abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_42973383
effe roerbakken daarna bruine basterd suiker erover effe laten carameliseren...en daarna afblussen met aceto balsamico azijn...... en klaar is het....echt heerlijk....
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
pi_42973440
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 00:59 schreef GrotePier het volgende:
effe roerbakken daarna bruine basterd suiker erover effe laten carameliseren...en daarna afblussen met aceto balsamico azijn...... en klaar is het....echt heerlijk....
Wij gaan het dus zéker proberen dit weekend

Net bij die topkoks zag ik witlof in piccalily, brrrrr, lijkt me niks.
pi_42975760
Witlof in de lengte in vieren snijden. Uiteinde laten zitten, zodat het niet uit elkaar valt. In wat boter een paar minuten op middelhoog vuur bakken, tot de witlof wat kleur krijgt. Intussen een sinaaasappel/grapefruit persen en de boel daarmee afblussen. Alles in een ovenschaal doen en nog een kwartiertje in de oven laten nagaren op 180 graden.

Geen geklooi met suiker alsjeblieft, dat is voor desserts. Typisch zo'n Allerhande-trend om alles "eetbaar" en "lekker" mee te maken.
"The question of whether computers can think is like the question of whether submarines can swim."
Edsger Wybe Dijkstra [1930-2002]
pi_43236479
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 17:56 schreef skiczukie het volgende:
Witlof moet niet zoet zijn.
Dat is juist erg lekker. Witlof aanbakken op hoog vuur, goed gaar stoven en daarna een beetje suiker erover strooien en laten karameliseren. Gisteren nog gehad, heerlijk!

Eerst proberen voordat je kotsicoontjes gebruikt. Eten is weten!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_43236536
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 07:18 schreef Safari het volgende:
Geen geklooi met suiker alsjeblieft, dat is voor desserts. Typisch zo'n Allerhande-trend om alles "eetbaar" en "lekker" mee te maken.
Is geen Allerhande-trend, dat deed mijn oma veertig jaren geleden al en die kan een aardig potje koken.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_43236950
Het is heerlijk, bruine basterd-suiker erover met roerbakken, en afblussen met balsamico-azijn, als tegenhanger van de zoete suiker.
pi_43283825
Ja wij aten het ook vorige week.
Ik deed het met honing.
Erg lekker maar het was nog een beetje te rauw.
Volgende keer iets langer laten smoren voordat ik ga caramelliseren.
Zeker voor herhaling vatbaar en erg lekker bij wild denk ik.
  maandag 6 november 2006 @ 19:38:29 #33
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43300884
Heb het gisteren geprobeerd. Had hem alleen net iets te lang laten smoren.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')