abonnement Unibet Coolblue
pi_42692289


Vorige deel: [centraal] Cavia's met foto's deel 10

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.nl
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.europeancavieclub.com
- http://www.rexcavia.nl (vooral voor erkende kleurslagen en rassen)

Caviafora, voor wie hier niet genoeg heeft:
- http://forum.caviastalredlabel.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.europeancavieclub.com/caviababbels
- http://www.caviaonline.nl
- http://forum.caafjes.nl

Caviashops:
- http://www.caviashampoo.nl (hartstikke handig voor iedereen die ooit zijn cavia wil wassen!)
- http://www.akhila.nl
- http://www.huisdierendokter.nl (homeopatische medicatie)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.nl
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.asielgoofy.nl/index.htm
- www.caviastalmuffin.nl

Aankomende evenementen!

28 oktober: Knoevelfestijn in Stein (Limburg). Meer info op DEZE SITE .
10 en 11 november: Gallinova in Barneveld. HIER meer informatie.
11 november: Caviashow in tuincentrum Staelduinsebos, Ridderkerk. Meer info op DEZE SITE.


Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia’s 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia’s van boven komt (de roofvogel), worden cavia’s erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia’s prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico’s op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia’s spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia’s te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels…) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia’s drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia’s

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia’s zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia’s leven graag in een groep. Wie cavia’s gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto’s is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia’s staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ookwel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage ‘prrrrrrrrts’ laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia(‘s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia’s hebben vaak ‘de gekke vijf minuten’, wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia’s eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedinsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia’s zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptonen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkend van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.

Een goede caviaDA?

Er zijn nog steeds lompe dierenartsen die cavia’s behandelenalsof het paarden zijn. Zorg dus dat je een DA treft die gespecialiseerd is in kleine dieren. Vertrouw je de beslissing van de DA niet, ga dan op zoek naar een ander voor een second opinion. Een selectie goede DA’s vind je op www.caviastalmuffin.nl . Let op: er zijn natuurlijk veel meer goede DA’s, maar hier staat slechts een lijst met mensen die hun ervaringen wilden delen.

Filmpje uit het vorige deel:

http://www.omroep.nl/play(...)penMenu=uitzendingen
Op deze link vertelt Elize vanaf de 6e minuut in de uitzending van 13 oktober over haar drie caafjes.

foto’s uit het vorige deel:

De flat van RiesAmaris:


Caafje van 4everblackeyed:


Jip van Twentemeisje:


Caafjes van Ellatjuh:


Caafjes van Meaghan:




Nieuwe baby's bij RiesAmaris!


En twee baby's bij een vriendin van RiesAmaris:


Laatste posts uit het vorige deel:
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 10:57 schreef twentemeisje het volgende:
Goodmorning!

Vraagje: mijn nieuwe caviaatje Jip (zie aantal posts geleden) eet voldoende en is lekker actief. Hij heeft me al geregeld ondergeplast, maar.... ik zie 'm niet drinken en de waterfles blijft ook akelig vol... Is het normaal dat zulke jonge caviaatjes (5 weken) niet zoveel drinken? Ik kan het me niet meer herinneren van 7 jaar geleden toen ik Freekje kreeg...
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 11:09 schreef CherryLips het volgende:
cavia's drinken toch nooit veel? tenminste, dat dacht ik altijd...

en wij hadden vroeger ook zo'n soort flat . drie op elkaar, en elke verdieping had een eigen voorkant met gaas, die zat met een magneet vast aan de bovenkant. en daaronder zat de la van de kooi, die kon je er uitschuiven om het schoon te maken. heb er helaas geen foto van, maar een handige vader is... handig .
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 11:30 schreef zoeperzazke het volgende:
Als hij veel vochtrijk groenvoer krijgt zal hij ook wat minder drinken ja. Je zou om hem extra te pushen ook wat komkommer kunnen geven, als hij daarvan eet weet je zeker dat hij voldoende binnen krijgt.

Maarreh: ik heb mijn jewel ook pas na een maand of 5 voor het eerst zien drinken!! Ik dacht echt dat het een mysterie begon te worden, nóóit zag je haar bij die fles, terwijl ze wel gewoon plastte enzo.... dus ik denk dat dat wel goed zit, maak je niet teveel zorgen.

Ervan uitgaande dat je een flesje in het hok hebt hangen: heeft de kleine van jongs af aan uit een flesje geleerd te drinken? Het zou ook nog kunnen zijn dat als ze het niet geleerd hebben met een flesje maar met een bakje hij het flesje niet doorheeft...
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 11:55 schreef twentemeisje het volgende:

[..]

Ik geef hem een paar stukjes witlof per dag en die eet hij ook op. Ik gebruik inderdaad een flesje en ik heb gisteren voor de zekerheid nog even met de opvang gebeld waar hij vandaan komt, daar gaven ze ook gewoon water d.m.v. een fles. Ik houd het gewoon goed in de gaten en als meneer verder goed te pas is en wel plast dan zal het ook wel goed gaan. Ik zal vandaag nog wel even wat komkommer halen om er zeker van te zijn ie genoeg binnen krijgt.

Thanks!
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 09:35 schreef twentemeisje het volgende:

[..]

Goodmorning! Ik ben gisteren ook begonnen met andijvie erbij geven. Vanochtend wat andijvie en toen ik hem op schoot had ook nog een stukje komkommer. Ik voer een keer of drie per dag groente en daarnaast heeft ie natuurlijk zijn brokjes (junior caviavoeding). Paprika zal ik eens gaan proberen, was altijd bang dat dat te scherp zou zijn voor ze... (qua smaak dan). Thanks for the tip!
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 10:31 schreef zoeperzazke het volgende:
ach, als ze witlof lusten Dat is pas bitter. Ze lusten ook venkel. Paprika hebben mijn caafs aan moeten wennen, maar nu vreten ze in een half uur een hele paprika weg


[ Bericht 5% gewijzigd door zoeperzazke op 15-10-2006 10:58:38 ]
I had a signature once. It was awful.
  zondag 15 oktober 2006 @ 10:50:25 #2
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42692471
heej een nieuw topic! Dan maar ff mijn foto's spammen!

Hier weer eens wat foto's, en wel van het nieuwe huis (of hok, hoe je het ook noemen wilt) van Lexie en Gizmo:


De bodem van het huis (mooi betegeld met vloertegels door de pa van mijn vriendin)


Een hoek met poot:


Ook nieuwe huisjes voor beiden:




Overzichtje:


En de caafjes in hun nieuwe huis:



en ze vinden het beide geweldig samen, maar toch beide een eigen huisje

En hier nog een foto van hun beiden op de bank:
pi_42692599
Je weet dat enkele plaatjes het niet doen?

Het is hoe dan ook een schítterend hok!!! Je caafjes zullen er absoluut van genieten
I had a signature once. It was awful.
  zondag 15 oktober 2006 @ 11:06:48 #4
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42692704
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 10:59 schreef zoeperzazke het volgende:
Je weet dat enkele plaatjes het niet doen?

Het is hoe dan ook een schítterend hok!!! Je caafjes zullen er absoluut van genieten
hier doen ze het allemaal hoor???

enneuh, TNX
pi_42692896
Zowee, gateway, wat een prachtig hok hebben ze bij jou zeg!!
  zondag 15 oktober 2006 @ 11:51:26 #6
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_42693453
Hoe herken je schurft?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_42693532
schurft herken je aan kale plekken die vooral beginnen rondom ogen, neus en oren. De plekken zijn droog en bevatten in een tweede stadium ook pijnlijke wondjes. Omdat het wondjes zijn jeuken de plekken heel erg en wil de caaf zich er veel aan krabben, wat het enkel erger maakt. de wonden kunnen overigens ook tussen de vacht zitten waardoor de plekken niet opvallen.

Schurft kan worden behandeld met injecties of druppels met de werkzame stof ivomectine. Alle cavia's die bij de besmette cavia zitten moeten worden behandeld.
I had a signature once. It was awful.
  zondag 15 oktober 2006 @ 15:06:23 #8
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_42697773
Hmm nee dan is het denk ik toch geen schurft. Ik denk dat de schilfertjes en korstjes (klein) komen van het haren uittrekken als ze ruzie hebben. Het zijn geen kale plekken.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_42698319
Toby is vandaag in bad geweest! Hier de foto's






En lekker opdrogen
pi_42700122
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 15:06 schreef Oxymoron het volgende:
Hmm nee dan is het denk ik toch geen schurft. Ik denk dat de schilfertjes en korstjes (klein) komen van het haren uittrekken als ze ruzie hebben. Het zijn geen kale plekken.
het kan ook schimmel zijn. Schimmel begint met huidschilfertjes die steeds verder uitbreiden tot het kale plekken gaat vormen, Je zou voor de zekerheid een bezoekje aan de DA kunnen brengen, deze kan er een klein stukje van af schrapen (dat is vreselijk zielig, het arme beestje kermt zich de longen uit zijn lijf, maargoed, het moet ne eenmaal en het is ook zo gepiept). Onder de microscoop kan worden aangetoond of het om schimmel gaat of niet.

Neem liever het zekere voor het onzekere, schurft en schimmel zijn twee zaken die energie vreten van caafjes in een vergevorderd stadium toch erg pijnlijk en lastig te verhelpen kunnen zijn.

Succes!

Inkie: Toby is lief!
I had a signature once. It was awful.
pi_42700439
Inkie, wat is Toby toch een superschetige cavia. Zo schattig ook hoe hij tegen je aan ligt.
  zondag 15 oktober 2006 @ 19:03:10 #12
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42702790
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 11:21 schreef Maddy_K het volgende:
Zowee, gateway, wat een prachtig hok hebben ze bij jou zeg!!
jaja, ze hebben nu de ruimte
pi_42715530
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 19:03 schreef gateway het volgende:

[..]

jaja, ze hebben nu de ruimte
Geweldig zeg, wat een mooi hok

Gooien ze niet al het zaagsel eruit? Mijn caafjes maakten er een sport van om zoveel mogelijk zaagsel eruit te graven (nog wel!)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 16 oktober 2006 @ 10:49:54 #14
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42716943
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 09:37 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Geweldig zeg, wat een mooi hok

Gooien ze niet al het zaagsel eruit? Mijn caafjes maakten er een sport van om zoveel mogelijk zaagsel eruit te graven (nog wel!)
nee, dat doen ze niet, Gizmo verbouwd wel altijd alles.... hij zet als ie dat wil gewoon het huis andersom en dat soort ongein, mjah....
pi_42719768
Bobo is vannacht overleden en het is mijn schuld Ik had gisteren niet goed genoeg opgelet en de kinderen hebben kans gezien om een paar chippies in de kooi te gooien. Ik ben er wel snel achtergekomen en heb ze ook meteen weggehaald, maar denk dat bobo er toch van gegeten heeft. 's Avonds kreeg hij opeens diarree en gaf hij heel zielig af en toe een gilletje Ik zag al dat het er niet goed voor stond, wilde er vandaag nog mee naar de dierenarts als hij de nacht zou halen, maar helaas was dat niet meer nodig. Kan het echt van de chips komen en gaan ze daar dan zo ontzettend snel aan dood? Jee, ben er nog beduusd van, zo is er niks met hem aan de hand en zo is ie doodziek. Cashmir lijkt geen last te hebben en eet en drinkt gewoon, gelukkig.
pi_42720280
hoi Meaghan,
Wat naar dat je lieverd overleden is zeg! Heel veel sterkte met het verlies.....Of je beestje van het chipje overleden is kan ik je niet vertellen. Het zou goed kunnen dat hij er aan overleden is, maar het zou ook toeval kunnen zijn. Mijn eerste cavia snoepte ook wel eens met mij mee en toen gebeurde er niks....Als je het écht zou willen weten zou je een sectie kunnen laten doen bij je DA, dan heb je de zekerheid om te kunnen zeggen waaraan je lieve Bobo overleden is....Succes!
  maandag 16 oktober 2006 @ 14:26:42 #17
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42720350
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 13:42 schreef Meaghan het volgende:
Bobo is vannacht overleden en het is mijn schuld Ik had gisteren niet goed genoeg opgelet en de kinderen hebben kans gezien om een paar chippies in de kooi te gooien. Ik ben er wel snel achtergekomen en heb ze ook meteen weggehaald, maar denk dat bobo er toch van gegeten heeft. 's Avonds kreeg hij opeens diarree en gaf hij heel zielig af en toe een gilletje Ik zag al dat het er niet goed voor stond, wilde er vandaag nog mee naar de dierenarts als hij de nacht zou halen, maar helaas was dat niet meer nodig. Kan het echt van de chips komen en gaan ze daar dan zo ontzettend snel aan dood? Jee, ben er nog beduusd van, zo is er niks met hem aan de hand en zo is ie doodziek. Cashmir lijkt geen last te hebben en eet en drinkt gewoon, gelukkig.
gecondoleerd met het verlies van Bobo
pi_42720566
je zou inderdaad sectie kunnen laten doen om te achterhalen wat de doodsoorzaak is.

Ik denk persoonlijk niet dat het de chips is geweest. Mijn caafs eten van alles, ze eten soms hele happen plakplastic als ik het te laat afdek en de hebben niks... Maarja, er hoeft mnaar één ding dout te gaan.

Misschien was het een stukje van de bodembedekking, misschien was het een scherp stukje in de chips (ik weet niet wat voor chis het was?) en heeft dat een darmperforatie opgeleverd.

Het is erg moeilijk te zeggen,maar tóch zou ik me niet schuldig voelen omdat het haast onmogelijk is om de chips als doodsoorzaak aan te wijzen....
I had a signature once. It was awful.
pi_42723908
Ik dacht zelf idd ook aan een darmperforatie Zoeperzazke. De chipjes, gewone naturel chips trouwens, waren nog heel en niet aangevreten, maar misschien heeft er nog meer gelegen. Ik blijf het maar raar vinden, binnen 24 uur was hij dood. Je zou haast denken dat hij al langer iets onder de leden had. We hebben Bobo inmiddels begraven in het park, dus autopsie is ook geen optie meer.

Er werd ons verteld om er zo snel mogelijk een ander beertje bij te zetten en na wat gezocht te hebben op i-net kwam ik een heel leuk Lilac CH-Teddy beertje tegen. De droevige aanblik van een eenzame cashmir deed mij besluiten om er toch maar een kameraadje bij te nemen Smokietis net een grote rookpluim veegde zowat de vloer aan met arme Cashmir, maar nu lijkt de rust wedergekeerd. Hoe lang kan dat gekibbel eigenlijk duren?




pi_42726431
Ik vind dat hok van Gateway ook zó geweldig. Echt een walhalla voor cavia's Hier op de kinderboerderij hebben ze ook zo'n enorme 'tafel' met heel veel zeugjes en jonkies bij elkaar, tis net een mini-dorp met al die huisjes.
  maandag 16 oktober 2006 @ 23:07:46 #21
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42726629
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 22:54 schreef Meaghan het volgende:
Ik vind dat hok van Gateway ook zó geweldig. Echt een walhalla voor cavia's Hier op de kinderboerderij hebben ze ook zo'n enorme 'tafel' met heel veel zeugjes en jonkies bij elkaar, tis net een mini-dorp met al die huisjes.
pi_42744201
Vandaag/morgen komt de nieuwe uitbreiding van de Sims 2 uit: huisdieren. En er zit ook een caafje in, althans, officieel is het een cavia.......

Hier een screenshotje met dank aan Danaa uithet sims 2 topic!

I had a signature once. It was awful.
pi_42745415
een cavia met een renmolentje in zijn hokkie...we gaan the sims aanklagen! lol!
pi_42776953
Meaghan, veel sterkte met het verlies van Bobo... helaas kan ik uit ervaring zeggen dat caafjes soms gewoon ook ineens overlijden.. zonder voortekenen of wat dan ook....
Maar heel veel sterkte en veel succes met het nieuwe caafje
  woensdag 18 oktober 2006 @ 21:19:51 #25
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_42784946
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 17:07 schreef zoeperzazke het volgende:Je zou voor de zekerheid een bezoekje aan de DA kunnen brengen, deze kan er een klein stukje van af schrapen (dat is vreselijk zielig, het arme beestje kermt zich de longen uit zijn lijf, maargoed, het moet ne eenmaal en het is ook zo gepiept). Onder de microscoop kan worden aangetoond of het om schimmel gaat of niet.
Ik ben bij de Dierenarts geweest vandaag. Ik heb ze allebei na laten kijken. Maar de Dierenarts kon geen schimmel vinden onder de microscoop.
Wel vond hij Nova erg sloom overkomen, maar dat vind ik zelf ook altijd. Vooral als je haar uit de kooi haalt. Misschien is ze wel blind of doof ofzo. Maar hoe kun je dat testen?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')