abonnement Unibet Coolblue
pi_42849696
Hier alweer deel 34 in een (blijkbaar) succesvolle serie. Liefhebbers van de oude delen, komen hier aan hun trekken:

Wie heeft er mooie treinpics?
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 2.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 3
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 4
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 5
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 6
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 7.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+1
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+2
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 11
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje dozijn
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 13
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 14
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 15
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 16
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 17
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 18
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 19
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 20
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 21
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 22
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 23
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 24
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 25
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 26
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 27
Het treinpics, - nieuws en praattopic, deel 28
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 29
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 30
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 31
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 32
Het treinpics, -nieuws en -praattopic deel 33

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, een introductie van het meest gebruikte reizigersmat in Nederland. Goederenzut is hier niet veel intresse in, dus daar wordt niet op in gegaan. Mensen die er toch interesse in hebben kunnen op de site van Rolandrail terecht.
Wat 'verdwenen' mat. soorten van enige tijd geleden als plan W, plan U of 1300-locs wordt ook niet op in gegaan, maar als iemand er wat meer van wil weten: de 'experts' lopen dit topic vaak genoeg tegen het lijf, dus vraag maar raak.

Dat 'de NS' niet meer overal rijdt, zal inmiddels wel bekend zijn. 'De NS' is inmiddels oa NS Reizigers en NS Internationaal. De andere reizigersvervoerders zijn Arriva, Connexxion, Syntus en vanaf 10 december Veolia, en voor het grensoverschrijdend verkeer nog de NMBS (Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen), DB Regionalbahn (Leer-Nieuweschans (in opdracht van Arriva), Enschede-Munster en Heerlen-Aken), Prignitzer Eisenbahn Gesellschaft (Enschede-Dortmund) en de alweer gestopte proef van Syntus met enkele ritten Arnhem-Emmerich in het weekend.

NoordNed reed in het noorden de stoptreinen Leeuwarden-Stavoren, Leeuwarden-Harlingen, Groningen-Roodeschool, Groningen-Delfzijl, Groningen-Nieuweschans/Leer. Verder verzorgde NoordNed het vervoer op Groningen-Leeuwarden in opdracht van NS. Met de dienstregeling 2006 is de concessie Groningen/Friesland overgegaan naar Arriva. Er zullen oa. nieuwe treinen komen: Stadler GTW’s. De enige treinen van NSR die nog in het noorden komen zijn de treinen Randstad-Amersfoort-Zwolle-Groningen/Leeuwarden en een extra stoptrein Zwolle-Groningen.

Syntus is actief in Twente in de Achterhoek op Arnhem-Wintersijk, Zutphen-Winterswijk, Zutphen-Oldenzaal en Arnhem-Tiel.

Verder rijdt Syntus nog in naam van Connexxion op Almelo-Mariënberg in de spitsuren ter versterking.

De NMBS rijdt op Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen.
DB Regionalbahn is te vinden op Heerlen-Aachen, Venlo-Hamm, Enschede-Munster en Nieuweschans-Leer.
PEG deelt met DB Regio het stuk Enschede-Gronau, maar gaat vanuit daar naar Dortmund.
De andere twee grensovergangen wat het spoor betreft (Zevenaar-Emmerich en Oldenzaal-Bad Bentheim), wordt alleen overschreden door de ICE en een inmiddels gestopt Syntus-probeertraject, respectievelijk de internationale IC Berlijn-Schiphol Verder rijden er via Roosendaal naast de stoptrein van de NMBS nog de internationale trein Amsterdam-Brussel en de Thalys naar Parijs.


Leuk en aardig allemaal natuurlijk, maar waarmee wordt dat allemaal gereden?

Arriva
Laten we in het noorden beginnen met Arriva (Voorheen NoordNed, dochter van Arriva/NS)Dit bedrijf huurt haar mat vooral van het Ierse bedrijf NS Financial services. Er wordt gereden met DM90(Buffel) op Groningen-Leeuwarden en met Wadlopers (overige lijnen, alsmede Groningen-Leeuwarden).

Links de Wadloper (DH2), dit is het enige groene stel van Arriva. Naast de (gele) tweedelige wadlopers, zijn er ook nog de één delige (DH1), waarvan sommige voorzien van extra ruimte voor fietsvervoer (de Wadfietser). Hiervoor werd in de zomer een deel van de stoelen verwijderd. Dit gebeurt echter sinds enkele jaren al niet meer. Voor de DM90-foto's: zie NS.

De Stadler GTW die voor Arriva zal gaan rijden.

Syntus
Syntus rijdt ook met DM90's gehuurd van NS, en met eigen spul: de lighttrain Lint's.



Twee Syntus Buffels, met daaronder een Lint van buiten en van binnen.

Connexxion
Bij velen bekend om het busvervoer, minder bekend als spoorbedrijf. Ze hebben ook maar één lijntje: Almelo-Marienberg. Rustig enkelspoors lijntje door de Twentse venen. Verder stelt het geen drol voor, vooral vanwege de dramatisch slechte aansluitingen in Mariënberg.
Connexxion heeft twee DH1-wadlopers omgedoopt tot Veenexpress en voert daarnee de diensten uit. In de spits worden beide veenexpressen bijgestaan door een Lint van Syntus. In januari 2007 worden er op Almelo-Mariënberg nieuwe linten ingezet. Vanaf 10 december 2006 gaat Connexxion ook een treindienst onderhouden op de valleilijn, welke ligt tussen Ede/Wageningen en Amersfoort. Vanaf september 2007 wordt op deze lijn nieuw materieel ingezet.

Interieur en exterieur.

Veolia
Veolia is in Nederland wat betreft het gebruik van het spoor een nieuwkomer. Vanaf 10 december zal dit Franse bedrijf de treindienst gaan onderhouden tussen Nijmegen en Roermond en tussen Maastricht en Kerkrade. Hiervoor zal in eerste instantie materieel gehuurd moeten worden, wat er op neerkomt dat er op beide trajecten met het huidige materieel gereden zal gaan worden, namelijk de DM'90 en Mat'64. Veolia is op dit moment in Nederland actief met haar dochterondernemingen BBA (busvervoer in oa. Noord-Brabant en op de Veluwe, alsmede enkele vaarverbindingen), Limex en SBM in Maastricht. Veolia heette voorheen Connex.

RandstadRail
Het metronet van Rotterdam, het tramnet van Den Haag en de Zoetermeerstadslijn worden op elkaar aangesloten met light-rail voertuigen. Hiervoor worden de treintrajecten Hofpleinlijn en de Zoetermeerstadslijn van trein naar light-rail omgebouwd en worden enkele tramlijnen in Den Haag opgewaardeerd tot light-rail traject. RandstadRail is een samenwerkingsverband van het Haagse OV-bedrijf HTM en het Rotterdamse RET.
Sinds 3 juni rijden er op de Hofpleinlijn en de Zoetermeerstadslijn geen treinen meer. Op 4 september had men met de ombouw naar RandstadRail gereed moeten zijn. Inmiddels is hier echter de eerste vertraging opgetreden. Als alles klaar is, is de Zoetermeerstadslijn uitgebreid met een tak naar de nieuwbouwwijk Oosterheem.
De eerste jaren zal de metro van Den Haag Centraal naar Rotterdam nog zijn eindpunt hebben op station Hofplein. Momenteel wordt gewerkt aan een boortunnel tussen (ongeveer) station Kleiweg en het Rotterdamse Centraal Station, waar RandstadRail aan zal sluiten op het Rotterdamse metronet. De treinen van RandstadRail rijden dan van Den Haag Centraal door naar metrostation Slinge in Rotterdam Zuid.
Voor meer info: kijk op http://www.randstadrail.nl
Op RandstadRail gaat het volgende materieel rijden:



NS Reizigers
diesel
Bij NSR is de verscheidenheid weer wat groter.
Ook NSR exploiteert nog drie diesellijnen (Enschede-Zwolle, Zwolle-Kampen en Nijmegen-Roermond), en maakt daarvoor uitsluitend gebruikt van de tweedelige DM’90/Buffels. Wat moderner dan de wadlopers van NoordNed en Connexxion, en wat stiller dan de nieuwere Lints van Syntus.

Wat betreft aanbestedingen heeft NS-Regio de aanbesteding gewonnen voor het traject Apeldoorn-Zutphen, waar met DM'90 op gereden wordt. Hiervoor is een aparte tak opgezet die "RegioNS" wordt genoemd. Een vast team rijdt en onderhoudt het materieel. Ter onderscheiding zijn de Buffels die hier rijden voorzien van speciale stickers.


Een Buffel van binnen en van buiten. Op de buitenfoto staat twee stellen gekoppeld.

electrisch
En omdat een groot deel van Nederland nu eenmaal geëlektrificeerd is, wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van elektrische treinstellen en locs omdat die over het algemeen wat goedkoper in het gebruik zijn.

De getrokken treinen worden aangedreven door een loc uit de 1700 of 1800 serie. Deze zijn vrijwel identiek, alleen is de 1700 ongeveer tien jaar nieuwer, en heeft wat meer mogelijkheden wat betreft multitractie (samenwerken met een andere 1700) en dubbeldeksmaterieel (alleen DD-AR, DDM-1 wordt met 1800'en gereden). Ook technisch gezien zijn er verschillen, maar daar zullen we jullie niet mee vermoeien.
Getrokken treinen zijn vooral te vinden op de langere intercity trajecten als Venlo-Den Haag (met ICK), Maastricht/Heerlen-Haarlem, en wat kortere (spits)routes daarbinnen als bijvoorbeeld Eindhoven-Utrecht.
De inzet in de treinserie 800/900 Haarlem-Amsterdam-Utrecht-Eindhoven-Heerlen/Maastricht zal vanaf december 2006 ten einde komen als hier IRM op ingezet gaat worden. Hiermee zal van/naar Alkmaar worden gereden. Ook wordt er niet meer alternerend naar Maastricht of Heerlen gereden, maar zal voortaal gesplitst worden in Sittard waardoor de IC’s elke halfuur naar deze plaatsen gaat rijden.

Achter de locs uiteraard de nodige voorzieningen voor het vervoer van reizigers, iets dat wat gemakkelijker gaat door het aanbrengen van deuren, waarin ter meerdere glorie van de reiziger nog banken staan ook.
Momenteel zijn er (ruwweg) drie series rijtuigen: ICR, ICRm en ICK. Afkortingen komen wel meer terug in dit topic dus een kleine uitleg: ICR = InterCityRijtuig (niet meer in dienst), ICRm = gemoderniseerde ICR (met oa airco en nieuwe bankjes) en de ICK zijn eigenlijk 2e hands Duitse rijtuigen voor de korte termijn (vandaar de 'K') die zijn gekocht (voor een miljoen per stuk) om wat extra zitplaatsen te verzorgen, wat destijds hard nodig was. Na een halfjaar rust, zijn recentelijk weer meer rituigen ICK in dienst gekomen, om via schuifacties met IRM een DD-AR de wegvallende stellen plan V op te kunnen vangen, die wegens verstreken onderhoudstermijnen aan de kant gingen. Ook een hoge defectenstand in IRM (gesmolten stuifsneeuw in electr. circuit) en ICM (nieuwe compressoren zijn storingsgevoelig). Met de ingang van dienstregeling 2007 zijn er zoveel extra treinen dat alle ICK weer in dienst zal komen. Niet in de laatste plaats omdat er 60 rijtuigen ICRm aan HSA worden verhuurd voor inzet op de HSL-Zuid.
ICR en ICRm werd door elkaar gebruikt tijdens de rivisie - die nu vrijwel afgerond is- op de trajecten Maastricht/Heerlen-Haarlem, waar ICK eigenlijk alleen maar tussen Eindhoven/Venlo-Den Haag rijdt. (Inmiddels zijn overigens, in augustus 2006, alle ICK-rijtuigen weer in dienst genomen en rijden zij ook weer in de 3500-serie tussen Eindhoven en Schiphol.)

Hoe eea er van binnen en van buiten uitziet, zie de fototjes.

Een 1700 loc met een sliert ICR en ICRm-rijtuigen en een ICRm tweede klas interieur.


Een ICR 1e klas interieur voor en na de verbouwing tot ICRm.


Het ICK van buiten, en een coupé en het gangpad van binnen.

Nu is zo'n loc aan één kant wat lastig als men op het eindpunt om moet draaien. Daarom worden sommige ICR-rijtuigen voorzien van een zgn. stuurstand type: BDs); een cabine vanwaaruit de loc bediend kan lopen die de trein dan niet trekt maar duwt. Zo kan op het eindpunt bijvoorbeeld in geval van vertraging sneller gekeerd worden. Deze stuurstanden worden vooralsnog alleen ingezet op Haarlem-Limburg.


Andere getrokken/geduwde treinen van NSR zijn de 'oude dubbeldekkers': DDM-1 en DD-AR. DDM-1 zijn lange DD-stammen met een 1800-loc, van binnen harde rode banken. De stuurstanden zijn voorzien van de afbeelding van een bedreigde diersoort. DDM-1 bakken zijn ook af en toe te vinden tussen Maastricht/Heerlen en Haarlem, waar 12 rijtuigen ICR blijkbaar te weinig zitplaatsen leveren. Dan lopen er één of twee DDM-1's in mee. Bij instroom van de stuurstand (BDs) in deze treinseries, zullen de dubbeldeks bakken gewoon in dienst blijven.
De huidige verwachting is dat alle DDM-rijtuigen worden gemoderniseerd zodat ze IC-waardig worden qua comfort.

DD-AR is wat korter (stammen van 4) en heeft groene en blauwe bankjes (2e respectievelijk 1e klas). DD-AR staat voor "DubbelDekker - Agglo-Regio". Om loc's vrij te maken om oude locseries (1100/1200/1300) te vervangen, is bij vijftig DD-AR stammen (een stam is een min of meer vaste combinatie van loc+rijtijgen) de 1700-loc vervangen door een half-dubbeldeks motorwagen waarbij je boven kan zitten en de benedenverdieping vol staat met de elektrische installatie.

Een maal geduwd mat, en een (smerige) motorwagen.

De Panda

2e en 1e klas interieur: de zelfde banken als in SGM3.


...en van binnen. De groene bankjes is de 2e klas, de blauwe 1e klas.

Buiten het getrokken mat, wordt er ook gebruikt gemaakt van treinstellen. Achtereenvolgens ICM, DD-IRM, plan V, plan T, SGM en tot december 2005 SM'90. Dit laatste type is buitendienst gesteld vanwege de grote storingsgevoeligheid en de hoge kosten die er aan die type, mede door de kleine serie, verbonden waren.

De treinstellen voor de lange afstand, is natuurlijk het ICM (ook: Koploper). Vooral te vinden in het noorden en oosten van het land. Door de doorloopkop (die om dubieuze redenen overigens buiten dienst gesteld is sedert enige maanden, en bij revisie dicht gelast zal worden) en snelle koppeling is het mogelijk om onderweg te combineren met een ander treindeel, als versterking of vanuit een andere plaats. Voor het ontkoppelen geldt hetzelfde.
De treinen combineren en splitsen op de volgende routes:
Amsterdam/Schiphol-Amerfoort (koppelen)-Enschede
Den Haag/Rotterdam-Utrecht(kop.)-Zwolle(ontkopp.)-Groningen/Leeuwarden.
Elk halfuur wisselen de bestemmingen zodat bijvoorbeeld vanuit Enschede eens per uur naar Amsterdam/Schiphol kan worden gereist, en een halfuur later naar Den Haag/Rotterdam. De treinseries (qua dienstregeling dus) zijn zo ontworpen dat altijd in Amersfoort een cross-platform overstap is op de andere trein.
Verder wordt het ICM ingezet als (luxe!) stoptrein op Zwolle-Groningen en Deventer-Almelo, als IC op Eindhoven-Utrecht. Met ingang van de dienstregeling 2007 komt er een eind aan de inzet van ICM op de stoptrein Zwolle-Groningen. Mat'64 zal deze dienst overnemen.
Foto's:

Een close-upje van de doorloopkop, en een frontshot met (uiteraard) gesloten kopdeuren.

De Koploper rijdt in twee varianten rond: drie en vier bakken. Het verschil is (behalve ruim 26 meter lengte) een extra setje motoren. De langste reizigerstreinen van het land bestaan uit 5 ICM3'tjes (403 meter!) en bieden aldus aan 935 personen een zitplaats. Verder rijden er nog een paar speciale koplopers rond. De eerste is ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Mendini en maakt reclame voor het eveneens door Mendini ontworpen Groninger museum. De 4444 is een vier baks ICM, maar heeft, itt een gewone ICM4, 2 bakken (de helft dus) aan 1e klas plaatsen, waar dat normaal slecht 1 bak (een kwart) is.

Mendini-interieur, balkon en 1e klas.

Mendini van buiten (witte deuren), en de 4444 in de sigarettenrook.

Tijdens de boekenweek was er nog een kinderboeken stel, en door de sponsering van het NOC NSF door de NS, rijden er ook drie Olympische ICM’s en twee IRM’s rond.(4201,4240,4241,9525,9520) Vanwege de Olympische spelen in Turijn was er een Olympische Thalys. Deze heeft de wintersporters teruggebracht naar Nederland. Na deze rit is de Thalys echter meteen weer van haar bestickering ontdaan.

Het nieuwste spul van NSR is de DD-IRM; dubbeldeks interregio mat. Wordt gebruikt op allerhande IC en sneltreintrajecten, en soms als stoptrein. Nadat er oorspronkelijk alleen drietjes en viertjes waren (u raad het al, 3 respectievelijk 4 bakken lengte), werden deze in het kader van de zitplaatskansverhoging omgebouwd tot viertjes (de drietjes) en zesjes (de viertjes). Ook zijn er helemaal nieuwe viertjes en zesjes besteld. Waar de 'standaard' treinen met 12 bakken (de max lengte bij getrokken mat.) ICR nog niet genoeg zijn, wordt 2*IRM6 ingezet, met een capaciteit van bijna 1150 personen. De NS heeft echter momenteel zodanig veel IRM in dienst dat de treinen in vele series rijden, waar ze oorspronkelijk niet bedoeld waren om op ingezet te worden, bijvoorbeeld op Venlo-Den Haag. Op Heerlen/Maastricht-Haarlem rijden al twee setjes van twee zesjes gekoppeld om alle reizigers van de perrons in de trein te kunnen krijgen. Met de dienstregeling 2007 moet deze versnippering voorbij zijn.
En natuurlijk weer de foto's...

1e en 2e klas interieur, beide van de nieuwe stellen, danwel de nieuwe tussendelen van de verlengde stellen. Nu staan op één verdieping de stoelen ook achter elkaar (coach) omdat 'men' dit fijner zou vinden bij drukte.

verlengd IRM (VIRM6) van de buitenkant.

Een wat minder bekend treinstel was de SM'90, ofwel Railhopper. Qua technologie voorloper van de al besproken IRM en qua inrichting en uiterlijk voorloper van de DM’90. Is een experimenteel treinstel bedoeld om de (hierna volgende) stellen mat'64 te vervangen als stoptrein, alleen door de vele problemen (drie verschillende computersystemen, en er zit meer elektronica in een SM'90 dan in een TGV) zijn er nooit meer dan negen gekocht. Het gebeurde regelmatig dat alle negen treinstellen in Zwolle aan de kant stonden. Door alle technische problemen mocht er een tijd lang alleen maar met twee stellen worden gereden zodat het evt. defecte stel gesleept kon worden door het tweede stel. Door de zeer brede body van de trein, waren in den beginne enkele stellen in de tweede klas voorzien van 2+3 opstelling en mocht niet overal gereden worden vanwege de grotere breedte van de trein. De opstelling in de trein werd echter na een tijdje veranderd in een normale 2+2 opstelling. Als de treinen werkten, was het echter één van de fijnste treinen van het land.
Per december 2005 staan deze high-tech stellen echter terzijde in Onnen en zijn ze vervangen door mat'64.
Wederom fotootjes.

1e klas interieur (zo ruim dat je niet met je poten op de bank tegenover je kunt zitten), en de rolstoellift.

En van de buitenkant ziet het ding er zo uit.

Het mat dat door de Railhopper/SM’90 vervangen had moeten worden, is het mat'64, onder te verdelen in de tweedelige plan V en de vierdelige plan T. Recentelijk wordt aardig wat mat'64 aan de kant gezet dan wel gesloopt, omdat men anders geen diensten genoeg heeft voor de de nieuwe IRM-instroom, en omdat het spul na ruim 40 jaar technisch op is. Plan V rijdt rond in vele kleuren (qua interieur) en deelseries, dit komt door de grootte van de series (er zijn er bijna 250 gebouwd) en de dus niet gelijktijdige revisie. De oudste zijn 12 jaar ouder dan de nieuwste.
Plan T is wel één serie, en die zien er alle 30 ruwweg hetzelfde uit van buiten en binnen.
De belangrijkste overeenkomst is dat beiden gehaat worden voor hun krottigheid en harde bankjes. Bij drukte zit je met je knieën in je nek en in de nek van de persoon tegenover je. Plan V's zijn overigens wat nieuwer dan de T's, en zijn de laatste stellen die in Nederland (Werkspoor) gebouwd zijn, al zijn de nieuwere series al in het buitenland in elkaar gezet. Vanaf 2008 zal mat'64 geleidelijk aan vervangen worden door een nieuw type sprinter.

Een T en een V.

Ook een V'tje, maar in een ander kleurtje komt het toch sympatieker over. en het interieurtje van een Plan T 2de Klas

Tenslotte rijdt in de randstad nog wat SGM (stadsgewestelijk materieel) rond. Te zien in drie smaken: de tweebaks Citypendel en de driebaks Sprinter. Van de laatste zijn inmiddels ook weer gereviseerde exemplaren te zien: de SGMm (Vlaflip).
De Citypendels waren eigenlijk alleen te vinden op de Zoetermeer Stadlijn: een spoorlus in de vorm van een krakeling met meer dan 10 haltes in Zoetermeer, bekend als aggressielijn. Ook waren de citypendels te vinden op de Hofpleinlijn. Nu aan deze inzet een einde is gekomen, worden de 2 delige stellen als versterking van sommige treinen in de randstad ingezet.
De Sprinters (drietjes) zijn in de zgn 'ruime randstad' te zien, op Utrecht-Rotterdam, Utrecht-Rhenen, Rotterdam-Hoek van Holland, en in de hoek Haarlem-Uitgeest-Amsterdam en nog zo wat trajecten in die hoek.
Door de vele deuren en het snelle optrekken (helaas max 125 km/uur), zijn ze uitermate geschikt voor drukke trajecten met veel stops. De ombouw van de Sprinters is bijna voltooid en met de nieuwe sprinters heeft NS Commercie het product 'Sprinter' ingevoerd, ipv gewone stoptrein. De indeling van binnen is wat opener, alleen het verschil tussen 1e en 2e klas is compleet verwenen.

SGM2 (citypendel) en SGM3 (sprinter)

SGMm van binnen en buiten.

NS Internationaal
NSI houdt zich (naast verlies lijden) vooral bezig met vier grensoverschrijdende verbindingen:
Amsterdam-Brussel (elk uur)
Amsterdam-Keulen (5x per dag)
Schiphol-Berlijn (4x per dag)
Amsterdam-Parijs (wisselend)

De verbinding naar België loopt goed en is altijd goed gevuld, net als de treinen naar Berlijn, al wil men graag laten geloven dat ze hier verlies op lijden. M.i.v. december 2003 is dus 1 van de 5 ritten geschrapt. M.i.v. december 2006 zal deze serie 140 gekoppeld worden aan het binnenlandse IC-net, net alle problemen van dien, als niet-koppelbaarheid met ICM (hoewel dat minder een probleem is doordat vanaf december 2006 Amersfoort-Amsterdam totaal los komt te liggen van de rest van de Noord-Oost IC’s) en het feit dat binnenlands treinen veel voller zitten dan deze Duitse 6 bakken (+3 Nederlandse versterkingsrijtuigen). Bovendien kunnen reizigers niet meer rechtstreeks van/naar Enschede.
De verbinding met Keulen wordt verzorgd door ICE's, wat vooralsnog geen doorslaand succes is, niet in de laatste plaats vanwege de prijs al is NSI tegenwoordig qua prijs met Ryanair/Easyjet aan het concurreren.


ICE, buitenkant en 1e klas int (met dvd/cd)


meerspannings BNL-loc (NMBS), en 2e klas interieur (idd ICRm van NS).
De loc kan in Nederland en België rijden (1500 en 3000V) en is eigendom van de NMBS. De rijtuigen zijn van NS en voorzien van een rode (NMBS kleur) raamband icm met het gele van NS. Regelmatig rijden er ook blauw-gele tussen, dat komt door de ombouwactie naar ICRm die ook voor het BNL-spul geldt.


Bij gebrek aan meerspanningslocs wordt de IC vanuit Berlijn in Bad Bentheim overgenomen door een Nederlandse loc.


Thalys.

Overig internationaal
Hier alleen maar wat foto's.
Op Enschede-Munster/Dortmund rijden Bauheihe 643 en 624. De eerste komt ook in Heerlen vanuit Aachen, de laatste in Nieuweschans vanuit Leer. In Enschede zijn deze oudjes met het verlenen van de concessie aan de PEG verdwenen.


Op Roosendaal-Antwerpen:



Maastricht-Luik:
De AM86 doet dienst op Maastricht-Luik

(foto: treinfoto.be)


Venlo-Hamm:


Overig binnenland
Er zijn ook nog twee light-rail experimenten aan de gang: Gouda-Alphen a/d Rijn en Houten-Houten Castellum.
De tweede komt vooral doordat er geen tijd was om de huidige stoptreinen ook nog op Castellum te laten stoppen. Nu rijdt er een tram van de HTM (oorspronkelijk afkomstig uit Hannover), evenals op de Rijn-Gouwelijn, waar NS samenwerkt met de HTM. De laatste is zo'n succes dat inmiddels de helft van de reizigers aldaar een andere vorm van vervoer heeft gevonden.


Het trammetje op Houten-Houten Castellum (foto: Nico Spilt)


A32 tram op de Rijn-Gouwe-lijn.


Als er zaken zijn die verder nog onduidelijk zijn, vraag maar raak in dit topic!!
deze OP is hier te vinden
pi_42849713
de OP zal ook eens goed gaan he?
pi_42849749
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 22:33 schreef Alexxxxx het volgende:
de OP zal ook eens goed gaan he?
BIJNA JA! ik was nog niet klaar
pi_42849817
Tijd voor een frisse OP... beetje leuk vormgeven enzo
pi_42849854
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 22:37 schreef Dichterbijer het volgende:
Tijd voor een frisse OP... beetje leuk vormgeven enzo
Wat houd je tegen om ?

zou zeggen kom met een concept
pi_42849859
TVP
PS4 online: micro_nl
pi_42849875
Ik mis mijn Aagje! en ik zal wel eens gaan proberen of ik een betere plaat van het randstadrail spul kan maken.
pi_42850133
modelTreinVindPost





pi_42850227
Koploper!
pi_42850668
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 22:53 schreef Socios het volgende:
Koploper!
die dingen moeten ze renamen naar doodloper
pi_42850788
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 22:31 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Arriva? sinds waneer rijden die op utrecht joh?
Ik zei nog zo, toen ik naar Utrecht ging. Ik was nog in Groningen dus...
Bananenyoghurt...
pi_42850847
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 23:13 schreef groningerstudent het volgende:

[..]

Ik zei nog zo, toen ik naar Utrecht ging. Ik was nog in Groningen dus...
Oh! okee
pi_42856847
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 22:38 schreef guitarist.nl het volgende:
TVP
Die avater van jou

Tevens verkapte TVP
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 21 oktober 2006 @ 08:08:59 #14
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42857048
Ja hoi

WTF doet die 624 in de OP joh? Zet de NS3737 er ook maar bij dan.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_42857280
Nog een grappig iets op dinsdag 17 oktober 2006, op de 3446:



En ja, dat rode erboven is een stukje vinger, omdat ik een 'zonneklep' moest maken, omdat de zon mijn lens in scheen
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 21 oktober 2006 @ 09:18:23 #16
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42857313
Je zou bijna denken dat Railion ook Buffels rijdt tegenwoordig
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zaterdag 21 oktober 2006 @ 09:32:12 #17
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42857385
quote:
Op zaterdag 21 oktober 2006 09:11 schreef Wadloper het volgende:
Nog een grappig iets op dinsdag 17 oktober 2006, op de 3446:

[[url=http://img121.imagevenue.com/loc509/th_14663_IMG_1235_122_509lo.jpg]afbeelding][/URL]

En ja, dat rode erboven is een stukje vinger, omdat ik een 'zonneklep' moest maken, omdat de zon mijn lens in scheen
Hij is lollig!

Verder gewoon nietszeggende tvp natuurlijk.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42859323
quote:
Op zaterdag 21 oktober 2006 09:32 schreef Duvel het volgende:

[..]

Hij is lollig!

Verder gewoon nietszeggende tvp natuurlijk.
foei
bye
pi_42861316
Verse ICM Meuk





  zaterdag 21 oktober 2006 @ 13:42:24 #20
156145 Lucifer_Doosje
Licht ontvlambaar
pi_42861416
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 22:49 schreef Zug-Chef het volgende:
modelTreinVindPost

[afbeelding]

[afbeelding]

Ah, het aloude Marklin spul
Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
lucifer FTW!!!!
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 21 oktober 2006 @ 13:53:47 #21
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42861649
Märklin
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_42862206
quote:
Op zaterdag 21 oktober 2006 13:53 schreef Dr_Flash het volgende:
Märklin



pi_42862858
PS4 online: micro_nl
pi_42862962
quote:
Beetje in lijn met wat ze nu al hebben in gernoveerde getrokken materiaal. Ziet er wel ok uit. Als ze alleen die ellendige slecht gebalanceerde hoofdpijngenerators er maar eens onderuitslopen. Niet alleen is het geluid dat die dingen produceren vreselijk irritant. De trillingen zorgen bij mij snel voor hoofdpijn. Wat zijn dat voor dingen eigenlijk, De compressor voor de deur pneumatiek?
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 21 oktober 2006 @ 15:03:31 #25
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42863130
quote:
Op zaterdag 21 oktober 2006 14:17 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]




Opbokken met dat debiele drierailige systeem met die slepertjes

Bestaan er eigenlijk wel tandrad-geilheden in dat systeem?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 21 oktober 2006 @ 15:05:20 #26
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42863170
Nog maar een keer dan
quote:
De herkenbaarheid tussen de eerste en de tweede klasse wordt vergroot door consequent de kleuren rood (eerste klasse) en blauw (tweede klasse) toe te passen in het interieur.
Tof, net God weet hoeveel ICRm bakken okergeel gemaakt, nou moeten de Koplopers BLAUW worden om de herkenbaarheid te vergroten

ZULKE debielen werken daar
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zaterdag 21 oktober 2006 @ 15:08:50 #27
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_42863238
Wat een troep gisteren rond Utrecht...

* Erasmo moest gisteren met de van Den Helder naar Deventer

Rijdt de trein naar Nijmegen maar tot aan Adam CS zodat ik niet in Duivendrecht kan overstappen Gelukkig maakte het geen bal uit omdat ik toch in Amsterdam de zelfde trein kon nemen
Komt alles mooi goed dacht, blijft vervolgens de trein in Amersfoort staan waardoor ik toch mijn bus mis
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 21 oktober 2006 @ 15:11:33 #28
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42863289
jankebalk, dan had je toch over Amf gekund? Was er iig een stuk minder aan de hand geweest
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_42871246
quote:
Op zaterdag 21 oktober 2006 15:11 schreef Dr_Flash het volgende:
jankebalk, dan had je toch over Amf gekund? Was er iig een stuk minder aan de hand geweest
moauw
pi_42874962
Hier wat foto's van dinsdag 17-10-06, de dag dat er 3 GTW's aan elkaar gekoppeld stonden op spoor 7b (en de 10228 stond erachter Geen Dienst):
(Copyright is van mezelf)


GTW 305

GTW 304+305

Instap van de GTW (foto is helaas bewogen)

Openstaande deuren. Je hoort een piep (en een rood licht gaat knipperen) als ze gesloten worden.

GTW 303-304-305 staan aan elkaar gekoppeld, 9 bakken in totaal

DH1 3115

2 GTW's gekoppeld aan elkaar

DH-2 3224 heeft als trein vanuit Baflo gereden, en werd daarna ingezet op Groningen-Nieuweschans

DH-2 3221+3108 (3108 niet te zien) als stoptrein uit Winschoten. Deze gingen daarna naar het emplacement.
Deze trein kwam op spoor 6b aan, ipv 1b
pi_42875171
quote:
Op zaterdag 21 oktober 2006 23:27 schreef Wadloper het volgende:
DH-2 3224 heeft als trein vanuit Baflo gereden
Als trein? Hoe durft ie! Volgende keer moet ie gewoon weer als metro rijden hoor, of desnoods als tram
pi_42875956

Je begrijpt me wel (hoop ik )
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 22 oktober 2006 @ 00:17:37 #33
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42876105
bus rijdn schijnt ook best tof te zijn
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_42876127
quote:
Op zondag 22 oktober 2006 00:17 schreef Dr_Flash het volgende:
bus rijdn schijnt ook best tof te zijn
Klopt, dat deed ik met mn OV jaarkaart. Door heel nederland met de bus
pi_42879935
Mooie foto's wadloper. Donderdag stonden de drie GTW's op het middenspoor te wachten voor het rooie voor een rit naar Nieuweschans. De hele trein echt stampvol met Voith-personeel.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  zondag 22 oktober 2006 @ 10:36:11 #36
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_42880216
quote:
Op zaterdag 21 oktober 2006 15:11 schreef Dr_Flash het volgende:
jankebalk, dan had je toch over Amf gekund? Was er iig een stuk minder aan de hand geweest
Dat deed ik, het ging juist goed tot aan Amersfoort


Btw, laatst een ongelukje gebeurd in Tilburg? Bord hangt helemaal scheef...

pi_42881423
quote:
Op zondag 22 oktober 2006 09:53 schreef vw_caddy het volgende:
Mooie foto's wadloper. Donderdag stonden de drie GTW's op het middenspoor te wachten voor het rooie voor een rit naar Nieuweschans. De hele trein echt stampvol met Voith-personeel.
Dank je
Ja, hoorde van iemand dat ze in Zuidbroek weer stonden te wachten, volgens mij om weer terug te gaan naar Groningen
Misschien zie ik ze dinsdag nog wel
pi_42881433
quote:
Op zondag 22 oktober 2006 10:36 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Dat deed ik, het ging juist goed tot aan Amersfoort


Btw, laatst een ongelukje gebeurd in Tilburg? Bord hangt helemaal scheef...

[afbeelding]
Hehe, die hangt wel erg scheef
pi_42882555
Amsterdam Zuid/WTC heet vanaf de nieuwe drgl alleen nog maar Amsterdam Zuid
Amsterdam Bijlmer heet vanaf dan Amsterdam Bijlmer Arena
  zondag 22 oktober 2006 @ 13:12:41 #40
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_42882928
Iets betere foto ervan overdag gemaakt:



En een tijdje geleden ook nog wat foto's Enschede-Dortmund:



pi_42892284
quote:
Op zondag 22 oktober 2006 10:36 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Dat deed ik, het ging juist goed tot aan Amersfoort


Btw, laatst een ongelukje gebeurd in Tilburg? Bord hangt helemaal scheef...

[afbeelding]
haha, ik denk: "hé in tilburg hangt ook zo'n bord er een beetje scheef bij"
Xbox live: Nathan Six
Hattrick: The Yanks
  zondag 22 oktober 2006 @ 18:16:25 #42
86072 thatsme
and That's you!
pi_42893298
hee die trein heb ik vandaag ook in enschede zien staan!
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_42899400
DIT telt ook

  Heeft over alles een mening 2022 zondag 22 oktober 2006 @ 21:19:57 #44
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42899460
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 22 oktober 2006 @ 22:39:38 #45
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42902493
quote:
Op zondag 22 oktober 2006 21:18 schreef Zug-Chef het volgende:
DIT telt ook

[afbeelding]
Dit telt heul nie!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42902727
Ja maar maar liefst 9 hebben ook een station !
pi_42904136
Oh, gaan we zo beginnen

  maandag 23 oktober 2006 @ 08:24:54 #48
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42909781
Ik krijg echt een ver van mijn bed idee van die bordjes...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 23 oktober 2006 @ 09:37:05 #49
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42910464
ey bok eens op hier met die onzin

TREINENtopic is dit ja
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 23 oktober 2006 @ 10:15:40 #50
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42911071


Zoiets, Flets?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 23 oktober 2006 @ 10:16:42 #51
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42911087
Om mee te beginnen dan he?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_42911460
quote:
Op zondag 22 oktober 2006 21:18 schreef Zug-Chef het volgende:
DIT telt ook

[afbeelding]
En dan Dieren vergeten . Oohj oohj .
  maandag 23 oktober 2006 @ 10:39:53 #53
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42911512
quote:
Op maandag 23 oktober 2006 10:16 schreef Dr_Flash het volgende:
Om mee te beginnen dan he?
't Lijkt me het einde!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42911657
quote:
Op maandag 23 oktober 2006 10:36 schreef Brembo het volgende:

[..]

En dan Dieren vergeten . Oohj oohj .
Naja vergeten, vergeten.... Ik ben m niet tegengekomen vanuit de bus toen ik daar was
  maandag 23 oktober 2006 @ 21:08:34 #55
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42912794
Nu de Koplopers steeds vaker worden ingezet in stroptreindiensten (zoals de 8.04 van Rotterdam naar Den Haag, 1 ICM-4), is het ook tijd om het livrei wat aan te passen:



Door collega gevonden op Beneluxspoor.net.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42912814
met afstand de mooiste trein die er rijd in Nederland. en dit is al helemaal een plaatje
Xbox live: Nathan Six
Hattrick: The Yanks
pi_42912824
wat doet doen die matten tussen de sporen waar de braklopers staan daar op groningen CS ?

heb evt een telefoon foto
  maandag 23 oktober 2006 @ 21:43:34 #58
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42912916
quote:
Op maandag 23 oktober 2006 21:40 schreef Ou-Tannu het volgende:
wat doet doen die matten tussen de sporen waar de braklopers staan daar op groningen CS ?

heb evt een telefoon foto
De olie opvangen die uit die ranzige krengen lekt!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42913025
quote:
Op maandag 23 oktober 2006 21:43 schreef Duvel het volgende:

[..]

De olie opvangen die uit die ranzige krengen lekt!


serieus?
  maandag 23 oktober 2006 @ 22:25:22 #60
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42913080
quote:
Op maandag 23 oktober 2006 21:55 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]



serieus?
Volgens mij wel ja...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42913204
LOL dan :/


STOM *CENSUUR* forum atm
  Redactie Frontpage / Sport maandag 23 oktober 2006 @ 22:36:38 #62
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42913351
@ wadloper: Mooie foto's.

Vanochtend weer wat problemen gehad tussen Leeuwarden en Groningen. De buffels 3447 en 3449 hadden geen zin om vandaag aan elkaar vast te zitten. Daarom is de 3449 maar in Leeuwarden achter gebleven en is de 3447 vertrokken met +15.
Altijd onderweg naar het avontuur
  woensdag 25 oktober 2006 @ 10:41:37 #63
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42914574
quote:
Op maandag 23 oktober 2006 22:36 schreef Peterselieman het volgende:
@ wadloper: Mooie foto's.

Vanochtend weer wat problemen gehad tussen Leeuwarden en Groningen. De buffels 3447 en 3449 hadden geen zin om vandaag aan elkaar vast te zitten. Daarom is de 3449 maar in Leeuwarden achter gebleven en is de 3447 vertrokken met +15.
Dat noemen we nou bindingsangst!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42914703
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 10:41 schreef Duvel het volgende:

[..]

Dat noemen we nou bindingsangst!


Gister voor het eerst naar Utrecht geweest, jonge jonge, wat komt er soms veel materieel langs!
En ik maar pennen
Maar heb ook wat foto's kunnen maken (ook nog in Zwolle), zoek de leukste uit, en die komen een van dezer dagen online
pi_42914980
woei, daar waren we weer.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  woensdag 25 oktober 2006 @ 11:06:44 #66
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42915249
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 10:47 schreef Wadloper het volgende:

[..]



Gister voor het eerst naar Utrecht geweest, jonge jonge, wat komt er soms veel materieel langs!
En ik maar pennen
Maar heb ook wat foto's kunnen maken (ook nog in Zwolle), zoek de leukste uit, en die komen een van dezer dagen online
Serieus, was je nog nooit op station Utrecht geweest? Dan was het wel even wennen denk ik!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 25 oktober 2006 @ 11:11:00 #67
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42915405
Helemaal fijn is het als je op het perron in Utrecht staat en er komt een goederentrein langs, die even moet remmen voordat ie verder kan

Dan mag je wel gehoorbeschermers op hebben.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42915758
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 11:06 schreef Duvel het volgende:

[..]

Serieus, was je nog nooit op station Utrecht geweest? Dan was het wel even wennen denk ik!
Serieus, gister was het voor het eerst
Wou al veel langer, maar kon steeds niet, maar gister ben ik gegaan

En het was echt even wennen, Groningen is er niets bij, want in Utrecht vertrekken gelijktijdig verschillende treinen

@Peterselie:
Er kwam gister wel 1 door, maar die mocht doorrijden, gelukkig geen gehoorbeschermers nodig gehad. Had weleens 1 in Groningen gehoord, echt erg geluid
  woensdag 25 oktober 2006 @ 11:23:29 #69
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42915886
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 11:20 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Serieus, gister was het voor het eerst
Wou al veel langer, maar kon steeds niet, maar gister ben ik gegaan

En het was echt even wennen, Groningen is er niets bij, want in Utrecht vertrekken gelijktijdig verschillende treinen
OK, grappig dat je dat zo ziet. Ik werk meer dan vijf jaar in de buurt van het station, en kom hier altijd per trein. Voor mij is het dus niet echt bijzonder meer...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42916582
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 11:23 schreef Duvel het volgende:

[..]

OK, grappig dat je dat zo ziet. Ik werk meer dan vijf jaar in de buurt van het station, en kom hier altijd per trein. Voor mij is het dus niet echt bijzonder meer...
Dat begrijp ik
Als ik ergens te vaak kom met de trein, is het voor mij ook heel gewoon zeg maar, omdat je eraan gewend raakt
Maar heb gister zeker een leuke dag gehad
pi_42916812
Wat mij laatst opvalt is dat de knipperlichten van de spoorbomen veel sneller knipperen dan eerst. Is dat een proef ofzo? Omdat het meer opvalt?
pi_42917495
Heb ik ProRail niet over gehoord. Wel weet ik dat je met die led'jes een veel hogere frequentie kan halen, dus best mogelijk.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  woensdag 25 oktober 2006 @ 12:28:51 #73
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42917975
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 11:51 schreef Mathijz het volgende:
Wat mij laatst opvalt is dat de knipperlichten van de spoorbomen veel sneller knipperen dan eerst. Is dat een proef ofzo? Omdat het meer opvalt?
Kan het zo zijn dat het misschien zo lijkt? Ik weet niet of de regels hiervoor veranderd zijn, maar er worden nu wel meer led-verlichting toegepast, waardoor er geen nagloeien meer is van de lampen. Wellicht lijkt het daardoor dat ze sneller knipperen.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42918715
weekendkaartje is toch geldig op vrijdag vanaf 19:00?
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 25 oktober 2006 @ 13:01:15 #75
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42919079
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 12:28 schreef Duvel het volgende:
Kan het zo zijn dat het misschien zo lijkt? Ik weet niet of de regels hiervoor veranderd zijn, maar er worden nu wel meer led-verlichting toegepast, waardoor er geen nagloeien meer is van de lampen. Wellicht lijkt het daardoor dat ze sneller knipperen.
Nee, ik heb idd ook gehoord dat ze van 45 keer per minuut naar 90 keer per minuut gegaan zijn, omdat daar een meer waarschuwend signaal van uit gaat. Waar ik dat gehoord heb? Geen idee, zal wel bij OHIH vandaan komen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_42919276
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 12:51 schreef Alexxxxx het volgende:
weekendkaartje is toch geldig op vrijdag vanaf 19:00?
staat er toch op! :p
pi_42919304
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:01 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Nee, ik heb idd ook gehoord dat ze van 45 keer per minuut naar 90 keer per minuut gegaan zijn, omdat daar een meer waarschuwend signaal van uit gaat. Waar ik dat gehoord heb? Geen idee, zal wel bij OHIH vandaan komen
vond t LED verhaal al krom

de nieuwe spoorbomen knipperen idd sneller dan de ouderen,
pi_42919316
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 12:51 schreef Alexxxxx het volgende:
weekendkaartje is toch geldig op vrijdag vanaf 19:00?
dacht dat het 12 uur was. Weekend retour is vanaf 19:00 dacht ik. Overigens staat het aan de achterkant van je ov kan het zo snel op ib-groep.nl niet vinden. Overigens heb ik een weekkaart waar ik maar heel weinig gebruik van maak geen tijd enzo
pi_42919364
heb je trouwens aangemeld voor ovl.
krijg alleen geen mailtje terug
pi_42919415
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:01 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Nee, ik heb idd ook gehoord dat ze van 45 keer per minuut naar 90 keer per minuut gegaan zijn, omdat daar een meer waarschuwend signaal van uit gaat. Waar ik dat gehoord heb? Geen idee, zal wel bij OHIH vandaan komen
Komt bij OHIH vandaan inderdaad, had het daar ook gelezen
pi_42919511
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:10 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Komt bij OHIH vandaan inderdaad, had het daar ook gelezen
wel 1,5 hz
pi_42919579
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:06 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

staat er toch op! :p
ja dan moek m eerst kopen
pi_42919605
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:07 schreef Willy84 het volgende:

[..]

dacht dat het 12 uur was. Weekend retour is vanaf 19:00 dacht ik. Overigens staat het aan de achterkant van je ov kan het zo snel op ib-groep.nl niet vinden. Overigens heb ik een weekkaart waar ik maar heel weinig gebruik van maak geen tijd enzo
OV-jaarkaart IB-groep

Ik bedoel de weekendretour van de NS
pi_42919751
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:15 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

OV-jaarkaart IB-groep
zijn mijn vrienden hoor
pi_42920041
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:19 schreef Willy84 het volgende:

[..]

zijn mijn vrienden hoor
Totdat je je kaart een dag te laat inlevert.
pi_42920200
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:28 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Totdat je je kaart een dag te laat inlevert.
ben net met mijn eerste jaar begonnen. Dus kan nog wat jaartjes vooruit
daar komt bij dat ik een zeer net burger ben en me netjes aan de regels houd
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 25 oktober 2006 @ 13:33:46 #87
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42920221
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:33 schreef Willy84 het volgende:

daar komt bij dat ik een zeer net burger ben en me netjes aan de regels houd
Zulke mensen horen niet op Fok
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_42920222
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:33 schreef Willy84 het volgende:

[..]

ben net met mijn eerste jaar begonnen. Dus kan nog wat jaartjes vooruit
daar komt bij dat ik een zeer net burger ben en me netjes aan de regels houd
Maar wel zogenaamd je OV kaart verliezen?
pi_42920250
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:33 schreef Willy84 het volgende:

[..]

ben net met mijn eerste jaar begonnen. Dus kan nog wat jaartjes vooruit
daar komt bij dat ik een zeer net burger ben en me netjes aan de regels houd
Ik hield me ook netjes aan de regels, maar heb mn kaart te laat ingeleverd doordat ik verkeerd ingelicht werd door mn school ovde rde einddatum van n opleiding.


Gelukkig heb ik die twee weken dat ik de kaart onterecht had aardig meer reiskosten gedekt dan de hoogte van de boete
pi_42920269
En nou weet ik nog net hoe laat we vrijdag kunnen vertrekken ja!
pi_42920355
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:33 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Zulke mensen horen niet op Fok
Fok is een broedplaats van criminele activiteiten en zal dus gesloten moeten worden.
De subjectieve en de objectieve veiligheidsbeleving zullen als gewoonlijk wel niet gelijk zijn.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 25 oktober 2006 @ 13:39:45 #92
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42920401
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:35 schreef Alexxxxx het volgende:
En nou weet ik nog net hoe laat we vrijdag kunnen vertrekken ja!
zeven uur, kuttekop
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 25 oktober 2006 @ 13:40:42 #93
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42920432
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:38 schreef Willy84 het volgende:

Fok [..] zal dus gesloten moeten worden.
God wat zal dat een verschil maken he? We zijn net 2 dagen gesloten geweest, en de wereld draaide gewoon door
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_42920484
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:40 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

God wat zal dat een verschil maken he? We zijn net 2 dagen gesloten geweest, en de wereld draaide gewoon door
ik zat de godsganse dag op F5 te drukken
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 25 oktober 2006 @ 13:42:26 #95
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42920490
En nu al weer baggeren in topics
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42920614
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:42 schreef Peterselieman het volgende:
En nu al weer baggeren in topics
laten we back ontopic komen
wie kan me vertellen wat die 10 blauwe rijtuigen van de NS gaan doen op Dijksgracht? Zijn er plannen voor ? Iemand een idee
pi_42920721
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:39 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

zeven uur, kuttekop
Dank je wel schat
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 25 oktober 2006 @ 13:58:57 #98
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42920850
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:50 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Dank je wel schat
Word je hitsig van he, vieze praat

Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 25 oktober 2006 @ 14:36:25 #99
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42921852
Ga eens weg richting KPD of eventueel R&P!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42922217

Mat 64 in Zwolle

SGMm in Utrecht

Loc 1732 in Utrecht

Mat 64 met een beschadiging aan de kop, ook in Utrecht

SGMm komt aan in Utrecht
  woensdag 25 oktober 2006 @ 16:49:48 #101
86072 thatsme
and That's you!
pi_42926224
quote:
Op maandag 23 oktober 2006 21:08 schreef Duvel het volgende:
Nu de Koplopers steeds vaker worden ingezet in stroptreindiensten (zoals de 8.04 van Rotterdam naar Den Haag, 1 ICM-4), is het ook tijd om het livrei wat aan te passen:

[afbeelding]

Door collega gevonden op Beneluxspoor.net.

Ik vind hem mooi zo in het nieuwe plaatje passen
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_42926813
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 13:50 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Dank je wel schat
Kom je nog een beetje weg uit Lw met de werkzaamheden daar?

De ICM met de vlaflip-kleuren is gemaakt door dhr. Spilt volgens mij.

[ Bericht 5% gewijzigd door vw_caddy op 25-10-2006 18:42:49 ]
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 25 oktober 2006 @ 17:11:55 #103
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42926905
Ik hoor net dat hij SPILT heet.

En dat hij het helemaal niet leuk vindt om "Split" genoemd te worden.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 25 oktober 2006 @ 17:14:47 #104
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42926987
Je hebt gelijk Fles

Het was me nooit opgevallen
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 25 oktober 2006 @ 17:45:51 #105
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42927855
Voor de Alles-met-wielen-fapperts dan nog even

De foto's van de afgelopen vakantie. Geen nummers opgeschreven, die blijken uit de foto, of niet.





















Oh ja, dit zijn de Locs
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 25 oktober 2006 @ 17:46:15 #106
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42927872
Is die van Nico Spilt? Leuk, stond niet op de foto, mijn excuses aan de heer Spilt voor het ontbreken van de bronvermelding dan!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 25 oktober 2006 @ 17:50:12 #107
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42927992
En hier de EMUutjes.....

































Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 25 oktober 2006 @ 17:51:28 #108
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42928020
Waarschuwing over allergene stoffen: Ondanks dat aan dit product de grootst mogelijke zorg besteed is, is het mogelijk dat er af en toe een DMUutje tussen zit
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 25 oktober 2006 @ 17:55:25 #109
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42928123
En de restjes. Zit van alles tussen. DMUutjes, shuntertjes, goederenbakjes, werkmeuk, kijk maar





















Zo, dat was het. Ik heb stiekem met je gedanst

Ik hoop dat je het leuk vond
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 25 oktober 2006 @ 18:01:33 #110
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42928296
Mooie foto's Fles
Altijd onderweg naar het avontuur
  woensdag 25 oktober 2006 @ 18:15:12 #111
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42928673
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 22:31 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Arriva? sinds waneer rijden die op utrecht joh?
Arriva rijdt al een paar jaar op Utrecht hoor, alleen niet met de trein.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_42928690
Ik vond het leuk. Ik hou wel van stiekem
  woensdag 25 oktober 2006 @ 18:15:47 #113
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42928691
Hier nog wat plaatjes van de vernieuwde lettergrootte van de CTA's te Amf:



En de verlening van het perron te Wv, waarmee het geschikt wordt gemaakt voor 12 bakken ipv 10.

"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_42929509
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 17:11 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik hoor net dat hij SPILT heet.

En dat hij het helemaal niet leuk vindt om "Split" genoemd te worden.
arrrrrg, haal ik altijd door elkaar.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 25 oktober 2006 @ 19:02:09 #115
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42930037
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 18:15 schreef MREn het volgende:
Hier nog wat plaatjes van de vernieuwde lettergrootte van de CTA's te Amf:
En verder
De rest paste er niet meer op
quote:
En de verlening van het perron te Wv, waarmee het geschikt wordt gemaakt voor 12 bakken ipv 10.
Gw zal waarschijnlijk eenzelfde verlenging ondergaan
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42930934
Dan moesten ze die IC naar Lw naar niet ombouwen naar stopper. * vw_caddy is blij dat de 500 tussen Gn-Zl nog een volwaardige IC is.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 25 oktober 2006 @ 19:53:22 #117
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42931602
De vleugeltrein 10500 is ook nog een volwaardige IC, tenminste in 2007 nog.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42931687
10500 heeft Swk en Hr als stoplocatie, de 500 Asn. Ik dacht dat de 500 ook overal stopte tussen Lw-Zl, ben ik in de war zeker.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 25 oktober 2006 @ 20:06:54 #119
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42932094
Kan gebeuren toch?
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42932395
Uiteraard.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_42934560
Leuke foto's Fles !!!
pi_42934805
Wat is trouwens het idee van de perron verlenging van spoor 18 & 19 op utrecht CS? Was Spoor 15 voorheen het langste, 18 & 19 wordt nu zeker een 50 wellicht100 meter langer. (afstanden schatten is niet mijn sterkste kant) Dat wordt wel heel lang, en ik vind het nu al ellende als ik naar spoor 15b moet voor mijn trein naar houten. Als ik dan te ver ben doorgelopen in den haag en deze trein wat laat is dan mis ik mijn aansluiting omdat ik zo'n end moet omopen.
  woensdag 25 oktober 2006 @ 21:30:54 #123
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42935051
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 19:02 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

En verder
De rest paste er niet meer op
[..]

Gw zal waarschijnlijk eenzelfde verlenging ondergaan
Denk het wel, aangezien Wv en Hr er alleen dinsdag uit lagen, en Gw en Ak wo/do.

Eens kijken of er vanaf december echt met 10+ bakken gereden gaat worden, ik zie er nu al zelden meer dan 8, hoewel dat in de spits wel wat krapjes is. Wellicht een voorzorgsverlenging omdat je voor 10 bakken een harde 3+3+4 nodig hebt, en geen viertjes in diensten van drietjes wilt hebben.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_42935174
Lekker dagje foto's maken van de 614, Dosto's, 111 en verschillende goederenloks met voornamelijk autotransport....



















Oftewel, hier was het WEL mooi weer

De rest staat hier: http://www.spoorvinder.tk


Morgen naar Emmerich Waar het 25 graden en zonnig gaat worden
  woensdag 25 oktober 2006 @ 21:34:55 #125
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42935193
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 21:23 schreef Fixers het volgende:
Wat is trouwens het idee van de perron verlenging van spoor 18 & 19 op utrecht CS? Was Spoor 15 voorheen het langste, 18 & 19 wordt nu zeker een 50 wellicht100 meter langer. (afstanden schatten is niet mijn sterkste kant) Dat wordt wel heel lang, en ik vind het nu al ellende als ik naar spoor 15b moet voor mijn trein naar houten. Als ik dan te ver ben doorgelopen in den haag en deze trein wat laat is dan mis ik mijn aansluiting omdat ik zo'n end moet omopen.
Die trein naar Htn stopt toch bijna altijd mooi in het midden van het perron bij de trappen? En dat ding is toch een groot deel van de dag perronvullend

Lange perrons zijn altijd handiger: je kan ook lange treinen kwijt bij verstoringen, je kan huidige treine verlengen, je kan twee treinen binnen nemen (zoals op Asd dat meer een dubbel kopstation is dan een doorgaand station).
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  woensdag 25 oktober 2006 @ 21:36:47 #126
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42935265
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  woensdag 25 oktober 2006 @ 22:00:40 #127
143462 Battlefan
Pardon? PARDON?!
pi_42936150
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 21:34 schreef MREn het volgende:

[..]

Die trein naar Htn stopt toch bijna altijd mooi in het midden van het perron bij de trappen? En dat ding is toch een groot deel van de dag perronvullend
Het begin staat bij de trappen, het einde staat richting de leidscheveer tunnel (of hoe die als tunnel vermomde bunker ook mag heten).
Here you leave today and enter the world of yesterday, tomorrow and fantasy
- Walt Disney
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 25 oktober 2006 @ 22:34:06 #128
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42937279
Die gele sjit zijn dat omgebouwde railbussen of zo?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_42939509
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 22:34 schreef Dr_Flash het volgende:
Die gele sjit zijn dat omgebouwde railbussen of zo?
daar lijkt het wel op
  donderdag 26 oktober 2006 @ 09:04:20 #130
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42944537
Ach, in Nederland bouwen we motorPosten om tot meettrein, dus zo raar is het niet!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 26 oktober 2006 @ 09:33:12 #131
34813 Jerommeke.nl
Jorasho.nl zul je bedoelen.
pi_42944953
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 16:49 schreef thatsme het volgende:

[..]

[afbeelding]
Ik vind hem mooi zo in het nieuwe plaatje passen
alleen is dit toch een intercity op zwolle, waarschijnlijk?
pi_42945275
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 21:34 schreef MREn het volgende:

[..]

Die trein naar Htn stopt toch bijna altijd mooi in het midden van het perron bij de trappen? En dat ding is toch een groot deel van de dag perronvullend
Meestal wel maar zo af en toe hebben ze het treintje dat overdag pendelt tussen Geldermalsen en Uitrecht op 15b staan.
quote:
Lange perrons zijn altijd handiger: je kan ook lange treinen kwijt bij verstoringen, je kan huidige treine verlengen, je kan twee treinen binnen nemen (zoals op Asd dat meer een dubbel kopstation is dan een doorgaand station).
Ik zie wel wat je daar bedoelt, maar voor normaal dagelijks gebruik lijkt mij het niet echt practisch. Als je van bijvoorbeeld 12b naar 15b moet in de spits moet je al doorlopen, jezelf door de mensenmassa heen wurmend. Aan die zuidzijde van Utrecht moeten ze toch al iets bedenken, dat trucje met die extra roltrap omhoog gebruiken ze volgens mij ook al niet meer.
  donderdag 26 oktober 2006 @ 11:03:36 #133
86072 thatsme
and That's you!
pi_42946791
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 09:33 schreef Jerommeke.nl het volgende:

[..]

alleen is dit toch een intercity op zwolle, waarschijnlijk?
Ik zou gaan voor Amsterdam CS!
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_42947143
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 16:49 schreef thatsme het volgende:

[..]

[afbeelding]
Ik vind hem mooi zo in het nieuwe plaatje passen
Ik vind hem mooi
  donderdag 26 oktober 2006 @ 11:41:01 #135
34813 Jerommeke.nl
Jorasho.nl zul je bedoelen.
pi_42947794
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 11:03 schreef thatsme het volgende:

[..]

Ik zou gaan voor Amsterdam CS!
ik niet. vanaf daar vertreken geen gekoppelde treinen naar én den haag én rotjeknor

oke, ik was nog niet wakker, iemand zit me te truccen
pi_42949966
Geknapte bovenleiding bij Schiphol. Treinverkeer ligt op z'n gat daar.
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 26 oktober 2006 @ 13:20:19 #137
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42950869
toffigheid ja.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 26 oktober 2006 @ 13:23:42 #138
86072 thatsme
and That's you!
pi_42950952
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 11:41 schreef Jerommeke.nl het volgende:

[..]

ik niet. vanaf daar vertreken geen gekoppelde treinen naar én den haag én rotjeknor

oke, ik was nog niet wakker, iemand zit me te truccen
die laatste ik had niet alleen de koploper wat gefotosjopt maar ook de CTA bak vervangen door iets nieuws, de cta bak komt van amersfoort
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_42953370
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 21:23 schreef Fixers het volgende:
Wat is trouwens het idee van de perron verlenging van spoor 18 & 19 op utrecht CS? Was Spoor 15 voorheen het langste, 18 & 19 wordt nu zeker een 50 wellicht100 meter langer. (afstanden schatten is niet mijn sterkste kant) Dat wordt wel heel lang, en ik vind het nu al ellende als ik naar spoor 15b moet voor mijn trein naar houten. Als ik dan te ver ben doorgelopen in den haag en deze trein wat laat is dan mis ik mijn aansluiting omdat ik zo'n end moet omopen.
Dat perron loopt idd helemaal door to waar vroeger het postperron lag, geen idee wat ze er mee willen, er rijden in nderland helemaal geen treinen die zo lang zijn.
pi_42953708


STADSKANAAL - Een aantal vrijwilligers dreigt zich af te splitsen van Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal.

De vrijwilligers kochten vorig jaar, zonder medeweten van het bestuur van de STAR, twee locomotieven. Ze vreesden het eind van de STAR, omdat de twee aanwezige stoomlocomotieven aan het eind van hun Latijn zijn.

Het bestuur van de STAR zegt nog in gesprek te zijn met de vrijwilligers en hoopt niet dat ze zich afsplitsen.

bron RTV Noord
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 26 oktober 2006 @ 15:22:17 #141
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42954689
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 13:23 schreef thatsme het volgende:

[..]

die laatste ik had niet alleen de koploper wat gefotosjopt maar ook de CTA bak vervangen door iets nieuws, de cta bak komt van amersfoort
Mooi gesoept
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42957468
Hoe kan je een bovenleiding kapot trekken
Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 26 oktober 2006 @ 16:49:56 #143
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42957816
Met een kromme / afgebroken stroomafnemer?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 26 oktober 2006 @ 16:56:25 #144
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42958038
Met een te hoge vrachtwagen
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 26 oktober 2006 @ 17:10:47 #145
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42958524
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 16:39 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
Hoe kan je een bovenleiding kapot trekken
Op veel manieren, defect schuitje op de stroomafnemer (IRM is daar erg goed in), maar ook zooi in de bovenleiding helpt mee met er achter blijven haken.

De optie vrachtwagen sluit ik wat Schiphol betreft even uit
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_42958922
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 17:10 schreef MREn het volgende:

[..]

Op veel manieren, defect schuitje op de stroomafnemer (IRM is daar erg goed in), maar ook zooi in de bovenleiding helpt mee met er achter blijven haken.

De optie vrachtwagen sluit ik wat Schiphol betreft even uit
Wat raakt er zo defect aan dat het een koperenkabel kapot trekt? Het is een metalen beugel op een pantograafpoot.

Vrachtwagen zou nog best kunnen overigens volgens mij staat er bij de aansluiting naar de ADSL HSL nog genoeg werkmaterieel wat zou kunnen blijven hangen in een leiding.

[ Bericht 0% gewijzigd door Fixers op 26-10-2006 17:23:17 (die typo was gewoon te mooi om weg te halen.) ]
  donderdag 26 oktober 2006 @ 18:09:04 #147
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42960196
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 17:22 schreef Fixers het volgende:

[..]

Wat raakt er zo defect aan dat het een koperenkabel kapot trekt? Het is een metalen beugel op een pantograafpoot.
Neem even het worst-case geval: de draad raakt verstrikt in een IC die met 140 voorbij raast. Het kan zo gebeuren dat dan de draad over een kilometer of 3 kapot wordt getrokken, en ook span- en voedingsdraden erbij. Met wat pech nog een paar scheve portalen er bij...
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 26 oktober 2006 @ 18:47:15 #148
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42961104
En met het repareren van de schade zijn ze nog wel even zoet dan
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 26 oktober 2006 @ 19:01:40 #149
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_42961511
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 18:47 schreef Peterselieman het volgende:
En met het repareren van de schade zijn ze nog wel even zoet dan
Als dat aan de hand is wel..en zoiets zal het wel zijn, het is immers al vanaf 11 uur aan de gang.

Maar op een paar omgeleide series en ingekorte 3500 na rijdt alles weer.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_42965391
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 14:52 schreef verzameldirk het volgende:



STADSKANAAL - Een aantal vrijwilligers dreigt zich af te splitsen van Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal.

De vrijwilligers kochten vorig jaar, zonder medeweten van het bestuur van de STAR, twee locomotieven. Ze vreesden het eind van de STAR, omdat de twee aanwezige stoomlocomotieven aan het eind van hun Latijn zijn.

Het bestuur van de STAR zegt nog in gesprek te zijn met de vrijwilligers en hoopt niet dat ze zich afsplitsen.

bron RTV Noord
Hmmm interessant, en vreemd verhaal.... Ik ken iemand die daar ook vrijwilliger is, ik zal eens poolsen whats going on
pi_42965568
Een dagje schraalheid in Emmerich (toch? )


Je kan zeggen wat je wil... maar schoon en netjes ziet het hier er dus WEL uit


























De rest staat op http://www.spoorvinder.tk


pi_42966242
Gister op Asd Centraal:
Op spoor 8b vertrekt altijd de ic Noord/Oost.
Om 17:36 stonden er 2 stellen totaal 6 bakken.
De trein zat gewoon zo val dat de conducteur
zei dat de mensen die later kwamen en er dus niet meer bij pasten
de volgende maar moesten nemen. Alle plaatsen waren gewoon bezet
en tot in het gangpad van de 1e klasse stond het gewoon vol.
(normaal zijn er in de spits 7 bakken geloof ik)
en bovenstaande heb ik dus al vaker gezien. Schandalig dat de NS er niks aan doet!
Dat wou ik ff kwijt
pi_42966707
Tja, moet je maar eerder naar het station gaan en daar staan zodra de IC aankomt... Dan heb je ook een goede plek... Simpel... Al dat domme volk wat op t laatst nog aan komt rennen en dan ook nog (amsterdamse perronsituatie in het oog nemend) in de achterste bak stapt, tja dan krijg je overvolle situaties...
pi_42966795
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 21:28 schreef Willy84 het volgende:
Gister op Asd Centraal:
Op spoor 8b vertrekt altijd de ic Noord/Oost.
Om 17:36 stonden er 2 stellen totaal 6 bakken.
De trein zat gewoon zo val dat de conducteur
zei dat de mensen die later kwamen en er dus niet meer bij pasten
de volgende maar moesten nemen. Alle plaatsen waren gewoon bezet
en tot in het gangpad van de 1e klasse stond het gewoon vol.
(normaal zijn er in de spits 7 bakken geloof ik)
en bovenstaande heb ik dus al vaker gezien. Schandalig dat de NS er niks aan doet!
Dat wou ik ff kwijt
de trein zwolle-roosendaal is altijd even lang, spits of niet en altijd zit hij vol, maar in de spits is het echt te belachelijk voor woorden. vooral op het traject den bosch - tilburg en nijmegen - arnhem
Xbox live: Nathan Six
Hattrick: The Yanks
  donderdag 26 oktober 2006 @ 21:44:44 #156
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_42966881
En dan kom je er dus achter wat het nut van een doorloopkop is...
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 26 oktober 2006 @ 21:49:57 #157
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42967122
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 21:44 schreef Erasmo het volgende:
En dan kom je er dus achter wat het nut van een doorloopkop is...
Zeker, maar na Amersfoort zijn de meeste problemen met die trein wel voorbij. Als de trein Leeuwarden nadert, zit er namelijk bijna niemand meer in
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42967201
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 21:42 schreef Yankee_One het volgende:

[..]

de trein zwolle-roosendaal is altijd even lang, spits of niet en altijd zit hij vol, maar in de spits is het echt te belachelijk voor woorden. vooral op het traject den bosch - tilburg en nijmegen - arnhem
Volgende dienstregeling rijdt er iig standaard 2x per uur een extra trein tussen Den Bosch en Tilburg...
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 26 oktober 2006 @ 21:55:50 #159
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42967377
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 21:40 schreef Zug-Chef het volgende:
Tja, moet je maar eerder naar het station gaan en daar staan zodra de IC aankomt... Dan heb je ook een goede plek... Simpel... Al dat domme volk wat op t laatst nog aan komt rennen en dan ook nog (amsterdamse perronsituatie in het oog nemend) in de achterste bak stapt, tja dan krijg je overvolle situaties...
Wat een lulkoek zeg

Laat ze gewoon 12 bakken rijden, desnoods de helft in Amf afkoppelen of zo
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_42967520
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 21:42 schreef Yankee_One het volgende:

[..]

de trein zwolle-roosendaal is altijd even lang, spits of niet en altijd zit hij vol, maar in de spits is het echt te belachelijk voor woorden. vooral op het traject den bosch - tilburg en nijmegen - arnhem
van zwolle naar zutphen is in de ochtendspits ook een crime
bye
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 26 oktober 2006 @ 22:04:18 #161
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42967712
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 21:55 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Wat een lulkoek zeg

Laat ze gewoon 12 bakken rijden, desnoods de helft in Amf afkoppelen of zo
Ik weet nog wel een paar Olympische koplopers te staan. Ze hebben als het goed is de afgelopen dagen geen meter gereden

Morgen kun je ze weer in actie verwachten.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42967973
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 21:59 schreef Petre het volgende:

[..]

van zwolle naar zutphen is in de ochtendspits ook een crime
Vanmorgen kon je iig wel een kanon afschieten zonder iemand te raken, met die drukte viel het wel mee....
pi_42968069
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 21:49 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Zeker, maar na Amersfoort zijn de meeste problemen met die trein wel voorbij. Als de trein Leeuwarden nadert, zit er namelijk bijna niemand meer in
Mwah ook lulkoek natuurlijk... Ga maar eens een onderzoek houden hoeveel mensen er uitstappen in Lw Dat zijn er best veel hoor. Bussen reden ook af en aan vandaag tussen Hrv en Lw..... Die officiele tijden van de NS bussen hield niemand zich aan, was het te druk voor. EN dan is het nu nog vakantie hier he Als de scholen weer open zijn is het nog een stuk drukker met al die 15 jarige scholiertjes en studentes natuurlijk
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 26 oktober 2006 @ 22:12:48 #164
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42968079
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 22:10 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Vanmorgen kon je iig wel een kanon afschieten zonder iemand te raken, met die drukte viel het wel mee....
Het hangt er vanaf waar je staat

En tussen Zuthen en Arnhem wel even uitkijken voor de mensen in de gele hesjes aub
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 26 oktober 2006 @ 22:16:04 #165
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42968211
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 22:12 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Mwah ook lulkoek natuurlijk... Ga maar eens een onderzoek houden hoeveel mensen er uitstappen in Lw Dat zijn er best veel hoor. Bussen reden ook af en aan vandaag tussen Hrv en Lw..... Die officiele tijden van de NS bussen hield niemand zich aan, was het te druk voor. EN dan is het nu nog vakantie hier he Als de scholen weer open zijn is het nog een stuk drukker met al die 15 jarige scholiertjes en studentes natuurlijk
Het hangt er uiteraard vanaf op welke tijden je met de trein reist. Bovendien bedoelde ik het meer relatief ten opzichte van Amsterdam en Amersfoort.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42968242
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 22:12 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Het hangt er vanaf waar je staat

En tussen Zuthen en Arnhem wel even uitkijken voor de mensen in de gele hesjes aub
Zutphen - Arnhem lag er dan ook uit vandaag
pi_42968274
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 22:16 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Het hangt er uiteraard vanaf op welke tijden je met de trein reist. Bovendien bedoelde ik het meer relatief ten opzichte van Amsterdam en Amersfoort.
ja ok Dat is ook logisch. Randstad blaat enzo
pi_42968441
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 22:10 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Vanmorgen kon je iig wel een kanon afschieten zonder iemand te raken, met die drukte viel het wel mee....
herfstvakantie, grapjas
pi_42968442
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 21:40 schreef Zug-Chef het volgende:
Tja, moet je maar eerder naar het station gaan en daar staan zodra de IC aankomt... Dan heb je ook een goede plek... Simpel... Al dat domme volk wat op t laatst nog aan komt rennen en dan ook nog (amsterdamse perronsituatie in het oog nemend) in de achterste bak stapt, tja dan krijg je overvolle situaties...
Er moeten gewoon genoeg treinen rijden!!! De vervoerder heeft toch vervoersplicht? Dat er mensen op het perron moeten achterblijven is gewoon schandalig. En het is (imo) geen incidenteel probleem want ik zie het vaker in de spits. Ze kunnen in de spits rustig 9 bakken inzetten en het zit nog vol.

Overigens als we jou sugestie opvolgen zit er iemand een half uur in je nek te hijgen want het gangpad stond ook helemaal vol. Of je daar zo blij mee moet zijn
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 26 oktober 2006 @ 22:30:00 #170
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42968729
Het is de NS he. Als de groei van de reizigersstromen ook maar iets afzwakt dan vinden ze het niet noodzakelijk om nieuwe treinen te bestellen. Zo moeten de nieuwe sprinters nog komen. Ze moeten naast de nieuwe sprinters ook maar weer wat nieuwe dubbeldekkers bestellen. Eerst wisten ze niet waar ze met die treinen heen moesten en nu komen ze ze tekort. Zeker omdat er toch regelmatig wat treinen defect zijn en NedTrain niet de capaciteit heeft om al het materieel op tijd te repareren. Zo staan er in Onnen regelmatig nog al wat ICM stellen, alsmede IRM stellen.

Volgens een medewerker van Voith is het management daar een echte puinhoop. Iets wat wel vaker te horen is.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42968808
Ik las ook ergens op inet dat de ns bezig is 100 Duitse rijtuigen te huren/kopen/leasen
pi_42968980
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 22:22 schreef Willy84 het volgende:

[..]

Er moeten gewoon genoeg treinen rijden!!! De vervoerder heeft toch vervoersplicht? Dat er mensen op het perron moeten achterblijven is gewoon schandalig. En het is (imo) geen incidenteel probleem want ik zie het vaker in de spits. Ze kunnen in de spits rustig 9 bakken inzetten en het zit nog vol.

Overigens als we jou sugestie opvolgen zit er iemand een half uur in je nek te hijgen want het gangpad stond ook helemaal vol. Of je daar zo blij mee moet zijn
Neeeeheeee.... eerder op het station aankomen zodat je je goed kan verdelen over het perron, zodat de massa zich beter verdeeld over het hele perron...
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 26 oktober 2006 @ 22:37:05 #173
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42969024
Klopt. Hopelijk zijn die een beetje snel inzetbaar. Voor de DRLG 2007 komt de NS flink wat materieel en personeel tekort.

Overigens hadden ze ook locs met bijbehorende dubbeldeks rijtuigen kunnen leasen, maar ze waren er wat te laat bij, zodat de rijtuigen door de DB geleast zijn en de NS achter het net vist.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 26 oktober 2006 @ 22:38:24 #174
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42969084
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 22:35 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Neeeeheeee.... eerder op het station aankomen zodat je je goed kan verdelen over het perron, zodat de massa zich beter verdeeld over het hele perron...
Mensen willen niet te ver lopen als ze in de trein moeten stappen. Daarom staat het bij de trappen ook altijd zo vol
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42969134
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 22:35 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Neeeeheeee.... eerder op het station aankomen zodat je je goed kan verdelen over het perron, zodat de massa zich beter verdeeld over het hele perron...
In het geval waar ik het over had, gaat dit niet op. Het zat zelfs zo vol dat de conducteur mensen uit het voorste balkon wegstuurden omdat dat zijn vluchtweg is.

Maar idd ik zie regelmatig een stam voorbij komen waar mensen op de balkons staan. En dan zie ik in de laatste/voorste bakken gewoon nog hele rijen vrij!
Misschien een idee om dat om te roepen over het perron enzo
pi_42969198
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 22:37 schreef Peterselieman het volgende:
Klopt. Hopelijk zijn die een beetje snel inzetbaar. Voor de DRLG 2007 komt de NS flink wat materieel en personeel tekort.

Overigens hadden ze ook locs met bijbehorende dubbeldeks rijtuigen kunnen leasen, maar ze waren er wat te laat bij, zodat de rijtuigen door de DB geleast zijn en de NS achter het net vist.
Zou UBER vet zijn... Gepland zijn dan de oude blauwe IR rijtuigen van DB... HOE vet is dat dan...
pi_42969261
In te zetten tussen Amsterdam en Deventer
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 26 oktober 2006 @ 22:44:02 #178
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42969281
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 22:39 schreef Willy84 het volgende:

[..]

In het geval waar ik het over had, gaat dit niet op. Het zat zelfs zo vol dat de conducteur mensen uit het voorste balkon wegstuurden omdat dat zijn vluchtweg is.

Maar idd ik zie regelmatig een stam voorbij komen waar mensen op de balkons staan. En dan zie ik in de laatste/voorste bakken gewoon nog hele rijen vrij!
Misschien een idee om dat om te roepen over het perron enzo
Daarom zoek ik ook altijd een rustig plaatsje voor mezelf uit in de trein. Dan maar wat verder lopen.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 26 oktober 2006 @ 22:47:52 #179
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42969410
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 22:43 schreef Willy84 het volgende:
In te zetten tussen Amsterdam en Deventer
Dat zal niet zo gauw gebeuren. Misschien eens een verdwaalde stam, maar zeker niet structureel. De locs die aan deze stammen gehangen gaan worden, moeten op eindstations of omlopen of er moet aan beide zijden een loc zijn. Aangezien de dienstregeling zo is dat treinen die tussen deventer en de randstad rijden 5 uren later in het noorden te vinden zijn, zal zo'n stam niet snel in de dienstregeling daar verschijnen. In het noorden van het land kunnen de locs namelijk lastiger omlopen, vanwege de kopperrons die er zijn.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42969636
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 22:47 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

verhaaltje
de ic van Amsterdan naar Amersfoort en verder word toch met ingang van de nieuwe dienstregeling los gelegd!
pi_42969656
Uhhhmm nou weet ik niet of de NS ook de bijbehorende blauwe IR stuurstandsrijtuigen gaat huren, en dat zal natuurlijk wel weer niet gebeuren / (technisch) kunnen... Maar daarmee hoef je dus niet om te lopen
pi_42969660
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 21:51 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Volgende dienstregeling rijdt er iig standaard 2x per uur een extra trein tussen Den Bosch en Tilburg...
ja gelukkig wel idd. wordt een stoptrein, maar tussen Den Bosch en Tilburg zitten toch geen andere stations

gaan de sprinters eigenlijk ook nog op andere trajecten buiten de randstad rijden? echt prettig zijn ze niet qua ruimte, maar overal toch iets prettiger dan die oude gele stoptreinen
Xbox live: Nathan Six
Hattrick: The Yanks
pi_42969701
ik hou juist van mat64
Alleen hier zijn ze niet zo vaak te zien
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 26 oktober 2006 @ 23:01:11 #184
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42969813
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 22:55 schreef Willy84 het volgende:

[..]

de ic van Amsterdan naar Amersfoort en verder word toch met ingang van de nieuwe dienstregeling los gelegd!
Bedankt voor het inkorten van mn stukje

De IC naar A'dam wordt idd losgemaakt van de andere treinen. Zo kan er mogelijk meer capaciteit voor de treinen naar A'dam gecreëerd worden. Voor de treinen naar Schiphol geldt hetzelfde. De treinen uit het noorden/oosten rijden dan in zn geheel door naar schiphol. In de spits rijden de treinen uit Leeuwarden trouwens 2 maal per uur door naar Rotjeknor. Buiten de spits is dit eenmaal. De ander gaat dan wel naar schiphol. Handig he
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42969915
s'avonds zouden ze het wel weer gewoon kunnen houden zoals het is. Dus gewon van Asd rechtstreeks naar Leeuwarden/Enschede
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 26 oktober 2006 @ 23:06:12 #186
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42969949
Ik denk niet dat dat er in zit. Liever het rondje rond de kerk en vaker overstappen dan te veel materieel dat op de verkeerde plek zit.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 26 oktober 2006 @ 23:30:12 #187
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42970716
Ik las op OHIH dat minister Peys op 1 november een stadler in Groningen rijdt. Het tijdstip is volgens die post 10.30 uur. Dan kan ik er niet bij zijn. Al ben ik dan waarschijnlijk uitgenodigd

Waarom plannen ze de leuke dingen niet beter om mijn tentamens heen
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42971243
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 22:30 schreef Peterselieman het volgende:
Volgens een medewerker van Voith is het management daar een echte puinhoop. Iets wat wel vaker te horen is.
Mwoa, schaar ik onder het bekritiseren van de concurrent. Gistermiddag op de terugweg naar Gn zag ik dat On zo goed als leeg stond. Op Gn stond nog wel wat, maar dat zag er allemaal prima rijbaar uit.

Durf overigens wel een gokje te wagen dat de reizigersstroom Gn-Zl ietwat groter is dan Lw-Zl.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 26 oktober 2006 @ 23:54:35 #189
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42971466
Dat gokje durf ik ook wel aan. Toen ik laatst met de trein langs On ging, stonden er een 8 tal IRM's, enkele ICM's, de SM'90's en wat goederenwagons, waarbij ik ook het materieel wat achterop stond meereken, voor zover ik kon zien. Wat er binnenstond weet ik niet.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42971479
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 23:30 schreef Peterselieman het volgende:
Ik las op OHIH dat minister Peys op 1 november een stadler in Groningen rijdt. Het tijdstip is volgens die post 10.30 uur. Dan kan ik er niet bij zijn. Al ben ik dan waarschijnlijk uitgenodigd

Waarom plannen ze de leuke dingen niet beter om mijn tentamens heen
Mooi! hopelijk rijden ze ook op de andere trajecten een beetje snel

12 December wil Veolia toch de Wadslopers hebben? ;'-)
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 26 oktober 2006 @ 23:58:42 #191
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42971615
Dat zal makkelijk lukken, aangezien er al minimaal een stuk of 5 GTW's (ben benieuwd wat de NL typenaam wordt) in Nederland zijn. Ze kunnen dus voor 10 december wel een stuk of 7 wadjes naar het zuiden sturen.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42973183
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 23:58 schreef Peterselieman het volgende:
Dat zal makkelijk lukken, aangezien er al minimaal een stuk of 5 GTW's (ben benieuwd wat de NL typenaam wordt) in Nederland zijn. Ze kunnen dus voor 10 december wel een stuk of 7 wadjes naar het zuiden sturen.
Dacht dat er idd al 5 of 6 waren, en elke week? (of 2?) weer 1 er bij?
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 27 oktober 2006 @ 00:58:02 #193
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42973354
Vanaf half november zullen de stellen regelmatig instromen, totdat halverwege volgend jaar alle stellen geleverd zijn. Het gaat dus om minimaal 1 stel per week dat instroomt, waarbij er regelmatig 2 stellen in een week naar Nederland komen.

Elke prijswinnaar krijgt trouwens bericht wanneer het stel met de door zijn/haar ingediende naam in gebruik wordt genomen. Zo denk ik dat al vrij snel mee te maken, omdat er al snel op Leeuwarden - Harlingen Haven met GTW's gereden gaat worden. Het is namelijk het 2e traject na Groningen - Leer dat volledig met GTW's gereden gaat worden. Lw-Gn zal denk ik spoedig daarna wel volgen in verband met het uitwisselen van de stellen en de doorgaande trein van Leer naar Harlingen Haven en terug, welke in de zomermaanden enkele malen per dag rijdt.

[ Bericht 66% gewijzigd door Peterselieman op 27-10-2006 01:03:25 ]
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42973385
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 00:58 schreef Peterselieman het volgende:
Vanaf half november zullen de stellen regelmatig instromen, totdat halverwege volgend jaar alle stellen geleverd zijn. Het gaat dan dus om minimaal 1 stel per week.
ooh!

ze doen toch eerst de DH1-2tjes weg dunkt me, de DM90 zullen ze wel het langste willen vast houden?
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 27 oktober 2006 @ 01:04:23 #195
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42973488
dat vermoed ik ook, omdat DM'90 een stuk beter is dan die wadslopers.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42974379
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 01:04 schreef Peterselieman het volgende:
dat vermoed ik ook, omdat DM'90 een stuk beter is dan die wadslopers.
mja die zullen met de tijd ook wel terug gaan naar de NS,
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 07:29:47 #197
148385 Wadloper
Noorderling
pi_42975793
Maar ik denk dat de DM'90 nog wel op Gn-Lw blijft rijden voor een tijdje
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 27 oktober 2006 @ 09:00:21 #198
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_42976497
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 00:58 schreef Peterselieman het volgende:
de doorgaande trein van Leer naar Harlingen Haven en terug, welke in de zomermaanden enkele malen per dag rijdt.
Dan zal er toch aan de spoorindeling redelijk grondig gesleuteld moeten worden op zowel Lw als Gn denk ik
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 09:04:47 #199
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_42976540
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 09:00 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Dan zal er toch aan de spoorindeling redelijk grondig gesleuteld moeten worden op zowel Lw als Gn denk ik
Da's een leuke klus, jammer dat het diesel is voor mij als elektrotechneut...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_42977301
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 00:58 schreef Peterselieman het volgende:
Lw-Gn zal denk ik spoedig daarna wel volgen
Leeuwarden - Groningen is als laatste aan de beurt, najaar 2007.
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 27 oktober 2006 @ 12:06:45 #201
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_42980309
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 09:00 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Dan zal er toch aan de spoorindeling redelijk grondig gesleuteld moeten worden op zowel Lw als Gn denk ik
Leeuwarden valt wel mee denk ik. Als ze de trein op 5a binnenlaten komen, zal het moeten lukken, idem geldt voor 4a in Gn, als de trein rijdt van Leer naar Harlingen Haven.

De andere kant op zal voor Lw geen probleem zijn, omdat de trein dan op 5b kan staan. In Gn zal het dan wat lastiger zijn. Misschien kan het wel via perron 4b, omdat de kering van de 9100 in Gn maar 4 minuten is.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_42987636
instroom Arriva GTW

November/December Groningen-Leer
December week 50 Leeuwarden-Harlingen
Mei 2007 Groningen-Roodeschool
Juli 2007 Leeuwarden-Stavoren
Augustus 2007 Groningen-Delfzijl
September 2007 Groningen-Leeuwarden
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
pi_42988846
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 21:59 schreef Petre het volgende:

[..]

van zwolle naar zutphen is in de ochtendspits ook een crime
Volgens mij word heel Zwolle - Roosendaal goed onderschat door de NS. Het zal me niets verbazen dat er straks met te weinig materieel wordt gereden dat reizigers op het station moeten blijven...

Maar goed Zutphen - Arnhem is wel weer mooi vernieuwd , door man in gele hesjes...

Maar staan gebeurt wel vaker, de intercity naar Nijmegen - Den Helder is ene keer een V-IRM (VI) en andere keer 2* V-IRM (VI) waarbij een stel in Alkmaar blijft. Maar iedere Maandag morgen moet dat ding structureeel volgepropt worden omdat het maar V-IRM (VI) is.
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 18:28:48 #204
148385 Wadloper
Noorderling
pi_42991438
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 09:00 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Dan zal er toch aan de spoorindeling redelijk grondig gesleuteld moeten worden op zowel Lw als Gn denk ik
Hoe bedoel je?
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 18:30:34 #205
148385 Wadloper
Noorderling
pi_42991477
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 12:06 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Leeuwarden valt wel mee denk ik. Als ze de trein op 5a binnenlaten komen, zal het moeten lukken, idem geldt voor 4a in Gn, als de trein rijdt van Leer naar Harlingen Haven.

De andere kant op zal voor Lw geen probleem zijn, omdat de trein dan op 5b kan staan. In Gn zal het dan wat lastiger zijn. Misschien kan het wel via perron 4b, omdat de kering van de 9100 in Gn maar 4 minuten is.
Keertijd 9100 word 4 minuten?
Dat is bijna niet genoeg tijd om cab foto's te mogen maken, want van de DM'90 heb ik nog niet
pi_42992464
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 18:28 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Hoe bedoel je?
Je moet ruimte en capaciteit op je stations (Gn, Lw) hebben om een trein te laten passeren, waar ze anders normaal gesproken het eindpunt bereiken. Daarnaast is het een boottrein, dus je moet de trein ook nog langs een perronnetje krijgen waarbij je geen trap nodig hebt.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 19:28:00 #207
148385 Wadloper
Noorderling
pi_42992705
Ow zo, nu begrijp ik het
pi_42999598
Zojuist op Leeuwarden CS een prachtige foto gemaakt van een plan V In de nacht

Maandag uploaden denk ik.
pi_43000386
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 23:59 schreef Alexxxxx het volgende:
Zojuist op Leeuwarden CS een prachtige foto gemaakt van een plan V In de nacht

Maandag uploaden denk ik.
NEE!
NU!
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 01:06:26 #210
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43001282
Liefhebbers om hun hoofd eens lekker tegen een muur te rammen?
Veolia denkt na over verbussing Reuver-Tegelen ivm overbelast-verklaring van Prorail...
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_43003173
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 01:06 schreef MREn het volgende:
Liefhebbers om hun hoofd eens lekker tegen een muur te rammen?
Veolia denkt na over verbussing Reuver-Tegelen ivm overbelast-verklaring van Prorail...
als ze het bij denken laten

anders bussen zijn ZOWIEZO al 10x minder comfortabel dan een trein
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 03:13:29 #212
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43003299
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 03:05 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

als ze het bij denken laten

anders bussen zijn ZOWIEZO al 10x minder comfortabel dan een trein
Niet per definitie. Ik heb liever een interliner met airco (wat comfortabeler dan de gemiddelde touringcar) die eenmaal op de A27 vanaf Utrecht in een ruk doorblaast naar Gorinchem dan een stel rammelige en krappe plan V's. En op zo'n verbinding is het nog concurrerend in tijd ook (net als naar Breda trouwens).

PS. het is sowieso (geeft verder niet, weet toch geen mens blijkbaar)
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_43004747
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 00:28 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

NEE!
NU!
Ik wou dat het kon. Zit bij schoonma.
pi_43004757
Ben je al getrouwd joh
pi_43004778
Cool man ! Eindelijk legaal nuecken
pi_43004797
Van mijn religie magje neuken wat je wilt, ook voor je huwelijk. En ook in de trein.


(wat een mooi brugje )
pi_43004806
Valt weer mee dan

Kom je de 186 van HSA nog platen rond 1 uur op Lw
pi_43004821
Nee, schoonma woont in Den Haag. Morgen wel naar het Haags Openbaar Vervoer Museum om platen te schiten, maar daar zijn geen treinen, alleen trams en bussen.
pi_43005299
Dus als ik de laatste posts goed samenvat: je bent op bezoek bij je schoonouders, gaat daar legaal nuecken en gaat daarna trams spotten?
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 28 oktober 2006 @ 11:20:01 #221
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43005611
Legaal je schoonma in een tram nuecken is ook altijd lachen natuurlijk
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43007281
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 11:20 schreef Dr_Flash het volgende:
Legaal je schoonma in een tram nuecken is ook altijd lachen natuurlijk
pi_43012702
DE-II 186 naar Leeuwarden















De rest van vandaag staat op www.spoorvinder.tk

pi_43013198
Vind die foto met de wadloper, DE-2 en de GTW naast elkaar wel leuk (dat je ze alle 3 ziet op de foto)
pi_43013222
zo een trein staat ook in Amsterdam op de Dijkgracht. Die ziet er alleen wel wat minder uit
pi_43013380
Ja, godver, ik haat mn voorspellende gave Ik had toch gezegd dat ik nog eerder Randstadrailmaterieel op de foto zou hebben dan een GTW?


Raad ens wat ik zojuist op de foto heb gezet op Den Haag CS

Tip: dat was GEEN trein van Arriva
pi_43013447
Rijd die HSA nu een gewone lijndienst?Ddat ie in de standaard stoptrein kleuren is gespoten? Ik zag er overgens laats nog zo een staan op Amsterdam Centraal, althans op een van de ranger terreinen (die aan de kant van utrecht).
pi_43013591
@ Fixers
Die 186 van de HSA is museummaterieel, en had deze kleuren ook toen ze nog in dienst was Ze is dit weekend te gast in Friesland om morgen (zondag) een aantal ritjes voor genodigden te gaan rijden hier.


@Alexxxx
Tell me
pi_43013655
Maar even wat foto's uit de 'oude' doos. Eerste foto gemaakt in Gn, waar de 8645 de 9100-serie ondersteunt.



Tweede foto: DH 3230 passeert over enkele ogenblikken het dorp Adorp als stoptrein naar Roodeschool. Op de achtergrond de Selwerd-flat en de martinitoren.



[ Bericht 7% gewijzigd door vw_caddy op 28-10-2006 18:29:42 ]
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43013716
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 17:57 schreef Zug-Chef het volgende:
@ Fixers
Die 186 van de HSA is museummaterieel, en had deze kleuren ook toen ze nog in dienst was Ze is dit weekend te gast in Friesland om morgen (zondag) een aantal ritjes voor genodigden te gaan rijden hier.
Is die kleursteling al zoooo oud? Dan heeft de ontwerper destijds goed werk geleverd. Het doet heel niet gedateerd aan.
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 18:30:35 #231
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43014446
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 18:01 schreef Fixers het volgende:

[..]

Is die kleursteling al zoooo oud? Dan heeft de ontwerper destijds goed werk geleverd. Het doet heel niet gedateerd aan.
De huidige huisstijl is van 1968. De DE-II-tjes zijn in deze kleurstelling gekomen ergens in de jaren '80 (kan het niet nazoeken, zit in het huis van de ouders van mijn vriendin (dat is dus iets anders dan schoonouders, voor de oplettenden )).

Leuk trouwens dat op de European Railway Server ook een foto van de heer Nielsen gebruikt wordt voor de 186 van HSA. Ook leuk, twee HSA's op het spoor over een jaar!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_43014857
En we gaan even door met de IRM-gekte in Grunn. De 9525 ondersteunt wederom de 9100-serie, als ik mijn boekje moet geloven (foto is al even oud).

Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43015142
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 18:30 schreef Duvel het volgende:

[..]
Leuk trouwens dat op de European Railway Server ook een foto van de heer Nielsen gebruikt wordt voor de 186 van HSA. Ook leuk, twee HSA's op het spoor over een jaar!
Ghe wat geinig, was me nooit opgevallen
pi_43015214
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 17:49 schreef Alexxxxx het volgende:
Ja, godver, ik haat mn voorspellende gave Ik had toch gezegd dat ik nog eerder Randstadrailmaterieel op de foto zou hebben dan een GTW?
De GTW's van Arriva rijden bijna dagelijks doordeweeks testritjes tussen Groningen en Zuidbroek... dus wel genoeg kans om m te platen
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 28 oktober 2006 @ 19:13:27 #235
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43015427
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 17:22 schreef Zug-Chef het volgende:
DE-II 186 naar Leeuwarden

[url=http://members.chello.nl/ewo.nielsen/spoorvinder/FOTO/2006-10NL/slides/0610NL[55]-ACTS-Wirdum-28102006.jpg]afbeelding[/url]

[url=http://members.chello.nl/ewo.nielsen/spoorvinder/FOTO/2006-10NL/slides/0610NL[56]-ICM-Wirdum-28102006.jpg]afbeelding[/url]
Ja dit schiet lekker op zo

186 beloven, en wat komt er dan? Eerst de 347 miljardste kut goederentrein en dan de 292 miljardste koploper


leuke plaatjes verder
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 28 oktober 2006 @ 19:15:19 #236
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43015467
oh en sorry voor het layoutverneuken. ik heb Firefox 2.0. Ik loop me al de tering te sleutelen in die config file, maar HTML als HTML zien schijnt nog bijzonder lastig te zijn. Kanker
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43016475
Jonge, die ACTS is altijd UBERGEIL om te zien (je weet toch, rukkend in de berm enzo ) En ik vond die Koploper plaat eens wat anders (ander standpunt en beetje zon) Dus vandaar

  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 28 oktober 2006 @ 20:08:00 #238
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43016681
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 19:59 schreef Zug-Chef het volgende:
Jonge, die ACTS is altijd UBERGEIL om te zien
Schrale ouwe kutlocs van een halve eeuw oud. Jottum
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43018125
Schrale oude dingen zijn OK
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 28 oktober 2006 @ 21:05:19 #240
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43018235
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 21:02 schreef Alexxxxx het volgende:
Schrale oude dingen zijn OK
Jamaar ja maar Doe dan ZOIETS of zo:


Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 28 oktober 2006 @ 21:09:08 #241
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43018329
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 17:59 schreef vw_caddy het volgende:

Tweede foto: DH 3230 passeert over enkele ogenblikken het dorp Adorp als stoptrein naar Roodeschool.
Dat is dan nog ADORP.

In Duitsland vinden ze nog minder al genoeg reden voor een station


Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43018335
Een lelijke man die voor een donkere vlek langs loopt is tofferder dan een ACTS trein?

Stoned? Dronken? Gewoon niet goed bij je hoofd?
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 28 oktober 2006 @ 21:10:59 #243
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43018387
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 21:09 schreef Alexxxxx het volgende:
Een lelijke man die voor een donkere vlek langs loopt is tofferder dan een ACTS trein?

Stoned? Dronken? Gewoon niet goed bij je hoofd?
Ach jaaa friese hippies staan nou eenmaal niet bekend om hun verstandelijke vermogens

Geeft niet hoor
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 28 oktober 2006 @ 21:12:41 #244
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43018426
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 21:09 schreef Alexxxxx het volgende:
Een lelijke man die voor een donkere vlek langs loopt
Post ik eens een oostblokbarrel, WEER janken

Wijf
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43018495
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 21:09 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Dat is dan nog ADORP.

In Duitsland vinden ze nog minder al genoeg reden voor een station
Adorp heeft vroeger een station gehad, valt nu niet voor te stellen.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43018525
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 21:12 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Post ik eens een oostblokbarrel, WEER janken

Wijf
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 21:17:23 #247
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43018557
Ik zit nu in de trein Den Bosch - Utrecht, in een 3-baks V-IRM
pi_43018580
3 baks?
Die waren toch niet meer? :S
pi_43018613
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 21:17 schreef Wadloper het volgende:
3 baks?
Die waren toch niet meer? :S
Van wat ik begrepen heb zijn ze weer bezig om 3'tjes samen te stellen voor 11 december.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43018673
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 21:18 schreef vw_caddy het volgende:

[..]

Van wat ik begrepen heb zijn ze weer bezig om 3'tjes samen te stellen voor 11 december.
Hmm, oke
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 28 oktober 2006 @ 21:21:24 #251
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43018713
3baks v irm? Ik heb daar ernstig mijn twijfels over. Post maar eens een foto
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_43018745
Ik kan je niet aan foto's helpen, maar zal wel ff zoeken naar het berichtje.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 21:53:10 #253
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43019629
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 21:21 schreef Dr_Flash het volgende:
3baks v irm? Ik heb daar ernstig mijn twijfels over. Post maar eens een foto
My wrong, ik bedoelde eigenlijk 3-stammen(moe )

Ik zit nu te wachten tot mijn trein uit Utrecht naar Enschede vertrekt...
pi_43019800
Maar blijf bij mijn verhaal dat er plannen waren om weer drie'tjes te vormen. Of het ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd, don't know.
Clarkson: Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
pi_43019879
die 3tjes waren de 8200 serie en zijn allemaal verbouwd naar 4tjes

Hier een foto van hoe het er uit zag:

pi_43020121
En de zesjes waren toen toch nog 4tjes?
pi_43020154
Jeppa
pi_43021997
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 17:22 schreef Zug-Chef het volgende:
DE-II 186 naar Leeuwarden





De rest van vandaag staat op www.spoorvinder.tk

Generaties
pi_43022847
Misschien een domme vraag, maar volgens de site van Arriva gaat volgende week zondag de eerste GTW rijden (de rit van Peijs even buiten beschouwing latende). Worden die zondag de hele dienstregeling met de Stadlers gereden, of wordt er echt maar één ingezet?

In het eerste geval zoek ik nog wel even een excuus om bij m'n ouders langs te gaan bij Sappemeer, anders blijf ik lekker thuis
Bananenyoghurt...
pi_43023245
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 23:51 schreef groningerstudent het volgende:
Misschien een domme vraag, maar volgens de site van Arriva gaat volgende week zondag de eerste GTW rijden (de rit van Peijs even buiten beschouwing latende). Worden die zondag de hele dienstregeling met de Stadlers gereden, of wordt er echt maar één ingezet?

In het eerste geval zoek ik nog wel even een excuus om bij m'n ouders langs te gaan bij Sappemeer, anders blijf ik lekker thuis
ze hebben er toch ondertussen genoeg om die lijn te bezetten met GTW
pi_43024320
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 00:05 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

ze hebben er toch ondertussen genoeg om die lijn te bezetten met GTW
Ja, weet ik veel. Arriva heeft het over de eerste trein, als in enkelvoud. Daarom vroeg ik het me ook even af...
Bananenyoghurt...
  zondag 29 oktober 2006 @ 01:55:35 #262
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_43025695
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 22:12 schreef Wadloper het volgende:
En de zesjes waren toen toch nog 4tjes?
alleen de zesjes die genummerd zijn in de 8600 serie. Zesjes in de 8700 serie is nieuwbouw (dus overal nieuwe stoelen).
Idem voor 9400/9500 voor wat de viertjes betreft.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  zondag 29 oktober 2006 @ 04:45:12 #263
34813 Jerommeke.nl
Jorasho.nl zul je bedoelen.
pi_43028032
waar blijven die randstadrailtreitjes alexx ?
pi_43030345
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 04:45 schreef Jerommeke.nl het volgende:
waar blijven die randstadrailtreitjes alexx ?
in de randstad, mag ik hopen.

en die foto's komen begin deze week.
  zondag 29 oktober 2006 @ 12:02:43 #265
34813 Jerommeke.nl
Jorasho.nl zul je bedoelen.
pi_43031365
periferierail

dat bedoelde ik, ik ben benieuwd. met die leuke animaties wordt je toch benieuwd naar hoe het echt zal zijn, zeker t.o.v.het huidige htm materieel
pi_43032040
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 11:16 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

in de randstad, mag ik hopen.

en die foto's komen begin deze week.
strax eens kijken als ik foto's heb vast xD!
  zondag 29 oktober 2006 @ 14:05:11 #267
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43034925
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 21:18 schreef vw_caddy het volgende:

[..]

Van wat ik begrepen heb zijn ze weer bezig om 3'tjes samen te stellen voor 11 december.
Is het niet voor één april toevallig?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  zondag 29 oktober 2006 @ 14:06:42 #268
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43034969
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 11:16 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

in de randstad, mag ik hopen.

en die foto's komen begin deze week.
Welke heb je op de foto's staan? Die Citadis-achtige van de HTM of de ex-RET metro's type SG2 (o.i.d.)?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 29 oktober 2006 @ 14:08:48 #269
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43035044
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 14:05 schreef Duvel het volgende:

[..]

Is het niet voor één april toevallig?
Ja, het nut van "drietjes samenstellen" ontgaat mij ook een beetje
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 29 oktober 2006 @ 14:45:45 #270
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43036289
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 14:08 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ja, het nut van "drietjes samenstellen" ontgaat mij ook een beetje
't Lijkt nuttig als je nog ergens een paar kopbakken hebt staan die je kunt combineren met de vrijgemaakte tussenbakken, maar volgens mij werkt dat niet omdat een stam IRM afhankelijk is van een bepaald type tussenbak om te kunnen functioneren (de ABv5?), en die hebben ze niet over.

Broodje aap als je het mij vraagt.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 29 oktober 2006 @ 14:50:58 #271
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43036465
Los van het technische aspect, waar je ongetwijfeld gelijk in zult hebben: DRGL 2007 is om iets te veranderen aan de manier van treinen rijden in NL. Toch? Nou goed, als er dus nu alleen nog maar 4- en 6baks IRM rondrijdt, dan ga je toch niet geld en tijd en moeite steken in het VERKLEINEN van capaciteit?

Lijkt me een onzinnig plan. Of gaan we nou ineens ook ICM-2 stelletjes bij elkaar puzzelen?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 29 oktober 2006 @ 15:10:25 #272
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43036968
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 14:50 schreef Dr_Flash het volgende:
Los van het technische aspect, waar je ongetwijfeld gelijk in zult hebben: DRGL 2007 is om iets te veranderen aan de manier van treinen rijden in NL. Toch? Nou goed, als er dus nu alleen nog maar 4- en 6baks IRM rondrijdt, dan ga je toch niet geld en tijd en moeite steken in het VERKLEINEN van capaciteit?

Lijkt me een onzinnig plan. Of gaan we nou ineens ook ICM-2 stelletjes bij elkaar puzzelen?
Het lijkt me inderdaad een onzinnig plan. Het enige wat je zou kunnen bedenken is dat ze met de vrijkomende bakken een zevenbaks VIRM maken. Mja, ik zie het nut niet daarvan. Koploper tweetjes is wel grappig voor de daluren natuurlijk, en dan kunnen we de middenbakken gewoon inzetten in getrokken treinen. En meer van dat soort onzin
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 29 oktober 2006 @ 15:26:32 #273
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43037351
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 15:10 schreef Duvel het volgende:
en dan kunnen we de middenbakken gewoon inzetten in getrokken treinen. En meer van dat soort onzin
Nou, ik moet nog zien dat dat lukt. Er zijn toch wel behoorlijk wat verschillen tussen een ICM tussenbak en een ICRm bak hoor. Om te beginnen het mechanisme van openen en sluiten van de deuren. De aanwezigheid van koersrollen boeit natuurlijk niet echt
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 29 oktober 2006 @ 15:45:05 #274
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43037855
Als we het toch over ICM hebben:

Intercity richting Deventer te Utrecht(kwam er heel zielig in z'n eentje aanrijden tot de stam naar Enschede eraan werdt gekoppeld )



Excuse moi voor de pauperkwaliteit maar hij is gemaakt met een mobieltje terwijl het donker was

[ Bericht 4% gewijzigd door Erasmo op 29-10-2006 15:46:10 (Image-fix) ]
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 29 oktober 2006 @ 15:46:59 #275
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43037906
Ik ben nog steeds op zoek naar een filmpje van het koppelen van 2 ICM stellen, inclusief doorloopkop. Heb wel een filmpje van het splitsen trouwens, van iemand gekregen, lang geleden
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 29 oktober 2006 @ 15:47:36 #276
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43037920
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 15:45 schreef Erasmo het volgende:
Excuse moi voor de pauperkwaliteit maar hij is gemaakt met een mobieltje terwijl het donker was
Mooie foto hoor Trein scherp, bewogen mensen, dynamiek
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 29 oktober 2006 @ 15:48:08 #277
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43037936
Ik zal is kijken wat ik voor je kan doen, moet toch aanstaande vrijdag over Amf terug...
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 15:47 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Mooie foto hoor Trein scherp, bewogen mensen, dynamiek
Daarom vond ik hem ook wel leuk
Had btw wel geluk qua drukte, waren maar 2 stammen van ieder 3 bakken, ik dacht dat komt niet goed maar het viel gelukkig wel mee
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 29 oktober 2006 @ 15:49:48 #278
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43037980
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 15:48 schreef Erasmo het volgende:
Ik zal is kijken wat ik voor je kan doen, moet toch aanstaande vrijdag over Amf terug...
Lief van je

Maar de doorloopkoppen worden al jaren niet meer gebruikt

Moet dus van uit den Ouden Doosch komen, if at all...
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 29 oktober 2006 @ 15:50:01 #279
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43037988
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 15:48 schreef Erasmo het volgende:
Ik zal is kijken wat ik voor je kan doen, moet toch aanstaande vrijdag over Amf terug...
Vriendelijk, doch nutteloos aanbod: de doorloopkoppen kunnen niet meer worden gebruikt.

NS:

Oeps. Sorry Fles!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  zondag 29 oktober 2006 @ 15:51:03 #280
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43038020
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 15:26 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Nou, ik moet nog zien dat dat lukt. Er zijn toch wel behoorlijk wat verschillen tussen een ICM tussenbak en een ICRm bak hoor. Om te beginnen het mechanisme van openen en sluiten van de deuren. De aanwezigheid van koersrollen boeit natuurlijk niet echt
Om over het ontbreken van compatibel stoot- en trekwerk nog maar niet te spreken.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 29 oktober 2006 @ 15:52:14 #281
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43038051
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 15:51 schreef Duvel het volgende:

[..]

Om over het ontbreken van compatibel stoot- en trekwerk nog maar niet te spreken.
Iets wat ook wel vrij elementair klinkt, overigens
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 29 oktober 2006 @ 15:55:21 #282
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43038137
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 15:49 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Lief van je

Maar de doorloopkoppen worden al jaren niet meer gebruikt

Moet dus van uit den Ouden Doosch komen, if at all...
O bedoelde je het zo Dat zal idd niet meer lukken denk ik

Vanavond van Deventer naar Den Helder, is kijken of ik nog met de ICE meekan
  zondag 29 oktober 2006 @ 15:56:08 #283
34813 Jerommeke.nl
Jorasho.nl zul je bedoelen.
pi_43038159
Zullen we een actie opzetten dat de NS een nieuwe naam voor de Koploper moet verzinnen? Suggesties?

- Kopnietmeerloper
- Koploze kip
- Stomploper
- Lasnaadloper
- ...
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 29 oktober 2006 @ 15:56:25 #284
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43038171
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 15:55 schreef Erasmo het volgende:

Vanavond van Deventer naar Den Helder, is kijken of ik nog met de ICE meekan
Dat wordt VET omrijden
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 29 oktober 2006 @ 15:56:44 #285
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43038180
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 15:56 schreef Jerommeke.nl het volgende:
Zullen we een actie opzetten dat de NS een nieuwe naam voor de Koploper moet verzinnen? Suggesties?

- Kopnietmeerloper
- Koploze kip
- Stomploper
- Lasnaadloper
- ...
Only move:

Doodloper
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 29 oktober 2006 @ 15:56:59 #286
34813 Jerommeke.nl
Jorasho.nl zul je bedoelen.
pi_43038190
Ja, want er zijn toch ook allerlei werkzaamheden over Arnhem?
  zondag 29 oktober 2006 @ 15:58:06 #287
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43038213
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 15:56 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Dat wordt VET omrijden
Ah fuck ja, helemaal vergetern... Dan maar via Utrecht

Hoe wordt hij eigenlijk omgeleid? Ik kan toch nog gewoon wel in Utrecht opstappen?
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 15:56 schreef Jerommeke.nl het volgende:
Ja, want er zijn toch ook allerlei werkzaamheden over Arnhem?
So i noticed... Mocht gisteren ook al vanuit Tilburg via Utrecht naar Ruurlo gaan
  zondag 29 oktober 2006 @ 16:00:13 #288
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_43038265
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 15:56 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Only move:

Doodloper
Klaploper.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  zondag 29 oktober 2006 @ 16:00:51 #289
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43038293
Overloper
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 29 oktober 2006 @ 16:01:21 #290
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43038308
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 15:58 schreef Erasmo het volgende:

Ah fuck ja, helemaal vergetern... Dan maar via Utrecht

Hoe wordt hij eigenlijk omgeleid? Ik kan toch nog gewoon wel in Utrecht opstappen?
Nee

Hij rijdt Arnhem - Utrecht MALIEBAAN - Hilversum - Amsterdam. En stopt nergens.

http://www.opeenshadikhetforum.nl/viewtopic.php?t=3682
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 29 oktober 2006 @ 16:04:53 #291
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43038413
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 16:01 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Nee

Hij rijdt Arnhem - Utrecht MALIEBAAN - Hilversum - Amsterdam. En stopt nergens.

http://www.opeenshadikhetforum.nl/viewtopic.php?t=3682
Omfg...

Zo kan toch gewoon wel?

Tijd Additionele informatie Station Spoor Richting Reisdetails
19:14 i Deventer 4 Apeldoorn Intercity 1668 NS
20:29 i Amsterdam Centraal 11a
Let op, mogelijke vertraging




20:49 Amsterdam Centraal 10a Alkmaar Intercity 693066 NS
21:56 i Den Helder 2

Ofterwijl, in Deventer de ICM naar Amsterdam pakken en daar overstappen?
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 29 oktober 2006 @ 16:09:03 #292
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43038530
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 16:04 schreef Erasmo het volgende:


Ofterwijl, in Deventer de ICM naar Amsterdam pakken en daar overstappen?
Je wou toch Deventer - Den Helder doen en een stukje ICE meepakken?

enige optie is volgens mij dan Deventer - Zutphen - bus - Arnhem - maliebaan-hilversum - Amsterdam -Den Helder

of zit ik scheel te kijken?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 29 oktober 2006 @ 16:10:53 #293
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43038579
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 16:09 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Je wou toch Deventer - Den Helder doen en een stukje ICE meepakken?

enige optie is volgens mij dan Deventer - Zutphen - bus - Arnhem - maliebaan-hilversum - Amsterdam -Den Helder

of zit ik scheel te kijken?
Wil ik al een tijdje doen, maar als ze zo aan het kloten zijn pak ik hem volgende keer wel, EMMV duurt toch lang zat

Maar zonder ICE lukt wat ik net postte toch wel?
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 29 oktober 2006 @ 16:12:29 #294
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43038635
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 16:10 schreef Erasmo het volgende:
Maar zonder ICE lukt wat ik net postte toch wel?
Makkelijk, zou niet weten waarom niet
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 29 oktober 2006 @ 16:15:41 #295
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43038728
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 16:12 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Makkelijk, zou niet weten waarom niet
Het is nou zo'n grote zooi bij Amsterdam, ik denk ik check het maar even

Volgende keer hopelijk wel met de ICE, dat buffet is echt zwáár relaxed
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 29 oktober 2006 @ 16:17:23 #296
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43038782
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 16:15 schreef Erasmo het volgende:
Volgende keer hopelijk wel met de ICE, dat buffet is echt zwáár relaxed
Bedoel je wel de ICE eigenlijk? paar keer per dag heb je ook nog de internationale uit Berlijn naar Amsterdam, die gaat over, EN stopt in, Deventer

En daar zit ook een BordBistro in

Hebben we tijdens Rondje Nederland ook ingezeten
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 29 oktober 2006 @ 16:22:38 #297
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43038939
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 16:17 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Bedoel je wel de ICE eigenlijk? paar keer per dag heb je ook nog de internationale uit Berlijn naar Amsterdam, die gaat over, EN stopt in, Deventer

En daar zit ook een BordBistro in

Hebben we tijdens Rondje Nederland ook ingezeten
Die bedoelde ik ja

Toch zonde dat wij dat niet meer hebben
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 29 oktober 2006 @ 16:24:38 #298
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43038993
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 16:22 schreef Erasmo het volgende:
Die bedoelde ik ja
Dat is geen ICE grappenmakert

Maar DIE rijdt bij mijn weten gewoon hoor
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 29 oktober 2006 @ 16:27:05 #299
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43039069
17:36 weg uit Deventer, 18:49 Amsterdam CS

en 4 uur later nog een keer
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zondag 29 oktober 2006 @ 16:28:24 #300
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_43039110
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 16:24 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Dat is geen ICE grappenmakert

Maar DIE rijdt bij mijn weten gewoon hoor
Sorry ik wil nog wel is in de war raken met al die afkortingen

Jammer, haal ik net niet meer... Ah well volgende week beter
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 29 oktober 2006 @ 16:29:44 #301
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_43039145
21 36 Dv V
22 49 x 23 19 Asd
00 26 Hdr A
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')