abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 19 oktober 2006 @ 15:46:28 #1
129517 CrazyTaxiDriver
De Laag Vliegende Piloot
pi_42807092
Hallo allemaal,

Wie van jullie heeft er een brommer of scooter, en heeft daar ook al een kenteken voor aangevraagd?
Voor diegene die dit dus al gedaan hebben, hoe lang hebben jullie ongeveer moeten wachten voordat jullie weer post terug kregen van het RDW ?
Soms hebben we allemaal een te kort lontje...
  donderdag 19 oktober 2006 @ 15:52:22 #2
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_42807306
Met alle respect: daar ben je wel een beetje laat mee, niet???
  donderdag 19 oktober 2006 @ 15:57:43 #3
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_42807475
Al 500.000 bromfietskentekens uitgegeven

RDW waarschuwt voor brommers zonder kenteken
Zoetermeer, 10 oktober 2006
De RDW registreert vandaag het 500.000ste bromfietskenteken. Met nog drie weken te gaan tot de einddatum van 31 oktober verwacht de RDW dat het aantal gekentekende bromfietsen rond de 600.000 zal uitkomen. Dat is 100.000 meer dan verwacht. De RDW adviseert zorgvuldig te zijn met de aanschaf van een tweedehands bromfiets zonder kenteken, omdat steeds meer gestolen bromfietsen op de markt komen.

“Er blijken duidelijk meer bromfietsen te zijn dan bij het CBS en verzekeraars bekend waren”, verklaart Johan Hakkenberg, algemeen directeur van de RDW. “We weten van de kentekenregistratie van aanhangwagens en caravans dat de meeste aanvragen in de laatste maand komen. Daarom verwachten we in de laatste vier weken nog tegen de 100.000 aanvragen. Om wachtrijen bij het schouwbedrijf en het postkantoor te voorkomen, raad ik eigenaren aan niet tot de laatste dag te wachten.”

Tot en met 31 oktober is het relatief eenvoudig om een kenteken te krijgen. Eerst worden tijdens een schouwing technische gegevens als merk, framenummer en typegoedkeuringsnummer opgenomen. Vervolgens moet de eigenaar op het postkantoor een aanvraag voor een kenteken indienen. Krijgt de eigenaar het kentekenbewijs thuisgestuurd, dan laat hij een kentekenplaat maken en geeft het kenteken aan zijn verzekeraar door.

Vanaf 1 november kan alleen na een keuring op een van de 16 keuringsstations van de RDW een kenteken verkregen worden. Dat is lastiger en duurder dan de aanvraag via het postkantoor. Niet alleen wordt de bromfiets dan technisch onderzocht, maar ook kost de keuring meer dan 100 euro. Omdat niet in te schatten is hoeveel bromfietsen voor keuring worden aangeboden, kan de wachttijd flink oplopen tot enkele maanden of wellicht zelfs langer. Vanaf 1 januari mogen bromfietsen alleen nog met eigen kentekenbewijs en kentekenplaat de weg op.

Opvallend is dat ongeveer 60.000 eigenaren wel een schouwing hebben laten uitvoeren, maar nog geen kenteken aangevraagd hebben. Zij zullen alsnog uiterlijk 31 oktober een aanvraag moeten doen op het postkantoor. Na 31 oktober zijn schouwformulieren niet meer geldig. Ook is 16% van alle bromfietsen nog niet als verzekerd geregistreerd. Deze eigenaren moeten hun kenteken nog doorgeven aan hun verzekeringsmaatschappij. Doen ze dat niet, dan krijgen ze een herinneringsbrief en uiteindelijk een beschikking van het Openbaar Ministerie.

Bromfietsen zonder kenteken
De RDW verwacht dat de laatste maand veel gestolen of omgekatte bromfietsen aangeboden zullen worden. Omdat gestolen bromfietsen geen kenteken krijgen, waarschuwt de RDW mensen in deze maand voorzichtig te zijn met de aanschaf van een tweedehands bromfiets zonder kenteken. “Eigenaren van gestolen bromfietsen willen nu van hun voertuig af”, verklaart Hakkenberg. De RDW adviseert mensen die een tweedehands bromfiets willen kopen om een bromfiets met kenteken aan te schaffen. “Wil je toch een bromfiets zonder kenteken, controleer dan op www.rdw.nl of de bromfiets als gestolen geregistreerd staat.”

Hoewel het aantal kentekens op naam van jongeren stijgt, lopen jongeren nog steeds flink achter met het aanvragen van kentekens. Tot en met september zijn 75.000 bromfietsen op naam van iemand van twintig jaar of jonger gezet. Dat is 14% van het totaal aantal afgegeven kentekenbewijzen. Volgens gegevens van CBS en ANWB is bijna de helft van alle bromfietsbezitters twintig jaar of jonger.

Met het bromfietskenteken wil de overheid diefstal tegengaan. Ook kunnen opgevoerde en lawaaierige bromfietsen beter opgespoord worden en helpt het kenteken bij het handhaven van de verzekeringsplicht en het bestrijden van criminaliteit. De RDW voert de kentekenregistratie van bromfietsen uit.
pi_42807819
Je ken toch gewoon naar een brommer- scooter bedrijf en em daar laten schouwen?
pi_42808117
ik ben nu al 2 weken in dikke ruzie met politie,rdw omdat de scooter die ik gekocht heb via een erkende scooterwinkel gestolen blijkt te zijn..3 weken terug stonden ineens de teringwoutewn op de stoep met dreiging van inbeslagname scooter..men is er nu achter dat ik ter goede trouw gekocht heb..scooter is nog in mijn bezit..rdw had wouten op mijn dak gestuurd omdat voor scooter waar ik kenteken voor aanvroeg al een kenteken had..ikzelf wist dat niet..hoop gezeik,politie gebel ,onderzoek aan huis en politie verzoek van..hou je toch eens een beetje rustig,we doen alleen maar ons werk.scooter blijkt gestolen te zijn in april 2006.heb rdw aanvraag gedaan van kenteken op 27 juli en pas vandaag van rdw gehoord waarom ik geen kenteken kon krijgen...rdw stuurde politie naar mij omdat ik misschien de dief was..vandaar dat rdw ruim 6 weken geen reet van zich heeft laten horen..

ook ik heb mijn nummer bij rdw ook ingetoetst als check

tot aan de dag van vandaag is volgens het RDW mijn scooter niet gestolen..ga niet af op alleen het rdw register

heb sinds 3 weken een rijverbod op scooter..hou me daar niet aan..ik heb morgen weer gesprek op politiebureau (ga op de scooter daarheen)omdat ik de zaak onduidelijk vind.word.van het kastje naar de muur word gestuurd

en als mijn scooter in beslag word genomen mogen ze hem morgen gelijk houden maar ga ik wel naar de scooterwinkel en ga daar zelf een mooie nieuwe scooter uitzoeken en uiteraard gratis meenemen..dat ga ik de wouten zeggen ook.
pi_42808203
door de scooterwinkel ben ik later achter gekomen is de schouwing anders genoteerd dan wat scooter eigenlijk heeft..ze hebben prongeluk of express 1 letter niet genoteerd..let erop dat het schouwformulier evenveel letters,sterretjes etc heeft als scooter zelf..het nummer vind je achter de buddy zit
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')