pi_42627961
Als ik onveilige sex heb gehad, laat ik naderhand altijd een soa test doen. Ik heb nog nooit wat gehad, en zo ook de laatste keer(4 maanden geleden) niet..
Maar... nu zit er een klein bultje op mijn voorhuid, van circa 2 milimeter diameter, wat de kenmerken van een wratje heeft..

Zou dit iets met een SOA te maken kunnen hebben(die ik volgens de laatste test niet had), of zou dit een toevalligheid zijn, die ook zonder SOA kan voorkomen?
  donderdag 12 oktober 2006 @ 23:44:15 #2
24807 NJ
Don't mention the war!
pi_42627979
Heb je in die laatste vier maanden geneukt?
And now for something completely different, I'm on a horse.
pi_42627999
Ja het kan een soa zijn.
Je grammatica is er in ieder geval ook door aangetast.
pi_42628018
Anders neuk je gewoon met condoom gast
pi_42628034
Ga naar een dokter. Die kan je het beter vertellen.
Straks krijg je namelijk: post hier je piemol reacties....
  donderdag 12 oktober 2006 @ 23:53:35 #6
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_42628198
kutkloon
Ik ben inmiddels overleden
pi_42635737
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 23:45 schreef SterkStaaltje het volgende:
Anders neuk je gewoon met condoom gast
Sex met kleren aan.
pi_42636407
Ja, nu valt je lul er af.
Op dinsdag 10 februari 2004 14:36 schreef Malawi het volgende:
Het in den oren stoppen van kiwi's is dus een probaat tijgeraanvalafweermiddel
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 12:15:01 #9
127142 Muk
nu met extra pulp
pi_42637820
kan een wrat zijn, die je daar NIET wilt hebben, of een harde sjanker, wat wijst op syfillis....

naar de dokter (met je) pik!

edit: en vaart erachter!

Syfilis is een geslachtsziekte (= seksueel overdaagbare aandoening = SOA) door infectie met een bacterie (Treponema pallidum), die via de slijmvliezen van vagina, penis, mond of anus, of via de huid het lichaam binnendringt.

De volgende stadia worden onderscheiden:
Eerste stadium
Ca. 3-4 weken na besmetting: verdikking die overgaat in een open maar pijnloze zweer (ulcus, sjanker) of zweren op de plaats van infectie (meestal de penis en vulva/vagina, maar ook anus, mond, lippen, vingers, etc.). De zweren geven een heldere vloeistof af. De zweren verdwijnen na enkele weken meestal vanzelf en worden vaak niet opgemerkt. De patiënt is daarna klachtenvrij.
Tweede stadium
Ca. 6-12 weken na besmetting): mazelen-achtige huid-uitslag over hele lichaam maar soms alleen op handpalmen en voetzolen (de huiduitslag kan enkele dagen, weken, maanden duren, verdwijnen en dan weer terugkeren), mondzweren, huidverdikkingen, vergrote lymfeklieren, ontstekingen van organen, haaruitval, ziek gevoel, veminderde eetlust , misselijkheid, vermoeidheid, koorts, bloedarmoede.
Latente stadium
Vele jaren tot levenslang: geen verschijnelen en klachten.
Derde stadium
van geringe (goedaardige syfilis) tot zeer ernstige klachten (cardiovasculaire, neurosyfilis, aantasting van ogen en lever). In dit stadium is de ziekte niet meer besmettelijk.
Vierde en laatste stadium
Stadium waarin de hersenen worden aangetast en krankzinnigheid ontstaat.

[ Bericht 84% gewijzigd door Muk op 13-10-2006 12:20:33 ]
Op zondag 1 maart 2009 19:55 schreef EchnaDarr het volgende:
En als ik weer heel erg eerlijk ben weet ik niet of ik het nog wel zo prettig vind als hij hier mod blijft. En dan druk ik me nog zacht uit.
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 12:22:29 #10
127142 Muk
nu met extra pulp
pi_42638024
Syphilis (harde sjanker)
De naam zachte sjanker, waar het woord 'zachte' de hoofdrol speelt, is aan dit ontstekingsproces gegeven in tegenstelling met de harde sjanker, die veroorzaakt wordt door syphilis. De plaats van infectie bij syphilis vertoont na afloop van het incubatietijdperk een hard, zeer hard knobbeltje, dat zich vergrootende, verandert in een zweer met zeer harden ondergrond en randen. Het is dus zeer gemakkelijk juist door dat verschil van hard en zacht uit te maken, of men met syphilis of slechts met een zachte sjanker te doen heeft. Het woord 'slechts' zou doen denken, dat de zachte sjanker niet veel beteekent, doch dit is niet zoo. Het is een zeer onaangename, gevaarlijke aandoening, niet alleen wegens het gevaar van infectie voor zichzelf en voor anderen, maar ook wegens het gevaar van groot weefselverlies bij niet goede behandeling. Men behoeft bij het maken der diagnose zich niet te beperken tot de vraag, hard of zacht alleen, want sinds men de verwekker der syphilis kent, de spirochaeta pallida, die in 1906 door Schaudinn ontdekt werd, is het mogelijk in die syphilitische zweer, die harde sjanker, de spirochaeta pallida te vinden en onmiddelijk de goede antisyphilitische behandeling te beginnen. Blijken die niet aanwezig te zijn zoodat wij inderdaad met een zachte sjanker te doen hebben, dan is er geen beter middel dan lysine in verdunningen van 5 tot 10 procent. Het incubatietijdperk van de weeke sjanker is kort, enkele dagen, terwijl die van de syphilitische infectie vier tot zes weken is. Bij de syphilitische zweer hebben wij dus met een plaatselijk proces te doen, waarvan echter steeds een algemeene infectie het gevolg is. Dat dit inderdaad het geval is bemerkt men aan de zwelling der lymphklieren, aanvankelijk slechts in één lies, daarna aan beide kanten, en ten slotte vindt men gezollen lymphklieren overal waar lymphklieren zijn. Dan is het zoogenaamde tweede stadium der syphilis aangebroken, en in dit tweede stadium gevoelen de patienten zich ziek, veel zieker dan te voren, hetgeen te begrijpen is, daar wij nu met een algemeene infectie te doen hebben. Behalve hoofdpijnen bemerkt de patient nu ook over het geheele lichaam een huiduitslag, kleine roodbruine vlekken, die niet jeuken. Maar daarbij blijft het niet, ook de slijmvliezen worden ziek en ziet men daar zweren ontstaan, vooral ook in den mond, op de tong en in het strottenhoofd. Is dit laatste het geval, dan hooren wij dat aan de heesche spraak der patienten. En steeds gaat de ziekte verder en krijgt de patient nu last van condylomen, dit zijn wondplekken, die buitengewoon besmettelijk zijn, door de afscheiding, waarmede ze steeds gepaard gaan.

Daar geen enkele plek van het lichaam gevrijwaard is tegen syphilis, ziet men meerdere verschijnselen, zooals haaruitval en puisten langs de haargrens, maar daarbij kunnen de meest verschillende inwendige organen ook ziek worden. In het derde stadium wordt dit alles nog erger, dan treden gummata op, dat zijn harde knobbels, die ook in het beenweefsel en in den lever te vinden zijn. Vernietiging van het been van de neus door dergelijke gummata kan aanleiding geven tot het ontstaan van de zoo misvormende zadelneus, ook het verhemelte kan op die wijze verwoest worden, kortom geen enkel orgaan behoeft vrij te blijven. Tot de slagaderen kunnen worden aangetast, vooral de aorta, de groote slagader, die door syphilis zoo ziek kan worden, dat het ontstaan van een aneurysma, een verwijding dier aorta daarvan het gevolg kan zijn.

Wij hebben ten opzichte van deze vreeselijke ziekte veel te danken aan Schaudinn, maar haast evenveel aan Wassermann, die ons in staat stelde door zijn wijze van onderzoek van bloed- of ruggemergsvocht, de reactie van Wassermann, vast te stellen, of iemand lijdende is aan syphilis, ook al vertoont hij daarvan geen enkel verschijnsel. Bij volkomen genezen syphilis is de reactie van Wassermann blijvend negatief.
Vroeger, toen men uitsluitend de kwikbehandeling kende, wist men nooit met zekerheid te zeggen of iemand al of niet hersteld was. Nu door die reactie kan men op deze vraag positief ja of neen zeggen. Maar de kwikbehandeling hebben wij niet meer noodig door de schitterende ontdekking van Ehrlich; het salvarsan. Door die nieuwe behandeling verminderde het aantal gevallen van syphilis bijzonder sterk, zoo zelfs dat een boek verschenen is over syphilis, getiteld: Eine sterbende Krankheit. De ziekte sterft af en niet meer de patient. Natuurlijk heeft de Wereldoorlog ook in dit opzicht veel bedorven, van overheidswege werd de syphilis niet meer bestreden, maar als het ware ondersteund, door de Staatsmassaprostitutie, maar die tijden zijn gelukkig weer voorbij, zoodat opnieuw een krachtige bestrijding overal plaats vindt. Wagner von Jauregg vond, zooals gezegd, de methode om lijders aan dementia paralytica (hersenverweeking), dit vreeselijke gevolg van syphilisinfectie, te genezen door inent-malaria. Het zal hopenlijk niet lang meer duren, dat die geneesmethode niet meer noodig is, als patienten met dementia paralytica, nooit meer voorkomen. De syphilis zelf zal hoe langer hoe meer slechts sporadisch voorkomen en de gevallen worden nu wel zoo goed behandeld, dat dementia, evengoed als het andere vreeselijke gevolg van syphilis, de tabes dorsalis (ruggemergstering), wel niet meer zullen voorkomen. En daarmede verdwijnt ook de zoo lastige syphilophobie, de vrees syphilis te hebben of te krijgen, zooals nu bij niemand meer de angst voor pest bestaat. Wel duurt ondanks de zooveel betere behandeling, deze toch zeer lang, maar men weet nu ten minste, dat men bijna met zekerheid den patient kan wijzen op het: eind goed, al goed. Behalve met salvarsan, het beroemde Ehrlich-Hata 606, welk nummer zeggen wil, dat men reeds 605 arsenicumverbindingen had samengesteld, die niet aan het doel bleken te beantwoorden, gebruikt men tegenwoordig voor de behandeling van syphilis bismuthverbindingen, bismogenol. De specialist, die deze ziekte behandelen moet, zal in elk geval weten wat en hoe het beste is.

Onverschillig welk orgaan aangedaan is, hersenen, ruggemerg, aorta, lever of wat ook, genezing is mogelijk en zelfs te verwachten. Zoo vlug mogelijk zich laten behandelen door een specialist is een eerste vereischte.
Op zondag 1 maart 2009 19:55 schreef EchnaDarr het volgende:
En als ik weer heel erg eerlijk ben weet ik niet of ik het nog wel zo prettig vind als hij hier mod blijft. En dan druk ik me nog zacht uit.
pi_42638123
jep. je gaat dood
They say I have ADD but I just don't understa...OOOHH!! Look!! A Kitty!!
Screw worldpeace! I want a Pony!
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 13:40:07 #12
153540 Fawn
Keep Watching!
pi_42640263
Op genitale wratten word je volgens mij niet op getest bij de SOA-test en kan je trouwens ook oplopen als je sex met condoom hebt.

Dus ook al ben je getest je kan ze dus best hebben.
KISSSSSSSSSSS
pi_42644020
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 13:40 schreef Fawn het volgende:
Op genitale wratten word je volgens mij niet op getest bij de SOA-test en kan je trouwens ook oplopen als je sex met condoom hebt.
Als je alleen bloed en urine onderzoek hebt gehad, wordt je inderdaad niet getest op wratjes.
Last.FM. The Funk Might Fracture Your Nose
Summer 2008: Pinkpop (Landgraaf), Hard Rock Calling (London), Sziget (Budapest)
pi_42644697
En het ligt ook een beetje aan de termijn. Als je een of twee dagen na onbeschermde sex een test laat doen is nog niet alles te zien.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_42728600
Wat een hoop grappige reacties weer.. Mag wel wat strenger gemoderate worden, wil iemand hier nog een gevoelig onderwerp durven starten..

Naar de dokter geweest, was niks aan de hand.. Wratje hoefde niet perse een soa te zijn, kan ook vanzelf ontstaan.. Gaat zo weer weg met een zalfje. Dokter vond zelfs een soa test overbodig, beetje vaag, maarja.
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 00:28:49 #16
127142 Muk
nu met extra pulp
pi_42728971
gelukkig!
Op zondag 1 maart 2009 19:55 schreef EchnaDarr het volgende:
En als ik weer heel erg eerlijk ben weet ik niet of ik het nog wel zo prettig vind als hij hier mod blijft. En dan druk ik me nog zacht uit.

Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')