Oost. Het blijkt echt bijna tegen elkaar aan gebouwd te zijn. Als je goed doorloopt kan je het wel in een 10 tot 15 minuten gelopen hebben. De trein doet er niet meer dan pakweg 2 a 3 minuten over. Bij de overweg wacht ik op de ACTS Veendam-shuttle, maar het schijnt nog steeds een zooitje te zijn in de haven... Hij komt dus ook niet. Wel pakken we nog een DH-I'tje (3111) en een DH-II'tje (3206) op weg naar Groningen.



Ik loop nog voor eenmaal een stuk terug om nog een GTW te schieten op andere plek.



Ik loop vervolgens door naar station Sappemeer Oost en stap daar op de Wadloper terug naar Hoogezand-Sappemeer. Daar stap ik uit en maak ik nog wat geluidsopnamen van een vertrekkende Wadloper. De machinist merkte blijkbaar op dat ik opnamen aan het maken was, want hij toeterde nog even lief (met het fluitsignaal vlak voor vertrek).

Met nog een kwartier voor de boeg even zitten niksen op het station. Van veraf kan je de felle lichten van de aankomende GTW al zien, en even later rolt hij het station binnen. De voor de testrit gebruikte 228 rijdt gecombineerd met de 305. Later zou blijken dat ze ook samen doorgaan naar Leer.



De rit begint lekker. Hij rijdt heel rustig en het schommelen valt wel mee. Ook de herrie vind ik meevallen. Uiteindelijk komen we zo rond kwart voor 5 Nieuweschans binnen, waar de tegentrein uit Leer vrij snel naast komt.



We rennen meteen om en groeten de Zoll nog even. Wederom Ausweiss Bitte op de lijn dus. We karren met het tweetje 230 snel door en de zon gaat nu echt onder. Onderweg maak ik van elk halteomroep een geluidsopname. Deze zal ik later online zetten. In Groningen nog onderstaande foto gemaakt.



Het was een mooie dag, ondanks de wolkjes heeft de zon wel geprobeerd door de wolken te komen. Volgende keer maar weer eens in Leer kijken.
  vrijdag 10 november 2006 @ 20:51:58 #97
156350 ggiirrll
loves Zug-Chef
pi_43438203
Mooi verhaal pop! Nu weet ik ook wat je vanmiddag hebt gedaan! kuss
Denk jij wat ik denk? Wil je het mij dan ff vertellen.. ik ben er met mijn gedachten niet bij..
pi_43438223
geil, iemand die met treinenspotters wipt.
pi_43438274
Leuke foto's!
Ik had s avonds om 18.21 (de avond dat ie voor het eerst reed op Gn-Nsch) nog een rit naar Nieuweschans gemaakt. Kwart voor 8 pas weer terug in Zuidbroek
pi_43438327
Reed er toen wel een GTW op de 'niet naar Leer rijdende-trein' ? Vandaag was alleen de trein naar Leer met een GTW, de treinen tot Nsch en Ws waren beide wadlopers
  vrijdag 10 november 2006 @ 20:57:54 #101
156350 ggiirrll
loves Zug-Chef
pi_43438375
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 20:52 schreef Alexxxxx het volgende:
geil, iemand die met treinenspotters wipt.
Ik ben wel selectief... hehe
Denk jij wat ik denk? Wil je het mij dan ff vertellen.. ik ben er met mijn gedachten niet bij..
  vrijdag 10 november 2006 @ 21:06:13 #102
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43438611
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 20:52 schreef Alexxxxx het volgende:
geil, iemand die met treinenspotters wipt.
Ik ken d'r nog wel een
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43439017
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 21:06 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ik ken d'r nog wel een
Ik ken iemand die soortgelijke dingen doet met een meer algemene voertuigspotter
pi_43439032
pi_43439166
Zouden vrouwen van filatelisten extra genieten van een befbeurt?

Oh wacht, zullen we voor dat soort overpeinzingen door naar [PTA SC] Porsche 911 @ 1188 kg ? Ik schijn een voorbeeldfunctie te hebben namelijk
  vrijdag 10 november 2006 @ 21:27:27 #106
156350 ggiirrll
loves Zug-Chef
pi_43439261
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 21:24 schreef Alexxxxx het volgende:
Zouden vrouwen van filatelisten extra genieten van een befbeurt?

Oh wacht, zullen we voor dat soort overpeinzingen door naar [PTA SC] Porsche 911 @ 1188 kg ? Ik schijn een voorbeeldfunctie te hebben namelijk
Wat voor voorbeeld moet jij dan geven?
Denk jij wat ik denk? Wil je het mij dan ff vertellen.. ik ben er met mijn gedachten niet bij..
pi_43439385
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 21:19 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Ik ken iemand die soortgelijke dingen doet met een meer algemene voertuigspotter
pi_43439660
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 21:27 schreef ggiirrll het volgende:

[..]

Wat voor voorbeeld moet jij dan geven?
Ik ben een beëdigd op de vinger-tikker. Maar ik vertik het mensen op de vingers te tikken voor dingen die ik zelf net zo hard toe Dus als ik heir nu ga lopen baggeren, kan ik Dr. Flash straks niet meer terecht uitkafferen
pi_43440123
Moest ik nog wat veranderen in de OP ?
pi_43440154
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 21:56 schreef Zug-Chef het volgende:
Moest ik nog wat veranderen in de OP ?
Iets wat meer vrouwen naar dit topic lokt graag.
pi_43440317
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 21:58 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Iets wat meer vrouwen naar dit topic lokt graag.
alsof je niet genoeg vrouwen tgenkomt in de trein
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
pi_43440349
Mooie nieuwe OP
pi_43440356
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 22:03 schreef Bensel het volgende:

[..]

alsof je niet genoeg vrouwen tgenkomt in de trein
Mja, ik kom alleen in de trein met mn vrouw, want ik heb bzelf geen voordeelurenkaart meer, dus daar zit wat in.
  vrijdag 10 november 2006 @ 22:43:54 #115
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43441376
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 22:05 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Mja, ik kom alleen in de trein met mn vrouw, want ik heb bzelf geen voordeelurenkaart meer, dus daar zit wat in.
Ik zit bijna nooit in de trein met mijn vriendin, omdat zij op fietsafstand werkt, en ik 60km fietsen net iets te ver vindt voor een enkele reis.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43444000
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 21:56 schreef Zug-Chef het volgende:
Moest ik nog wat veranderen in de OP ?
Ja, de nieuwe op de WIki in jou start post zetten
pi_43444709
Gedaan
pi_43445307
zit een fout in de OP! 2x syntus balk ?
pi_43446698
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 15:48 schreef thatsme het volgende:

[..]

ik heb regelmatig in de diesel 3 gezeten tussen meppel en hoogeveen een paar jaar geleden in de winter dat het binnen kouder was dan buiten... dat in een bak de kachel het weer eens niet deed. Nee echt ideaal waren ze niet!

[afbeelding]
(C) Nico Spilt
die staat in Zwolle, helemaal schoon.
en ik zag ook wat plan V of U staan.. ( iik 3 baks met en zonder pantograaf en 1 met een halve wagen als geoderengedeelte oid.)
bye
  zaterdag 11 november 2006 @ 06:43:40 #120
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43447249
quote:
Op zaterdag 11 november 2006 03:27 schreef Petre het volgende:

[..]

die staat in Zwolle, helemaal schoon.
en ik zag ook wat plan V of U staan.. ( iik 3 baks met en zonder pantograaf en 1 met een halve wagen als geoderengedeelte oid.)
Dat goederengedeelte daar staat de dieselmotor met generator en nog wat andere techische zooi. En er is een klein stukje waar wat bagage of zo mee zou kunnen (mBDk).
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  zaterdag 11 november 2006 @ 12:43:13 #121
86072 thatsme
and That's you!
pi_43450256
quote:
Op zaterdag 11 november 2006 06:43 schreef Duvel het volgende:

[..]

Dat goederengedeelte daar staat de dieselmotor met generator en nog wat andere techische zooi. En er is een klein stukje waar wat bagage of zo mee zou kunnen (mBDk).
voor de renovatie van een aantal jaar terug! Nu staat er een of andere generator, het bagage deel is niet mee te gebruiken. De deuren zijn ook dichtgemaakt!
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_43453007
Net als bij de mat 64, daar zijn die bagagedeuren ook niet meer te gebruiken
  zondag 12 november 2006 @ 09:50:31 #123
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43470259
quote:
Op zaterdag 11 november 2006 14:50 schreef Wadloper het volgende:
Net als bij de mat 64, daar zijn die bagagedeuren ook niet meer te gebruiken
Maar de ruimte nog wel! In Plan U kon je er al niet komen geloof ik, in elk geval niet binnendoor.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  zondag 12 november 2006 @ 10:23:28 #124
86072 thatsme
and That's you!
pi_43470579
quote:
Op zondag 12 november 2006 09:50 schreef Duvel het volgende:

[..]

Maar de ruimte nog wel! In Plan U kon je er al niet komen geloof ik, in elk geval niet binnendoor.
nee want dan moet je door het motor gedeelte!
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  zondag 12 november 2006 @ 10:26:21 #125
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43470622
quote:
Op zondag 12 november 2006 10:23 schreef thatsme het volgende:

[..]

nee want dan moet je door het motor gedeelte!
Ja, en zonder deursleutel lukt je dat niet.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  zondag 12 november 2006 @ 10:42:25 #126
148385 Wadloper
Noorderling
pi_43470829
Die ruimte is er inderdaad nog wel, maar of je bij de mat 64 er nog kan komen? Ik denk van niet
  zondag 12 november 2006 @ 12:11:14 #127
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_43472202
quote:
Op zondag 12 november 2006 10:42 schreef Wadloper het volgende:
Die ruimte is er inderdaad nog wel, maar of je bij de mat 64 er nog kan komen? Ik denk van niet
Bij mat 64 (Plan V dan) kan je daar nog gewoon komen hoor, alleen dus niet door de bagagedeur, maar gewoon vanaf het balkon.

Wel is er bij een paar in die bagageruimte een wandje gebouwd waarachter de Sandite-installatie zit (om dat spul op de rails te spuiten als ze glad zijn door de blaadjes). Van buiten herken je die stellen er dus aan dat een van de ramen niet doorzichtig is.
  zondag 12 november 2006 @ 13:08:19 #128
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43473658
Werktrein in Deventer afgelopen vrijdag:



Met extragratis voorbijkomende koploper:



Iemand enig idee wat ze er deden? Er stond een soort van hijskraan achterop een van de wagons, maar die heb ik helaas niet goed op de foto kunnen krijgen...
  zondag 12 november 2006 @ 13:09:51 #129
148385 Wadloper
Noorderling
pi_43473706
quote:
Op zondag 12 november 2006 12:11 schreef ReisT het volgende:

[..]

Bij mat 64 (Plan V dan) kan je daar nog gewoon komen hoor, alleen dus niet door de bagagedeur, maar gewoon vanaf het balkon.

Wel is er bij een paar in die bagageruimte een wandje gebouwd waarachter de Sandite-installatie zit (om dat spul op de rails te spuiten als ze glad zijn door de blaadjes). Van buiten herken je die stellen er dus aan dat een van de ramen niet doorzichtig is.
Oh oke, ik dacht dat ze allemaal afgescheiden waren
pi_43474349
quote:
Op zondag 12 november 2006 13:08 schreef Erasmo het volgende:
Werktrein in Deventer afgelopen vrijdag:

[afbeelding]

Met extragratis voorbijkomende koploper:

[afbeelding]

Iemand enig idee wat ze er deden? Er stond een soort van hijskraan achterop een van de wagons, maar die heb ik helaas niet goed op de foto kunnen krijgen...
Ik denk vanwege werkzaamheden tussen Apeldoorn en Zutphen dit weekend
pi_43475208
Nog een ideetje voor de OP:
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 15:39 schreef Dr_Flash het volgende:
Wat misschien ook wel een goed idee begint te worden is ergens een HTML hosten met alle oude delen. Begint wel een behoorlijk lange lijst te worden, en zo vaak wordt het toch niet gebruikt. Maar uit archief-oogpunt moet het wel vrij snel te bereiken zijn natuurlijk
Je kan de links naar de topics ook plaatsen als [url=topic1]1[/url], [url=topic2]2[/url], etc.
  zondag 12 november 2006 @ 14:27:07 #132
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43476243
quote:
Op zondag 12 november 2006 13:29 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Ik denk vanwege werkzaamheden tussen Apeldoorn en Zutphen dit weekend
Ok

Waarom staan er btw altijd een of twee koplopers in Zutphen? Die komen daar normaal gesproken nooit
pi_43476713
Omdat er 's avonds laat en 's ochtends vroeg de IC uit het westen via Deventer naar Zutphen rijdt
  zondag 12 november 2006 @ 14:45:32 #134
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43476967
quote:
Op zondag 12 november 2006 14:38 schreef Zug-Chef het volgende:
Omdat er 's avonds laat en 's ochtends vroeg de IC uit het westen via Deventer naar Zutphen rijdt
Met of zonder poppetjes erin?
pi_43477041
Vroeger was dat nog met poppetjes, nu geloof ik niet meer
pi_43477514
quote:
Op zondag 12 november 2006 14:48 schreef Zug-Chef het volgende:
Vroeger was dat nog met poppetjes, nu geloof ik niet meer
Somda geeft in doorkomststaat van Zutphen geen ledig mat. aan, dus met poppetjes :

Zondag 12 noveber 2006:
Tijd Treinnummer Type Van Actie Bestemming Diensten + voorspelling
07.29 1722 NSR Intercity Vertrek Gvc OC2 - 4248
08.11 1624 NSR Intercity Vertrek Shl OH11 (V) OH12 (A) - 4054

Groeten,
Trein-o-Fiel
pi_43477613
In de trein tussen Amsterdam CS en Schiphol kreeg iedereen gisteren gratis een overgangsbewijs 2-1 in uitgedeeld. Resultaat, in de intercity's vanuit Schiphol/.Amsterdam was de 1e klas die dag zo mogelijk nog voller dan de 2e klas... Overgangsbewijs is nog geldig tot maart geloof ik, dus ik maak er later wel weer eens gebruik van...

En ligt het trouwens aan mij, of is het de laatste paar weken weer totale prut m.b.t. vertragingen? Het aantal keren dat ik m'n (anders vaak haalbare) verbinding op de stadsbus niet haal is tegenwoordig beroerd hoog. Hij zou op zich fijn zijn als ik naast de keuze half uur wachten of half uur lopen ook de keuze bus halen zou hebben...
Bananenyoghurt...
  zondag 12 november 2006 @ 15:11:01 #138
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43477634
Maar dat lijkt me nogal overbodig, de sneltrein Zwolle-Roosendaal rijdt ook al op dat traject tussen Deventer en Zutphen

[ Bericht 25% gewijzigd door Erasmo op 12-11-2006 15:16:08 ]
pi_43477963
Vanwege de drukte en omdat de 1e trein naar Deventer op zondag pas om 8.04 vertrekt, rijdt die extra IC dus. Het is dan ook alleen op zondag
  zondag 12 november 2006 @ 15:31:45 #140
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43478118
Ach zo Ah well ze gooien ook zo'n beetje alle soorten materieel op dat traject, ik heb zelfs een keer meegemaakt dat er een DD-AR reed

[ Bericht 3% gewijzigd door Erasmo op 12-11-2006 15:51:25 ]
  zondag 12 november 2006 @ 15:33:14 #141
148385 Wadloper
Noorderling
pi_43478158
DD-ARM?
Zo dat is wel erg raar materieel
Heb je daar ook een foto van?
  zondag 12 november 2006 @ 15:51:34 #142
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43478646
Wat?
pi_43479248
quote:
Op zondag 12 november 2006 15:10 schreef groningerstudent het volgende:En ligt het trouwens aan mij, of is het de laatste paar weken weer totale prut m.b.t. vertragingen? Het aantal keren dat ik m'n (anders vaak haalbare) verbinding op de stadsbus niet haal is tegenwoordig beroerd hoog. Hij zou op zich fijn zijn als ik naast de keuze half uur wachten of half uur lopen ook de keuze bus halen zou hebben...
Echt hoog ligt de punctualiteit niet nee:
http://www.ns.nl/pages/overns.html
pi_43479471
quote:
Op zondag 12 november 2006 16:16 schreef Carport het volgende:

[..]

Echt hoog ligt de punctualiteit niet nee:
http://www.ns.nl/pages/overns.html
Conclusie, ze hebben al zeker 5 weken hun doelstelling niet gehaald. Mijn observatie was dus niet geheel onterecht...
Bananenyoghurt...
  zondag 12 november 2006 @ 16:48:21 #145
148385 Wadloper
Noorderling
pi_43480112
blaadjes zeker
  zondag 12 november 2006 @ 16:51:49 #146
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43480205
Hopen dat ik door die blaadjes strak m'n overstap in Utrecht wel haal
  zondag 12 november 2006 @ 16:56:38 #147
148385 Wadloper
Noorderling
pi_43480327
Hehe, slip je zo het station uit
pi_43480904
quote:
Op zondag 12 november 2006 16:24 schreef groningerstudent het volgende:

[..]

Conclusie, ze hebben al zeker 5 weken hun doelstelling niet gehaald. Mijn observatie was dus niet geheel onterecht...
Nah conclusie: die site is de afgelopen 5 weken niet upgedate, want volgens mij zitten we ondertussen al in week 46... dus waarschijnlijker is het dat het nog verder gezakt is...
pi_43481168
Wie heeft er trouwens zin om 24 november naar Emmerich te gaan om een Plan V te spotten al daar... Best wel zeldzaam namelijk
  zondag 12 november 2006 @ 17:56:48 #150
156350 ggiirrll
loves Zug-Chef
pi_43482142
quote:
Op zondag 12 november 2006 17:25 schreef Zug-Chef het volgende:
Wie heeft er trouwens zin om 24 november naar Emmerich te gaan om een Plan V te spotten al daar... Best wel zeldzaam namelijk
Ik niet... kuss
Denk jij wat ik denk? Wil je het mij dan ff vertellen.. ik ben er met mijn gedachten niet bij..
pi_43482263
quote:
Op zondag 12 november 2006 14:27 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ok

Waarom staan er btw altijd een of twee koplopers in Zutphen? Die komen daar normaal gesproken nooit
1 Koploper is me echt een wereldvreemd raadsel, ik denk reserve-materieel. Heb wel is gehad dat mat 64 tussen Zutphen - Nijmegen het begaf. Toen werd er een Koploper ingezet.
De andere is vrij simpel te verklaren , dit is de nachttrein (2:47 Arnhem) naar Zutphen. Deze word al sinds jaar een dag gereden door een koploper .
  zondag 12 november 2006 @ 18:40:24 #152
148385 Wadloper
Noorderling
pi_43483533
Koploper
  zondag 12 november 2006 @ 18:43:47 #153
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43483621
Ah ok

Kan iemand btw voor me opzoeken wat ik kan verwachten tussen Deventer en Utrecht met de volgende trein? Met je mobieltje is dat een ramp om te doen
pi_43484091
quote:
Op zondag 12 november 2006 15:10 schreef groningerstudent het volgende:
In de trein tussen Amsterdam CS en Schiphol kreeg iedereen gisteren gratis een overgangsbewijs 2-1 in uitgedeeld. Resultaat, in de intercity's vanuit Schiphol/.Amsterdam was de 1e klas die dag zo mogelijk nog voller dan de 2e klas... Overgangsbewijs is nog geldig tot maart geloof ik, dus ik maak er later wel weer eens gebruik van...
Was er wat loos op het spoor daar?
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43484351
quote:
Op zondag 12 november 2006 19:00 schreef vw_caddy het volgende:

[..]

Was er wat loos op het spoor daar?
Neuh, was vanwege de overlast die de werkzaamheden bij Amsterdam Zuid/WTC veroorzaken. Treinen die om moeten rijden via Schiphol Amsterdam CS en zo. Misschien dat ze daarom ook uitgerekend op dat traject de kaartjes uitdeelden. Heb ook geen idee of het vaker gebeurd, of dat ik juist op de goede tijd op de goede plek was.

edit: Schiphol wordt natuurlijk omgereden via A'dam...
Bananenyoghurt...
  zondag 12 november 2006 @ 19:20:40 #156
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43484752
Wat een ramp net bij Deventer, er was geen een trein die op tijd vertrok
  zondag 12 november 2006 @ 20:06:10 #157
148385 Wadloper
Noorderling
pi_43486194
http://www.koploper.nl.tt
Dit is mijn site over de ICM
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 12 november 2006 @ 22:14:04 #158
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43491202
Ik ben weer thuis

Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43494272
bordjes freak
  maandag 13 november 2006 @ 10:57:22 #160
86072 thatsme
and That's you!
pi_43501301
quote:
Op zondag 12 november 2006 20:06 schreef Wadloper het volgende:
http://www.koploper.nl.tt
Dit is mijn site over de ICM
wat een vreselijk irritant menu!
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 12:23:01 #161
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43503732
quote:
Op zaterdag 11 november 2006 01:26 schreef Ou-Tannu het volgende:
zit een fout in de OP! 2x syntus balk ?
Mijn fout. Dat heb je als je dat midden in de nacht aanpast. Dan is de aandacht er niet geheel meer bij

Overigens reden de sneltreinen vandaag van 9.13 uit Groningen en 9.14 uit Leeuwarden met 2 stellen DM'90 ipv een enkel stel. Had ik eindelijk weer eens genoeg plaats om te zitten. 4 plaatsen voor me alleen
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43507925
quote:
Op maandag 13 november 2006 12:23 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Mijn fout. Dat heb je als je dat midden in de nacht aanpast. Dan is de aandacht er niet geheel meer bij

Overigens reden de sneltreinen vandaag van 9.13 uit Groningen en 9.14 uit Leeuwarden met 2 stellen DM'90 ipv een enkel stel. Had ik eindelijk weer eens genoeg plaats om te zitten. 4 plaatsen voor me alleen
materiaal overschot nu de GTW in dienst is?
pi_43507940
quote:
Op zondag 12 november 2006 20:06 schreef Wadloper het volgende:
http://www.koploper.nl.tt
Dit is mijn site over de ICM
heb je ook foto's van de cabine voor de machinist? ik ben wel benieuwd hoe ruim die nou zitten en wat voor uitzicht die hebbben.
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
pi_43508039
quote:
Op maandag 13 november 2006 14:41 schreef Areyoutalkingtome het volgende:

[..]

heb je ook foto's van de cabine voor de machinist? ik ben wel benieuwd hoe ruim die nou zitten en wat voor uitzicht die hebbben.




Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 14:49:42 #165
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43508164
quote:
Op maandag 13 november 2006 14:41 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

materiaal overschot nu de GTW in dienst is?
Kennelijk wel he

Overigens is wadsloper 3117 vrijdag weer op dienst gesignaleerd, oa door mezelf. Het stel had een opgeblazen motor enkele weken geleden. Hebben ze snel gefixt dan.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43508460
quote:
Op maandag 13 november 2006 14:49 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Kennelijk wel he

Overigens is wadsloper 3117 vrijdag weer op dienst gesignaleerd, oa door mezelf. Het stel had een opgeblazen motor enkele weken geleden. Hebben ze snel gefixt dan.
dan viel de schade cker wel mee
  maandag 13 november 2006 @ 15:28:37 #167
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43509420
quote:
Op maandag 13 november 2006 14:58 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

dan viel de schade cker wel mee
Ruilmotor er onder hangen en gaan met dat ding... Hebben ze inmiddels al officiële plukstellen?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43509469
quote:
Op maandag 13 november 2006 15:28 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ruilmotor er onder hangen en gaan met dat ding... Hebben ze inmiddels al officiële plukstellen?
kweenie

mischien een de DH-1tjes? of ligt daar een ander blok onder ?

DH-2 heeft 2 blokken tov 1 van een DH-1?
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 15:32:10 #169
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43509547
Heb net de OP weer een update gegeven. Delen van informatie die nog niet onder een kopje van een vervoerder zijn daar naar toe verplaatst, omdat ik denk dat de informatie daar beter tot haar recht komt. Ook is een dubbelstukje bovenin de OP over de internationale treinen verwijderd. Mochten er nog dingen aangepast moeten worden, doe dat dan gerust.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 15:33:02 #170
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43509577
quote:
Op maandag 13 november 2006 15:28 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ruilmotor er onder hangen en gaan met dat ding... Hebben ze inmiddels al officiële plukstellen?
3209 misschien?
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43509722
quote:
Op maandag 13 november 2006 15:33 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

3209 misschien?
k zie veel DH-2 rijen als ik op gr / lwd ben maar amper dh-1
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 15:53:46 #172
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43510289
Heb vanochtend op Gn-Lw nog 4 DH1'tjes gezien. Verder rijden er naar Roodeschool vaak enkelen mee. De DH1 stellen worden met name in de spits als versterking ingezet, vandaar dat je ze misschien minder vaak ziet rijden. Bovendien zijn er maar 17 in het noorden, tegenover 31 DH2 stellen. Waarvan de 3209 al tijden aan de kant staat.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43510374
quote:
Op maandag 13 november 2006 15:53 schreef Peterselieman het volgende:
Heb vanochtend op Gn-Lw nog 4 DH1'tjes gezien. Verder rijden er naar Roodeschool vaak enkelen mee. De DH1 stellen worden met name in de spits als versterking ingezet, vandaar dat je ze misschien minder vaak ziet rijden. Bovendien zijn er maar 17 in het noorden, tegenover 31 DH2 stellen. Waarvan de 3209 al tijden aan de kant staat.
op lwd - stavoren reed ook vaak DH+2 + DH-1 daar zie ik nu alleen DH2 en in de spits 2x
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 16:04:24 #174
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43510627
Anderhalve week geleden heb ik daarop nog een DH 1 gezien. Op Lw-Harlingen Haven rijdt vaak DH2 + DH1.

Ik kom maar 2 maal per week op het station van Leeuwarden, dus ik weet niet alles van de materieelinzet.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43510912
Voordat de DH treintjes wegzijn moet ik er toch nog een keer heen. De laatste keer was met de elfstedentocht in 1997 .
Hoeveel man gaan er eigenlijk in zo een treintje?
pi_43510917
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:04 schreef Peterselieman het volgende:
Anderhalve week geleden heb ik daarop nog een DH 1 gezien. Op Lw-Harlingen Haven rijdt vaak DH2 + DH1.

Ik kom maar 2 maal per week op het station van Leeuwarden, dus ik weet niet alles van de materieelinzet.
ah

vanaf afstand / hoogte lijken die DH-1 tjes trouwens net speelgoed treintjes
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 16:15:23 #177
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43511006
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:12 schreef Willy84 het volgende:
Voordat de DH treintjes wegzijn moet ik er toch nog een keer heen. De laatste keer was met de elfstedentoch in 1997 .
Hoeveel man gaan er eigenlijk in zo een treintje?
In een DH 1'tje een stuk of 64 en in een 2'tje het dubbele. Dit zijn de plaatsen in de Fryslân configuratie. Voor Groningen moet je er nog enkele bij optellen. Het gaat hierbij om zitplaatsen. Het aantal staanplaatsen is mij niet bekend Maar veevervoer komt voor
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43511050
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:15 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

In een DH 1'tje een stuk of 64 en in een 2'tje het dubbele. Dit zijn de plaatsen in de Fryslân configuratie. Voor Groningen moet je er nog enkele bij optellen. Het gaat hierbij om zitplaatsen. Het aantal staanplaatsen is mij niet bekend Maar veevervoer komt voor
sommige DH-2tjes hebben ook weer eerste klas? :S
pi_43511058
Opvallend is wel dat de Friese wadlopers (zonder 1e klas) veelvuldig in Groningen te vinden zijn. En daar baal ik van. De Groningse wadlopers hebben meer zitplekken dan de Friese versie, die hebben een rij klapstoelen en een heleboel staanplaatsen.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43511119
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:16 schreef vw_caddy het volgende:
Opvallend is wel dat de Friese wadlopers (zonder 1e klas) veelvuldig in Groningen te vinden zijn. En daar baal ik van. De Groningse wadlopers hebben meer zitplekken dan de Friese versie, die hebben een rij klapstoelen en een heleboel staanplaatsen.
Nou en!

nog maar een maandje of 6 afzien en dan zijn ze allemaal wech!
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 16:20:57 #181
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43511199
Er is geen pijl meer op te trekken waar welk stel rijdt. Opvallend is echter wel dat de 3222 de laatste weken veel ritten naar of Stv of Hlgh rijdt. Verder was het opvallend dat deze zomer de 3109 en 3115 wekenlang in dezelfde samenstelling gereden hebben op Lw-Hlgh.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43511208
Dat dacht je. Gn-Rd gaat GTW rijden in Mei, Gn-Dz pas in september.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 16:22:41 #183
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43511275
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:18 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Nou en!

nog maar een maandje of 6 afzien en dan zijn ze allemaal wech!
Ik heb xx al gemaild of ze de dienstregeling van mijn buslijn om de sneltreinen Lw-Gn wilden heen bouwen. Ik heb er nog geen reactie op gehad. ik heb namelijk geen zin om nog tot september in de wadslopers te zitten.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43511303
Maar hoeveel plaatsen zijn er nou? Inclusief staanplaatsen dus?
pi_43511339
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:22 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Ik heb xx al gemaild of ze de dienstregeling van mijn buslijn om de sneltreinen Lw-Gn wilden heen bouwen. Ik heb er nog geen reactie op gehad. ik heb namelijk geen zin om nog tot september in de wadslopers te zitten.
je kan natuurlijk ook je stoute schoenen aan doen en kijken hoe een groepje kwaklopers het doet als nieuwsjaarsvuur
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:21 schreef vw_caddy het volgende:
Dat dacht je. Gn-Rd gaat GTW rijden in Mei, Gn-Dz pas in september.
je kan ook fietsen
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 16:27:54 #186
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43511454
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:24 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

je kan natuurlijk ook je stoute schoenen aan doen en kijken hoe een groepje kwaklopers het doet als nieuwsjaarsvuur
Zo ben ik niet. Bovendien moet ik van A naar B en dat gaat zonder treinen iets minder gemakkelijk als je per se moet het OV wilt.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 16:30:04 #187
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43511521
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:23 schreef Willy84 het volgende:
Maar hoeveel plaatsen zijn er nou? Inclusief staanplaatsen dus?
Ik doe een gooi. DH 1 iets meer dan 100 en een DH 2 zal rond de 175 à 180 zitten.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43511679
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:27 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Zo ben ik niet. Bovendien moet ik van A naar B en dat gaat zonder treinen iets minder gemakkelijk als je per se moet het OV wilt.
Was ook een grapje

krijg je natuurlijk wel vervangend bus vervoer
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 16:37:07 #189
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43511773
Of je daar nu blij mee moet zijn
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43511846
t zijn dan geen kwaklopers iig waarmee je reist
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 16:43:31 #191
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43511997
Je bent dan wel veel langer onderweg en dat is nu ook weer niet de bedoeling. Nee, geef mij maar de GTW of de DM'90 hier in het noorden.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43512060
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:43 schreef Peterselieman het volgende:
Je bent dan wel veel langer onderweg en dat is nu ook weer niet de bedoeling. Nee, geef mij maar de GTW of de DM'90 hier in het noorden.
Electrificeren!

kennen we met aftandse Plan V stelletjes crossen
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 16:47:00 #193
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43512101
Dan moeten die eerst wel op revisie
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43512154
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:47 schreef Peterselieman het volgende:
Dan moeten die eerst wel op revisie
owja

anders vallen ze uit elkaar tegen de tijd dat de elektrificatie klaar is


wrom elektrificeren ze die zooi eiks niet?
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 16:54:51 #195
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43512377
Zal wel te duur zijn
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43512438
hmmzzz

mja, de bezetting tussen LWD - GN is toch wel redelijk hoog? dat je stukken waar 1x per uur wel 1 hele trein rijd niet elektrificeerd kan ik me voor stellen
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 16:58:26 #197
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43512504
Ik geloof dat het traject vroeger 1% reizigers te kort kwam voor elektrificatie
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43512599
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:58 schreef Peterselieman het volgende:
Ik geloof dat het traject vroeger 1% reizigers te kort kwam voor elektrificatie
o m f g

mischien een idee voor Arriva om eens een nieuw onderzoek der electrificatie te gaan uitvoeren ?


GTW heeft ommers ook geen eeuwig leven,
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 17:01:35 #199
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43512624
Stel jij het voor?
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43512688
als ik wist aan wie en waar

en gezien ruwe olie ook duurder wordt, zal de explotatie van dieselmat toch ook op den duur duurder uit vallen?
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 17:05:23 #201
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43512769
Het lijkt me wel leuk om daar aan te gaan rekenen, maar waar begin je. Dat is het probleem

[ Bericht 1% gewijzigd door Peterselieman op 13-11-2006 17:14:08 ]
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43513001
met je af te vragen wat het nu kost voor bijde soorten mat?
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 17:13:50 #203
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43513133
Denk niet dat de cijfers makkelijk te krijgen zijn.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43513172
Denk het ook niet..

nieuwe pagina serie is lief though, laad t weer lekker snel
pi_43513353
Het bandje in de nieuwe trein (SPURT) gaat wel vaak fout zeg, zeggen dat we in Zuidbroek zijn terwijl je in Hoogezand staat, 3 x de intro laten horen enzovoort.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 17:25:28 #206
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43513584
Lekker is dat. Wel jammer dat het systeem in de trein niet ook aan Albatros gekoppeld zit. Dus dat is lastiger communiseren met bussen straks.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43514873
Vanmiddag weer een Friese wadloper ri Rd, was weer nokienokie vol.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43515257
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:30 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Ik doe een gooi. DH 1 iets meer dan 100 en een DH 2 zal rond de 175 à 180 zitten.
denk dat er in de metro meer zitten
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 18:29:59 #209
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43515493
Vast wel, maar die dingen zijn gebouwd voor korte afstanden, snel optrekken, snel in en uitstappen. Dan heb je logischerwijs wat meer staanplaatsen. Ook zal een metrostel langer zijn dan een wadje. Zeker als een stel uit 3 verschillende setjes van 2 delen bestaat. In het noorden wordt alleen in de spots met 6 bakken gereden op sommige trajecten.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 13 november 2006 @ 18:55:28 #210
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43516438
quote:
Op zondag 12 november 2006 22:14 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik ben weer thuis

[afbeelding]
Uitgebreid verslag van afgelopen weekend
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43516712
quote:
Op maandag 13 november 2006 14:44 schreef vw_caddy het volgende:

[..]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]
Eerste 2 doen het niet
Maar ze waren al gepost zie ik Dus hoef ze niet meer te posten
pi_43516799
quote:
Op maandag 13 november 2006 18:09 schreef vw_caddy het volgende:
Vanmiddag weer een Friese wadloper ri Rd, was weer nokienokie vol.
DH2 3226 reed ook tussen Groningen-Nieuweschans

Je ziet heel veel 'Friese' wadlopers rijden in Groningen
  maandag 13 november 2006 @ 19:09:47 #213
4921 blup
Shoarma Sin Farma
pi_43517030
Gister lekker gestrand op Eindhoven, omstreeks 22:00 kwam de omroep dat iemand voor zn donder was gereden tussen Acht en Boxtel, en dat er geen trein verkeer meer mogelijk was.
Na een uur wachten me vader gebeld om op teletext te kijken, bleek de indicatie 02:00 te zijn.
Mooi terug naar mn vriendin gegaan, daar overnacht..
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 19:10:28 #214
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43517051
quote:
Op maandag 13 november 2006 19:02 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Eerste 2 doen het niet
Maar ze waren al gepost zie ik Dus hoef ze niet meer te posten
Bij mij doen ze het wel
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43517988
quote:
Op maandag 13 november 2006 19:09 schreef blup het volgende:
Mooi terug naar mn vriendin gegaan, daar overnacht..
Helemaal niet erg zeker?
  maandag 13 november 2006 @ 19:45:34 #216
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43518376
quote:
Op maandag 13 november 2006 17:13 schreef Peterselieman het volgende:
Denk niet dat de cijfers makkelijk te krijgen zijn.
Als je een officiële uitvraag doet vanuit ProRail, wil ik wel even rekenen!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 19:50:59 #217
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43518551
Heb je even, dan zal ik eerst even een baantje bij prutsrail regelen en dan mag je het voor me uitvoeren
Altijd onderweg naar het avontuur
  maandag 13 november 2006 @ 19:55:55 #218
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43518696
quote:
Op maandag 13 november 2006 19:50 schreef Peterselieman het volgende:
Heb je even, dan zal ik eerst even een baantje bij prutsrail regelen en dan mag je het voor me uitvoeren
Lijkt me een interessante opdracht. Als je het niet erg vindt, doe ik dit wel samen met wat collega's.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 19:59:49 #219
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43518854
Aan de andere kant kan ik het zelf waarschijnlijk ook wel doen, mits ik wat cijfers boven tafel krijg. Lijkt me namelijk een mooie scriptieopdracht voor een finance student.
Altijd onderweg naar het avontuur
  maandag 13 november 2006 @ 20:00:35 #220
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43518872
quote:
Op maandag 13 november 2006 19:59 schreef Peterselieman het volgende:
Aan de andere kant kan ik het zelf waarschijnlijk ook wel doen, mits ik wat cijfers boven tafel krijg. Lijkt me namelijk een mooie scriptieopdracht voor een finance student.
Elektrificatie heb je techneuten voor nodig. En een zak met geld. En vooral geen mensen die gaan bewaken waar dat geld heen gaat!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43518914
quote:
Op maandag 13 november 2006 20:00 schreef Duvel het volgende:

[..]

Elektrificatie heb je techneuten voor nodig. En een zak met geld. En vooral geen mensen die gaan bewaken waar dat geld heen gaat!
gewoon een bovenleidings kabel om die zak geld krullen en 1500 volt er op
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 20:05:08 #222
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43519035
quote:
Op maandag 13 november 2006 20:00 schreef Duvel het volgende:

[..]

Elektrificatie heb je techneuten voor nodig. En een zak met geld. En vooral geen mensen die gaan bewaken waar dat geld heen gaat!
Het uitvoerende deel zeker en ook zeker deels in de voorbereiding. Het probleem is dat de techneuten niet letten op de centen. Dat doen de economen wel
Altijd onderweg naar het avontuur
  maandag 13 november 2006 @ 20:07:34 #223
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43519141
quote:
Op maandag 13 november 2006 20:01 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

gewoon een bovenleidings kabel om die zak geld krullen en 1500 volt er op


Ik heb een keer op zo'n hefbordeswagen naast de bovenleiding gestaan. Dat is toch wat steviger uitgevoerd dan je denkt!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  maandag 13 november 2006 @ 20:08:19 #224
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43519163
quote:
Op maandag 13 november 2006 20:05 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Het uitvoerende deel zeker en ook zeker deels in de voorbereiding. Het probleem is dat de techneuten niet letten op de centen. Dat doen de economen wel
Vervolgens gaan de economen bepalen hoe de techneut zijn werk moet doen, en krijgen we de puinhoop die ProRail heet.

I rest my case.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43519228
quote:
Op maandag 13 november 2006 20:07 schreef Duvel het volgende:

[..]



Ik heb een keer op zo'n hefbordeswagen naast de bovenleiding gestaan. Dat is toch wat steviger uitgevoerd dan je denkt!
dan kan je um dus met wat klemmen prima tot een krul modden

zij toch niks over de grote tov de geldzak?
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 20:11:29 #226
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43519291
Daar zitten mensen die bijna geen cent willen uitgeven om de kwaliteit van het spoor te verbeteren. Dat kan veel beter. Japan is een voorbeeld van hoe het moet, maar de kosten voor onderhoud liggen daar een stuk hoger dan hier. Een goede middenweg moet wel te vinden zijn, lijkt me.
Altijd onderweg naar het avontuur
  maandag 13 november 2006 @ 20:11:54 #227
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43519304
't Schijnt zo te zijn dat als je na twintig jaar de rijdraad los maakt van de klemmen, hij weer net zo krult als ie op de haspel zat. Ook al heeft ie dus 20 jaar strak boven het spoor gehangen...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  maandag 13 november 2006 @ 20:12:48 #228
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43519337
quote:
Op maandag 13 november 2006 20:11 schreef Peterselieman het volgende:
Daar zitten mensen die bijna geen cent willen uitgeven om de kwaliteit van het spoor te verbeteren. Dat kan veel beter. Japan is een voorbeeld van hoe het moet, maar de kosten voor onderhoud liggen daar een stuk hoger dan hier. Een goede middenweg moet wel te vinden zijn, lijkt me.
Ik ken Japan niet zo goed... Ik ken eigenlijk alleen voorbeelden van hoe het niet moet in vooral Groot Brittannië. Ik ben nog steeds bang dat Nederland ook die kant op gaat.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 20:19:53 #229
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43519607
Japan kent nauwelijks vertragingen door wissels en seinen die niet goed werken. Groot-Brittannië schijnt idd een ramp te zijn qua onderhoud. Op dit moment hebben we een kabinet dat bezuinigd op het OV en investeert in wegen. Met die wegen alleen red je het niet in de toekomst. Een beter OV kan de files deels opvangen, maar dan moet er flink meer geld tegenaan. Extra sporen zijn zeker nodig. Ook beter opgeleide treindienstleiders kunnen helpen vertragingen te voorkomen. Met alleen dat beter opgeleid, ben je er niet. Als er meer TRDL's komen dan kunnen ze meer aandacht besteden aan het begeleiden van de treinen, zodat er minder hoipeloze situaties ontstaan. Daarnaast moet er natuurlijk meer preventief onderhoud gepleegd worden aan het spoor. Niet elke storing is te voorkomen uiteraard, maar een deel van de vertragingen kan met een pakket maatregelen wel voorkomen worden. Dat dit wat kost, moet de maatschappij accepteren.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43519703
quote:
Op maandag 13 november 2006 20:19 schreef Peterselieman het volgende:
Japan kent nauwelijks vertragingen door wissels en seinen die niet goed werken. Groot-Brittannië schijnt idd een ramp te zijn qua onderhoud. Op dit moment hebben we een kabinet dat bezuinigd op het OV en investeert in wegen. Met die wegen alleen red je het niet in de toekomst. Een beter OV kan de files deels opvangen, maar dan moet er flink meer geld tegenaan. Extra sporen zijn zeker nodig. Ook beter opgeleide treindienstleiders kunnen helpen vertragingen te voorkomen. Met alleen dat beter opgeleid, ben je er niet. Als er meer TRDL's komen dan kunnen ze meer aandacht besteden aan het begeleiden van de treinen, zodat er minder hoipeloze situaties ontstaan. Daarnaast moet er natuurlijk meer preventief onderhoud gepleegd worden aan het spoor. Niet elke storing is te voorkomen uiteraard, maar een deel van de vertragingen kan met een pakket maatregelen wel voorkomen worden. Dat dit wat kost, moet de maatschappij accepteren.
was net op tv dat ze meer geld in asfalt zien zitten,

ik zie meer in goedkoper OV
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 21:43:08 #231
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43523359
Wadsloper 3114 heeft bezoek gehad van een kliederploeg. De handtekening stond op de zijkant van het stel zag ik vanochtend.

Ik heb het nummer van het stel niet zelf gezien, maar pluk van somda dat het de 3114 moet zijn geweest.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43523463
als ze de GTW maar met rust laten xD!
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 21:48:00 #233
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43523587
Ik vrees dat dat niet meer gaat lukken. De eerste GTW hebben ze enkele weken geleden dacht ik al te pakken gehad.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43523736
quote:
Op maandag 13 november 2006 21:48 schreef Peterselieman het volgende:
Ik vrees dat dat niet meer gaat lukken. De eerste GTW hebben ze enkele weken geleden dacht ik al te pakken gehad.
laat ze t met waterverf doen


even rondje wasstraat en weer schoon
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 13 november 2006 @ 21:53:21 #235
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43523812
quote:
Op maandag 13 november 2006 21:51 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

laat ze t met waterverf doen


even rondje wasstraat en weer schoon
Bespaart ze nog een kogel ook
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43523839
quote:
Op maandag 13 november 2006 21:53 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Bespaart ze nog een kogel ook
HUHZ?
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 13 november 2006 @ 21:54:49 #237
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43523885
Gewoon. In deze wereld is geen plaats voor debielen die niks beters te doen hebben dan treinen onderkladderen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43523941
ow zeg dat dan

Laat ze maar gewoon met waterverf spelen :/
pi_43524284
quote:
Op maandag 13 november 2006 16:04 schreef Peterselieman het volgende:
Op Lw-Harlingen Haven rijdt vaak DH2 + DH1.
Vaak? Alleen 7.09uur uit Leeuwarden en 7.37uur uit Harlingen Haven en vrijdagmiddag een paar keer heen en weer.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 22:23:08 #240
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43525006
Dan zie ik die treinen op vrijdagmiddag
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43528066
Het is FEEST op het spoor

4 trajecten eruit
pi_43528109
quote:
Op maandag 13 november 2006 23:30 schreef Zug-Chef het volgende:
Het is FEEST op het spoor

4 trajecten eruit
oh!

enlighten us!
  Redactie Frontpage / Sport maandag 13 november 2006 @ 23:32:32 #243
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43528173
quote:
Op maandag 13 november 2006 23:30 schreef Zug-Chef het volgende:
Het is FEEST op het spoor

4 trajecten eruit
Dat is toch normaal?
Altijd onderweg naar het avontuur
  maandag 13 november 2006 @ 23:42:31 #244
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43528660
quote:
Op zondag 12 november 2006 18:00 schreef Brembo het volgende:

[..]

1 Koploper is me echt een wereldvreemd raadsel, ik denk reserve-materieel. Heb wel is gehad dat mat 64 tussen Zutphen - Nijmegen het begaf. Toen werd er een Koploper ingezet.
De andere is vrij simpel te verklaren , dit is de nachttrein (2:47 Arnhem) naar Zutphen. Deze word al sinds jaar een dag gereden door een koploper .
Wat dachten we van de late stoppers Es-Zp en Es-Apd die beide met ICM rijden en uitlopen in Zp, om de dag erna vanaf Dv te stoppers naar Aml te rijden.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_43529749
Look what came in with the train!!

MREn
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 00:09:10 #246
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43529853
Ik kwam deze filmpjes tegen op Youtube:

http://youtube.com/watch?v=G6Y1bq-eQf0&mode=related&search=
http://youtube.com/watch?v=Rqb23Lxa0TY&mode=related&search=

In het eerste filmpje heb ik mezelf kunnen ontdekken op 2 foto's genomen in de stationshal van Groningen
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43533245
quote:
Op maandag 13 november 2006 21:43 schreef Peterselieman het volgende:
Wadsloper 3114 heeft bezoek gehad van een kliederploeg. De handtekening stond op de zijkant van het stel zag ik vanochtend.

Ik heb het nummer van het stel niet zelf gezien, maar pluk van somda dat het de 3114 moet zijn geweest.
Klopt, zag hem gister morgen op spoor 4a, als trein naar Lw (vertrok om 08.20)
pi_43534156
Vanmorgen stel 4214 gezien die aan 1 kant zeg maar, nou euh, leuk beschilderdingekleurd was.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 10:21:53 #249
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43535652
Laten we het er verder maar niet over hebben, omdat we dan hun geklieder vereren en dat is juist niet de bedoeling.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43535662
Mogguh treinbaggeraars
pi_43536494
Twee zelfgeschoten stomertjes voor de liefhebbers hier






ps: het resizen doet de foto's geen goed
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 13:00:40 #252
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43539476
Mooie locomotief
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 14:09:50 #253
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43541845
Er zijn weer 2 GTW'tjes bijgekomen vandaag. De 301, eindelijk terug uit Zwitserland, en de 231.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43542782
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 14:09 schreef Peterselieman het volgende:
Er zijn weer 2 GTW'tjes bijgekomen vandaag. De 301, eindelijk terug uit Zwitserland, en de 231.
makes ondertussen een grand total of?
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 14:43:45 #255
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43543094
8
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43543824
wel 8
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 15:20:37 #257
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43544424
Hoeveel schermessen wil jij dan dat er op dit moment zijn?
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43544443
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 15:20 schreef Peterselieman het volgende:
Hoeveel schermessen wil jij dan dat er op dit moment zijn?
toekomstige scheermessen bedoel je dan?
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 15:22:20 #259
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43544484
ja
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43544540
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 15:22 schreef Peterselieman het volgende:
ja
allemaal natuurlijk!

dan kunnen de kwakslopers per direct weg
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 15:42:44 #261
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43545193
Kun jij je weer eens fatsoenlijk scheren

Het gaat met een tempo van 1 à 2 per week, dus dan duurt het nog wel even.
Altijd onderweg naar het avontuur
  dinsdag 14 november 2006 @ 17:23:40 #262
86072 thatsme
and That's you!
pi_43548823
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 15:42 schreef Peterselieman het volgende:
Kun jij je weer eens fatsoenlijk scheren

Het gaat met een tempo van 1 à 2 per week, dus dan duurt het nog wel even.
hoeveel mesjes verslijt jij dan per week
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 17:26:16 #263
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43548911
Dat moet je niet aan mij vragen, maar aan Ou-Tannu
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43550287
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 14:09 schreef Peterselieman het volgende:
Er zijn weer 2 GTW'tjes bijgekomen vandaag. De 301, eindelijk terug uit Zwitserland, en de 231.
Klopt, had ze ingevoerd in Somda, heb ze vandaag aan zien komen in Groningen
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 18:13:22 #265
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43550354
excuses dat ik jou informatie overneem zonder een bron te gebruiken
Altijd onderweg naar het avontuur
  dinsdag 14 november 2006 @ 18:13:43 #266
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43550365
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 15:42 schreef Peterselieman het volgende:
Kun jij je weer eens fatsoenlijk scheren

Het gaat met een tempo van 1 à 2 per week, dus dan duurt het nog wel even.
Voorom omdat ze niet direct naar de Gilette fabriek gaan, maar eerst nog via NSFSC naar Veolia

Ik voorspel veel baardgroei
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 14 november 2006 @ 18:49:31 #267
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43551461
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 15:24 schreef Ou-Tannu het volgende:
dan kunnen de kwakslopers per direct weg
Welnee, dat kan nog minstens 20 jaar op de Maaslijn op en neer kachelen

MAKKELIJK
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43551494
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 18:13 schreef MREn het volgende:

[..]

Voorom omdat ze niet direct naar de Gilette fabriek gaan, maar eerst nog via NSFSC naar Veolia

Ik voorspel veel baardgroei
NSFSC? die ken ik nog niet?

en how about 3 mesjes per week +- ?


je kan je een leven lang scheren met 1 kwakloper dus
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 14 november 2006 @ 18:51:34 #269
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43551536
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 18:50 schreef Ou-Tannu het volgende:
en how about 3 mesjes per week +- ?
Jij scheert je zak ook of zo?

Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43551715
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 18:51 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Jij scheert je zak ook of zo?

Ieeuw nee!

maar je face met een oud mesje = AUW!
pi_43551724
Scheer jullie weg naar topics over scheren in LIF en PUB
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 14 november 2006 @ 18:57:22 #272
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43551756
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 18:56 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Ieeuw nee!

maar je face met een oud mesje = AUW!
Moet je gewoon kwaliteitsmesjes kopen joh Ik doe wel wat langer met een mesje hoor (maar ik scheer me ook niet iedere dag )
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 14 november 2006 @ 18:58:00 #273
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43551790
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 18:56 schreef Alexxxxx het volgende:
Scheer jullie weg naar topics over scheren in LIF en PUB


* Dr_Flash zoekt gauw een plaatje van een ouwe bus

niet slaan hè
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 19:01:28 #274
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43551911
Leuke tekst onder je berichten Fles

OT: Wat doet GTW 302 er lang over om Zwitserland te verlaten. Zou de trein kwalitatief niet helemaal goed zijn, of wordt er in Zwitserland veel mee getest?
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 14 november 2006 @ 19:03:51 #275
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43552010
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 19:01 schreef Peterselieman het volgende:
Leuke tekst onder je berichten Fles

OT: Wat doet GTW 302 er lang over om Zwitserland te verlaten. Zou de trein kwalitatief niet helemaal goed zijn, of wordt er in Zwitserland veel mee getest?
k denk dat de oorzaak daavan verscholen ligt in "de tekst onder mijn berichten", op een ander forum
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 14 november 2006 @ 19:05:18 #276
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43552064
Wat we hier hebben....



(foto Daniel Friederichs)
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 14 november 2006 @ 19:06:46 #277
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43552119
een renovatie-koploper die van of naar de klimaatkamer gesleept wordt?

Is dat een koppelwagen wat ertussen zit?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 14 november 2006 @ 19:10:25 #278
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43552264
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 18:50 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

NSFSC? die ken ik nog niet?
http://www.nsfsc.com

Heeft oa wat ICE's, 6400's, 1600's, Linten, Wadlopers en DM'90, SGM, Mat'64 en ICK in eigendom...
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 19:10:28 #279
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43552268
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 19:06 schreef Dr_Flash het volgende:
een renovatie-koploper die van of naar de klimaatkamer gesleept wordt?

Is dat een koppelwagen wat ertussen zit?
Yep. Mooie loc voor die trein

Met dat onderschrift op dat andere forum ben ik het niet geheel eens, maar het is te off topic om er over te gaan praten hier.

[ Bericht 99% gewijzigd door Peterselieman op 14-11-2006 19:15:29 ]
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 19:19:21 #280
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43552558
Nog even over de maximale passagiersaantallen voor de DH 2 en DM'90. Het volgende staat op de site van NSFSC:
quote:
The DH and DM’90 train sets carry up to 278 and 307 passengers respectively.
Hebben ze deze aantallen in de praktijk al eens bereikt? Het lijkt me dat je met deze aantallen veevervoer hebt.
Altijd onderweg naar het avontuur
  dinsdag 14 november 2006 @ 19:21:55 #281
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43552619
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  dinsdag 14 november 2006 @ 19:27:12 #282
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43552752
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 19:19 schreef Peterselieman het volgende:
Nog even over de maximale passagiersaantallen voor de DH 2 en DM'90. Het volgende staat op de site van NSFSC:
[..]

Hebben ze deze aantallen in de praktijk al eens bereikt? Het lijkt me dat je met deze aantallen veevervoer hebt.
Dat lijkt me regelrecht gelul.
Een enkele DM'90 heeft 151 zitplaatsen, en dan kunnen er nog eens zo'n 60 a 70 man staan, maar dan houdt het echt wel op.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 19:37:38 #283
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43553126
Het lijkt me ook veel te veel, maar het staat hier toch echt

Link

Tenzij ze de zitplaatsencapaciteit van 4 bakken nemen, dan kom je er nog het dichtst in de buurt.
Altijd onderweg naar het avontuur
  dinsdag 14 november 2006 @ 19:42:48 #284
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43553309
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 19:37 schreef Peterselieman het volgende:
Het lijkt me ook veel te veel, maar het staat hier toch echt

Link

Tenzij ze de zitplaatsencapaciteit van 4 bakken nemen, dan kom je er nog het dichtst in de buurt.
Daar dacht ik ook aan, maar dat is niet het technisch maximum van die stellen, dat is namelijk drie stellen.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 19:44:43 #285
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43553369
Dat klopt, daarom is het ook vreemd voor me hoe ze aan die getallen komen.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43553479
4mensen per 1m² vloeropp :/

VeeVerVoer!
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 14 november 2006 @ 19:59:37 #287
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43553795
ach ja, realiteitszin is nooit een sterk punt geweest bij het spoor, laten we eerlijk zijn
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43553983
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 19:59 schreef Dr_Flash het volgende:
ach ja, realiteitszin is nooit een sterk punt geweest bij het spoor, laten we eerlijk zijn
op dat punt zijn ze totaal ontspoort?
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 14 november 2006 @ 20:12:44 #289
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43554255
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 20:04 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

op dat punt zijn ze totaal ontspoort?
Nou ja, laat ik het zo zeggen, ik begrijp ook niet wat een NS-insider bezield heeft om die getallen te noemen

rapport over ProRail gelezen trouwens?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43554310
nee
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 14 november 2006 @ 20:16:20 #291
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43554405
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 20:14 schreef Ou-Tannu het volgende:
nee
Ze klooien maar wat raak, en dat was de oorzaak van de ontsporingen in Zwammerdam en Landgraaf afgelopen zomer.

Of ja, dat is een beetje de bottom line
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43554584
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 20:16 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ze klooien maar wat raak, en dat was de oorzaak van de ontsporingen in Zwammerdam en Landgraaf afgelopen zomer.

Of ja, dat is een beetje de bottom line
Prutsmaarraakrail is dus een betere benaming?
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 14 november 2006 @ 20:25:06 #293
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43554794
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 20:20 schreef Ou-Tannu het volgende:
Prutsmaarraakrail is dus een betere benaming?
Oordeel zelf
quote:
13 november 2006: Onvoldoende stabiliteit ballastbed oorzaak ontsporingen
Een slinger in het spoor door onvoldoende stabiliteit in het ballastbed (spoorspatting) was de oorzaak van twee ontsporingen van reizigerstreinen ter hoogte van Zwammerdam en Landgraaf op respectievelijk 30 juni en 1 juli 2006. Dat concludeert de Inspectie Verkeer en Waterstaat in haar vandaag gepubliceerde onderzoeksrapporten naar aanleiding van deze ontsporingen tijdens een hittegolf die extra spanning veroorzaakte in de rails. De inspectie constateert dat onvoldoende afstemming tussen ProRail en de aannemers tijdens herstel- en vernieuwingswerkzaamheden een achterliggende oorzaak was. Ook besteedde de spoorbeheerder onvoldoende aandacht aan de veiligheidsprocedures.


De spoorspatting ter hoogte van Zwammerdam werd ingeleid door een combinatie van extreem warme weersomstandigheden en de gevolgen van vernieuwingswerkzaamheden uitgevoerd in maart 2006. De inspectie concludeert ondermeer dat deze met onvoldoende ballast werden uitgevoerd. Door een gebrekkige afstemming tussen aannemer en spoorbeheerder was er verder tijdens en na de werkzaamheden onvoldoende onderhoud en controle. Een dag later ontspoorde een reizigerstrein ter hoogte van Landgraaf. Tegen de voorschriften in was nog in de nacht voorafgaand aan de ontsporing ballast onder de dwarsliggers vernieuwd en werd deze bovendien onvoldoende gestabiliseerd. De benodigde extra controles werden niet uitgevoerd en een vereiste snelheidsbeperking werd niet opgelegd.

De inspectie maakt zich naar aanleiding van de bevindingen zorgen. Zij verlangt van ProRail een plan van aanpak waaruit blijkt dat zij heldere procesafspraken maakt met de aannemers, de werkzaamheden beter voorbereidt en voldoende aandacht besteedt aan de veiligheidsprocedures. De inspectie zal bij toekomstige incidentenonderzoeken, audits en inspecties nadrukkelijk de geconstateerde tekortkomingen betrekken. Ook is zij begonnen met een nader onderzoek naar de ruim 140 spoorspattingen in juli 2006 die niet tot ontsporing leidden. Daarbij wordt ook een vergelijking gemaakt met de omliggende landen. De inspectie zal dit onderzoek opleveren in het eerste kwartaal van 2007.

Meer informatie:
Willard Elissen 070-456 7484/ 06-538 24 311

Rapporten:

http://www.ivw.nl/nl/Imag(...)10-06_tcm5-15295.pdf
http://www.ivw.nl/nl/Imag(...)10-06_tcm5-15296.pdf

Bron: www.ivw.nl
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 20:36:16 #294
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43555306
Te hoge werk- en tijdsdruk overal binnen prorail, alsmede bij de aannemers?
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 14 november 2006 @ 20:54:27 #295
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43556029
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 20:36 schreef Peterselieman het volgende:
Te hoge werk- en tijdsdruk overal binnen prorail, alsmede bij de aannemers?
Geen idee, weet jij meer?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 14 november 2006 @ 20:54:38 #296
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43556038
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 20:36 schreef Peterselieman het volgende:
Te hoge werk- en tijdsdruk overal binnen prorail, alsmede bij de aannemers?
Niet houden aan eigen voorschriften, organisatiewijzigingen bij de vleet, et cetera.

Het hele rapport lezen is ook best interessant trouwens.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 20:59:04 #297
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43556179
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 20:54 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Geen idee, weet jij meer?
Ik weet niet meer dan jou, maar ik ga er vanuit, omdat prorail bezuinigd en Nederland tegelijkertijd wel zo ongeveer het drukstbereden spoornet ter wereld heeft. Dus aannemers staan ook onder tijdsdruk om er voor te zorgen dat baanvakken zo snel mogelijk weer vrij zijn.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43556303
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 20:59 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Ik weet niet meer dan jou, maar ik ga er vanuit, omdat prorail bezuinigd en Nederland tegelijkertijd wel zo ongeveer het drukstbereden spoornet ter wereld heeft. Dus aannemers staan ook onder tijdsdruk om er voor te zorgen dat baanvakken zo snel mogelijk weer vrij zijn.
Tja das ook zo

en dan de bakken regels nog
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 14 november 2006 @ 21:23:07 #299
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_43557142
De maximumlengte van passagierstreinen hangt zowel af van de lengte van de perrons als van de maximum toegestane lengte van passagierstreinen. Maar geen mcn zal een trein bestaande uit 16 bakken laten staan
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_43558188
k bedoelde de bakken regels waar prorail moet werken :p
  dinsdag 14 november 2006 @ 21:45:12 #301
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43558218
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 21:23 schreef Peterselieman het volgende:
De maximumlengte van passagierstreinen hangt zowel af van de lengte van de perrons als van de maximum toegestane lengte van passagierstreinen. Maar geen mcn zal een trein bestaande uit 16 bakken laten staan
Jawel hoor.
Als je met 16 bakken ICM een ritje in de 3600 moet maken, schat ik de kans niet erg hoog in, dat de mcn de stellen mee neemt.

Afgelopen vrijdag reed de 763 ook in twee delen naar Zl omdat zowel het Gn- als het Lw-deel uit twee viertjes bestonden.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')