abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 16:16:40 #1
64381 Achterhoekers_eerst
Als u alles op een rijtje hebt
pi_42987812


Met maar liefst vierduizend kilometer tussen het meest noordelijke en meest zuidelijke punt strekt Chili zich bijna uit van de tropen tot de poolcirkel. Door die geografische uitgestrektheid vormt het land een dramatische aaneenschakeling van uiteenlopende, uitgestrekte en vooral ook majestueuze landschappen. Extreem droge \'painted deserts\' in het noorden, vruchtbare valleien rond Santiago en desolate pampa\'s en uitgestrekte ijsvelden in Patagonie en vuurland.



In Chili wonen 15 miljoen mensen. Tweederde hiervan woont in de Centrale Vallei, in het midden van het land, en maar liefst een derde van het totaal in de hoofdstad Santiago. In Patagonië wonen maar weinig mensen. Araucania telt 23 inwoners per vierkante kilometer en het uiterste zuiden nog maar 1. Het noorden is even dun bevolkt.

Bevolkingsgroepen
70 procent van de Chilenen zijn mestiezen; mensen van gemengd indiaans/Europese afkomst. Ongeveer 20 procent van de bevolking is blank. Dit zijn in hoofdzaak afstammelingen van Europese kolonisten uit de 19e en 20e eeuw. Slechts 10 procent van de bevolking heeft puur indiaans bloed en alleen 150.000 personen tellende groep der Mapuches die rond Temuco leeft, heeft een eigen karakter weten te behouden.

De natuur is zo bont en divers als van landen met een noord/zuid lengte van 4000 km mag worden verwacht. Het noorden van Chili is een grootse aaneenschakeling van desolate woestijnen, prachtige kusten met eenzame stranden, onmetelijke zoutvlakten, wonderlijk gekleurde berggebieden en de op meer dan 4000 meter hoogte gelegen Altiplano met meren en vulkanen. De uitgestrektheid van Chili maakt het tot een ideale bestemming voor lange trektochten.

De officiële taal in Chili is Spaans. Daarnaast zijn er (met name op de Altiplano in het noorden) nog enkele kleine groepen indianen voor wie de moedertaal nog steeds indiaans is (meestal Aymara). Op plaatsen waar veel toeristen komen zijn meestal ook wel mensen te vinden die Engels spreken dus kennis van het Spaans is niet absoluut noodzakelijk.

Feiten en cijfers

• Oppervlakte: 756.946 km2 (18,2 x Nederland)
• Hoofdstad: Santiago
• Inwonertal: 15,5 miljoen
• Bevolkingsdichtheid: 20,6 inwoners per km2
• Godsdienst: Rooms-Katholiek (89%), Protestant (11%)
• Taal: Spaans
• Klimatologische gesteldheid: Van extreem droog en heet in het noorden tot koud en nat in het zuiden, met subtropische regios in het centrum.






[ Bericht 12% gewijzigd door UIO_AMS op 15-06-2015 15:49:14 ]
....hoedt u voor het domino-effect ! !
pi_42987969
En nu?
Ik zoek niet, ik vind.
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 16:23:38 #3
64381 Achterhoekers_eerst
Als u alles op een rijtje hebt
pi_42988037
Ik ga volgend jaar hiernaar toe op vakantie en zag dat er nog geen topic over Chili was.....bij deze wel en ik hoop dat er mensen zijn die ergens mee komen.......schnappie, had nog niet hier melding van gemaakt.
....hoedt u voor het domino-effect ! !
pi_43003870
Ik zit van 18 t/ 29 december in Chili, omgeving Santiago. Weet nog helemaal niks van Chili en ik zoek ook een leuke plek in een mooie omgeving om de kerst door te brengen (met mn pa). Tips?
  Moderator zaterdag 28 oktober 2006 @ 12:44:19 #5
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_43006959
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 16:23 schreef Achterhoekers_eerst het volgende:
Ik ga volgend jaar hiernaar toe op vakantie en zag dat er nog geen topic over Chili was.....bij deze wel en ik hoop dat er mensen zijn die ergens mee komen.......schnappie, had nog niet hier melding van gemaakt.
Inderdaad nog geen topic over gezien in onze landenlijst.

Eén van de landen die al jaren hoog op mijn lijstje van te bezoeken landen prijkt. Vooral het zuiden zou ik eens willen bezoeken.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_43015477
Ik ben er in januari geweest.
pi_43015591
Paar plaatjes van mijn vakantie:









pi_43021515
Met kerst voor minstens 3 maanden naar Chili
pi_43021576
Maar ben er ook 3,5 week in juli heen gegaan. Geweldig mooi land.
pi_43022833
Hmm ik ben vorig jaar ook in Chili geweest en het viel me zwaar tegen. Het zuiden is mooi, uiterste noorden en Paaseiland ook, voor de rest niets bijzonders. Het is er duur, hordes toeristen, en de mensen vond ik onsympathiek en vaak ronduit brutaal. Het woord 'service' kennen ze niet, pas als blijkt dat je (in het Spaans) op je strepen blijft staan komen ze in actie. De eindeloze politie- en douanecontroles tijdens busritten was ik na een tijdje ook meer dan zat.

De landschappen zijn fabelachtig mooi, maar de hordes toeristen die ze aantrekken bederven de sfeer. Waar je in Bolivia of Argentinie hooguit 2 minibusjes tegenkomt, moet je in Chili zoeken naar een parkeerplaats en loop je in kuddes van 500 man, echt niet normaal. Ik ben geen hippie die andere vakantiegangers verafschuwt, maar dit was gewoon niet leuk meer.

Chili is eigenlijk te vergelijken met West-Europa: veel dingen zijn netjes en goed geregeld, maar de prijzen zijn ook vergelijkbaar.

Buurlanden Bolivia en Argentinië zijn me stukken beter bevallen, en zelfs Peru was minder toeristisch. Tot zover mijn ervaringen met Chili. De landschappen zijn zeker de moeite waard, maar daarmee is ook alles gezegd,
Ik zoek niet, ik vind.
pi_43024000
Nou, dat herken ik dus totaal niet.
pi_43024305
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 00:32 schreef k_man het volgende:
Nou, dat herken ik dus totaal niet.
Ik ook niet...
  zondag 29 oktober 2006 @ 01:35:27 #13
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_43025410
Ben alleen even in Torres del Paine geweest, maar dat vond ik wel heel erg mooi Vuurland is natuurlijk ook mooi, maar ik was toch blij de grens met Argentinie weer over te steken vandaag... Ook een stuk goedkoper indeed!
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  woensdag 1 november 2006 @ 09:24:29 #14
74506 Rebbedebje
Bedrijfspsycholoog
pi_43128868
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 00:32 schreef k_man het volgende:
Nou, dat herken ik dus totaal niet.
Same here.
De mensen zijn er juist warm en vriendelijk.
Maar ik ben dan ook alleen maar 6 weken geweest en voornamelijk Santiago en omgeving.
Eén ding wat ik wel minder vond (en dat geld waarschijnlijk ook voor Argentinië enzo) er zijn zo weinig bomen.
Ik ben jaren terug in Costa Rica geweest en daar is de natuur prachtig, maar daar is San José weer een afknapper.
Dat kun je geen eens een stad noemen, Santiago weer wel.

Viva Chile, viva Bachelet
Op di 15 januari 2013 schreef Pharkus: Ik spit de flow op je radio,
als een eloquente heer, mijn diss doet geen zeer, mijn raps sucken dus, peace out, Pharkus.
Op di 26 maart schreef MultiBanaan: Holy crap, was dat gedicht van jou?!
  woensdag 1 november 2006 @ 10:22:30 #15
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_43130017
Wel grappig, Chili was destijds het laatste land dat ik bezocht en ik herken het wel een béétje. Na alle gescheld (van Latinos natuurlijk) op de arrogantie en onvriendelijkheid van Argentinië (wat ik totaal niet herkende daar) was Chili na een paar maanden Argentinië wel even een koude douche: we vonden alles vreselijk duur en de mensen erg kortaf (en vooral onverstaanbaar ). Er heerste in Chili toen ik er was wel een beetje een "lange neus tegen de rest van het continent"-sfeertje. Waar de Argentijnen door de hele crisis een beetje op hun plaats waren gezet, voelden de Chilenen zich even erg lekker in hun vel en dat resulteerde soms (reizende met een Peruaan) in niet overal even hartelijke mensen.

Natuurlijk was het ook gewoon een kwestie van wennen. We hebben uiteindelijk heel veel leuke, gezellige en hartelijke mensen ontmoet die helemáál niet zo waren. Veel gelachen, gedanst, uitgenodigd en gedronken...
Na maanden Argentinië smaakte het zeebanket buitengewoon, vond Santiago zeker ook z'n charme hebben (goed, het is geen BsAs ) en de landschappen zijn fenomenaal.
Zelf ben ik niet eens in het zuiden geweest, maar bijvoorbeeld Atacama, de geisers, de kopermijnen en sterren kijken vlakbij la Serena... wow!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_43204403
Ik heb familie wonen in Chile en ga er dan ook dit jaar weer heen. Het is 'duur' ja vergeleken met bolivia. Peru enz, maar kwa landschappen zul je het niet ergens anders vinden. Verder is het verstandiger [als je de toeristische trekpleisters wil bezoeken] om buiten het seizoen te gaan, dus voor December en na Februari. Ik ben bijna in alle parken in het zuiden geweest en meestal stonden we met 5 andere campeerders op een camping.

Verder zijn er honderden andere locaties [dus zonder toezicht, hotels horeca enz.] waar je fantastisch heen kan zonder toeristen tegen te komen. Je moet ze alleen wel weten te vinden
Rudeonline logic: "1km +1sec=1km/s"
"I don't know what your problem is, but I bet it's hard to pronounce.''
  dinsdag 2 januari 2007 @ 22:22:43 #17
9760 zwahiel
keihard de lekkerste
pi_44956003
*schop*

Ik zit er nu 8) Ik woon hier al 4 maanden (stage) en zit hier nog zo'n 6 weken voor ik weer naar Nederland terug verkas. Veel dingen herken ik wel die hier gezegd worden. Chili is niet bepaald goeiekoop. Ja als je hier een dagelijks leven hebt en je niet elke dag feest dan is het voor een Europeaan wel te doen ja. Sommige dingen zijn goeiekoop, zo eet ik elke dag een broodje (u kent ze wel, de vierdeel broodjes ) voor $500,- boter en ham erop. Niks van te zeggen. En ik snack regelmatig bij BigPan

Maar als je even in een ander land geweest bent dan valt Chili wel weer wat tegen. In Argentinië kon ik de mensen 1000x beter verstaan dan in Chili. De helft van de woorden verdwijnen hier binnensmonds en uitspraken hangen nogal samen met dialekten, ik kan mijn huisbaas bijvoorbeeld absoluut niet verstaan. Zijn vrouw daarintegen weer wel.

Het is ook wel logisch dat Chilenen een bepaalde houding hebben. Die moeten ze ook wel hebben. Ze hebben dat gedoe met Pinochet gehad en zijn erg afhankelijk van de buurlanden daarom heen. En dat willen ze eigenlijk niet zijn. Ze moeten alles importeren en leven eigenlijk alleen van hun koper opbrengsten. Want verdere winstgevende industrie die groot en wijdverbreiderd is, vind je hier ook niet echt.

Ik woon in Santiago, in Bellavista, oftewel Providencía. Wat mij voornamelijk tegenvalt is het uitgaan. Ik woon hier nu al een geruime tijd maar ik erger me nog steeds aan het uitgaan. Óf het is super duur en dan is 't ok, óf het is goeiekoop en Chileense 80's or regeaton ( ). Niks daar tussenin, ik vind het moeilijk te vinden in elk geval. En als je hier een tijdje zit ga je je ook ergeren aan de feestdagen en de familiesfeer. Bij een feestdag gaat iedereen naar de familie. 90% van alles is keihard dicht. Ook bars, café's en restaurants! Dat is erg vreemd voor als je dat niet gewend bent en zo kwam het ook met kerst voor dat we leuk thuis zaten met een afhaal Chinees omdat de rest niet open was, terwijl ons verteld werd dat het juist wel open was

Ik moet zeggen dat ik nog niet zoveel van het land gezien heb (deze keer, de vorige keer wel). Argentinië, natuurlijk Mendoza en wat Inca ruïnes, Valparaiso, Viña en wat meer naar het zuiden Lota, Conceptíon en Chilean. Binnenkort ga ik als het ff meezit een treinreis maken naar Puerto Montt.
En sterren kijken bij La Serena staat ook nog op het lijstje van te ondernemen zaken.

Tot nu toe vind ik het wel een heerlijk land. Bijzonder prettig is dat Chilenen dezelfde mentaliteit hebben als ik zelf, en dat dat 's een keertje géén wrijving opleverd Behalve bij sommige Europeanen (ik noem geen land maar *kuch* Dui *kuch* ts *kuch* land...).

Heeft iemand al eens de rondleiding op het Cemetaria Central gedaan? Ik ga binnenkort de Tur Nocturno doen, lijkt me wel spannend een spokentoch op een kerkhof van 86m2.
As a teacher I enjoy my holidays! 2010: 8 januari boarden @ Willingen | 23 april boarden @ Val Thorens | juli Spanje | 9-16 aug. Sziget festival | 26, 27, 28, 29 aug. 2010 34e Zomerparkfeest Venlo | december 2010 boarden Swiss
  woensdag 3 januari 2007 @ 10:28:24 #18
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_44965916
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 22:22 schreef zwahiel het volgende:
Ik woon in Santiago, in Bellavista, oftewel Providencía. Wat mij voornamelijk tegenvalt is het uitgaan. Ik woon hier nu al een geruime tijd maar ik erger me nog steeds aan het uitgaan. Óf het is super duur en dan is 't ok, óf het is goeiekoop en Chileense 80's or regeaton ( ). Niks daar tussenin, ik vind het moeilijk te vinden in elk geval.
Wat ik me vooral herinner van Santiago is dat je er fantastisch salsa kunt dansen. Heb met een jongen van daar een aantal leuke (en geen dure) salsatecas bezocht en dat was geweldig.
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 3 januari 2007 @ 13:06:49 #19
74506 Rebbedebje
Bedrijfspsycholoog
pi_44969636
Toevallig Papagayo?
Op di 15 januari 2013 schreef Pharkus: Ik spit de flow op je radio,
als een eloquente heer, mijn diss doet geen zeer, mijn raps sucken dus, peace out, Pharkus.
Op di 26 maart schreef MultiBanaan: Holy crap, was dat gedicht van jou?!
  woensdag 3 januari 2007 @ 13:17:04 #20
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_44969974
Geen idee meer eigenlijk. Kan me er nog één herinneren waar je met een lift omhoog moest, maar de naam ?!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 3 januari 2007 @ 14:31:37 #21
9760 zwahiel
keihard de lekkerste
pi_44972158
Je kunt er idd goed salsa dansen ja, het is alleen zo vervelend als je Europeaan aan komt kakken zonder snelle pasjes

Ik ben helaas niet zo van de salsa, meer van wat electro muziek, dat valt helaas soms ver te zoeken. Maar zo nu en dan zijn er echt hele toffe feesten. Ik weet niet of je in Santiago in Ex-Fabrica geweest bent? Een ouwe fabriek omgebouwd tot discotheek, erg mooi en gaaf met zo'n heerlijk underground bijna New York achtig sfeertje.

Ik vind het alleen erg vervelend hoe de post hier werkt, dat is absoluut niet mijn systeem. Als verwende Nederlander verwacht je je post wel na een maand of zo, maar helaas. Ik wacht nog steeds op mijn chocoladeletter die toch alweer een dikke maand geleden verstuurd is. Evenals een brief waar ik al 2 maanden op wacht. Terwijl mijn adres toch echt klopt. Een brief naar mezelf duurde een kleine andere halve week

Hik, was het in Bellavista? Of in Barrio Brasil?
As a teacher I enjoy my holidays! 2010: 8 januari boarden @ Willingen | 23 april boarden @ Val Thorens | juli Spanje | 9-16 aug. Sziget festival | 26, 27, 28, 29 aug. 2010 34e Zomerparkfeest Venlo | december 2010 boarden Swiss
  woensdag 3 januari 2007 @ 14:36:25 #22
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_44972325
Dan moet je ook lessen nemen natuurlijk!
Naast heel leuk om te doen is het de perfecte manier om in veel LatijnsAmerikaanse landen mensen te ontmoeten. Gaat toch wat makkelijker dan op het gemiddelde electro-feest...

Wijk weet ik echt niet meer! Ben echt lukraak achter mensen aangelopen toen, en het is ook alweer 4 jaar geleden...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 3 januari 2007 @ 14:53:50 #23
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_44972903
Qua uitgaan/dansen, 6 en 7 januari is de Loveparade in santiago! Maar dat wist je waarschijnlijk al. Een belgische dame die ik heb leren kennen gaat er ook draaien, dj lola. Have fun
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  donderdag 4 januari 2007 @ 04:05:41 #24
9760 zwahiel
keihard de lekkerste
pi_44996570
Loveparade wist ik al ja, ik ben afgelopen nieuwjaarsnacht naar Club Old Boys geweest, hoog boven de stad feesten ook wel apart.

Hik, ik heb lessen genomen, maar het is echt niet mijn ding, het lukte gewoon niet. Wel idd wat mensen ontmoet ja
As a teacher I enjoy my holidays! 2010: 8 januari boarden @ Willingen | 23 april boarden @ Val Thorens | juli Spanje | 9-16 aug. Sziget festival | 26, 27, 28, 29 aug. 2010 34e Zomerparkfeest Venlo | december 2010 boarden Swiss
  donderdag 1 maart 2007 @ 00:45:52 #25
110654 Foeske
lives life, loves life
pi_46794501
Hoihoi,

Zoals jullie ook in het Argentinie-topic kunnen lezen ben ik vanuit Arequipa, Peru aan het uitzoeken wat ik allemaal nog meer wil gaan zien op dit prachtige continent. Ik wil binnen nu en twee of drie weken via Puno naar Bolivia reizen en daarna Argentinie, Uruguy, wellicht een stukje Brazilie en Chili zien. Ik heb een shoestring lonely planet te leen waar ik me wel wat warm kan gaan lezen, maar jullie als ervaringsdeskundigen, welke plekking in Chili moet ik volgens jullie gaan zien? Tijd is absoluut geen probleem, geld iets meer (in die zin dat ik niet naar paaseiland ga, maar dat ik ook niet echt krap bij kas zit).

Het idee is om vanuit Argentinie (Buenos Aires of wellicht zuidelijker) naar Chili te reizen. Het zuiden schijnt prachtig te zijn en daar wil ik dan eigenlijk ook wel heen. Maar kun je al die prachtige natuur ook zien zonder te kamperen (heb namelijk geen kampeerbenodigdheden, behalve een slaapzak)? Wat zijn andere must sees of must do´s?

Waarschijnlijk wordt Chili het eindpunt en reis ik vandaaruit terug naar Arequipa, maar als daar goede redenen voor zijn dan zou ik ook in Chili kunnen beginnen en de andere kant op reizen. Tips zijn welkom!

Alvast bedankt!
*´¨)
¸.· ¸.·´¨) Vrijwilligerswerk doen in Peru?
(¸.·´ (_.·´* Kijk op www.weeshuisperu.nl !
  donderdag 1 maart 2007 @ 11:51:40 #26
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_46801614
Ik ken zelf alleen het noorden van Chili. Ik was in het zuiden van Argentinie geweest en had wienig tijd meer over. Daarom gekozen om het voor Patagonië bij Argentinie te laten. Er kwam overigens nog wel bij dat Chili (toen, 2002) vele malen duurder was dan Argentinie. Volgens mij is het nog steeds een stukje duurder, dus misschien moet je dat meenemen in je overweging.

Ik had ook geen tent, en het was prima te doen om in het zuiden (van Argentinië dan) gewoon in kleine familiehotelletjes te slapen. Hostels heb ik niet zoveel gezien, maar het kan best zijn dat die er ook zijn.

Dat deel van mijn reis liep van BsAs naar Peninsula Valdez, Perito Moreno en Bariloche. Bij Mendoza ben ik de grens over gestoken naar Santiago, van daar naar Valparaíso, La Serena (sterren kijken), Chuquicamata (hele grote kopermijn) en Atacama.

Veel van de natuur-dingen die ik heb gedaan waren min of meer georganiseerd. Peninsula Valdez (walvissen en pinguins) is vrijwel altijd met een groepje en gids, zelfde geldt voor Perito Moreno (glaciar), tenzij je eigen vervoer hebt. Het betekent dat je in het dichtsbijzijnde dorp overnacht, daar een tour regelt, op stap gaat en 's avonds weer in je eigen hotelletje slaapt. Daar heb je dus geen tent voor nodig.
Veel mensen gaan ook naar Ushuaia, wat geweldig schijnt te zijn als je van wandelen houdt. Wellicht dat je daar wel wat aan een tent hebt, ik heb geen idee hoe zelfstandig die hikes verlopen daar.

In het noorden van Chili kan je Atacama niet overslaan natuurlijk: geweldig indrukwekkende landschappen. In San Pedro kun je fietsen huren om op eigen houtje de boel te verkennen en je kunt er ook tours boeken naar de geisers van El Tatio, wat ik ook heel stoer vond. Is ook een dagtrip trouwens. Sommige mensen gaan van hier ook naar de Lagos Colorados in Bolivia, maar als je toch van plan bent naar Bolivia te gaan kun je dat waarschijnlijk een stuk beter daar regelen (ivm kosten). Ze hebben daar 4-daagse tours van de Lagos in combinatie met de zoutmeren van Uyuni.

Verder hebben wij een paar "special interest" dingen gedaan toen: het gebied rond La Serena is bekend bij astronomen en je kunt er in speciale planetaria meer sterren zien dan je ooit in je leven hebt gezien. Erg gaaf. Chuqui is de grootste kopermijn ter wereld. Heel imposant en ook bizar om het verschil te zien als je eerder in de zilvermijnen van Potosi geweest bent (Bolivia). -Wel raadzaam om even wat te lezen over politieke achtergronden van Potosi en Chuqui, als je interesse hebt).

Beeldschoon is verder Valaparaíso. Echt een kunstenaarsstadje om in te verdwalen, het huis van Pablo Neruda te bezoeken en heel veel lekkere vis te eten.

Chili als eindpunt is geen gek idee, als het prijsverschil nog steeds zo groot is. Wel een nadeel: Santiago valt altijd tegen als je eerst in Buenos Aires bent geweest....
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  zaterdag 3 maart 2007 @ 14:21:14 #27
9760 zwahiel
keihard de lekkerste
pi_46876455
ok in Chili mag je niet overslaan:

Siete Tazas, niet zover van Molina ongeveer 6 uurtjes met de auto vanuit Santiago, er gaan bussen heen en in Molina gaan dagelijks twee flotas naar Radal de Siete Tazas naar een heel kleine 'nederzetting' (het eindpunt van de lijn, maar wel midden in Siete Tazas en de saltos zijn vanuit dat punt ongeveer een half uurtje lopen. Vierpersoons kamer kost je voor een nacht $25.000,- in totaal. Er is geen stroom in de kamers, kamperen kan ook prima en is veel goeiekoper. Er zijn twee minimarkten aanwezig daar.

Ook niet te missen richting het zuiden zijn Conception en Lota, Lota vooral omdat het zo'n arme stad is. De weg tussen Conception en Lota doet je denken aan een Amerikaanse film uit de 70's of de 80's. Compleet met Amerikaanse Mack trucks die rondrijden. Erg vreemd om te zien. Conception is zeg maar het Utrecht van Chili. Studentenstad en er is altijd wel wat loos daar. Daarbij heeft het ook een strand. Je kunt nog naar de marinebasis vlakbij om het eerste ijzeren schip van Chili te bezoeken voor $1500,- denk wel aan je paspoort want een rijbewijs accepteren ze niet kwam ik achter.

Verder als je in Santiago bent (ik vind het geen vieze stad!!) verken de omgeving, ga naar termen de Plomo, naar el Volcan (het dorpje) en kijk waar je heen kunt qua natuur. Als je nu gaat zit je in de zomer en dan kun je ook dagtochten en langere wandeltochten maken in Valle Nevada, een ski gebied in de winter maar natuurgebied in de zomer.

Ik ben telkens niet gaan reizen, omdat ik stage liep in Santiago en dat was mijn basis. Maar doe je dat wel houd rekening mee dat een gemiddeld goedkoop hostel je toch wel zo'n $10.000 per nacht wegzet, da's ongeveer 15 euro. Je hebt ook hostels voor de helft van de prijs, maar dan adviseer ik je om eerst langs een Cruz Verde te lopen en 3M Nexcare oordoppen op te pikken

In Chili heb je een aantal busmaatschappijen, maar let op! Alleen naar het zuiden gaan veel flota's naar het noorden is het erg beperkt. Het zuiden heeft ook trein verbindingen het noorden niet. Behalve vracht gaat er niets verder over het spoor richting het noorden. Veel bolerias op de busterminals verkopen kaartjes van Tur-Bus. Het lijkt dus alsof er veel flota's zijn, maar in werkelijkheid reis je dus vaak met Tur-Bus of Pullman Bus. Richting het noorden gaan die twee en Flota Barrios. Dat zijn de grotere, prijzen vanuit Santiago zijn altijd 't zelfde $35.900,- betaal je meer dan heb je een kaartje van een tussenpersoon.
Naar het zuiden is er keuze genoeg dus die kaarten zijn veel goedkoper.

In het zuiden is er natuurlijk Tores del Paine, die ik niet gedaan heb en je hebt Chiloë dat erg mooi is. Ga je verder naar het zuiden dan wordt het land steeds onherbergzamer en natuurlijker. Een tripje zuidpool zet je helaas US$ 2000,- af. Dus niet echt te doen.

Ga geen geld wisselen bij de wisselkantoren, maar neem je pinpas mee! Je kunt in Chili je kont niet keren of er staat wel een pinautomaat. Op de meest debiele plekken vind je ze, en ze accepteren allemaal je pasje uit Nederland. Ik zit bij de postbank en ik betaalde 1,80 per transactie. Niet zoveel dus en je hebt altijd de gunstigste wisselkoers voor je!
Ook in de winkels werkt je pinpas gewoon. Ik heb dus geen creditcard en deed alles met mijn pinpas zoals ik dat in NL ook zou doen. Het heet in Chili RedCompra en werkt 't zelfde! Let wel op, de automaat vraagt of je nog een transactie wil nadat je je geld gekregen hebt, daarna krijg je pas je pasje terug.

Als je richting strand wil, sla zeker niet Viña del Mar en Valparaiso over! Heerlijke strandsteden! Lekker vertoeven en luieren in de zon. Daarnaast zijn er veel kleinere dorpjes waar je ook heerlijke stranden hebt zonder massa's mensen, dat is ook wel aan te raden om alles even te ontvluchten.

Chili is een heerlijk land, en ik kan iedereen aanraden om het te bezoeken!
As a teacher I enjoy my holidays! 2010: 8 januari boarden @ Willingen | 23 april boarden @ Val Thorens | juli Spanje | 9-16 aug. Sziget festival | 26, 27, 28, 29 aug. 2010 34e Zomerparkfeest Venlo | december 2010 boarden Swiss
  zaterdag 3 maart 2007 @ 15:30:20 #28
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_46878590
Ik ben wel in Torres del Paine geweest (eigenlijk alléén in TdP en in Punta Arenas en Puerto Natales op doorreis naar Ushuaia (Arg)) en vond het er echt prachtig mooi! Overnachten kan je in refugios, prima te doen Ik was er gekomen via El Calafate (Arg), een leuke busrit overigens. Dus dat zou je ook kunnen doen. Een idee voor een reisplan als je start in Buenos Aires:

Buenos Aires, zeker een week, omdat het zo'n leuke stad is
Dan afzakken naar Península Valdéz/Punto Tombo, hoewel het walvisseizoen dus over is en de pinguins medio april ook
Vervolgens de bus nemen naar Viedma, een klein echt Argentijns stadje en daar de Tren Patagonico nemen, een echte aanrader! Dwars door Patagonië, geweldige ervaring! Als je een camarote neemt heb je een prima bed, nadeel is wel dat je de camarote waarschijnlijk met iemand zal delen. Trein gaat 2x per week, camarote kost rond de 120 pesos (30 euri), vertrekt 's avonds en je komt rond lunchtijd aan in Bariloche.

In Bariloche moet je zeker ook een paar dagen rondtouren, excursies als de Siete Lagos tour, Bosque Arrayanes en Isla Victoria en het uitzichtpunt op Cerro Campenario zijn niet te missen!

Vanuit Bariloche kan je de oversteek per boot maken naar Chili via de Lake Crossing, naar Puerto Montt. Van daar gaat overigens de Navimag, een boottocht van 4 dagen (dacht ik) naar Puerto Natales in het zuiden, over zee (Pacific) langs prachtige fjorden. Wel prijzig helaas.

In Puerto Natales een bus pakken richting het Nationale Park Torres del Paine, waar je prachtige wandelmogelijkheden hebt, ook voor niet wandelaars als ik Je kan voor een kort (2 nachten) bezoek gaan, of de W lopen, een trekking van een paar dagen, waar je volgens mij wel een tentje bij nodig hebt. Enne, het waait er nogal hard.

Dan de oversteek weer naar Argentinië, El Calafate om de wereldberoemde Perito Moreno gletsjer te zien (en te horen, geloof me). Je kan trouwens ook OP de gletsjer lopen, een excursie die je nog lang zal bijblijven!

Vanuit El Calafate nog verder afzakken naar het meest zuidelijk gelegen stadje ter wereld, Ushuaia op Vuurland. Als je toevallig van golfen houdt, kan je ook op de meest zuidelijk gelegen golfbaan ter wereld een balletje slaan, je krijgt er zelfs een certificaat bij

Maar goed, dit reisschema is meer Argentinie dan Chili, dus ik zal wel een crosspost in het Argentinië topic plaatsen.

En nog even een tip: www.hospitalityclub.org is een organisatie waar mensen slaapplaatsen bij hun thuis aanbieden voor reizigers, gratis en voor niets. Een hele leuke (en dus ook goedkope) manier om mensen te leren kennen, maar ook om met hen steden door hun ogen te zien. Ik zelf heb al ruim 20 mensen 'gehost' en nog nooit problemen ondervonden. In Argentinië is HC vrij actief, iedere week wel ergens een feest in Buenos Aires...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zondag 4 maart 2007 @ 14:47:41 #29
9760 zwahiel
keihard de lekkerste
pi_46905069
Ow ja, regel een ISIC card. Een studentenkaart. je krijgt namelijk op de meest debiele dingen korting. Zelfs op een telepizza krijg je ineens korting. Kost je 11 euro maar 't is 't echt waard. Je haalt 'm met je studentenkaart en een pasfoto.
As a teacher I enjoy my holidays! 2010: 8 januari boarden @ Willingen | 23 april boarden @ Val Thorens | juli Spanje | 9-16 aug. Sziget festival | 26, 27, 28, 29 aug. 2010 34e Zomerparkfeest Venlo | december 2010 boarden Swiss
  dinsdag 6 maart 2007 @ 00:11:02 #30
110654 Foeske
lives life, loves life
pi_46962518
quote:
Op zondag 4 maart 2007 14:47 schreef zwahiel het volgende:
Ow ja, regel een ISIC card. Een studentenkaart. je krijgt namelijk op de meest debiele dingen korting. Zelfs op een telepizza krijg je ineens korting. Kost je 11 euro maar 't is 't echt waard. Je haalt 'm met je studentenkaart en een pasfoto.
Maar dat lukt niet in Peru denk ik. En ik ben officieel geen student meer helaas. Heb nog wel m´n universiteitspasje voor de zekerheid. Wie weet heb ik er er ergens wat aan.

Maar iedereen verder erg bedankt voor de tips! Ik ben nu inderdaad aan het denken om de omgekeerde route te doen, dus vanuit Arequipa eerst Chili door, van noord naaar helemaal zuid, daarna argentinie en van daaruit naar uruguay en de iguazu falls, en dan door naar bolivia en zo terug naar Peru.

Hoe interessant is kort gezegd het noorden van Chili? Een andere optie zou namelijk kunnen zijn om Chili niet als doorreisland te gebruiken, maar alleen vanuit Argentinie het zuiden te bezoeken. Of mis ik dan toch veel mooie, interessante dingen?
*´¨)
¸.· ¸.·´¨) Vrijwilligerswerk doen in Peru?
(¸.·´ (_.·´* Kijk op www.weeshuisperu.nl !
  woensdag 7 maart 2007 @ 13:17:11 #31
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_47012765
quote:
Op dinsdag 6 maart 2007 00:11 schreef Foeske het volgende:
Hoe interessant is kort gezegd het noorden van Chili? Een andere optie zou namelijk kunnen zijn om Chili niet als doorreisland te gebruiken, maar alleen vanuit Argentinie het zuiden te bezoeken. Of mis ik dan toch veel mooie, interessante dingen?
Zie mijn eerder commentaar.
Ik vind met name Atacama en Valapaíso redelijke "musts". Maar alles hangt natuurlijk af van je geld/tijd.
Een interessante vraag is misschien: in hoeverre verschilt het karakter van het zuiden/noorden van Chili/Argentinië van de buren? Uitleg: Hoe bijzonder ik het Noorden van Argentinie ook vind: als je ook uitgebreid in de hooglanden van Bolivia (en Peru) reist, is het niet echt heel "nieuw". Het Noorden van Chili heeft (vind ik) wel weer echt een ander karakter: hoewel je er ook echt de hooglanden hebt, zijn Atacama en de kustplaatsen volslagen anders dan bijvoorbeeld de kust van Peru of Argentinie.

De vraag of het zuiden van Chili echt heel anders is dan het zuiden van Argentinië kan ik niet beantwoorden....
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  zaterdag 10 maart 2007 @ 14:00:47 #32
9760 zwahiel
keihard de lekkerste
pi_47122835
quote:
Op dinsdag 6 maart 2007 00:11 schreef Foeske het volgende:

[..]

Maar dat lukt niet in Peru denk ik. En ik ben officieel geen student meer helaas. Heb nog wel m?n universiteitspasje voor de zekerheid. Wie weet heb ik er er ergens wat aan.

Maar iedereen verder erg bedankt voor de tips! Ik ben nu inderdaad aan het denken om de omgekeerde route te doen, dus vanuit Arequipa eerst Chili door, van noord naaar helemaal zuid, daarna argentinie en van daaruit naar uruguay en de iguazu falls, en dan door naar bolivia en zo terug naar Peru.

Hoe interessant is kort gezegd het noorden van Chili? Een andere optie zou namelijk kunnen zijn om Chili niet als doorreisland te gebruiken, maar alleen vanuit Argentinie het zuiden te bezoeken. Of mis ik dan toch veel mooie, interessante dingen?
studentenpas is ook alles wat je nodig hebt, als ie nog dit jaar geldig is (en zo heel nauw kijken ze er niet op!) dan krijg je als je een pasfoto inlevert en 11 euro dokt gewoon een ISIC card. En daarna heb je alleen maar die kaart nodig!
As a teacher I enjoy my holidays! 2010: 8 januari boarden @ Willingen | 23 april boarden @ Val Thorens | juli Spanje | 9-16 aug. Sziget festival | 26, 27, 28, 29 aug. 2010 34e Zomerparkfeest Venlo | december 2010 boarden Swiss
pi_48535477
IQQ is wel een redelijke must maar daar moet je toch langs als je naar Perú gaat.

In Tacna en Arica wil je niet dood gevonden worden
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_49591710
In oktober is het dan zover; m'n vriendin en ik gaan 3 weken naar Chili!!

We beginnen de reis na een vlucht via Madrid in Santiago. Daar verblijven we een aantal dagen en vervolgens vliegen we naar het noorden, naar Arica.
Van daaruit rijden we in een huurauto een week zuidwaarts.
De route is globaal:
Arica - Putre, Lauca National Park - Arica - Iquequi - Calama - San Pedro de Atacama

Vervolgens vliegen we weer terug naar Santiago en huren daar weer een auto om verder zuidwaarts te rijden.
De route:
Van Santiago naar Puerto Montt over de Panamericana

Veel rijden dus! Nu heb ik gehoord dat er niet bijzonder veel tankstations zijn in Chili... Bijvoorbeeld tussen Arica en Iquequi en in Iquequi zelf is er niets.... Aangezien we toch flinke afstanden moeten overbruggen, is het wel noodzakelijk een aantal keer te tanken. Uiteraard kunnen we wel jerrycans meenemen, maar het is ook niet handig om met 200 liter benzine op stap te zijn...


Is er wellicht een site waar gevonden kan worden waar er zich tankstations bevinden?
Of weet iemand uit eigen ervaring hoe het echt is?
Of staat het aangegeven op wegenkaarten?


Alvast bedankt!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
  maandag 21 mei 2007 @ 11:11:23 #35
67997 babette21
Tais-toi et sois beau
pi_49599370
tvp
pi_49694277
subtiel kickje...
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_49695640
OA, heb je al gekeken of er in de LP (of andere reisgidsen) iets over staat?

Of anders inderdaad even een wegenkaart raadplegen bij de betere reisboekenwinkel.
pi_49697012
quote:
Op woensdag 23 mei 2007 18:52 schreef k_man het volgende:
OA, heb je al gekeken of er in de LP (of andere reisgidsen) iets over staat?

Of anders inderdaad even een wegenkaart raadplegen bij de betere reisboekenwinkel.
In de LP staat dat er niet zoveel tankstations zijn... Verder wordt er niet zo heel veel aandacht aan besteed...
En ik heb onlangs een wegenkaart aangeschaft, schaal 1:1.500.000 bij Stanley & Livingstone (gedetailleerder is er niet te krijgen hier) en daar staat vrijwel niets op aangegeven.

Aangezien ik geen Spaans spreek, is het ook vrij lastig zoeken op 'locale' sites...
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_49701851
quote:
Op woensdag 23 mei 2007 19:27 schreef OA het volgende:

[..]

In de LP staat dat er niet zoveel tankstations zijn... Verder wordt er niet zo heel veel aandacht aan besteed...
En ik heb onlangs een wegenkaart aangeschaft, schaal 1:1.500.000 bij Stanley & Livingstone (gedetailleerder is er niet te krijgen hier) en daar staat vrijwel niets op aangegeven.

Aangezien ik geen Spaans spreek, is het ook vrij lastig zoeken op 'locale' sites...
Ik heb alleen van Santiago naar La Serena gereden (dodelijk saaie rit), en veel benzinepomps waren er idd niet.

Maar maak je niet druk: als je gewoon iedere keer gaat tanken wanneer je langs een benzinepomp komt, is er niks aan de hand.
pi_49704712
quote:
Op woensdag 23 mei 2007 21:20 schreef Knakker het volgende:

[..]

Ik heb alleen van Santiago naar La Serena gereden (dodelijk saaie rit), en veel benzinepomps waren er idd niet.

Maar maak je niet druk: als je gewoon iedere keer gaat tanken wanneer je langs een benzinepomp komt, is er niks aan de hand.
Oke, dat stuk sla ik precies over!
Ik neem aan dat we niet een benzinelsurper meekrijgen (1 op 4 ofzo...) dus dan moet het goedkomen!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_49865273
Goed, ik heb dan toch eindelijk wat foto's van Chili en Paaseiland online gegooid. Het was in januari 2006 dat ik daar ben geweest.

Je vindt ze hier. En dan dus kiezen voor de mapjes 'Chili 2006' en 'Paaseiland 2006'.
pi_49866063
quote:
Op maandag 28 mei 2007 21:01 schreef k_man het volgende:
Goed, ik heb dan toch eindelijk wat foto's van Chili en Paaseiland online gegooid. Het was in januari 2006 dat ik daar ben geweest.

Je vindt ze hier. En dan dus kiezen voor de mapjes 'Chili 2006' en 'Paaseiland 2006'.
Hele mooie foto's!

Waar heb je die pinguins erop gezet?
Otway02 zegt niet zoveel....
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_49866207
quote:
Op maandag 28 mei 2007 21:20 schreef OA het volgende:
Hele mooie foto's!

Waar heb je die pinguins erop gezet?
Otway02 zegt niet zoveel....
Tnx.

Otway zegt best veel hoor. Als je googlet op 'otway' en 'penguin' kom je al snel uit bij Seno Otway. Dat is een pinguinkolonie, een eind rijden buiten Punta Arenas.
pi_49877485
quote:
Op maandag 28 mei 2007 21:24 schreef k_man het volgende:

[..]

Tnx.

Otway zegt best veel hoor. Als je googlet op 'otway' en 'penguin' kom je al snel uit bij Seno Otway. Dat is een pinguinkolonie, een eind rijden buiten Punta Arenas.
Ah, oké!
Helaas ga ik niet zuidelijker dan Puerto Montt...
Ik zag trouwens wel zeeleeuwen of honden in Valdivia! Daar kom ik wel!

De foto's van Paaseiland zijn trouwens ook echt super!!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_49881437
Wij zijn op het moment ook aan het kijken voor een reis naar Chili ... willen eigenlijk van noord naar zuid gaan rijden. De bedoeling is dat we een soort fly en drive boeken (maatwerk of niet) en dan dus de reis, auto en accomodaties al zijn geboekt. Verder moeten we dus nog wel even uitzoeken waar we precis heen willen

Ik heb gelezen dat het rijden met een huurauto als toerist weinig problemen oplevert, heeft iemand daar ervaring mee? Want dat lijkt ons toch wel het leukste
pi_49882409
quote:
Op dinsdag 29 mei 2007 11:24 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Wij zijn op het moment ook aan het kijken voor een reis naar Chili ... willen eigenlijk van noord naar zuid gaan rijden. De bedoeling is dat we een soort fly en drive boeken (maatwerk of niet) en dan dus de reis, auto en accomodaties al zijn geboekt. Verder moeten we dus nog wel even uitzoeken waar we precis heen willen

Ik heb gelezen dat het rijden met een huurauto als toerist weinig problemen oplevert, heeft iemand daar ervaring mee? Want dat lijkt ons toch wel het leukste
Wij hebben geboekt bij Traveltrend/NBBS
http://www.nbbs.nl/

Zie ook deze post voor de route: Chili [Zuid-Amerika] - Lang en slank

Hoe lang wil je gaan?
Wij gaan 3 weken en dan kan je dus bij lange na niet van noord naar zuid, zonder hele stukken over te slaan...
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_49885842
Weten we nog niet precies ... zijn nu aan het kijken naar een reis .. ik hoopwel minimaal 25 dagen of zo ... en eventueel stukken vliegen .. das dus nog allemaal even onduidelijk, we zjn blij dat we het eens zijn over de besteming we gaan nu dus op zoek wat aansluiten bij wat we willen ... hoewel die reis bij de NBBS er heel goed uitziet! Die ga ik nog eens rustig bekijken
pi_49905693
quote:
Op dinsdag 29 mei 2007 09:03 schreef OA het volgende:
Ah, oké!
Helaas ga ik niet zuidelijker dan Puerto Montt...
Ik zag trouwens wel zeeleeuwen of honden in Valdivia! Daar kom ik wel!
Zonde hoor! Hoe zuidelijker van Santiago je komt, hoe mooier het wordt.

Die zeeleeuwen in Valdivia kun je haast niet missen. Aan de kade is een vismarkt en die beesten zwemmen daar in de rivier. Soms klimmen ze er uit en gaan ze liggen zonnen op de kadetrappen. En soms komen ze de markt op geschuiveld en zie je een marktkoopman angstig vissen naar ze toe werpen om ze tevreden te houden. Je wilt geen ruzie met een paar honderd kilo zeeleeuw!

Verder kun je in Valdivia ook roofvogels (zie een andere foto) in grote getale zien, net als aalscholvers. Kom je wel op Chiloe? Ook daar heb je zeeleeuwen en andere leuke dieren, zoals de zwartnekzwanen. Pinguins zul je inderdaad niet zien als je niet onder Puerto Montt komt.
quote:
De foto's van Paaseiland zijn trouwens ook echt super!! [afbeelding]
Tnx! Ga je daar wel heen?
pi_49907473
quote:
Op dinsdag 29 mei 2007 21:42 schreef k_man het volgende:

[..]

Zonde hoor! Hoe zuidelijker van Santiago je komt, hoe mooier het wordt.

Die zeeleeuwen in Valdivia kun je haast niet missen. Aan de kade is een vismarkt en die beesten zwemmen daar in de rivier. Soms klimmen ze er uit en gaan ze liggen zonnen op de kadetrappen. En soms komen ze de markt op geschuiveld en zie je een marktkoopman angstig vissen naar ze toe werpen om ze tevreden te houden. Je wilt geen ruzie met een paar honderd kilo zeeleeuw!
Mooi. De kans dat we zeeleeuwen zien is dus vrij groot!
quote:
Verder kun je in Valdivia ook roofvogels (zie een andere foto) in grote getale zien, net als aalscholvers. Kom je wel op Chiloe? Ook daar heb je zeeleeuwen en andere leuke dieren, zoals de zwartnekzwanen. Pinguins zul je inderdaad niet zien als je niet onder Puerto Montt komt.
[..]
We hebben wel een dag of 2 Chiloë gepland. Meer tijd hebben we daar helaas niet, dus we zullen niet helemaal naar het zuiden van het schiereiland gaan...
quote:
Tnx! Ga je daar wel heen?
Nee...

Eigenlijk hebben we gewoon veel te weinig tijd... maar ja, meer vakantie achter elkaar zit er niet in...
Zuidelijker dan Puerto Montt en Paaseiland zit zeker nog in de planning om te bezoeken!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_49915837
Wat is het beste deel van Chili om te bezoeken dan? Als ik dan zou moeten kiezen? Naar het zuiden of in eht noorden blijven? Op dit moment neig ik het meeste naar het zuiden maar jullie inzicht zou ook wel handig zijn
pi_49916091
quote:
Op woensdag 30 mei 2007 08:46 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Wat is het beste deel van Chili om te bezoeken dan? Als ik dan zou moeten kiezen? Naar het zuiden of in eht noorden blijven? Op dit moment neig ik het meeste naar het zuiden maar jullie inzicht zou ook wel handig zijn
Ik denk dat je eerst moet beslissen wanneer je precies wilt gaan!
In onze zomer is het daar winter en andersom.
Kijk anders even hier: http://www.landenweb.net/chili/klimaat/
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_49923328
Het wordt iig het einde van het jaar ... eerder kunnen we niet dus oktober / november / december wij zijn nogal flexibel
pi_49925326
quote:
Op woensdag 30 mei 2007 12:42 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Het wordt iig het einde van het jaar ... eerder kunnen we niet dus oktober / november / december wij zijn nogal flexibel
Dan kan je ook aan het zuiden, Patagonië, gaan denken.
Zeker als je pas in december zou gaan.
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_49929959
Die reizen heb ik ook zien staan inderdaad, maar die zijn vaak gecombineerd met argentinie? maar het zuiden trekt mij op het moment meer dus zal toch eens naar die reizen gaan kijken
pi_49930261
quote:
Op woensdag 30 mei 2007 15:47 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Die reizen heb ik ook zien staan inderdaad, maar die zijn vaak gecombineerd met argentinie? maar het zuiden trekt mij op het moment meer dus zal toch eens naar die reizen gaan kijken
Klopt, veelal is het een combinatiereis, waarbij je voor het grootste gedeelte in Argentinië reist.
Je kan natuurlijk ook het zuiden met Paaseiland combineren!
Uiteraard is eea afhankelijk van je budget...
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_49940644
Er zijn ook best reizen die alleen het zuiden aandoen. Soms inderdaad in combinatie met Paaseiland. De reis die ik heb gedaan was met Koning Aap.
pi_49954231
dat laatste is denk ik waar we nu naar op zoek gaan zuiden en paaseiland ... vooral dat eiland wil ik zo graag heen .. ik heb nu ook zoiets: de kans dat je op korte termijn nog een keer in zo'n land komt is niet zo heel groot omdat ik nog zo veel wil zien, maar dan is natuurlijk het noorden makkelijker te combineren met een reis naar peru of zo ...
pi_49954493
quote:
Op donderdag 31 mei 2007 08:41 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
dat laatste is denk ik waar we nu naar op zoek gaan zuiden en paaseiland ... vooral dat eiland wil ik zo graag heen .. ik heb nu ook zoiets: de kans dat je op korte termijn nog een keer in zo'n land komt is niet zo heel groot omdat ik nog zo veel wil zien, maar dan is natuurlijk het noorden makkelijker te combineren met een reis naar peru of zo ...
Lastig... die keuzes...
Als je dan op internet gaat zoeken naar reisverslagen, foto's, etc... wordt het allemaal nog lastiger...

Wij hebben er ook wel een tijdje over gedaan voordat we eruit waren!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
  vrijdag 1 juni 2007 @ 10:26:06 #59
67997 babette21
Tais-toi et sois beau
pi_49993023
In hoeverre is Chili (en Argentinië) veilig & leuk om alleen doorheen te reizen?
Heb zelf 't idee dat 't beter te doen is dan bv. het noorden van Zuid-Amerika, maar ook weer niet zo easy als bijv. Australië. Klopt dat een beetje?
pi_50012508
quote:
Op vrijdag 1 juni 2007 10:26 schreef babette21 het volgende:
In hoeverre is Chili (en Argentinië) veilig & leuk om alleen doorheen te reizen?
Heb zelf 't idee dat 't beter te doen is dan bv. het noorden van Zuid-Amerika, maar ook weer niet zo easy als bijv. Australië. Klopt dat een beetje?
Op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken is het volgende te vinden:
http://www.minbuza.nl/nl/(...)ezen,Argentinie.html
http://www.minbuza.nl/nl/reizenlanden/reisadviezen?charselected=C&
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
  zaterdag 2 juni 2007 @ 15:54:40 #61
67997 babette21
Tais-toi et sois beau
pi_50034144
quote:
Op vrijdag 1 juni 2007 20:28 schreef OA het volgende:
Op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken is het volgende te vinden:
http://www.minbuza.nl/nl/(...)ezen,Argentinie.html
http://www.minbuza.nl/nl/reizenlanden/reisadviezen?charselected=C&
  zaterdag 2 juni 2007 @ 21:07:41 #62
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_50042184
Ik ken wel wat dames die alleen door Argentinie of Zuid Amerika gereisd hebben en weinig tot geen problemen hebben ondervonden. Ik denk dat Argentinie het meest veilige land is in Zuid Amerika, maar of DAM dat met me eens is...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zondag 3 juni 2007 @ 01:01:06 #63
110654 Foeske
lives life, loves life
pi_50049124
quote:
Op vrijdag 1 juni 2007 10:26 schreef babette21 het volgende:
In hoeverre is Chili (en Argentinië) veilig & leuk om alleen doorheen te reizen?
Heb zelf 't idee dat 't beter te doen is dan bv. het noorden van Zuid-Amerika, maar ook weer niet zo easy als bijv. Australië. Klopt dat een beetje?
Ik heb na 3 maanden in Arequipa, Peru te hebben gewoond 2 maanden alleen door Zuid-Amerika gereisd (Chili, Argentinie, 3 dagen Uruguay, 1 dagje Brazilie (Iguazu), Bolivia en toen terug naar Arequipa via Cuzco). Nergens problemen ondervonden al heb ik vooral in Peru en Bolivia wel redelijk wat verhalen gehoord van reizigers die bestolen waren (ikzelf tijdens die eerste 3 maanden in Puno, Peru). Chili en Argentinie lijken inderdaad veiliger dan Boliva en Peru en in die zin misschien easier. Leuk vond ik het in ieder geval overal en makkelijk is het overal, met als uitzondering Bolivia waar veel bussen ´s nachts gaan en de kwaliteit van het vervoer enzo wat minder is...

Wat ik in ieder geval ondervonden heb is dat je, mist je een beetje de populaire hostels uitkiest (bijv. via hostelbookers.com) dat je zoveel andere reizigers tegenkomt dat alles gezelliger en makkelijker wordt.
Bovenalles kan ik alleen maar zeggen dat ik het supergaaf vond en dat het zeker aan te raden is!

Overigens vond ik Chili het minst boeiende land van allemaal, maar dat komt misschien omdat ik de mooiste delen van het land (ten zuiden van het merengebied) niet heb bezocht omdat het daar niet het ideale seizoen voor was.
*´¨)
¸.· ¸.·´¨) Vrijwilligerswerk doen in Peru?
(¸.·´ (_.·´* Kijk op www.weeshuisperu.nl !
  zondag 3 juni 2007 @ 16:26:11 #64
167723 sanni
Acima de seu
pi_50063119
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 19:19 schreef k_man het volgende:
Paar plaatjes van mijn vakantie:

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]
Sow! mooi seg! heeft iets weg van Argentinie m.i.
pi_52248765
En een schopje

Wij hebben geboekt! We vertrekken 28 oktober en komen 25 nov terug. We vliegen via Madrid naar Santiago, vanwaar we doorvliegen en rijden naar San Pedro de Atacama. Daar gaan we 2 excursies doen: naar Valle de la Luna en de geisers.

Daarna gaan we op het vliegveld een auto ophalen om in 4 dagen naar het noorden, via Pica, naar het national Park te rijden en daar nog een extra dag te blijven.
Vanuit daar vliegen we via Santiago naar Puerto Montt, waar we weer een auto huren om het merengebied te zien in een dag of 5.

Dan vliegen we van Puerto Montt door naar Puerto Arenas, waar we een aantal dagen in Torres del Paine zijn. Hier gaan we we een aantal dagen hiken (ik geloof 4) waarbij we in de tent bij 2 refugios slapen. Daarna gaan we met de bus naar El Calafate, waar we naar de gletser gaan. We zitten nog te twijfelen of we de andere excursie richting de upsula gletser zullen doen (met de boot en dan een stuk lopen en zo .. heel mooi, maar wel 100 euro weer ...). Dan vliegen we via puerto Arenas, naar Santiago en dan via madrid weer naar huis

Ik ben tevreden nu nog vacinaties en internationaal rijbewijs regelen
  vrijdag 10 augustus 2007 @ 12:54:19 #66
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_52254850
De Upsala tour (of Todos Glaciares) is absoluut de moeite waard, neem dat maar van me aan
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_52256187
Leuk Tinkerbel Jij hebt nog een weekje langer dan wij... en je gaat een heel andere route doen.
Ik neem aan dat er wel een verslag(je) komt met wat pics?!

28 oktober is precies de dag dat ik weer terugkom trouwens.
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_52264690
Mwah, ik vond Todos Glaciares eigenlijk niet zo boeiend. Op de Perito Moreno wandelen met die van die te-coole spikes onder je schoenen was veel koeler
pi_52264744
Trouwens, lokaal die excursies boeken is veel goedkoper dan die 100 euro.
  vrijdag 10 augustus 2007 @ 20:05:25 #70
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_52266708
Op de gletsjer wandelen is inderdaad erg tof De juiste volgorde is ook: eerst de Todos Glaciares (die je niet lokaal, maar bij Típica reizen boekt natuurlijk!), dán de Perito Moreno...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_52330690
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2007 20:05 schreef flipsen het volgende:
Op de gletsjer wandelen is inderdaad erg tof De juiste volgorde is ook: eerst de Todos Glaciares (die je niet lokaal, maar bij Típica reizen boekt natuurlijk!), dán de Perito Moreno...
De excursie naar de Perito Moreno is al geboekt en die zal dan de dag voor de Upsula gletser zijn ... Maar ze hadden het er bij ons reisbureautje over dat het een redelijk exclusieve trip is en dat deze redelijk snel vol zat en daarom zo duur ... Het is een boot waar max 40 mensen (of zoiets) op kunnen ... vandaar ... en aangezien ik dus werkelijk geen idee heb hoe duur de trips daar zijn en of ze van dezelfde "kwaliteit" zijn twijfel ik dus ...
pi_52331760
Ha, op die boot heb ik ook gezeten, maar dan de Todos Glaciares excursie. Het klopt dat er maar relatief weinig mensen op zitten, en dat is wel relaxed. Het nadeel is echter dat-ie ook een stuk minder hard gaat Bij mijn excursie betekende dat dat we véél minder tijd hadden bij Bahía Onelli. Beetje jammer dus - ik zou het niet weer doen.

En die boot kostte trouwens exact hetzelfde als de rest... de publieke verkoopprijs (uiteraard niet die voor ons reisbureau ) was 190 pesos geloof ik (iets van 45 euro) maar dat weet ik niet zeker, daar het alweer een jaar terug is.

Maar hé, dit is een Chili-topic en we zijn over Argentinië aan het praten... ach wat, Argentinië is toch veel koeler dan Chili
pi_52355370
Wat ik begrijp is dat we dus beter daar even kunnen kijken ipv die 165 dollar excursie boeken? Scheelt wel een hoop namelijk zo te horen
  dinsdag 14 augustus 2007 @ 13:10:18 #74
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_52356613
Het is nog geen hoogseizoen dan, dus lijkt me geen probleem. Op aankomstdag even de vele excursiebureaus binnenlopen en vragen.

Overigens zijn er 2 verschillende tours die vaak met elkaar verward worden. De Upsala tour en de Todos Glaciares. Met die Upsala ga je ook eenflink stuk wandelen en heb je een asado (bbq) inclusief. Todos Glaciares is echt een boot-excursie, met een kleine wandeling op Bahía Onelli, het 'kerkhof' van de ijsbergen (erg leuk als je een klein stukje verder loopt dan de rest van alle toeristen, zodat je inalle rust ervan kan genieten. Niet de boot missen dan trouwens!)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_52361107
Hmm, maar zover ik me kan herinneren was het prijsverschil vrij klein - maar wellicht dat flipsen daar meer inzicht in heeft op dit moment 165 dollar lijkt me buitensporig i.i.g.

Maar je kunt idd prima bij een reisbureau in El Calafate zo'n tour boeken; kost je ws. de helft en ook dan word je gewoon bij je hotel opgehaald - ze maken namelijk allemaal gebruik van dezelfde rederij (ben de naam even kwijt).
pi_52382590
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 13:10 schreef flipsen het volgende:
Het is nog geen hoogseizoen dan, dus lijkt me geen probleem. Op aankomstdag even de vele excursiebureaus binnenlopen en vragen.

Overigens zijn er 2 verschillende tours die vaak met elkaar verward worden. De Upsala tour en de Todos Glaciares. Met die Upsala ga je ook eenflink stuk wandelen en heb je een asado (bbq) inclusief. Todos Glaciares is echt een boot-excursie, met een kleine wandeling op Bahía Onelli, het 'kerkhof' van de ijsbergen (erg leuk als je een klein stukje verder loopt dan de rest van alle toeristen, zodat je inalle rust ervan kan genieten. Niet de boot missen dan trouwens!)
Het ging om de eerste ... met het wandelen en een bbq .. heb je toevallig voor mij een naam van een bureautje daar dat die excursies doet? Dan heb ik enig idee En wat de prijs daar dan ongeveer is?

Ik heb er ontzettend veel zin in ! heb mijn reisverzekering al aangepast, vacinaties krijgen we volgende week .. alleen nog even een internationaal rijbewijs halen maar ik neem aan dat daar de wachttijd niet lang voor is bij de ANWB? (meteen mee te nemen?)
pi_52382890
quote:
Op woensdag 15 augustus 2007 10:27 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Het ging om de eerste ... met het wandelen en een bbq .. heb je toevallig voor mij een naam van een bureautje daar dat die excursies doet? Dan heb ik enig idee En wat de prijs daar dan ongeveer is?

Ik heb er ontzettend veel zin in ! heb mijn reisverzekering al aangepast, vacinaties krijgen we volgende week .. alleen nog even een internationaal rijbewijs halen maar ik neem aan dat daar de wachttijd niet lang voor is bij de ANWB? (meteen mee te nemen?)
Ik heb toevallig afgelopen zaterdag een internationaal rijbewijs voor Chili (en vele andere landen) gehaald bij de ANWB winkel. Geen wachttijden (als de zaterdaghulpen doorwerken... ). Pasfoto en rijbewijs meenemen, even wachten, ¤13 pp afrekenen en je bent binnen 10 minuten klaar!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_52393164
quote:
heb je toevallig voor mij een naam van een bureautje daar dat die excursies doet? Dan heb ik enig idee
U zocht een bureatje? Kijk hier eens: http://www.welcomeargentina.com/elcalafate/agenciasdeturismo.html

Toerisme in Argentinië kenmerkt zich door een overdaad aan touroperators die dezelfde tour aanbieden tegen dezelfde prijs. Eén grote kartelvorming. Boeken via internet is áltijd (veel) duurder en redelijk overbodig.

Maar je gaat dus rijden in Chili en/of Argentinië? Welke stukken en wat voor auto ga je huren? Want daar moet je mee uitkijken... er is nou niet bepaald een wegennetwerk van Europese kwaliteit
pi_52393771
quote:
Op woensdag 15 augustus 2007 16:09 schreef Knakker het volgende:

[..]

U zocht een bureatje? Kijk hier eens: http://www.welcomeargentina.com/elcalafate/agenciasdeturismo.html

Toerisme in Argentinië kenmerkt zich door een overdaad aan touroperators die dezelfde tour aanbieden tegen dezelfde prijs. Eén grote kartelvorming. Boeken via internet is áltijd (veel) duurder en redelijk overbodig.

Maar je gaat dus rijden in Chili en/of Argentinië? Welke stukken en wat voor auto ga je huren? Want daar moet je mee uitkijken... er is nou niet bepaald een wegennetwerk van Europese kwaliteit
Iig bedankt voor de link

Wij gaan in het noorden rijden met een 4x4 Dan het merengebied met een clio ... dat van die wegen wist ik daarom hebben we in het noorden een 4x4 .. daar gaan we namelijk door de woestijn rijden (wel over wegen, maar over van die: het zijn wel wegen maar toch niet dingen )
pi_52393873
quote:
Op woensdag 15 augustus 2007 10:40 schreef OA het volgende:

[..]

Ik heb toevallig afgelopen zaterdag een internationaal rijbewijs voor Chili (en vele andere landen) gehaald bij de ANWB winkel. Geen wachttijden (als de zaterdaghulpen doorwerken... ). Pasfoto en rijbewijs meenemen, even wachten, ¤13 pp afrekenen en je bent binnen 10 minuten klaar!
Mooi dat scheelt weer gelukkig is het ook niet duur .. zag alweer een hoge kostenpost (eerst reisverzekering uitbereiden met annuleringsverzekering en werelddekking, toen de vacinaties, hoewel die gelukkig voor 75% worden vergoed door mijn zorgverzekering ! )
pi_52394121
quote:
Op woensdag 15 augustus 2007 16:24 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Iig bedankt voor de link

Wij gaan in het noorden rijden met een 4x4 Dan het merengebied met een clio ... dat van die wegen wist ik daarom hebben we in het noorden een 4x4 .. daar gaan we namelijk door de woestijn rijden (wel over wegen, maar over van die: het zijn wel wegen maar toch niet dingen )
Wij gaan in het noorden ook met een 4x4 rijden. Vervolgens vanaf Santiago tot Puerto Montt krijgen we een Yaris... ben benieuwd of alles daar in past...
quote:
Op woensdag 15 augustus 2007 16:27 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Mooi dat scheelt weer gelukkig is het ook niet duur .. zag alweer een hoge kostenpost (eerst reisverzekering uitbereiden met annuleringsverzekering en werelddekking, toen de vacinaties, hoewel die gelukkig voor 75% worden vergoed door mijn zorgverzekering ! )
Weet jij toevallig wat die prikken kosten? Ik ga ze vrijdag halen.
Moet trouwens nog even kijken of mijn verzekering iets vergoed...
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_52394639
quote:
Op woensdag 15 augustus 2007 16:34 schreef OA het volgende:

Weet jij toevallig wat die prikken kosten? Ik ga ze vrijdag halen.
Moet trouwens nog even kijken of mijn verzekering iets vergoed...
Wij gaan naar de GGD en dit zijn de prijzen:

http://www.ggdzob.nl/download/prijslijst_vaccins_2007.pdf

Je moet iig DTP en 1 van de hepatitus (Weet zo niet meer welke, staat geloof ik op www.veiligopreis.nl of zoiets). Ik ga dan wel voor A en B en voor de herhaling zodat ik lang beschermd ben .. als ik dan toch bezig ben
pi_52394754
Oeh, gaaf. Ik heb alleen het stuk van La Serena in Chili tot San Juan in Argentinië gedaan, over de Agua Negra bergpas - echt ongelovelijk mooi (check evt mijn fotos). Wij hadden alleen een kleine Kia Levensgevaarlijk, maar we hebben het overleefd (de auto ook trouwens, wonder boven wonder). Verder in het noorden schijnt de Laguna Verde echt helemaal hemels te zjin!
pi_52413966
Dit weekend ga ik precies opzoeken waar we heen gaan .. ik weet alleen dat we door de Atacama woestijn naar boven gaan rijden naar het nationale park Launa (of zoiets). moeten jerry cans meenemen voor de zekerheid omdat er weinig benzinestations zijn is dus al een avontuur op zich
pi_52414438
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 08:43 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Dit weekend ga ik precies opzoeken waar we heen gaan .. ik weet alleen dat we door de Atacama woestijn naar boven gaan rijden naar het nationale park Launa (of zoiets). moeten jerry cans meenemen voor de zekerheid omdat er weinig benzinestations zijn is dus al een avontuur op zich
Lauca.
Daar gaan wij ook heen, mét jerrycans vol benzine...
Wat voor wagen hebben jullie daar? Wij een Suzuki Grand Vitara geloof ik, iig 4x4.
i Vergeet trouwens niet af en toe de cans te ontluchten, ivm andere luchtdruk!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_52416772
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 09:17 schreef OA het volgende:

[..]

Lauca.
Daar gaan wij ook heen, mét jerrycans vol benzine...
Wat voor wagen hebben jullie daar? Wij een Suzuki Grand Vitara geloof ik, iig 4x4.
i Vergeet trouwens niet af en toe de cans te ontluchten, ivm andere luchtdruk!
Wij hebben een Toyota Hilux 4x4 ... Zo staat het in mijn papieren

Wel slim van die jerry cans, totaal niet aan gedacht!

Heeft iemand trouwens nog een goed idee om te doen in de buurt van Santiago? Wij blijken daar een dag extra te hebben (per ongeluk dag overgeslagen in reis, dus op kosten van het reisbureau een extra nacht )! Gelukje dus Maar als iemand iets weet wat we met de bus/taxi of zo daar kunnen doen?

Maar OA: hebben jullie een maatwerkreis of een vaststaande (van djoser of zo)?
pi_52418040
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 11:08 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Wij hebben een Toyota Hilux 4x4 ... Zo staat het in mijn papieren

Wel slim van die jerry cans, totaal niet aan gedacht!
Ik ook niet, maar de LP wel...
quote:
Heeft iemand trouwens nog een goed idee om te doen in de buurt van Santiago? Wij blijken daar een dag extra te hebben (per ongeluk dag overgeslagen in reis, dus op kosten van het reisbureau een extra nacht )! Gelukje dus Maar als iemand iets weet wat we met de bus/taxi of zo daar kunnen doen?

Maar OA: hebben jullie een maatwerkreis of een vaststaande (van djoser of zo)?
In zoverre vaststaand dat elk hotel wel is geboekt, maar hoe we de dagen indelen staat nog niet vast...
Mijn vriendin heeft wat hotels betreft liever zekerheid. We hebben geboekt bij Traveltrend. We doen de reis trouwens wel alleen. Met een groep lijkt ons helemaal niets... Zit je met al die bejaarden opgescheept én je kan je dag niet echt zelf indelen...

Heb je trouwens al een LP gekocht of een beetje op internet rondgekeken voor wat er te doen is in en rond Santiago? Daar moet ik ook nog even naar kijken.
Wel tof trouwens van het reisbureau!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_52418665
Ja wij doen het via Passaat Verre Reizen. Is denk ik hetzelfde idee wij hebben de vliegreizen, de auto, de hotels en een paar excursies die we zeker wilden doen ... en wij gaan ook met zun 2-en wij spreken geen spaans dus dan zijn dat soort dingen wel handig als het geregeld is

Ik heb footprint gekocht ... eigenlijk hetzelfde .. had ff op internet rondgekeken en deze kwam er erg goed uit ben pas door het algemene stuk heen De reis staat pas echt sinds een week vast, dus wilde me nog niet verheugen op dingen waar ik toch niet zou komen
pi_52418856
De vliegreizen (5 in totaal, w.v. 3 binnenlandse vluchten), en auto's staan ook vast.
Excursies gaan we niet boeken, gewoon alles zelf ondernemen! En ook wij spreken geen Spaans, al zijn we wel een beetje aan het oefenen.

Wij kregen trouwens nog een soort LP van het reisbureau cadeau. Helemaal in het Nederlands! Ik sla hele delen gewoon over. Eerst lees ik alles van de plaatsen waar we zeker weten komen!

Werd er tegen jullie gezegd dat je er erg laat bij was met boeken? Wij hebben nl in mei geboekt en toen zei men bij het reisbureau al dat we vrij laat waren...
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_52419348
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 12:20 schreef OA het volgende:
De vliegreizen (5 in totaal, w.v. 3 binnenlandse vluchten), en auto's staan ook vast.
Excursies gaan we niet boeken, gewoon alles zelf ondernemen! En ook wij spreken geen Spaans, al zijn we wel een beetje aan het oefenen.

Wij kregen trouwens nog een soort LP van het reisbureau cadeau. Helemaal in het Nederlands! Ik sla hele delen gewoon over. Eerst lees ik alles van de plaatsen waar we zeker weten komen!

Werd er tegen jullie gezegd dat je er erg laat bij was met boeken? Wij hebben nl in mei geboekt en toen zei men bij het reisbureau al dat we vrij laat waren...
Wij hebben zelfs 6 binnenlandse vluchten volgens mij ... En dan van ams naar Madrid naar Santiago ... En weer terug uiteraard

Ik heb trouwens al wel een Latin American Phrasebook ban LP gekocht .. staan wat standaard dingen (zo'n soort Hoe & Wat boekje van de ANWB )

Wij krijgen een maand voor vertrek nog vanalles toegestuurd maar weet niet precies wat .. volgens mij de vouchers maar ook een wandelkaart voor in Torres del Paines en aanvullende info ... voor die prijs die we betalen mag er wel een boekje bijzitten

En over laat boeken: bij ons zeiden ze alleen dat we de vliegreis snel moesten boeken want die zit redelijk snel vol ... maar verder niet .. tis dan daar nog geen hoogseizoen .. dus viel wel mee volgens mij ... en als het niet zo is dan passen we precies overal tussen .. we moesten gisteren zelfs beslissen of we een 2-pers bed wilden of 2 enkelen ... dat zijn nou dingen waar ik nooit over na heb gedacht
pi_52419644
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 12:34 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Wij hebben zelfs 6 binnenlandse vluchten volgens mij ... En dan van ams naar Madrid naar Santiago ... En weer terug uiteraard
6
Vlieg je het hele land door?
quote:
Ik heb trouwens al wel een Latin American Phrasebook ban LP gekocht .. staan wat standaard dingen (zo'n soort Hoe & Wat boekje van de ANWB )
Zoiets heb ik ook, das wel handig ja!
quote:
Wij krijgen een maand voor vertrek nog vanalles toegestuurd maar weet niet precies wat .. volgens mij de vouchers maar ook een wandelkaart voor in Torres del Paines en aanvullende info ... voor die prijs die we betalen mag er wel een boekje bijzitten
Precies, dat zei ik ook! Het is zeg maar niet voor niks zo'n reis...
quote:
En over laat boeken: bij ons zeiden ze alleen dat we de vliegreis snel moesten boeken want die zit redelijk snel vol ... maar verder niet .. tis dan daar nog geen hoogseizoen .. dus viel wel mee volgens mij ... en als het niet zo is dan passen we precies overal tussen .. we moesten gisteren zelfs beslissen of we een 2-pers bed wilden of 2 enkelen ... dat zijn nou dingen waar ik nooit over na heb gedacht
Hebben ze jullie ook een alternatieve vlucht aangeboden via Sao Paulo, met "slechts" 13 uur overstaptijd...? En via het vliegveld met een iets te korte landingsbaan...

Wij werden trouwens onlangs gebeld of het goed was dat op de aankomstdag, de hotelkamer werd omgeboekt naar een luxe kamer!
Ze vroeger het vanwege de extra kosten... a ¤5 pp...
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_52420329
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 12:43 schreef OA het volgende:

[..]

6
Vlieg je het hele land door?
Ja

* Van Santiago naar San pedro (die plaats met vliegveld die daarbij ligt)
* Van bovenin dat natuurgebied naar Santiago
* Van Santiago naar Puerto Montt
* Van Puerto Montt naar Puerto Arenas
* Van Puerto Arenas naar Santiago

Ow 5 keer dus
quote:
Hebben ze jullie ook een alternatieve vlucht aangeboden via Sao Paulo, met "slechts" 13 uur overstaptijd...? En via het vliegveld met een iets te korte landingsbaan...
Gelukkig niet
quote:
Wij werden trouwens onlangs gebeld of het goed was dat op de aankomstdag, de hotelkamer werd omgeboekt naar een luxe kamer!
Ze vroeger het vanwege de extra kosten... a ¤5 pp...
Hehe wij hadden wel een aantal hotels waarbij de een upgrade konden hebben .. maar we zijn toch amper op die kamer dus hoefde voor ons niet .. als we maar een eigen douche en wc hebben Maar voor 5 euro zou ik het ook doen

Ik ga dit weekend me maar eens helemaal inlezen .. Ik vroeg tijdens het boeken: "en wat voor kleren moet ik zoal meenemen?" ... Blijkt dat dus gewoon alles te zijn van heel zomers tot ijskoud ik ga wel gewoon een koffer meenemen ... dat blijkt geen probleem te zijn met onze reis
pi_52420762
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 13:09 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Ja

* Van Santiago naar San pedro (die plaats met vliegveld die daarbij ligt)
* Van bovenin dat natuurgebied naar Santiago
* Van Santiago naar Puerto Montt
* Van Puerto Montt naar Puerto Arenas
* Van Puerto Arenas naar Santiago

Ow 5 keer dus
Ah, ok!
Wij doen het volgende:
- Santiago naar Arica
Auto van Arica naar Calama
- Calama naar Santiago
Auto van Santiago naar Puerto Montt
- Puerto Montt naar Santiago
quote:
[..]

Gelukkig niet
[..]

Hehe wij hadden wel een aantal hotels waarbij de een upgrade konden hebben .. maar we zijn toch amper op die kamer dus hoefde voor ons niet .. als we maar een eigen douche en wc hebben Maar voor 5 euro zou ik het ook doen
We hadden niet echt een keus... de gewone kamers waren vol...
quote:
Ik ga dit weekend me maar eens helemaal inlezen .. Ik vroeg tijdens het boeken: "en wat voor kleren moet ik zoal meenemen?" ... Blijkt dat dus gewoon alles te zijn van heel zomers tot ijskoud ik ga wel gewoon een koffer meenemen ... dat blijkt geen probleem te zijn met onze reis
Whehe... Dat advies kreeg ik ook...
Wij hebben bij het 2e deel van de reis een Toyota Yaris... ben benieuwd of daar 2 koffers in passen...
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_52420989
Wij een renault clio maar we hebben ook nog de hele achterbank dus hoop het maar

Jullie hebben nog veel langer een auto dan wij denk ik ... wij hebben de 4x4 in totaal 7 dagen of zo en de clio 5 ... de rest is OV
pi_52421544
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 13:35 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Wij een renault clio maar we hebben ook nog de hele achterbank dus hoop het maar

Jullie hebben nog veel langer een auto dan wij denk ik ... wij hebben de 4x4 in totaal 7 dagen of zo en de clio 5 ... de rest is OV
Ja, je hebt wel een achterbank, maar ik zou graag eea uit het zicht willen houden als we onderweg uit de wagen gaan!
Wij hebben de 4x4 totaal ook 9 dagen en de Yaris 5 dagen. We zijn nl niet elke dag onderweg.

Kijk even hier alvast voor een metrokaart van Santiago!
Wellicht handig voor de planning "wat te doen in de stad en hoe kom ik er"
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_52421921
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 13:55 schreef OA het volgende:

[..]

Ja, je hebt wel een achterbank, maar ik zou graag eea uit het zicht willen houden als we onderweg uit de wagen gaan!
Wij hebben de 4x4 totaal ook 9 dagen en de Yaris 5 dagen. We zijn nl niet elke dag onderweg.

Kijk even hier alvast voor een metrokaart van Santiago!
Wellicht handig voor de planning "wat te doen in de stad en hoe kom ik er"
ja da zou handig zijn .. maar ja... ik heb een redelijk grote koffer dus vraag me af of dat gaat lukken we zullen daar wel zien

Die metro kaart is handig! nou nog even uitzoeken waar ik moet zijn in Santiago Neem aan dat er toch wel wat te zien is we hebben de eerste dag of halverwege (weet ik ff niet meer) ook nog een ruime halve dag santiago dus dan moet ik ook nog iets doen
pi_52422745
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 14:08 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

ja da zou handig zijn .. maar ja... ik heb een redelijk grote koffer dus vraag me af of dat gaat lukken we zullen daar wel zien

Die metro kaart is handig! nou nog even uitzoeken waar ik moet zijn in Santiago Neem aan dat er toch wel wat te zien is we hebben de eerste dag of halverwege (weet ik ff niet meer) ook nog een ruime halve dag santiago dus dan moet ik ook nog iets doen
http://www.santiago.cl
Hier is best veel te vinden en het is gewoon allemaal Engels!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_52423601
Jij hebt al meer uitgezocht dan ik

MAar ik heb er nu al zin in! moet alleen nog 2,5 maand wachten
pi_52423757
Als jij gaat, kom ik terug...

Hoe laat ga je eigenlijk vliegen?

Wij gaan heen rond 19:30 naar Madrid en daar vandaan rond 23:30 voor aankomst de andere ochtend om 8 uur.

Wij komen op de 28e 's ochtends op Schiphol, dus het kan best zijn dat jij hetzelfde vliegtuig weer richting Madrid neemt...
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
  donderdag 16 augustus 2007 @ 15:17:56 #100
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_52423889
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 12:43 schreef OA het volgende:

Hebben ze jullie ook een alternatieve vlucht aangeboden via Sao Paulo, met "slechts" 13 uur overstaptijd...? En via het vliegveld met een iets te korte landingsbaan...
Met de landingsbanen van het internationale vliegveld is niets mis hoor

Ik ben wel benieuwd in welke prijscategorie jullie reizen vallen trouwens...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_52423970
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 15:17 schreef flipsen het volgende:

[..]

Met de landingsbanen van het internationale vliegveld is niets mis hoor
Dat neem ik aan... je hoort gelukkig niet elke dag dat er iets gebeurt...
quote:
Ik ben wel benieuwd in welke prijscategorie jullie reizen vallen trouwens...
Heel veel duizend+
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_52424562
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 15:13 schreef OA het volgende:
Als jij gaat, kom ik terug...

Hoe laat ga je eigenlijk vliegen?

Wij gaan heen rond 19:30 naar Madrid en daar vandaan rond 23:30 voor aankomst de andere ochtend om 8 uur.

Wij komen op de 28e 's ochtends op Schiphol, dus het kan best zijn dat jij hetzelfde vliegtuig weer richting Madrid neemt...
We zijn rond 7 uur 's avonds in madrid en vliegen dan om 00:10 naar Santiago ... we zouden eigenlijk een vliegtuig later naar madrid hebben maar dat zat vol gelukkig kennen wij bij toeval iemand die op het vliegveld van madrid werkt dus kunnen we daar waarschijnlijk naartoe!

ja zou zomaar hetzelfde vliegtuig kunnen zijn
pi_52424581
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 15:17 schreef flipsen het volgende:

[..]

Met de landingsbanen van het internationale vliegveld is niets mis hoor

Ik ben wel benieuwd in welke prijscategorie jullie reizen vallen trouwens...
¤ 3450,00 pp
pi_52424659
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 15:41 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

¤ 3450,00 pp
¤ 3006,00 pp

Wat een partij geld eigenlijk voor een vakantie zeg....
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_52424841
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 15:40 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

We zijn rond 7 uur 's avonds in madrid en vliegen dan om 00:10 naar Santiago ... we zouden eigenlijk een vliegtuig later naar madrid hebben maar dat zat vol gelukkig kennen wij bij toeval iemand die op het vliegveld van madrid werkt dus kunnen we daar waarschijnlijk naartoe!

ja zou zomaar hetzelfde vliegtuig kunnen zijn
Dat is wel een beetje jammer...
Mooi dat je daar iemand kent!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_52425354
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 15:43 schreef OA het volgende:

[..]

¤ 3006,00 pp

Wat een partij geld eigenlijk voor een vakantie zeg....
Jullie gaan ook een week korter
  donderdag 16 augustus 2007 @ 19:53:57 #107
187474 iruub
It is never too late to learn
pi_52431894
Ik heb de foto's gezien en geef toe ziet er mooi uit maar heeft toch wel iets weg van Argentinie. Dus eigenlijk verkies ik toch liever Argentinie als land boven Chili omdat het alles op cultuur,economisch en historisch gebied heeft.
"A true friend is the greatest of all blessings, and that which we take the least care of all to acquire."
  vrijdag 17 augustus 2007 @ 02:15:32 #108
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_52441117
Goeie keuze, maar ik ben bevooroordeeld
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_52442341
Wij hebben voor chili gekozen omdat het zo'n uitgestrekt land is en er hele mooie foto's van hebben gezien ... Ze hebben daar alle klimaten, van woestijn (die nog nooit regen hebben gezien) tot meren (veel regen) en grote bergen Verder hebben wij ervoor gekozen omdat we 1 land wilde zien (anders hadden we wel een patagonie reis gedaan).

Omdat we alles maatwerk hebben, gaan we ook nog even een kort uitstapje in Argentinie maken
  vrijdag 17 augustus 2007 @ 14:23:12 #110
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_52450364
De punten die je opnoemt gelden ook voor Argentinië hoor, wat nog een stuk groter is ook Daarbij zijn Chilenen vaak maar stugge, gesloten mensen. Nu zit er bij de meeste Argentijnen wel een steekje los, maar ze zijn in mijn ogen een stuk vriendelijker.

Maar goed, jullie gaan een geweldige vakantie beleven, daar ben ik van overtuigd! Suerte!

En we gaan hier geen wedstrijdje doen natuurlijk, voor je het weet komt DutchTrain of UIO_AMS de boel opschonen...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_52451479
hehe ik kom nog wel een keer in argentinie en dan weet ik je te vinden over een jaar of 3 ... zit voor de aankomende jaren al vol :S waarschijnlijk volgend jaar Afrika en het jaar daarna hopelijk Peru met een vriend
  vrijdag 17 augustus 2007 @ 16:33:30 #112
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_52454285
Ik ben helemaal Argentinie-fan, maar je vindt er niet zoiets als Atacama, dat moet gezegd.
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  vrijdag 17 augustus 2007 @ 17:25:54 #113
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_52455688
Talampaya en Ischigualasto bezocht? Hm, zal inderdaad wel niet hetzelfde zijn. Maar ook bijzonder mooi!
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_52455914
Ook bijzonder mooi is natuurlijk niet hetzelfde he...

Voor mij heeft Argentinië de voorkeur omdat (m.u.v. de Atacama) hetzelfde te bieden heeft, een stuk goedkoper is en de mensen vriendelijker zijn. Maar dat wil niet zeggen dat Chili ook niet een verschrikkelijk mooi land is waar je een topreis gaat beleven
pi_52456996
Ik weet wel zeker dat we er een topreis gaan beleven. Ik ben überhaupt nog nooit buiten Europa geweest, dus alleen het (lange) vliegen zal al een hele (saaie) belevenis zijn!

Misschien ga ik ook ooit nog wel naar Argentinië. Maar zoeen reis vanuit NL zit er niet elk jaar in helaas...

Wonen jullie (Knakker & flipsen) in Zuid Amerika, of ben je daar voor stage?
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
  vrijdag 17 augustus 2007 @ 18:53:24 #116
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_52457790
Ik woon er

Argentinië dus he
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_52460000
Ik heb 8 maanden in Buenos Aires "gewoond" - gewoon op de bonnefooi, wat Spaans leren, hier en daar wat werken en vooral van de stad en Argentijnse vrouwen genieten De voorkeur voor Argentinië komt dus gewoon daarvandaan. Nu woon ik reeds een paar maanden iets noordelijker.
pi_52483110
leuk topic Ik ga het zo ff doorlezen.
Ik ben zelf half Chileens, en half spaans. Mn moeder komt uit Chili, antofagasta.
En sinds ik in 1998 daar voor het eerst was met mn moeder vindt ik het prachtig, zo veel verschil. Inmiddels ben ik er al 4 keer geweest(alle keren ging ik op familie bezoek). En nu in November wordt mn 5e keer..en heel mischien blijf ik daar. Ik ga zelf naar Antofagasta in het noorden, de 2e regio.
Ik vertrek 30 November en heb een ticket tot 15 Maart, maar die ga ik verlengen indien ik terugkeer tot eind Juli, aangezien eind augustus school meestal begint hier in Nl.
De reis heeft mij zo'n 1200 eurotjes gekost.
Ik ben van plan om in februari naar Puerto Montt te gaan, waar een oom woont met neven van mn eigen leeftijd waarmee ik vaak chat.
pi_52602133
Ik ben zelf net een weekje terug van een maandje studiereis door Chili, dus zal hier binnenkort ook maar eens wat ervaringen en zo neergooien
pi_52603612
quote:
Op woensdag 22 augustus 2007 21:05 schreef FLR het volgende:
Ik ben zelf net een weekje terug van een maandje studiereis door Chili, dus zal hier binnenkort ook maar eens wat ervaringen en zo neergooien
voor welke studie ben je gegaan?
pi_52605619
quote:
Op woensdag 22 augustus 2007 21:05 schreef FLR het volgende:
Ik ben zelf net een weekje terug van een maandje studiereis door Chili, dus zal hier binnenkort ook maar eens wat ervaringen en zo neergooien
Lijkt me leuk! Post maar raak!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_52608878
quote:
Op zaterdag 18 augustus 2007 19:28 schreef francis997 het volgende:
leuk topic Ik ga het zo ff doorlezen.
Ik ben zelf half Chileens, en half spaans. Mn moeder komt uit Chili, antofagasta.
En sinds ik in 1998 daar voor het eerst was met mn moeder vindt ik het prachtig, zo veel verschil. Inmiddels ben ik er al 4 keer geweest(alle keren ging ik op familie bezoek). En nu in November wordt mn 5e keer..en heel mischien blijf ik daar. Ik ga zelf naar Antofagasta in het noorden, de 2e regio.
Ik vertrek 30 November en heb een ticket tot 15 Maart, maar die ga ik verlengen indien ik terugkeer tot eind Juli, aangezien eind augustus school meestal begint hier in Nl.
De reis heeft mij zo'n 1200 eurotjes gekost.
Ik ben van plan om in februari naar Puerto Montt te gaan, waar een oom woont met neven van mn eigen leeftijd waarmee ik vaak chat.
Hoe zijn je vader en moeder in Nederland terecht gekomen?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_52615417
quote:
Op donderdag 23 augustus 2007 00:01 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Hoe zijn je vader en moeder in Nederland terecht gekomen?
Mijn moeder had een goede vriendin in chili en zij is rond haar 30e terug gekomen met ouders vanwege economische redenen, ze had 2 kinderen en kon die in chili niet onderhouden..en de zaak van de vader was falliet. En toen ze terugkwamen boden ze mn moeder aan om mee te komen.
En van mn vaden tja, die woonde hier al lang..hoe hij hier kwam weet ik niet. Maar hij is weer naar spanje vanwege zn zoon(die is al 30 ofzo) waar het niet goed mee gaat..kwam/komt vaak in problemen enzo..
En zo zijn ze hier gekomen.
pi_52631903
Zo, vandaag mijn eerste serie vacinaties gehaald ... ik ben echt een mietje: heb last van mijn armen ... 27 sept moeten we weer om de 2e van de hep. A+B te halen (DTP hoefde maar 1 keer)... de laatste volgt dan een half jaar later ... we willen de aankomende jare nflink gaan reizen dus nu zijn we maar meteen redelijk goed voorbereid
pi_52634000
quote:
Op donderdag 23 augustus 2007 21:01 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Zo, vandaag mijn eerste serie vacinaties gehaald ... ik ben echt een mietje: heb last van mijn armen ... 27 sept moeten we weer om de 2e van de hep. A+B te halen (DTP hoefde maar 1 keer)... de laatste volgt dan een half jaar later ... we willen de aankomende jare nflink gaan reizen dus nu zijn we maar meteen redelijk goed voorbereid
Bij mijn vriendin deed het ook pijn...
Waarom krijg jij trouwens ook B?? Ik hoefde alleen A...

En heb je je rijbewijs al?
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_52641134
hep A hoef je zowiezo pas na 1j te boosten. hep B 3 of 4x in een half j.
hepB loop je ook erg snel op. (psst... het is ook een soa!)
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
pi_52641227
quote:
Op donderdag 23 augustus 2007 22:07 schreef OA het volgende:

[..]

Bij mijn vriendin deed het ook pijn...
Waarom krijg jij trouwens ook B?? Ik hoefde alleen A...

En heb je je rijbewijs al?
Ik heb er nu nog steeds last van maar wij hebben ervoor gekozen om een gecombineerde pik te halen. Wij hoefde ook alleen maar A (en DTP dan), alleen wij willen de aankomende jaren veel gaan reizen en heb geen zin om voor iedere reis daar te zitten en consults te gaan betalen als het zo kan we krijgen er 28 sept nog 1 en dan in april ... Dan zijn we 25 jaar beschermd tegen hep A en B verder heeft mijn vriend nu nog een jongeren verzekering van CZ waarbij hij 75% vergoed krijgt, maar dat eindigd in januari ... Dus daarom vond ie dit wel slim

Rijbewijs nog niet ... ik moet ook nog foto's laten maken ... dus dat wordt september ... druk druk
pi_52644690
quote:
Op vrijdag 24 augustus 2007 08:11 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Ik heb er nu nog steeds last van maar wij hebben ervoor gekozen om een gecombineerde pik te halen. Wij hoefde ook alleen maar A (en DTP dan), alleen wij willen de aankomende jaren veel gaan reizen en heb geen zin om voor iedere reis daar te zitten en consults te gaan betalen als het zo kan we krijgen er 28 sept nog 1 en dan in april ... Dan zijn we 25 jaar beschermd tegen hep A en B verder heeft mijn vriend nu nog een jongeren verzekering van CZ waarbij hij 75% vergoed krijgt, maar dat eindigd in januari ... Dus daarom vond ie dit wel slim

Rijbewijs nog niet ... ik moet ook nog foto's laten maken ... dus dat wordt september ... druk druk
Wij willen de komende jaren ook veel (en ver) gaan reizen, maar of het budget dat toelaat...
Vorige week vrijdag hebben wij de prikken gehaald bij de GGD. 's Ochtends kwam ik erachter dat ik 50% vergoed krijg bij DSW.. Als we bij een SGZ instelling zouden gaan, zou het 100% zijn...
Volgende keer weet ik de weg naar een SGZ instelling dus te vinden!

Als ik de mogelijkheid (en zin) heb, zal ik tussendoor wellicht wat zinnige info hier posten!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_52645716
Graag ik heb nog steeds in de planning staan om info op te gaan zoeken maar druk druk he maar heb gelukkig nog wel even Ik wil ook een website maken met foto's en onze route en zo...
pi_52652648
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 17:35 schreef Knakker het volgende:
Ook bijzonder mooi is natuurlijk niet hetzelfde he...

Voor mij heeft Argentinië de voorkeur omdat (m.u.v. de Atacama) hetzelfde te bieden heeft, een stuk goedkoper is en de mensen vriendelijker zijn. Maar dat wil niet zeggen dat Chili ook niet een verschrikkelijk mooi land is waar je een topreis gaat beleven
Scheelt de vriendelijkheid dat nog zoveel dan? Ik ben zelf nu 2 keer in Agentinie geweest en ga van de winter voor het eerst naar Chili. Ik vind argentijnen inderdaad erg vriendelijk zonder dat ze gemaakt zijjn. Ik had alleen altijjd gedacht dat Chilenen daar niet zo veel van verschillen.

Ik ben trouwens ook nog wel van plan om nog een tijd in Bariloche te spenderen.

Kan iemand me wat vertellen over het Spaans van de Chilenen. Schijnt niet echt eenvoudig te verstaan te zijn.
pi_52655012
quote:
Op vrijdag 24 augustus 2007 16:06 schreef DRA het volgende:

[..]

Scheelt de vriendelijkheid dat nog zoveel dan? Ik ben zelf nu 2 keer in Agentinie geweest en ga van de winter voor het eerst naar Chili. Ik vind argentijnen inderdaad erg vriendelijk zonder dat ze gemaakt zijjn. Ik had alleen altijjd gedacht dat Chilenen daar niet zo veel van verschillen.

Ik ben trouwens ook nog wel van plan om nog een tijd in Bariloche te spenderen.

Kan iemand me wat vertellen over het Spaans van de Chilenen. Schijnt niet echt eenvoudig te verstaan te zijn.
Ik ben zelf een Chileen, en spreek goed/het spaanse Spaans.
Chilenen spreken niet echt goed spaans. Zowieso is er een groot verschil met spaans uit bv. spanje.
Het hangt natuurlijk af van de "sociale klasse" waarmee je te maken krijgt en de leeftijd en de persoon, zeg maar des te hoger de status van iemand des te beter spaans hij spreekt.
De jeugd spreekt net iets anders dan de ouderen.
En zo is huevon eigenlijk een scheldwoord, maar het wordt als een normaal woord gebruikt...bv. binnen mijn familie groeten ze elkaar met huevon. En sommige woorden zijn heel anders, zo gebruikt de ene groep voor snap je-- Entiendes en een andere groep weer cachas en andere maken er weer cachai van. En zo kan ik nog een heel rijtje maken.
pi_52677266
quote:
Op woensdag 22 augustus 2007 21:40 schreef francis997 het volgende:

[..]

voor welke studie ben je gegaan?
Scheikunde, uut Grunn

Het uitgebreide verhaal zal nog enkele daagjes op zich laten wachten (druk, druk als je weer terug bent in NL), maar ik zal in ieder geval even de bezochte steden in chronologische reisvolgorde geven: Santiago - La Serena - Antofagasta - San Pedro de Atacama - Iquique - Santiago - Pucon - Concepcion - Santiago.
pi_52680363
quote:
Op zaterdag 25 augustus 2007 16:39 schreef FLR het volgende:

[..]

Scheikunde, uut Grunn

Het uitgebreide verhaal zal nog enkele daagjes op zich laten wachten (druk, druk als je weer terug bent in NL), maar ik zal in ieder geval even de bezochte steden in chronologische reisvolgorde geven: Santiago - La Serena - Antofagasta - San Pedro de Atacama - Iquique - Santiago - Pucon - Concepcion - Santiago.
zo..jij hebt je tijd goed benut om steden te bezoeken
pi_52953448
quote:
Chileense anti-toeristische bestemming volgeboekt

“Een niet-toeristische bestemming”. Deze slogan van het bedrijfje in het plaatsje Huelmo in het zuiden van Chili klinkt paradoxaal. Toch doet het recht aan de waarheid: de bestemming is eigenaardig. In dat dorpje van schapenhouders, vissers en landbouwers is er slechts één telefooncel, geen internetcafé, ook geen souvenirwinkel, restaurant of ander vertier. De bezoeker moet vooral zichzelf bezig houden. En toch is het project van Marcelo en Rocío succesvol: de bezettingsgraad is 95 procent.

Rocío Basalo (32) en Marcelo Gonzalez (45) woonden tot twee jaar geleden in Amsterdam. De Spaanse Rocío woonde er drie jaar en de Chileen-Nederlander Marcelo al vijfentwintig jaar. Beiden werkten en hadden een prettig leven maar ze wilden meer van de wereld zien. Ze spaarden, namen een sabbatical jaar en kwamen al reizend terecht in het geboorteland van Marcelo.

Niet eens op de kaart
In het zuiden van Chili, op een afgelegen plekje dat niet eens op de kaart staat, vonden ze hun plekje. Huelmo, een gemeente van enkele honderden inwoners. ‘Wij waren onderweg terug naar de hoofdstad Santiago maar kwamen toevallig in gesprek met een inwoner van Huelmo. Hij bood ons aan om in een van zijn drie bungalows te overnachten. De bungalows lagen er verlaten bij; hij deed er al jaren niets mee. Toch waren wij meteen verkocht door de omgeving. Zo’n rust, zulke prachtige natuur!

Ecologisch
Het project is erop gericht om het milieu zoveel mogelijk te sparen. Daarom wordt het aantal bezoekers beperkt, het papier- en glasafval wordt gerecycled, het eten is in Huelmo organisch. Rocío: ‘Wij hebben bewust gekozen voor het pad van ecologisch verantwoord toerisme. Wij hadden kunnen groeien, maar meer bezoekers zou het eco-systeem uit zijn balans brengen.’

Geen show
Marcelo: ‘Wij willen het bedrijfje klein houden, ook voor de gelijkwaardigheid met de inwoners. Er wordt geen show voor toeristen opgevoerd: niemand in Huelmo is afhankelijk van toeristen. In Huelmo hoeft de plaatselijke bevolking zich niet in bochten te wringen om in de smaak van de toerist te vallen. Deze gelijkwaardigheid wordt overigens erg door onze gasten gewaardeerd.’

12 euro per nacht
Een overnachting in deze bungalows kost achtduizend Chileense pesos, twaalf euro. Vorig jaar hebben ze vijftig bezoekers gehad, een bezettingsgraad van 95 procent, waarmee ze zeer tevreden zijn. Momenteel verblijven Marcelo en Rocío in Spanje om zich te scholen in bio-bouw.

bio-technologieën in het verwerken van alle mogelijke afval, “droge ecologische wc’s” bijvoorbeeld.

Afgelegen plek
Wat kan de bezoeker eigenlijk doen op zo’n afgelegen plek?
Rocío: ‘Uitrusten en genieten van de prachtige omgeving en flora en fauna. De vogels, de meren, de bergen: de natuur is zo ongerept. Ze kunnen ook meevaren met vissersboten of met een huurauto rijden naar het schiereiland Chiloe en het nationale park Alerce Andino bezoeken.’

Daarnaast kunnen toeristen allerlei klusjes doen voor de lokale inwoners. Ze kunnen aan de oevers van aangrenzende meertjes achtergelaten plastic en afval verzamelen in ruil voor het gebruik van een bootje van een visser om in de baai van Huelmo te varen bijvoorbeeld.

Wie is de gemiddelde bezoeker van Huelmo?
Rocío: ‘De bezoekers verblijven gemiddeld vier tot acht dagen. Onze gasten zijn jong en oud, reizigers die drie weken Patagonië bezoeken of gedurende zes maanden een wereldreis maken. De groep bezoekers is divers maar ze hebben allen één ding gemeen: ze zijn individuele reizigers en ze vinden het een uitdaging om zich te laten verrassen door het onbekende. Ze hebben van ons aanbod gehoord via andere bezoekers of ons op internet gezien. De meeste van onze bezoekers houden niet van grote groepsreizen en van massatoerisme gruwen ze al helemaal.’

En toch: in Huelmo is er nauwelijks een winkel, geen restaurant, internetcafé of restaurant. Mensen zijn vooral op zichzelf aangewezen: ze moeten zelf uit elders boodschappen meenemen, zelf hun bed opmaken en zich zelf vermaken. Wordt er op zo’n manier niet erg veel gevraagd van toeristen? Mensen gaan toch op vakantie voor het plezier?

Rocío: ‘De mensen die naar Huelmo komen zijn toch een apart slag reizigers. Het betreft personen die van plekken zoals de Spaanse Costa’s, de Bali’s of Varadero’s gruwen. Ze zoeken rust en natuur. Ze vinden het niet erg om hun eigen bed op te maken, een paar dagen zonder internet te doen en een “eenvoudige” landbouw-way of life te leiden.
Bovendien: er is een soort huiswinkel, zij het met een beperkt assortiment. Mensen kunnen dagelijks brood bestellen bij een dorpsinwoonster. Nogmaals: kern van ons aanbod is dat mensen niet bezig worden gehouden maar dat ze zelf het initiatief nemen om de buurt te verkennen. Bezoekers genieten van de simpele maar goudeerlijke mensen in Huelmo en de mooie omgeving. Dat is onbetaalbaar.’
http://www.planet.nl/plan(...)tid=860872/sc=59457c

Wellicht interessant voor de avonturiers!
Mij lijkt het echter niets... Ik hou toch wel van een klein beetje luxe...
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_52953594
hallo...zo mijn reis is vervroegd...omdat mn oma ernstig ziek is en ieder moment een hart/herseninfart kan krijgen. En op dit moment is er niemand die overdag bij haar kan blijven, en ik doe hier toch niks..dus ga ik maar daarnaar toe. Wat een geregel en gedoe allemaal nu op het laatste moment
pi_52953760
quote:
Op woensdag 5 september 2007 09:27 schreef francis997 het volgende:
hallo...zo mijn reis is vervroegd...omdat mn oma ernstig ziek is en ieder moment een hart/herseninfart kan krijgen. En op dit moment is er niemand die overdag bij haar kan blijven, en ik doe hier toch niks..dus ga ik maar daarnaar toe. Wat een geregel en gedoe allemaal nu op het laatste moment
Niet bepaald een leuke reden om eerder te gaan...
Sterkte en succes met het geregel...
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_53347411
Nog maar 2 weekjes en dan vertrekken we naar Chili.

@ Tinkerbel: heb je inmiddels alles geregeld?
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_53348204
Nog 1,5 maand

maar wij zijn nog niet veel verder .. ik heb alleen nog verder gelezen in het boekje. Onze reis in al wel bevestigd en zo. We hebben gelukkig toch het vliegtuig in amsterdam om half 8 of zo dat we om 10 uur in madrid zijn en om 00:10 naar santiago vliegen ik heb wel mijn bergschoenen laten maken dus das al wel weer geregeld vervolgafspraak voor de prikken is geregeld .. moeten eigenlijk alleen het internationale rijbewijs nog dus valt nogal mee .. ben nu met spanning aan het wachten op de reispapieren, die krijgen we ongeveer een maand voor vertrek

Hebben jullie er al zin in? (beetje heel erg retorisch eigenlijk )
pi_53348467
Zin? Neuh...


Uiteraard!

Wij zitten nu 17 dagen voor vertrek, maar hebben nog geen papieren gezien... Morgen maar eens langs het reisbureau lopen!
Je hebt iig 'dezelfde' vlucht als wij.

Ik zit nog te twijfelen of ik bergschoenen zal kopen...
Moet je erg wennen aan zulke schoenen en heb ik ze wel nodig? Ja, we gaan heus wel lopen, maar toch niet hele dagen, want dat past niet in het reisschema... Lijkt mij dat ik ook prima op gewone sportschoenen kan lopen!

Ik ga zo even naar GWK bellen om Chileens geld te bestellen. Zal mij benieuwen of het lukt, aangezien er niets over vermeld staat op hun site...
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_53352736
quote:
Op vrijdag 21 september 2007 09:02 schreef OA het volgende:
Zin? Neuh...


Uiteraard!

Wij zitten nu 17 dagen voor vertrek, maar hebben nog geen papieren gezien... Morgen maar eens langs het reisbureau lopen!
Je hebt iig 'dezelfde' vlucht als wij.

Ik zit nog te twijfelen of ik bergschoenen zal kopen...
Moet je erg wennen aan zulke schoenen en heb ik ze wel nodig? Ja, we gaan heus wel lopen, maar toch niet hele dagen, want dat past niet in het reisschema... Lijkt mij dat ik ook prima op gewone sportschoenen kan lopen!

Ik ga zo even naar GWK bellen om Chileens geld te bestellen. Zal mij benieuwen of het lukt, aangezien er niets over vermeld staat op hun site...
Ik heb al eerder voor schotland wandelschoenen gekocht en vind het ideaal! ook bij regen / modder en zo ... en ze zitten fijn ... maar het kost wel zo'n 250 euro (met sokken erbij), tenminste die wij hebben ... ik heb Lowa en mijn vriend Meindl ...

Ik ga iig geen chileens geld halen, heb gelezen dat in santiago het geen probleem is om te pinnen en dat je met amerikaans dollars kunt betalen die je dan weer op schiphol ergens zou moeten kunnen pinnen! dus dat scheelt ook alweer en ik heb ook visa dus dat scheelt ook alweer
pi_53352824
Over die wanderschoenen denk ik nog even na. Die prijzen ben ik wel bekend mee... Ik vind het iig een flinke uitgave!

Ik vind het ook niet echt nodig om geld mee te nemen, maar mijn vriendin wil dat wel liever.
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_53353068
quote:
Op vrijdag 21 september 2007 12:14 schreef OA het volgende:
Over die wanderschoenen denk ik nog even na. Die prijzen ben ik wel bekend mee... Ik vind het iig een flinke uitgave!

Ik vind het ook niet echt nodig om geld mee te nemen, maar mijn vriendin wil dat wel liever.
Normaal ben ik degene die dat wil maar nou ik weet dat je daar ook met amerikaanse dollars kan betalen en dat je die op schiphol kan pinnen dat ga ik dus zeker wel doen ik ga daar niet zonder "vreemd" geld aankomen) en dat scheelt weer kosten volgens mij ... bij GWK meot je altijd van die extra kosten betalen ...
pi_53353174
quote:
Op vrijdag 21 september 2007 12:23 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Normaal ben ik degene die dat wil maar nou ik weet dat je daar ook met amerikaanse dollars kan betalen en dat je die op schiphol kan pinnen dat ga ik dus zeker wel doen ik ga daar niet zonder "vreemd" geld aankomen) en dat scheelt weer kosten volgens mij ... bij GWK meot je altijd van die extra kosten betalen ...
Kan je dollars pinnen op Schiphol? Dat is nieuw voor mij.
Bij GWK moet je idd betalen, zelfde als bij de bank eigenlijk. Maar goed, het geld is besteld en volgende week kan ik het ophalen!
Tenzij het onbestelbaar was....
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_53353281
quote:
Op vrijdag 21 september 2007 12:27 schreef OA het volgende:

[..]

Kan je dollars pinnen op Schiphol? Dat is nieuw voor mij.
Bij GWK moet je idd betalen, zelfde als bij de bank eigenlijk. Maar goed, het geld is besteld en volgende week kan ik het ophalen!
Tenzij het onbestelbaar was....
En dat laatste is nog helemaal niet zo gek

Ja dat van die amerikaans dollars wist ik ook niet maar dat zei iemand hier op mijn werk ... ff opgezocht: kijk maar eens op www.schiphol.nl en dan zoeken op pinnen:

Tijdens en buiten de openingstijden kunt u ook terecht bij de geautomatiseerde servicepunten die bij elke wissellocatie te vinden zijn. U kunt hier geld opnemen met een pinpas of een creditcard.

5 valutawisselautomaten -> en je kunt het na de vakantie ook weer terugwisselen
16 euro-geldautomaten
2 usd-geldautomaten
13 chipknip oplaadpunten

dus das heel relaxed
pi_53353378
Dat weet ik dus nu net een paar uurtjes te laat....
Maar een goede les voor de volgende keer!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_53353442
quote:
Op vrijdag 21 september 2007 12:36 schreef OA het volgende:
Dat weet ik dus nu net een paar uurtjes te laat....
Maar een goede les voor de volgende keer!
hehe ik wist het dus ook niet tot ik iemand het hier vertelde die naar equador is geweest en dus ook met dat geld zat

Maar gaan jullie ook naar het meren gebied? Anders is het wel te overwegen om wandelschoenen te kopen .. bovenin is het denk ik niet echt interessant ... zand komt toch wel in je schoenen
pi_53353616
We zijn totaal iets van 4 of 5 dagen in het merengebied.
Het lijkt mij wel handig zulke schoenen, alleen niet om mee te nemen.. Het neemt veel plaats in bij je bagage en om ze heel de tijd aan te hebben....
Als je daar eenmaal bent, maakt het niet uit, want dan zwerven ze wel ergens in de auto!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_53353695
quote:
Op vrijdag 21 september 2007 12:45 schreef OA het volgende:
We zijn totaal iets van 4 of 5 dagen in het merengebied.
Het lijkt mij wel handig zulke schoenen, alleen niet om mee te nemen.. Het neemt veel plaats in bij je bagage en om ze heel de tijd aan te hebben....
Als je daar eenmaal bent, maakt het niet uit, want dan zwerven ze wel ergens in de auto!
Aantrekken onderweg?

ze zijn daarvoor juist heel relaxed .. heb ze toen ik een paar weekenden geleden naar noorwegen ging ook een hele dag aangehad en vond het geen probleem ... of neem ze mee als handbagage? ik heb zo'n "speciale" schoenentas, die zou je aan je handbagage kunnen hangen?
  vrijdag 21 september 2007 @ 12:50:53 #149
110654 Foeske
lives life, loves life
pi_53353765
quote:
Op vrijdag 21 september 2007 12:45 schreef OA het volgende:
We zijn totaal iets van 4 of 5 dagen in het merengebied.
Het lijkt mij wel handig zulke schoenen, alleen niet om mee te nemen.. Het neemt veel plaats in bij je bagage en om ze heel de tijd aan te hebben....
Ik heb ze bijna altijd aangehad juist. Als het goed is zitten ze erg lekker en dan maakt het niet uit om ze de hele tijd aan te hebben. Iig tijdens het reizen had ik ze altijd aan en als je ergens stopt kun je ze natuurlijk gewoon in je hostel/hotel laten en andere aantrekken. Ik kan het ook alleen maar aanraden hoor, zulke schoenen. En niet eens alleen in het merengebied...
*´¨)
¸.· ¸.·´¨) Vrijwilligerswerk doen in Peru?
(¸.·´ (_.·´* Kijk op www.weeshuisperu.nl !
pi_53353768
quote:
Op vrijdag 21 september 2007 12:48 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Aantrekken onderweg?

ze zijn daarvoor juist heel relaxed .. heb ze toen ik een paar weekenden geleden naar noorwegen ging ook een hele dag aangehad en vond het geen probleem ... of neem ze mee als handbagage? ik heb zo'n "speciale" schoenentas, die zou je aan je handbagage kunnen hangen?
Mja.. ik denk er nog even over!
Vorig jaar heb ik trouwens flink wat gewandeld in Oostenrijk, gewoon op sportschoenen, en nergens last van gehad.
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_53354176
quote:
Op vrijdag 21 september 2007 12:50 schreef OA het volgende:

[..]

Mja.. ik denk er nog even over!
Vorig jaar heb ik trouwens flink wat gewandeld in Oostenrijk, gewoon op sportschoenen, en nergens last van gehad.
ik vind het er ook aan liggen waar je loopt: ik heb in noorwegen de prekestolen omhoog gelopen en wel een aantal mensen met sportschoenen flink zien vallen onderweg ... geen grip de stenen (het was echt tussen de stenen en watervalletjes door omhoog) dus was blij dat ik mijn wandelschoenen aan had ... maar als je gewone wandelpaden loopt zijn sportschoenen ook goed .. howel met regen vind ik mijn wandelschoenen ook fijn

Maar tis goed dat het erover gaat want moet mijn loopschoenen nog ophalen .. heb ze sinds maart en de "stootrand" begon al los te laten dus maar meteen terug naar de winkel en laten maken
  vrijdag 21 september 2007 @ 19:07:12 #152
37777 Sigmund_Freud
Whats On a Mans Mind
pi_53363251
quote:
Op woensdag 23 mei 2007 21:20 schreef Knakker het volgende:

[..]

Ik heb alleen van Santiago naar La Serena gereden (dodelijk saaie rit), en veel benzinepomps waren er idd niet.

Maar maak je niet druk: als je gewoon iedere keer gaat tanken wanneer je langs een benzinepomp komt, is er niks aan de hand.
Tijdens mijn rondreis door yucatan (MEX) die ik 2 jaar geleden met vrienden heb gemaakt was dat ook ons idee. Bij elk tankstation tanken maar ondanks dat hebben we het twee keer toch nerveus gekregen omdat het oranje brandstof indicator lampje al begon te branden. Dus als je echt het platteland op gaat is een jerrycan niet verkeerd !
Multiply it by infinity, and take it to the depth of forever, and you will still have barely a glimpse of what I'm talking about.
pi_53367692
quote:
Op vrijdag 21 september 2007 13:04 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

ik vind het er ook aan liggen waar je loopt: ik heb in noorwegen de prekestolen omhoog gelopen en wel een aantal mensen met sportschoenen flink zien vallen onderweg ... geen grip de stenen (het was echt tussen de stenen en watervalletjes door omhoog) dus was blij dat ik mijn wandelschoenen aan had ... maar als je gewone wandelpaden loopt zijn sportschoenen ook goed .. howel met regen vind ik mijn wandelschoenen ook fijn

Maar tis goed dat het erover gaat want moet mijn loopschoenen nog ophalen .. heb ze sinds maart en de "stootrand" begon al los te laten dus maar meteen terug naar de winkel en laten maken
Ik heb tot nu toe alleen maar wandelingen gemaakt tijdens droog stoffig weer. Toch een keer flink gevallen op Kreta, maar dat was te wijten aan onvoorzichtigheid van mij...
Als ik wandelschoenen koop, neem ik geen hoge denk ik. Je hebt ook vrij veel lage heb ik gezien!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_53370026
Ik heb wel hoge, ik zwik mijn enkel nog wel eens om en dan zijn hoge wel heel fijn .. het heeft ook te maken met de categorie ... je heb verschillende: A,B,C,D en misschien nog hoger ... Maat A is gewoon weg, B heb ik; dat is voor bergen, C is het ruigere klimwerk en met een D is een kennis naar Nepal gegaan om data te lopen
pi_53448109
quote:
Op zaterdag 25 augustus 2007 16:39 schreef FLR het volgende:

[..]
Het uitgebreide verhaal zal nog enkele daagjes op zich laten wachten (druk, druk als je weer terug bent in NL), maar ik zal in ieder geval even de bezochte steden in chronologische reisvolgorde geven: Santiago - La Serena - Antofagasta - San Pedro de Atacama - Iquique - Santiago - Pucon - Concepcion - Santiago.
Naja, enkele daagjes... Maar bij deze maar een poging.

We waren dus op studiereis, wat betekent dat men naast de toerist uithangen ook nog wat universiteiten en bedrijven bezoekt. Halverwege juli kwamen we in Santiago aan en hadden we direct al ons eerste avontuurtje te pakken. Iberia had namelijk onze koffers nog in Madrid staan als gevolg van een erg korte aansluiting die we daar hadden. Leuk detail was dat we de volgende ochtend een bezoekje aan de Nederlandse ambassadeur hadden staan, maar de nette kleding was op dat moment nog onderweg. Dus dat leverde een vermakelijke brunch op aldaar in onze niet al te frisse reiskleding. Wel erg leuk om eens gezien te hebben.

Vervolgens was het alweer tijd om door te reizen naar La Serena en zo konden we voor het eerst wat genieten van het Chileense landschap met zijn heuvels, nog wat Andes op de achtergrond, voordat we uiteindelijk langs de Pacific reden. La Serena was best aardig om eventjes door te lopen. We vonden ons eerste 'Escudo-hol' (onze term voor een café waar men een aantal literflessen Escudo koopt met plastic bekers erbij, we kwamen er later achter dat dat nog best gebruikelijk was) en kochten wat van de lokale Artesania. Het was mooi weer en dat werd alleen nog mooier toen we het binnenland introkken richting de Capel-destilleerderij waar een van de bekendere Pisco's vandaan komt. Winter op het zuidelijk halfrond kan best ok zijn

Na een nachtelijke reis door een groot stuk Atacama-woestijn, arriveerden we in Antofagasta wat op eerste gezicht niet heel aantrekkelijk leek, maar waar we ons uitstekend hebben vermaakt. Dit kwam voornamelijk vanwege het avond- cq. nachttleven, want we hadden een leuke kroeg in de buurt (inclusief video-jukebox waar we de 2-Unlimited megamix konden draaien ) en we maakten hier onze eerste zaterdag mee. Tel daarbij op dat een stel lange, blonde Nederlanders in Chili over het algemeen al aardig bekijk had, maar men in Antofagasta al helemaal niet zo gewend leek te zijn aan toeristen. Het resulteerde in leuke dagen, tussen een bezoekje aan de lokale universiteit, nitraatproducent, Very Large Telescope (Paranal Observatory, echt in the middle of nowhere gelegen... met immens uitzicht op de bijzondere woestijn moet ik zeggen) en een bedrijfje dat additieven maakte voor de winning van koper, door. Ook daar nog de Portada (grote natuurlijke boog) gezien.

Na deze met excursies gecombineerde gezelligheid, was het tijd voor het eerste echte toeristische uitstapje, San Pedro de Atacama. Eerst een paar uur toeren door de woestijn en daarna hadden we de eerste uitzicht op de Salar de Atacama en de 6000-meter hoge Andesbergen op de achtergrond. In San Pedro kwamen we er al snel achter dat dit inderdaad een toeristen-hotspot was, maar dat mocht de pret niet drukken. De heerlijk warme dagen en de nachten met lichte vorst, uit eten bij een groot open kampvuur en de immense en indrukwekkende omgeving. Erg mooi! Behalve de verplichte (maar wel terechte) excursies naar de Tatio-geisers, de Salar en de Valle de La Luna ook nog een solotochtje wezen lopen bij de Quitor-ruines in de buurt. Erg fijn in ieder geval. Het eerste moment om te vergeten dat je op studiereis was. De koude avonden waren ook gezellig in de toeristische kroegen, hoewel op een avond er eigenlijk alleen maar Nederlanders te vinden waren in de kroeg waar we zaten (en lang niet alleen van onze groep). Dat was dan misschien toch iets te veel van het goede.

Min of meer uitgerust reisden we verder, via een bezoek aan de immense Chuquimata-kopermijn en een overnachting in Pica (inclusief uitgenodigd worden bij een bbq van locals met echte Boliviaanse wiet) naar Iquique. Daar begonnen we aardig met een bezoek aan het spookstadje Humberstone. Voor mij persoonlijk wel leuk om te zien na ook al eens een spookstadje in Californië te hebben gezien, aangezien Humberstone nog veel korter leegstaat (zo'n 50 jaar, geloof ik) en men nog veel echt had laten liggen/staan zoals het toen was. Iquique zelf was iets van een teleurstelling. De lokale hoofdplaza was ok, met nog een mooie, koloniale straat erbij, maar voor de rest was het wat rommelig en niet heel aantrekkelijk. Wel hadden we een prima hotelletje vlak aan zee en hadden we de meest geweldige avond in de Sala Murano (plaatstelijke discotheek)! Na uitgestapt te zijn uit de taxi (zulke goedkope taxi's zou men ook in Nederland moeten hebben ), zagen we de lokale Chileense jeugd gezellig indrinken naast hun gepimpte auto's. Erg vermakelijk in ieder geval. Ook wel terecht, aangezien het drinken in de disco redelijk aan de prijs was, maar dat verhinderde ons niet om de koelkast met Corona ongeveer leeg te drinken.. Gezellig gedaan met de Chileense bezoekers (op de een of andere manier voornamelijk vrouwen) en in de vroege uurtjes weer teruggetaxied.

Na al deze woestijn en enkele steden, was het tijd voor de lange, lange terugreis naar Santiago. Twee overnachtingen in de bus achter elkaar is niet echt fijn. Wel nog even kunnen relaxen bij de Bahia Inglés, maar daar was het net wat te fris om echt lekker te kunnen strandhangen. Enfin, in Santiago stonden er nu een bezoek aan de De Martino-wijngaard in de Maipo-regio, een uitstapje naar de Universidad de Valparaiso en de Universidad de Chile op het programma en was er tussendoor tijd om de stad nu wat uitgebreider te verkennen. Dit lukte toch niet helemaal (het is dan ook een immense stad), want we gingen na enkele daagjes alweer door naar Pucon, het tweede echt toeristische punt in de reis.

Het was een verademing om eindelijk in groenere gebieden te zijn, maar ja, je mist dan wel weer de strakblauwe luchten en het idee dat het nooit regent. Enfin, daar op mezelf me erg goed vermaakt: (en nu copy-paste ik even uit mijn reisblog, sorry voor het wat langere stuk)
quote:
Maar goed, nu de Pucón-verhalen. Dit stadje is een beetje het San Pedro van het zuiden met ontzettend veel reisbureautjes voor ´outdoor activities´, maar is iets groter en iets vertrouwder. Als ik het in één statement zou moeten omschrijven, zou het iets zijn van: een Amerikaans (loodrechte straten, zoals overal) Alpen- (zo´n gevoel geven de omliggende bergen) cq. bergstadje (alles is van hout en zo).

Die vertrouwdheid bracht de bergliefhebber in me natuurlijk weer boven, waardoor ik het georganiseerde groepsgebeuren (raften, ´boomslingeren´, grotten en dergelijke zaken) maar liet voor wat het was. Een redelijke hoogtekaart van de omgeving kocht en maar eens zou gaan kijken of je tot een redelijke hoogte zou kunnen klimmen met mooie uitzichten. Pucón ligt alleen jammer genoeg nogal laag en kent weinig uitgebreide wandelpaden (ik vermoed de hand van de reisbureau´s hierin). Bovendien was de kaart niet duidelijk genoeg en leverde mijn inlooptochtje redelijke uitzichten op, maar daarvoor moest er wel ongeveer 10x een prikkeldraden hek overwonnen worden. Wel lekker uitgeput, prima gebarbecued die zaterdagavond, maar de disco maar gelaten voor wat hij was. Want hoewel er slecht weer voorspeld was, was de zondag wel de enige volle dag hier en daar moest gebruik van gemaakt worden.

Zo gezegd, zo gedaan. Ietwat later dan de bedoeling was (tegen 11-en) vertrokken om eerst een aardig eindje langs de weg te lopen en daarna diep de bergen in te duiken. Het lot besloot echter anders...

Na een goed half uurtje lopen, stopt er namelijk in een keer een auto met daarin, zo bleek na een tijdje, een fervente Oostenrijkse avonturier die ook wel de bergen in wilden trekken. Eerst maar eventjes nadenken (¨Stap nooit bij een vreemde in de auto¨ klonk door mijn hoofd), maar met het besef dat een zakmes binnen handbereik was, de man wel te vertrouwen leek en bovendien een keur aan talen tentoonspreidde (Spaans, Duits, Engels, Frans), waagde ik het er maar op. Zo belandde ik uiteindelijk dicht bij de Argentijnse grens in een nagenoeg verlaten gebied dat waanzinnig mooi was (denk aan Rocky Mountains, zoals de die kent uit de films, inclusief de hoeveelheid sneeuw). Hij kende de ranger cq. parkwachter aldaar (al een aantal sterke avonturen beleefd, waaronder eentje die eindigde met een afgeslacht wild zwijn) en die had ook wel zin in te hiken en wist nog wel een plek. Dus met z´n vieren (de indrukwekkende Duitse Herder van de parkwachter was ook mee) verder met de 4WD over wegen met aan beide kanten een meter hoge muur sneeuw tot aan een groot meer (vanwege het weer uiteraard een indrukwekkende, vlakke massa aan sneeuw op het ijs). Daar begon de wandeltocht die leidde door een bos dat bestond uit oeroude bomen (2000 jaar e.d.) over bamboegebieden (die lagen immers begraven onder een goede 2 a 3 meter sneeuw) met interessante (sneeuw-)bruggetjes over bergbeekjes. Uiteindelijk beland bij een ontzettend mooi verlaten meer (inclusief poemasporen aan de zijkant) aan de voet van de daarnaast gelegen vulkaan van 3700+ meter hoogte. Echt heel erg indrukwekkend! Al die sneeuw en ijs en leegte.. Pff, simpelweg wow!

De terugreis was toch wel wat uitputtend, hoewel we nog vrolijk in de sneeuw naar beneden zijn geschoven. Maar uiteindelijk bij de auto aankomen, was toch best wel fijn. Op de een of andere manier waren er in dat stukje middle-of-nowhere wel twee ´carrabineros´ (politiemensen) onze auto aan het controleren. Voorzover ik het Spaans begreep waren ze op zoek naar een ontsnapte witte auto. Geen probleem allemaal, hoewel ik het nu toch maar niet waagde om nog wat omgevingsfoto´s te schieten. Leek me niet heel verstandig.

Na nog een klein avontuurtje (een autowissel, de brandstofslang ging lekken na een aanvaring met een net te grote steen), was ik uiteindelijk half 8 weer terug. De SBE had gelukkig in al zijn wijsheid besloten dat een FLR in zijn eentje, het altijd wel red en had zich dus niet buitensporig zorgen gemaakt of de politie ingeschakeld of zo. Scheelde weer.
Daarna was het tijd om te ontspannen in geothermische baden, te genieten van de zuidelijke sterrenhemel (de dag met zogenaamd slecht weer, was strakblauw geworden) en heerlijk te slapen.
Erg gaaf dus, hoogtepunt van de reis denk ik wel

Via Concepcion (Universiteit, twee chemische bedrijven, stad niet heel bijzonder) reden we toen weer terug naar Santiago voor het laatste kleine weekje Chili. Nu echt de toerist uitgehangen in Santiago, de lokale Maria-heuvel met openluchtkerk en grote kabelbaan bezocht. Het Santa-Lucia park en nog een tocht gemaakt naar het Rio Clarillo park om daar nog wat te bergwandelen. Ook nog een gezellige zaterdagavond in de Nuñoa-buurt gehad en daarna was het over wat betreft de Pisco Sours, Cristals en Escudos. Lowlands wachtte namelijk en ik had weinig zin om een eventuele jetlag te verergeren.

Een erg mooie reis gemaakt dus. Wat studentikoos en groeperig misschien, iets wat ik normaalgesproken niet altijd even fijn vind, maar daardoor wel kennisgemaakt met een boeiend en mooi land, vind ik zelf. Ook een beetje Spaans onder de knie gekregen en het plan om ooit nog eens een keer terug te gaan. Maar goed, dat zal in de komende jaren vermoedelijk nog niet gebeuren...
pi_53448325
En enkele, redelijke foto's:










pi_53452074
Leuk verhaal en prachtige foto's!!
Zo te lezen heb je echt een topvakantie gehad!

Vandaag nog 2 weekjes en dan hoop ik net zo'n mooie trip te gaan maken!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_53477104
Merci Het werd dan ook wel tijd om alles hier eindelijk eens neer te zetten...

Twee weken nog dus? Gaaf, zo lekker aan het begin van de lente met zowel het hoge noorden als het redelijke zuiden. Mocht je nog wat vragen over bezochte steden of algemene Chileense zaken hebben, dan beantwoord ik die graag in ieder geval.
pi_53517245
Ik heb wel een vraag zijn er dingen in en/of om santiago die we perse gezien moeten hebben? We zitten er namelijk in totaal 1,5 dag (wel an het begin en einde van de vakantie).

En vroeg me af of er veel internet cafe's zijn ... dus of het zin heeft om een weblog te maken die we daar kunnen opdaten .. en zo niet, wat kost bellen of smsen vanuit daar?

(wel allemaal practisch )
pi_53517935
Wat betreft het bellen kijk even hier:
http://www.vakantiebellen.nl/

Goede site!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
  donderdag 27 september 2007 @ 22:17:26 #161
74506 Rebbedebje
Bedrijfspsycholoog
pi_53529676
Internetcafe's genoeg in Santiago.

Er zit een hele mooie op Providencia / 11 de septiembre, voor de liefhebbers.
In de buurt van het postkantoor en dat witte kerkje.
Met gesloten privée cabines, boven en beneden (roken en niet-roken geloof ik) en coole (vette) muziek.
Op di 15 januari 2013 schreef Pharkus: Ik spit de flow op je radio,
als een eloquente heer, mijn diss doet geen zeer, mijn raps sucken dus, peace out, Pharkus.
Op di 26 maart schreef MultiBanaan: Holy crap, was dat gedicht van jou?!
  donderdag 27 september 2007 @ 22:22:16 #162
74506 Rebbedebje
Bedrijfspsycholoog
pi_53529804
Oh, en misschien toeristisch, maar wel heel leuk is de Téléferic (accenten zullen wel niet goed staan) op de cerro San Cristobal. En het uitzicht is prachtig. (als je de smog wegdenkt )
Op di 15 januari 2013 schreef Pharkus: Ik spit de flow op je radio,
als een eloquente heer, mijn diss doet geen zeer, mijn raps sucken dus, peace out, Pharkus.
Op di 26 maart schreef MultiBanaan: Holy crap, was dat gedicht van jou?!
pi_53534720
quote:
Op donderdag 27 september 2007 22:22 schreef Rebbedebje het volgende:
Oh, en misschien toeristisch, maar wel heel leuk is de Téléferic (accenten zullen wel niet goed staan) op de cerro San Cristobal. En het uitzicht is prachtig. (als je de smog wegdenkt )
Op een zonnige dag is cerro san cristobal zeker leuk om te zien, en dan vanaf helemaal bovenop over santiago kijken, en je kan ook de cordillera zien...echt de moeite waard
pi_53540185
quote:
Op donderdag 27 september 2007 15:18 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Ik heb wel een vraag zijn er dingen in en/of om santiago die we perse gezien moeten hebben? We zitten er namelijk in totaal 1,5 dag (wel an het begin en einde van de vakantie).

En vroeg me af of er veel internet cafe's zijn ... dus of het zin heeft om een weblog te maken die we daar kunnen opdaten .. en zo niet, wat kost bellen of smsen vanuit daar?

(wel allemaal practisch )
Wat betreft Santiago verwijs ik ook naar de Cerro San Cristobal en daarnaast het de Cerro Santa Lucia, wat meer in het centrum ligt. Ben er zelf eventjes snel doorgewandeld, maar volgens mij is het wel de moeite waard daar iets langer te blijven hangen. Voor de rest vond ik Santiago vooral een stad om gewoon wat rond te neuzen, maar zonder echt heel specifieke hoogtepunten. Nou ja, of het moet het extreem goede restaurant zijn met een erg mooi uitzicht over de stad.

Internetcafés zijn er te over, hoewel bijv. in San Pedro de verbindingen niet zo snel zijn. Maar een web-log bijhouden is prima te doen, was mijn ervaring. Bellen en sms-en hangt inderdaad van je provider af. Wel heb ik van horen zeggen dat bellen via de vele 'Centros de Llamados' ook niet heel duur moet zijn, maar misschien geldt dat alleen voor verbindingen met andere Zuid-Amerikaanse landen.
  zaterdag 29 september 2007 @ 13:09:45 #165
110654 Foeske
lives life, loves life
pi_53565787
quote:
Op donderdag 27 september 2007 15:18 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Ik heb wel een vraag zijn er dingen in en/of om santiago die we perse gezien moeten hebben? We zitten er namelijk in totaal 1,5 dag (wel an het begin en einde van de vakantie).
Ik weet niet of het in de planning zit, maar Vaparaíso is zeker de moeite waard (vooral op een zonnige dag...). Ik ben in totaal minder dan 24 uur in Santiago geweest omdat ik het niet zo bijzonder vond (en helaas was het daar bewolkt, dus ook die cerro was niet zo'n hoogtepunt), maar Valparaíso ben je zo vanuit Santiago en is erg bijzonder!
*´¨)
¸.· ¸.·´¨) Vrijwilligerswerk doen in Peru?
(¸.·´ (_.·´* Kijk op www.weeshuisperu.nl !
pi_53568293
Ik vind het wel jammer dat we niet naar Valparaiso kunnen.. past niet in het reisschema...
Heb van iedereen die er geweest is al begrepen dat het een mooie stad is.
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
  zaterdag 29 september 2007 @ 22:51:52 #167
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_53578281
quote:
Op donderdag 27 september 2007 15:18 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Ik heb wel een vraag zijn er dingen in en/of om santiago die we perse gezien moeten hebben? We zitten er namelijk in totaal 1,5 dag (wel an het begin en einde van de vakantie).
Ik vond Parque de la paz erg indrukwekkend (hoewel ze het nog aan het opzetten waren toen ik daar was). Het is de plek van Villa Grimaldi (heb ik de naam goed?!), de plek van de geheime dienst van Pinochet heel veel mensen heeft gemarteld en omgebracht. Het is nu een herdenkingspark voor de slachtoffers. Als je geinteresseerd bent in de recente geschiedenis van Chili erg mooi.

Verder is het in Santiago erg goed salsadansen en hebben ze er een van de mooiste vismarkten van het continent. De stad is sfeervol, je kunt er zeker meer dan 1,5 dag vullen.
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_53635579
Wat ik me ook nog even afvroeg: ik heb gehoord dat ze ontzettend relaxte lamahaar/wol truien daar hebben ... nu lijkt me dat een leuk cadeautje voor mijn zusjes voor kerst ... maar waar kan ik die (het goedkoopste) halen? Ik neem aan niet in Santiago Maar bijvoorbeeld ergens in Patagonie (puerto arenas of die andere plaats daar) of in san pedro de atacama? En of iemand enig idee heeft wat ze kosten
pi_53635856
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 10:48 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Wat ik me ook nog even afvroeg: ik heb gehoord dat ze ontzettend relaxte lamahaar/wol truien daar hebben ... nu lijkt me dat een leuk cadeautje voor mijn zusjes voor kerst ... maar waar kan ik die (het goedkoopste) halen? Ik neem aan niet in Santiago Maar bijvoorbeeld ergens in Patagonie (puerto arenas of die andere plaats daar) of in san pedro de atacama? En of iemand enig idee heeft wat ze kosten
Ik zal eens kijken voor je en als ik zin heb om even te internetten dan weet je het!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_53659442
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 10:48 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Wat ik me ook nog even afvroeg: ik heb gehoord dat ze ontzettend relaxte lamahaar/wol truien daar hebben ... nu lijkt me dat een leuk cadeautje voor mijn zusjes voor kerst ... maar waar kan ik die (het goedkoopste) halen? Ik neem aan niet in Santiago Maar bijvoorbeeld ergens in Patagonie (puerto arenas of die andere plaats daar) of in san pedro de atacama? En of iemand enig idee heeft wat ze kosten
Ik ben nu zelf in chili en ik weer dat die truien van alpaca zijn. En dat ze behoorlijk duur, ongeveer 2 jaartjes terug toen we ook in chili waren zouden ze rond de 100 ¤ kosten, maar wel 100% alpaca wol.
pi_53665622
mmm ... ik hoorde namelijk dat een lama trui (wat voor soort dan ook) ongeveer 25 euro was ... misschien toch iets anders of verkeerd voorgelicht en zal ook wel ergens in de bergen zijn en niet in santiago ... vind 100 euro iets te veel wilde het ook als cadeau meenemen voor mijn zusjes
  woensdag 3 oktober 2007 @ 13:19:59 #172
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_53666502
Het hangt er heel erg vanaf wat voor trui je koopt, waar en van welke kwaliteit. Op iedere toeristenmarkt in Peru, Bolivia, Ecuador en Chili kun je alpaca-truien kopen voor 10-20 euro. Met een beetje geluk is de kwaliteit redelijk en met een beetje zoeken zitten er soms aardige dingen bij. Maar net als hier: als je echt wat moois wilt moet je meer geld besteden. De meeste grote steden/toeristische plekken hebben wel winkels die voor de wat meer uitgevende toerist gaan (in alle eerlijkheid: je ziet niet echt massa's Latinos in Alpaca-truien ). Hier hebben ze vaak prachtige dingen. Naast Alpaca wordt er vaak ook baby-alpaca (fijner dan gewone alpaca) en, nog mooier en zeldzamer, vicuña verkocht. Die laatste is een wild, zeldzaam neefje van de alpaca, met bijzonder fijne wol. Prachtig, warm en zeer confortabel, maar heel prijzig.

Overigens zal het heel weinig uitmaken of je dit in Santiago of echt in het zuiden koopt, qua prijs en kwaliteit.
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_53667328
quote:
Op woensdag 3 oktober 2007 13:19 schreef Hik het volgende:
Het hangt er heel erg vanaf wat voor trui je koopt, waar en van welke kwaliteit. Op iedere toeristenmarkt in Peru, Bolivia, Ecuador en Chili kun je alpaca-truien kopen voor 10-20 euro. Met een beetje geluk is de kwaliteit redelijk en met een beetje zoeken zitten er soms aardige dingen bij. Maar net als hier: als je echt wat moois wilt moet je meer geld besteden. De meeste grote steden/toeristische plekken hebben wel winkels die voor de wat meer uitgevende toerist gaan (in alle eerlijkheid: je ziet niet echt massa's Latinos in Alpaca-truien ). Hier hebben ze vaak prachtige dingen. Naast Alpaca wordt er vaak ook baby-alpaca (fijner dan gewone alpaca) en, nog mooier en zeldzamer, vicuña verkocht. Die laatste is een wild, zeldzaam neefje van de alpaca, met bijzonder fijne wol. Prachtig, warm en zeer confortabel, maar heel prijzig.

Overigens zal het heel weinig uitmaken of je dit in Santiago of echt in het zuiden koopt, qua prijs en kwaliteit.
Die cadeautjes zijn toch min of meer geintjes dus dan is het wel leuk en hoeft het niet duur te zijn. En heb je toch weer eens iets aparts (ik ben de eerste uit de familie die zo ver gaat dat je dit soort spullen kunt kopen) .. waar kun je aan zien of de kwaliteit "redelijk" is ipv "slecht"?
Voor mezelf koop ik dan waarschijnlijk een wat duurdere ... ik vind het idee ook wel erg leuk om eens niet een schaaptrui te hebben
  woensdag 3 oktober 2007 @ 15:15:19 #174
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_53668977
Ik weet ook niet heel veel van wol hoor...
Een tip is in elk geval om even rond te kijken op meerdere plaatsen en te vergelijken. Dus niet op één markt (want daar heeft iedereen dezelfde spullen), maar zowel op een markt als in een paar winkels. Zo zie je in elk geval wat je mooi vindt en hoe duur dat ongeveer is. Op een markt kun je meestal afdingen, in een winkel meestal alleen als je meerdere dingen meeneemt (en niet in hele chique winkels natuurlijk).
Qua wol kun je kijken naar kleuren: hele felle kleuren zijn waarschijnlijk syntetisch, iets bedektere kleuren zijn vaak natuurlijk. Soms zit er een label in ("lana" is wol; "algodon" is katoen). Mooie truien zijn vaak ook beter geweven (geldt in mindere mate voor breien): als je bij wijze van speken (!) je vinger er doorheen steekt/kunt zien, dan is de weving waardeloos en is de trui waarschijnlijk ook niet veel. Goed geweven truien zijn dicht geweven (tenzij het patroon een andere bedoeling heeft natuurlijk).

Houd er rekening mee dat je wollen truien alleen met de hand kunt wassen!!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_53669405
quote:
Op woensdag 3 oktober 2007 15:15 schreef Hik het volgende:
Ik weet ook niet heel veel van wol hoor...
Een tip is in elk geval om even rond te kijken op meerdere plaatsen en te vergelijken. Dus niet op één markt (want daar heeft iedereen dezelfde spullen), maar zowel op een markt als in een paar winkels. Zo zie je in elk geval wat je mooi vindt en hoe duur dat ongeveer is. Op een markt kun je meestal afdingen, in een winkel meestal alleen als je meerdere dingen meeneemt (en niet in hele chique winkels natuurlijk).
Qua wol kun je kijken naar kleuren: hele felle kleuren zijn waarschijnlijk syntetisch, iets bedektere kleuren zijn vaak natuurlijk. Soms zit er een label in ("lana" is wol; "algodon" is katoen). Mooie truien zijn vaak ook beter geweven (geldt in mindere mate voor breien): als je bij wijze van speken (!) je vinger er doorheen steekt/kunt zien, dan is de weving waardeloos en is de trui waarschijnlijk ook niet veel. Goed geweven truien zijn dicht geweven (tenzij het patroon een andere bedoeling heeft natuurlijk).

Houd er rekening mee dat je wollen truien alleen met de hand kunt wassen!!
Misschien een rare vraag maar hebben ze daar eigenlijk wel gewoon schapenwol of is het alleen maar van lama? Want dat scheelt ook weer zoeken Dat van wollen truien weet ik .. maar ze zijn zo fijn en vooral omdat ik volgens jaar naar zweden ga tegen het begin van de lente dus kan het koud zijn
pi_53812137
Nog eventjes en we vertrekken!!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_53819723
quote:
Op dinsdag 9 oktober 2007 13:11 schreef OA het volgende:
Nog eventjes en we vertrekken!!
ik wil ook ... ik heb nog een documentje over san Pedro dus als je die wilt mail me even op cathelijne punt snuverink at gmail punt com. Dan stuur ik het even op staat ook van het sandboarden en andere excursies in die je kunt doen in san pedro
pi_54702384
ik dacht ik post maar ff wat. Ik zit nu al ong. 3 maanden in chili, antofagasta om precies te zijn...en heb het naar mn zin, ik heb 3 mogelijke opleidingen gevonden die ik mischien ga volgen. En nou...woensdag is hier een aardbeving geweest van 7.7 op schaal van richter...en nou ik schrok me dood..maar als ik hier blijf zal ik hieraan moeten wennen. En het zal minimaal 2 maanden blijven naschokken.
verder ga ik volgend weekend mischien naar iquique, maar dat moeten we nog ff bekijken.

Nou...nu ga ik weer. Tot de volgende.
pi_54702572
Coole stad IQQ. Ga zeker naar de hoge stad en de oude mijn werkersstad. Naar de oase gaan, Ica volgens mij is ook wel leuk, maar dan moet je wel een auto hebben
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 19 november 2007 @ 23:17:02 #180
9760 zwahiel
keihard de lekkerste
pi_54728503
Santiago
Cerro San Christobal, dat was mijn achtertuin! De Funicular lag op ongeveer 20 meter van mijn huis af, tussen de Club Gay's daaro

Trouwens iedereen klaagde altijd over smog, maar zo heb ik 't helemaal niet ervaren. Heb een half jaar in Santiago gewoond, Constitución 283, zijstraat van Pio Nono nog in Providencia. (Pio Nono is de grens Providencia en Recoleta). De funicular is ook op Constitución. Heb er afschuw en ook met plezier gewoond. Heb er echt een heerlijke tijd gehad en als 't goed is ga ik er in augustus weer heen terug, zelfde huis maar nu dan voor de wintersport.

Boven op de cerro kun je overigens heerlijk zwemmen, op de top van een van de cerro's is er een zwembad (moet je wel weten, want de meesten gaan naar het wat lager gelegen zwembad met de Delta Airways water toren). Je zwemt dan gewoon op de top en hebt een prachtig uitzicht op een van de ligstoelen over de stad.


Da's boven op de cerro, net boven het stationnetje. Zat daar best vaak boeken te lezen of gewoon te chillen met de stad als uitzicht.

Meer verhalen zie mijn weblog (ook de mindere verhalen van diefstal en terug diefstal)
As a teacher I enjoy my holidays! 2010: 8 januari boarden @ Willingen | 23 april boarden @ Val Thorens | juli Spanje | 9-16 aug. Sziget festival | 26, 27, 28, 29 aug. 2010 34e Zomerparkfeest Venlo | december 2010 boarden Swiss
  vrijdag 14 december 2007 @ 15:22:51 #181
110654 Foeske
lives life, loves life
pi_55271037
quote:
Op zondag 18 november 2007 20:43 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Naar de oase gaan, Ica volgens mij is ook wel leuk, maar dan moet je wel een auto hebben
Dat is in Peru, op ongeveer 2 dagen reizen... Maar zeker de moeite waard, dat ben ik met je eens. En neem dan halverwege een kijkje in Arequipa
*´¨)
¸.· ¸.·´¨) Vrijwilligerswerk doen in Peru?
(¸.·´ (_.·´* Kijk op www.weeshuisperu.nl !
pi_55271200
Dan is het geen Ica, geen idee hoe het heet, maar ze hebben er heet water baden en ligt op ongeveer 3 uur van IQQ
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  vrijdag 14 december 2007 @ 15:41:14 #183
74506 Rebbedebje
Bedrijfspsycholoog
pi_55271439
quote:
Op vrijdag 14 december 2007 15:30 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Dan is het geen Ica, geen idee hoe het heet, maar ze hebben er heet water baden en ligt op ongeveer 3 uur van IQQ
Arica??
wilde gok, ben daar niet geweest
Op di 15 januari 2013 schreef Pharkus: Ik spit de flow op je radio,
als een eloquente heer, mijn diss doet geen zeer, mijn raps sucken dus, peace out, Pharkus.
Op di 26 maart schreef MultiBanaan: Holy crap, was dat gedicht van jou?!
pi_55271457
Nee
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_55271523
Pica dus

Pica, Chile
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search

Commune of PicaPica is a Chilean town and commune in Tamarugal Province, Tarapacá Region. Situated in the inland of the Atacama Desert on an oasis, Pica is famous for its small and unusually acidic lemons. The town has a communal spring with a surface temperature of 40º Celsius, which makes it a popular bath place in the middle of the dessert. It has hotels and all basic services.


This Chile location article is a stub. You can help Wikipedia by expanding it.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_55271557
quote:
Op vrijdag 14 december 2007 15:41 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Nee
Putre?
pi_55285257
Zo ben inmiddels al weer een weekje bij mn oma thuis in antofagasta. En ben 3 dagen naar iquique geweest met mn ma.
Iquique is echt een mooie stad, vooral een soort wandelplek die ze hebben die paseo baquedano heet geloof ik, met de oude huizen die in de tijd van de mijnen werd gebruikt.
We zijn ook naar "alto hospicio " geweest met de bus. We zijn express rond een uur of 7 a 8 's avonds geweest en vanuit daar konden we iquique vanuit de hoogte zien met de zondondergang, echt super mooi.
Ook de stranden zijn mooi, met de "paseos", alleen het water is wel koud daar.
pi_55285998
Ik vond Iquique een van de leukere steden van Chili. De sfeer vond ik er ook een stuk gemoedelijker. Zeker in vergelijking met de steden ten zuiden van Santiago, waar ik me niet altijd op m'n gemak voelde helaas...
Die boulevard is idd een leuk stukje om te lopen!
Ik heb me laten vertellen dat het water zo koud is door de Humboldt stroom die hier het land bereikt.
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_55289985
De boulevard is alleen na 1 uur ´s nachts aan te bevelen, voor de rest is hij wel veilig
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_55292876
Die boulevard was ok, maar Iquique was in de winter zelf nogal rustig. Wel gemoedelijk, maar niet zo levendig. We hadden er wel een erg prima avondje stappen, dat dan wel weer En die Alto Hospicio is ergens bovenaan die steile wand? Daar had ik op zich ook nog wel heen gewild dan.

Pica was inderdaad een soort oase in the middle of nowhere. Met uitstekende 'jugos naturales'. En ook in de winter lekker warm.
pi_55292936
In de winter kan je vrijdag en zaterdag goed op stap en woensdag en donderdag als je de weg weet
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_55293263
Nou ja, we waren er maar een nacht en werden uitgenodigd bij een of andere bbq cq feestje van een kroeghouder bij hem thuis. Inclusief drank en Boliviaanse wiet. Het was een grappige avond, maar het stappen hebben we daardoor dus een beetje gemist.
pi_55351984
Chili is een mooi land, maar je moet wel tegen "natuurrampen" kunnen. Zaterdagnacht om 5 uur 's nachts werden we opeens letterlijk wakker geschud, het was een aardbeving, wel alleen naschokken maar van een graad of 5 op de schaal van richter..en een herrie dat er dan ontstaat.
En ze zeggen dat het nog wel 1 jaar z o door kan gaan..
  dinsdag 18 december 2007 @ 23:11:55 #194
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_55375334
Een tvp mag niet, dus probeer ik het op een andere manier.

Ik ben aan het dromen om over zo'n half jaar MIJN giga reisje te maken van zo'n 6 maanden. Uiteraard zit zuidamerika er dan ook bij.

Welke landen ik wil zien weet ik nog niet.... maar ik denk dat ik maar zo'n 3 maanden voor dit prachtige continent kan nemen. Hoelang denken jullie dat ik nodig zal hebben om leuke dingen in Chile te zien? Heb ik aan zo'n 3/4 weken genoeg om beetje door het land te rond gaan?

Ik heb paar keer reisje van maand en 6 weken gedaan, en heb daar wel gemerkt dat ik van vliegen (snel reizen en alles zo snel mogelijk zien) niet zo hou. Dus als ik relaxed wil doen en maar 3 maanden heb ben ik bang dat ik maar zo'n 3 landjes kan bezichtegen, en geen 8 in ZA alleen al.
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_55375831
Chili...











[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 18-12-2007 23:29:13 ]
  dinsdag 18 december 2007 @ 23:34:44 #196
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_55376029
quote:
Op dinsdag 18 december 2007 23:28 schreef k_man het volgende:
Chili...

[ afbeelding ]
Deze foto is gewoon te mooi. Lijkt wel nep. Mag ik vragen hoe je op zo'n weggetje bent gekomen? Mee gelift of ergens uit de bus gestapt?
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_55376076
Gewoon met een georganiseerde reis meegeweest.
  donderdag 20 december 2007 @ 13:05:53 #198
110654 Foeske
lives life, loves life
pi_55414188
quote:
Op dinsdag 18 december 2007 23:11 schreef jojomen4 het volgende:
Een tvp mag niet, dus probeer ik het op een andere manier.

Ik ben aan het dromen om over zo'n half jaar MIJN giga reisje te maken van zo'n 6 maanden. Uiteraard zit zuidamerika er dan ook bij.

Welke landen ik wil zien weet ik nog niet.... maar ik denk dat ik maar zo'n 3 maanden voor dit prachtige continent kan nemen. Hoelang denken jullie dat ik nodig zal hebben om leuke dingen in Chile te zien? Heb ik aan zo'n 3/4 weken genoeg om beetje door het land te rond gaan?

Ik heb paar keer reisje van maand en 6 weken gedaan, en heb daar wel gemerkt dat ik van vliegen (snel reizen en alles zo snel mogelijk zien) niet zo hou. Dus als ik relaxed wil doen en maar 3 maanden heb ben ik bang dat ik maar zo'n 3 landjes kan bezichtegen, en geen 8 in ZA alleen al.
Mag ik je een tip geven? Neem niet al te lang de tijd voor Chili (hoogstens het zuiden, maar daar ben ik niet geweest), maar neem de meeste tijd voor Peru, Bolivia en Argentinië!
*´¨)
¸.· ¸.·´¨) Vrijwilligerswerk doen in Peru?
(¸.·´ (_.·´* Kijk op www.weeshuisperu.nl !
  donderdag 20 december 2007 @ 13:52:04 #199
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_55415472
quote:
Op donderdag 20 december 2007 13:05 schreef Foeske het volgende:

[..]

Mag ik je een tip geven? Neem niet al te lang de tijd voor Chili (hoogstens het zuiden, maar daar ben ik niet geweest), maar neem de meeste tijd voor Peru, Bolivia en Argentinië!
Tuurlijk mag je me een tip geven, stel ik zelfs zeer op prijs

Genoteerd! Mag ik je vragen waarom je die andere landen leuker vond?
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
pi_55417123
Ik zou zeker ook naar het noorden gaan, als je de kans hebt. De Atacama bijoorbeeld.
  vrijdag 1 februari 2008 @ 22:48:15 #201
14509 reem
Correspondent in Buenos Aires
pi_56469357
Ik ben van plan om de komende weken eens even de westerburen te bezoeken (in de regio van de rivier futaleufú), iemand nog mooie tips in die streek?
[b]@RemiLehmann[/b]
  vrijdag 1 februari 2008 @ 23:52:09 #202
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_56470999
Goeie tip: zo snel mogelijk weer de bus naar Argentinië pakken natuurlijk
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_56475717
quote:
Op vrijdag 1 februari 2008 22:48 schreef reem het volgende:
Ik ben van plan om de komende weken eens even de westerburen te bezoeken (in de regio van de rivier futaleufú), iemand nog mooie tips in die streek?
Welke plaatsen liggen daar in de buurt? Ik weet namelijk geen riviernamen in Chili
  zaterdag 2 februari 2008 @ 15:35:32 #204
14509 reem
Correspondent in Buenos Aires
pi_56480312
Futaleufú, Chaitén
[b]@RemiLehmann[/b]
pi_56482906
Daar kan ik je niet mee helpen .. zo laag zijn wij niet geweest ... Wij zijn de buurt van Puerto Montt gebleven ... mocht je wel die richting op gaan: in Cochamo ligt een eco lodge van2 luxemburgers, datwas echt heel tof! Kon je paardrijden, zee raften enz ...

Heb het even opgezocht: het heet Campo Aventura (http://www.campo-aventura.com/)

[ Bericht 3% gewijzigd door Tinkerbel_ACC_ op 02-02-2008 18:35:21 (De goede site ingevoegd) ]
pi_61782364
Begin november wil ik vrienden in Santiago opzoeken. Ik zal in totaal 3 weken in ZA zijn.
Naast 1 week Santiago, wil ik ook 1 week naar Patagonië. Waar moet ik de 3e week heen (Noord Chili en omgeving Santiago heb ik al gezien)?

Buenos Aires? Chiloe en omgeving? Paaseiland (twijfel dan wel nog over de ¤600 aan ticketkosten)? Iets anders?
Lundqvist, Magnus Johanson: Hejå, hejå LHC!
O-H-I-O; Buckeyes
  zaterdag 20 september 2008 @ 17:37:08 #207
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_61783191
Zo snel mogelijk de Andes over natuurlijk

Mendoza is een leuke stad, dan met de bus naar Bariloche, dan met de trein naar Puerto Madryn om nog wat walvissen te spotten en eindigen in Buenos Aires. Klaar, slotje
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zaterdag 20 september 2008 @ 18:05:28 #208
67997 babette21
Tais-toi et sois beau
pi_61783688
quote:
Op zaterdag 20 september 2008 17:37 schreef flipsen het volgende:
Zo snel mogelijk de Andes over natuurlijk

Mendoza is een leuke stad, dan met de bus naar Bariloche, dan met de trein naar Puerto Madryn om nog wat walvissen te spotten en eindigen in Buenos Aires. Klaar, slotje
overruled!!! Vulcaanbeklimmen in Pucon dus....

er vanuit gaande dat in heet zuiden Torres del Paine natuurlijk is meegenomen!!!

(jij eeuwige Argentinië-promoter )
  zaterdag 20 september 2008 @ 18:52:43 #209
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_61784632
Ok, ik moet toegeven dat Torres del Paine erg mooi is. En ik was vorige week in Puerto Varas, dat was ook best te pruimen. Plus... daar heb ik de eerste aardige en joviale Chilenen ontmoet! Een wonder...

Was er zo door van mijn stuk dat ik ter plekke mijn (Argentijnse, duh) vriendin ten huwelijk vroeg
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zaterdag 20 september 2008 @ 18:59:11 #210
67997 babette21
Tais-toi et sois beau
pi_61784791
quote:
Op zaterdag 20 september 2008 18:52 schreef flipsen het volgende:
Ok, ik moet toegeven dat Torres del Paine erg mooi is. En ik was vorige week in Puerto Varas, dat was ook best te pruimen. Plus... daar heb ik de eerste aardige en joviale Chilenen ontmoet! Een wonder...

Was er zo door van mijn stuk dat ik ter plekke mijn (Argentijnse, duh) vriendin ten huwelijk vroeg
Is jou weleens opgevallen dat Chilenen (vooral die kerels) van die rare oorlellen hebben?!

Ik vind ze niet onaardig, maar ik verstond ze echt voor geen meter..
pi_61788117
quote:
Op zaterdag 20 september 2008 18:05 schreef babette21 het volgende:

[..]

overruled!!! Vulcaanbeklimmen in Pucon dus....

er vanuit gaande dat in heet zuiden Torres del Paine natuurlijk is meegenomen!!!

(jij eeuwige Argentinië-promoter )
Vulkaanklimmen in Pucon heb ik niet gedaan, maar ook de omgeving is echt de moeite waard!
quote:
Op zaterdag 20 september 2008 18:52 schreef flipsen het volgende:
Ok, ik moet toegeven dat Torres del Paine erg mooi is. En ik was vorige week in Puerto Varas, dat was ook best te pruimen. Plus... daar heb ik de eerste aardige en joviale Chilenen ontmoet! Een wonder...
Toen ik daar was vorig jaar heeft het 2 dagen aan een stuk hard geregend, maar de mensen waren er vriendelijk!
Ik heb eigenlijk geen onvriendelijke Chilenen meegemaakt...
quote:
Was er zo door van mijn stuk dat ik ter plekke mijn (Argentijnse, duh) vriendin ten huwelijk vroeg
Feli
of heeft ze nee gezegd?
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
  zaterdag 20 september 2008 @ 21:56:26 #212
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_61788604
quote:
Op zaterdag 20 september 2008 21:29 schreef OA het volgende:
Feli
of heeft ze nee gezegd?
Welke Argentijnse dame wil er nou niet met een Hollander trouwen?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_61805858
Torres del Paine wordt inderdaad meegenomen met het zuiden. Mogelijke routes zijn dan (vanuit NYC):
1a. New York - BA - Santiago - Patagonie - BA - New York
1b. New York - BA - Patagonie - Santiago - BA - New York
2. New York - Santago - BA - Patagonie - Santiago - New York
3. New York - Santiago - Paaseiland - Patagonie - Santiago - New York
4. New York - Santiago - Midden Chili (Chiloe, vulkaan, meren etc) - Patagonie - Santiago
- New York
Lundqvist, Magnus Johanson: Hejå, hejå LHC!
O-H-I-O; Buckeyes
  maandag 22 september 2008 @ 02:03:18 #214
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_61816352
Buenos Aires mag je echt niet missen hoor, is stukken leuker dan Santiago de Chile
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 22 september 2008 @ 15:58:55 #215
110654 Foeske
lives life, loves life
pi_61826880
quote:
Op zaterdag 20 september 2008 21:29 schreef OA het volgende:

[..]

Vulkaanklimmen in Pucon heb ik niet gedaan, maar ook de omgeving is echt de moeite waard!
Of naar de warmwaterbronnen op een uur rijden van Pucón. Weet niet meer precies hoe ze heten, maar ze stonden in de LP van Zuid-Amerika. Hemelsbreed was het niet eens zo ver weg, maar we deden er echt ruim een uur over. Het ligt volgens mij iets ten zuid-oosten van Pucón. We reden eerst langs een of ander redelijk groot meer (maar ja, die heb je meer natuurlijk, en de naam weet ik niet meer), en toen nog 40 minuten ofzo over zandweggetjes helemaal midden in de bossen. Hele bijzondere plek vond ik het daar, en heerlijk die baden!
*´¨)
¸.· ¸.·´¨) Vrijwilligerswerk doen in Peru?
(¸.·´ (_.·´* Kijk op www.weeshuisperu.nl !
pi_61827577
quote:
Op maandag 22 september 2008 15:58 schreef Foeske het volgende:

[..]

Of naar de warmwaterbronnen op een uur rijden van Pucón. Weet niet meer precies hoe ze heten, maar ze stonden in de LP van Zuid-Amerika. Hemelsbreed was het niet eens zo ver weg, maar we deden er echt ruim een uur over. Het ligt volgens mij iets ten zuid-oosten van Pucón. We reden eerst langs een of ander redelijk groot meer (maar ja, die heb je meer natuurlijk, en de naam weet ik niet meer), en toen nog 40 minuten ofzo over zandweggetjes helemaal midden in de bossen. Hele bijzondere plek vond ik het daar, en heerlijk die baden!
Warmwaterbronnen heb je ook wel meer .
Wij waren naar bronnen onderweg en toen mochten we na een half uur off road rijden met een Peugoet 206 niet verder, omdat men zo nodig stukken rots met dynamiet moest opblazen... Konden we weer terug
Daarna (heel even ) in het ijskoude Villarricameer gezwommen.
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_61919087
tvp
Drukqs gebruik wordt zo geromantiseerd
last.fm
pi_62133789
TVP
Was dit topic kwijt, ben sinds mei terug in NL, na ongeveer 7 maanden in Chili te zijn geweest.
Voornamelijk Antofagasta een eigenlijk doodsaaie stad. Maar voor stappen prima te doen, als je weet waar je moet zijn. En in de zomer heerlijk om naar het strand te gaan .
Maar ben ook 4 daagjes in Iquique geweest, op zich wel een leuke stad, vooraal een gedeelte waar het net is of je in het Wilde Westen bent..daar lijkt het op.
En de Zofri in Iquique, met allemaal goedkoop spul..en een duurder gedeelte, met meer bekende merken, waarbij het vergeleken met de normale stad daar zo', 15.000 pesos scheelt, bijna 20¤..
Ga binnenkort weer darheen in de zomervakantie..van nichten..lekker strand/stappen. en bekenden opzoeken.
  dinsdag 7 oktober 2008 @ 22:04:59 #219
226188 baba_ganesh_
Philosophy of mind
pi_62215590
tvp...
Take even the most insignificant word of the guru as an order and obey it....
I am the master of my faith, my destiny I control
pi_62220363
Het wordt dus 1 week Santiago, 1 week BA en 1 week Punto Arenas (torres del Paine etc).
Lundqvist, Magnus Johanson: Hejå, hejå LHC!
O-H-I-O; Buckeyes
  woensdag 8 oktober 2008 @ 01:56:41 #221
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_62221290
Maar goed dat je dan niet in Buenos Aires begint, anders werd het schema rap gewijzigd in 3 weken Buenos Aires
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_62658293
En op het laatste moment toch nog gewijzigd (vrienden die in Santiago wonen wilden zelf ook nog even naar BA!)
2 dagen Santiago - 7 dagen Patagonie (3 dagen Puerto Natales, rest zie ik daar wel) - 2 dagen Santiago - 8 dagen BA
Lundqvist, Magnus Johanson: Hejå, hejå LHC!
O-H-I-O; Buckeyes
pi_62846795
Zo..nog 4 weekjes..en dag kou..hallo zomer!!

Vetrek 31 November, en ben eerst t/m6 November in Santiago, daarna ben ik te vinden in antofagasta, waar ik bij familie terechtkom, en ga kijken of ik daar een informatica studie kan volgen..en ff 1 semester proberen en kijken hoe het bevalt..mischien doe ik dan de hele studie..of alleen een semester..of een jaartje..
Ik weet het nog niet..eerst ff 3 maandjes genieten van de zomer daar
pi_65341390
Kickje omdat ik half februari zeer waarschijnlijk ga en dit topic eens rustig door ga lezen.
pi_68915872
TVP!

Direct even een vraagje; heb van horen zeggen gehoord dat dit 1 van de Zuid-Amerikaanse landen is met een relatief laag criminaliteitsgehalte. Klopt dit?
Op woensdag 4 februari 2009 20:58 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:
Ik dacht altijd dat jij een extreme kutuser was, maar je bent best grappig :+
pi_68916674
quote:
Op maandag 11 mei 2009 19:52 schreef Koploperkopper het volgende:
TVP!

Direct even een vraagje; heb van horen zeggen gehoord dat dit 1 van de Zuid-Amerikaanse landen is met een relatief laag criminaliteitsgehalte. Klopt dit?
Wij hebben 3 weken rondgereden, in het noorden, rond Santiago en ten zuiden van Santiago, en we hebben nergens last van criminaliteit gehad.
Ik vond dat er 1 keer een vervelende sfeer hing (in Chillán), maar dat was vanwege een of andere sportwedstrijd en er was wat tuig op straat.

Er wordt aangeraden om in de steden op je spullen te letten, maar dat is niet anders dan hier
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
  maandag 11 mei 2009 @ 20:30:45 #227
67997 babette21
Tais-toi et sois beau
pi_68917417
Ik heb me zowel in Chili als in Argentinië nooit onveilig gevoeld, maar kan dat niet met álle Zuid-Amerikaanse landen vergelijken (wel met Peru en Bolivia, daar liep ik voor mijn gevoel toch wat alerter rond). Maar waar je ook bent, 't is altijd goed om naar de adviezen van de locals en de andere reizigers te luisteren!
  maandag 11 mei 2009 @ 21:35:06 #228
231280 ScrapHead
The opposite of faith is fear!
pi_68919655
TVPtje!

In 2007 ben ik een half jaar in Chili geweest!
O.a. 3 maanden Pichilemu, Arica & Antofagasta...

enkele pics spammen:

Pichilemu:


Santiago:


Santiago:


Woestijn (36 uur in de bus - van Pichilemu naar Arica)

Arica:


Arica:


Antofagasta:
There is no theory of evolution, just a list of creatures Chuck Norris allows to live.
pi_69024723
Tvp
pi_71614891
Iemand nog tips voor een paar dagen Santiago?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  woensdag 5 augustus 2009 @ 11:13:53 #231
231280 ScrapHead
The opposite of faith is fear!
pi_71618155
Zeker wel!

Ik zal vanavond thuis even kijken, ik ben er 2 jaar geleden een tijdje geweest. Er zijn echt een par dingen die je zeker moet bezoeken. Exacte namen heb ik nu ff niet.

Vanavond meer...
There is no theory of evolution, just a list of creatures Chuck Norris allows to live.
pi_71618730
Prachtige foto's.
Op woensdag 4 februari 2009 20:58 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:
Ik dacht altijd dat jij een extreme kutuser was, maar je bent best grappig :+
  woensdag 5 augustus 2009 @ 11:35:30 #233
231280 ScrapHead
The opposite of faith is fear!
pi_71618782
quote:
Op woensdag 5 augustus 2009 11:33 schreef Koploperkopper het volgende:
Prachtige foto's.
Chili is prachtig!
There is no theory of evolution, just a list of creatures Chuck Norris allows to live.
pi_71622421
Zo aan de foto's te zien wel, gecombineerd met de antwoorden op mijn vragen over veiligheid, toch maar op de lijst zetten voor de (onze) zomer van 2010/2011.

Winter daar lijkt me voor mij wel warm genoeg.
Op woensdag 4 februari 2009 20:58 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:
Ik dacht altijd dat jij een extreme kutuser was, maar je bent best grappig :+
pi_71623857
Via mijn sig is ook nog het een en ander aan foto's te vinden.
pi_90824204
Wsl 2 daagjes SCL en 2 daagjes IQQ

Iemand nog leuke tips voor Santiago en een idee voor een leuk middenklasse hotel ergens centraal?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  dinsdag 4 januari 2011 @ 11:00:59 #237
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_90828702
Leuke B&B: Casa Bonita. Leuk hotel: Hotel Orly. Tips: NIET naar Valparaiso gaan, wat een enorme tegenvaller was dat. Wél met een auto iets noordelijker gaan, ik vond zelf Maitencillo een grappig (vakantie)plaatsje.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_90864348
Hoe heet dat exclusieve winkelcentrum met die schitterende outside foodcourt?

Daar ga ik denk Sws 2 dagen iets eten en stappen in de buurt
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  woensdag 5 januari 2011 @ 19:26:00 #239
74506 Rebbedebje
Bedrijfspsycholoog
pi_90896782
Die in Las Condes?
(weet alleen de naam niet)
Op di 15 januari 2013 schreef Pharkus: Ik spit de flow op je radio,
als een eloquente heer, mijn diss doet geen zeer, mijn raps sucken dus, peace out, Pharkus.
Op di 26 maart schreef MultiBanaan: Holy crap, was dat gedicht van jou?!
pi_90898560
Shopping arauco heet ie, goed stappen ook al ben ik wel benieuwd midden in de zomer

Verschil met BA is wel echt heel groot
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  woensdag 5 januari 2011 @ 19:53:01 #241
74506 Rebbedebje
Bedrijfspsycholoog
pi_90898677
Zie je, je weet het wel
Op di 15 januari 2013 schreef Pharkus: Ik spit de flow op je radio,
als een eloquente heer, mijn diss doet geen zeer, mijn raps sucken dus, peace out, Pharkus.
Op di 26 maart schreef MultiBanaan: Holy crap, was dat gedicht van jou?!
pi_90898806
Is meestal als je in een stad bent waar je al vaker bent geweest en op de kaart gaat kijken
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  woensdag 5 januari 2011 @ 20:15:07 #243
74506 Rebbedebje
Bedrijfspsycholoog
pi_90900115
Ja zoiets dacht ik al wijsneus ;) :P
Op di 15 januari 2013 schreef Pharkus: Ik spit de flow op je radio,
als een eloquente heer, mijn diss doet geen zeer, mijn raps sucken dus, peace out, Pharkus.
Op di 26 maart schreef MultiBanaan: Holy crap, was dat gedicht van jou?!
pi_90900196
Mij wijsneus noemen na zo'n reactie

Fok wordt wel steeds triester zo
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  woensdag 5 januari 2011 @ 21:52:25 #245
74506 Rebbedebje
Bedrijfspsycholoog
pi_90906355
Ook humorlozer aan jouw reactie te zien.
Jezus zeg, mijn eerste post was om je te helpen.
Vervolgens beantwoord je je eigen vraag.
Stel hem dan niet hier.
Op di 15 januari 2013 schreef Pharkus: Ik spit de flow op je radio,
als een eloquente heer, mijn diss doet geen zeer, mijn raps sucken dus, peace out, Pharkus.
Op di 26 maart schreef MultiBanaan: Holy crap, was dat gedicht van jou?!
  maandag 13 juni 2011 @ 19:27:14 #246
14509 reem
Correspondent in Buenos Aires
pi_98124650
Zo. In December ben ik weer een maandje in Zuid-Amerika, en naast het wonderschone Argentinië wil ik ook de buren weer een bezoekje brengen. Ik zal vooral in Santiago e.o. zijn, maar ben best bereid een dagje of 2 wat verder weg te gaan om iets bijzonders te zien.

Is er iemand recentelijk geweest met wat leuke tips? ;)
[b]@RemiLehmann[/b]
  maandag 13 juni 2011 @ 20:15:52 #247
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_98127465
Valparaiso vooral overslaan, dat heeft echt niets behalve die paar ascensores, verder gewoon een te grote en totaal niet ´schilderachtige´ stad :N

Wat ik zelf een erg leuk en relaxed kustplaatsje vond is Maitencillo. Met een huurauto zo te bereiken, maar er gaan ongetwijfeld ook bussen.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 13 juni 2011 @ 22:21:38 #248
110350 Veersesmurf
travelsmurf
pi_98135963
Valparaiso kan je idd overslaan. Ik heb veel verschillende verhalen gehoord tijdens mijn reis, waarvan de meesten negatief waren. Zelf heb ik er een middag rondgelopen (dagtripje vanuit Santiago) Dat was misschien niet genoeg om een goed beeld te krijgen, maar ik vond het meer dan genoeg!

Santiago daarentegen vond ik een erg leuke stad. Ik heb er een nieuw paspoort moeten halen (oude bleek wel erg snel vol te zitten met al die stempels in Zuid Amerika) en vanuit de ambassade, die me overigens erg goed geholpen hebben, had je een schitterend uitzicht over de hoogbouw daar.

Een van de beste hostels waar ik tot nu toe ben geweest: La Princessa Insolente (ofzoiets) echt geweldig goed. Dichtbij de metro, kingsize bedden, leuke/goede staff en goede voorzieningen voor een mooie prijs (11 euro per nacht op een 6 persoons dorm geloof ik)
19 feb. - ? : Australie, Nieuw Zeeland en wie weet waar nog meer...
pi_98136419
Vina del mar dan maar?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 13 juni 2011 @ 22:39:27 #250
110350 Veersesmurf
travelsmurf
pi_98137375
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 22:27 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Vina del mar dan maar?
Schijnt beter te zijn ja, maar dat kan ik niet zeggen want ik ben er niet geweest ;)
19 feb. - ? : Australie, Nieuw Zeeland en wie weet waar nog meer...
  maandag 13 juni 2011 @ 23:03:30 #251
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_98138981
Viña del Mar is gewoon een grote moderne strand-stad. Wel lange stranden, maar voor sfeer hoef je er ook niet echt te zijn...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_99001371
Ik wil in december naar Chili gaan. De eerste maand wil in Santiago een Spaans cursus gaan doen aan een talenschool en bij een gastgezin gaan wonen. Daarna wil ik zeven maanden stage gaan lopen in een hotel. Na mijn stage wil ik nog een maand lang door het land reizen.

Ik wil een week naar het noorden van Chili gaan, een week naar het meren gebied en week naar Patagonië en daarna nog een paar dagen naar Argentinië. Is dit haalbaar met ¤1000,-

Vanaf Ushuai wil ik met het vliegtuig naar Buenos Aires vliegen en vanaf daar weer terug naar Santiago met de bus. Is dit de moeite waard? Of kan ik Buenos Aires beter over slaan en vanaf Ushuai rechtstreeks terug naar Santiago?
I'd cross the desert to be where you are, all the things I do to be close to you. ♥
  maandag 4 juli 2011 @ 00:37:06 #253
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_99007136
quote:
Ik wil een week naar het noorden van Chili gaan, een week naar het meren gebied en week naar Patagonië en daarna nog een paar dagen naar Argentinië. Is dit haalbaar met ¤1000,-
_O-

Sorry, maar nee dus. Argentinie is wel goedkoper dan Chili, maar vooral Patagonie is intussen echt niet meer goedkoop. Overigens ligt het merengebied al ín Patagonie. Verder, als je van het noorden van Chili naar het zuiden wil zal je toch echt moeten vliegen, de afstand is ongeveer van Amsterdam naar midden Afrika.

Vanaf Ushuaia vliegen naar Buenos Aires lijkt me geen probleem. Maar er zijn volgens mij geen vluchten naar Santiago.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_99008413
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 00:37 schreef flipsen het volgende:

[..]

_O-

Sorry, maar nee dus. Argentinie is wel goedkoper dan Chili, maar vooral Patagonie is intussen echt niet meer goedkoop. Overigens ligt het merengebied al ín Patagonie. Verder, als je van het noorden van Chili naar het zuiden wil zal je toch echt moeten vliegen, de afstand is ongeveer van Amsterdam naar midden Afrika.

Vanaf Ushuaia vliegen naar Buenos Aires lijkt me geen probleem. Maar er zijn volgens mij geen vluchten naar Santiago.
Wat voor bedrag heb ik dan ongeveer nodig? Ik vind het moeilijk in te schatten hoeveel geld ik nodig heb en had gelezen dat je aan ¤1000,- per maand genoeg had. Ik dacht er aan om vanaf Antofagasta met de bus weer terug naar Santiago te gaan. Daar een nachtje in een hostel over nachten en de volgende dag met de bus naar Puerto Montt. Je zit dan misschien wel lang in de bus, maar het is een stuk voordeliger.
I'd cross the desert to be where you are, all the things I do to be close to you. ♥
pi_99008484
7 maanden Chili met een maand reizen kost je ongeveer 10000-12000 euro met een beetje normale levensstijl
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_99008788
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 01:25 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
7 maanden Chili met een maand reizen kost je ongeveer 10000-12000 euro met een beetje normale levensstijl
Die ¤1000,- was alleen bedoeld voor mijn laatste maand in Chili, waarin ik wil gaan rondreizen.
De eerste maand ga ik naar een talenschool en verblijf ik in een gastgezin, wat ik vooraf al betaal.
De zeven maanden daarop loop ik stage in een hotel waar ik kost&inwoning krijg + een vergoeding van 100 $USA.
I'd cross the desert to be where you are, all the things I do to be close to you. ♥
pi_99008877
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 01:37 schreef BABYxTEQUIERO het volgende:

[..]

Die ¤1000,- was alleen bedoeld voor mijn laatste maand in Chili, waarin ik wil gaan rondreizen.
De eerste maand ga ik naar een talenschool en verblijf ik in een gastgezin, wat ik vooraf al betaal.
De zeven maanden daarop loop ik stage in een hotel waar ik kost&inwoning krijg + een vergoeding van 100 $USA.
Ik dacht dat de slavernij al was afschaft, maar veel succes :)

Als je vlucht, verzekering, talenschool en andere vaste kosten niet meetelt denk ik dat je ongeveer moet tellen voor 400 euro per maand voor de tijd dat je in Santiago woont en werkt en ongeveer 2500/3000 euro voor je reismaand. Het ligt er ook wel aan hoeveel je moet werken, in Chili kan het ook zomaar 6 x 10 uur zijn en dan kan je wat minder opmaken omdat je nauwelijks vrije tijd hebt

Dan moet je dus ongeveer 6000 euro meenemen maar met 7 of 8 staat er wat minder druk op
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_99009793
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 01:41 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Ik dacht dat de slavernij al was afschaft, maar veel succes :)

Als je vlucht, verzekering, talenschool en andere vaste kosten niet meetelt denk ik dat je ongeveer moet tellen voor 400 euro per maand voor de tijd dat je in Santiago woont en werkt en ongeveer 2500/3000 euro voor je reismaand. Het ligt er ook wel aan hoeveel je moet werken, in Chili kan het ook zomaar 6 x 10 uur zijn en dan kan je wat minder opmaken omdat je nauwelijks vrije tijd hebt

Dan moet je dus ongeveer 6000 euro meenemen maar met 7 of 8 staat er wat minder druk op
Het is een stage, geen baan, dus het is normaal dat je er niet voor betaald krijgt. Ik moet een stage lopen voor mijn opleiding en ik kan daar gratis eten en slapen, dus voor mij is dit ideaal. Ik kan zo mijn stage afronden, Spaans leren en mooie ervaring in het buitenland op doen. Ik moet 8 uur per dag werken, 5 dagen per week. Maar is ¤400,- per maand niet een beetje veel geld voor in Santiago? Aan een verblijfplaats of eten hoef ik geen geld uit te geven. Tenzij ik natuurlijk een keer wat ga drinken op een terrasje of wat lekkers koop. En de uitstapjes natuurlijk. Maar ik was niet van plan om elke avond te gaan stappen. Bovendien moet ik ook nog studeren.
I'd cross the desert to be where you are, all the things I do to be close to you. ♥
pi_99010297
Prijzen zijn vergelijkbaar met Nederland maar zeker de eerste paar maanden zal je wat meer dingen doen als gaan stappen, dingen gaan bezichten en doen
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_99010409
Iemand ervaring met surf coaching hier trouwens?
Een klasgenoot van mij heeft dit gedaan en ik ken nog een andere jongen die zelf zijn huis hier voor beschikbaar stelt. :)
I'd cross the desert to be where you are, all the things I do to be close to you. ♥
  maandag 4 juli 2011 @ 03:27:41 #261
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_99010434
Er is een topic in TRV over couchsurfing/hospitalityclub. Persoonlijk leuke ervaringen mee gehad, maar nu niet zoveel ruimte meer om mensen te hosten.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_99010474
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 03:15 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Prijzen zijn vergelijkbaar met Nederland maar zeker de eerste paar maanden zal je wat meer dingen doen als gaan stappen, dingen gaan bezichten en doen
Hmm.. ja, maar ik heb daar niet al te veel tijd voor. Ik heb een stage van 40 uur per week en moet daarnaast nog studeren. Als ik terug kom in Nederland moet ik 7 examens maken. Vandaar dat ik er ook voor gekozen heb om na afloop nog een maand te gaan reizen. Alhoewel ik natuurlijk nog Viña del Mar en Vailpraiso ga als ik in Santiago ben. Ik wil nog vrienden bezoeken en had gehoord over een hoge gelegen zwembad, waar ik wel naar toe zou willen. Verder nog tips / hotspots Santiago en omgeving?
I'd cross the desert to be where you are, all the things I do to be close to you. ♥
  maandag 4 juli 2011 @ 16:57:22 #263
342301 Boterbartje
kwaliteitsuser
pi_99026945
En een tip voor iedereen: Pinnen kun je het beste doen bij banco estado, staatsbank want hier heb je de gunstigste koers + lage transactie kosten!
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
pi_99027522
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 16:57 schreef Boterbartje het volgende:
En een tip voor iedereen: Pinnen kun je het beste doen bij banco estado, staatsbank want hier heb je de gunstigste koers + lage transactie kosten!
Hier nog iemand die regelmatig naar chili reist, laatste reis was in februari..en hoop volgend jaar tijdens de zomervakantie weer te kunnen gaan.
klopt helemaal. En soms kan je ook nog redelijk gunstig pinnen bij een automaat van banco. Santander.

Voor degenen die willen reizen en tijd teveel hebben, kunnen ook goed met de bussen gaan. het is een redelijke manier van reizen met meerdere "klassen" en je kan meer zien vanuit de bus dan vliegtuig..Maar zoals eerder gezegd je moet er de tijd voor hebben want vanaf de 2e regio naar santiago ben je ongeveer 1 hele dag onderweg alleen is het eten in de bus niet te vreten :r
pi_99027625
Ik heb nooit een echte maaltijd gegeten in een bus, maar je kan gewoon je eigen eten meenemen
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_99028310
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 17:13 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Ik heb nooit een echte maaltijd gegeten in een bus, maar je kan gewoon je eigen eten meenemen
tja, het schoot me later te binnen dat je nu ook geen maaltijd meer krijgt. Vroeger kreeg je rijst met kip, maar ik vond het echt niet te eten. En nu krijg je(wat ik een cajita feliz noem) gewoon een koud broodje, met een pakje drinken en een koekje. En tijdens een reis van 1 dag krijg je dit ongeveer 2-3 keer. Maar de bussen stoppen ook nog en daar kan je meestal wat kopen. Maar inderdaad je kan ook gewoon je eigen eten meenemen :)
  maandag 4 juli 2011 @ 17:34:52 #267
342301 Boterbartje
kwaliteitsuser
pi_99028667
Mooi land is chili toch :)
Heb geen ervaring met bussen, alleen van santiago naar el quisco maar dat is maar een klein stukje. Grotere stukken of met huur auto of vliegtuig (santiago - calama en santiago- coihaique) en dat is natuurlijk veel chiller!

Omgeving van pucon is natuurlijk ook een aanrader voor iedereen!
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
pi_99028853
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 17:34 schreef Boterbartje het volgende:
Mooi land is chili toch :)
Heb geen ervaring met bussen, alleen van santiago naar el quisco maar dat is maar een klein stukje. Grotere stukken of met huur auto of vliegtuig (santiago - calama en santiago- coihaique) en dat is natuurlijk veel chiller!

Omgeving van pucon is natuurlijk ook een aanrader voor iedereen!
ja, ik heb ervaring met vliegtuig en bussen. en bus is op zich handig met een lange reis want dan hoef je geen rekening te houden met je eigen vermoeidheid :)
  maandag 4 juli 2011 @ 17:40:23 #269
342301 Boterbartje
kwaliteitsuser
pi_99028916
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 17:38 schreef cafpow het volgende:

[..]

ja, ik heb ervaring met vliegtuig en bussen. en bus is op zich handig met een lange reis want dan hoef je geen rekening te houden met je eigen vermoeidheid :)
Kom je vaak in chili dan? Hoe ben je bij chili terecht gekomen? :)
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
pi_99030321
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 17:40 schreef Boterbartje het volgende:

[..]

Kom je vaak in chili dan? Hoe ben je bij chili terecht gekomen? :)
Ik ben er nu in februari voor de 8e keer geweest, en ik kom er zo vaak omdat de familie daar woont :) ik kom dus wel meer in het noorden en de hoofdstad zuiden ken ik nog niet, maar staat op de planning voor na de studie :)
pi_99030450
IQQ?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_99031664
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 18:20 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
IQQ?
Nope 2e regio. Antofagasta :)
  maandag 4 juli 2011 @ 21:32:03 #273
342301 Boterbartje
kwaliteitsuser
pi_99039172
quote:
1s.gif Op maandag 4 juli 2011 18:52 schreef cafpow het volgende:

[..]

Nope 2e regio. Antofagasta :)
Gaaf!
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
pi_99041545
Ik had nog een vraagje. Kan je de excursies beter van te voren boeken of ter plaatsen?
I'd cross the desert to be where you are, all the things I do to be close to you. ♥
pi_99046358
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 22:10 schreef BABYxTEQUIERO het volgende:
Ik had nog een vraagje. Kan je de excursies beter van te voren boeken of ter plaatsen?
Ik zou zeggen van boek gelijk, dan ben je zeker van je plek, vooral als het om een populaire excursie gaat. Aan de andere kant, zou ik zeggen als chili"intern"kennende boek het niet te ruim van te voren. Want in chili is er altijd iets wat last-minute veranderd, niet doorgaat ofzo.
Maar let er ook op hoe betrouwbaar de organisatie ervan is. Want des te betrouwbaarder des te zekerder zit je..ook al gaat het om maanden van te voren...
pi_99048645
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 23:32 schreef cafpow het volgende:

[..]

Ik zou zeggen van boek gelijk, dan ben je zeker van je plek, vooral als het om een populaire excursie gaat. Aan de andere kant, zou ik zeggen als chili"intern"kennende boek het niet te ruim van te voren. Want in chili is er altijd iets wat last-minute veranderd, niet doorgaat ofzo.
Maar let er ook op hoe betrouwbaar de organisatie ervan is. Want des te betrouwbaarder des te zekerder zit je..ook al gaat het om maanden van te voren...
Hmm.. ja je hebt wel meer zekerheid dan, het zou vervelend zijn als je een excursie wilt doen en dit niet kan omdat dit al vol geboekt zit. Maar hoe zit het dan met de bus reizen en overnachtingen? Kun je deze beter ook van te voren vast leggen of niet. Had gelezen dat sommige bus reizen al een week van te voren zijn vol zijn. Maar als je echt alles van te voren vast ligt, dan heb je zo'n strak reisschema waar je je aan moet houden. En je weet nooit hoe het loopt. Misschien vind je het ergens wel zo leuk dat je er langer wilt blijven of valt het tegen en ga je eerder weg. Ontmoet je mensen waar je mee samen gaat reizen of kom je op het idee om een plek te bezoeken die niet op je route lag. Vandaar dat ik eigenlijk niet te veel van te voren wou vast liggen.
I'd cross the desert to be where you are, all the things I do to be close to you. ♥
pi_99048917
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 00:20 schreef BABYxTEQUIERO het volgende:

[..]

Hmm.. ja je hebt wel meer zekerheid dan, het zou vervelend zijn als je een excursie wilt doen en dit niet kan omdat dit al vol geboekt zit. Maar hoe zit het dan met de bus reizen en overnachtingen? Kun je deze beter ook van te voren vast leggen of niet. Had gelezen dat sommige bus reizen al een week van te voren zijn vol zijn. Maar als je echt alles van te voren vast ligt, dan heb je zo'n strak reisschema waar je je aan moet houden. En je weet nooit hoe het loopt. Misschien vind je het ergens wel zo leuk dat je er langer wilt blijven of valt het tegen en ga je eerder weg. Ontmoet je mensen waar je mee samen gaat reizen of kom je op het idee om een plek te bezoeken die niet op je route lag. Vandaar dat ik eigenlijk niet te veel van te voren wou vast liggen.
In principe hangt het ervanaf. Maar de busreizen kan je meestal zowieso een enkeltje kopen. En met goed zoeken kan je er 1 voor dezelfde middag vinden, dat zeg uit ervaring. Zowieso hebben de meeste bussen meerdere vertrektijden voor hetzelfde traject. En er bestond een tijdje geleden ook een blanco kaartje voor bussen tussen verschilde steden, en dan zatje wel vast aan een bepaalde klasse. Maar je kan dan zelf bepalen welke datum je gaat
Ook zitten vooral de goedkopere klassen snel vol. En de grote busmaatschappij'en zoals tur bus en pullman bus, maar er zijn zat van kleinere maatschappij'en.

Het hangt allemaal heel erg af van deperiode. Bijvoorbeeld nu is daar de wintervakantie die voor universiteiten ongeveer 1 maand duurt, dus op dit moment zullen de bussen sneller volzitten.
Overnachting kan ik helaas niks bij helpen, want dat heb ik nooit hoeven te regelen ik kan altijd wel bij een familielid terecht(die door het hele land verspreid zitten) :)
pi_99049149
Hmm.. en is het idee om vlak voor of na het hoogseizoen te gaan?
I'd cross the desert to be where you are, all the things I do to be close to you. ♥
  dinsdag 5 juli 2011 @ 07:54:12 #279
67997 babette21
Tais-toi et sois beau
pi_99053440
Mijn ervaring in Chili is dat je echt niets (weken/maanden) van tevoren hoeft te regelen. Alleen de refugio's e.d. in Torres del Paine moesten een week van tevoren gereserveerd, maar dat had ook te maken met de kerstvakantie (Chilenen waren zelf ook vrij, dus extra druk).
Maar je bent eerst nog 6 maanden in Santiago, dus vanwaar al die plannen? In die periode zul je zoveel tips oppikken dat je plan zich vanzelf vormt én heb je Chili al zo goed leren kennen dat 't allemaal vanzelfsprekend is. Niet teveel over nadenken... gewoon gaan!
pi_99054647
Haha, ja en ik ken er ook nog mensen die me kunnen helpen. :P Maar ik vind het wel leuk om alvast wat rond te kijken op internet en in reisgidsen rond te neuzen wat er allemaal te doen is. En tips van andere mensen kun je altijd gebruiken. :) Was ook niet van plan om zoveel mogelijk van te voren vast leggen, maar wou weten of dit verstandig was.
I'd cross the desert to be where you are, all the things I do to be close to you. ♥
pi_99059238
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 09:27 schreef BABYxTEQUIERO het volgende:
Haha, ja en ik ken er ook nog mensen die me kunnen helpen. :P Maar ik vind het wel leuk om alvast wat rond te kijken op internet en in reisgidsen rond te neuzen wat er allemaal te doen is. En tips van andere mensen kun je altijd gebruiken. :) Was ook niet van plan om zoveel mogelijk van te voren vast leggen, maar wou weten of dit verstandig was.
alleen de echte super excursies(toeristische bommen) is handig om een beetje van te voren vast te leggen(reserveren) maar dan met hooguit 1 maandje tot 2 weken van te voren zit je prima.
en je kan het ook op laatste moment doen, maar dan zit je wel met kans dat ze vol zitten.
En met laatste moment bedoel ik dus dezelfde dag of 1 dag van te voren :)
pi_99061933
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 11:54 schreef cafpow het volgende:

[..]

alleen de echte super excursies(toeristische bommen) is handig om een beetje van te voren vast te leggen(reserveren) maar dan met hooguit 1 maandje tot 2 weken van te voren zit je prima.
en je kan het ook op laatste moment doen, maar dan zit je wel met kans dat ze vol zitten.
En met laatste moment bedoel ik dus dezelfde dag of 1 dag van te voren :)
Oke, bedankt voor de tip. Ik zal deze in Chile rond deze tijd van te voren boeken dan. :) Ik wil trouwens zo min mogelijk aan rondleidingen mee doen, maar de boel gewoon een beetje op mijn eigen houtje verkennen. Is dit een beetje te doen of niet?
I'd cross the desert to be where you are, all the things I do to be close to you. ♥
pi_99062175
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 13:04 schreef BABYxTEQUIERO het volgende:

[..]

Oke, bedankt voor de tip. Ik zal deze in Chile rond deze tijd van te voren boeken dan. :) Ik wil trouwens zo min mogelijk aan rondleidingen mee doen, maar de boel gewoon een beetje op mijn eigen houtje verkennen. Is dit een beetje te doen of niet?
als je het op eigen houtje wil doen, dan kan je bijna altijd gewoon bussen nemen.en die gaan een paar keer per dag erheen en terug. maar alles hangt van de excursie af, dus het is wel handig om je erover te informeren.

Maar ik weet niet hoe goed je spaans is, anders kan je hier ook mischien even kijken en in ieder geval de adressen van de "offinas de turismo" vinden: http://www.sernatur.cl/
  dinsdag 5 juli 2011 @ 13:13:28 #284
342301 Boterbartje
kwaliteitsuser
pi_99062245
Haal gewoon een turistel en daar staat ook wel genoeg leuks in!
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
pi_99063699
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 13:11 schreef cafpow het volgende:

[..]

als je het op eigen houtje wil doen, dan kan je bijna altijd gewoon bussen nemen.en die gaan een paar keer per dag erheen en terug. maar alles hangt van de excursie af, dus het is wel handig om je erover te informeren.

Maar ik weet niet hoe goed je spaans is, anders kan je hier ook mischien even kijken en in ieder geval de adressen van de "offinas de turismo" vinden: http://www.sernatur.cl/
Ik heb een jaar Spaans op school gehad, schrijven gaat wel redelijk nu zolang het onderwerp niet te moeilijk is. Praten vind ik nog wel lastig. Ik heb vooral met de grammatica geoefend, iets over mezelf vertellen dat gaat wel maar echt hele gesprekken voeren kan ik nog niet. Als iemand iets vertelt in het Spaans en ik begrijp de zin niet helemaal, kan ik meestal wel uit een aantal woorden die ik wel ken uitmaken wat de zin betekend. Ik denk dat ik me nu vooral moet richten op het uitbereiden van mijn woordenschat.

Maar als ik in Chili ben ga ik eerst een maand Spaans leren aan een talenschool en verblijf ik in een gastgezin. Ik ga er vanuit dat mijn Spaans daar stukken vooruit mee gaat. Alhoewel ik er natuurlijk wel rekening mee moet houden dat het Spaans in Chili anders is dan in Spanje, waar ik in het begin wel aan zal moeten wennen. Dat de meeste mensen geen of slecht Engels spreken dat wist ik al, maar ik wil eigenlijk ook proberen om daar geen Engels te spreken, ik ga er immers heen om mijn Spaans te verbeteren.

Ik zal eens op die site gaan kijken. :) Dat van die bussen wist ik al. Ik ben een hele handige site tegen gekomen over het openbaar vervoer, waar allemaal links staan naar verschillende busmaatschappijen in Chili. Dus van de afstanden en prijzen ben ik al een beetje op de hoogte.

In het noorden van Chili wil ik San Pedro de Atacama, Arica, Iquiqe en Antofagasta bezoeken.

In het meren gebied wil ik Pucon en Puerto Montt bezoeken. In Puerto Montt wil ik een dagexcursie met de boot naar Argentinie maken, met een boot naar het Chiloé reizen daar overnachten en de volgende dag weer terug naar Puerto Montt om vanuit daar de driedaagse bootreis langs de fjorden naar Puerto Natales maken. Vanuit Puerto Natales wil ik het N.P Torres del Paine bezoeken en vervolgens verder reizen naar Punto Arenas, waar ik een excursie naar Pinguin eiland te maken. Vanaf Punto Arenas wil ik door reizen naar Ushuai om Vuurland te bezoeken.
I'd cross the desert to be where you are, all the things I do to be close to you. ♥
pi_99063891
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 13:13 schreef Boterbartje het volgende:
Haal gewoon een turistel en daar staat ook wel genoeg leuks in!
[ afbeelding ]
Dit is een Chileense reisgids? Ik heb net een Nederlandstalige reisgids bij de bieb gehaald: Chili & Paaseiland (Insight Guide) en kijk ik een beetje rond op internet op zowel Nederlandse, Engelse als Chileense websites en neus ik wat rond op verschillende reis forums. Verder wordt door bijna iedereen de Lonley Planet reisgids aangeraden.
I'd cross the desert to be where you are, all the things I do to be close to you. ♥
  dinsdag 5 juli 2011 @ 15:13:58 #287
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_99067016
Ik vind de boeken van de Insight Guide helemaal geweldig, maar als backpacker heb je er weinig aan en is de LP of de Rough Guide beter. Verder verschilt het Chileense Spaans inderdaad erg van het Spaanse Spaans, zoals je al opmerkte. En het Argentijnse ook :) Ik woon hier nu al een paar jaar, maar heb nog steeds flink moeite om mijn Chileense buurman te begrijpen...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_99067212
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 13:51 schreef BABYxTEQUIERO het volgende:

[..]

Ik heb een jaar Spaans op school gehad, schrijven gaat wel redelijk nu zolang het onderwerp niet te moeilijk is. Praten vind ik nog wel lastig. Ik heb vooral met de grammatica geoefend, iets over mezelf vertellen dat gaat wel maar echt hele gesprekken voeren kan ik nog niet. Als iemand iets vertelt in het Spaans en ik begrijp de zin niet helemaal, kan ik meestal wel uit een aantal woorden die ik wel ken uitmaken wat de zin betekend. Ik denk dat ik me nu vooral moet richten op het uitbereiden van mijn woordenschat.

Maar als ik in Chili ben ga ik eerst een maand Spaans leren aan een talenschool en verblijf ik in een gastgezin. Ik ga er vanuit dat mijn Spaans daar stukken vooruit mee gaat. Alhoewel ik er natuurlijk wel rekening mee moet houden dat het Spaans in Chili anders is dan in Spanje, waar ik in het begin wel aan zal moeten wennen. Dat de meeste mensen geen of slecht Engels spreken dat wist ik al, maar ik wil eigenlijk ook proberen om daar geen Engels te spreken, ik ga er immers heen om mijn Spaans te verbeteren.

Ik zal eens op die site gaan kijken. :) Dat van die bussen wist ik al. Ik ben een hele handige site tegen gekomen over het openbaar vervoer, waar allemaal links staan naar verschillende busmaatschappijen in Chili. Dus van de afstanden en prijzen ben ik al een beetje op de hoogte.

In het noorden van Chili wil ik San Pedro de Atacama, Arica, Iquiqe en Antofagasta bezoeken.

In het meren gebied wil ik Pucon en Puerto Montt bezoeken. In Puerto Montt wil ik een dagexcursie met de boot naar Argentinie maken, met een boot naar het Chiloé reizen daar overnachten en de volgende dag weer terug naar Puerto Montt om vanuit daar de driedaagse bootreis langs de fjorden naar Puerto Natales maken. Vanuit Puerto Natales wil ik het N.P Torres del Paine bezoeken en vervolgens verder reizen naar Punto Arenas, waar ik een excursie naar Pinguin eiland te maken. Vanaf Punto Arenas wil ik door reizen naar Ushuai om Vuurland te bezoeken.
Dan zal je in elk geval een stuk meer moeten sparen dan 1000 euro anders lukt je die trip naar het noorden je net
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_99068291
quote:
0s.gif [b]Op dinsdag 5 juli 2011 13:51 schreef BABYxTEQUIERO het volgende:[

Ik zal eens op die site gaan kijken. :) Dat van die bussen wist ik al. Ik ben een hele handige site tegen gekomen over het openbaar vervoer, waar allemaal links staan naar verschillende busmaatschappijen in Chili. Dus van de afstanden en prijzen ben ik al een beetje op de hoogte.

In het noorden van Chili wil ik San Pedro de Atacama, Arica, Iquiqe en Antofagasta bezoeken.

In het meren gebied wil ik Pucon en Puerto Montt bezoeken. In Puerto Montt wil ik een dagexcursie met de boot naar Argentinie maken, met een boot naar het Chiloé reizen daar overnachten en de volgende dag weer terug naar Puerto Montt om vanuit daar de driedaagse bootreis langs de fjorden naar Puerto Natales maken. Vanuit Puerto Natales wil ik het N.P Torres del Paine bezoeken en vervolgens verder reizen naar Punto Arenas, waar ik een excursie naar Pinguin eiland te maken. Vanaf Punto Arenas wil ik door reizen naar Ushuai om Vuurland te bezoeken.
Indien je iets over antofa(gasta)wilt weten kan je altijd pm'en aangezien ik die stad zowat "binnenste-buiten ken" kom er om het jaar zowat om familie yr bezoeken en ben er in februari nog geweest. Dus je kan alles vragen!
pi_146267708
Al 1216 dagen niet gepost. :o

Niemand in al die tijd in Chili geweest?

Het is het grootste land van Zuid-Amerika dat ik nog niet ken en het lijkt me een prachtige winter- (daar dus zomer-)bestemming. Met name maar niet alleen vanwege Mysteryland. _O_

Het liefste zou ik het willen combineren met Paaseiland, maar dat is wel loeiduur om te vliegen (~2500 euro p.p. retour vanaf Santiago). En ze vliegen pas in januari weer, in december wordt er niet op Rapa Nui gevlogen. :(

Wil heul graag naar de Cueva de Marmol, zo'n 120 km ten zuiden van Coihaique (te vliegen). O+

Het is een optie, een heel dure, maar een prachtige.

[ Bericht 9% gewijzigd door El_Matador op 03-11-2014 20:52:18 ]
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  maandag 3 november 2014 @ 21:06:05 #291
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_146269597
quote:
17s.gif Op maandag 3 november 2014 20:26 schreef El_Matador het volgende:
Het liefste zou ik het willen combineren met Paaseiland, maar dat is wel loeiduur om te vliegen (~2500 euro p.p. retour vanaf Santiago).
Beetje spelen met data en je kan voor zo´n 600 euro heen en weer :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_146269905
quote:
0s.gif Op maandag 3 november 2014 21:06 schreef flipsen het volgende:

[..]

Beetje spelen met data en je kan voor zo´n 600 euro heen en weer :Y
Voor minder dan 1000 euro (onmogelijke dagen) vind ik helaas niets.

Gaat hem niet worden dan, te duur, zo net na nieuwjaar. Andere keer helaas.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  maandag 3 november 2014 @ 21:48:26 #293
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_146272186
Heen 7/1, terug 16/1 (avondvlucht) voor EUR 729 pp :) Maar dan zit je wel erg lang daar. Latere heenvluchten kan ook, icm terug op de 16e, voor 895. Heb je mijn bouwsteen Paaseiland al bekeken? Daar heb je nu geld voor over met de besparing die ik je zojuist heb laten zien :P Ik zie je offerte-aanvraag wel verschijnen?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_146272751
quote:
0s.gif Op maandag 3 november 2014 21:48 schreef flipsen het volgende:
Heen 7/1, terug 16/1 (avondvlucht) voor EUR 729 pp :) Maar dan zit je wel erg lang daar. Latere heenvluchten kan ook, icm terug op de 16e, voor 895. Heb je mijn bouwsteen Paaseiland al bekeken? Daar heb je nu geld voor over met de besparing die ik je zojuist heb laten zien :P Ik zie je offerte-aanvraag wel verschijnen?
Hoe heb je die gevonden?? Alleen LAN vliegt toch?

Ik vind voor die dagen: 1,380.91 USD = 1,105.52 euro p.p.

Ja, dat is echt te lang, zeker in combinatie met de rest van de vakantie. Mysteryland is 19-21, dat haal ik net qua werk. Om dan een maand weg te blijven wordt wat lang... Bovendien ga ik niet alleen. Het idee is pas net geboren en moet het zo es gaan overleggen met Miss Escobar.

haha, dank voor de promotie, maar ik heb het niet zo op georganiseerde reizen, dat staat helemaal los van jou, want ik geloof graag dat je het goed aanpakt. :)

Liever zelf verkennen, zeker in een land waar ik de taal spreek.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  maandag 3 november 2014 @ 22:14:47 #295
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_146273715
quote:
19s.gif Op maandag 3 november 2014 21:57 schreef El_Matador het volgende:
Hoe heb je die gevonden?? Alleen LAN vliegt toch?
Ik ga natuurlijk niet mijn specialistische kennis op een forum verkwanselen he? Het lijkt me redelijk dat we het verschil in prijs delen en dat dat mijn commissie wordt. Ik stuur je wel een PM :P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_146411970
Ik ga zelf volgend jaar weer voor langere tijd en wil tussen eind september en eind november vliegen en tickets voor september 2015 rond ¤850 heen en teurg naar Santiago!
pi_153436091
Ik heb in de planning om in januari naar Chili te gaan voor 3 weken.

Iemand tips wat voor 3 weken en mooie route is?

Ik wil niets boeken baan hotels maar ter plaatse kijken wat ik wil doen.
pi_153440569
Chili staat echt op nummer 1 van mijn droombestemming in combinatie met Paaseiland. Maar veel te duur voor mijn huidige situatie. :X . One day.....!!
pi_153441903
Het zal voor mij ivm tijd en budget ook wel geen paaseiland worden ben ik bang ;)
  donderdag 11 juni 2015 @ 18:21:39 #300
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_153445828
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2015 11:57 schreef jdel het volgende:
Ik heb in de planning om in januari naar Chili te gaan voor 3 weken.

Iemand tips wat voor 3 weken en mooie route is?

Ik wil niets boeken baan hotels maar ter plaatse kijken wat ik wil doen.
Niets vooruit boeken in januari, ofwel hoogseizoen (zomervakantie). Goed plan 8)7
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  donderdag 11 juni 2015 @ 18:21:54 #301
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_153445834
Lleno!
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')