abonnement Unibet Coolblue
pi_47454406
quote:
Op maandag 19 maart 2007 22:09 schreef Bass-Miss het volgende:

[..]

Echt? De tweede was veel pijnlijker dan de eerste? Hoor je ook niet veel en wil ik me niet voorstellen ook.
Ik heb de weeën als pijnlijker/heftiger ervaren ja, waarschijnlijk omdat het veel sneller ging allemaal en omdat ik minder in mezelf gekeerd was dan bij de eerste bevalling. Maar vooral het feit dat Quinten vast bleef zitten en het gevolg daarvan is iets dat je echt geen twee keer mee wil maken.
Een beetje vreemd, maar wel lekker
pi_47454501
quote:
Op maandag 19 maart 2007 22:22 schreef beefcake het volgende:

[..]

Ik heb de weeën als pijnlijker/heftiger ervaren ja, waarschijnlijk omdat het veel sneller ging allemaal en omdat ik minder in mezelf gekeerd was dan bij de eerste bevalling. Maar vooral het feit dat Quinten vast bleef zitten en het gevolg daarvan is iets dat je echt geen twee keer mee wil maken.
Hm, ja, als er nare gevolgen bijkomen is het nog anders.
Ik vond het verschrikkelijk maar met Fons was alles goed, dus dat lijkt me idd veel minder erg dan omgekeerd.
pi_47467974
Wat een verhaal Appelsap Sterkte bij 't verwerken ervan

Ik vond de 2e ook minder "prettig" dan de 1e maar gelukkig zonder complicaties, rot voor je Beefcake
  dinsdag 20 maart 2007 @ 12:38:26 #229
31820 Martineke
Mama van Maxim en Romijn
pi_47468234
appelsap wat een verhaal goed dat je het hebt opgeschreven, werkt met verwerken ervan.

en als ik dit lees, ben ik toch weer blij dat ik 2 ks-en gehad heb. zou ook zo weer voor een 3e gaan
andere kant is het ook wel weer jammer, ik weet niet wat een bevalling is. maar ach....misschien krijg ik ooit wel een leuke schoondochter die mij aanwezig laat zijn
  dinsdag 20 maart 2007 @ 16:15:32 #230
149860 Liopleurodon
voorwereldlijk guppie
pi_47475850
Appelsap!
Wat een verhaal.
Brengt gelijk weer de herinneringen naar boven van de komst van onze kleine.
Schrijven helpt, tenminste voor deze papa
Gefeli met Damian en of je nog een volgende wil is voorlopig nog lang niet aan de orde: eerst herstellen, over een jaar ofzo zie je wel weer
pi_47483228
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 12:38 schreef Martineke het volgende:
appelsap wat een verhaal goed dat je het hebt opgeschreven, werkt met verwerken ervan.

en als ik dit lees, ben ik toch weer blij dat ik 2 ks-en gehad heb. zou ook zo weer voor een 3e gaan
andere kant is het ook wel weer jammer, ik weet niet wat een bevalling is. maar ach....misschien krijg ik ooit wel een leuke schoondochter die mij aanwezig laat zijn
En als je toch voor een derde zou gaan misschien ook een dochter

Appelsap, ik word moe en naar van je verhaal, sterkte met dit achter je te laten en vergeet vooral nite te genieten van die kleine!
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
  dinsdag 20 maart 2007 @ 19:34:02 #232
24188 Belana
kloon van belana
pi_47483458
appelsap... wow meid, wat een verhaal!
stormy waters...
sailin'
  dinsdag 20 maart 2007 @ 20:18:52 #233
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_47485435
jee, wat een verhaal zeg..

Ik hoop dat je het een plekje kunt geven
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  donderdag 22 maart 2007 @ 10:36:39 #234
31820 Martineke
Mama van Maxim en Romijn
pi_47540053
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 19:28 schreef Mwanatabu het volgende:

[..]

En als je toch voor een derde zou gaan misschien ook een dochter



het zou kunnen in theorie, maar geloof niet dat die man van mij meiden kan produceren
maar ja....dat dacht jij ook waarschijnlijk
  zaterdag 24 maart 2007 @ 17:40:35 #235
11682 Moonah
Jolie femme
pi_47615055
Appelsap, ik had je verhaal van de week al gelezen. Met tranen.
Praten praten praten. Ik hoop dat dat je goed zal doen.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
  zaterdag 24 maart 2007 @ 19:23:20 #236
133767 Libel
Mama van Aiken, Iben en Junah
pi_47617858
Wow appelsap, dat is een heftige bevalling geweest! Ik hoop net als zovelen boven mij dat je het een plekje kunt geven.

Ik vond mijn tweede bevalling ook heftiger dan de eerste. Nochtans was hij korter. Beefcake verwoordt het heel goed: "omdat het veel sneller ging allemaal en omdat ik minder in mezelf gekeerd was dan bij de eerste bevalling."
  zaterdag 24 maart 2007 @ 19:55:03 #237
45621 Suzanna
Mama van...
pi_47618929
Appelsapje toch... wat een moeilijke tijd voor jou zeg! Gelukkig is het nu allemaal 'voorbij' hoewel het in je hoofd nog wel niet voorbij zal zijn. Sterkte!!
  zaterdag 31 maart 2007 @ 17:38:47 #238
62525 Bibikuif22
<3 <3 <3 <3 <3
pi_47864667
Jee Appelsap wat een heftige bvalling! Ik hoop dat je het binnenkort een plekje kan geven en inderdaad... praten, praten, praten! Sterkte meis!

Hierbij ook mijn verhaal.

Ik moet zeggen, ik kijk er echt met een goed gevoel op terug! Tuurlijk deed het pijn en ben ik heeeel erg bang geweest maar het viel me heel erg mee. Ik zei nog tegen de gyn dat ik het "zwanger zijn" nu pas écht positief heb afgesloten. Zo jammer dat ik dit niet bij Alyssa wist dat het ook zo kon, het had alles veranderd als dat zo was. maar goed, het verhaal.

Op donderdagochtend 22 februari werd ik wakker om 7 uur, een beetje misselijk maar omdat ik bang ben om over te geven hield ik het nog even uit. Na een minuut of 10 moest ik toch echt rennen naar het toilet en heb ik daar ook echt 2 uur door moeten brengen. Ondertussen wisselde het overgeven zich af met diarree. Ja hoor, buikgriep. Ik voelde me met het kwartier zwakker worden (al klinkt dat heel dramatisch, op dat moment leek ik wel een vaatdoek, kon niet meer staan of lopen, alleen kruipen, en dat met zo'n toeter)

Alyssa had juffendag op school vanaf 11 uur en we beloofden haar al lang dat wanneer ze beter zou zijn dat we daar dan heen gingen. 's middags moest ik ook om 1 uur in het ziekenhuis zijn voor die dag-opname waarbij ze allemaal testen zouden gaan doen. Ik heb om 9.30 uur maar het ziekenhuis gebeld dat ik me zo rot voelde dat ik niet zeker wist of ik het wel zou redden om die dag langs te komen. In eerste instantie zei de mevrouw dat ik wel mijn best moest doen maar kon het niet dan kon het niet.

10 minuten later ging de telefoon die Danny opnam (ik hing weer boven de wc), het was het ziekenhuis dat ze het met de gyn had overlegd en dat ik NU in de auto moest stappen en naar het zh moest komen. Maar ik had Alys natuurlijk school beloofd. Goed, ik zou het niet redden om haar daar eerst af te zetten dus met vuilniszak en wc rol in de auto op goed geluk.
Het ging best goed want ook al was het moeilijk ik redde het tot het zh. Danny en Alys zetten me af en ik racete naar de verloskamers waar ik gelijk het toilet van dichtbij mocht bekijken. Ze hebben toen weer de nodige dingen gedaan als CTG, bloed, urine enz. Ik kon weer niet stoppen met heen en weer rennen naar de wc. Rond 12 uur was ook Danny er weer. Alys had het leuk gehad en was nu bij mijn ouders.

Om 15.00 uur werd gezegd (mede dankzij mijn laatste gesprek met de psych(liep ik bij vanwege eerdere traumatische bevalling, zij werkt samen met de gynaecologen) dat dit geen doen meer was en ze in gingen leiden. Dit zou op zaterdag gaan gebeuren omdat ze maar 2 inleidingen per dag mochten doen en er op vrijdag al 2 stonden. Ik moest iig in het zh blijven.
Een kwartier later kwamen ze terug dat de uitslagen van het bloed binnen waren en dat zag er toch niet goed uit, ik had weer zwangerschapsvergiftiging. Ze gingen toch iets regelen voor een inleiding op vrijdag want tot zaterdag wachten zou te lang duren. Ohhhhh het idee toen dat we misschien een dag later een kindje erbij zouden hebben, dat was heel eng.

Ik werd toen op de kamer gebracht. Kreeg voor de nacht een slaappil, heeft niet echt geholpen door een buurvrouw die telkens gebeld werd :S

Vrijdag 's morgens om 8 uur was Danny er want dan zouden ze officieel beginnen met de gel. Dit werd eerst aan het CTG om te kijken hoe beeb het deed. Uiteraard nogsteeds geen ontsluiting... Alles zag er goed uit bij beeb en om 10 uur werd er 2 mg gel ingespoten.. 2 MG!! Dat is toch niets zou je zeggen... Ik voelde er weinig van en lag nogsteeds op zaal. Ze zouden per dag 3 keer gel mogen spuiten, dan zaterdag zouden ze het zo doorzetten, zondag een rustdag en maandag een keizersnee, wanneer er niets zou gebeuren door de gel dan, en die kans zat erin...

Om een uurtje of 12 mocht ik naar een apart inleidingskamertje, daar ben ik nog zelf heen gelopen, voelde nog niets en ging daar weer op bed liggen. Gelijk ook weer aan het CTG. Om een uur of 13.45 uur ging Danny even een broodje halen in het andere gebouw en toen hij terugkwam had ik zoiets van: "Goh, ik heb krampjes" Ze kwamen echt stipt om de 3 minuten. Vreemd genoeg had ik niet het idee dat het weeen kónden zijn. (ik had de hoop al opgegeven ooit nog te gaan bevallen ) Dus zei ook tegen de gyn dat ik dat voelde. Het rare was dat de meter om mijn buik telkens met zo'n krampje naar beneden uitsloeg... Hij was dus verkeerd aangesloten. Maar goed, met het toucheren om 15.00 uur bleek ik al 3 cm te hebben en mochten we over naar de veroskamers!!! Gelijk maar mijn ouders afgebeld want die zouden met Alys om 15.30 bij het bezoekuur komen. Helaas mocht ik ook Alyssa echt niet meer zien. (ik moest al aardig de weeen wegpuffen nu)

Aangekomen op de vk werd gezegd dat ik gelijk aan de elektroden zou gaan, 1 voor beeb en 1 voor wee registratie, deze allebei inwendig zeg maar. Ik vroeg meteen of ik dan nog wel mocht lopen/douchen/plassen, maar nee... Dus eerst nog maar even naar de wc. (dat was echt balen, ik mocht hierna gewoon niet meer lopen). Om 16.00 uur was ik aan de beurt om de vliezen te prikken. Er kwam een vrouwtje die volgens mij in de leer was ofzo. Ze heeft lopen raggen met die breinaald, echt 10 minuten lang maar het lukte haar niet ze te breken. Volgens haar had ik ook nog echt geen 3 cm.

Ze belde daarna de gyn weer die mij eerder op 3 cm getoucheerd had, die heel geirriteerd aankwam, ff de breinaald pakte, 2 tellen wroette en *PLOF* door waren ze. Lieve vrouw was dat trouwens. Volgens haar had ik nu al 4 cm. Gelijk de elektroden erin gezet. Vanaf nu werd het naar mijn idee echt heftig.

Rond 17.00 uur kwamen ze weer kijken en toucheren. Ik had nogsteeds 4 cm en de weeen waren aan het afzakken. AFZAKKEN???? MEEEEEN ik dacht dat ik erin bleef en kon me dat niet voorstellen.. Ze kwamen met een infuus aan waar ik opwekkers door zou krijgen. Ondertussen lag ik ook al constant aan de bloeddrukmeter. Ik haat prikken maar omdat ze absoluut een infuus wilden zetten had ik zoiets van nou als je dan toch bezig bent, haal dan alsjeblieft de anestesist want ik trek het niet meer, ik wil een ruggenprik.

Die man werd gelijk opgeroepen en het infuus vast gezet (om 17.30 uur). Voorlopig alleen nog aan het vocht. Na voor mijn idee heeeeeeel wat tijd (eigenlijk was het al om 17.45 uur) kwam hij binnen en ik was zooooo blij! Had zoiets van ram dat ding er maar in! Het zetten was nog best even lastig zo met weeen maar ik had het er graag voor over. Na 30 minuten zou hij ingewerkt zijn. Ik heb letterlijk de weeen zitten aftellen.

Inderdaad na 30 minuten werden de weeen minder maar had ik toch echt persdrang! Gelijk op het belletje drukken maar we zaten met 3 vrouwen op punt van persen dus het duurde een tijdje voor er iemand kwam. Tsja zei ze, je houdt het nu echt op he (ik was met mijn billen aan het knijpen ) Dus toch maar even wachten op een VK die weer kon toucheren. JA!!! Zonder wee opwekkers was het ineens doorgeschoten naar 9 cm!!!

Ondertussen moest er nog even een katheter ingebracht worden, schijnt zo te horen bij een ruggenprik. Ik voelde er niets van maar er kwam ook niets uit...

Jammergenoeg was het dus zo druk dat ze weer moesten gaan. Het zou 5 minuten kunnen duren maar ook nog een uur. Het was nu een uurtje of 19 denk ik) Affijn, flink blijven knijpen dus. Mijn bloeddruk was inmiddels 116 onderdruk.

Om 19.30 uur hield ik het niet meer en kwam de verpleegster die zei dat ik wel zachtjes mocht meepersen maar nog niet met de intensie hem eruit te drukken. Ze liet ons weer alleen want er stond weer iemand op het punt te bevallen. Toen het 20.15 uur was hield ik het echt niet meer (zonde van die ruggenprik achteraf gezien )en voelde ik hem ineens naar beneden zakken. Ik heb gegild dat hij kwam en Danny is gelijk de gang op gestormd om de eerste de beste mee te sleuren onder het roepen van: ZE ZEGT DAT HIJ KOMT!!! Uiteindelijk kwamen er 2 helpen, de verpleegster en de VK. Ik mocht persen en 12 minuten later was hij er al!!! Een ontzettend blauwe punt op zijn hoofd maar wat wil je, hij hing er al zolang!

Heerlijk trouwens want van het persen heb ik ook amper wat gevoeld omdat die ruggenprik nog aan het uitwerken was. Ik heb ook geen moment geschreeuwd van de pijn niks! Niet 1 keer het idee gehad dat ik doodging!

Gelijk legden ze hem op mijn buik. Alyssa werd gelijk meegenomen toen en nu konden we gewoon genieten! Gelijk begon ze met hechten. Danny moest helpen met het aangeven van de spulletjes en moest zelfs de telefoon van de VK tegen haar oor houden terwijl ze aan het hechten was, toen die ging zo druk was het. Echt abnormaal gewoon.

Ze hebben ons ook 1,5 uur laten wachten voordat de apgar en het wegen enzo gedaan werd al moet ik zeggen dat ik het heerlijk vond zo met zn drietjes.

Toen mocht ik ook douchen maar door het bloedverlies ging ik bijna van mijn stokkie. Ik was ook helemaal geel schijnt hoe dat nou weer kon...) Dus weer snel bedje in.

Wel heb ik veel naweeen gehad de dagen/nachten erna. Wat ook raar was was dat zaterdagnacht mijn bloeddruk zakte naar een onderdruk van 55 en zelfs 50! Mijn gyn had nog gebeld speciaal vanaf thuis dat ze mij niet naar huis mochten laten gaan omdat mijn bloeddruk verraderlijk is en dat bleek wel weer. De volgende dag was hij weer 103 en uiteindelijk 80 en bleef dat ook.

Goh, wat een belevenis was dat weer! Het blijft een speciaal iets hoor om het mee te maken!
Trotse mama van Alyssa (10-08-2003) en Ryan (23-02-2007)
  zaterdag 31 maart 2007 @ 20:31:08 #239
11682 Moonah
Jolie femme
pi_47869559
Bibi, wat fijn dat je er zo goed op terug kijkt.
En wat stom dat 'drukte' een reden kan zijn om een vrouw in barensnood maar haar persweeën te laten ophouden. Maar ik heb het vaker gehoord....
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
  zondag 1 april 2007 @ 08:50:21 #240
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_47883993
Appelsappie wat een ellende zeg, hoe is het nu verder dan? Het is raar maar mijn eigen bevalling lijkt al weer zo lang geleden (precies 2 mnd nu) dus het slijt toch wel hoor
Ik vond het ook niet echt een trip to the park.
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  zondag 1 april 2007 @ 09:52:21 #241
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_47884454
Bibi, wat lijkt me dat zwaar, zo moeten wachten!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_47889209
Bibi wat moet dat zwaar zijn als je zo lang moet wachten. Eigenlijk belachelijk hoor!
Maar fijn dat je er goed op kan terugkijken!

Bedankt voor alle reacties nog.

Erover praten lukt nog niet echt maar dat zal vast wel komen.
Ik kan het verhaal globaal wel kwijt maar over hoe ik me gevoeld heb en nu voel kan ik nog niks kwijt.
Ondanks dat voel ik me wel fijn en heb ik het idee dat het toch steeds verder van me af komt te staan.
quote:
Op maandag 19 maart 2007 21:14 schreef Brighteyes het volgende:
Appelsapje, wat een verhaal joh!
Krijgen we nog eens een foto'tje van hem te zien?
Ik zal er binnekort een paar plaatsen!
pi_50626895
goed, mn vraag van een zojuist gesloten topic staat nog open; wie heeft er ervaring met onderwater-bevallen?
  dinsdag 19 juni 2007 @ 20:32:22 #244
175463 Renda
Dutchie gone USA
pi_50627564
Hier iemand die ook (als alles goed gaat natuurlijk) voor een onderwaterbevalling gaat, thuis.

Wil je thuis of in het ziekenhuis bevallen?
Me too, was a rebellious teen once. To be honest, I still am, with the exception that I now focus on what truly makes this world go mad: government agency's and their political bullcrap instead of my parents and family
pi_50627805
thuis als t kan... k heb op n site n mama en baby bad gezien en dat koop je dan, is nog geen enkel ander kindje in geboren zeg maar dat lijkt me wel n goed plan
  dinsdag 19 juni 2007 @ 22:16:14 #246
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_50631621
Ik zit zo weer eens een aantal verhalen te lezen en besluit zomaar met belsen dat ik de volgende bevalling weer in het ziekenhuis zou willen doen. Niet voor de pijnstillers, maar voor de rust en omdat het me de vorige keer zo goed is bevallen! Ik denk er met tranen van sentiment aan terug. Zo typisch ook, mijn leven veranderde voorgoed en daar kwam ineens een klasgenootje van vroeger binnenlopen op de uitrustkamer.
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
pi_50642738
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 22:16 schreef Paradijsvogeltje het volgende:
Ik zit zo weer eens een aantal verhalen te lezen en besluit zomaar met belsen dat ik de volgende bevalling weer in het ziekenhuis zou willen doen. Niet voor de pijnstillers, maar voor de rust en omdat het me de vorige keer zo goed is bevallen! Ik denk er met tranen van sentiment aan terug. Zo typisch ook, mijn leven veranderde voorgoed en daar kwam ineens een klasgenootje van vroeger binnenlopen op de uitrustkamer.
pv ik ga als er een volgende komt ook weer naar het ziekenhuis.
ze zeggen nu wel blijf gewoon thuis de volgende keer. maar ik heb zoiets van nee dank je.
ik zie me al in de ambulance met weeen en al een half uur naar het ziekenhuis rijden.
daarbij deze keer was ik om 17.00 in het ziekenhuis en om 22.40 was ik alweer thuis. wij moesten wel een half uur rijden dus na de bevalling heb ik daar nog 2 uur gelegen en mocht gewoon weer naar huis.

hier geen waterbevalling had het wel mee willen maken maar op de een of andere manier niet bedacht om het daadwerkelijk te doen.

wat een verhalen zeg.pfff heftig.
mama van 3 kids!
  woensdag 20 juni 2007 @ 12:17:48 #248
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_50648511
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 09:41 schreef Popples het volgende:

[..]

pv ik ga als er een volgende komt ook weer naar het ziekenhuis.
ze zeggen nu wel blijf gewoon thuis de volgende keer. maar ik heb zoiets van nee dank je.
ik zie me al in de ambulance met weeen en al een half uur naar het ziekenhuis rijden.
daarbij deze keer was ik om 17.00 in het ziekenhuis en om 22.40 was ik alweer thuis. wij moesten wel een half uur rijden dus na de bevalling heb ik daar nog 2 uur gelegen en mocht gewoon weer naar huis.

hier geen waterbevalling had het wel mee willen maken maar op de een of andere manier niet bedacht om het daadwerkelijk te doen.

wat een verhalen zeg.pfff heftig.
Mijn verhaal was lekker rustig, lees die maar door. Dan krijg je weer wat moed voor een tweede
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
pi_50649746
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 12:17 schreef Paradijsvogeltje het volgende:

[..]

Mijn verhaal was lekker rustig, lees die maar door. Dan krijg je weer wat moed voor een tweede
zal straks eens lezen. die van mij ging ook goed hoor. zou het zo weer willen.
mama van 3 kids!
  woensdag 20 juni 2007 @ 12:54:14 #250
11682 Moonah
Jolie femme
pi_50649846
Ja leuk! Even lekker bevallen Popples!
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')